The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
helenen
Junior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2009, 20:19
mic napisał(a):Wyświetl post
Majac do wyboru dobry mecz, a bardzo dobry mecz, czemu wybrali ten "tylko" dobry ?
Gdyż ten "bardzo dobry" mecz był już pokazywany w zeszłych sezonach. Nie wiem czy mam rację, ale to chyba będzie pierwsza w tym sezonie transmisja na TVP bez udziału drużyny angielskiej.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 06.04.2009, 20:19
Świetnie że puszczają Barce z Bayernem,mam już dość oglądania tych Gerrardów i Drogbów,wreszcie jakaś siłowa piłka będzie (bayern)
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 06.04.2009, 20:20
Nie znacie sie

Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.04.2009, 20:41
A mecz na Camp Nou? Jak tak to czarno to widze dla Bayernu po ostatnim laniu 5:1 od Wolfsburga.
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 06.04.2009, 20:44
Wybrali pomiędzy piłkarskimi szachami i meczem na 0:0 a meczem pomiędzy drużynami ofensywnymi w którym bardzo prawdopodobne że padnie dużo bramek... chyba dobrze wybrali ;p
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.04.2009, 22:31
Piątkę Bayern przyjął.Druga przyjmie w cyrku na Camp Nou.Albo Bayern tak słaby, albo Niemcy mają tak mocną ligę, bo wszytko wskazuje na to ,że silny Bayern znów będzie grać w PUEFA. Tak więc jedynym sensownym wyjściem byłoby zdobyć LM, aby spokojnie dopinać budżet na przyszły sezon. Jakby dobrze zagrali w cyrku to kto wie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.04.2009, 22:31
bigi333 napisał(a):Wyświetl post
A mecz na Camp Nou? Jak tak to czarno to widze dla Bayernu po ostatnim laniu 5:1 od Wolfsburga.
Puchary rządzą się innymi prawami. Jedno jest pewne w tym meczu nie zabraknie bramek o co nie można być pewnym w bitwie o Anglię.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 07.04.2009, 14:50
To na pewno będzie inny Bayern niż ten z Wolfsburgiem,na pewno. Poza tym tracą do liderów 3 pkt.,więc mówienie,że znowu będą grać w PUEFA jest przesadą mimo wszystko
Stawiam na minimalna wygraną Barcy bądź remis.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.04.2009, 20:22
Pierwsze połowy prawie za nami i sensacyjnie to wygląda...
Manchester - Porto 1:1
Villarreal - Arsenal 1:0
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.04.2009, 20:35
ManU gdzieś zgubiło formę. Porto jak dla mnie lepsze w pierwszej połowie:] Kryzys? ;]
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.04.2009, 20:46
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Puchary rządzą się innymi prawami. Jedno jest pewne w tym meczu nie zabraknie bramek o co nie można być pewnym w bitwie o Anglię.
Skoro to pewne to postaw u buka 2+ bramki ; )
Odpowiedz cytując
MISTA92
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 07.04.2009, 21:29
Manu wygrywa i tym samym potwierdza moim zdaniem ze to oni wygraja CL...:
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.04.2009, 21:33
Zdaje się że Porto wyrównało i tym samym potwierdza to iż ManU są w kryzysie...
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.04.2009, 21:37
Mu w kryzysie nie ma co nawet mowic.To byl pewniak w dzisiejszych meczach i na pewno duzo osob poleglo na nich w tym Ja
Odpowiedz cytując
Tom'ash
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 07.04.2009, 21:41
MISTA92 napisał(a):Wyświetl post
Manu wygrywa i tym samym potwierdza moim zdaniem ze to oni wygraja CL...:
Jakby wygrywali 2:1 z Barceloną to mógłbyś snuć takie wnioski. Mecz rewanżowy w Porto zapowiada się bardzo ciekawie, MU będzie musiał zaatakować od początku.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.04.2009, 21:50
Wynik rzeczywiście sensacyjny. Ale to co Rooney wyprawia na boisku,to bajka. On był dzisiaj wszędzie. Chociaż moim zdaniem jak na drużynę,która miała praktycznie półtora dnia na przygotowanie to kondycyjnie wypadli dobrze.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 07.04.2009, 21:50
Kryzys kryzysem ,ale nie można dlatego odbierac jednej rzeczy zawodnikom Porto !
Czyli walki do końca.
Szczerze mówiąc, to myślałem, że już po meczu, a tu proszę..
Ostatnio edytowane przez Szary007 : 07.04.2009 o godz. 21:56.
Wielkie Derby Krakowa
- są częścią polskiej piłki, a w ich losach, niczym w lustrze, odbija się historia Polski. Przetrwały zabory i dwie wojny światowe. Nie udało się ich zniszczyć nawet Adolfowi Hitlerowi.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.04.2009, 21:59
Dzisiejsze mecze sędziowali sędziowie Tom Henning Øvrebø i Konrad Plautz odpowiednio z pamiętnych meczów Szalke-Wisła 1:4 i Lazio: Wisła 3:3. Może to jakiś znak, że nas czas w lidze mistrzów się zbliża
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.04.2009, 22:18
Sensacyjny wynik MU ?Nie sądzę od poznania par LM wiedziałem że MU będzie się bardzo męczyło z Portugalczykami. Stawiałem wynik 0:0 bądź 1:1 a tu proszę jest lepiej niż się spodziewałem 2:2.Wiecie skąd taki wniosek? Za dużo naoglądałem się jak MU wali głową w mur grając choćby z Benficą. Zobaczymy jak to będzię w rewanżu ale coś czuję jednak że MU przejdzie chociaż wolałbym żeby to Porto przeszło dalej.
Jutro Liverpool-Chelsea 2:0 a Barcelona-Bayern 4:1
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.04.2009, 22:36
FajQ napisał(a):Wyświetl post
Sensacyjny wynik MU ?Nie sądzę od poznania par LM wiedziałem że MU będzie się bardzo męczyło z Portugalczykami. Stawiałem wynik 0:0 bądź 1:1 a tu proszę jest lepiej niż się spodziewałem 2:2.Wiecie skąd taki wniosek? Za dużo naoglądałem się jak MU wali głową w mur grając choćby z Benficą. Zobaczymy jak to będzię w rewanżu ale coś czuję jednak że MU przejdzie chociaż wolałbym żeby to Porto przeszło dalej.
Jutro Liverpool-Chelsea 2:0 a Barcelona-Bayern 4:1
Bardzo śmieszne...

Nie chodzi o to że kibicuję Chelsea, ale widziałeś kiedyś mecz między tymi dwoma drużynami Nigdy żadna nie wygrała dwoma bramkami w LM,odkąd Benitez przybył do Liverpoolu, a spotkali się już chyba 8 razy.
Zwłaszcza że Chelsea jest na fali wznoszącej po tym jak Hiddink przyszedł jeśli Liverpool wygra to 1:0 albo 2:1, ale wg mnie będzie remis.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.04.2009, 22:41
a ja też sądzę, że Liverpool wygra 2-0. Są na takiej zajebistej fali wznoszącej, że mogą zrobić wszystko. Chelsea gra bo gra, ale to Liverpool jest zdecydowanym faworytem. Rozbili ManU na Old Traford, to czemu u siebie nie pokonają Chelsea dwoma golami? O Realu nie wspominam, bo nie ma po co. Nie lubię zespołów angielskich, ale w takich spotkaniach kciuki trzymam za ekipy z tradycją i historią (tak wiem, Chelsea też ma tam jakąś historię, ale najwieksze sukcesy to czasy Abramowicza)

Co do drugiego meczu, to obstawiam również 2-0 dla Barcelony
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 07.04.2009 o godz. 22:43.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.04.2009, 23:27
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejsze mecze sędziowali sędziowie Tom Henning Øvrebø i Konrad Plautz odpowiednio z pamiętnych meczów Szalke-Wisła 1:4 i Lazio: Wisła 3:3. Może to jakiś znak, że nas czas w lidze mistrzów się zbliża

Wlasnie tak mi sie cos zdawało,ze kojarze tego drugiego sedziego.

Super wynik Porto,zagrali tak jak maja wlasnie grac zespoly na Old Trafford,bez respektu i z wola zwyciestwa.W sumie mogli to zrobic.

Trzymam kciuki za tydzien,jak MU wyleci,to bedzie piekna chwila
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kortys
Senior Member

Stary 08.04.2009, 11:37
Mając do dyspozycji sopcast, zdecydowałem się na mecz Villarea - Arsenal i nie żałuję. Hiszpanie gnietli Arsenal w pierwszej połowie niemiłosiernie. Błyskawiczna gra kombinacyjna sprawiała, że techniczni "Anglicy" poruszali się niczym dzieci we mgle. Może nie przekładało się to na multum sytuacji, ale wyglądało imponująco. W drugiej połowie gra się wytównała, Adebayor wcisnął fenomenalną bramkę, i skończyło się fuksiarskim remisem Arsenalu. Wielka szkoda.
Dziwi mnie natomiast pompowany od razu po meczu balonik z nadrukiem Fabiański. Gola faktycznie nie puścił, ale kiedy przeczytałem w sieci o jego fenomenalnej grze, stwierdziłem że może w roździelczości sopcasta nie wszystko zobaczyłem i zaczekałem na skróty TVP. Facet miał dosłownie jedną, podwójną interwencję, od razu po wejściu. A i ona nie była doskonała, bo strzał Senny mógł spokojnie złapać, lub lepiej wybić i żadnej dobitki by nie było. Poza tym nie miał strzału w światło bramku, za to kilka razu źle zagrał na przedpolu, wychodząc do wrzutek i cofając się do bramki. Ale może ja się nie znam.
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.04.2009, 12:01
Z tym fuksiarskim remisem to chyba kolego troche przesadziles. Remis jak najbardziej sprawiedliwy, 1 polowa dla Hiszpanow 2 zdecydowanie dla Arsenalu bez ostatnich 10 min. Jedni jak i drudzy mogli spokojnie wygrac ten mecz.

Ogolnie jestem dosc spokojny przed rewanzem i sadze ze w Lonydnie Arsenal przypieczetuje awans. Ciekawi mnie tylko z kim przyjdzie sie im spotkac w połfinale. W lepszej sytuacji jest Porto ale ManU napewno im nie odpusci i sadze ze i tak awansuje.

A bramka Adebayora cos pieknego
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 08.04.2009, 12:24
A ja mysle, ze Liverpool dzis sie mocno zdziwi.
Zreszta - daj Bog!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 08.04.2009, 12:26
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
A ja mysle, ze Liverpool dzis sie mocno zdziwi.
Zreszta - daj Bog!
Żebyś Ty się panie moderatorze nie zdziwił...
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.04.2009, 12:41
Takie mecze to poniekąd loteria więc nie wykluczone że bedzie remis i obaj się zdziwicie

A wczoraj wybrałem sobie Manchester i...no świetny mecz...Jeśli tak wygląda pojedynek drużyn z których 1 jest podobno grubo przemęczona(co na tle Portugalczyków był jednak widać) to tu, u nas w kraju wszyscy grają w lidze chyba po 2 mecze na dzień.
LM czasami sobie obejrzę i różnie to bywa jednak tempo wczorajszego meczu mnie rozbiło, w zasadzie cały czas akcje po obydwu stronach boiska - zdziwiło mnie ofensywne ustawienie Porto , bo spodziewałem się bardziej jakiegoś bezwładnego wybijania piłek a Portugalczycy zagrali na prawdę znakomicie i moim zdaniem będą faworytami w rewanżu.Ponoć żadna z angielskich drużyn nie wygrała jeszcze w Porto i bardzo ciężko Manchesterowi będzie to zmienić.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.04.2009, 13:09
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Trzymam kciuki za tydzien,jak MU wyleci,to bedzie piekna chwila
MU już z Interem grał kiche straszną...tylko Włosi jeszcze słabsi byli.

Cieszę się że w TV będzie Bayern z Barcą...bo te Liverpoole i Chelsea mi się przejadły już...

Dla mnie Barcelona jest zdecydowanym faworytem do końcowego zwycięstwa...
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 08.04.2009, 14:13
Proud napisał(a):Wyświetl post
MU już z Interem grał kiche straszną...tylko Włosi jeszcze słabsi byli.

Cieszę się że w TV będzie Bayern z Barcą...bo te Liverpoole i Chelsea mi się przejadły już...

Dla mnie również, tyle że zazwyczaj tak bywa, iż zdecydowany faworyt prędzej czy później odpada z rywalizacji lub przegrywa w finale
Ja wczoraj wybrałem ManU - Porto i nie żałuje, jakkolwiek 3 z 4 bramek były cokolwiek dziwne Szkoda że lobik Rooneya z 2. połowy nie wpadł.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 08.04.2009, 15:00
Proud napisał(a):Wyświetl post

Tym bardziej,że kryzys formy mają ewidentnie za sobą. Szkoda,bo sądziłem ,że MU obroni tytuł, ale z taką grą nie ma mowy. Chyba,że jakimś cudem pozbierają się do rewanżu. To jeszcze byłoby to zrobienia ale liga ich ciśnie,a dokładnie Liverpool z jakąś niesamowitą formą. Tak więc tylko Barcelona jest realnym pretendentem do końcowego sukcesu. I co ciekawe dzisiaj gra z zespołem, który ma to co MU ale razy dwa. Do tego leszcze na ławie trenerskiej. Nie ciekawie to wygląda z perspektywy Monachijskich pijalni piwa.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 08.04.2009 o godz. 15:03.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów