The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2022, 19:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Znaczy - gol liczyłby się podwójnie. Nie znam tego przepisu.
Nie, byłoby 1-0 dla Arki i byłoby po meczu , bo nasze gwiazdy grająć w 11 na 9 prawie cała połowe , chwilami się bronili , wiec nei licz zebysmy to 0-1 odrobili
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 30.07.2022, 19:48
Była taka sytuacja w 1 połowie, z rożnego chyba, że Rymaniak () trzymał Balte czy Colleya Zaraz po tym jak padli na ziemię do piłki dopadł Łasicki i walnął w trybuny ... Balta protestował... Nie było tam karnego

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.07.2022, 19:51
Nie wiem kto narzeka na Wachowiaka. Z trybun wyglądał na najlepszego w ofensywie w pierwszej połowie.
Niestety w drugiej połowie grali piłkę plażową.

Balta out. W środku dramat - brak podania, straty.

Graliśmy dobrze jakieś 15-20 minut.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 30.07.2022 o godz. 19:53.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.07.2022, 19:51
Czy brzeczek nie widział co w drugiej połowie przy graniu 11 na 9 wyprawiał Wachowiak z Mlynskim? U nas skrzydła nie istnieją a dzisiaj lewa strona to była komedia..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.07.2022, 20:02
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Była taka sytuacja w 1 połowie, z rożnego chyba, że Rymaniak () trzymał Balte czy Colleya Zaraz po tym jak padli na ziemię do piłki dopadł Łasicki i walnął w trybuny ... Balta protestował... Nie było tam karnego
Może i był. Arka nie ogarniała w obronie, dupę im bramkarz uratował.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 30.07.2022, 20:02
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem kto narzeka na Wachowiaka. Z trybun wyglądał na najlepszego w ofensywie w pierwszej połowie.
Niestety w drugiej połowie grali piłkę plażową.

Balta out. W środku dramat - brak podania, straty.

Graliśmy dobrze jakieś 15-20 minut.
Nie wiem co się czepiacie tego Balty dziś Największą zaletą jego jest to ,że jest wysoki , więc wygrywa dużo głowek, jest silny , jak na realia 1 ligowe jest niezly w odbiorze. Wiadomo ,że jest surowy technicznie , nie ma prostopadłego podania, no ale i tak wg mnie dziś był solidny.
Chorynatrzykolory napisał(a):Wyświetl post
Czy brzeczek nie widział co w drugiej połowie przy graniu 11 na 9 wyprawiał Wachowiak z Mlynskim? U nas skrzydła nie istnieją a dzisiaj lewa strona to była komedia..
Ciesz się ,że Młyński nabił rękę piłkarza świnii bo to nam dało 3 punkty
Ostatnio edytowane przez AS82 : 30.07.2022 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 30.07.2022, 20:04
Dobrze, że przeciwnicy słabsi niż w Ekstraklasie, bo tu się udaje wygrywać, ale styl i jakość gry do natychmiastowej poprawy, bo w drugim meczu więcej szczęścia niż rzeczywistej gry.

Jak przez ponad dwa lata nie było widać skutków pracusia Dawidka (to porównanie przejdzie do historii), to przez kilka miesięcy nie widać żadnych pozytywów u wujaszka Jureczka.

Tak samo jak nie wiadomo po co był Dawid, to nie wiadomo po co jest Jurek.

Chyba, aby się śmiano z Wisły. Dla tzw. beki.

W reprezentacji Jurek miał Roberta, to jeszcze jako tako wyglądało, tu nie ma nikogo takiego

Lokalny Robert od roku ma kontuzję, a za niedługo Mistrzostwa Świata.

Jakub, za niecałe cztery miesiące zaczyna się Mundial.

Do gry! Na boisko!
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 30.07.2022 o godz. 20:10.
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 30.07.2022, 20:05
Nie wiem jak można grać w 11 na 9 i do końca meczu drżeć o wynik. To był jeden z najbardziej żenujących występów tej ekipy w ostatnich czasach (a jest tej żenady do porównania mnóstwo niestety). Kompromitacja. Oglądałem niestety w telewizji, ale nawet w niej było widać, że Brzęczek wychodzi z siebie. Pytanie czego on ich na treningach uczy?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.07.2022, 20:07
czyli co? wygraliśmy z jednym z głównych rywali do awansu i teraz zagra terminarz?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 30.07.2022, 20:10
Każdy kto jest zadowolony ze stylu wygranej w tym meczu to człowiek z defektem mózgu.

Dramat! 11 na 9 i trzeba drżeć o wynik do ostatniej minuty ... a trybuny zadowolone ... dramat.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.07.2022, 20:11
No, nie, trybuny nie były zadowolone
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 30.07.2022, 20:14
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No, nie, trybuny nie były zadowolone
serio? bo stałem na D po meczu i tylko słyszałem "tak sie bawią ludzie ..."
także chyba były zadowolone ...
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 30.07.2022, 20:20
FraMat napisał(a):Wyświetl post
czyli co? wygraliśmy z jednym z głównych rywali do awansu i teraz zagra terminarz?
No pewnie... szczególnie, że mamy jeszcze mecze z Podbeskidziem, Termalica i Łęczną...

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.07.2022, 20:32
Colley wybijając z linii bramkowej zadośćuczynił za wcześniejszy błąd, gdy głową nie trafił w miarę prostą piłkę.
Nie byłoby tego smrodu pod bramką, gdyby się łbem nie machnął.
Miał też jedno tragiczne podanie do przeciwnika, ale poza tym wiele razy ratował nam tyłek.
To jest właśnie taki typ, który jest widoczny, ciągle pod grą, pod prądem, zawsze jest tam gdzie trzeba być, aby zażegnać niebezpieczeństwo, silny, w miarę szybki jak na swoje wymiary, technicznie bardzo dobry, świetnie się ustawia i dominuje w powietrzu (nie mylić ze świetną grą głową, bo głową gra jedynie przyzwoicie).
Ma jeden mankament, coś nie tak z głową. Pewnie dlatego go odpalili z Chelsea. Problemy z koncentracją, tendencje do nonszalancji, Pawełkowatość jak zwał tak zwał. Jakby nie te elementy to on by do nas nigdy nie przyszedł taka prawda. Pewnie by grał teraz w Premiership, a jak nie to gdzieś w Belgii, Turcji czy Holandii wszystko od deski do deski.
Chłopak jest młody, cała nadzieja w tym, że z wiekiem wyeliminuje ten mankament, bo to jest do zrobienia. W przeciwieństwie do innych cech, których poprawa wymaga dużo więcej pracy. Tych dobrych cech Colley ma w nadmiarze musi jedynie wzorem Zielińskiego mu coś w głowie przeskoczyć.
Nadmienię też, że obecnie Joseph ciągle boryka się z kontuzjami, więc ciężko wymagać świetnego czucia piłki.
Niestety teraz znowu się rozleciał.

Wracając do meczu. Płaczki - co by było, gdybyśmy spłynęli 0:2? Naprawdę, wygraliśmy mecz z jednym z większych rywali do awansu. Z drużyną, której nie potrafiliśmy ograć od X meczy mając zespół ekstraklasowy z conajmniej dwukrotnie większym budżetem.

Arka z nami prawie niczego nie pokazała. Nie była w niczym lepsza. A to, że nas faulowali na każdym kroku i kosili równo z trawą to ich problem. To, że ich piłkarze lubią boiskowe bójki i grają w siatkówkę w polu karnym to też ich problem.
Ja rozumiem, że wrażenia estetyczne były fuj, szczególnie po 2 czerwonej, ale wynik się zgadza.
Graliśmy wtedy za wolno, ale przy odrobinie szczęścia mógł paść drugi gol po strzale Dudy. Pewnie wtedy optyka by się zmieniła na 'pewne zwycięstwo'.
To jest oczywiście młody zespół, drużyna bezpośrednio po spierdzieleniu się z ligi. Chimeryczna gra to jest to czego po tym zespole oczekuję, a jak na razie jesteśmy dość konsekwentni.
Przeciwnik tworzy mało okazji pod naszą bramką, z reguły po farfoclowatych rykoszetach czy jakichś dziwnych kiksach i zdarzeniach. Nie widziałem w tym sezonie żadnej akcji drużyny przeciwnej, która by nas 'rozpykała' w defensywie, widać, że trener postawił na taktykę - z tyłu na zero, a z przodu zawsze coś wpadnie.

Nie jestem fanem takiej gry. Nie podoba mi się ona. Momentami oczy krwawią, mało jest momentów, gdy dłonie same składają się do oklasków. Sam mówiłem, że z tą taktyką to możemy powalczyć conajwyżej o baraże, a jak na razie jesteśmy wiceliderem, więc na tą chwilę nie można odmówić Brzęczkowi skuteczności w poczynaniach boiskowych w 1 lidze.

Punktujmy tak dalej, a awans będzie formalnością, a ja będę szczęśliwy. A na ból oczu znajdą się pewnie jakieś krople w domowej apteczce.
Gorzej, że wcale nie czuję pewności, że nadal będziemy tak punktować.

Możliwy jest każdy scenariusz w tym sezonie.
W jednym Brzęczek ma rację. Czas działa na naszą korzyść. Taka prawda.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 30.07.2022 o godz. 20:38.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 30.07.2022, 20:34
Czy są jeszcze osoby które uważają brzeczyszczykiewicza za trenera Bo wydaje mi się ze największą ciepłą kluchą w poprzednim sezonie i teraz to był i jest brzeczyszczykiewicz. Przecież to jest taka pisda, a najgorsze ze ta swoją pisdowatoscią zaraza zawodników.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 30.07.2022, 20:46
Ciekawe czy hugi jeszcze zagra. Zgłosiliśmy typa do rozgrywek przed meczem z resovia, a znowu go nie ma w kadrze. Jakieś tam umiejętności ma, na pierwszą ligę mógłby się przydać no i trochę mu płacimy.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.07.2022, 20:47
szym_ek napisał(a):Wyświetl post
serio? bo stałem na D po meczu i tylko słyszałem "tak sie bawią ludzie ..."
także chyba były zadowolone ...
A gwizdało

s1mone napisał(a):Wyświetl post
Colley wybijając z linii bramkowej zadośćuczynił za wcześniejszy błąd, gdy głową nie trafił w miarę prostą piłkę.
... Ja rozumiem, że wrażenia estetyczne były fuj, szczególnie po 2 czerwonej, ale wynik się zgadza.
Graliśmy wtedy za wolno, ale przy odrobinie szczęścia mógł paść drugi gol po strzale Dudy. Pewnie wtedy optyka by się zmieniła na 'pewne zwycięstwo'.
....
Wynik się zgadza, za tydzień gramy z czerwoną latarnią. Ale brakuje napadziora, a Basha i Coley mają kontuzje.
Trochę czarno to widzę.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 30.07.2022 o godz. 20:51.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 30.07.2022, 20:49
Ja nie jestem w stanie powiedzieć, czy nasi piłkarze ofensywni są tak fatalni, że nie potrafią rozegrać jednej szybkiej akcji (poza Dudą, ale on sobie sam tę akcję stworzył) w 11 na 9, czy oni na treningach tylko biegają dookoła boiska i grają w dziada.

To jeden z tych meczów, gdy nie możesz być do końca zadowolony z wygranej, bo oczy krwawią.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.07.2022, 20:58
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Punktujmy tak dalej, a awans będzie formalnością, a ja będę szczęśliwy. A na ból oczu znajdą się pewnie jakieś krople w domowej apteczce.
Gorzej, że wcale nie czuję pewności, że nadal będziemy tak punktować.

Możliwy jest każdy scenariusz w tym sezonie.
W jednym Brzęczek ma rację. Czas działa na naszą korzyść. Taka prawda.
A dlaczegóż to mamy dalej nie punktować skoro czas działa na naszą korzyść? Że nie będziemy grali w przewadze? Pewnie nie. Że nie będziemy dostawać karnych? To może się zdarzyć. Że nie potrafimy stwarzać sytuacji nawet w 11/9. To jest pewne.

Niestety od trzech lat czas działa na naszą niekorzyść im ktoś gra u nas dłużej tym gra słabiej a z Brzęczkiem na ławce proces raczej przyspieszy...

Elendil napisał(a):Wyświetl post
Ja nie jestem w stanie powiedzieć, czy nasi piłkarze ofensywni są tak fatalni, że nie potrafią rozegrać jednej szybkiej akcji (poza Dudą, ale on sobie sam tę akcję stworzył) w 11 na 9, czy oni na treningach tylko biegają dookoła boiska i grają w dziada.

To jeden z tych meczów, gdy nie możesz być do końca zadowolony z wygranej, bo oczy krwawią.
To jest właśnie pytanie, co oni robią na treningach czy trener pokazuje im możliwości czy tylko liczy na ich kreatywność. Jak Szywacz dzisiaj chujowo strzelił to Brzeczek go opieprzał, a co chłop miał zrobić, jak był sam? Grać na czas do tyłu? To co reszta przez większość meczu?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.07.2022 o godz. 21:03.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.07.2022, 21:06
Oni w 9 stanęli na swojej połowie jakby bronili wyniku, My z uporem maniaka parliśmy na przód zamiast ich wciągać i odsłaniać luki.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 30.07.2022, 21:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jak Szywacz dzisiaj chujowo strzelił to Brzeczek go opieprzał, a co chłop miał zrobić, jak był sam? Grać na czas do tyłu? To co reszta przez większość meczu?
Ale fakt jest faktem, że Szywacz tym strzałem to sobie zawalił. Dobry napastnik takie okazje wykorzystuje, o ile bramkarz nie dokona jakiegoś cudu. A ten z lewej strony uderza wewnętrzną stroną lewej stopy... Mógł spokojnie podciągnąć kilka kroków dalej, mógł ściąć do środka, mógł liczyć na faul na polu karnym, mógł poczekać sekundę na kolegę (nie pamiętam, kto to był, kto bieg z jego prawej). Rozwiązań było sporo, każde było lepsze niż taki bieda-strzał w 16 metrów.

Cytat:
Oni w 9 stanęli na swojej połowie jakby bronili wyniku, My z uporem maniaka parliśmy na przód zamiast ich wciągać i odsłaniać luki.
To już raczej decyzja trenera, by wiedzieli, co mają grać. Mogli też po prostu przestać grać w tempie oldboyów i rozgrywać te akcje 2x szybciej...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.07.2022, 21:29
Ale skoro Brzęczek w co drugim słowie pieprzy że są młodzi i muszą się uczyć to machanie łapami na młodego który spróbował strzału kupy się nie trzyma. Zeszła mu piłka i tyle. Całą połowę podają w poprzek i do tyłu i wtedy Brzęczek łapami nie macha ...

Przy kolejnej takiej sytuacji zatrzyma się poczeka az wróci obronca i poda do tyłu wtedy nie będzie bieda strzału, Brzęczek nie będzie machał łapami i wszystko będzie cacy, jak od trzech lat, po co się szarpać mamy czas...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 30.07.2022, 21:33. ...
Szywacz w tej akcji pokazał bardzo dobrą szybkość kiedy dopadł do piłki posłanej wzdłuż linii ale też że jeszcze widocznie potrzebuje trochę ogrania by się nie "podpalać" i ogarniać co się dzieje wokół. Po prawej stronie szedł mu Sobol (zresztą słusznie miał o to pretensje) i wystarczyło poszukać drugiego tempa w tej akcji zamiast od razu finalizować słabszą nogą z ostrego kąta z dalszej odległości i odpowiednim podaniem wyłożyłby Sobolowi setkę pod koniec meczu. Miejmy nadzieję, że takie zachowania Szywacz wyrobi w swojej grze razem z ograniem i doświadczeniem w pierwszej drużynie.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 30.07.2022 o godz. 21:39.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.07.2022, 21:49
Jeśli z taką grą awansujemy do Ekstraklasy, to po prostu znowu spadniemy. Absolutnie nie widać w grze drużyny jakichkolwiek schematów, może rzeczywiście te 7 tygodni, które wspólnie przepracowali, to za mało.
....ica człowieka strzela od tej gry w bok/do tyłu, po czym piłka trafia do Balty, który niepilnowany podaje do nikogo.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.07.2022, 22:21
Widzę, że klakierzy Brzęczka nadal zadowoleni. Chwała Bogu, że punktujemy, gorzej, że nie pokazujemy na boisku nic. 3 mecze i ile, 3 dobre akcje z Resovią (słabą Resovią)?

Nie umieliśmy strzelić gola w 11 na 9, pewnie gdyby nie karny to skończyłoby się co najwyżej 0:0. Niezła masakra.

Drużyna się zgrywa, tydzien temu ponoć tak pieknie grali wg niektórych, a dzisiaj 11 na 9 nie umieli zagrać nic. No to zajebiście się zgrywają.

Raczej nie jesteśmy na fali wznoszącej, można wiec twierdzić, ze fart się w końcu skończy i z taką padaką przestaniemy punktować...

I dopiero wtedy się klakierzy obudzą...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 30.07.2022, 23:04
Cytat:
Widzę, że klakierzy Brzęczka nadal zadowoleni. Chwała Bogu, że punktujemy, gorzej, że nie pokazujemy na boisku nic. 3 mecze i ile, 3 dobre akcje z Resovią (słabą Resovią)?

Nie umieliśmy strzelić gola w 11 na 9, pewnie gdyby nie karny to skończyłoby się co najwyżej 0:0. Niezła masakra.

Drużyna się zgrywa, tydzien temu ponoć tak pieknie grali wg niektórych, a dzisiaj 11 na 9 nie umieli zagrać nic. No to zajebiście się zgrywają.

Raczej nie jesteśmy na fali wznoszącej, można wiec twierdzić, ze fart się w końcu skończy i z taką padaką przestaniemy punktować...

I dopiero wtedy się klakierzy obudzą...

Widzisz Jaroo, różnica między nami, jak to nazwałeś "klakierami", a Tobą jest taka, że ja osobiście kibicuję mojej drużynie, szanuję mojego trenera i władze mojego klubu, szczerze ściskam kciuki, żeby ta drużyna wreszcie odpaliła, żeby Wisła podpisała wreszcie tego, jak to nazywacie, "mitycznego" napastnika. Jest jeszcze jedno, mama nauczyła mnie, że nie sra się we własne gniazdo i tego nie robię, mimo, że też czasem nasza gra mi się nie podoba i sporo bym zmienił.
Powód: obrażanie
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 31.07.2022 o godz. 10:12.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 30.07.2022, 23:14
Widzisz Jaroo, różnica między nami, jak to nazwałeś "klakierami", a Tobą jest taka, że ja osobiście kibicuję mojej drużynie, szanuję mojego trenera i władze mojego klubu, szczerze ściskam kciuki, żeby ta drużyna wreszcie odpaliła, żeby Wisła podpisała wreszcie tego, jak to nazywacie, "mitycznego" napastnika. Jest jeszcze jedno, mama nauczyła mnie, że nie sra się we własne gniazdo i tego nie robię, mimo, że też czasem nasza gra mi się nie podoba i sporo bym zmienił.
Powód: obrażanie
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 31.07.2022 o godz. 10:13.
Odpowiedz cytując
Marek96
Member

Od: 09.2019

Stary 30.07.2022, 23:30
Bez jaj.. to forum jeszcze jako tako żyje to nie można dać admina komuś żeby banował takie osoby ?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.07.2022, 23:31
Z innego tematu:

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Pewnie po meczu z Arka (jak wygrany) to będziecie mowic że ogranie rywala który nie ma formy to żadna sztuka.

Macie od razu zestaw wymówek na inne wygrane spotkania:
- czerwona kartka dla rywala ustawiła mecz
- gol z przypadku
- sędzia nam sprzyjał
- rywal się oszczędzał
- wygrana wygrana, ale że trio nie dopilnowalio ciepłej kiełbasy to skandal
Wszystko się sprawdziło. A wróć. Kiełbasa była spoko.

I kasujemy 3 pkt i jedziemy dalej. Kto będzie pamiętał w maju jak gralismy ze świnia w 3 kolejce? Mnie nic innego nie interesuje poza punktami i powrotem do esa. Mogą i nawet strzelać w ostatniej minucie Biegański co mecz grając 11 na 8.

Fajnie dziś Młyński, Duda, Wachowiak, młodzi dają radę. Szkoda kiepskiej zmiany Szywacza bo powinien dorzucić bramki/asysty i pracować na kolejną szansę.

Pereira to każda piłkę musi przyjmować na 3 metry?

Balta to im dalej w las to wychodzi że jednak nie ogarnia.

Tyle na szybko.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.07.2022, 23:46
Drozd napisał(a):
A dlaczegóż to mamy dalej nie punktować skoro czas działa na naszą korzyść?

Młodzież jest chimeryczna, ja jestem naprawdę zaskoczony, że z tak młodym zespołem mamy 7 punktów po 3 pierwszych kolejkach.
Czas działa na naszą korzyść, bo drużyna się zgrywa, a młodzież dojrzewa.
Mówiąc, że ta drużyna potrzebuje czasu nie mam na myśli najbliższych 3 spotkań, raczej całej rundy. Może dwóch.

Patrząc na metrykę chłopaków z dzisiejszego meczu :
Mikołaj Biegański 20 lat
Joseph Colley 23 lata
Adi Mehremic 30 lat
Bartosz Jaroch 27 lat
Igor Łasicki 27 lat
Krystian Wachowiak 20 lat
Michael Pereira 34 lata
Konrad Gruszkowski 21 lat
Mateusz Młyński 21 lat
Vullnet Basha 32 lata
Patryk Plewka 22 lata
Kacper Duda 18 lat
Jelic-Balta 29 lat
Wiktor Szywacz 20 lat
Michał Żyro 29 lat
Hubert Sobol 22 lata

to aż dziw bierze, że ten zespół wygląda tak dojrzale. Przecież u nas 10 gości na 16 co zagrało w tym meczu to dopiero zaczyna swoją przygodę z poważną piłką. A był jeszcze choćby obiecujący młody Starzyński na ławce (18 lat), Fazlagic (22 lata), czy Broda (21 lat). Przecież to jest jakiś pier*olony kosmos.

Ja nie wiem czy jakakolwiek drużyna ze szczebla centralnego się choćby zbliża do nas w ilości młodych chłopaków w zespole.
Dla mnie to jest szok jakie wymagania tu ludzie stawiają przed tą bandą młokosów i nie biorą poprawki na wiek tych chłopaków.

Owszem, będziemy w tym sezonie przegrywać. Owszem, bardzo prawdopodobne, że nie będziemy punktować tak dobrze jak obecnie. Jak uda nam się rundę zakończyć w okolicy miejsca barażowego to będzie dobrze, awans w pierwszym roku to byłby niebywały sukces!

Czas działa na naszą korzyść, tylko, że przez czas ja rozumiem zupełnie co innego niż ty. Uważam, że te chłopaki potrzebują rundy-dwóch na poziomie 1 ligi, żeby okrzepnąć i pokazać pełnię możliwości. Niektórzy już dużo pokazują, inni pewnie przepadną, ale mamy takie stężenie młodych talentów w zespole, że się w pale nie mieści. W szatni nie da się kroku zrobić, żeby nie wpaść na młodzieżowca, a Arka kończyła mecz bez żadnego w składzie.

Nie mam pojęcia jak ludzie mogą tego nie widzieć i oceniać tych chłopaków nie biorąc tego pod uwagę.

------------------------

Edit : widzę, że użytkownik Paweł znowu pokazuje swoją męskość i macha tu swoim internetowym kutachem, żeby go ktoś wreszcie zmierzył.

Zapytam bo muszę.

Nosisz dres? Kiblowałeś w szkole dodatkowy rok? Masz/miałeś koszulkę CHWDP? Z reguły piszesz na forum pod wpływem?
Sorry ale generalnie moja wyobraźnia pokazuje mi gostka spod bloku w dresiku, co ma problem ze napisaniem paru zdań poprawnie, chodzi ciągle najebany, jako argumentów w dyskusji używa wyzwisk, bo nie jest w stanie zapanować nad małpim odruchem agresji, gdy ktoś podważa jego opinie albo wyrazi inne zdanie.
Jestem świadom, że ludzie ubożsi intelektualnie reagują agresją na każdą próbę podważenia ich punktu widzenia. Atakują, gdy ktoś wyraża opinię, z którą się nie zgadzają. Tak działa ludzki mózg, wysyła nam w takim wypadku sygnał zagrożenia.
Ludzie na poziomie rozmawiają. Potrafią panować nad sobą i takimi dziecinnymi odruchami. Rozumiem i cenię dobrze napisaną złośliwość czy celną szpilę.Tylko, że twoje wypowiedzi na forum z reguły ograniczają się do posta w stylu xxx ch*j. Słabe to.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 31.07.2022 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów