The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2009, 18:40
Czy czasem coś Ci się nie pomyliło? Na nas jest niski kurs, więc duże prawdopodobieństwo że wygramy
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.04.2009, 18:49
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Czy czasem coś Ci się nie pomyliło? Na nas jest niski kurs, więc duże prawdopodobieństwo że wygramy
ale wg niego kurs 1.7 nie jest zbyt niski....
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.04.2009, 18:51
ja bym powiedzial ze ten kurs jest dosyc..ciekawy dla obstawiającego. Zdecydowany faworyt do kurs 1.2
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.04.2009, 18:52
Piast mogł zremisowac z Lechem ale spojrzcie sobie na wyniki Lecha w ostatnich kilku kolejkach. Ida na dno i tyle. Mieli dobre poł sezonu a teraz graja jak sezon dwa sezony temu. No moze troche przesadziłem ale juz nie graja tego co jesienia. Jak wygrywaja to na farcie
Mi sie zdaje ze wygramy ae niewielka liczba bramek, raczej tak wyjdizemy na tym jak Legia. Strzelimy gola i juz nie bedizemy ofensywnie grac, tak jak z Arką. Udąło sie a pozniej raczej bronienie wyniku. Piast u siebie gra dobrze i trzeba uwazac ale nie ma ch.. wygrywamy i jedizemy po Mistrza!!!

PS mnie ciekawi wynik Legia - ŁKS. ŁKS gra dobrze na wyjazdach

PS2 Co do kursu na Wisłe to dosyc wysoki, My jakbysmy ustalali kursy to oczywiscie bysmy dawlai mniej ale umowmy sie kto z nas obiektywnie szanse ocenia ?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.04.2009 o godz. 22:56.
Odpowiedz cytując
rrafalek
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 30.04.2009, 19:57
Witam Kolegów
Mieszkam w Gliwicach ,Pochodze z Olkusza od zawsze kibicuje Wisle Kraków, jestem z naszym kochanym klubem na dobre i na złe . Szkoda że Piast nie organizuje wejsciówek dla Gosci, ale wynika to z przebudowy stadionu "KURNIK ARENA" (tak zwia ten stadion w Gliwicach kibice Górnika których w Gliwicach jest 70 % .Piast jest druzyna nie lubiana w wielu dzielnicach Gliwic (tylko centrum kibicuje Piastowi) .
JA JESTEM CHYBA JEDYNYM WISLAKIEM W GLIWICACH i sie tego nie wstydze . Wszyscy moi znajomi kibicujacy Górnikowi,Ruchowi, i Piastowi o tym wiedza i nie mam z tym problemu .Jutro bede na stadionie Piasta kibicował(chyba jedyny) naszej kochanej Wiśle bo mam juz bilecik. Młyna nie zrobie sam ale szalik Wisly bede miał przy sobie. Mistrzostwo bedzie nasze.
POZDRAWIAM
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 30.04.2009, 23:31
Hahaha dobra
To jezeli chodzi o piasta to nadrabiali beda walką,na pewno zapowiada sie bardzo ciezki mecz..
Ale trzeba wygrac i innej opcji nie ma Mam nadzieje,ze szybk strzelimy gola i trochu sie to uspokoi.Jak dla mnie 3-1 dla nas
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
jgw
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 01.05.2009, 03:57
Najważniejsze strzelić szybko gola. Jeśli do połowy nie strzelimy to będą nerwy i różnie może być.
Odpowiedz cytując
lazernik
Junior Member

Stary 01.05.2009, 07:01
będzie transmitowane w Internecie?
Jesteśmy Słowianami, NIE Komunizmu

Sezon 2008-2009
Wisla Can-Pack 3 PLLK
WBC Spartak Moscow 2 Rosyjska Superleague B
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 01.05.2009, 07:30
Wie ktoś czy dziś będzie otwarte "U Wiślaków" bo pewnie tam będzie można meczyk obejrzeć
Odpowiedz cytując
mlynek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.05.2009, 09:19
jgw napisał(a):Wyświetl post
Najważniejsze strzelić szybko gola. Jeśli do połowy nie strzelimy to będą nerwy i różnie może być.
Akurat jak nie strzelimy w 1 połowie to nic się nie dzieje bo z tego co kojarze z ostatnich 18 (coś koło tylu) meczów nasi w 17 z nich sztrzelali bramki w 2 połowie
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Od: 07.2006

Stary 01.05.2009, 09:30
rrafalek napisał(a):Wyświetl post
Witam Kolegów
Mieszkam w Gliwicach ,Pochodze z Olkusza od zawsze kibicuje Wisle Kraków, jestem z naszym kochanym klubem na dobre i na złe . Szkoda że Piast nie organizuje wejsciówek dla Gosci, ale wynika to z przebudowy stadionu "KURNIK ARENA" (tak zwia ten stadion w Gliwicach kibice Górnika których w Gliwicach jest 70 % .Piast jest druzyna nie lubiana w wielu dzielnicach Gliwic (tylko centrum kibicuje Piastowi) .
JA JESTEM CHYBA JEDYNYM WISLAKIEM W GLIWICACH i sie tego nie wstydze . Wszyscy moi znajomi kibicujacy Górnikowi,Ruchowi, i Piastowi o tym wiedza i nie mam z tym problemu .Jutro bede na stadionie Piasta kibicował(chyba jedyny) naszej kochanej Wiśle bo mam juz bilecik. Młyna nie zrobie sam ale szalik Wisly bede miał przy sobie. Mistrzostwo bedzie nasze.
POZDRAWIAM
Przepraszam bardzo a to czemu nie będziesz wspierał Wisły z tzw. tarasu widokowego gdzie podejrzewam będą Wislacy?
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.05.2009, 09:32
Bobic napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam bardzo a to czemu nie będziesz wspierał Wisły z tzw. tarasu widokowego gdzie podejrzewam będą Wislacy?
A coś Ty taki ciekawy? ;-)

Może zajmiecie się czym innym, a nie jazdą po koledze.
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.05.2009, 10:14
Jazda nie jazda, ale jak będą nasi na tarasie to trudno zrozumieć pchanie się z barwami na trybunę Piasta
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.05.2009, 12:37
lazernik napisał(a):Wyświetl post
będzie transmitowane w Internecie?
Będzie, zobacz na www.kuszotv.pl, jeśli jeszcze nie ma linków to jakąś godzinke przed meczem na pewno się pojawią.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 01.05.2009, 12:40
Strzelić szybko bramkę, potem drugą i sprawa załatwiona. Trzeba ruszyć od początku meczu, nie ma co czekać. Może Piast utrudnił życie Legii i Lechowi, ale my jesteśmy Wisła i pokażemy to dziś
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
bula1010
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.05.2009, 14:00
www.meczyki.pl
www.soccer-live.pl
NA REYMONTA WYCHOWANI BIAŁĄ GWIAZDĄ OPĘTANI
Odpowiedz cytując
stachomacho
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 01.05.2009, 14:44
Witam wszystkich,

Na początek może parę słów wstępu: tak więc pochodzę z Gliwic, kibicuję Piastowi (choć z góry muszę się w tym miejscu przyznać, że tak jak w sercu zawsze mu kibicowałem, tak naprawdę bardziej zacząłem się nim interesować dopiero po sukcesach jakie odnosił w drugiej (teraz już pierwszej) lidze i awansie do ekstraklasy) ale od zawsze byłem także wielkim fanem Białej Gwiazdy. Już od jakiegoś czasu przeglądam sobie to forum, lecz zarejestrować się zdecydowałem dopiero teraz, gdy ujrzałem wypowiedź jednego z kolegów, a którą chciałbym mimo wszystko sprostować, żeby nie siała niepotrzebnego fermentu.

Tak więc kolego rrafalek. Bzura jaką tu napisałeś o tym, że Górnikowi w Gliwicach kibicuje aż 70% ludzi jest nieprawdziwa i wręcz niesmaczna. Nie wiem gdzie znalazłeś takie informacje (szczerze - takie głupoty to widuję zwykle w komentarzach na portalach typu onet, interia etc.). Poniżej przeprowadzę prosty dowód, na dosyć dużą pomyłkę naszego kolegi:

Oczywiście wiemy, że nie wszyscy ludzie interesują się piłką, ale na koniec i tak wyjdzie na to samo więc w założeniach przyjmuję, że całość mieszkańców to kibice. Miasto Gliwice ma w przybliżeniu 197.400 mieszańców. Górnikowi Zabrze (o czym wie praktycznie każdy rodowity gliwiczanin) w zdecydowanej większości kibicują trzy duże dzielnice - Sośnica, os. Kopernika i Łabędy. Każde z nich ma kolejno 24 tys., 20 tys. i 28.600 mieszkańców. Sumując daje nam to 72.600. Zsumowaną liczbę dzieląc przez liczbę mieszkańców miasta i mnożąc razy 100%, daje nam to około 37%. Zakładając, że są jeszcze dzielnice z nieznacznie większą ilością kibiców Górnika niż w centrum oraz dzielnicach wiernych Piastowi, zwiększam tą liczbę do 40%.
Jak widzimy różnica między 40%, a 70% jest troszkę znaczna, prawda? Tak więc prosiłbym o pisanie poważniejszych postów, na tak poważnym forum. Nie jesteśmy na onecie!

Na koniec dodam jeszcze, że mimo że jestem kibicem Piasta, w tym meczu liczę jednak na zwycięstwo Wisełki. Piast tak czy siak w następnych meczach zagwarantuje sobie utrzymanie w lidze, a jakby na to nie patrzeć Wisła nie może sobie pozwolić na stratę żadnych punktów żeby zdobyć mistrza. Tak więc, liczę na ciekawy mecz z odrobiną przewagi Wisły i końcowy wynik - jednobramkowe zwycięstwo Białej Gwiazdy.

Serdecznie pozdrawiam.

PS. wybaczcie za tak wielkiego off-topa, ale po prostu krew mnie zalewa jak widzę tak nieprawdziwe teksty na temat mojego ukochanego miasta, gdyby był to już wspomniany przezemnie onet czy inna interia, olałbym to, ale że jest to forum Wisły, nie mogłem przejść obok tego obojętnie
Ostatnio edytowane przez stachomacho : 01.05.2009 o godz. 16:01.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.05.2009, 15:32
stachomacho napisał(a):Wyświetl post

Tak więc kolego rrafalek. Bzura jaką tu napisałeś o tym, że Górnikowi w Gliwicach kibicuje aż 70% ludzi jest nieprawdziwa i wręcz niesmaczna. Nie wiem gdzie znalazłeś takie informacje (szczerze - takie głupoty to widuję zwykle w komentarzach na portalach typu onet, interia etc.). Poniżej przeprowadzę prosty dowód, na dosyć dużą pomyłkę naszego kolegi:

Oczywiście wiemy, że nie wszyscy ludzie interesują się piłką, ale na koniec i tak wyjdzie na to samo więc w założeniach przyjmuję, że całość mieszkańców to kibice. Miasto Gliwice ma w przybliżeniu 197.400 mieszańców. Górnikowi Zabrze (o czym wie praktycznie każdy rodowity Gliwiczanin) w zdecydowanej większości kibicują trzy duże dzielnice - Sośnica, os. Kopernika i Łabędy. Każde z nich ma kolejno 24 tys., 20 tys. i 28.600 mieszkańców. Sumując daje nam to 72.600. Zsumowaną liczbę dzieląc przez liczbę mieszkańców miasta i mnożąc razy 100%, daje nam to około 37%. Zakładając, że są jeszcze dzielnice z nieznacznie większą ilością kibiców Górnika niż w centrum oraz dzielnicach wiernych Piastowi, zwiększam tą liczbę do 40%.
Jak widzimy różnica między 40%, a 70% jest troszkę znaczna, prawda? Tak więc prosiłbym o pisanie poważniejszych postów, na tak poważnym forum. Nie jesteśmy na onecie!

Wiem ze nie na temat ale dobrze ze pojawil sie ktos kto sprostował dane kolegi powyzej.(rrafałka)

Czytajac sam nie wierzylem ze KSG w Gliwicach jest 70%.Bajki jakies,choc sytuacjii nie znam.Wic dobrze ze ktos to wyjasnił.

CO do meczu -u nas mobilizacja,dobrze ze Skorza w wywiadach jasno mówi ze mecz z Piastem jst o wielka stawke,jesli nie wygramy mecz z Legia moze nie byc tak istotny.

Musimy wiec zagrac agresywnie i wrecz isc na bijatyke ,bo Piast napewno tak zagra.
jesli sie przcistawimy + fakt ze jestemy lepsi w kazdej formacjii---musimy wygrac.

Wierzymy
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.05.2009, 15:53
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Czytajac sam nie wierzylem ze KSG w Gliwicach jest 70%.Bajki jakies,choc sytuacjii nie znam.Wic dobrze ze ktos to wyjasnił.

a ja myslałem że to mało jak na Gliwice 70 % . W każdym razie każdy mysli inaczej a jak ktos mysli jescze inniej to zawsze inni beda myslec inaczej od tych innych.

co by nie było off : Wisła dzis powinna zagrac ostro i zdecydowanie. Bez kalkulkacji.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 01.05.2009, 16:25
Zagrajmy tak, jak w pierwszej połowie z Górnikiem, to wygramy ten mecz kilkoma bramkami. U nich nie gra 3 czy 4 podstawowych zawodników u nas wszyscy zdrowi więc czego się bac?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.05.2009, 16:28
Wisła = bmw X6
Piast = Polonez

Tyle że takie mecze są najtrudniejsze...
Najważniejsze aby nasze gwiazdki nie były myślami przy fecie na Rynku Głównym a będzie dobrze..
Standardowo = byle jak, byle 3 pkt!
WIELKA WISŁA
Odpowiedz cytując
rrafalek
Junior Member

Stary 01.05.2009, 17:03
Małe sprostowanie bo widze ze jestem krytykowany za procenty -to oczywiscie 70% to byla przenosnia ale musze sprostowac ze nie tylko 3 dzielnice kibicują Gornikowi ale i praktycznie cały powiet Gliwicki,dzielnica Brzezinka,Stare Gliwice i jeszcze wszystkiego do konca nie wiem bo mieszkam od 2 lat w Gliwicach, ale widze ze na kazdym kroku na murach jest napisane KSG Górnik , ale co mnie jakis Górnik obchodzi zaraz jade zobczyc moja ukochana Wisłe i wiem ze bedziemy Mistrzem .Pozdrawiam wszystkich Wislaków i przepraszam jezeli kogos uraziłem
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.05.2009, 17:26
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Wisła = bmw X6
Piast = Polonez

Tyle że takie mecze są najtrudniejsze...
Najważniejsze aby nasze gwiazdki nie były myślami przy fecie na Rynku Głównym a będzie dobrze..
Standardowo = byle jak, byle 3 pkt!
WIELKA WISŁA
Twoje porównanie, Twoje życzenie co do stylu (byle jak byle 3 pkt) i Twoje przeświadczenie co do "obecności" piłkarzy podczas meczu - wszystko nietrafione.
Nie chcę, żebyśmy wygrali to spotkanie jakimś jednym farfoclem. Trzeba udowodnić Legii i Lechowi, że na tak ciężkim terenie da się wygrać więcej niż jedną bramką, zagrać tak, jakby to był mecz o życie i nie pokazać bylejakości tylko to, że jest się najlepszą ekipą w kraju. Nasze "Gwiazdki" na pewno nie są przy fecie, bo wcale nie mają mistrzostwa i żeby je wywalczyć, muszą zdobyć około 13 pkt w 5 meczach... To nie jest sytuacja sprzed roku, kiedy majstra mieliśmy już na 12 kolejek przed końcem...
A porównanie... hmm.. szczyt zlekceważenia. Piast nie jest wcale żadnym polonezem, ani Wisła tym bardziej najnowszą beemką.. odpuść sobie tego typu dywagacje, bo już niejeden "polonez" pokazał niejednemu "mercowi" , że jak chce to może go roz.......ić w 3 minuty...

STANDARDOWO = Bez napinki..
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.05.2009, 17:45
Szczerze powiedziawszy w 4 literach mam co Legia i Amika sobie pomyśli.
Ja nie zamierzam niczego im udowadniać, i mam nadzieje że nasi piłkarze tak samo podchodzą do sprawy.
Wygrywamy dla siebie, nie dla nich.
Kalkulować i patrzeć na styl można na początku sezonu, a nie gdy do końca zostało 5 kolejek. Nie tylko nasi to wiedzą, ale i pozostałe kluby z czołówki.
Zresztą nikt o stylu i o tym że ktoś strzelił nie 1 a 5 bramek za miesiąc pamiętać nie będzie. Pamiętać będzie jedynie o zdobytym MP.
Zdobywasz MP = jesteś najlepszą ekipą w kraju. Nie ma w tym żadnego fartu.

Cytat:
bo już niejeden "polonez" pokazał niejednemu "mercowi"
Owszem, tyle że ja piszę ogółem a nie robię weryfikacji po paru meczach. Oszukiwać się nie musimy, Piast przy Wiśle to kopciuszek. Piast w dzisiejszym meczu może zremisować jak i wygrać. Bywa. Ale nie zmieni to tego że między nimi a Wisłą jest 5 kilometrowa przepaść.
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.05.2009 o godz. 17:55.
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Stary 01.05.2009, 18:15
"W składzie Wisły jedna zmiana w porównaniu z ostatnim meczem. Spotkanie na ławce rezerwowych zacznie Patryk Małecki, którego w wyjściowej jedenastce zastąpi Wojciech Łobodziński"
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 01.05.2009, 18:19
I bardzo dobrze. Małceckiemu coś zaczęło się w główce przestawiać..chyba sodóweczka do głowy odbijała, bo zachowuje się jak gwiazdor a proste piłki partoli. Jeszcze czasem potajemnie z łokcia walnął, więc ta ława to powinna być takim zimnym prysznicem na rozgrzaną główkę Patryka.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.05.2009, 18:27
Malecki nie gra bo ma 3 kartki i znajac zycie to zlapalby czwarte i nie moglby zagrac z legia a bedzie nam potrzebna jego szybkosc..
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 01.05.2009, 18:30
Ilie Cebanu, Tomáš Jirsák, Mauro Cantoro, Patryk Małecki, Piotr Ćwielong, Beto, Andrzej Niedzielan

mowie to z pelnym obiektywizmem: Takiej lawki rezerwowych to moze nam pozazrdoscic kazdy klub w Polsce...

i mysle ze własnie dlatego Wisła bedzie mistrzem.. bo ma kim zaptapic graczy kontuzjowanych itp
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
syp
Junior Member

Od: 09.2007

Stary 01.05.2009, 18:33
na ławie Wisły nie ma żadnego obrońcy
ps.a w Bełchatowie Nowak pokazuje właśnie że jest naprawdę dobry
Odpowiedz cytując
L0czek