The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2009, 16:22. [25. kolejka] WISŁA Kraków - GÓRNIK Zabrze, piątek 24.04.2009 20:00
Rozpaczliwie szukająca punktów w walce o utrzymanie drużyna Henryka Kasperczaka przyjeżdża na Reymonta. Wisła gra o mistrzostwo i puchary europejskie 2009/2010. Zabrzanie byliby zadowoleni z remisu, Biała Gwiazda w takim przypadku praktycznie odpadłaby z walki o złoto. Czy dobrze znany w Krakowie Kasperczak (w 2003 roku poprowadził Wisłę do jej największych sukcesów w ostatnim 30-leciu) pozbawi Mistrza Polski złudzeń na obronę tytułu mistrzowskiego?

Ciekawostką jest fakt, że jeszcze 10 miesięcy temu Kasperczak był pracownikiem... Wisły (miał ważny kontrakt do końca czerwca 2008 roku).

Tabela (będzie aktualizowana później):
Kod:
1. Legia   24  50  15-5-4
2. Lech    24  49  14-7-3
3. Wisła   24  48  14-6-4
4. Polonia 24  46  13-7-4
5. GKS     24  44  14-2-8
W kolejce między sobą grają dwie czołowe drużyny, więc ktoś na pewno straci punkty:
Legia - Lech
Odra - Polonia
Ruch - GKS

W optymistycznym wariancie (remis w Warszawie, zwycięstwo z Górnikiem) Wisła może zrównać się punktami z liderem!
Powód: aktualizacja tabeli
Ostatnio edytowane przez prober : 19.04.2009 o godz. 18:40.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.04.2009, 20:35
latwy mecz nie bedzie
ja licze ze od poczatku zagra Brozek i cos ustrzeli...
Gornik nie gra zbyt pieknie...ostatnio ogladalem pierwsza polowe z Polonia Bytom to ino tylko pilke byle do przodu....i gora...
ale mecz latwy nie bedzie...wiadome obydwie druzyny walcza...jesli Wisla szybko strzeli jedna bramke a potem druga bedzie spokojnie...
licze na 3pkt
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 19.04.2009, 20:49
A ja uwazam, ze moze byc latwo.
Gornik murowac sie nie bedzie, wiec licze na otwarty mecz. Wroci Paweł na dobre, wiec moze sie skonczyc jak z Arką, kiedy byli oni wtedy liderami chyba i dostali czworke xD
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 19.04.2009, 21:26
Wyobrażacie sobie sytuację, że wygrywając z Legią u siebie mamy lidera? To będzie coś pięknego! Oby.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.04.2009, 21:51
Ten mecz nie będzie łatwy, ale też nie ma co się napinać. Komplet punktów musi zostać u nas i tak będzie. Dobrze że Paweł wrócił, bo jak widziałem co Pepe wyprawia to widzieliście sami dzisiaj...
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.04.2009, 21:57
Myśle , że Górnik będzie grał ofensywnie . Będą na pewno walczyć na tyle ile im staczy sił bo muszą zdobywać punkty.
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.04.2009, 22:50
Zabrzanie w 12 meczach na wyjeździe strzelili dwie bramki... W Chorzowie i we Wrocławiu. Ale bronić się umieją, np. zremisowali z Legią na wyjeździe.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.04.2009, 22:54
Cytat:
Ciekawostką jest fakt, że jeszcze 10 miesięcy temu Kasperczak był pracownikiem... Wisły (miał ważny kontrakt do końca czerwca 2008 roku).
No nie, Kasperczak chyba zerwał kontrakt w 2006 roku, jak obejmował kadrę Senegalu .

Mecz pewnie będzie kolejnym, w którym wciśniemy bramkę i będziemy jej bronić. Albo stracimy i będziemy gonić. W pierwszym przypadku będzie zwycięstwo, w drugim remis. Jakieś bramki na pewno padną.
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.04.2009, 23:11
mnie wkurza Pepe bo majac taka okazje do gry w '11', w takim klubie jak Wisła, powinien miec 150% mobilizacji i koncentracji na meczach(podobal mi sie w meczu z lechem,ale brakowalo kropki nad i),
drugiej juz takiej szansy moze nie dostac
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
ozinho
Member

Stary 20.04.2009, 00:09
Broziu wróci do formy i znowu zacznie klepę z Boguskim. Dobra gra obrońców w ostatnich spotkaniach sprawia,iż mozemy spokojnie patrzeć na to,co bedzie z tyłu. Strzelił Baszczu,Głowa,Singlar i Marcelo teraz czas na Pietię W Górniku groźny Banaś, jak na obrońcę 3 bramki w tej rundzie to naprawde niezły wynik. Jakieś skromne 1:0 czy 2:0,żeby Henia nie dołowac zbytnio
As long as we're United we will never ever lose...AND THE REDS GO MARCHING UP UP UP!!!!
KaŻdY tO pOwIe WiSeŁkA rZąDzI w KrAkOwIe!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 20.04.2009, 07:10
Kolejny ciężki mecz w tej rundzie z kolejną drużyną walczącą o utrzymanie. Jednym z plusów tego spotkania jest fakt, że Brożek powinien dojść do swojej optymalnej dyspozycji, a drugi plus to że gramy u siebie przy wspaniałym dopingu więc jak nie będzie szło to pomożemy.

Górnik na wiosnę zdobył 10 punktów, na wyjeździe wygrał 1 spotkanie 2 zremisował i 1 przegrał.
Znów powiem, że wynik 1-0 biorę w ciemno Górnik potrzebuje punktów więc na pewno się nie otworzy bo za pewne wyjdzie z założeniem nie stracić a nóż widelec coś strzelić...
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 20.04.2009, 07:42
Tak jak przed Jagą i Arką prognozuję 1:0 i jak tyle będzie jestem szczęśliwy.
Z naszą "siłą" ofensywną trzeba znowu liczyć na obrońcę. Po wyliczance wychodzi,że tym razem strzeli Pietia
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.04.2009, 07:52
Troche denerwuje ta indolencja strzelecka Cwielonga, no ale ciężko Skorży dokonac jakiś manewr skoro bramkostrzelnych napadziorów poza Brożkiem nie ma.Wydaje mi sie że już większy pożytek byłby z Wtorka, może Skorża powinien dac mu zagrac 1-2 mecze od poczatku, dac jakiś kredyt zaufania.Wydaje mi sie że z tych sytuacji co miał Pepe w Gdyni Wtorek by coś ustrzelił ale to jest tylko moje subiektywne odczucie.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 20.04.2009, 08:07
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Troche denerwuje ta indolencja strzelecka Cwielonga, no ale ciężko Skorży dokonac jakiś manewr skoro bramkostrzelnych napadziorów poza Brożkiem nie ma.Wydaje mi sie że już większy pożytek byłby z Wtorka, może Skorża powinien dac mu zagrac 1-2 mecze od poczatku, dac jakiś kredyt zaufania.Wydaje mi sie że z tych sytuacji co miał Pepe w Gdyni Wtorek by coś ustrzelił ale to jest tylko moje subiektywne odczucie.
Problem jest w tym, że Niedzielan zatracił tą umiejętność stwarzania sytuacji. Z dwojga złego wolę Ćwielonga, który wg mnie jak już strzeli to myślę, że się odblokuje. Jest bardzo ruchliwy, wszędzie Go pełno i walczy na 100% (niestety o Niedzielanie, który dostawał mnóstwo szans na jesień tego powiedzieć nie można), tylko ta irytująca nieskuteczność...
Odpowiedz cytując
Bobus17
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.04.2009, 08:33
AYALA napisał(a):Wyświetl post

Cwielong troche mi przypomina starego Brożka pod wzgledem skutecznosci ... Moze sie odblokuje i bedzie dobrze . Ja w niego mocno wierze .
W piątek typuje 2;0 i bramki braci Brożków , wydaje mi sie ze nie bedzie wiekszych problemów z pokonaniem Górnika
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.04.2009, 10:30. Zabawa w typowanie mistrza
Witam
Ponieważ sytuacja na czele tabeli się pogmatwala popełniłem arkusz Excela do "wyliczania" kto będzie mistrzem.
Dołączam go do pobrania ... arkusz jest wypełniony remisami 0:0 ... trzeba więc pozmieniac wyniki
Mnie niestety wyszło mi że mistrzostwo zdobędzie Legia :-( mimo że z nią wygramy ...
Życze miłej zabawy i napiszcze co wam wyszło..
Uwaga: w arkuszu wstawia się tylko liczbę strzelonych bramek dla każdej z drużyn w każdym meczu
Plik zzipowany .. bo być musiał.
Załączone pliki
Typ pliku: zip liga09_fin.zip (3,7 KB, 25 wyświetleń)
Ostatnio edytowane przez Grantar : 20.04.2009 o godz. 18:12.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 20.04.2009, 10:50
Napewno możemy być, pewni, że jeśli Wisła wygra w piątek z Górnikiem, a nie wyobrażam sobie innej możliwości, to awansujemy przynjamniej na 2 miejsce
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 20.04.2009, 10:51
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Witam
Ponieważ sytuacja na czele tabeli się pogmatwala popełniłem arkusz Excela do "wyliczania" kto będzie mistrzem.
Dołączam go do pobrania ... arkusz jest wypełniony juz przeze mnie ... trzeba więc pozmieniac wyniki
Niestety wyszło mi że mistrzostwo zdobędzie Legia :-( mimo że z nią wygramy ...
Życze miłej zabawy i napiszcze co wam wyszło..
Uwaga: w arkuszu wstawia się tylko liczbę strzelonych bramek dla każdej z drużyn w każdym meczu
Plik zzipowany .. bo być musiał.
Ciekawy pomysł. Mi wyszło, że mistrzem Wisła dalej Lech i Legia. I tego się trzymajmy

A tak poważniej: Myślę, że chłopaki zdali sobie wreszcie sprawę o co grają i przede wszystkim w jakim klubie grają. Są w stanie nie stracić do końca ligi punktu a to z pewnością da nam mistrza, nawet przy jednym remisie też będziemy na tronie!

A co do meczu z Górnikiem to hanysy muszą zaatakować a czym się to kończy wszyscy dobrze wiemy. Nie pomoże im nawet Henio choć zyczę im utrzymania kosztem wiadomo kogo. 2:0.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.04.2009, 11:55
Wygrać w byle jakim stosunku i byle jakim stylu.amen!
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 20.04.2009, 12:12
Mi też wyszło że Wisła wygra
Legia remisuje z Amicą, Wisła wygrywa z Górnikiem i Legią i mamy lidera, którego nie oddamy do końca
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.04.2009, 12:12
arti napisał(a):Wyświetl post
Wygrać w byle jakim stosunku i byle jakim stylu.amen!

Ale niech przynajmniej wygraja 2-0 bo kolejny taki mecz i bede musial isc do kardiologa. Byle jak ale wygrac zainkasowac 3 pkt i czekac na mecz Legia-Lech i zyczyc remisu.
,
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.04.2009, 12:30
Rozważając różne ciekawe możliwości wyszło mi, że tak czy siak to Wisła będzie Mistrzem
Rozważyłem, że Lech wygra z Legią, że będzie tam remis i że wygra Legia, ale to i tak nic nie zmienia, bo w innych meczach oni pogubią punkty a my może raz zremisujemy

Prawda jest taka, że te symulacje to jeden wielki pic na wodę i o dupę mogą się rozbić przy najbliższych meczach. Szkoda, że do tego całego zgiełku nie dodałeś jeszcze GKS Bełchatów, bo to jest raptem 6 pkt mniej i wiele się może jeszcze z ich udziałem wydarzyć.

Co do meczu z Zabrzanami. Wydaje mi się, że albo wygramy jednym golem po zaciętym meczu i dobrym meczu, albo wygramy wysoko przez zbyt otwartą grę Górników.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 20.04.2009, 13:16
Coś słabo panowie liczycie :
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Stary 20.04.2009, 14:21
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post

Co do meczu z Zabrzanami. Wydaje mi się, że albo wygramy jednym golem po zaciętym meczu i dobrym meczu, albo wygramy wysoko przez zbyt otwartą grę Górników.

Witam wszystkich na forum.
Jestem tego samego zdania. Mam nadzieje ,że od piątku do niedzieli będziemy liderem.
Mam tylko nadzieje ,że lech tego meczu nie wygra. Bo wtedy nie wszystko będzie zależało od Wisełki, ale będziemy musieli liczyć na jakąś stratę punktów przez lecha. A znając ich fart doliczonego czasu gry może być różnie.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.04.2009, 14:51
To może być równie ciężki mecz jak z Legią.Jest taka prawidłowość że drużyny walczące o utrzymanie mają większą mobilizacje i wole wygranej niż te które grają o mistrza.Nikt chyba w Zabrzu nie wyobraża sobie by ta drużyna od nowego sezonu pałętała się po 2 ligowych zadupiach.A fakty są takie że porażka z nami spowoduje że bardzo ciężko będzie Górnikowi przebić się do bezpiecznej pozycji.

Jednak
a)gramy u siebie
b)mistrz który jeszcze nie tak dawno wydawał się pobożnym życzeniem jest całkiem realny
c)oprócz Pawła, wszyscy w pełni zdrowi i nikt nie pauzuje za kartki
d)Pawełek wydaje się najgorsze ma już za sobą a cała obrona gra na prawdę dobrze.

Plan jak na każdy mecz w tej rundzie - wymęczyć i wybiegać te 3 punkty, bo dla mnie gra toczy się najpierw o miejsce gwarantujące udział w uefie(co jak wiadomo wcale nie jest przesądzone) a mistrz będzie pięknym bonusem.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.04.2009, 14:58
Musimy zagrać dobrą piłkę z Górnikiem i wygrać. Osobiście obstawiam 2-1 dla nas. W spotkaniu Legii z Lechem rozsądek podpowiada mi 0-0 albo 1-1 a intuicja 3-1 dla Legii.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 20.04.2009, 15:10
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Musimy zagrać dobrą piłkę z Górnikiem i wygrać. Osobiście obstawiam 2-1 dla nas. W spotkaniu Legii z Lechem rozsądek podpowiada mi 0-0 albo 1-1 a intuicja 3-1 dla Legii.
taki wynik to moze o zawał w koncowce przyprawiac byleby wygrywac 2 bramkami zeby nie bylo nerwowki. natomiast w meczu Legia - Lech napewno remis nie padnie bo:

a) szczescia to my nie mamy
b) to bedzie mecz typu ostatni Chelsea - Liverpool (nie gatunkowo) - obie druzyny remisem sie nie zachwycą
wiec mysle ze bedzie duzo goli

ale mowie, najpierw wygrajmy z Gornikiem, a spacerku recze ze nie bedzie
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.04.2009, 15:26
Ja mysle że jeśli miałby ktos wygrac w niedziele to lepiej Legia bo z legia jescze zagramy a z Lechem bedzie gorzej i jak Amica polegnie to jest dla nich po mistrzostwie bo balon był napompany i neio bedą wstanie sie podniesc ale to moje przemyslenia

A POZATYM jak wygramy z Górnikiem to nastepny mecz mamy znowu w piątek i odskoczyc można na 3 punkty i Legia bedzie psychicznie miała gorzej bo beda musieli gonic a potem juz osobiscie Legie odstawic i pozamiatane.
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 20.04.2009 o godz. 15:35.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Stary 20.04.2009, 15:48
Tylko następny piątek też może łatwo nie być.
Bo Piast pokazał, że u siebie jest mocny.
Z tymi meczami z teoretycznie słabszymi może być ciężko.
Jest jeszcze mecz z ŁKS, mam nadzieje, że Bodzio W. już się wyszalał w meczu z Lechem.
Bardzo szkoda 1 rundy, Meczów z Lechem, Legią, Porażke z Ruchem, remisów z ŁKS-em i Cracovia
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.04.2009, 15:56
Już tak się nie pompujcie znowu. Górnik się przed nami nie położy. Z Legią, Lechem i Śląskiem pokazali że potrafią się zmobilizować na mecz z dobrym przeciwnikiem. Do tego po wygranej z Polonią Bytom ich pewność wzrosła.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów