The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2022, 11:56
azor napisał(a):Wyświetl post
Przypomnę, to jest tylko piłka nożna, tylko piłkarze, tylko wyniki meczów - czy to naprawdę powód żeby działać ostrzej?
Dla wielu kibiców w tym mnie - Wisła jest częścią ich życia. Wszystko kręci się wokół niej. Ludzie zawierają przyjaźnie na całe życie , poznają swoje drugie połówki , przyprowadzają swoje dzieciaki na stadion - zapisują na treningi. Żyją tym klubem non stop łącząc ten czas z życiem rodzinnym i zawodowym. "WISŁA to nie pięć liter to całe życie!"

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.02.2022, 12:06
azor napisał(a):Wyświetl post
Czyli
Jest stworzony dla kibiców - to prawda. Ale czy to z automatu wyklucza kwestię kultury?

I idąc tym tokiem - tak, ma prawo zwyzywać kasjerkę w biedronce od kurew, ale o kim to świadczy, kto w tej sytuacji jest burakiem? Wiesz, że można komuś zwrócić uwagę w sposób kulturalny, cywilizowany czy za każdym razem reagujesz dymem?

A przyjechali kiedyś podziękować za serie wygranych meczy? Nawet w czasach Cupiała?
Ale co uważasz za brak kultury? Sam fakt śmiali pojawić się na treningu za ogrodzeniem i poprosili o rozmowę z drużyną? Tym bardziej zapowiadana?

Nasi kibice od 2 lat należą do najcierpliwszych w Polsce. Nie przypominam sobie by doszło do rękoczynów po 0-7 w wawie czy 0-5 ze Śląskiem.

I tak, przecież wielokrotnie kibice dziękowali piłkarzom. Z choinki się urwałeś?!?! Ile razy czekali po derbach, na lotniskach czy nawet po porazkach:

https://www.google.com/amp/s/sportow...ich-przywitali

Porównanie kobiety na kasie w Biedronce do piłkarzy zarabiających 50k miesięcznie jest kuriozalne. Wyglądasz na człowieka inteligentnego, ale sorry, wymyślasz bzdury by tylko się trzymać swojej teorii.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.02.2022, 12:08
azor - nie stało się nic godnego uwagi. Porównanie do akcji jakie miały miejsce we Wrocławiu, Poznaniu, Warszawie, na treningu Lens czy po spadku Schalke - kilkadziesiąt osób zza płotu (!), przed rozpoczęciem treningu pokrzyczało z megafonu na piłkarzy, pogadało chwilę z trenerem, na koniec udzieliło wsparcia zespołowi i pośpiewało.

Robienie z tego afery jest kuriozalne.
W sumie nic więcej nie napiszę, bo szkoda czasu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.02.2022, 12:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
azor - nie stało się nic godnego uwagi. Porównanie do akcji jakie miały miejsce we Wrocławiu, Poznaniu, Warszawie, na treningu Lens czy po spadku Schalke - kilkadziesiąt osób zza płotu (!), przed rozpoczęciem treningu pokrzyczało z megafonu na piłkarzy, pogadało chwilę z trenerem, na koniec udzieliło wsparcia zespołowi i pośpiewało.

Robienie z tego afery jest kuriozalne.
W sumie nic więcej nie napiszę, bo szkoda czasu.
Trzeba dmuchać na zimne, bo mogą nas czekać jeszcze bardziej nerwowe momenty.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.02.2022, 13:30
Cytat:
Przypomnę, to jest tylko piłka nożna, tylko piłkarze, tylko wyniki meczów - czy to naprawdę powód żeby działać ostrzej?
Piłkarz i jego rodzina są w 100% finansowani z pieniędzy kibiców, a piłkarze w naszym kraju zaliczani są do najlepiej zarabiających osób, a ich pensje są często ma równi z zarobkami biznesmenów.

Bilety, karnety, pamiątki, catering stadionowy.. z tych pieniędzy idzie na pensje piłkarzy. Do tego sponsorzy jak LVBet, Volvo Wadowscy, Nowak Mosty, Astor, Prodim czy Orlen OIL wpłacają pieniądze do kasy klubu, głównie dzięki kibicom, bo dzięki kibicom wspomniane firmy funkcjonują, bo kibice, zwykli śmiertelnicy korzystają z usług wspomnianych firm.

A poza tym, dla wielu kibiców klub piłkarski to ich część życia, hobby, pasja, życiowa zajawka. Nie chodzi im tylko o wyniki i sukcesy, ale historię, tożsamość, patriotyzm klubu, a Wisła to wszystko posiada.

Jasne, że gdy ogladam mecze w jakiejś Budneslidze, Premier League, czy Lidze Mistrzów, to mam wy.jebane, bo nic mnie z tymi klubami nie łączy, nie chodzę na ich mecze, nie finansuje tych klubów, i zazwyczaj koło hooya mi lata, kto wygra.

Natomiast to jest Wisła Kraków, moja życiowa zajawka, klub, którym się interesuje od małego dziecka, a każdy dzień zaczynam od wejścia w social media Wisły, żeby sprawdzić, co się z moim ukochanym klubem dzieje.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 18.02.2022 o godz. 13:37.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.02.2022, 13:33
Już nie przesadzajcie.Byliśmy dużo głębiej w dupie jak zatrudniano Skowronka.Wszystko jest jeszcze spokojnie do opanowania
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 20.02.2022, 20:50
Bardzo dobre wystąpienie Brzęczka w L+Extra. Konkretna, składna wypowiedź, bez słodzenia i wygłupów. Bardzo zyskał w moich oczach i widać, że solidnie walczy o zmianę wizerunku. Daję gościowi duży kredyt zaufania i liczę, że zacznie go spłacać już od jutra.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 20.02.2022, 21:03
[wideo] - Jerzy Brzęczek przed meczem Wisła vs Górnik Łęczna:

https://www.youtube.com/watch?v=3KHf3p66ikw
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.02.2022, 21:12
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobre wystąpienie Brzęczka w L+Extra. Konkretna, składna wypowiedź, bez słodzenia i wygłupów. Bardzo zyskał w moich oczach i widać, że solidnie walczy o zmianę wizerunku. Daję gościowi duży kredyt zaufania i liczę, że zacznie go spłacać już od jutra.
A co powiedział takiego ujmującego?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.02.2022, 21:44
Aż włączyłem. Imo był po prostu normalny.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.02.2022, 22:56
czaro napisał(a):Wyświetl post
Aż włączyłem. Imo był po prostu normalny.
az mnie zaciekawilo jest to moze gdzies dostepne ?
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 21.02.2022, 10:37
Dużo drobiazgów wpłynęło na mój pozytywny odbiór tego wywiadu.

- poważny ton wypowiedzi - w pracy w kadrze za dużo razy Brzęczek był przyłapywany z głupkowatym uśmieszkiem i wtedy internet przekleił mu łatkę wesołka, albo nawet wiejskiego głupka; teraz tego nie było, jeden żart, kiedy zapytany o wizytę w Myślenicach kibiców powiedział, że bardzo się cieszy, że miała ona miejsce na początku jego pracy, a nie na końcu i wystarczy; biorąc pod uwagę położenie klubu to nie czas na lekkie wypowiedzi i śmieszkowanie,
- fakt, że dzwonił "z pracy" - widać było, że wciąż jest w klubie, w pracy (niedziela przed 21),
- nie wiem, czy to było na konfie czy w C+, ale o Starzyńskim powiedział "Piotr", a nie "Piotruś" jak to robił Gula - jak dla mnie określanie tego chłopaka w sposób w jaki robił to Gula po prostu nie pasowało do profesjonalnego piłkarza i dużego klubu,
- kilkukrotnie wspomniał o kwestiach taktycznych i poznaniu rywala - coś, co Guli totalnie nie interesowało,
- odłożenie potencjalnych transferów "na później", kiedy już będzie miał okazję poznać drużynę - to mądry ruch przy liczebności naszej kadry, a przecież na pewno kusi powiedzieć "Paaaanie, kto panu tak s.......ił kadrę - tu trzeba takiego, takiego i jeszcze takiego piłkarza",
- i na koniec - ogólnie "vibe" konkretnego gościa, który ma konkretne zadanie do zrealizowania i ma pomysł jak to zrobić.

A, no i jeszcze totalnie subiektywnie - wspomniał o przesunięciu Skvarki do tyłu, co moim zdaniem może być kluczowe dla tego piłkarza. Od jakiegoś czasu o tym się tu pisało i zgadzam się, że on może by się sprawdził na pozycji nr 8. Wtedy Fernandez na 10 i Zdenek na szpic. Ale wiadomo, że zwłaszcza z Fernandezem potrzeba czasu, żeby chłop wszedł w treningi na całego.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 21.02.2022 o godz. 10:40.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.02.2022, 10:46
Też spodobał mi się ogólny image jaki zostawił po tym wywiadzie Brzęczek.

I trochę zacząłem patrzeć optymistycznie w przyszłość, choć wcześniej byłem przeciwny jego zatrudnieniu.

Oby słowa zamieniły się w rzeczywistość
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 21.02.2022, 11:56
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
az mnie zaciekawilo jest to moze gdzies dostepne ?
Ja widziałem na tej platformie canal+.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 21.02.2022, 15:10
Prawda jest, ze Brzeczek w Wisle to inny Brzeczek, niz Brzeczek z kadry ;-)
Nawet da sie z gosciem na zywo normalnie pogadac, nie nosi dupy wyzej niz nosa, a i samego nosa nie zadziera do gory.
No i faktycznie tyra. Po i przed treningami, oglada materialy, ktore byly nagrane z treningow za Guli, oglada mecze, takze Gornika.
Bylo duzo indywidualnych rozmow, ale i odpraw taktycznych.

Mi sie ten styl podoba. Przyklad idzie z gory. Zawodnicy to widza.

Bardzo jestem ciekaw tego, co nam Brzeczek zaserwuje na boisku.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 21.02.2022, 15:46
ja osobiscie nie rozumiem skąd beka i uprzedzenie wobec naszego Trenera

tzn , o ile w przypadku nas to rozumiem, bo że nepotyzm itp

ale czemu w Polsce tak jest ?

chyba przez te seanse beki na weszło i kanale sportowym po wiadomej książce

my musimy stać murem za naszym trenerem !

po jakiś dziwnych czechosłowackich wynalazkach jest szansa na zbudowanie czegoś trwałego

i trzeba zdać sobie sprawe z jednej rzeczy

to że prowadzi nas selekcjoner kadry to ZASZCZYT a nie jakiś powód do wstydu
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 21.02.2022, 15:53
Kadra za Brzeczka grala po prostu slabo. Wyniki byly niezle, ale sama gra bardzo rozczarowujaca. Decyzje taktyczne tez chwilami watpliwe. Do tego Brzeczka postawa na konferencjach prasowych splendoru mu nie dodawala. Treningi w kadrze tez nie byly specjalnie wymagajace - akurat to rozumiem, ze chcial zeby lapali swiezosc, i ze kadra nie jest od budowy formy. Ale niektorzy zawodnicy wynosili to na zewnatrz i robil sie z tego kolejny szum.

Mysle, ze to najpowazniejsze powody. Zwroc uwage, ze za Sousy wyniki byly gorsze, ale kilka meczy zagralismy atrakcyjny futbol i ludzie to pamietaja i poczytuja za duzy plus.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 21.02.2022, 15:57
ale zwróć uwage zę to są niuanse , ogólnie rzecz biorać sobie poradził i awansował na euro

to nie jest trener który sie z kadrą skompromitował jak np Boniek po Engelu , czy trener którem nie wyszło jak Fornalik

no a kadra to jest w PL druzyna nr 1 , na walczącego o spadek średniaka ekstraklasy Wujek . to aż nadto
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 21.02.2022, 16:03
Pelna zgoda ;-)
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 21.02.2022, 18:59
póki co Jerze 5/5 , jakbym oglądał najlepsze mecz za Hyballi i Ramireza

a i klepnąć krakowską piłke kiedy trzeba potrafią
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 21.02.2022, 19:18
Pytanie, co im przeszkadzało tak grać wcześniej.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 21.02.2022, 19:57
Macie rację.
Wspaniały to był mecz. Nie zapomnę go nigdy.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 21.02.2022, 19:58
Przecież z Gulą nie byłoby ani jednej akcji bramkowej, w której moglibyśmy nie trafić w bramkę.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 21.02.2022, 19:58
[wideo] - Jerzy Brzęczek po meczu Wisła Kraków 0:0 Górnik Łęczna:

https://www.youtube.com/watch?v=ejwU-1xGaBA
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.02.2022, 20:07
Impuls/efekt nowej miotły zadziałał niestety za słabo, żeby zgarnąć 3 pkt. Gra ok, tragedia ze bez kompletu pkt.

Zobaczymy na ile też tej nowej pary starczy.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.02.2022, 20:09
Tez mnie to zastanawia. Ale z jakichs powodow co mecz mozolnie budowali akcje od tylu, zeby stracic pilke na polowie. Gdybysmy mieli chociaz rzuty rozne ogarniete...

No nic, przed Brzeczkiem bardzo, bardzo, bardzo ciezka praca. Trzymam kciuki.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.02.2022, 20:35
Gula i jego hokus pokus czary mary oraz zero pojecia o pracy trenera.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 21.02.2022, 20:38
Zmieniając temat, na ten moment Brzęczek pokazał się w kilku drobnych aspektach jako mocny od strony pr i mentalnej. Podbudowuje zawodników w mediach, wychodzi do kibiców na treningu czy dziś po meczu, wyraźnie i nagrzał na ten mecz. Zupełnie inaczej niż w kadrze.

Ciekawe, ile to potrwa, ale oby jak najdłużej. Jeśli mamy się utrzymać, to bardzo tego potrzebujemy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.02.2022, 20:53
Podejrzewam, że łatwiej będzie nam coś strzelić z mocniejszymi rywalami.
Brzęczek ustawi autobus w polu karnym i będziemy próbowali coś zrobić z kontry.
Inaczej tego nie widzę.
Nie jesteśmy na dzisiaj drużyną stworzoną do kreowania ataku - brak wykonawców.

Każda próba gry na równych warunkach z drużynami powyżej 12-13 miejsca skończy się porażką.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 21.02.2022, 20:57
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów