The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2009, 14:10
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, nawet w Iranie trenuja ciezej niz w Polsce... Tak opowiadal jakis polski zawodnik, ktory przeszedl niedawno do jednego z najlepszych tamtejszych klubow. Do tego organizacyjnie oczywiscie 100 lat przed nami, a bramkarzy trenuje byly szkoleniowiec Atletico Madryt. O czym my tu mowimy w ogole..
nie wiem czy pamiętacie jak Paszulewicz wrócił z Chin.
Powiedział ze takiego zapierdo** to nigdy nie widział.
I tak mówi większosc Polaków, wracajacych zza granicy(i to którejkolwiek)
Ale panowie, to wszystko rozchodzi się o szkolenie.
Młodego psa jest łatwiej wyuczyć niż starszego, tak samo z zawodnikami.
Czego mały Jaś sie nie nauczy, tego Jan nie będzie umiał

Skorża może im zarzucic odpowiedni reżim treningowy, ale co z tego, skoro ONI moga po 2 tygodnia, po prostu paść ze zmęczenia.

Najsprawiedliwiej, w ocenie treningów, powinien ktoś z redakcji zapytac tak za miesiac Alvaraza.
Czy i jeśli są, to jakie różnice pomiedzy Seria A a Nami.;]
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2009, 14:15
Cieszy mnie, że Skorża pozostanie w Wiśle (rzeczywiście nie ma konkurencji - jest jak Wisła, mocny na krajowym podwórku, a za słaby jeszcze na eksport). A jeszcze bardziej cieszy mnie zapowiedź zmian w strukturze funkcjonowania klubu. Brakowało mi w klubie człowieka który politykę klubu by formułował i nadzorował. Kimś takim powinien być prezes. Ale prezes Wilczek jest - z całym szacunkiem - jakiś taki niewyraźny. Stąd propozycja MOŹDZIERZA wydaje mi się świetna - Wilczka na finansowego a prezesa nowego i odpowiedzialnego, który będzie potrafił jasno wyznaczyć zadania i je egzekwować.

Swoją drogą zastanawiam się czy Skorża dotrwa tylko do końca kontraktu czy dostanie jeszcze jedną szansę sprawdzenia się na "eksporcie"
doncorleone2010
Member

Od: 07.2006

Stary 29.07.2009, 14:22
Jak dla mnie to totalna zalamka ze zostal Skorza obym go na rynku nie spotkal bo napewno cos odemnie uslyszy....

Ciekawa ille byla premia za mistrzostwo mysle ze moze okolo 2 millionow zlotych plus skreslenie niewinnego Paolo Terziotti oraz Jacka Kazimierski (moim zdaniem nic nie maja wspolnego z porazka) czyli znowu zaoszczedzone okolo 600 tys zl. teraz jeszcze obciac kazdemu zawodnikowi po 20 % wyplaty i mam te 2 milliony euro co nam brakuja....

Skorza z Wisla juz nigdy w europie nic nie osiagnie, po sobie wiem jak to jest miec trainera ktory nigdy w zyciu grubo cie nie o.......i... ah cipeczki nasi zawodnicy nie potrzebuja...

pozdro dla haterow
mic
Tylko Wisła

Stary 29.07.2009, 14:28
doncorleone2010 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to totalna zalamka ze zostal Skorza obym go na rynku nie spotkal bo napewno cos odemnie uslyszy....

Ciekawa ille byla premia za mistrzostwo mysle ze moze okolo 2 millionow zlotych plus skreslenie niewinnego Paolo Terziotti oraz Jacka Kazimierski (moim zdaniem nic nie maja wspolnego z porazka) czyli znowu zaoszczedzone okolo 600 tys zl. teraz jeszcze obciac kazdemu zawodnikowi po 20 % wyplaty i mam te 2 milliony euro co nam brakuja....

Skorza z Wisla juz nigdy w europie nic nie osiagnie, po sobie wiem jak to jest miec trainera ktory nigdy w zyciu grubo cie nie o.......i... ah cipeczki nasi zawodnicy nie potrzebuja...

pozdro dla haterow
Pozwol ze skomentuje Twoj post:

x pincset

Szkoly nie ma to sie nudzi ?
SzEjKeR
Member

Od: 09.2006

Stary 29.07.2009, 14:33
Witam!!!
Moim skromnym zdaniem pozostawienie Pana Skorży na stanowisku trenera to druga w ostatnim czasie po JEGO zatrudnieniu świetna decyzja Pana Cupiała. Wielu mówi Smuda na następce, popatrzcie na poprzedni sezon w Lechu, to taki Andrzej Lepper postraszył, pogroził a i tak Go wywalili. Petrescu? Za dużo nagrał się w football managera, pomyślał sprowadzę kilku piłkarzy za grosze, ustawie reżim treningowy na full obciążenie a po paru miechach bedą gwiazdami, jak to mówią życie depcze wyobraźnie. NIE MA W TYM momęcie lepszego trenera na polskim rynku niż Skorża!!!! A na zagranicę Nas nie stać!!! Popatrzcie np na Fergusona ponad 20 lat sukcesów i porażek a mimo to nikt nie śmie go zwolnić!! Przez kilka pierwszych lat nic bodajże nie osiągnął z Man Utd. A teraz Mówić chyba nie trzeba.
To jest moje skromne zdanie!!!! Wielu pewnie mi pociśnie, no ale cóż wolność słowa.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !Maciej Skorża 1906% Poparcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
doncorleone2010
Member

Stary 29.07.2009, 14:34
Czekajmy do 18:00 i zobaczymy jak Debrecen ktory ma wartosc skladu 6 millionow euro (wisla 30 milliony) poradzi sobie z "silna" Levadia!

oldiczam sekundy...
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2009, 14:38
30 mln a niby jak to

hell yeah : za transfermarkty to bany sa ;d
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.07.2009 o godz. 14:46.

doncorleone2010
Member

Stary 29.07.2009, 14:41
szprotson napisał(a):Wyświetl post
30 mln a niby jak to

Wisla

http://www.transfermarkt.de/de/verei...sferdaten.html

Debrecen

http://www.transfermarkt.de/de/verei...sferdaten.html
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.07.2009, 14:45
Jeśli Skorża na prawdę postawił veto zwolnieniu Terziottiego i Kazimierskiego, to sam kręci na siebie bicz. Boguś robi postępy (powoli, ale robi) i wie, że zwolnienie kołcza w tym momencie nie jest pożądanym krokiem. Ale jestem praktycznie pewny, że po sezonie, ewentualnie po rundzie ( w przypadku złych wyników ) MS leci ze stanowiska. Co do zatrudnienia trenera z zagranicy: Do tego trzeba sporych inwestycji. Nie chodzi konkretnie o kontrakt dla takowego, ale i o inwestycje w klub i zawodników. A tego Bogusław przecież od paru lat unika, dąży raczej do odzyskania części pieniędzy bez rozwalania struktury klubu. Trochę to potrwa, więc jestesmy skazani na stan wegetacji. A to w piłce oznacza cofanie się w rozwoju. Bo inni nie próżnują (zagranica), wzmacniają, poprawiają funkcjonowanie klubu itp.
..
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 29.07.2009, 14:45
Zapomniałem że w dzisiejszym sporcie grają cyferki, człowieku liczby nie grają pokazało to nasze spotkanie zarówno z Beitarem który ma o wiele większy budżet od nas i nasze ostatnie spotkanie z Levadia. Liczy się zaangażowanie zawodników i wola zwycięstwa a nie czy ktoś jest warty 6 czy 30 mln euro.
Tyle.

Wracając do tematu to cieszę się że Skorża został na stanowisku trenera naszych kopaczy mam nadzieje że wyjdzie nam to na dobre...
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

kristos
Senior Member

Stary 29.07.2009, 14:55
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Skorża na prawdę postawił veto zwolnieniu Terziottiego i Kazimierskiego, to sam kręci na siebie bicz. Boguś robi postępy (powoli, ale robi) i wie, że zwolnienie kołcza w tym momencie nie jest pożądanym krokiem. Ale jestem praktycznie pewny, że po sezonie, ewentualnie po rundzie ( w przypadku złych wyników ) MS leci ze stanowiska. Co do zatrudnienia trenera z zagranicy: Do tego trzeba sporych inwestycji. Nie chodzi konkretnie o kontrakt dla takowego, ale i o inwestycje w klub i zawodników. A tego Bogusław przecież od paru lat unika, dąży raczej do odzyskania części pieniędzy bez rozwalania struktury klubu. Trochę to potrwa, więc jestesmy skazani na stan wegetacji. A to w piłce oznacza cofanie się w rozwoju. Bo inni nie próżnują (zagranica), wzmacniają, poprawiają funkcjonowanie klubu itp.
Myślę ,że dla nas to dobra wiadomość ,bo trener będzie chciał udowodnić że z Levadią był "wypadek przy pracy" a że ambicji Maćkowi nie brakuje ,to możemy być pewni walki o następne mistrzostwo.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.07.2009, 15:00
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy Cupiał byłby skłonny na taki krok. Przecież musiałby znacznie wzmocnić osobę trenera, aby zaraz nie zaczęło się granie przeciwko niemu. Zawodnik musiałby się bać bardziej wywalenia niż trener. Poza tym należałoby mu zaufać. Prawda jest taka,że racja jest po jego stronie. Awansował do LM z średnim klubem. Doskonale ocenił nasz "potencjał". Pomijam to,że musiałby uzmysłowić Cupiałowi,że w Europie nic nie znaczymy i musimy zacząc od początku budowanie jakiejkolwiek pozycji. Jest to zapewne sprzeczne z tym co Prezesowi mówią wszelkiej maści doradcy, dla których zawodnik za n-tysiecy euro powinien być wzmocnieniem na miarę LM. Nie sądzę,aby na takie zmiany Cupiał był gotowy. Pewnie przyjdzie ktoś z zagranicy, ale nie pokroju Dana. Ale pokroju Liczki. Na jakiś jakościowy skok naprzód w najbliższym czasie bym nie liczył. Bo gdyby przyjąć,że przyszedłby ktoś pokroju Topmellera,to jego rozsądnym warunkiem przed podpisaniem kontraktu byłby pewnie jeden. Kupcie mi piłkarzy, bo bez porządnych kopaczy o walce o LM nie ma co nawet myśleć. Pomijam już grę w LM. Nasi rodzimi trenerzy rzecz jasna z obecnym składem gwarantują walkę o LM, byleby kontrakt podpisać.
Tak jak napisałem już wcześniej: wydaje mi się że oberprezes się uczy. I myślę że tym razem nie dał by się już nabrać na prywatne skargi Baszcza i Mauro (zresztą gdzie oni dzisiaj są) tylko wysłał by ich do wszystkich diabłów. Nie sądzę aby Dan wymagał kupowania jakichś super drogich piłkarzy (przypadek jego obecnego klubu dowodzi że poradził sobie przy minimalnych transferach). Dodam jeszcze że w którymś z wywiadów mówił że chętnie wrócilby do Polski (aczkolwiek jak dobrze pamiętamy ma tendencje do gadania byle czego).
I w tym kontakście pytanie do FraMata eksperta ligi rumuńskiej: jak to jest że pomimo sukcesów w Rumuni żaden z wielkich klubów (Steua, Cluj) nie zatrudniają Dana? Czy jest w tym wszystkim jakieś drugie dno?
kristos
Senior Member

Stary 29.07.2009, 15:14
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
I w tym kontakście pytanie do FraMata eksperta ligi rumuńskiej: jak to jest że pomimo sukcesów w Rumuni żaden z wielkich klubów (Steua, Cluj) nie zatrudniają Dana? Czy jest w tym wszystkim jakieś drugie dno?
Jak dla mnie to jest "przerywnik" jak kiedyś Zagłębie ,czy GKS a w nastepnym sezonie wszystko wróci do normy tz.Staua ,lub jakiś lokalny rywal.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2009, 15:20
w dobie kryzysu, wielkie uznane kluby w słabszych ligach, po prostu nie wytrzymały napięcia vide Rosenborg, Steaua ...

D. Petrescu to Rumuński Michniewicz, który to jest Polskim Mourinho czyli wszystko sie zgadza
Ale Mourinho musi być Rumuńskim Petrescu badz Portugalskim Michniewiczem
badz Rumuński Michniewicz jest Portugalskim Petrescu vel Polski Mourinho
czyli jeden kółko sie zamyka
Petrescu, Michniewicz, Mourinho jedna bajka
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.07.2009 o godz. 15:27.

wislak68
Senior Member

Stary 29.07.2009, 15:23
kristos napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to jest "przerywnik" jak kiedyś Zagłębie ,czy GKS a w nastepnym sezonie wszystko wróci do normy tz.Staua ,lub jakiś lokalny rywal.
Pewnie znowu trzeba by się zdać na opinie FraMata ale jak dla mnie ten jego klubik (mieścina 20k mieszkańców!) to coś bardziej jak nasz Wodzisław czy Piast Gliwice niż Lubin/GKS (kluby z jakimiś tradycjami w końcu). Na dłuższą metę myślę że masz rację co nie zmienia faktu że Dan zrobił tam coś naprawdę znaczącego.
Nie jestem pewien czy intencją Twojego postu było zasugerowanie że Dan to taki rumuński Michniewicz?
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.07.2009, 15:26
W Rumunii nie ma wcale tak różowo. Sam Dan mówi, że odpowiada mu praca w Unireii, bo ma dobre stosunki z właścicielem. Ten dał mu czas na zbudowanie zespołu ( co jednak nie trwało zbyt dlugo), sprowadził zawodników, których Petrescu chciał itp. W innych zespołach np. z Bukaresztu presja na wynik jest taka sama jak w Wiśle. A np Gigi Becali ze Steauy zachowuje się jak oszołom. Zwalnia trenerów i wchodzi im w kompetencje.
..
kristos
Senior Member

Stary 29.07.2009, 15:41
Pewnie znowu trzeba by się zdać na opinie FraMata ale jak dla mnie ten jego klubik (mieścina 20k mieszkańców!) to coś bardziej jak nasz Wodzisław czy Piast Gliwice niż Lubin/GKS (kluby z jakimiś tradycjami w końcu). Na dłuższą metę myślę że masz rację co nie zmienia faktu że Dan zrobił tam coś naprawdę znaczącego.
Nie jestem pewien czy intencją Twojego postu było zasugerowanie że Dan to taki rumuński Michniewicz?
Moim zdaniem Dan trafił na klub w którym potrafił przekonać zawodników do naprawdę ciężkiej pracy ,oni mu uwierzyli i na tym wygrali.Ktoś wcześniej załatwił im wysoką pozycje w rankingu europejskim i znależli się w "niebie".
Obawiam sie ,że tego nie powtórzą ,ale to moje osobiste zdanie.
Co do porównania z Michniewiczem,to generalnie tak z tym ze Czesiu preferuje raczej futbol kombinacyjny a Dan wiadomo wyspiarski.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.07.2009, 15:43
A to temat o Petrescu? Dziwnie sie robi.

P.S - Normalnie mozna pasc czytajac psalmy pochwalne na czesc tego szkoleniowca. Szkoda, ze w Wisle nie potrafil zdobyc zaufania pilkarzy, a takze prezesa i dzialaczy.
wislak68
Senior Member

Stary 29.07.2009, 15:49
kristos napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Dan trafił na klub w którym potrafił przekonać zawodników do naprawdę ciężkiej pracy ,oni mu uwierzyli i na tym wygrali.Ktoś wcześniej załatwił im wysoką pozycje w rankingu europejskim i znależli się w "niebie".
Obawiam sie ,że tego nie powtórzą ,ale to moje osobiste zdanie.
Co do porównania z Michniewiczem,to generalnie tak z tym ze Czesiu preferuje raczej futbol kombinacyjny a Dan wiadomo wyspiarski.
Zobaczymy co pokażą w LM. To bedzie jakiś odnośnik. Tak czy inaczej Dan pokazał ze po pierwsze jest w stanie przekonać zawodników do ciężkiej pracy a po drugie jesli ciężko pracują to on jako trener jest to w stanie poukładać tak że są tego wyniki.
A jeśli chodzi o futbol kombinacyjny Czesia to chodzi Ci o to że ostro "kombinuje"?

O Maćku. I porównujemy sobie jego osiągnięcia z osiągnięciami poprzedniego trenera.

P.S - Normalnie mozna pasc czytajac psalmy pochwalne na czesc tego szkoleniowca. Szkoda, ze w Wisle nie potrafil zdobyc zaufania pilkarzy, a takze prezesa i dzialaczy

No niestety nie udało się. I teraz pewnie prezes pluje sobie w brodę.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 29.07.2009 o godz. 15:53.
lukas63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.07.2009, 15:50
Cytat:
Szkoda, ze w Wisle nie potrafil zdobyc zaufania pilkarzy
Ciekawe jak miał zdobyć zaufanie jak dla tych "piłkarzy" były zbyt ciężkie treningi
kristos
Senior Member

Stary 29.07.2009, 15:56
lukas63 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jak miał zdobyć zaufanie jak dla tych "piłkarzy" były zbyt ciężkie treningi
Co innego jak przychodzisz do klubu z "Pipidówy' ,co nigdy nic nie osiągnął a co innego do klubu w którym jakieś już sukcesy wcześniej były i co ważne nie trzeba było tyle kilometrów orać żeby je osiągnąć.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.07.2009, 16:00
wislak68 - z tego co wiem to Dan miał oferty tak ze Steauy, jak i kadry Rumunii - obie odrzucił.
Jak dla mnie prawidłowo bo właściciel Steauy to totalny psychol a na kadrę to zdecydowanie za wcześnie.

No ale żeby nie zbaczać z tematu.
Co z resztą?
Kazimierski, ten Włoch, Bednarz?
94 - Allah Akbar!!
For_FuN_
Senior Member

Stary 29.07.2009, 16:01
Zobaczymy co pokażą w LM. To bedzie jakiś odnośnik. Tak czy inaczej Dan pokazał ze po pierwsze jest w stanie przekonać zawodników do ciężkiej pracy a po drugie jesli ciężko pracują to on jako trener jest to w stanie poukładać tak że są tego wyniki.
A jeśli chodzi o futbol kombinacyjny Czesia to chodzi Ci o to że ostro "kombinuje"?

O Maćku. I porównujemy sobie jego osiągnięcia z osiągnięciami poprzedniego trenera.

P.S - Normalnie mozna pasc czytajac psalmy pochwalne na czesc tego szkoleniowca. Szkoda, ze w Wisle nie potrafil zdobyc zaufania pilkarzy, a takze prezesa i dzialaczy

No niestety nie udało się. I teraz pewnie prezes pluje sobie w brodę.

Hmm, to jest porownanie Skorzy z Petrescu? Ja tu widze, ze pare ostatnich postow jest bardziej porownaniem Michniewicza i Petrescu, tylko co to ma wspolnego z Wisla ?
Osiagniecia Skorzy(2 MP, PP, PE, faza grupowa P. UEFA) robia wrazenie.
wislak68
Senior Member

Stary 29.07.2009, 16:05
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Osiagniecia Skorzy(2 MP, PP, PE, faza grupowa P. UEFA) robia wrazenie.
Odpadnięcie w eliminacjach do LM z zespołem który na mecz do Polski jechał przez dwa dni autobusem robi na mnie wrazenie jeszcze większe.
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.07.2009, 16:07
1q2 napisał(a):Wyświetl post
No ale żeby nie zbaczać z tematu.
Co z resztą?
Kazimierski, ten Włoch, Bednarz?
Pewnie mądrzejsi będziemy po dzisiejszym treningu o 17.30
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 29.07.2009, 16:09
Odpadnięcie w eliminacjach do LM z zespołem który na mecz do Polski jechał przez dwa dni autobusem robi na mnie wrazenie jeszcze większe.
Dlatego na całym świecie nie ma dobrych trenerów, gdyż każdy ma taką wpadkę jak Skorża.
Ddf
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.07.2009, 16:15
odpowiadam w wątku: Byli....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

For_FuN_
Senior Member

Stary 29.07.2009, 16:15
Na mnie jeszcze wieksze przegrane MP przez Petrescu, kiedy dostal zespol zajmujacy pierwsza pozycje . Jak juz pisalem w innym temacie, to nie jest problem Wisly, ale calej ligi, ktora jest dramatycznie, dramatycznie slaba(weszlo wymienilo 30 wpadek z kilku ostatnich lat).
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.07.2009, 16:32
Ochalik w Kronice: 'Maciej Skorża i cały jego sztab utrzymali stanowiska'.
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.07.2009, 16:47
Z tym sztabem to faktycznie lipa
na 2 trenera powinein iść Moskal albo Kulawik ludzie związani z Wisłą
Kazimierski - ten pseudofachowiec od trenowania bramkarzy też powinien wylecieć momentalnie.
Szkoda gadać ........ zostali tylko żal że za 14 minut to nie my gramy o następną rundę ligi Mistrzów a robi to Levadia z Talina !!!
Borinho

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów