The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2009, 22:42
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
ale właśnie cały czas o tym mowa, że stadion Legii może być spokojnie zapełniany, gdy tylko ITI w końcu zrozumie, że musi współpracować z kibicami, a nie rzucać im kody pod nogi.

Ceny w dół, zdrowa atmosfera na linii zarząd-kibice i stadion spokojnie będzie wypełniany w tych 80-90 %, a na ważniejsze mecze biletów będzie brakować już na kilka dni przed spotkaniem.

pierwsza próbka cen biletów które szykuje dla nas ITI będzie miała miejsce na otwarcie stadionu w meczu z Arsenalem. Rywal godny, ale jest to tylko mecz towarzyski- już czuję, że najtańsze bilety będą po 40 zł za bramkę.
I jak zwykle zycie napisało epilog do naszej rozmowy. Bardziej mojszy niz Twojszy.

Ceny abonamentów Premium w sezonie 2009/10 dla dotychczasowych karneciarzy:
Przed kryta A,F: 315
Przed kryta B,E: 450
Przed kryta C,D: 540
Kryta A,F: 635
Kryta B,E: 810
Kryta C,D: 990

Ceny abonamentów Premium w sezonie 2009/10 dla nowych kibiców:
Przed kryta A,F: 350
Przed kryta B,E: 500
Przed kryta C,D: 600
Kryta A,F: 705
Kryta B,E: 900
Kryta C,D: 1100
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.06.2009, 22:45
kur*** 1100 zł za karnet

Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.06.2009, 22:50
Tak, tylko, ze to jest karnet na caly rok, na wszystkie mecze Ekstraklasy, Pucharu Polski, Pucharu Ekstraklasy i MESY. Przy pomyslnych wiatrach 40 spotkan. Wiadomo, ze na wszystkie sie raczej nie pojdzie, ale i tak Legia nie ma najgorszych propozycji karnetowych. Nie mowie tu akurat o tym karnecie za 1100 zeta, bo to pewnie na jakas trybune honorowa, ale sa tez karnety w granicach 300.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 25.06.2009, 23:22
W karnet nie wchodzą mecze w Europie, nie wiadomo czy PE bedzie grany, na młodą ekstraklase w niektórych klubach wchodzi sie chyba za darmo (u nas nawet na sparingi 10 zl i 15zl). A, no i jest wylacznie opcja premium. Nie ma np jedna runda, tylko liga etc.

Podstawowe ceny biletów na mecz:
Przed kryta A,F: 40 złotych
Przed kryta B,E: 55
Przed kryta C,D: 65
Kryta A,F: 70
Kryta B,E: 90
Kryta C,D: 110

A teraz wezcie pod uwage, ze przedkryta A i F schodzi w karnetach, w netowej sprzedarzy i po jakiejs godzinie sprzedawania. Czyli zeby isc na Odre Wodzisław, Jagę albo Arkę (zeby chociaz kibice gosci byli), dajesz minimum 55 zł, bez dachu, prawie na płaskim. A zeby byc w miare na srodku trybuny 65 zł. Mistrzowie

Sorry za rozmycie, ale mysle ze to jest znakomita pointa dla tych, którzy w tym temacie pisali, ze Legia spokojnie bedzie miala na nowym obiekcie komplety
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 26.06.2009, 23:46
Kryta C,D to nie honorowa, tylko obok honorowej z obu stron.

Parę zdjęć coby nie rozmywać:

jakieś studio telewizyjne tu ma być.

Bardziej mi się podobają pojedyncze trybuny, jak u Was, ale jak miałbym wybierać to wolę żeby odrazu zabudowali narożniki. Jak skończą te trybuny to mogliby to zostawić i już byłby spoko stadion

A Kryta C,D to te dwa sektory naokoło tych czerwonych miejsc na środku.

Widok jest super nawet z rogu, nie to co na starym (Żyleta była jeszcze bardziej płaska niż Kryta) Z prawej widać kawałek dachu krytej z góry, mozna porównać wysokośc.
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 26.06.2009 o godz. 23:54.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.06.2009, 00:30
0 22 napisał(a):Wyświetl post
W karnet nie wchodzą mecze w Europie, nie wiadomo czy PE bedzie grany, na młodą ekstraklase w niektórych klubach wchodzi sie chyba za darmo (u nas nawet na sparingi 10 zl i 15zl). A, no i jest wylacznie opcja premium. Nie ma np jedna runda, tylko liga etc.

Podstawowe ceny biletów na mecz:
Przed kryta A,F: 40 złotych
Przed kryta B,E: 55
Przed kryta C,D: 65
Kryta A,F: 70
Kryta B,E: 90
Kryta C,D: 110

A teraz wezcie pod uwage, ze przedkryta A i F schodzi w karnetach, w netowej sprzedarzy i po jakiejs godzinie sprzedawania. Czyli zeby isc na Odre Wodzisław, Jagę albo Arkę (zeby chociaz kibice gosci byli), dajesz minimum 55 zł, bez dachu, prawie na płaskim. A zeby byc w miare na srodku trybuny 65 zł. Mistrzowie

Sorry za rozmycie, ale mysle ze to jest znakomita pointa dla tych, którzy w tym temacie pisali, ze Legia spokojnie bedzie miala na nowym obiekcie komplety
No ale nie wiem do końca o czym Ty mówisz - to są ceny na tę jedną trybunę która została tak? Ile tam wejdzie osób? 5000? (nie wiem czy nie jestem optymistą i przy okazji trzeba jeszcze odliczyć VIP-ów). Ty myślisz, że u nas gdyby była jedna trybuna na 4 tys. to ceny na Odrę byłyby 25 PLN? Przedkryta C,D - karnet (nowy) = 15 meczów Ekstraklasy oraz PE i PP, za jeden mecz Ekstrakl = 40 PLN. To chyba nie taka tragedia. Karnet można kupić na cztery raty. Jak dla mnie (biorąc pod uwagę pojemność) to całkiem ok.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 28.06.2009, 23:38
Około 4,5 tys. Tak na jedną. Widzisz chodzi o to, ze tych za 40 zl nie ma. Sa wirtualne. Sa te za 55. Najtanszy bilet na PE i PP 55 zl (i to po bokach płaskiej trybuny bez dachu), na mecz z Odra Wodzislaw 2 lub Stala Sanok.
Odpowiedz cytując
wiernyTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.07.2009, 13:52
I tak napis Dialog zagłebie wymiata^^
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 03.07.2009, 21:25
Stadion Legii będzie na prawdę bardzo dobry. To świetny przykład sprawnie, szybko i profesjonalnie budowanego trzydziestotysięcznika. Tempo w którym powstaje robi spore wrażenie, wszystko powstaje zgodnie z planem, a nawet z tego co słyszałem z wyprzedzeniem. Klasą będzie porównywalny z nowym stadionem Wisły, ale na pewno powstanie sprawniej i przede wszystkim Legia podczas jego budowy nie będzie się musiała nigdzie przenosić jak my... Możemy Warszawy i warszawiaków nie cierpieć, ale jedno musimy im przyznać - budują stadion na prawdę perfekcyjnie, widać że wzięli się za to solidnie, w przeciwieństwie do budowy obiektu Wisły (wystarczy tylko przypomnieć, że u nas budowa wlecze się już od 2004 r., prawie żaden etap modernizacji jak dotąd nie zakończył się w terminie, a sam stadion będzie miał liczne błędy - choćby słynna już ogromna jak na stricte piłkarski stadion odległość trybun od boiska itd.).

A tutaj link do świetnej strony, zrobionej przez oficjalny portal klubu, na której jest wszystko o stadionie, jego budowie (multimedia, bardzo częste fotogalerie, panoramy, filmy, wywiady np. z projektantami, kierownikiem budowy, oprócz tego szczegółowe informacje na temat nowo powstającego obiektu):

http://stadion.legia.com/

Pewnie większość osób śledzących budowy polskich obiektów sportowych zna już tą stronkę, ale celowo zamieściłem jeszcze raz tego linka żeby pokazać, że w Warszawie budowę stadionu Legii traktuje się poważnie i profesjonalnie w każdym calu. Stadion ma być dla kibiców i mieszkańców miasta, więc powstała stronka gdzie przez oficjalne źródła są oni o wszystkim od początku na bieżąco informowani. A w Krakowie? U nas nic takiego nie ma niestety miejsca... Powstały oczywiście bardzo fajne portale - www.reymonta22.pl, www.stadionwisly.info, itd. jednak miasto (inwestor w tym wypadku i właściciel stadionu), czy klub niczego podobnego na taką skalę jak w Warszawie nie zrobiły. Mieszkańcom Krakowa jest więc ciężko szukać jakichś bardziej szczegółowych i sprawdzonych informacji na temat budowanego stadionu, który przecież mieszkańcom miasta ma służyć i dla nich jest budowany...
Odpowiedz cytując
wiernyTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.07.2009, 21:54
Brono nie jest tak zle. Ta odległosc nie jest taka znowu wielka. A poza tym moim zdaniem wazne jest to ze na nasz stadion bedzie przychodzio 30 tys ludzi, bedziemy robic najlepsze oprawy w Polsce, lech znowu bedzie sie rzucal i porównywal jaki to oni stadion maja (odwracajac uwage od rzenującego miejsca w tabeli) a na legie przyjdzie gora 3000. Moim zdanie to dobry porządek rzeczy^^
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 03.07.2009, 22:00
element napisał(a):Wyświetl post
No i jesteśmy w dupie.
U nas wlecze się od 2004 i nie mamy profesionalnej stronki dotyczącej budowy .
A przecież to dwa główne warunki na fajny stadion.
Gdyby chcieć być bardziej skrupulatnym to trzeba by powiedzieć, że nasz stadion jest placem budowy od lat 80-tych, kiedy to zburzono ziemną wówczas trybunę zachodnią (tak że pozostawiono tylko lożę VIP po środku) i powstały szpecące przez długie lata obiekt Wisły tzw. "oczodoły", potem w 1995 r. zdemontowano stare maszty oświetleniowe, a nowe powstały dopiero siedem lat później, oprócz tego praktycznie cały czas coś na Wiśle "dłubano", czasami z dłuższymi przerwami w których stadion tylko marniał i nie robiono za wiele...

Teraz do budowy naszego nowego stadionu (pominę jego wady i przede wszystkim zbyt małą pojemność) możemy mieć na prawdę sporo zastrzeżeń. No od czasu kiedy prace prowadzi Polimex-Mostostal na pewno jest lepiej i budowa idzie wreszcie ku końcowi, ale popatrz co było wcześniej... Spójrz na to ile lat nasz obiekt już jest rozkopany, a w dodatku jeszcze mimo tego wszystkiego ta roczna banicja... W porównaniu z Legią która będzie mieć podobny stadion jak Wisła, to my mamy trudniejszą drogę do "stadionowej przyzwoitości"...
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.07.2009, 23:05
@
a duża odległość od murawy do trybun to nie jest żaden błąd. Tak po prostu czasami jest. Także na stadionach najlepszych drużyn świata.
Błędem można nazwać brak 20 krzesełek na jednej z trybun czy 3-metrową dziurę w dachu.
Niestety, ale w tym przypadku jest. Nawet kierownik projektantów nie potrafi wytłumaczyć dlaczego zaprojektowano za szerokie D i E. A że tak czasami bywa... Cóż, błędy się czasem zdarzają. Z tym, że im bardziej doświadczony zespół tym ich mniej i mniej rażące, lecz to było już wałkowane - O. jest kumplem Majchrów, Tajsterów itd.

Co do tych stadionów najlepszych drużyn, to takowe są leciwe, ale OK - tak bywa.

A to, o czym mówisz na końcu, to nie błędy tylko buble.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.07.2009, 23:13
No i jesteśmy w dupie.
U nas wlecze się od 2004, nie mamy profesionalnej stronki dotyczącej budowy i brak jakiegoś wywiadu z wieśkiem z budowy.
A przecież to trzy główne warunki do powstania fajnego stadionu.

Z igły widły, i żadnych konkretów.

Gwoli ścisłości - w Warszawie stadion budują od podstaw za jednym zamachem.
U nas inaczej to wygląda - krok po kroku , między innymi z racji braku funduszy, zmieniających się kilka razy projektów i niepewną decyzją dotyczącą euro 2012 w mieście Królów.
Jest jak jest inaczej niestety nie będzie,może za parędziesiąt lat-ale czy jeszcze wtedy będziemy przywiązywać wagę do takich rzeczy? W takim a nie w innym mieście przyszło nam żyć ,kocham je ale jednocześnie nienawidzę z całego serca jeżeli chodzi o takie właśnie niedopatrzenia i olewanie mieszkańców z racji - hmm po co,przecież to i tak góra 1000osób będzie się tym interesowała...
Z takim podejściem władz miasta cieszmy się że mamy w ogóle dostęp do kamer i to aż 3(!) i z tego że nie musimy grać w Bułgarii czy też Macedonii "u Siebie"...
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 03.07.2009 o godz. 23:16.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.07.2009, 00:56
No i jesteśmy w dupie.
nie mamy profesionalnej stronki dotyczącej budowy
http://reymonta22.pl/

Nie wiem, czy uznasz ją za "profesjonalną" ale strona jest.
Czasem na nią zaglądam, polecam też http://kamera.orge.pl/krakow1/
Poza tym prawie codziennie na wislakrakow.com są fotki z budowy stadionu więc myślę, że nie ma na co narzekać
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.07.2009, 21:24
No i doczekalismy sie pierwszej czesci "Wirtualnego Spaceru" po nowym stadionie Legii.

http://legia.com/www/index.php?akt=8322

Swoja droga mam nadzieje ze jednak nie przejdzie ten pomysl z ta sraczkowata górną trybuną, bo IMO wyglada to fatalnie.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.07.2009, 20:45
http://www.legia.com/www/galerie/wyd...5/big/1022.JPG

jaka jest odległość od trybuny po lewej do lini bocznej?
bo nie wydaje mi się, żęby było wiele bliżej niż u nas
.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 08.07.2009, 20:48
Nie jestem pewny, ale ponoc murawa ma być powiekszona.
Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 10.07.2009, 01:36
http://www.gazetasosnowiec.pl/gazeta...05082.html?i=0

ciekawe co z tego wyjdzie. ale projekt calkiem przyjemny.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 10.07.2009, 10:43
Za ladnie to wyglada zeby mialo powstac
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 10.07.2009, 13:15
Zgoda sobie chce zbudowac ladne cacko Bardzo fajnie. Nie wazne czy zgoda, czy rywal, wazne ze coraz wiecej miast bedzie mialo prawdziwe stadiony a nie klepiska.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 10.07.2009, 14:09
Na mecze z Kotwicą i Unią Janikowo będzie jak znalazł.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 10.07.2009, 14:42
Bedze jak znalazl i przynajmniej twory typu Odra beda mialy do czego dazyc. Wole super stadiony w kazdym klubie 1 ligi, niz totalny burdel w ekstaklasie, gdzie klubu super duper musza po wioskach jezdzic bo remontuja stadiony albo nawet swoich nie maja na odpowiednim poziomie Liga to nie tylko Wisla, Legia i Lech.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 10.07.2009, 15:09
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Bedze jak znalazl i przynajmniej twory typu Odra beda mialy do czego dazyc. Wole super stadiony w kazdym klubie 1 ligi, niz totalny burdel w ekstaklasie, gdzie klubu super duper musza po wioskach jezdzic bo remontuja stadiony albo nawet swoich nie maja na odpowiednim poziomie Liga to nie tylko Wisla, Legia i Lech.
Budowa stadionu dla samego stadionu mija się z celem.

18 tysięczny, odpicowany, super duper stadion dla Zagłębia?

Przerost formy nad treścią.

To tak jak kupować Rolls Royca Phantoma, gdy Audi A4 wystarczy
Ostatnio edytowane przez Krissu : 10.07.2009 o godz. 15:14.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.07.2009, 19:41
Taki stadion dla Zagłębia nie miałby sensu gdyby założyć, że ten klub zawsze będzie grał w niższych klasach rozgrywkowych.

Pamiętajmy, że Sosnowiec to ponad 200-tys. miasto więc z wypełnieniem stadionu w Ekstraklasie czy być może nawet w I lidze nie powinno być problemu.

Będzie stadion, znajdzie się sponsor i będzie awans.

Wypada się tylko cieszyć, że cała Polska nadrabia zaległości i buduje infrastrukturę sportową na jaką zasługuje.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 10.07.2009, 19:56
Krissu, ja wiem, nie trzeba lubić Sosnowca. Ale nie popadajmy w jakas paranoje. 18 tysiecy to idealne rozwiazanie jak dla Zaglebia, zreszta nim on stanie(a to dopiero poczatek) to mam nadzieje ze ZS, wroci przynajmenij na 1. ligi a najlepiej do Ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 10.07.2009, 20:10
killzone napisał(a):Wyświetl post
Krissu, ja wiem, nie trzeba lubić Sosnowca.
Po czym wnosisz, że nie lubię Sosnowca?

Kielce mają na 15 tys, Lubin na 16, mośki będą miały na 15.

A Zagłębie, któremu bliżej do spadku do 3. ligi niż do awansu do 1. funduje sobie stadion na 18 tys z piętrowymi trybunami i cholera wie czym jeszcze.

Bardzo mnie ciekawi, na którym etapie inwestycji miasto stwierdzi, że jednak im taki stadion nie jest potrzebny.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.07.2009, 20:23
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Taki stadion dla Zagłębia nie miałby sensu gdyby założyć, że ten klub zawsze będzie grał w niższych klasach rozgrywkowych.

Pamiętajmy, że Sosnowiec to ponad 200-tys. miasto więc z wypełnieniem stadionu w Ekstraklasie czy być może nawet w I lidze nie powinno być problemu.

Będzie stadion, znajdzie się sponsor i będzie awans.

Wypada się tylko cieszyć, że cała Polska nadrabia zaległości i buduje infrastrukturę sportową na jaką zasługuje.
Kraków ma 1 000 000, Wisła jest najlepszą drużyna od lat. A w zeszłym w drugim z rzędu mistrzowskim sezonie, na stadionie pomniejszonym do 15 tys był komplet tylko 3 razy. Z pewnością zapełnią ten 18nasto tysięcznik.

Z ostatnim zdaniem sie zgodze.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 10.07.2009, 20:24
Straszna roznica miedzy 15, 16 tysiacami, a 18 które beda w Sosnowcu

Ja wychodze z takiego zalozenia, ze lepiej miec troche wiekszy stadion, niż po 2-3 latach od oddania powiekszac pojemnosc z powodu wiekszego zainteresowania meczami.

Pozatym stadion nie bedzie stal za 2 miesiace, a za 2-3 lata minimum, a do tego czasu moze sie bardzo duzo pozmieniac(watpie ze do tego czasu Zaglebie bedzie dalej w 2 lidze). a 18 tysiecy bedzie idealnym rozwiazaniem.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 10.07.2009, 20:28
killzone napisał(a):Wyświetl post
Straszna roznica miedzy 15, 16 tysiacami, a 18 które beda w Sosnowcu
W 200 tys mieście? Owszem.

Widziałeś jak wyglądał stadion Korony? Czy się zapełniał? Oba miasta mają mniej więcej tyle samo ludności.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 10.07.2009, 20:30
No tak, ale Zaglebie to nie tylko Sosnowiec, a cale Zaglebie Dabrowskie ktore liczy okolo 450 tys ludzi.

Pozatym, dziwne gdyby wybudowali stadion na 8 tysiecy a pozniej musieli go powiekszać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów