|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mecz jak każdy w wykonaniu wujoteamu.
Jestem w stanie wyobrazić sobie odprawę przedmeczową w Chojniczance. Słuchajcie chłopaki, na początku dajemy im się wyszaleć i tak gówno strzelą a nawet jak im jedna wpadnie to nic. W trzydziestej minucie przestaną grać bo nie będą mieli sił. Potem już wystarczy byście szybko biegali a bramki sobie sami strzelą. Coś w ten deseń. Stąd wrażenie na podstawie trzydziestu pierwszych minut "postępów w grze", "pozytywności wizualnej", "coraz lepszego zgrania" itd. Ten mecz od samego początku wywoływał odruchy wymiotne, widać było, że żadnego postępu w przerwie nie zrobiono. Biegański - coraz mniej pewny. Niewiadomski - poza skalą. Rodado - słaby mecz. Hugi - dobry początek, ale daje mu góra dwa mecze i zejdzie do ogólnego poziomu drużyny. Reszta z perspektywy całego meczu, a nie tylko 30 minut zlewała się z szarym tłem. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Znowu muszę być forumowym wizjonerem.
Jeżeli w trybie natychmiastowym nie będzie reakcji - w tym od sociosów, Wisła w przyszłym sezonie nie zagra w Ekstraklasie i nie zagra też w pierwszej lidze. Wywalenie największego trenerskiego szkodnika w historii klubu nie podlega żadnej dyskusji, ale to musi być szereg innych zmian. Przez długi czas spadek z Ekstraklasy wydawał się niemożliwy przy powiększonej lidze i przy obecności kilku śmiesznych ekip. Dzisiaj spadek z pierwszej ligi też wydaje się nieprawdopodobny, ale z wujkiem Jurkiem wszystko jest możliwe. Dlatego trzeba wreszcie zareagować. Malowanie krzesełek i tego typu rzeczy są dobre dla dzieci w podstawówce. Zajmowanie się tego typu tematami spowodowało w głównej mierze obecne problemy + nieuzasadniona wiara w Błaszczykowskiego i w jego rodzinę/przyjaciół (w tym w małżeństwo Biedrzyckich, które staje się coraz większym symbolem obecnej sytuacji), który ze świętego przeistacza się w grabarza Wisły i w syndyka masy upadłościowej. Dla mnie rzeczą oczywistą po spadku była reakcja. Tej reakcji, czyli hard resetu według prostej zasady - ,,wszyscy won" do dnia dzisiejszego nie było. Z powyższym: Jeżeli nie będzie natychmiastowego trzęsienia ziemi w Wiśle, gra w Ekstraklasie może być czymś nieosiągalnym. Żadne pozorowane ruchy, żadne kosmetyczne zmiany, żadne dziedzictwo TS-u nie pomogą w naprawieniu sytuacji. Tylko prawdziwa rewolucja. Czy sociosy jeszcze istnieją? Ich w kryzysach kompletnie nie widać. Do wypinania piersi po ordery byli drudzy po Błaszczykowskim. Dzisiaj w najgorszym okresie w historii klubu ich nie ma, a to powinien być ich główny cel - bycie kimś w rodzaju kontrolera w stosunku do władz klubu, a nie bezmyślnie akceptować wszystkie ich decyzje. Przez szereg miesięcy nie reagowali na niszczenie Wisły. Nie reagowali na zatrudnianie osób po układach rodzinno-przyjacielskich. Dzisiaj tych osób jest kilkanaście w pierwszym szeregu. Malować krzesełka mogą trampkarze w wolnym czasie. Prawdziwe problemy Wisły są zupełnie inne.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 01.10.2022 o godz. 07:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Sorry dwa razy to samo
Powód: Sorry dwa razy to samo
Ostatnio edytowane przez Pulpet : 01.10.2022 o godz. 08:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ostatnie minuty, Starzyński nabity czterokrotnie na aut a na koniec na róg. Stadion w Chojnicach ( w Chojnicach kur.wa!) wyje ze śmiechu, co słychać w Polsacie. Jesteśmy objazdową trupą, zapewniającą igrzyska dla małomiasteczkowej gawiedzi Wstyd |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
||
Cytat:
A to pitolenie o osobowości ludzi ze względu na przeczytany komentarz w internecie sobie daruj, bo to tobie wystawia laurkę jako gościa, który lubi wszystkich szufladkować i widzieć świat czarno-biało.
Ta sytuacja jest kwintesencją Brzeczkowej Wisły.
Ostatnio edytowane przez Elendil : 01.10.2022 o godz. 08:55.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Było tak jak przewidywałem tzn po serii porażek w meczu z Ruchem wyprztykaliśmy się ze wszystkiego co najlepsze, "zapieprzaliśmy" jeden mecz, zremisowaliśmy.
Zaskoczyli mnie, myślałem, że wczoraj punkt zdobędziemy, tymczasem nasi kopacze w pięknym stylu stracili 3 pkt. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Ty piszesz tak żeby broń Boże nie można było jednoznacznie określić jakie masz zdanie na dany temat.Niby dobrze ale jednak żle,niby pechowo ale jednak nie pechowo,niby przyzwoicie ale jednak okazuje się że nie a w razie czego doprecyzujesz.Jesteś po prostu nijaki. Co do twojej"rozmowy"z Malkiem to wszystko zrozumiałem.Może doprecyzuje,zrozumiałem co pisał Malk i że ty nie masz kompletnie pojęcia o czym mówisz.Tak się wydurniłeś że szkoda było kopać leżącego ale twoja posunięta do granic możliwości megalomania nie pozwala ci tego dostrzec. Ostatniego akapitu nie skomentuje.Musiałbym się zniżyć do twojego poziomu. Tak musiałbym się zniżyć... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie lubię popadać w skrajności, jeśli to dla Ciebie bycie niejakim to OK, jestem nijaki.
Oczywiście, gdyby wyciąć sam ten mecz i dać komukolwiek do oglądnięcia to by stwierdził, że pechowo przegraliśmy. Tylko u nas ten pech trwa nieprzerwanie odkąd Wuja jest trenerem, więc są przesłanki do tego, żeby stwierdzić, że jest tu jakiś głębszy problem. Sam tego do końca nie rozumiem, jak można zagrać od przyjścia z 30 meczy, być lepszym od przeciwnika w większości z nich i regularnie zbierać w cymbał. Nie wiem czy sam trener jest problemem, czy dobieramy takich miałkich piłkarzy. Nie potrafię jednoznacznie stwierdzić, co tu się odpierdala od jakiegoś czasu. Jak po połowie rundy oceniałem pracę Brzęczka w 1 lidze przyzwoicie, tak teraz wygląda na to, że dryfujemy w kierunku tego co było w Ekstraklasie. Moim zdaniem tylko cud w postaci serii zwycięstw byłby mu w stanie ocalić posadę. Z resztą wcale mnie nie zdziwi jak sam rezygnuje, bo chyba on sam do końca nie rozumie, co się dzieje. Co do rozmowy z Malkiem to wtrąciłeś jednego posta o zobowiązaniach, który obnażył, że albo nie czytasz ze zrozumieniem, albo w ogóle nie rozumiesz o czym piszesz. Także daruj sobie. Ja nadal uważam, że dochód spółki piłkarskiej jaką jest Wisła jest w stanie pokazać czy drużyna była przeinwestowana, czy niedoinwestowana po sprzedaży kluczowych piłkarzy i się tego będę trzymał.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.10.2022 o godz. 09:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Z tym pechem to nie przesadzaj - było od pyty farta w pierwszych wygranych meczach (Resovia, Arka), zawyża to nasze realne miejsce w lidze, które powinno być w okolicach 12-15 i powoli to się klaruje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
We wszystkich wygranych meczach dominowaliśmy, mieliśmy lepsze statystyki, okazje etc. We wszystkich przegranych poza Stalą też. Chojniczanka dostała prezent w postaci miękkiego karnego w niegroźnej sytuacji (kilku podobnych nam nie odgwizdano w tym sezonie), poza tym istniała tylko w destrukcji. To jest nasz podstawowy problem - jakieś kretyńskie przewinienia w polu karnym. To i brak skuteczności. Zresztą trzy punkty Chojniczance wywalczył też bramkarz. Z przebiegu meczu, bez histerii obecnej tu i w internecie - powinniśmy ten mecz wygrać. Zabrakło koncentracji i odrobiny jakości w obronie. Tu wracamy do transferu Mehremicia i braku prawdziwego LO który wynika pewnie z tego, że w klubie nie doliczyli się kilkunastu milionów podobno... To są nasze bolesne słabe punkty które rywale bezwzględnie wykorzystują. Drugim są nasi młodzi, z których najlepszy to aktualnie co najwyżej kieszonkowy przecinak. Podejrzewam że nasza młodziutka ławka to też wypadkowa finansów. Pytanie co zrobić żeby słabi piłkarze w polu karnym nie rozdawali prezentów a dobrzy ofensywni wykorzystywali setki. Czy trener może tutaj coś zrobić? Bo te same .......enie jest co roku, że niby okazje są, a i tak nie wykorzystamy i do tego jeszcze damy rywalowi prezent, czy to Moskal, czy Skowronek czy Brzęczek. Moim zdaniem powinniśmy grać o wiele prostszą piłkę, bo mnóstwo (większość) strat jest z nieudolnych prób odważnych zagrań piłkarzy którzy są na to za słabi, złych przyjęć, nieudolnych drybringów etc. Brzęczek chyba za bardzo chce grać ofensywnie i technicznie (jak na pierwszą ligę, taka Chojniczanka to banda żałosnych drewniaków którzy nie umieją nic a szczytem ambicji sportowych dla nich jest dośrodkowanie z 30-go metra). To niestety rodzi masę strat, a my nie mamy kasy ani możliwości na zbudowanie dream-teamu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.10.2022 o godz. 12:58.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Jak dla mnie Tuszyński, Mikołajczyk, Mazek czy nawet Niepsuj zagrali przyzwoity mecz bez błędów, bez fajerwerków, mieli za zadanie w każdej chwili wybijać nas z rytmu i to robili. Tak się gra w 1 lidze i tak w tej lidze się wygrywa. Żałosne jest ich obrażanie... ![]() :
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przeszkadzanie, wrzutki ze stojącej piłki, żałosne symulki, faule i liczenie na kontry - PMS w pigułce. Potem taka gra jest weryfikowana na arenie międzynarodowej. Z tą grą bez błędów to też bez jaj, goście sprezentowali Rodado dwusetkę gubiąc piłkę pod polem karnym, mieli masę głupich strat - po prostu zabrakło dokładności i skuteczności z naszej strony. To nie jest usprawiedliwienie tylko opis rzeczywistości, bo to że taki Duda próbuje grać trudne piłki będąc małym kawałkiem drewna a Rodado zachowuje się jak Messi będąc trzecioligowcem z Hiszpanii - tutaj Brzęczek musi mocno zainterweniować, bo jego obciąża taki styl gry, nieadekwatny do stanu osobowego. Ale Chojniczanka - Chojniczanka to piłkarsko dno i trzy metry mułu. Piszę to nie ze złością, bo miałem niezły polew momentami obserwując ten mecz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.10.2022 o godz. 17:32.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ty nie jesteś nijaki, jesteś bez pojęcia w 90% tematów w których sadzisz się na kompetentnego. Bezustanny przerost formy nad treścią. Nic nie gramy od samego początku, a fachowiec niezmiennie dostrzega walory wizualne ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Zdecydowanie najsłabszy zespół jak dotąd z którymi graliśmy. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zacząłbym się mocno martwić, gdybym usłyszał pochwałę Oznaczałoby, że palnąłem jakiś Droździzm. A użytkownik Paweł się wyrabia. Fajną ripostą sprawił, że uśmiechnąłem się pod nosem. Jest progres.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.10.2022 o godz. 16:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Więc - uczciwie - przegraliśmy z tymi frajerami na własne życzenie. Jestem przekonany że gdyby nie karny z dupy nic by nie strzelili. Ale właśnie - jak się ma kloca takiego jak Francuz na stoperze w parze z Wachowiakiem, to wszystko jest możliwe. Nawet gol Chojniczanki. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Na miejscu Piotrusia to bym poszukał jakiejś kancelarii i skarżył Wuja za znęcanie się ze szczególnym okrucieństwem. Wpuszczanie go W AKTUALNEJ FORMIE jako "ratownika" w kolejnym meczu to zwyczajnie robienie mu krzywdy.
Co do reszty to już chyba wszystko zostało napisane. Nie da się na to patrzeć ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
s1mone napisał(a):
Miałem czuja ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
a jak ocenisz postawe bramkarza z Chojnic ?
na mnie zrobił duże wrażenie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zagrał świetny mecz.
Ta główka z ostatniej minuty, sam na sam gdzie wyczuł strzelca (Rodado powinien był go minąć, bo on był nastawiony właśnie na taki strzał i się już kładł przed nim). Bardzo dobrze sie ustawiał. Królował na przedpolu, jedna skasowana wrzutka zrobiła na mnie wrażenie - co myślałem, że bramkarz nie ma prawa jej wybić, a on to w dodatku skleił w tłoku, mimo że piłka w miarę mocno bita i ze dwa-trzy metry poza narożnikiem piątki. Nie jestem w stanie ocenić czy jest taki dobry, czy po prostu miał dzień konia, bo nie oglądam meczy Chojnic, ale sam byłem pod wrażeniem.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.10.2022 o godz. 09:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja uważam że Brzęczek sam nie zrezygnował tylko został wyjebany.Przez weekend po prostu zastanawiano się jaką oficjalną wersję podać żeby mu jak najmniej zaszkodzić.Gdyby to zależało od niego to już w piątek po meczu .......nął by tym wszystkim.Cała sytuacja może oznaczać że frakcja "częstochowska"traci trochę wpływów albo sama chowa się trochę w cień po ostatnich"sukcesach"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
No nie byłbym taki pewien. Prędzej było tak, że usiedli wszyscy przyjaciele i rodzina przy kawusi i doszli do wniosku, że jest chujnia i zmieńmy trenera bo psycha już siada. Jurek oczywiście też kawusie pił i się zgodził, że się chujnia zrobiła więc może odejść.
Wątpię zeby ta sprawa została inaczej przez rodzinę rozegrana. Po prostu każdy pokojowo doszedł do wniosku, że dla świętego spokoju i zdrowia psychicznego dokonajmy zmiany. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A Jurka przeniosą na inną parafię, tzn. na inne stanowisko.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Swoją drogą, miejscowość Chojnice może ten dzien ustanowić swoim świętem. Nie dość że wygrali z Wisłą, 13-krotnym mistrzem Polski, to jeszcze tym zwycięstwem zwolnili byłego selekcjonera Reprezentacji Polski. Będą o tym wnukom opowiadać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Halo gdzie temat meczowy?
|
|