|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Pora odświeżyć temat, tym razem całkiem na serio.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Obawiam się, że wujek albo Sobol. Dwie próby ściągnięcia kogoś spoza naszego bagienka zakończyły się klęskami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Panowie Błaszczykowscy dobrze nas przygotowali na przyjście wuja, także dawać go.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Tak jak pisałem w temacie o Guli.. Kazek, Sobol.. Ewentualne to co pisał Czerepach czyli D. Marzec
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Mieliśmy/Mamy 2 skrajności trenerskie - Hyballa/Gula
Może jakiś model pośredni? Droga środka? A nie albo od ściany do ściany? Patrzę co z takim Zabrzem zrobił Urban i myślę sobie. Czemu my nie mamy takiego zwykłego trenera jak Urban co to prochu nie wymyśli, a punkty zdobywa i coś tam ten Górnik gra pod jego kierunkiem. No ale u nas ma być polski Ajax Barcelona czy Arsenal? A gdzie piłkarze do takiej gry? btw Skończy się na szukaniu na gwałt trenera na ratunek za kilka kolejek... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
mysle ze po okresie przygotowawczym , takim szrotowiskiem i takich transferach to nawet pączuś Czesio z fryzjerem 711 nie dadza rady
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Chyba, że nowy będzie przygotowywał drużynę do walki o byt w pierwszej lidze... i będziemy szykowali się na kolejnych hard reset. Nie czarujmy się, obecne wkłady do koszulek, zostaną przemielone i wyplute nawet na poziomie pierwszej ligi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ten szrot to zarabia zaje.. pieniądze i zapewne lepiej przygotowany potrafi zagrać solidny mecz.
Zmiana trenera jak najszybciej. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Jak dla mnie Brzęczek jest jedynym ratunkiem, im wcześniej tym lepiej, gdyż jeszcze 5 oklepów i Wuja powie, że nie ma opcji, aby sobie spadek przypisał.
Zarząd robił wszystko pod długofalowany plan z Gulą, no ale już ponad pół roku mija i co ? Cofamy się, więc jak ma cokolwiek się zagryść, skoro on podstawowej funkcji nie ogarnia: czyli zmobilizować te niedorajdy. Trzymanie Guli jest bardzo ryzykowne jak hazard, ruletka, nie wiem czy zarząd wymięknie czy nie... Skoro trąbili wiele razy, że to ma być długofalowa współpraca i co teraz? Znowu jak ze Skowronkiem? Gra drużyny Guli nie podobała mi się od samego początku, ale łudziłem się, że może coś się zazębi, postawią na niego i jakoś pójdziemy do góry, niestety... jest z każdym dniem coraz gorzej - jestem w uj rozczarowany. Nie życzę mu źle, ba - mam nadzieję, ze wygra w dobrym stylu z Łęczną i zdobędzie punkty w kolejnych meczach, ale.... wątpię w to, bardzo wątpię. Tak jak dziś wątpiłem i obawiałem się oklepu, który się ziścił.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 12.02.2022 o godz. 21:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kurna, niech choć wyślą Gulę na urlop, a drużynę niech poprowadzi Kmiecik?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Może Wdowczyk albo jakiś zamordysta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
W tej chwili to musi być ktoś, kto zna ligę.
Czyli de facto są dwie kandydatury, wspomniane już wcześniej. Z tą zbieraniną.obcokrajowców Sobol może mieć ciężko, dlatego postawiłbym jednak na Wujka. BÄŤłby on również gwarancją wzmocnień, bo nie wierzę, że Dawid z Kubą zostawiliby go tylko z takim szrotem, jak obecnie W każdym razie naszą jedyną nadzieją jest nowy impuls i maksymalne uproszczenie gry. Nic więcej w przeciągu 2 miesięcy nie da się zrobić ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Realnie , trenerzy z którymi ostatnio Kuba oglądał spotkania:
1. Brzęczek 2. Sobolewski Z zagranicznych Pavol Stano, bo przynajmniej wie jak wygląda rąbanka w polskiej lidze i widziałbym go na budowanie drużyny także po spadku. W opcje typu Wdowczyk nie wierzę, 5 lat bez trenerki to już zapaść. Podobnie Nawałka. Moskal? Nie róbmy mu tego... Innych opcji nie widzę na polskim rynku. O ile by nie zaskoczyli jak kiedyś że Skowronkien, co paradoksalnie było dobrym strzałem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie nie, już Czechoslowakow mam dość.
Tylko PMSz, kontrakt o ile się da to wysoki ale tylko do końca sezonu. Jeśli się utrzyma, przedłużyć. Żadnych wynalazków bo na to już nie ma czasu. I początek od poniedziałku, bo wtedy jest tydzień na treningi, to już mocna cokolwiek ustawić, porozmawiać z całą drużyna i każdym z osobna. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Pavol Stano to ta sama szkoła co Gula.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ziemniaka brać. On zna naszych młodych i potrafi chwycić szatnie za twarz. Tylko czy znowu Kubuś się nie obrazi.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sobolewski, Brzęczek - pragmatyczni trenerzy którzy umieją jakoś tam zmobilizować piłkarzy. Problem w tym że u nas są same pseudotechniczne cipy. Nie mamy czasu na wizje trio i eksoerymenty.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.02.2022 o godz. 22:36.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Tylko Brzęczek. Świetny człowiek do rzeźbienia w g... znaczy drewnie
Pokazał to nawet z reprezentacją, z Brzęczkiem rozstawienie w barażach byłoby pewne, a może nawet coś więcej na ME. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gula lub Kmiecik.na ławce w meczu z Łeczną oznacza wywieszenie białej flagi.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak się s.......ic to tylko z brzeczyszczykiewiczem skończy się .......o jaki to świetny trener można jeszcze do kompletu wziasc Cygana ten to tylko gwiżdże i drze jape. Ale to będzie żarło. Ale piłeczka będzie chodzić.
może być komitet transferowy to może być komitet trenerski ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Doskonały pomysł Komitet w składzie Hybala + Stolar + Kiko + Wdowczyk + cholera wie jaki jeszcze inny trener na naszym utrzymaniu. Tiki-Taka, Gegenpress, polska myśl szkoleniowa + telefony do przyjaciół w jednym ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Gula z Pasiecznym zrobili tu cyrk przebierańców taki, jaki stworzył Probierz u sąsiadki.
Ze dwa okna transferowe będziemy się z tego szrotu czyścić. Obecnie nie ma nikogo (Sadloka nie uważam za takiego), kto byłby nośnikiem charakteru i dziedzictwa Wisły. Nie ma nikogo z dorobkiem w Wiśle, kto by się z Wisłą kojarzył. Zamiast tego mamy nasprowadzanych patałachów ze wszystkich stron świata. Ktoś musi za ten burdel odpowiedzieć. Tacy parodyści jak Skvarka, Ring, Kliment, Hugi - co oni tutaj robią?! Czy np. tego Ringa ktoś chociaż raz oglądał w meczu? Przecież ten chłop nie ma zielonego pojęcia o grze w piłkę. Zaraz za nimi z kolei nasza młodzież - drewniaki bez elementarnych umiejętności i całkowicie pozbawieni najmniejszych oznak talentu... Lecimy wprost do I ligi i to chyba już nieodwołalnie. BTW Widzieliście mecz Łęcznej z malinowymi nosami? Lęczna nas rozj***bie - od pierwszego meczu z nami oni coś jednak robili na treningach, wykonano tam jakąś pracę. A u nas kompletnie nic. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
Pozostaje WIERZYĆ (modne słowo ostatnio), że Brzęczek lub Sobol dostali propozycję już wczoraj i mają dać dzisiaj odpowiedź, a trening poprowadzą od poniedziałku. W Gulę już niestety wierzy coraz mniej osób, a co najgorsze on sam juz chyba w siebie nie wierzy. Jak człowiek ze łzami w oczach i rezygnacją na twarzy ma zmobilizować drużynę? Procesowo? ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wczoraj powiedziałem to do kolegi po meczu jak wracaliśmy do domu w fantastycznym nastroju: ja wiem, że my mamy takich a nie innych zawodników ale oni aż tak chujowi nie byli! Ja rozumiem, że oni pewnego poziomu nie przeskoczą ale praktycznie każdy z nich gra o wiele gorzej niż w niedalekiej przeszłości. Nawet ten Skvarka , jaki by badziewny nie był to jak do nas przyszedł był o niebo lepszy....
To jest wręcz niewyobrażalne co się tam dzieje! Ja wiem, że choćby taki Młyński - no on nie będzie gwiazdą światowej piłki. ....a ale piłkę chyba kiedyś potrafił przyjąć tak żeby mu na 1,5 m odskakiwała a nie na 5 ! Tak można napisać o każdym. I tak, zaczynam tęsknić za Wujo bo mimo, że mam o nim określone zdanie to może będzie miał jakikolwiek ( nawet chujowy) pomysł na grę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja myślę, że zmiana trenera sprawi, że kilku piłkarzy okaże się solidnymi (jak na naszą miarę), a część pozostałych zacznie grać na miarę utrzymania.
Spadek nie jest oczywiście przesądzony, ale z każdym tygodniem trwania na stanowisku trenera Guli jest coraz bardziej prawdopodobny. Przeraża mnie to, że klub jest równie zaskoczony, co część kibiców. Nikt nie spodziewał się, że po przerwie zimowej będziemy grać super futbol, ale przynajmniej, że będziemy kopać się po czołach na miarę dwunastego, a nie ostatniego miejsca w lidze (i że tak sobie będziemy dywagować, czy warto Guli dawać jeszcze pół roku, jeszcze rok, może to wina Sadloka, a może Boguskiego). Tymczasem te pierwsze mecze to nie wpadki, ale całkowita katastrofa. Jest oczywiste, że idziemy z Gulą na dno, pytanie jak szybko będziemy tonąć. Klub nie ma żadnego planu b, co sam przyznaje. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dobra Panowie konkretnie jaki strażak za Gulę?
Wszyscy mówią o Wujku Jurku ale moim zdaniem gość nie jest na tyle głupi i na tyle zdesperowany, żeby się tego gówna w tym momencie chwycić. Pewnie od przyszłego sezonu jeśli się utrzymamy to owszem ale w tym momencie potrzebny jest strażak (o ile chcemy się pozbyć czechoslowaka). Jakieś typy? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydaje mi się że Sobolewski. Zna klub, sam jest jego zasłużonym piłkarzem, taktycznie jest pragmatykiem. I aktualnie jest do wzięcia, co ma znaczenie (pula dostępnych trenerów jest ograniczona).
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pytanie tylko czy jeżeli w szatni jest tak hujowo jak można usłyszeć to czy Sobolewski będzie się chciał w tym babrać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Na jakiej podstawie twierdzicie, ze Sobol to moze ogarnac? Przeciez nie ma zadnego doswiadczenia - a to ktore ma to nie swiadczy za dobrze o jego warsztacie trenerskim⌠Nam potrzeba na teraz kogos z doswiadczeniem ktory sama taktyka jest w stanie druzynie pomoc
![]() MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ !!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|