The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2022, 00:31
santiago_1986 napisał(a):Wyświetl post
Wachowiak masakra. Jednego dobrego zagrania nie miał.
To był najlepszy mecz Wachowiaka w Wiśle xD
Zagrań udanych miał nadspodziewanie dużo. Pewnie dlatego, że miał po swojej stronie gościa z czwartej ligi. Do tego mógł zaliczyć asystę ale Żyro zabrakło paru centymetrów (lub prawej nogi).
Tak czy inaczej wypadłby dużo lepiej niż Jaroch gdyby nie ta próba samobójcza.

Fajnie gdyby ktoś zrobił kompilację wszystkich zagrań Wachowiaka z tego meczu. Oczekiwania były bardzo niskie więc zaskoczył pozytywnie.
Następny jego względnie dobry mecz to pewnie na wiosnę gdy znów przyjdzie mu grać na Patryka Kapicę
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 17.07.2022, 00:42
Hermond napisał(a):Wyświetl post
Następny jego względnie dobry mecz to pewnie na wiosnę gdy znów przyjdzie mu grać na Patryka Kapicę
Rewanż z Sandecją gramy 12 - 13 listopada
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.07.2022, 08:35
Ta drużyna, w tym składzie wyjściowym, nie ma racji bytu. Boki pomocy, boki obrony, ofensywny pomocnik do wymiany. Cisse, Basha i Perreira wyglądali dużo lepiej niż zawodnicy, którzy wybiegli w pierwszej 11. Boki obrony może przyzwoicie w defensywie ale w ataku bieda.

Odnoszę wrażenie, że Brzęczek z ekipą uwierzyli w swoją (bzdurną) teorię, o proporcjach między Polakami i obcokrajowcami, i próbuje układać skład wg klucza etnicznego. Jak wygląda drużyna w stylu "wincy polakuf"? No właśnie tak. Klucz etniczny nas pogrzebie. Próbujemy wypchnąć na siłę z klubu zawodników ewidentnie lepszych niż ci co grają (Hugi!).
Ostatnio edytowane przez Arked : 17.07.2022 o godz. 08:44.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.07.2022, 08:59
Arked napisał(a):Wyświetl post
Ta drużyna, w tym składzie wyjściowym, nie ma racji bytu. Boki pomocy, boki obrony, ofensywny pomocnik do wymiany. Cisse, Basha i Perreira wyglądali dużo lepiej niż zawodnicy, którzy wybiegli w pierwszej 11. Boki obrony może przyzwoicie w defensywie ale w ataku bieda.

Odnoszę wrażenie, że Brzęczek z ekipą uwierzyli w swoją (bzdurną) teorię, o proporcjach między Polakami i obcokrajowcami, i próbuje układać skład wg klucza etnicznego. Jak wygląda drużyna w stylu "wincy polakuf"? No właśnie tak. Klucz etniczny nas pogrzebie. Próbujemy wypchnąć na siłę z klubu zawodników ewidentnie lepszych niż ci co grają (Hugi!).
Akurat Hugi jest wypychany dlatego że nie ma paszportu UE a musi grać Cisse bo Kuba go po znajomości załatwił ...
Nie żeby Hugi pokazał cokolwiek w zeszłym roku co by usprawiedliwiało bronienie go ale przynajmniej miał jakąś asystę czy dośrodkować potrafi
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 17.07.2022, 09:08
Byłem pewien, że Cisse ma francuski paszport.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 17.07.2022, 09:35
Co tu powiedzieć o tej wspaniałej inauguracji, Ludzie krzątali się pod stadionem od 15, siedzieli na krawężnikach, betonach, od strony Reymonta dwa foodtracki, totalnie zero atrakcji i nie ma co robić, nuda, kiełbasa dla cateringu smażona na grillu z tyłu G żeby chyba nikt za wcześnie nie wyjadł i było co podać na tym balu który miał się wydarzyć. Ochrona i stewardzi byli na stadionie chyba już po 14 i se siedzieli tak samo z tyłu G, nie wiem może poświecali swój czas za darmo na bycie w pracy i nie pracowanie, co by komu szkodziło jakby powoli ludzie już mogli wchodzić i zajmować miejsca, co to za różnica jak oni i tak są w pracy, ten grill tak samo można było ustawić gdzieś koło wiślackiego świata, kupić 40 kilo kiełby więcej, postawić jakieś byle jakie ławki, już by to lepiej wyglądało i zawsze troche hajsu dla klubu a dla kibiców znak że staramy się coś robić.. takie rzeczy na B klasie to norma na Wiśle się nie da..
Na C ludzie ustawieni do swoich kołowrotków wedle tego co na biletach ale okazało się że jedynie otwarte będą kołowrotki na C3 i trzeba przechodzić z kolejki do kolejki, Stewardzi twardo nie otwierali kłódek przed godziną 16:30 bo ma być co do minuty a jak wybiła 16:30 to się okazało że chyba dawno nikt tych kłódek nie ruszał bo się nie chciały co niektóre otworzyć, i kolejne minuty przed kratami, przecież to jest ....a cirkus ponad miare.
Na 4 punkty cateringu na C otwarty jeden, po otworzeniu krat i gdzie czekało sporo ludzi musiała się też zrobić spora kolejka do tego jednego punktu, Catering gorszy niż zieloony smok (szacun) w menu nie było nic ,cola , kiełba i piwo, osobiście kupiłem jedno piwo, nalewane chyba z godzinę wcześniej, lecąc klasykiem powiem tak, może nie było zimne, ale za to było wygazowane.
Jaki był by problem zadbać o chociaż jakieś minimalne wyposażenie tego punktu, ok krany nie działają, zlewy zatkane, nie ma warunków sanitarnych żeby prowadzić restauracje to wiadomka, może sprawa miasta, przecież żaden nasz pracownik się nie schyli do naprawy tego syfu, ale kurde takie temat jak suchy prowiant pakowany próżniowo wziąć jakieś byle jakies auto i jechać do głupiego selgrosa czy innej hurtowni, kupić czipsy, soczki, seven daysy, frytki i batony i napoje, drożdzówki jakiś owoc byle jaki banan co kolwiek.
Przecież taki punkcik gastronomiczny ogarneła by lepiej każda pani która prowadziła szkolny sklepik w podstawówce. Wystarczyło by minimum chęci, ale widać nikt nie ma żadnych chęci skoro tak proste rzeczy są olewane.
Co do poziomu piłkarskiego to w sumie nie ma o czym mówić, Osobiście koli mnie w oczy filozofia futbolu w stylu poszanowania piłki, poszanowania zdobytego jednego punktu, grania do tyłu i w poprzek żeby tylko nie stracić piłki, na tych pojedynczych poszanowanych punktach zjebalismy się z ekstraklasy ale widzę ze nikt tego nie dostrzega i dalej uprawiamy ten bezpieczny futbol, miliony podać w poprzek i do tyłu, procenty posiadania piłki z których nic nie wynika, byle nie zaryzykować byle nie stracić piłki a i tak nasze paralityki grając bezpieczny futbol za którymś podaniem w poprzek podadzą przeciwnikowi pod nogi i idzie zagrożenie. Naprawde nikt ze sztabu przez tyle lat tego nie widzi.. przecież taki futbol jest u nas dużo dłużej niż Brzęczek.. Wszyscy piłkarze bardzo słabo nawet Mikołaj obnizył poziom, wykopy w aut w jego wykonaniu były bardzo smutne i granie na czas przy 0:0 Mikołaj proszę Cię jak Cię lubie nie rób tego. Fazlagić i Balta tragedia, Fernandez wsciekły sfrustrowany jakby z fochem gra za kare. A jeszcze czy wszyscy którzy jebali tutaj i wszędzie indziej po Saviciu że to leń nie widzieli wczoraj co zrobił Żyro, chłop sabotuje normalnie, nie ruszy do piłki, truchta i spaceruje z miną jakby miał się zaraz rozpłakać a na tej minie wypisane dlaczego musi tu być..
W całej tej kaszanie pozytywnie zaskoczył mnie Wachowiak, jedyny z pierwszego składu który jakoś wyglądał, kogoś tam minął, umiał fajnie podać, pewno w przyszłym meczu zaliczy ławke Mimo wszystko podobał mi się Adi, chociaż nawet z trybun widać że się spasł i spowolniał to fajnie odbierał, gorzej z podaniami co wszyscy widzieli. Dobre zmiany dali Basha przynajmniej w destrukcji bo podawać to nie wiem komu on podaje, chyba że ma zwidy i widzi ludzi tam gdzie ich nie ma i drugi Pereira jak Wszedł to chłop z inego świata gdyby grał dłużej to nawet z naszą słabością może byśmy coś strzelili.
Jestem przekonany że gdyby w Wiśle dalej był Skvarka, Kliment i Savić wczoraj napewno byśmy wygrali z tak żenującym przeciwnikiem jakim była Sandecja. To byli piłkarze ponad ten spektakl.
Czuć że to co powiedział Brzęczek przed meczem że to dopiero pierwszy mecz i w sumie nie jest on taki aż ważny(krew mnie zalewa na takie podejscie) to ogólna polityka i podejście klubu do każdego tematu.
Jak Ci ludzie osiągneli swoje pozycję z takim podejściem do biznesu to dla mnie nie wiadoma, Dla kazdego zdrowo myślącego ten mecz był najważniejszym meczem w kontekscie całego sezonu, w kontekście frekwencji i atmosfery. wszystko powinno być dopietę na ostatni guzik stoły powinny się uginać a z kranu lać się Johny walker, drużyna jaka jest to jest trudno ale powinna wyjść z pianą na pyskach nastawiona na wygraną bez względu na cene tej wygranej tymczesem dostaliśmy co dostaliśmy, ważne że szanujemy jeden punkt i szanowaliśmy go już nawet przed meczem..
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.07.2022, 10:17
Cytat:
Dla kazdego zdrowo myślącego ten mecz był najważniejszym meczem w kontekscie całego sezonu, w kontekście frekwencji i atmosfery. wszystko powinno być dopietę na ostatni guzik stoły powinny się uginać a z kranu lać się Johny walker, drużyna jaka jest to jest trudno ale powinna wyjść z pianą na pyskach nastawiona na wygraną bez względu na cene tej wygranej tymczesem dostaliśmy co dostaliśmy
Dodam tylko starą prawdę "Pierwsze wrażenie da sie zrobić TYLKO ZA PIERWSZYM RAZEM"....
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.07.2022, 10:38
santiago_1986 napisał(a):Wyświetl post
Wachowiak masakra. Jednego dobrego zagrania nie miał.
Jak tonie miał? Dograł piłkę na 1:0 po podaniu o Fazlagica. Tylko Żyro jest tak przerażająco ślamazarny, że porusza się z dynamiką walca drogowego, graliśmy w 10. Normalny kopacz wpakowałby podanie Wachowiaka do pustaka. To było jedyne przemyślane rozegranie w całej pierwszej połowie. Takiego mamy trenera, palce lizać.

Jeżeli ktoś ma nadzieje że coś się zmieni to nie wróżę... Brzęczek nie ma pojęcia o trenowaniu. Nikt nie wie co ma grać. Nie ma żadnego zespołowego planu, katastrofa. Widać było chęci ale nic więcej. To wina trenera, po prostu.

Opowiadanie, że to dlatego, że zamiast grać w piłkę to walczyliśmy jest tragikomiczne. Nie da się grać w piłkę i nie walczyć, to znaczy da się, ale nic z tego nie wyjdzie. Żeby były wyniki trzeba grać w piłkę (jak to robota trenera, której u nas brakuje) i walczyć( to broszka zawodników). Zawodnicy walczyli ale w sposób niezorganizowany, bezładny, przypadkowy dlatego tak żenująco to wyglądało.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.07.2022, 11:04
Serio zespół po totalnej przebudowie i miesiącu treningów nie jest zgrany ze sobą? No szok.
Ale widzę że tęgie mózgi forum mają rozwiązanie - zwolnić trenera i piłkarzy. Co prawda poprzednie 10 razy to nie pomogło, ale zamysł jest słuszny.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.07.2022, 11:05
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli ktoś ma nadzieje że coś się zmieni to nie wróżę... Brzęczek nie ma pojęcia o trenowaniu. Nikt nie wie co ma grać. Nie ma żadnego zespołowego planu, katastrofa. Widać było chęci ale nic więcej. To wina trenera, po prostu.
To mity. Większość trenerów w Polsce prezentuje podobny poziom do Brzęczka. Ci, którzy są lepsi nie przyjdą do pierwszoligowego klubu. Jednak i w tym przypadku podstawą jest kadra. Żeby coś grać, trzeba mieć odpowiedni materiał ludzki. Tymczasem my, zbudowaliśmy dużo słabszą drużynę (może za słabą?) niż w poprzednim sezonie, łudząc się, że to wystarczy na awans, bo 1 liga to nie ekstraklasa.

Jako że w budowie nowej Wisły maczali palce ci sami "miszczowie", co przez ostatnie 3 lata, przed sezonem należało zakładać, że efekty nie będą piorunujące. I nie są. Mimo wszystko, jestem jednak optymistą i wierzę, że 1 ligę obronimy .
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.07.2022, 11:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A Trzeba być niezłym złamasem żeby wszędzie szukać wektora ataku na klub któremu się rzekomo kibicuje. Taki poziom żółci, zacietrzewienia i frustracji jest zrozumiały tylko u osób zaburzonych, ew. kibiców Cracovii.
Jak przegramy - będziecie triumfować, jak wygramy - zamkniecie mordy na chwilę, ew. będzie jakiś krótki neutralny komentarz. To jest kibicowanie?
Nie - to jest frajerstwo. Nie realizm, nie rzeczowa krytyka, tylko odreagowywanie własnych frustracji.

.
Widzę że ten, który najwięcej ma do powiedzenia przed meczem po meczu schował się do mysiej dziury albo zapił. Nie mylić z zajebał.
Zaklinanie rzeczywistości i odwoływanie się do kibicowania przegrywa z racjonalną oceną sposobu zarządzania tym klubem, który daje chaos w gabinetach, w szatni, na trybunach i na boisku.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 17.07.2022, 11:19
PUNKT trzeba SZANOWĄĆ bo... mogliśmy dostać w łeb po najgroźniejszym strzale... Wachowiaka.

Właśnie takiej kopaniny się obawiałem - generalny sprawdzian przed ligą nie był przypadkiem przy pracy... a wydaje się już na pewno tym czego możemy się spodziewać, czyli przy nacisku przeciwnika straty nawet 3 goli w 10 minut. Szczęście, że graliśmy z toporami z Sącza i nie byli w stanie mimo prezentów wturlać nam 2-3 bramek.

Mehremić dwa zagrania podobne jak z Podbeskidziem. Potwierdza się to co pisaliśmy po paru spotkaniach w eklapie - elektryczny. Przy jego zagrywkach już można tęsknić za SADLOKIEM (co było oczywiście wielkim błędem żegnając go jeśli chodzi o grę w 1 lidze) oraz Serafinem SZ....

Przy babolach i niepewności Mehremica zginął mi z oczu Łasicki, nie koncentrowałem się na jego grze, więc z trybun powiem szczerze, że nie wiem jak zagrał.

Wiem natomiast, że Wachowiak to chucherko małe... jak gość, który sezon w Tychach kopał się po czole ma u nas dobrze grać? Zakup kogoś na jego pozycję to priorytet. Zagrał słabo, z trybun widać było słabe ustawianie w obronie, chociaż jak dla mnie i tak Mehremić przykrył jego wystep.

Jaroch - w obronie chyba ok, ale podłączanie się pod akcje ofensywne tragedia, mam nadzieję, że Gruszkowski szybko wróci do składu (btw. dlaczego wczoraj nie było go w kadrze)?

Fazlagic nawet ligę niżej tragedia.

Nowy nabytek Stefan Jałtić Batić to jakieś nieporozumienie, zagrał jak ogór... Nie wiem, może Fazlagic mu przeszkadzał, ale kopanina nieziemska. Taki Mitrović nakrywał go czapką. Zobaczymy jak bedzie wyglądac to w następnych meczach.

Duda - widać, że piłka nie przeszkadza mu przy nodze. Rąbanka taka, że miał mało miejsca przy ostrej grze Sandecji, ale przynajmniej biegał i się starał. Jego rówieśnik Piotruś bardzo słabo.

Fernandez notorycznie faulowany przez łysola z Nowego Sącza , generalnie tak będzie wyglądać rąbanka w pierwszej lidze, kopanina i trzymanka non stop. Parę zagrań miał fajnych, ale słabiutko.

ŻYRO - turbo nieporozumienie, turbo kaleka, turbo komizm jak taka twarz wygląda w koszulce Wisły vide: Svitlica i Kaczorowski.... Nie da się patrzeć na jego pokraczne ruchy. Nie wiem czy po tym co zaprezentował moga być jakieś nadzieje, że coś wniesie do drużyny, ale dla mnie tragednia na miarę Klimenta lub nawet lepiej... TRAGEDIA TOTALNA, najgorszy z najgorszych - cięzko okreslić jego grę i to jak się poruszał...

Z plusów to wejście Bashy i Pereiry. Jakościowo Basha dużo lepiej niż cała reszta drużyna, oby był zdrowy, zgra się z reszta i może dać nadzieję na pewny punkt w środku.

Myślałem, że Pereira to będzie nieporozumienie, ale gość lepiej prezentował się niż cała reszta, więc możemy oczekiwać, że potrenuje, dojdzie do dyspozycji fizycznej i na bank nie odda placu Żyro.. Nawet Cisse coś tam wniósł, więcej niż legionista.

Reasumując ciężka rąbanka, praktycznie bez strzałów w światło bramki...

Najlepszy w meczu murzyn z numerem 6 w Sandecji, gość w destrukcji był super, dodatkowo bardzo fajnie podawał, wolałbym go 100 razy bardziej niż Stefana Bałte Matica.

Jak czytałem wypowiedź Brzęczka przed meczem odnośnie cierpliwości to własnie takiego dziadostwa się spodziewałem. Chyba faktycznie musimy dac im trochę czasu na wyklarowanie się jedenastki i zgranie, gdyz w każdym sparingu graliśmy innymi zawodnikami. Nadzieje dają zmiany czyli wejście Bashy oraz Pereiry. Trza za wszelką cenę zatrzymać Colleya i modlić się o szybki powrót do zdrowia Urygi.

Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 17.07.2022, 12:07
Trochę offtopic, ale: jestem właśnie na 2 lidze na Garbarni, wchodzenie dużo płynniejsze i katering lepszy niż na naszej Wisełce. Polecam!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.07.2022, 12:22
Cytat:
Trochę offtopic, ale: jestem właśnie na 2 lidze na Garbarni, wchodzenie dużo płynniejsze i katering lepszy niż na naszej Wisełce. Polecam!
Poprzeczka przez nas, delikatnie mówiąc, wysoko zawieszona nie była

Brak jakości piłkarskiej, trenerskiej, organizacyjnej... czy poza kibicami (no dobra, zachowanie pod koniec ludzi z C było głupie) coś w tym klubie działa poprawnie?
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.07.2022, 12:31
Przerażające jest to, że parę osób za wczorajszą chujnię z naszej strony obwiniają....Sandecje za niedługo okaże się, że nie wygrzebaliśmy się z 1 ligi, bo tu tylko tłuczki i rzeźniki, a nam taka prymitywna gra nie przystoi. I stąd brak awansu.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.07.2022, 12:58
Oceniając naszą grę i mecz można powiedzieć, że zagraliśmy na swoim poziomie. My już od wielu miesięcy prezentujemy taką kopaninę i dlatego też znaleźliśmy się w pierwszej lidze. Także pasujemy tutaj idealnie. Każdy mecz będzie tak wyglądał, bo my nie aspirujemy do czegoś więcej. Trio i Brzęczkowi się takie coś podoba.

Cytat:
To mity. Większość trenerów w Polsce prezentuje podobny poziom do Brzęczka. Ci, którzy są lepsi nie przyjdą do pierwszoligowego klubu. Jednak i w tym przypadku podstawą jest kadra. Żeby coś grać, trzeba mieć odpowiedni materiał ludzki. Tymczasem my, zbudowaliśmy dużo słabszą drużynę (może za słabą?) niż w poprzednim sezonie, łudząc się, że to wystarczy na awans, bo 1 liga to nie ekstraklasa.
My potrzebujemy po prostu człowieka, który ma jaja, który chce coś budować, weźmie za ryj kopaczy i trio, powie, że tak ma być i się .......cie, powie trio, ze chyba was pojebało, ze mam asekuracyjnie mówić, że nie walczymy o awans, że mam mówić, że liga trudna, powie trio, że maja ....a mówić, że musimy awansować w pierwszym sezonie i ma być ogień, żeby kopacze widzieli o co mają grać itd.

Tymczasem, klub z wielką historią i sukcesami, Wisłą Kraków, trener z doświadczeniem, nawet był selekcjonerem i ....a wychodzi taka klucha, ....a, na te konferencje po tamtym sezonie, na konferencje przedmeczowe i pomeczowe i on .......i, że liga ciężka, że my się jej uczyć będziemy, że to tak ma być, że mecz wczoraj nie był taki zły, że Duda zadebiutował bardzo dobrze i zebrał doświadczenie, które zaprocentuje.

....a, to jak ma być dobrze i jak mają być wyniki? Jak im się wmawia, ze jest ok, że wszystko samo przyjdzie (tak jak miały przyjsc zwyciestwa w końcówce tamtego sezonu), że my się uczymy itp. Skoro takie info dostają to grać lepiej nie muszą, widocznie w klubie są z nich zadowoleni.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 17.07.2022, 13:23
Serio zespół po totalnej przebudowie i miesiącu treningów nie jest zgrany ze sobą? No szok.
Ale widzę że tęgie mózgi forum mają rozwiązanie - zwolnić trenera i piłkarzy. Co prawda poprzednie 10 razy to nie pomogło, ale zamysł jest słuszny.
nie kolego , zwolnić to należy Kube , reszta jest wtórna

btw, jestem na forum raptem 6 lat , czy Wolfiemu zdarzało sie kiedyś cos skrytykować (w sensie patologii w klubie , nie kolegów z forum , bo to jest w co drugim poscie) czy tylko żarliwie bronić , czy ktoś pamieta jego dzialalnosc z lat wczesniejszych ?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.07.2022, 13:30
Nikt poważny nie przyjdzie teraz do nas pobrudzić sobie buty.
Jeśli chodzi o Brzęczka i naszą grę, to może rzeczywiście trzeba trochę czasu, żeby oni w jakikolwiek sposób się zgrali. Zawodników mamy jakich mamy, czyli albo młodzi z bliżej nieokreślonym potencjałem, albo wiekowi gracze po większych lub mniejszych przejściach, którzy swoje najlepsze lata mają dawno za sobą.
Jedyne, czego się obawiam, że układ trenersko-właścicielski, w jakim się znajdujemy, bardzo utrudni podejmowanie racjonalnych działań w przypadku braku progresu drużyny.
Chyba nikt nie łudzi się, że z grą, jaką zaprezentowaliśmy z Sandecją, możemy być pewni awansu, ba, nawet o nim myśleć.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.07.2022, 13:34
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Oceniając naszą grę i mecz można powiedzieć, że zagraliśmy na swoim poziomie. My już od wielu miesięcy prezentujemy taką kopaninę i dlatego też znaleźliśmy się w pierwszej lidze. Także pasujemy tutaj idealnie. Każdy mecz będzie tak wyglądał, bo my nie aspirujemy do czegoś więcej. Trio i Brzęczkowi się takie coś podoba.

My potrzebujemy po prostu człowieka, który ma jaja, który chce coś budować, weźmie za ryj kopaczy i trio, powie, że tak ma być i się .......cie, powie trio, ze chyba was pojebało, ze mam asekuracyjnie mówić, że nie walczymy o awans, że mam mówić, że liga trudna, powie trio, że maja ....a mówić, że musimy awansować w pierwszym sezonie i ma być ogień, żeby kopacze widzieli o co mają grać itd.

Tymczasem, klub z wielką historią i sukcesami, Wisłą Kraków, trener z doświadczeniem, nawet był selekcjonerem i ....a wychodzi taka klucha, ....a, na te konferencje po tamtym sezonie, na konferencje przedmeczowe i pomeczowe i on .......i, że liga ciężka, że my się jej uczyć będziemy, że to tak ma być, że mecz wczoraj nie był taki zły, że Duda zadebiutował bardzo dobrze i zebrał doświadczenie, które zaprocentuje.

....a, to jak ma być dobrze i jak mają być wyniki? Jak im się wmawia, ze jest ok, że wszystko samo przyjdzie (tak jak miały przyjsc zwyciestwa w końcówce tamtego sezonu), że my się uczymy itp. Skoro takie info dostają to grać lepiej nie muszą, widocznie w klubie są z nich zadowoleni.
To co piszesz brzmi tak, jakby głównym problemem było powiedzenie piłkarzom jaki jest cel i brak wzięcia ich za ryj. Ja piszę o czymś trochę innym. O tym że głównym problemem jest to, iż stworzyliśmy być może taką kadrę, której wskazanie odpowiednich celów i wzięcie za ryj nic nie da, bo jest de facto za słaba, żeby zrealizować cel powrotu do ekstraklasy.

Trenerzy, którzy mają wizję i byliby nią w stanie zarazić zarząd, a także odcisnąć silniejsze piętno na władzach klubu mają już pracę i nie muszą jej szukać w 1 lidze.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 17.07.2022, 13:55
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
nie kolego , zwolnić to należy Kube , reszta jest wtórna

btw, jestem na forum raptem 6 lat , czy Wolfiemu zdarzało sie kiedyś cos skrytykować (w sensie patologii w klubie , nie kolegów z forum , bo to jest w co drugim poscie) czy tylko żarliwie bronić , czy ktoś pamieta jego dzialalnosc z lat wczesniejszych ?
Nadal nie widzę tej kolejki chętnych do przejęcia Wisły. Ludzie piszą jakby Kuba komuś siłą tą Wisłę z rąk wydarł i nie pozwolił komuś lepszemu jej de facto ratować przed całkowitym upadkiem. Skąd to się bierze?

A co do zwalniania trenera to oczywiście nonsens. Ta drużyna jest w powijakach i póki co stanowi bezładną zbieraninę. Miesiąc to za mało, żeby coś sensownego sklecić, w dodatku z przeciętnych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.07.2022, 14:06
Uważam, że mamy nie tylko słabą ale również nie zgraną drużynę. Brak zgrania nie może dziwić bowiem jesteśmy po kolejnym hard resecie naszych magików, czarodziejów.

Nie rozumiem jednak jaki jest klucz logiczny budowania naszej kadry... nasze skrzydła w zasadzie nie istniały... Nie rozumiem w tym kontekście pierwszej jedenastki... Pereira nie ma sił i jest kolejnym zawodnikiem do gry na 20 minut?
Hugi w eklapie zawiódł... ale zawiedli też Młyński i Starzyński... Nie rozumiem dlaczego chcemy się akurat jego pozbyć gdy nasze skrzydła opieramy na dwóch przeciętnych młokosach lub o zgrozo na zawodniku jakim jest Zyro... Wczorajszy mecz w jego wykonaniu to żenada... Dalej, rozumiem, że Skvarka zawiódł na całej linii... ale to co teraz oglądaliśmy w środku pola jest jeszcze wielokrotnie słabsze...
Oczywiście dalej brakuje napastnika... wystawianie Fernandeza w ataku to czysta głupota i marnotrawstwo. Według mnie grał źle... Dlaczego w kadrze na ten mecz zabrakło Bartonia?

Nie wiem ale może jakiś lepszy trener lepiej zestawiłby pierwszą jedenastkę... Wystawianie Fernandeza w ataku to głupota lepiej postawić w ataku losowego piłkarza a Fernandeza na rozegraniu...

Oczywiście zwalnianie trenera to głupota... ale na pewno trzeba wymagać czegokolwiek od trenera bo jego średnia pkt na mecz to jakaś parodia. Wypadałoby też mimo wszystko opracować jakiekolwiek schematy... MYśmy grali z Sandecją a nie np. z Rakowem i warto byłoby pokazać jakąs wyższość w jakimkolwiek elemencie... Wszak to jest był trener kadry narodowej, a nasza drużyna co prawda słabiutka ale Sandecja to nie jacyś bogowie futbolu...
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 17.07.2022 o godz. 14:14.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.07.2022, 14:10
Statystycznie, po pierwszej kolejce tracimy 2 punkty do miejsca dającego bezpośredni awans.
Pytanie czy Brzęczek da radę dogadać się z szatnią. Bo wczoraj to patrząc na nasz atak to szło się załamać.

Wiśle na dziś potrzeba najbardziej lekarzy, bo mamy połamanego Urygę, oraz fizycznie słabych Pereirę i Cisse. A widać było, że wejście tych dwóch dużo dało.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.07.2022, 14:13
Weź już chłopie przestań pieprzyć o zgraniu. Tu nie chodzi o zgranie, a o to co jeden z drugim ma robić na boisku, żeby stwarzać zagrożenie pod bramką przeciwnika, a nie tylko podać do najbliższego do tyłu, a jak nie ma komu podać to wyp.... byle dalej. Bo tak to wczoraj wyglądało.

Hyballa po przyjściu w trzy dni zmienił obraz gry, bo wiedział czego chce od każdego piłkarza z osobna i wszystkich jako całości, żydy które miały nas powieźć na luziku nie zrobiły sztycha. Brzęczek siedzi tu już pół roku a efektów jego trenowania ani widu ani słychu.

Więc nie piłkarzy bo widać było, że chcieli tylko Brzęczka bo trenerem jest tylko na papierze. 1/13 wygranych walcząc o utrzymanie to wystarczający wyznacznik jego możliwości, nie wspominając o kadrze.

Do taraszenia kapusty albo tarcia chrzanu Panie Brzęczek...

Kurz napisał(a):Wyświetl post

Jako że w budowie nowej Wisły maczali palce ci sami "miszczowie", co przez ostatnie 3 lata, przed sezonem należało zakładać, że efekty nie będą piorunujące. I nie są. Mimo wszystko, jestem jednak optymistą i wierzę, że 1 ligę obronimy .
Oczywiście że masz rację, dlatego brać trenera z zachodu zaraz po kursach 28 lat wystarczy. Tylko trzeba wypieprzyć z szatni właściciela który kiedy trener krzyknie strzeli focha i zacznie kopać pod nim dołki jak pod Hyballą. I znowu g z tego będzie.

A brednie o materiale to przewidziałem już dawno. Znowu będziemy mieć za słaby materiał żeby błyskotliwy krawiec Brzęczek uszył z niego fartuch, bo o koszuli to szkoda marzyć skoro Brzęczek koszuli wżyciu na oczy nie widział, dokładnie tak samo jak przytłaczająca większość przedstawicieli PMS.

Kiedy Lech dostał bęcki wspomniał o tym prezes Rakowa, to od razu stadko się na niego rzuciło....
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.07.2022 o godz. 14:40.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.07.2022, 15:50
Cytat:
To co piszesz brzmi tak, jakby głównym problemem było powiedzenie piłkarzom jaki jest cel i brak wzięcia ich za ryj. Ja piszę o czymś trochę innym. O tym że głównym problemem jest to, iż stworzyliśmy być może taką kadrę, której wskazanie odpowiednich celów i wzięcie za ryj nic nie da, bo jest de facto za słaba, żeby zrealizować cel powrotu do ekstraklasy.

Trenerzy, którzy mają wizję i byliby nią w stanie zarazić zarząd, a także odcisnąć silniejsze piętno na władzach klubu mają już pracę i nie muszą jej szukać w 1 lidze.
Oczywiście problem nie jest jednowymiarowy i nie wystarczy zmienić jednej rzeczy.
Ale tak, uważam, że jednym z głównych problemów jest to, że utknęliśmy w takiej biedzie umysłowej, gdzie z jednej strony kazdy gada banialuki w stylu "Wisła to wielki klub, wiem gdzie się znalazłem, legendy się liczą", po czym nie ma żadnej walki na boisku, żadnej dumy, że się gra w tym klubie, dumy, która by się przekładała na solidniejsze występy. Jest gadanie o wielkim klubie a jednocześnie ciągłe mówienie, że walczymy o nic, najpierw walczyliśmy jedynie o utrzymanie w lidze, teraz będąc w 1 lidze, nie ma jasno powiedziane, że walczymy o awans.

Kto zna osobę/osoby, które rozwijają się, osiągają coś bez stawiania sobie poprzeczki wysoko, ba nawet można ją stawiać wyżej niż możliwości na to pozwalają. Wtedy człowiek musi wspinać się ponad swoje umiejetności aby osiągać te cele.
Jeśli w Wiśle Kraków założono, że w sumie wystarczy nam 14 miejsce w ekstraklasie, to się kurde nie udało trzeci sezon z rzędu tego dokonać. Teraz założyli, że jak można mniemać, środek tabeli będzie ok, bo drużyna nowa, bo liga inna i wczoraj przyszła weryfikacja, ze własnie tak to będzie wyglądać.

Twierdzę, że mamy ogromny problem mentalny. Od dawna. Nie ma tu człowieka, który by dał +10 do pewnosci siebie i umiejętności kopaczom, który by ich umiał ogarnąć, zmotywować, wytrenować. Są raczej hamulcowi. Hyballa był ostatnim trenerem, który to miał. Zaszczepił chwilowo pasję w nich, pobudził do walki. Zepsuł to później na spółkę z drużyną nieporozumieniami. Szkoda. Gula i Brzęczek to już porażka totalna. Ani na moment ich drużyna nie miała tego ducha walki, tego genu zwycięstwa, tej chęci do wygrywania ale i zabawy z gry. My się męczymy. Każdy mecz Wisły Kraków to jest katorga, droga przez mękę dla tych kopaczy i wyciąganie ich najgorszych cech, które są uwypuklane w meczach.

Aczkolwiek jako problem nr jeden, który częściowo determinuje problem powyższy stawiam na zarządzających klubem. Najpierw znudzony, wypompowany Cupiał, który już przy końcówce nie miał ani chęci, ani pomysłu na Wielką Wisłę. Bez tego handicapu finansowego już nie umiał stworzyć silnego klubu. Do tego doszły co raz większe wpływy gangusów, którzy popsuli klub od środka.
Później były rządy tych gangusów.
Teraz, przykro to pisać ale są kolejne rządy ludzi bez pomysłu, bez wiary, można powiedzieć grabarzy Wisły. Co jest paradoksem, bo uratowali klub przez upadkiem totalnym ale te rządy są tak nieudaczne, już nawet pod każdym względem, organizacyjnym nawet, że aż oczy bolą od patrzenia na to.
Ciężko jest być pracownikiem, czy to byłby magazynier, piłkarz czy trener, mieć nad sobą nieudaczników, jakieś mafie patologiczne czy układziki rodzinne i się rozwijać.
Przecież ten układ Kuba piłkarz/właściciel, Brzeczek wuja trener, Dawid brat prezes, to jest patologia najwyższych lotów. Każdy normalny człowiek, przy niepowodzeniu swoim i np krytyce od Brzęczka, Kuby czy Dawida, bo źle gra, bo spadł z ligi pomyśli "a .... ci na łeb, brata i wuja se krytykuj i zwalniaj, a nie mi tutaj po pensji chcesz jechac, po ambicji, niedojdy są nie do ruszenia, a mnie się będą czepiali".

I na tym by można skończyć. Proste zasady, proste myślenie, tu nie ma nic nadzwyczajnego. Układ gdzie rodzina rządzi w gabinetach, w szatni, na boisku to zgniły układ. Układ gdzie rodzina obsmarowuje każdego tylko nie siebie, zwalnia każdego tylko nie siebie to chory układ.
To zawsze, przy każdym niepowodzeniu i problemie będzie wychodziło na wierzch, będzie siedziało z tyłu głowy kazdemu kopaczowi. Później będzie siedział z tyłu głowy ten minimalizm, który wychodzi z ust trio i trenera.

Można się oszukiwać ale swojej podświadomości się nie oszuka. I dla mnie to są dwa główne problemy, które blokują jakikolwiek progres w obecnej Wiśle. I tak jak już byłem pewny spadku na x kolejek wcześniej, bo widziałem, że kolejny super pomysł pękł, tak wiem, że na tym układzie Wisła wiele nie osiągnie. Mogę się założyć, że przez długi czas nie awansujemy do ekstraklasy, a jak awansujemy to tylko fartem i tylko po to żeby w kolejnym sezonie spaść.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 17.07.2022, 16:04
Tak, Hyballa genialny trener. Odszedł z Wisły i wygrał Ligę Mistrzów.
Hyballa miał tylko jeden pomysł na grę. Fajnie to wyglądało ale punktów nie przynosiło. Dlatego kariery nie zrobił.
Potem przyszedł następny z zagranicy. Tym razem miał być lepszy. I co wyszło? Nic.
Jak się okazuje jakieś biedne kluby z polskimi trenerami spuściły nas do 1 ligi. Legia też przerobiła wielu trenerów zagranicznych. Dobry trener z zachodu trenuje na zachodzie lub w innej przyzwoitej lidze a nie na peryferiach futbolu.
A już na całkowitym zadupiu jakim jest pierwsza liga w Polsce to już całkowity desperat musiałby być. Taki który nawet "grzybków" nie potrafi równo rozkładać na treningu.

Poziom rozegrania wczoraj był tragiczny i oczywiście winny temu jest Brzęczek. Wystawił dwóch drewniaków w środku boiska i dzieciaka przed nimi. Ani Fazlagić ani Balta nie potrafili piłki dostarczyć do Dudy czy Fernandeza. Za rozegranie odpowiadał drewniany Mehremić. Długa piłka na Dudę, Fernandeza czy Starzyńskiego nie miała racji bytu (do tego grana góra i niezbyt dokładnie). Jedyną rzeczą która dobrze funkcjonowała, i to jest z całą pewnością praca Brzęczka, jest porzucenie gry w poprzek boiska na rzecz podań pionowych. Jakoś udało mu się oduczyć naszych obrońców zagrywać.piłki w poprzek boiska. Nasi stoperzy mimo, że mieli możliwość zagrać.do siebie bezpośrednio to wybierali zagranie przez bramkarza. Podobnie boczni obrońcy. Nie grali na parę metrów w poprzek tylko albo po lini albo do głęboko cofniętego stopera/bramkarza.
Wejście Bashy rozhulało naszą grę.ponieważ on zaczął grać piłki do przodu. Zarówno Mehremić jak i Łasicki nie potrafią wyprowadzać piłki. Jak do tego jest dwóch drewnianych DMów to nie ma po co przychodzić na mecz. Bramek ani nawet akcji nie będzie. Cisse i Pereira lepiej wypadli ponieważ pojawił się Vullnet.
Zaskakująco słabo zagrał Jaroch. Oczekiwałem, że lepiej potrafi pikę wyprowadzić.
Jak w środku nie będziemy kontrolować piłki to szkoda Dudy czy Piotrusia wystawiać. Nic sobie chłopaki nie pograją a jeszcze kibice rozczarowani. Jak mamy grać lagę to z przodu musimy mieć gości pokroju Ondraska a nie kieszonkowców.

Nie jestem trenerem i nie mnie oceniać możliwości naszych zawodników ale w lepszych czasach gra Wisły była budowana poprzez bocznych obrońców. Środkowi obrońcy powinni zagrywać piłkę przede wszystkim do boku i tam ŚP powinni szukać małej gry. Może powinniśmy do tego wrócić.
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.07.2022, 16:15
Wiedzialem, ze jestesmy slabi ale nei wiedzialem ze az tak.
Przed meczem bylem pewien ze nie spadniemy. teraz moja pewnosc sie zmniejszyla.
Troche jak w poprzednim sezonie. Appelujmy o spokoj, dajmy czas. gdzies to slyszalem
Cod o meczu Balta fajny zawodnik.
Fazlagic i Wachowiak za slabi an I lige

Zobaczymy co dalej ale jakos nie widze czegokolwiek
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 17.07.2022, 16:23
Panowie Brzeczek będąc selekcjonerem, gdy mógł mieć kogo chciał stworzył najgorszą repre jaka kiedykolwiek pamietam. Grająca piach, bez polotu i oczy krwawiły jak się na to widowisko patrzyło.
Jeżeli z takimi zawodnikami grał taki piach to z takim materiałem jaki mamy obecnie myślicie ze to jest problem w zgraniu ? wolne żarty
Nie, ten figurant nadaje się do tarcia chrzanu i żaden czas na zgranie tu nie pomoże . W poprzednim sezonie wygrał 1 słownie jedno spotkanie na 14, miał cały okres przygotowawczy a i tak gramy gówno ale co najgorsze to bez polotu i jakiegokolwiek pomysłu. Mamy gościa który zna się na trenerce jak świnia na gwiazdach. I tu jest problem. Wiec Panie Brzeczek: pakuj manatki i wypier dalaj
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 17.07.2022 o godz. 16:26.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.07.2022, 16:27
Cytat:
Tak, Hyballa genialny trener. Odszedł z Wisły i wygrał Ligę Mistrzów.
Hyballa miał tylko jeden pomysł na grę. Fajnie to wyglądało ale punktów nie przynosiło. Dlatego kariery nie zrobił.
Potem przyszedł następny z zagranicy. Tym razem miał być lepszy. I co wyszło? Nic.
A mnie nie obchodzi co Hyballa robił wcześniej, ani co robi teraz. Wiem, że był moment, że jego pomysl się sprawdził ale jak się obraził na piłkarzy, a piłkarze na niego to wtedy już wszystko siadło z dnia na dzień.

Za Guli i Brzęczka nie ma nic. Nie widać żadnego pomysłu. I to jest problem.

Pytanie czy nam jest potrzebny trener, który by wygrał/wygrał ligę mistrzów, czy potrzebujemy piłkarza pokroju Ronaldo? Nie. My potrzebujemy ludzi, którzy się umieją odnaleźć w realiach w jakich gra i jest Wisłą.
Inaczej zapewne taki trener czy Ronaldo tylko by robili kwasy mając do czynienia z tak toksycznym środowiskiem i nieudacznikami piłkarskimi.

Na ten moment to myślę, że nie trzeba nam wielkiego stratega piłkarskiego (pytanie czy taki kiedykolwiek się przyda w Wiśle czy innym polskim klubie), tylko człowieka, który umie motywować, skłonić tych nygusów do pracy, rozwoju, wpoić im zasady, który tym średniakom przestawi w głowie na tyle żeby chcieli być Robertem Lewandowskim, żeby pracowali, który tym wszystkim nieudacznikom z Wisły czy Lecha Poznań da wiarę we własne możliwości ale też ustrzeże ich przed pychą.
To myślę, że są problemy polskiej piłki, nie tylko Wisły.

Cytat:
Mamy gościa który zna się na trenerce jak świnia na gwiazdach. I tu jest problem
A do tego mentalnie jest na zasadzie "jak gdyby, trudna liga, trzeba się uczyć ligi, pogramy se, zobaczymy na którym miejscu wylądujemy". Nie ma nic, ani łba do trenerki, ani do zmotywowania, ani do o.......enia dziadów (jak w końcówce tamtego sezonu)
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 17.07.2022 o godz. 16:29.
drozd:
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 17.07.2022, 16:27
Chłopcy zdradzę Wam tajemnicę długiego wchodzenia i kolejek bo widzę, że za uja nikt na to nie wpadł. Otóż: nowe kody kreskowe są tak wydrukowane lub czytniki do nich niedostosowane, że skanowanie trwało 3 razy tyle co zwykle. Proste?

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.07.2022, 16:37
A może pora skończyć z mitem zespołu zgranego/niezgranego ze sobą?

To są, kurna, profesjonaliści - znają podstawy swojego rzemiosła, a nawet więcej - nie grają przecież w niedzielę na Błoniach czy pod blokiem.

1. Nauczyli się już kopać w miarę prosto piłkę, uderzać prostym podbiciem czy wewnętrzną częścią stopy
2. Nauczyli się już sposobu gry na swojej pozycji, wiedzą jak się ustawiać w fazie obrony i w fazie ataku, wiedzą jak współpracować z partnerami w poszczególnych fazach.
3. Nauczyli się już różnych elementów taktycznych i różnych ustawień. Trener nie musi im tłumaczyć na czym polega gra, np. lewego obrońcy w fazie ataku w systemie 4-3-3 czy 3-5-2, czy innym.

Do zgrania się w podstawowych wersjach przyjętej taktyki i przyjętego ustawienia wystarczy normalnie jedna jednostka treningowa. Dla tych bardziej tępych może potrzebne są dwie.

Trener w tygodniu przed meczem wskazuje na ustawienie, przyjęta taktykę, jednostkowe zadania poszczególnych graczy i sposób współpracy z innymi.
Ćwiczą to raz, drugi i trzeci. Już wiedzą, co mają zagrać.
Nawet jeśli jeden tępy psuje tak zbudowaną konstrukcję, trener może mu w przerwie lub przy linii jeszcze raz wytłumaczyć, albo zmienić na gorszego technicznie, ale bardziej inteligentnego i gramy.

Wczoraj natomiast nie było widać cienia taktyki.
To nie była kwestia braku zgrania, bo nie było widać żadnej próby schematu, którą niweczyłby brak zgrania.
Było widać grę na alibi, podawanie do najbliższego lub do tyłu, a kiedy się nie dało lagę do przodu.
Było widać chaos i brak jakiegokolwiek pomysłu, brak boiskowej inteligencji, brak jakiejkolwiek myśli przewodniej, która by za tym stała, brak jakiegokolwiek lidera (zwłaszcza w pierwszej połowie).

Nie przyjmuję tezy o braku zgrania, bo to uwłacza już wcześniej nabytym przez nich umiejętnościom czysto piłkarskim (jakie by nie były).
Jeśli to są profesjonaliści (choćby klasy IV i niższej) to tak zwane zgranie nie jest potrzebne.

Mogę zgodzić się ewentualnie z tezą o ciężkich nogach, ale taka nie padła.

Stado baranów prowadzone przez lwa jest groźniejsze od stada lwów prowadzonego przez barana.

Pomijając kwestię tego, że nasi w większości na lwów nie wyglądają, kwestia tego, kto ich w tej chwili prowadzi jest dla mnie co najmniej dwuznaczna.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów