The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2008, 17:27
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze NÓŻ.

Jemu nie chodziło o nóż jako rzecz ,więc dobrze napisał.
Co do meczu hmm ja myślę,że mimo że to derby to Cracovia jest przynajmniej w chwili obecnej żadnym przeciwnikiem (i według mnie przez ostatnie kilka sezonów nie była) i powinniśmy bez żadnego problemu napykać im bramek.
Jeżeli zagramy z podobnym zaangażowaniem co wczoraj to jestem spokojny o moje prognozy.
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.08.2008, 17:40
Lechia pokazała jak trzymać Cracovie krótko na smyczy, teraz My pokarzmy jak jej się strzela gole
Bóg, Honor i Wisła!
kot_dżinks
Member

Od: 08.2008

Stary 27.08.2008, 18:46
Serce podpowiada, że to będzie w gruncie rzeczy gładkie zwycięstwo, gdyż wszystko za tym przemawia, ale derby to derby, stres jest, że jednak może się podwinąć noga. Mimo wszystko obstawiam wynik dla nas do przodu, podobnie jak obstawiałem z Barceloną

Derby rządzą się własnymi prawami, Wisła zawsze nad wami!
criskrakow
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 28.08.2008, 00:00
Właśnie przeglądnąłem forum Cracovi,napinka jak zwykle ale posrani są na maxa.A najlepsze to tekty typu"wynik się nie liczy,ważny jest doping"
Będzie dobrze jak tylko się ich nie zlekceważy,ale to działka Skorży żeby zmobilizować chłopaków.
POZDRO DLA WIŚLACKIEJ BRACI
Powód: Zły wolfy musi się wyżyć na biednych forumowiczach...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.08.2008 o godz. 01:48.
TS WISŁA KRAKÓW - ZAWSZE NAJLEPSI
arti
Guest

Stary 28.08.2008, 05:37
byle jakie zwycięstwo, może być 1-0 i będę przeszczęśliwy
i potem odpoczynek dla Tych co nie jadą na kadrę. Mam nadzieję, że w PE zagra rezerwa, bo pierwszej "11" oddech się należy
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.08.2008, 07:17
Jak nigdy nie wchodzę na forum Cracovii to teraz z ciekawości chciałem zobaczyć co oni tam mają, Nie zawiodłem się ...

Kajak napisał(a):
Widze ze jest potrzeba podniesienia morale.Moze bysmy poszli wszyscy na basen GTS i nasikali im tam?
Padłem.
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.08.2008, 07:49
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Jak nigdy nie wchodzę na forum Cracovii to teraz z ciekawości chciałem zobaczyć co oni tam mają, Nie zawiodłem się ...

Padłem.

Niech sikają. Bedą sprzątać
WISŁA!!!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.08.2008, 07:58
po zwycięstwie nad jedną z najlepszych druzyn na świecie myśle że w lidze nie powinno być już większych problemów z kimkolwiek.Ciekawe jak Skorża ustawi obrone skoro wraca Głowa oraz do środka pomocy Mauro ? A może zagra jednak Diaz z Jirsakiem na środku pomocy?.Zobaczymy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.08.2008 o godz. 08:01.
vip2008
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 28.08.2008, 08:06
Trener po meczu z barca ma naprawdę kilka super rozwiązań które może wcielić w życie i to jest w tym najlepsze -tylko mimo wszystko brakuję niestety paru nowych graczy którzy by posiadali takie zdolności boiskowe jak Baszczu P.Brożki,Zieniu czy Łobo..wtedy napradwe mielibyśmy szeroki i równy skład ..ale mimo wszystko jestem pod wrażeniem jak trener Skorża wyciska z tego co ma najlepszy"sok" i to widać gołym okiem!!!gratulacje..
co do Meczu z Cracovia...nie napinajmy sie tak jak chłopcy po tamtej stronie błoń.tam jest inna kultura nie obniżajmy się do ich poziomu..wierzymy w Wisełke i Wiemy że wynik ale również i przebieg meczu poo raz setny udowodni im kto rządzi w KRAKOWIE
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 28.08.2008, 08:34
AYALA napisał(a):Wyświetl post
po zwycięstwie nad jedną z najlepszych druzyn na świecie myśle że w lidze nie powinno być już większych problemów z kimkolwiek.Ciekawe jak Skorża ustawi obrone skoro wraca Głowa oraz do środka pomocy Mauro ? A może zagra jednak Diaz z Jirsakiem na środku pomocy?.Zobaczymy
nie sadze, zeby w derbach zagral diaz. on ostatnio gral w kazdym meczu (poza belchatowem), a na dodatek z barcelona poobijal sobie mocno zebra, wiec pewnie mauro z jirsakiem w sordku wybiegna. w obronie pewnie cleber z glowa. ja sie bardziej zastanawiam kogo wystawi na prawej obronie. bo i singlar i baszczu zagrali swietnie z barca.choc z przyzwyczajenia pewnie wyjdzie baszczu
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.08.2008, 12:51
Chyba nie musze mowic co i jak oraz w jakie miejsce im sie nalezy
Kolejne derby przejda dohistorii jako nie przegrane.Moze nie lekko i gladko, bo sie zepna na Wiselke , ale w ogolnym rozrachunku 3pkt pojada na Reymonta.
rafalek
Senior Member

Stary 28.08.2008, 13:24
Czytacie choć trochę informacje na głownej? Tam było jak byk napisane, że Głowa wróci być może za 2 tygodnie, więc mało prawdopodobne jest, żeby wystąpił w Derbach. Więc będą grali albo Cleber i Kowal, albo Cleber i Baszczu.
Косово је СРБИЈА!!
Wesoła_Tsw
Member

Od: 03.2008

Stary 28.08.2008, 13:56
Bardziej Cleber i Baszczu bo sie bardzo pozytywnie sprawdzili w meczu z Barca
TomAlwernia
Member

Od: 05.2004

Stary 28.08.2008, 19:31
Wisła musi ten mecz wygrać i wygra !!!
ALWERNIA I GAZOWA(KRAKÓW) ZAWSZE WIERNA WIŚLE !!
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.08.2008, 22:59
Mecz, który trzeba wygrać i tyle.
Dodatkową nagrodą może być powiększenie przewagi nad Amicą, bo nie wierzę, że uda im się pokonać Arkę na wyjeździe.
Kadrowo mamy dosyć dziwną sytuację. Głowacki nie zagra na pewno. Gra Sobolewskiego w najbliższym meczu to ryzyko, biorąc pod uwagę, że to mecz derbowy, jest to ryzyko graniczące z głupotą, Skorża musiałby być zdesperowany, szczególnie po doświadczeniach sprzed tygodnia. Czyli dwa wakaty spowodowane kontuzjami. Rodzą się też wątpliwości co do dyspozycji Łobodzińskiego, ostatnie mecze miał słabe i trener na pewno to widzi. Problemem może też być kondycja Boguskiego i Jirsaka. Pierwszy z Barceloną biegał najwięcej z całej drużyny inicjował pressing i jako pierwszy musiał zejść z boiska. Drugi zagrał z Barcą 90 minut, a rzadko mu się to zdarza. Do tego dochodzi pytanie o Baszczyńskiego i Singlara. Pierwszy przeżył tragedię rodzinną, a mecz z Cracovią na pewno będzie ciężki gatunkowo, a i mecz Barcą nie należał do najlżejszych pod tym względem. Rodzi się pytanie, czy rozsądne jest tak intensywne eksploatowanie Bascza, kiedy na pewno jego kondycja psycho-fizyczna nie jest optymalna. W kwestii Singlara trener raczej nie ma rozterek, bo ma piłkarza na codzień, ale dla mnie, jak i zapewne dla większości kibiców, niewiadomą jest wytrzymałość tego piłkarza. Dla Słowaka byłby to trzeci mecz na przestrzeni 10 dni. Dla jednych piłkarzy to nie jest żaden problem, ale inni nie potrafią grać co trzy dni na pełnych obrotach. Kolejne pytanie to ilość napastników, bo możliwe, że Skorża będzie chciał zagrać dwójką w przedniej formacji, bo nie oszukujmy się, Cracovia to jedna ze słabszych drużyn w lidze. W obec dużej liczby znaków zapytania w wyjściowym składzie może znaleźć się miejsce dla któregoś z młodych piłkarzy. Małecki póki co prezentuje się w tym sezonie raczej słabo, ale Boguski może nie być gotowy na więcej niż 30 minut, a forma Niedzielana i Łobodzińskiego również, póki co, rozczarowuje nie mniej niż postawa Małeckiego. Pod nieobecność Jirsaka i Boguskiego, do pierwszej jedenastki mógłby wskoczyć Mączyński. Podobną szansę na prawym skzydle otrzymać może Szabat, to byłby duży impuls dla Łobodzińskiego. Najmniejsze szanse ma niedawny debiutant Kowalski. W tym meczu może być gorąco, a on jest młody i niedoświadczony, nie mówię, że nie dałby sobie rady, ale dla trenera to duże ryzyko. Myślę, że Skorża na taki ruch zdecydowałby się jedynie jeśli Diaz musiałby grać w drugiej linii i jednocześnie wypadłby ktoś z dwójki Singlar-Baszczyński.

Jeżeli, poza Głowackim i Sobolewskim, wszyscy będą w pełni gotowi do gry, to stawiałbym na jedenastkę:
Pawełek - Singlar, Baszczyński, Cleber, Piotr Brożek - Boguski, Diaz, Jirsak, Cantoro, Zieńczuk - Paweł Brożek

O ile nasi wyjdą na ten mecz zmobilizowani, nie będą odstawiać nóg i nie poprzestaną na skromnym prowadzeniu, to jestem spokojny o wynik tej konfrontacji bez względu na nasze wyjściowe ustawienie. Szczególnie ważna może się okazać determinacja w dążeniu do wysokiego prowadzenia, bo choć Cracovia łatwo przegrała z Lechią, to jednak grała w tamtym meczu do końca. W tym meczu 2-0 dla nas to na pewno nie będzie bezpieczna przewaga, nawet na 3 minuty przed końcem meczu.
yeti777
Member

Od: 05.2008

Stary 30.08.2008, 09:56
za poprawne wytypowanie wyniku meczu MMKrakow rozdaje bilety do kina - zapraszamy:

http://www.mmkrakow.pl/1770/2008/8/3...category=sport
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.08.2008, 19:08
http://pl.youtube.com/watch?v=VwUeZvafVwU
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 30.08.2008, 21:03
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Czytacie choć trochę informacje na głownej? Tam było jak byk napisane, że Głowa wróci być może za 2 tygodnie, więc mało prawdopodobne jest, żeby wystąpił w Derbach. Więc będą grali albo Cleber i Kowal, albo Cleber i Baszczu.
nie sądzisz może że zagrają Diaz i Cleber
Ostatnio edytowane przez madenn : 30.08.2008 o godz. 21:10.
gienek_majonez
Member

Od: 10.2007

Stary 30.08.2008, 21:07
Jak dobrze pójdzie to Cracovia jutro zawita na ostatnie miejsce w tabeli... ;->
pozdrowienia
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 30.08.2008, 21:37
To jest runda hattricków do tego rezerwowych więc mam nadzieje, że ktoś od nas strzeli ustrzeli np Niedzielan się przełamie albo lepiej Boguski
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 30.08.2008, 22:47
Biorąc pod uwagę formę Łobo w ostatnich meczach (i to, że oprócz Boguskiego, który częściej jest wystawiany w ataku nie ma sensownej alternatywy dla Łobo prócz Małeckiego) zastanawiam się jakby sobie Singlar poradził na prawej pomocy. Jest dynamiczny. Kto wie czy nie mógłby spełniać rolę Kuby Błaszczykowskiego który był ustawiany zarówno na prawej pomocy jak i prawej obronie.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 30.08.2008 o godz. 22:47.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.08.2008, 23:16
Colin, ja tez myslalem o tym samym. Bedac trenerem, na pewno bym zaryzykowal choc w jednym meczu, ale sadze ze Skorza bedzie stawial na Lobo bez wzgledu na wszystko.

Jutro mogloby sie ewentualnie usmiechnac szczescie do Wisly.
Legia gra w rozzloszczonym Zabrzu, ktore z nozem na gardle bedzie walczylo o pierwsze ligowe zwyciestwo, co przy niezmiennie slabej dyspozycji warszawian, jest wielce prawdopodobne.

Lech zagra w Gdynii z Arka trenowana przez Murinho, a jak pamietamy szefostwo Amici pogonilo go swego czasu z Poznania, powierzajac funkcje trenowania Smudzie. Mecze z Leszkiem juz zawsze bede wiec dla Czesia nie bez znaczenia. Moze jakis remisik uda mu sie wytargac i gdyby tak Wisla dolozyla do tego zwyciestwo, to przerwa na reprezentacje przebiegalaby w doborowych nastrojach, a pozycja w tabeli pomalu zaczelaby sie gruntowac.
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.08.2008, 23:21
Przeżyjmy to jeszcze raz:
http://pl.youtube.com/watch?v=KMP9fk...eature=related
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.08.2008, 23:35
Nieważne ile...po prostu muszą wygrać ten mecz i nie ma chuja we wsi. Barcelona nie będzie warta całego poświęcenia jeśli jutro nie wygrają. 1-0. 8-7 czy 5-4 nie ważne, nie ważne ile błędów popełni Pawełek ile setek zmarnuje Boguski, jak wygrają to będę miał wszystko inne w dupie.
The Apostasy

Wisoman
Member

Od: 02.2008

Stary 30.08.2008, 23:40
Łatwo nie bedzie i sytuacji wydaje mi sie ze tez za wiele nie bedziemy mieli ale mimo wszystko jestem dobrej mysli iobsstawiam 2-0 dla nas.

Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna
Wujekm
Member

Od: 04.2008

Stary 31.08.2008, 01:26
Chociarz to derby to martwi mnie nastawienie co po niektórych forumowiczów. Według mnie ten mecz nie będzie piękny(od strony kibicowskie będzie) o i tak wygramy. Craxa gra narazie kupe i nie zapowiada się zmiana. O mistrzostwie rozstrzygnie mecz z Lechem Jeśli z nimi wygramy to majster jest nasz A jeśli nie to może być bardzo ciężko. Derby sa na 3pk dla nas Craxa obecnie jest za słaba żeby "ukręcić nam nosa"
UBUNTU
linux for human beings
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2008, 05:43
Pawełek ma kontuzję barku i dziś na bramce zagra Marcin Juszczyk. Do boju Juhu
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.08.2008, 07:31
Devonisch napisał(a):Wyświetl post
Cóż, jeżeli tak faktycznie jest to duże osłabienie Wisełki. Pawełek nie jest może rewelacyjny ale jednak w porównaniu z Juhem dużo lepszy.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
walkeroo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 31.08.2008, 07:32
Devonisch napisał(a):Wyświetl post
Skąd masz wogóle takiego Newsa
Krzyma
Member

Stary 31.08.2008, 07:53
Moim zdaniem lepiej jakby zagrał Cebanu. Ale skąd takie info o Pawełku Wisełka dzisiaj wygra 3:0 Pozdrawiam
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów