The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.04.2022, 22:08
RAF napisał(a):Wyświetl post
Ciebie k…. mać bawi sytuacja w której Klub może spaść i przez lata się z tego nie podnieść?
uuppsss , a jednak do kogod doszlo.... w \niedziele w....... od zydostwa i koeiec ... robcie scrreny...jestesmy najlabsza pilkarska druzyna tej smiesznej ligi - i spadamy z tej ligi .....a wszystkie asiory do bitli i nne szarksy nech se wierza w to ......dziekuje- dobrahnoc ....to moj trzeci spadek z 1 ligi - zal mi was , narka
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 25.04.2022 o godz. 22:17.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.04.2022, 22:57
Ludzie dajcie sobie na luz. Jaki sędziowski przekręt? My daliśmy sobie wbić 4 bramki u siebie z rezerwowym Płockiem... Z czym do ludzi?
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 25.04.2022, 23:10
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Do tego mogą być kary dla piłkarza Wisły (oby nie doszło do dyskwalifikacji?). Mateusz Miga wrzucił filmik z zajścia po meczu, teraz tylko zależy czy komisja ligi będzie mieć własny materiał, lub czy będzie opierać się na filmiku Mateusza Migi.
Myślałem, że jest coś takiego jak lojalność wobec klubu... podesłał MM już to do komisji Ligi czy jeszcze nie?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.04.2022, 23:10
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
przeciez to smiech przez lzy, w dodatkugosc jest pijany i po tym meczu w sumie ciezko mu sie dziwic
Miejże Czerepachu czasem trochę przyzwoitości i nie bron k urewki z gorszej części Krakowa
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 25.04.2022, 23:12
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Miejże Czerepachu czasem trochę przyzwoitości i nie bron k urewki z gorszej części Krakowa
oj , twardy jestes jak stal ....na necie
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 25.04.2022, 23:13
Ssij k urewko
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 25.04.2022, 23:18
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ssij k urewko
nazwales mne ....=ewka - czyli juz jestes ....a zerem i frajerem - teraz piszesz ssci .....o - jestes nedzny i plytki- twoim jedynym orezem jest net- i tu sie sparwadzasz ... po co mm z toba pisac moglbym cie obrazamc ale co mi to da ? jestes nikim , zwyklym zrem - i twardzielem netowym
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 25.04.2022, 23:26
Ludzie, Wiślacy, nie obrażajmy się może, proszę.

Z jednej strony nie można usprawiedliwiać tego ci się dziś stało, niezależnie od frajerstwa Elvisa, czy tego, że mieliśmy przewagę, to błagam, Płock przyjechał w zasadzie w pół rezerwowym składzie, my powinniśmy to wygrac jakies 2-0 i mieć karty w rękach.

No, ale ...., stało się, a stało się tak, bo mamy chujową ekipę, ale uwaga!

Lubin ma chujowszą, Mielec ma chujowszą (choć dużo punktów niestety).

Dlaczego to piszę? Bo już jebac ten frajersko przegrany mecz, gramy do końca, teraz jedziemy wygrac w Kauflandzie, bo, przy całej naszej chujowości, obrzezańce to ekipa, która prze.......iła u siebie, z Niecieczą, Łęczną, a ich mecz z beznadziejnym Lubinem (który ....a zmusiłem się oglądać z wiadomych względów) to był totalny paździerz na remis.

Możemy to wygrać, uciszyć kilkanaście tysięcy rabinów (którzy tylko na nas są w stanie wykrzesać nagle więcej kibiców niż standardowe trzy tysiące) i po prostu ....A MUSIMY TO ZROBIĆ!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 25.04.2022, 23:27
......... ......---.--.-.....----.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 25.04.2022, 23:30
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
nazwales mne ....=ewka - czyli juz jestes ....a zerem i frajerem - teraz piszesz ssci .....o - jestes nedzny i plytki- twoim jedynym orezem jest net- i tu sie sparwadzasz ... po co mm z toba pisac moglbym cie obrazamc ale co mi to da ? jestes nikim , zwyklym zrem - i twardzielem netowym
Gdzie chcesz?Kraków?Myślenice?
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.04.2022, 00:57
Fajnie jakby w następnych meczach przeciwnicy dawali nam tyle miejsca, co nasi obrońcy Płockowi. Brakowało tylko, żeby czerwony dywan na środku położyli.

U nas jak ktoś był w polu karnym i był choćby obok piłki, to obok zawsze było 2-3 rywali, więc ani oddać dobrego strzału, ani dokładnie zagrać. A w naszym polu karnym to sobie trening strzelecki mogli urządzać.

Ja wiem, że obok nas w tej lidze gra kilka drużyn na podobnym poziomie, więc spadek o dziwno nie jest jeszcze przesądzony, ale w najwyższej lidze rozgrywkowej grać taki kryminał w obronie?
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.04.2022, 05:13
Chciałbym jakąś kompilację zagrań i strat Dawida Szota. To jest nieprawdopodobne, że taki zawodnik utrzymuje się na poziomie ekstraklasy.

Przy okazji: sytuacja z ok.80 minuty. Szot i Cisse biegną po piłkę aby rzucać z autu. Cisse macha rękami w....iony i prawie odpycha Szota. Po rzucie plan szybkiego rozegrania Cisse-Szot- Cisse a ten drugi oddaje piłkę w inną stronę i oczywiście traci. Murzynowi dosłownie ręce opadają i robi sugestywne miny. Widać w....ienie i nie dziwię się. Gorzej jeśli to się przenosi na szatnie.

edit: Aha i ostatnia minuta-dwie meczu. Przebitka, piłka wypada z naszej szesnastki, okazja do kontry. Szot dostaje kopa od kogoś z Płocka i zamiast jakoś to wytrzymać to się kładzie. Nasi skołowani, sędzia chyba potem gwizdnął, Szot leży, NASI GO PODNOSZĄ, trybuny wyją z w....ienia na swojego, że leży....
No dramat kurvva.
Powód: se przypomniłem,
Ostatnio edytowane przez Pulpet : 26.04.2022 o godz. 05:17.
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 26.04.2022, 06:18
Nie przesadzajcie z tym Szotem, akurat wczoraj wcale nie zagrał żadnego kryminały, etatowo wyrzuca piłkę z autu, to murzyn mu się wpier..lił i z tego wyszło zamieszanie, akurat Cisse nie grzeszy intelektem, a Dawid to całkiem inteligentny człowiek i dodatkowo zagrał na nie swojej pozycji! Przy tym faulu niestety musiał tak zareagować, bo ta wrocławska pała z gwizdkiem by nie zareagowała na ewidentny faul i byłaby strata, za podobne nasi zawodnicy dostawali wczoraj kartki, u nich faule taktyczne Furmana, stemple nawet w polu karnym robili w czapkach niewidkach! Zostawcie Szota, bo robicie z niego na siłę kozła ofiarnego!!!

Wczoraj dla odmiany kompletnie obnażył się za to nasz drużynowy Penis. Przypomnę, że Gula chciał go na siłę w drużynie, ja wręcz odniosłem wrażenie, że on miał być tym brakującym trybikiem do układanki Guli, wczoraj w pierwszej połowie był 12-tym zawodnikiem Płocka!Ten gość nic nie ogarnia, ani nie pomaga w rozegraniu, ani kompletnie nic nie broni, ta dziura w środku w pierwszej połowie, to jego zasługa!

Słabo zagrał też Savic, moim zdaniem słusznie zdjęty, bo kręcił się w kółko i nic z tego nie wynikało.

Widać, że Elvis to facet z jajami, inna piczka prawdopodobnie pobiegła by do sędziego zarzekając się, że nie było ręki, ten gość naprawdę nosi spodnie i myślę, że odrobi ten błąd, wynikający chyba ze zmęczenia, odrobi z nawiązką w kolejnych meczach!

Odpowiadam nieogarom, wiem zostały już tylko cztery!!!

Spinamy poślady i wspieramy za wszelką cenę naszą drużynę i każdego zawodnika!!! Wierzymy do końca, panienki niech zostaną w domach i z dala od klawiatur komputerowych!!!
Powód: popełnił aszybku...
Ostatnio edytowane przez Greg25 : 26.04.2022 o godz. 06:21.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 26.04.2022, 06:28
Podsumowanie Szota to 90 minuta i jego "wrzutka" z lewej strony typu balon w ręce bramkarza. Chłopak się spiął żeby w ogóle w pole karne trafić, nawet nie patrzył gdzie wrzuca.

Ale rozumiem też Brzęczka: trzymanie Ringa na boisku to sabotaż. Z trybun widać, jak on się "ustawia" w obronie. To nie jest zawodowy piłkarz tylko amator i to kiepsko przygotowany taktycznie. Pytanie czy ktoś beknie za wciągnięcie go na listę płac.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 26.04.2022, 06:51
Nie wiem co pisać. Załamka, uczucie porównywalne z Jopem. Graliśmy chaotycznie jak gorące głowy, o wiele gorzej niż we Wrocławiu mimo remisu tam. Matematycznie szanse są ale jesli tfu tfu spadniemy to moge to napisać z pełną odpowiedzialnością... zasłużenie spadniemy. Na kałuze jedziemy bez morali, bez wykartkowanych i bez kontuzjowanych.. a jest tego w czort. Nie chce czarnowidzic ale sąsiadka ma dogodne warunki żeby przejechać sie po nas jak po ruskiej kobyle. A prawdopodobne time to say goodbye bedzie gwozdziem.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 26.04.2022, 06:59
Greg25 napisał(a):Wyświetl post

Wczoraj dla odmiany kompletnie obnażył się za to nasz drużynowy Penis. Przypomnę, że Gula chciał go na siłę w drużynie, ja wręcz odniosłem wrażenie, że on miał być tym brakującym trybikiem do układanki Guli, wczoraj w pierwszej połowie był 12-tym zawodnikiem Płocka!Ten gość nic nie ogarnia, ani nie pomaga w rozegraniu, ani kompletnie nic nie broni, ta dziura w środku w pierwszej połowie, to jego zasługa!

Dokładnie. Ja nie wiem po co ten gość jest na boisku. W środku pola w pierwszej połowie mieliśmy lej po bombie atomowej. Brzeczek go zdjął, wszedł tam Manu, który jest piłkarzem niebiegajacym, a i tak w drugiej połowie opanowalismy środek pola
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 26.04.2022, 07:05
To spotkanie to piękny przykład dla tych wszystkich teoretyków szukających szans na wygraną wszędzie tylko nie we własnej drużynie. Przypomnijmy:
- Płock jest słaby na wyjazdach!!
- Płock gra o nic!!
- Płock już ma tryb wakacyjny!!
- Płock przyjeżdża bez 5 piłkarzy!!
- Na pewno Wuja i Sobol załatwią!!
- Obajtek pomoże!!
Nie wiem czy coś pominąłem

Ten mecz pięknie obnażył wszystkie nasze problemy. Słabą kadrę i brak jakiejkolwiek stabilizacji jeśli chodzi o poziom gry. I w sumie zdziwienia w tym zero.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.04.2022, 07:08
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Ja nie wiem po co ten gość jest na boisku. W środku pola w pierwszej połowie mieliśmy lej po bombie atomowej. Brzeczek go zdjął, wszedł tam Manu, który jest piłkarzem niebiegajacym, a i tak w drugiej połowie opanowalismy środek pola
Bo Poletanovic zrozumiał że jest sam i zaczął zapierdalać
Dla mnie w ogóle jest całkowicie niezrozumiałe jak można wyjść od początku meczu linia pomocy w której 3 ( skrzydłowi i Fernandez )gości nie biega do obrony wcale, a 4 jest fizycznie słabiutki i widać że się póki co nie odnajduje w tej siłowej lidze
Za to jak graliśmy w pierwszej połowie defensywnie czy pressingiem to nam się ta pierwsza liga po prostu nalezy
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 26.04.2022, 07:30
Powiem kontrowersyjnie.. Teraz Plewka, który tylko biega byłby na wagę złota.. Plewka cofnięty przed nim Poletanovic, który spina całość i przed nim Many lub Fernandez.. Aż ciężko sobie wyobrazić co by było gdyby nie trafił do nas z Rakowa
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.04.2022, 07:33
Nasz problem polega na tym, ze możemy przegrać z każdym... Nieważne czy ktos ma tryb wakacyjny, wystawia rezerwy albo daje już każdemu (Radomiak).

Została szansa na zdobycie 12 pkt, patrząc na nasze wyniki, serie meczów, średnie punktowanie to realnie w tych meczach zdobędziemy 3, może 4 pkt, a fartownie to może z 6-7. Ale raczek skłaniam sie ku 3. Jesteśmy pośmiewiskiem tej ligi. Wydaje się, że efekt nowej miotły i chwilowego podniecenia po kompromitacji w PP i nowych transferach, gdzie wlało się troche optymizmu, wurwienia a co za tym idzie lepszej gry, już minął.

Gramy ciekawe mecze ale to nie jest przypadek, że co najwyżej umiemy je zremisować. To jest nasz obecny poziom i żaden Brzęczek czy Gula tutaj nic nie zmienią.

Zmarnowaliśmy kolejną okazję, trzeba było wczoraj wygrać, później w tych 4 przyszłych meczach jeszcze z 1-2 mecze wygrać i się śmiać z frajerów za nami. Na dzień dzisiejszy to należy się obawiać żeby nas Termalica nie wyprzedziła niż liczyć na to, że zdobędziemy z 6 pkt.

Pętla na naszej szyi zaciska się co raz bardziej i jedynie pozostaje dalej mieć nadzieję i się oszukiwać, ze teraz w tych 4 meczach to my damy radę!
Jesteśmy w walce o utrzymanie tylko dzięki temu, że ta liga jest frajerska i spaść powinni wszyscy od Stali Mielec w dół, czyli 6 zespołów, jeszcze można by do tego grona Jagiellonię zaprosić. I tylko to nas ratuje, to, że wszyscy przepierdalają i się śmieją kibicom w twarz. Tylko mamy taki problem, że kolejek co raz mniej, a to my z tych paralityków nazbieraliśmy najmniej punktów więc ciężko ich będzie przegonić gdy się jeszcze bardziej kaleczy niż oni.

Pokazaliśmy na co nas stać wczoraj. Stać nas na spadek. Liczyć trzeba już na dwa cudy. Pierwszy to, że wszyscy będą dalej przegrywać, a drugi, że my cos wygramy, chociaż 2 mecze.
Każda kolejka to nasz potencjalny gwóźdź do trumny. W tej kolejce naszą frajerskość uratowały frajerskosć Śląska, który u siebie powinien wygrać i frajerskosć Zagłębia, które tak jak my nie umie wygrać i wykorzystać swojej szansy. Tylko, że oni mają więcej pkt od nas i jeśli np derby przegramy a oni wygrają za tydzień to spierdalamy w podskokach z tej ligi.
Tak się kończy myślenie, że wystarczy wygrać 5 na 8 meczów, a teraz "tylko" 3 na 4 mecze...

Utrzymanie jest możliwe ale tak samo ciężko wierzyć w to utrzymanie jak wierzyć, że żadna z drużyn Stal/Śląsk/Zagłębie nic nie wygrają. Praktycznie ich jedna wygrana w lidze to nasz spadek. Bo my wtedy serio byśmy musieli się wnieść na wyżyny swoich wyżyn i zdobyć te 6-7 pkt. A z kim? Derby? Jaga u siebie? Jakim cudem? A może Radomiaka na wyjeździe siekniemy bo przecież my tacy mocni? No i zostaje ten "najłatwiejszy" hehe mecz na koniec z Wartą.

Ja .......e...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.04.2022, 07:37
Kilka przemyśleń na chłodno...
Jak wszyscy widzieli, nasza gra obronna w pierwszej części spotkania była na poziomie C-klasy, zarówno Ring (bez względu na strzeloną bramkę) jak i Sadlok powinni zostać dyscyplinarnie usunięci ze składu pierwszej drużyny. Pierwsza połowa w wykonaniu tych dwóch ananasów to była gra 9 na 11. Ile jeszcze meczów na stoperze musi nam przegrać Maciek przed odejściem na emeryturę do Wieczystej.....
Postawa obrony i dwa gongi w 12 minut prawie przesądziły o wyniku spotkania, jedynie mega spięcie pośladów w drugiej połowie (bo pierwsza to był jakiś pseudofootball w naszym wykonaniu) dało cień szansy na remis.
Nie chce rozwodzić się nad tym, czy sędzia dziś gwizdał pod nas czy przeciwko nam, fakty są takie, że drużyna, która zasługuje swoją grą na pozostanie w Ekstraklasie, na takie rzeczy się nie patrzy. Było debilne zagranie ręką w polu karnym, był też gwizdek i kolejny koszmar w ostatniej sekundzie meczu. Nie wiem naprawdę co sobie myślał Manu, ale chyba on jeszcze w swoim mózgu nie zakodował, że gramy już w erze VAR'u.
Brzęczek musi jakoś to poukładać na derby, brak kompletu punktów z kauflandu postawi nas w krytycznej sytuacji.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 26.04.2022 o godz. 07:55.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 26.04.2022, 08:16
Szot to on nawet dośrodkować nie umie a przy autach to zastanawia się 5 minut . Cud , że on jest w Wiśle .
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.04.2022, 08:21
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Powiem kontrowersyjnie.. Teraz Plewka, który tylko biega byłby na wagę złota.. Plewka cofnięty przed nim Poletanovic, który spina całość i przed nim Many lub Fernandez.. Aż ciężko sobie wyobrazić co by było gdyby nie trafił do nas z Rakowa
Ha! Dokładnie to samo sobie pomyślałem, zwłaszcza po pierwszej połowie. Biegający Plewka nie zostawiłby takiego krateru w środku pola. Dodatkowo, granie przy solidnym Poletanoviciu byłoby świetną nauką dla Patryka.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 26.04.2022, 08:35
Fatalna gra obronna całej drużyny w 1 połowie = 3 stracone bramki.
To była profanacja gry obronnej, potężne dziury między formacjami, asekuracyjnie grająca linia obrony, bez doskoku i agresji. Korekta w przerwie pomogła, jednak straty były już ogromne (3 bramki).

Indywidualnie najsłabszy Fazlagic - dramat, zero dynamiki, zero podania, zero doskoku, zero asekuracji, człapanie. Dodam, że facet gra na kluczowej pozycji jaką jest "6". 100% nie wyjdzie w pierwszym na derby (tylko kto za niego? Żuki? Kuveljic?). Oczywiście, że fatalna postawa w obronie całej drużyny to nie jedynie jego zasługa, ale znacząco na to wpłynął jego marny występ w pierwszych 45 minutach.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.04.2022, 09:39
Cytat:
Jeśli postronny obserwator zobaczyłby pierwszą połowę w wykonaniu piłkarzy Wisły Kraków, w życiu nie doszedłby do wniosku, że to jest zespół, który walczy o ligowe życie. Liczba prostych błędów, niewymuszonych strat, gdy jeden z drugim ma problem zagrać dokładnie na dziesięć metrów do kolegi, to było coś wręcz zatrważającego. Z drugiej strony mieliśmy z kolei zespół solidny, poukładany, który nie grał wielkiego futbolu, ale taki, któremu wystarczyło dać trochę miejsca, żeby zrobił swoje. To jak Wisła Kraków zagrała po przerwie, gdy wyglądało to już dużo lepiej, świadczy niestety o tym, że był problem z taką stuprocentową koncentracją na ten mecz. Chyba za bardzo krakowianie uwierzyli, że to jest kolejka, w której wszystko będzie układało się pod nich. Ułożyło na innych boiskach, ale gdy przyszło do zrobienia tego, co do nich należy, sprawę pokpili koncertowo.
- Bartosz Karcz, www.twitter.com/wislakrakowsa
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 26.04.2022, 09:41
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Fajnie jakby w następnych meczach przeciwnicy dawali nam tyle miejsca, co nasi obrońcy Płockowi. Brakowało tylko, żeby czerwony dywan na środku położyli.

U nas jak ktoś był w polu karnym i był choćby obok piłki, to obok zawsze było 2-3 rywali, więc ani oddać dobrego strzału, ani dokładnie zagrać. A w naszym polu karnym to sobie trening strzelecki mogli urządzać.

Ja wiem, że obok nas w tej lidze gra kilka drużyn na podobnym poziomie, więc spadek o dziwno nie jest jeszcze przesądzony, ale w najwyższej lidze rozgrywkowej grać taki kryminał w obronie?
To jest abecadło obrony, że obrońcy powinni się skupić nie na gościu co ma piłkę, czy na piłce ale na zawodniku którego ma się do krycia (czyli tego który jest na wolnej pozycji) i to nam załatwiło wczorajszy mecz. Oczywiście Manu zrobił co zrobił i chyba on sam nie wie czemu ta jego ręka poszybowała na moment do góry. Jeśli chodzi o Szota to już jest któryś raz z kolei kiedy jego wejście osłabia drużynę w ofensywie ale też w obronie. Do tego został rzucony na lewą stronę i można było w ciemno założyć, że przy jego stylu gry i dominującej prawej nodze i braku elastyczności lewym skrzydłem to on się nie będzie przedzierał czy też współpracował ze skrzydłowym. Szot ewentualnie może coś wnieść na prawej stronie obrony ale i tak póki co pewnego poziomu nie przeskoczy.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.04.2022, 09:42
Dokładnie to samo pomyślałem.

Zmięty. dziwnie cisnąć ci akurat w tym miejscu, ale brak słów na to jak się zeszmaciłeś. W sumie nie od wczoraj.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 26.04.2022, 09:55
Gin napisał(a):Wyświetl post
Szot to on nawet dośrodkować nie umie a przy autach to zastanawia się 5 minut . Cud , że on jest w Wiśle .
Jest tam gdzie jego miejsce. W rezerwach marnej drużyny broniącej się przed spadkiem
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 26.04.2022, 09:58
aNouc napisał(a):Wyświetl post
- Bartosz Karcz, www.twitter.com/wislakrakowsa
Ostatni zdanie z cytatu - to samo pomyślałem przez pierwsze 10 minut. Nie wiedzieliśmy co robić w tym meczu, mentalnie DNO. Myśleliśmy, że Płock się położy. Sami nie wiedzieli czego oczekiwać, dostaliśmy dwie bomby i oprzytomnieli. Nie wiem czy stawka meczu ich paraliżowała czy co...
W moim odczuciu dwa pierwsze gongi dostaliśmy przez nastawienie w głowach.

Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 26.04.2022, 10:22
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Jest tam gdzie jego miejsce. W rezerwach marnej drużyny broniącej się przed spadkiem
Nie. Jego miejsce jest na orliku po szkole z innymi chłopakami na jego poziomie czyt. podwórkowym.
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów