|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
to prognozuje ze niestety za malo ma pamieci ta karta, albo za malo masz pamieci ram, wciaz nie wiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
A mam takie pytanie ile się czeka na aktywujący e-mail
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 24.03.2009 o godz. 14:28.
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() nie obiniam cie za wirusy, tylko informuje ze PC może sie zarazić od tego ; ) Z początku miałem przez to problemy z działaniem komputera i ogólnym jego uruchamianiem. po paru skanach w końcu chyba to zostało wyeliminowane z tymże i tak całyu czas jest zainfekowany plik: C:/WINDOWS/tt_1237915320.exe jeśli ktoś byłby tak dobry i wysłał na jakiś serwer ten plik od siebie byłbym wdzieczny, dzieki temu myśle że wyeliminuje pasożyta...troyana. pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
no to sciagnolem tego hooligansa ale pojawia mi sie blad podczas wlaczania 1 misji , daje poczatek misji a tu zrzut do pulpitu i wylacanie gry. Co z tym zrobic?
Ostatnio edytowane przez bakusNH : 25.03.2009 o godz. 17:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Uwaga Uwaga, dobre(a raczej tez nieoficjalne poki co) wiadomosci. Jak wiesc gminna niesie ma byc spolonizowana najwieksza gra wszechczasow na PC - World of Warcraft. Ma powstac calkowicie polski serwer(a raczej kilka bo Polakow grajacych w ta gre jest w tej chwili ponad 100 000...), calkowicie polski abonament(rzedu 50-60 zlotych za dwa miesiace gry... ), oraz calkowicie polska infrastrukture. Cieszyc sie? Chyba mozna, bo ja jezeli teraz place 125 zlotych co dwa miesiace by grac w ta gre to i placic bede tym bardziej polowe tej kwoty by grac w nia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Siema znawcy
![]() Oddałem na gwarancje grafike EVGA 7900GD 256 a w zamian dostałem GIGABATE 9600 GT 512.Wydaje mi się że wyszedłem na tym dobrze Dobrze myśle a jak tak to o jaki to mniej wiecej skok i jaka to grafika w miare dobra? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
To że Ci dali lepsza kartę to nic wielkiego. Kiedyś oddałem na gwarancje do BitComputer GF 6600 GT, a oddali mi GF7600 GT. Dzieje się tak np. w momencie, w którym nie da się naprawić karty a nie jest już nigdzie dostępnej takiej jak oddałeś. Teraz Odpowiedź na twoje pytanie. Przeskok jest znaczący. GF 9600GT daje rade choć już nie młoda jest. Mam taką samą. W w miarę nowych grach działa wszystko w full detalach. Fallout 3, Death Space, NFS:Undercover, Mirrors Edge. Wszystko w wysokiej rozdzielczości. Jedynie GTA IV odpaliło w średnich detalach. Karta obsługuje pixel shader 3.0 oraz NVIDIA PhysX™-ready, co daje piorunujące efekty w grach.Jeśli masz Viste to może być problem ze sterownikiem OpenGL, bowiem ani Nvidia ani tym bardziej Microsoft problemu nie rozwiązało i nieraz sterownik ekranu przestaje działać. Nie przeszkadza to w niczym ale wkur... nieziemsko bo wiesza program który spowodował wyłączenie sterownika.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam oryginalnego Wiedźmina, wszystko ie inastaluje bez problemu gra działa płynnie do ukończenia obrony tego zamku Wiedźminów kaer M..coś tam.
Potym Wiedźmini rozhodzą sie w 4 strony świata jest, jest krótki filmik i...pokazuje sie obraz ładowania "Obrzerza Wyzimy" coś sie tam ładuje i nagle staje, muzyka gra w tle ale...na tym sie wszystko zatrzymuje. Wie ktoś w czym problem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Z postu wnioskuję, że to Twoja pierwsza instalka tej gry. Zasadnicze pytanie to jaką masz wersję? Czy edycję podstawową, czy kupiłeś już tę świeższą rozszerzoną? Pierwsza kwestia jest taka, że wersja podstawowa oryginalna bez patchy była koszmarnie zabugowana i wywalała się na każdym kroku. Metoda optymalna na rozwiązanie tego problemu to ściągnięcie i zainstalowanie patcha. Metoda teoretycznie pewniejsza ale bardziej czasochłonna to zainstalowanie rozszerzonej edycji. Właściwie jest to rodzaj gigantycznego patcha. Pozytyw jest taki, że nawet jeśli nie masz edycji rozszerzonej to możesz ją na legalu i za darmo ściągnąć z neta. Problem A) pliki są spore, potrzebujesz głównego patcha mechanicznego i nowego udźwiękowienia, w sumie coś pomiędzy 1 a 2 giga o ile dobrze pamiętam. Problem B) na kompie stacjonarnym z dosyć szybkim dyskiem twardym instalacja tej aktualizacji trwała... prawie 2 godziny. Jak masz lapka to prawdopodobnie będzie jeszcze dłużej. Jednak jeśli nie masz edycji rozszerzonej to jej ściąganie i instalację potraktuj jako ostateczność. Patche dużo grze pomogły, a są sporo mniejsze i się tyle nie instalują, a wersja rozszerzona... no cóż. Straciłem masę czasu na jej instalację w zamian dostałem poprawiony ekwipunek i wiejskich kmiotów w oczojebnych strojach. I tyle by było poprawek. Plansze ładują się tak samo długo( a mam mocny sprzęt), gra nadal jest niestabilna, wywala się, wiele bugów nie zostało wyeliminowanych. Np. w pierwszym rozdziale, finałowa walka z Bestią, nadal po wygranej walce gra bardzo często się wywala. Ciała przeciwników nadal w irracjonalny sposób przeszkadzają w poruszaniu się. Jeśli już masz zainstalowaną wersję rozszerzoną i dalej gra się w tym samym miejscu wywala to jedyna opcja to reinstalka. A i to nie musi wcale pomóc. Ta gra jest po prostu strasznie kapryśna i moim zdaniem zachwyty nad nią są bardzo mocno przesadzone. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
tymbardziej jestem zdegustowany. Narazie sprawdzałem tylko seava automatycznego ale spróbuje z wczesniejszego. Do Rob_Zombie: Nie mam Athlona a wiem że na tym gra sie w OGÓLE nie uruchamia. dodam że gra chodzi płynnie na najwyższych detalach. EDIT: Udało sie! Załadował mi tą lokacje w 3 sekundy... zrobiłem tak, wczytałem wcześniejszy zapis, zapisałem gre przed rozmową z ta czarodziejką Tarii, przedtem jeszcze ustawiłem rozdzielczość 1600x1200(ustawiłbym wyższą ale mam ucięty ekran przy wyższych) i najwyższe detale ustawiłem, może też wpływ na to miało jak te filmiki szybko przewijałem Escejpem, niewiem ale w każdym bądź razie coś pomogło i ciesze się dalszą rozgrywką ; )
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 28.03.2009 o godz. 00:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
. Wiedzmin to w mojej opinii gra roku 2007. Mimo wieu bledow jakie polscy programisci zostawili w tej grze by zdazyc na czas premiery(tak, niestety jakby mieli wiecej czasu i nie koncentrowali sie na .......ach i malenkich szczegolikach to zdazyliby zrobic gre stabilna a nie bombe jadrowa...), grywalnosc w tej grze w mojej opinii pozwalala i dalej pozwala sie nia cieszyc. Oczywiscie ze kwestie techniczne rozwalaja obraz gry, ale gra jako gra tzn grywalnosc grafika muzyka zasluguje u mnie na 9 z plusikiem w dziesieciostopniowej skali. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Gordian : 28.03.2009 o godz. 10:57.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja może nie grałem w Wiedźmina długo, ale gra mi sie bardzo podoba, a system walki jest bardzo dobry.
No i można wybrać tryb rozgrywki. Niewiem czemu Gordian porównujesz Wiedźmina do Assasins Creed skoro ta gra powstała później. Nie zmienisz tego że wiekszośc poważanych Redakcji na całym świecie uznała Wiedźmina za grę roku, może tobie sie nie podobał, ale jakoś wszyscy ludzie jakich sie pytałem to polecali mi tą gre. O Morrowindzie to ze swojej strony moge tylko powiedzieć że dwa razy próbowałem to przejść i dwa razy skończyłem po jednej godzinie, jakoś nie mogłem sie w to wciągnąć. Chociaż ostatnio kupiłem gazete z tą grą i może kiedyś zaczne... Dla mnie najlepszą grą wszech czasów, (nie tylko RPG) jest Fallout 1 i 2 tam Fabuła jest niezwykła, a klimat idealny.. PS: Mass Effect również porównanie nie trafione, nie może być grą roku 2007 skoro została wydana w 2008 roku.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie o to chodzi żeby się tutaj kłócić przecież. Każdy gra w to w co mu się podoba. Jednak z tym co napisałeś trochę się pomyliłeś
Nie porównałem gier jako takich a jedynie system walki. Obie gry są zgoła inne i nie można ich porównywać. Nie wiem jak inne "redakcje na świecie" oceniają, ja opieram się na zestawieniu GameStar na najlepsze gry 2007 roku. Wiedźmin zajął w nim 5 miejsce. Wyprzedziły go m. in. Call of Duty 4, czy dodatek do World of Warcraft. Nie zmienia to oczywiście faktu, że wiedźmin zdobył 1000 (słownie tysiąc) nagród i sprzedal się w ponad milionowym nakladzie na świecie. Mass Effect jaknajbardziej trafne porównanie, bowiem wyszedł w listopadzie 2007 roku ![]() W Fallouta (2 i 3) grałem gra ma bardzo mocną fabułę, głównie przez moralne wybory które gracz musi podejmować pdczas grania. Morrowind ma to do siebie, że zniechąca na poczatku. Gra ma duzo opcji, świat jest ogromy, a każdej lokacji gracz musi szukać sam bo nic sie na mapie nie zaznacza. Jak dla mnie jest to ostatnia gra jaka wyszła, która zrobiona jest z jakimś pomysłem i nie idąca na łatwiznę. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uruchamia się, tylko czasami pojawiają się różne artefakty itp, a kiedy się dochodzi do momentu który opisałeś to gra się wysypuje i tyle. Wiem, bo na drugim kompie mam Athlona 2000+, więc pomyślałem że podobny przypadek jest u ciebie ;]
Drugi akt? Noo to faktycznie żeś pograł. Wg mnie Wiesiek jest bardzo OK. Ale ma kilka wad - kiepski system rozwoju (który jest tak skontruowany że tak czy siak wszystkie umiejętności zdobędziemy, nie licząc złotych, do nas tylko należy wybór co pierwsze rozwiniemy...), zamknięty świat gry (gra jest podzielona na akty które są zamkniętymi, niedużej wielkości lokacjami), kiepawy system walki (ale za to jak rytmikę rozwija u grającego ) itd, itd. Długo by pisać.PS. A co do Falloutów to ja się nie mogę nadziwić jak ludzie zachwycają się w nich fabułą... Ta gra ma wszystko - niesamowity świat, klimat, kompletnie nieliniową rozgrywkę, świetny system rozwoju postaci, ogromną ilość questów, easter eggów itp, ale akurat fabuły (czyli głównego wątku) to one nie posiadają praktycznie żadnej... I też nie rozumiem czemu wszyscy najeżdżają na F3 właśnie za miałkość fabularną. Czym się różni "znajdź hydrocośtam"/"znajdź gecka" od "znajdź ojca"?
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 28.03.2009 o godz. 16:05.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No z tą grą mi chodziło że gra roku RPG, nie wszystkich ; )
A tą nagrode to dostał od min. "Game Soy Arcade" i wielu innych (ze 30 tego mam na pódełku...moge powymieniac Jednak te gry trudno porównywać choćby ze na to wzgledu że bohaterowie mają co innego w łapach czasy inne i dlatego krajobrazy trudno porównać, jednak ja mowie że narazie w co zagrałem to mi sie podoba. Może po prostu za dużo oczekiwałeś po Wiedźminie, ja uważam że wielkie oczekiwania co do gry to jest błąd bo pomimo tego że gra naprawde jest bardzo dobra(vide Fallout 3) ludzie mówią że słaba, a to nie prawda. po prostu za dużo oczekiwali. Może spróbuj zagrać w Wiedźme jeszcze raz tylko że z wiekszym dystansem. Mnie sie wydaje że mechanika walki została tak zastosowana bo możemy zmienić przecież tryb widoku i gry, na to by grać samą myszką. Dlatego walczymy myszką... Rob Zombie: A w takim Wiedźminie masz zabić salamandry, magistra i tego drugiego maga, w Gothicu I wydostac sie z bariery magidznej w 2 z wyspy... Pewnie zaraz odpiszesz że to nie jest ta fabuła bo przecież tam mosisz sniącego zabić i inne duperele, dlatego tutaj widać żeby osiągnąć główny cel fabuła sie rozwija do innych głównych zadań w grze, tak tez jest w Falloutach, niby główny cel jest banalny, ale żeby do tego dotrzeć trzeba sie zetrzeć z fabułą gry która jest fenomenlna. PS:(w Falloucie 1 po odnalazienie WatherChipa idziesz jeszcze zgładzić mutantów w military Base. PS2: jak można oceniać fabułe gry, tylko po celu? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W Falloutach natomiast główne wątki są marne, wszystko polega na tym żeby robić dziesiątki questów pobocznych i mieć nadzieję że gdzieś natkniemy się na coś co naprowadzi nas na cel naszych poszukiwań. Mówiąc krótko, chodzi mi o to że we Wiedźminie/Gothicu główny wątek to 40% gry, reszta zadania poboczne. W Falloutach 95% gry to zadania poboczne. Główny wątek można tam baardzo krótko streścić. I nie twierdzę przez to że to są złe gry (wręcz przeciwnie, szczególnie do gustu przypadła mi jedynka). ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To widzisz o to chodzi w poszukiwaniach, szukasz czegoś żebyś mógł sie na to natknąć, gdyby to sie rozbudowywało to poszukiwanie, tzn. jak zrobis to,tamto ci dam odpowiedź i idziesz do nastepnego itd.
i była by krytyka że za łatwo sie szuka. Widzisz wychodzisz do świata gdzie poszukujesz rzeczy o której 95% ludzi nie wie o co chodzi. szukasz i kiedyś znajdziesz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
To ja może rozwinę swoją opinię o Wiedźminie. Grę mam od kiedy wyszła i do tej pory, pomimo usilnych prób jej nie skończyłem( aktualnie podejście numer 5 albo 6). Ta gra po prostu jest źle, ale to bardzo źle zaprojektowana. Powiedzmy sobie wprost- kim jest Wiedźmin? Wiedźmin to rębajło, zabójca potworów na zlecenie. Tymczasem co dostajemy w grze? Strasznie dużo gadania o wszelkiej maści zagadnieniach, tylko nie o potworach. Jeszcze jakby to gadanie było jakieś ciekawe, oryginalne... Ale to są zrzynki z książki, większość dobrych tekstów to cytaty wyszarpnięte z Sagi. No ale gdyby jeszcze to wszystko było jakoś rozsądnie poprzeplatane walką... Ale nie jest, walk wymuszonych fabularnie jest niewiele. Żeby powalczyć trzeba iść w konkretne miejsce o konkretnej porze a i tak nie zawsze ma to sens. Bo np. włóczenie się po cmentarzu przez godzinę czasu gry żeby ubić kilka ghuli raczej mija się z celem. To samo ze schodzeniem do kanałów. Natomiast fabuła jest tak skonstruowana, że bardzo często trzeba być w miejscu A o godzinie X. I tak naprawdę nawet mając kilka rozgrzebanych zadań często nie ma co robić, bo za godzinę trzeba się stawić w oznaczonym miejscu. W efekcie lata się bez celu po mieście w oczekiwaniu na daną godzinę. Ja wiem, realizm i takie tam. Ale to jest gra komputerowa, z założenia ma dostarczać rozrywki. Jak będę chciał iśc na spacer to pójdę na własnych nogach, a nie będę latał po wirtualnym mieście w którym nie ma co robić.
Taki Baldur's, czy Gothic zapewniały na tyle otwarty i ciekawy świat, że zawsze było co robić. Z kolei Icewind Dale, czy Neverwinter Nights prowadziły gracza jak po sznurku, ale też nie można było narzekać na nudę. A niestety w Wiedźminie momentami z ekranu wieje nudą i gra zaczyna bardziej przypominać żmudną pracę niż rozrywkę. Gra jest niezła, ale zachwyty nad nią są zdecydowanie przesadzone. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ma ktoś polecić jakąś dobrą grę o tematyce wojennej(nie strategia) typu Call of Duty lub medal of Honor
![]()
"Na Reymonta wychowani naszej wiary nie sprzedamy to jest oczywiste, bo codziennie mamy wybór i stawiamy na Wisłe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
"America's Army", "Insurgency". A nie po sieci polecam najlepsze gry o tematyce wojennej "Operation Flashpoint", "Armed Assault". Żadne CODy i MoHy. One się chowają. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
poszukuje pliku A2.dta i A4.dta do gry Mafia dokladnie ta ![]() jakby mogl ktos wrzucic na jakis server ![]() ![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Siema,
ma ktoś cracka do MAX PAYNE;a ANTOLOGIA PL? Przegrałem oryginał od kolegi i nie idzie gra... prosze o pomoc... ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
WEMP - Winning Eleven MeeXX Patch
Co to jest Winning Eleven 2002? Jest to japońska wersja Pro Evolution Soccer wydana przez Konami, któa wyszła na konsolę PSX. Grę ce..... ogromna grywalność i profesionalne podejście twórców to tematu. Gra jest o wiele bardziej realistyczna od nowszych PESów. Choć nie powala grafiką to warto się nią zainteresować. Co to jest WEMP Patch? Jest to modyfikacja do gry Winning Eleven 2002, która zawiera. -Nowe piłki (Adidas Tango!) -nowe siatki -38 reprezentacji (od mocarzy np Brazylia do "cieniasów" np san marino" -zmienione bandy - nowe stadiony W TYM BOISKO ZE ŚNIEGIEM!!!!!! Wersja WEMP dodaje także moduł do gry online! - GRACIE Z ŻYWYM PRZECIWNIKIEM! W przyszłości: -Orange Ekstraklasa i 1. Liga -------CZYLI ZAGRACIE TEŻ WISŁĄ KRAKÓW! -Jeszcze więcej reprezentacji. Na stronie znajduje się instrukcja jak zagrać online Patcha mozna pobrać stąd http://www.4shared.com/file/94947625...EMP_05_09.html Na wemp.pl są organizowane RANKING, LIGA I TURNIEJE!! Zapraszam wszystkich serdecznie. Miła atmosfera i dobry kontakt z administratorami! Znakomita zabawa! Sam się o tym przekonałem! Patch stworzony przez serwis www.wemp.pl Wymagania sprzętowe Procesor: Pentium 600Mhz Karta graficzna: 32MB Pamięć: 64MB RAM Minimum 370 MB wolnego miejsca na dysku Klawiatura lub PAD Łącze internetowe 128/64 Zalecany system: Windows XP SP2 Do zobaczenia na serwerach lub stronie! Jeżeli masz jakiś problem z grą to wejdź na stronę www.wemp.pl/for i napisz o nim w dziale problemy techniczne. Napewno ktoś ci pomoże. UWAGA!!! Aktualnie TRWAJĄ ZAPISY DO "Wemp Super League" Wszelkie info na GG: 12996043 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
mógłby ktoś zarzucić Conter - Strike'em 1.6 na jakiegoś rapida czy cuś
bo słyszałem że mało miejsca zajmuje ![]() edit: dzięki wielkie WILU TS ![]()
Ostatnio edytowane przez Proud : 09.04.2009 o godz. 15:11.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
2.http://odsiebie.com/pokaz/2112338---15de.html 3.http://odsiebie.com/pokaz/2113188---fd66.html 4.http://odsiebie.com/pokaz/2112731---d8ed.html 5.http://odsiebie.com/pokaz/2112883---1554.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Grał ktoś może kiedyś w Settlersy II ?
|
|
|