The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2024, 18:23
Ściąganie ręką zgodą, ale to drugie moim zdaniem nie. Gość trochę zgiął kolano i Sobczak bardzo starał się o nie zahaczyć i aktorsko upaść. Na jednym z ujęć to bdb widać. Minęło 10 minut i nic.
Czerwona. Kluczowy moment?
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.05.2024, 18:28
Przecież to było do przewidzenia - nie pierwszy mecz pucharowy gramy dobrze i chujnie w lidze.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 06.05.2024, 19:04
Spodziewałem się porażki, więc wynik mnie pozytywnie zaskoczył

Jeżeli nie wygrywamy z takim rywalem, to oznacza, ze nie zasługujemy na Ekstraklasę. I nie ma nad czym płakać.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.05.2024, 19:05
Sobczak próbował zgrywać Lewandowskiego, ale to nie ten poziom i wyszło komicznie, a zarazem tragicznie. Nie trafić w światło bramki z karnego potrafi tylko wytrawny napastnik.

Bramka Sosnowca dziś zaczarowana, ale to nie tłumaczy Wisły, która powinna ten mecz wygrać, ale jak zwykle w tego typu meczach, traci frajersko punkty. Będzie śmiesznie, jak tych 2 punktów braknie nam do wejścia do strefy barażowej.

Mam nadzieję, że następnego karnego będzie strzelać napastnik z prawdziwego zdarzenia, czyli Angel.

Na rozkładzie teraz Lechia bez Carbo i napakowany jak kabanos GKS na wyjeździe. Obyśmy nie wypadli poza strefę barażową.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.05.2024, 19:06
Chciałbym wiedzieć kto pozwolił Sobczakowi wykonywać karnego. Dotąd robił to Rodado i robił to dobrze...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
NHitman
Member

Od: 08.2011

Koniec marzeń. Oddałbym PP za komplet pkt do końca rundy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Cytat:
Chciałbym wiedzieć kto pozwolił Sobczakowi wykonywać karnego. Dotąd robił to Rodado i robił to dobrze...
Może Wielki Trener Pan Albert Rude?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 06.05.2024, 19:08
Kompromitacja................... najdelikatniej jak można
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

.... A NIE AWANS, WISELKO .... A NIE AWANS!

HAHAHAH Sosnowiec znowu to zrobił

ALEZ TO BEDZIE KAMPANIA W EUROPIE NA DREWNIAKACH KLECONYCH POD 1 LIGE XDDDD
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Sobczak powinien zostać zmieniony najpóźniej w przerwie, ale nie głaskać gwiazdeczkę bo "walczy". Gówno z takiego walczenia. I jeszcze do karnego się pcha. Dramat.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 06.05.2024, 19:09
Moim zdaniem Sobczak sam się wpie***ł do strzelania karnego.

Nie wierzę, że Rude byłby takim dzbanem żeby Sobczakowi dawać strzelać w Sosnowcu.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.05.2024, 19:09
Strzal był dobry, bramkarz sie nawet nie ruszyl
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 06.05.2024 o godz. 19:12.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 06.05.2024, 19:11
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Sobczak sam się wpie***ł do strzelania karnego.

Nie wierzę, że Rude byłby takim dzbanem żeby Sobczakowi dawać strzelać w Sosnowcu.
Też jestem ciekaw czy to była samowolka że strony Sobczaka czy Rude go wyznaczył. Jeśli samowolka to powinien dostać karę i to taka konkretna.

W przypadku awansu pomimo całego jego zaangażowania zawodnik nawet nie na rezerwę.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Może Wielki Trener Pan Albert Rude?
Polak "wleczny" kolejny raz pozbawił nas punktów. A pchał się do karnego to to by była jego 100 bramka podobno.

Więc odpieprz się jasiu od trenera.

TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
On po prostu jak się zatrzymał spojrzeć gdzie bramkarz się ruszy by strzelić w drugą stronę, zobaczył ze bramkarz się nigdzie nie rusza i wvjebał wprost w niego tylko nad bramką
Dokładnie tak jak Błaszczykowski na Euro. Technik zasrany.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Nie umiemy wygrać z cieniutkim Sosnowcem, grającym w dodatku całą drugą połowę w dziesięciu. Wypracowujemy przy tym karnego, którego Sobczak partoli koncertowo już w doliczonym czasie gry, mając 3 punkty na nodze. Naiwnie liczyłem, że drużyna po takim sukcesie sprzed kilku dni dzisiaj dosłownie rozmontuje Zagłębie i złapie w ten sposób duży gaz na sam koniec sezonu. W czym upatrywałem zresztą wiary, że tą siłą rozpędu przejdziemy skutecznie przez baraże i wrócimy do Ekstraklasy.

Tymczasem niewiele brakowało, żebyśmy zwyczajnie przegrali. Strasznie chimeryczna drużyna. Cieszę się wciąż ze zdobycia Pucharu, bo to sukces. Ale brak awansu kolejny rok będzie bolesny.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 06.05.2024, 19:13
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się brutalnego zderzenia z ligową rzeczywistością po sukcesie w PP.
Oby nie.
A jednak ....a.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 06.05.2024, 19:13
enzo napisał(a):Wyświetl post
Nie umiemy wygrać z cieniutkim Sosnowcem, grającym w dodatku całą drugą połowę w dziesięciu. Wypracowujemy przy tym karnego, którego Sobczak partoli koncertowo już w doliczonym czasie gry, mając 3 punkty na nodze. Naiwnie liczyłem, że drużyna po takim sukcesie sprzed kilku dni dzisiaj dosłownie rozmontuje Zagłębie i złapie w ten sposób duży gaz na sam koniec sezonu. W czym upatrywałem zresztą wiary, że tą siłą rozpędu przejdziemy skutecznie przez baraże i wrócimy do Ekstraklasy.

Tymczasem niewiele brakowało, żebyśmy zwyczajnie przegrali. Strasznie chimeryczna drużyna. Cieszę się wciąż ze zdobycia Pucharu, bo to sukces. Ale brak awansu kolejny rok będzie bolesny.
Dałeś się nabrać. Ale spokojnie, ja też się dałem nabrać po meczu z Widzewem. Świąteczny wieczór w Głogowie otarł mnie z oczekiwań. Tak naprawdę wtedy przejebalismy awans.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.05.2024, 19:14
Gramy swoje!!
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.05.2024, 19:14
W zeszłym sezonie 7 pkt straconych na drużynach z miejsc spadkowych (2 remisy z Sandecją i porażka z Chojniczanką). W tym sezonie 2 remisy ze zdegradowanym już Sosnowcem i porażka z Podbeskidziem, które już prawie spadło. Jest powtarzalność, a może być nawet i progres jak Resovia spadnie.

Takie wyniki z samym dołem tabeli skutkują najczęściej brakiem sukcesu, po prostu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.05.2024, 19:15
Nasza AI nie opracowała taktyki na mecze z II ligowcami
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.05.2024, 19:15
Z wypiekami na twarzy czekam na oceny piłkarzy w wykonaniu Karcza.

Sobczaka obstawiam na wyjściową piątkę, bo walczył i miałby 6, ale ten karniaczek to -1.

[35/54]

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.05.2024, 19:16
Śmieszny mecz. Sędzia dał dużo od siebie, panowie z Sosnowca nawet nie udawali, że chodzi o coś więcej niż polowanie na nogi, a i tak mieliśmy szansę wygrać.
Tylko Sobczakowi odcięło prąd. Serio nikt nie pomyślał, że karnego o takiej wadze powinien wykonać ktoś inny?
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 06.05.2024, 19:17
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Dałeś się nabrać. Ale spokojnie, ja też się dałem nabrać po meczu z Widzewem. Świąteczny wieczór w Głogowie otarł mnie z oczekiwań. Tak naprawdę wtedy przejebalismy awans.
Generalnie to można zadać pytanie czy my na tej zasadzie liczyliśmy się realnie do tej pory w tej walce w ogóle? Bo nie potrafimy od niepamiętnych czasów złapać porządnej serii zwycięstw, żeby w ogóle pokazać choćby w jakimś wycinku sezonu swoją dominację.

Ale tak: naiwnie dałem się nabrać, że ci zawodnicy będą chcieli pokazać wszystkim niedowiarkom, że sukces w Pucharze to nie był żaden przypadek i to my zaczniemy w tej części sezonów rozdawać karty.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.05.2024, 19:19
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Sobczak powinien zostać zmieniony najpóźniej w przerwie, ale nie głaskać gwiazdeczkę bo "walczy". Gówno z takiego walczenia. I jeszcze do karnego się pcha. Dramat.
Czyli wina trenera?
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 06.05.2024, 19:19
Strach pomyśleć co by się teraz działo, gdyby nie cudowne ozdrowienie Angela...
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 06.05.2024, 19:20
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Z wypiekami na twarzy czekam na oceny piłkarzy w wykonaniu Karcza.

Sobczaka obstawiam na wyjściową piątkę, bo walczył i miałby 6, ale ten karniaczek to -1.
Ten chłop marnuje pracę całej drużyny, zwalnia grę w polu karnym nieruchawy, stoi jak kołek. Szarpią go kopią a ten zamiast się przewrócić to dalej się z nimi szarpie. Graliśmy cały mecz w 10. To jest wina Rude, że go wcześniej nie zmienił. Przez to straciliśmy 2 punkty.

Jagul napisał(a):Wyświetl post
Czyli wina trenera?
Trenera też, ale Sobczaka przede wszystkim.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.05.2024 o godz. 19:22.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Jagul napisał(a):Wyświetl post
Czyli wina trenera?
Żadna wina trenera, to po prostu słaby zawodnik. W meczu z Polonią dał nam +2, tutaj zrobił -2, współczynnik frajerstwa musi się wyrównać.

[35/54]

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Lewandowskiego się naoglądał, kur.a jego mać
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 06.05.2024, 19:22
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Żadna wina trenera, to po prostu słaby zawodnik. W meczu z Polonią dał nam +2, tutaj zrobił -2, współczynnik frajerstwa musi się wyrównać.
To Sobczak sam się wystawia i gra do 90minuty?
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 06.05.2024, 19:23
Heh Motor w przewadze nas ROZJEZDZA, a my z kompleksiarzami, którzy grają o nic (prócz premii od Mostów) nie potrafimy wturlać 2 bramek....

Wygląda na to, że Sobczak jest pierwszy do wykonywania karnych. Już w meczu z PBB ustawiał piłkę, przypominam, że Rodado raz zmarnował karnego...

To byłoby zbyt piękne, aby dwa razy wydarzyło się to samo czyli wygrana w 90+... Byłem pewien, że Sobczak tego nie strzeli. Raz, że bramkarz wyznaczył mu miejsce do strzelania i wielki kloc pewnie by to wyciągnął, dwa, że Szymek słaniał się na nogach i cucił twarz, trzy strzał przeciwko byłemu klubowi - to nie mogło się udać.

Niemniej jednak Rodado, który jest w mega formie powinien to strzelać.

Festiwal niewykorzystanych sytuacji jak z Ruchem Chorzów w 1998 kiedy to Waldemar Grzanka rozegrał mecz życia :/

3 miejsce raczej nierealne, oklep w Katowicach od cyganów raczej na 99% pewny.

Baraże (ewentualne) będą wygądać własnie jak ten mecz. Przeciwnik wturla fizycznego gola, a potem będzie grał na czas, murował się 11 w polu karnym ....

Zygać się chce od tej ligi.

Swoją drogą charakterystyka Sobczaka idealnie pasowała do takiego Sosnowca :/

Wszystko wskazuje na to, że w 3 meczach zdobędziemy MAX 4 punkty, tak więc nawet o 6 miejsce może być ciężko.

PS:

Mówiłem już DAWNO, brać Miłosza Kozaka.... to taka 10 razy silniejsza wersja Goku za 3 razy mniejszą kasę :/

PS2:

Już chyba lepiej jakby Żyro strzelał (z Arką w tamtym sezonie dośc pewnie to zrobił).

Szymek chciał być herosem... a sie obsrał w jakimś Sosnowcu jak cała drużyna z Puszczą i rok temu też z Sosnowcem :/

Ed3

Uj człowieka strzela na samą myśl, że z Resovią i kompleksiarzami z sosonowca mogliśmy zdobyć +4 punkty... i 3 miejsce bardzo całkiem realne...

Na dodatek po sezonie na 90% tracimy Rodado, który zdecydowanie więcej daje niż gwiazdor, samolub Fernandez w zeszłym sezonie.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 06.05.2024 o godz. 19:38.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów