The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.11.2021, 23:56
Paradoksalnie to mieliśmy dzisiaj więcej dobrych sytuacji na strzelenie bramki niż chyba w 5 poprzednich meczach.

Kliment to jest parodysta pierwszej wody. Ten gość nie ma nic. Ani strzału, ani szybkości, nawet do główek mu się nie chce skakać.

To co odpierdala nasza obrona to się w palę nie mieści. Radomiak jednym podaniem, jednym przerzutem potrafił wejść między obrońców. Liczba indywidualnych błędów była dziś zatrważająca... Ashraf, Hanousek, Szota, Gruszkowski wypracowali Radomiakowi jeśli nie 100, to 80% sytuacje i tylko temu że piłkarze Radomiaka to takie same pipy jak nasi, to nie straciliśmy więcej bramek.

Wytłumaczcie mi k u r w a jak można się dawać łapać na spalonym kiedy obrońca zagrywa że swojej linii obronnej dzidę do przodu. No jak? Dzisiaj to chyba z 5 razy taka sytuacja miala miejsce. Ja rozumiem jak na szybkości wychodzisz do prostopadłej piłkę, ale coś takiego?

Czy my w końcu sprawimy sobie jakiegoś napastnika, który ma szybkość, a nie samymi dragalami non stop gramy? Już kurde lepiej pograjmy jakimś juniorem, np Chelmeckim, bo z tych naszych niestrzelajacych napastnikow i tak żadnego pożytku.

Ogólnie żenadę na boisku przebiła tylko żenada na trybunach. Ale ja się w sumie nie dziwię. Sam chodzę, ale mi się nawet śpiewać nie chce.
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 26.11.2021, 23:56
Byłem , widziałem , Gruszkowski kolejny mecz słaby , ani wrzutki ,ani krycia nic , Klient cienki , Yeboa ma już wywalone , Skvarka dziś nienajgorzej nie rozumiem jego zmiany , Kuvelic dwie setki zmarnował . Po meczu Sadlok zakpił z kibiców podszedł na chwilę pod C a potem zaczął udawać się w stronę szatni jaki pierwszy gdzie reszta drużyny udała się w stronę E , dopiero później się zorientował że inni nie poszli za nim , taki kapitan to skarb .
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 26.11.2021, 23:57
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jedyne co mnie cieszy i w jakiś sposób trenera broni to ilość młodych piłkarzy na murawie.

Ja nie wiem ile ta średnia wiekowa dziś była w startowej jedenastce?
Strzelam, że poniżej 25 lat.

/edit : przeliczyłem 24,36 lat

Biegański 19 lat
Gruszkowski 20 lat
Szota 22 lata
Sadlok 32 lata
Hanousek 28 lat
Młyński 20 lat
Ashraf 25 lat
Skvarka 29 lat
Plewka 21 lat
Yeboah 24 lata
Kliment 28 lat

Paradoksalnie, jak się nie spieprzymy z ligi (patrząc na ostatnie serie - realne), to gra tych młodych chłopaków może mocno zaprocentować w przyszłości. Mamy bardzo perspektywiczny zespół, patrząc że nieźle rokują też choćby Starzyński, Szot, Sobol czy wypożyczony Hoyo.

Jestem przekonany, że jest tu dość spore nagromadzenie talentu, ale jako że to są młode chłopaki to płacimy frycowe. Jeśli chodzi o pozostanie Guli na stanowisku to jestem na agnostycznym stanowisku.
Nie wykluczam, że należy go wypier..olić, ale wcale do końca w to nie wierzę

Trzeba też pamiętać, że ten mecz mógł się różnie skończyć. Mogliśmy wbić na 1:1, sytuacje były, mogliśmy przegrać wyżej. Radomiak nie zagrał Bóg wie jakiego meczu, ale na nas niestety to wystarczyło.
Generalnie to sami zrobiliśmy przypadkowy prezent, bo Ashraf tam nie chciał faulować po prostu Angielskiemu nastąpił na nogę biegnąc do piłki. Nie wiem czy bym to podyktował oglądając powtórki bo trzeba podkreślić, że Angielski po kontakcie pobiegł krok dalej i nagle odcięło mu prąd w nogach, bo pomyślał, że ma pretekst, żeby się położyć. Ta interwencja moim skromnym zdaniem nie spowodowała jego upadku, ani nie utrudniła mu opanowania piłki i tu mam największe zastrzeżenia.
I to boli bo tyle się mówi jakim to inteligentnym zawodnikiem jest Ashraf, że jest mózgiem środka pola w naszym zespole, że tyle od niego zależy w naszym środku pola a robi takie coś w meczu. Rzeczywiście on tam biegł kompletnie nieświadomy (jakby robił rozbieganie na łące bez stresu), że jest w polu karnym i wypadałoby myśleć i uważać jak się stawia stopę. A tak to nie była ani próba odebrania piłki, zablokowania tylko ewidentnie się wpieprzył gościowi stemplem na nogę. W sytuacji gdzie nie było zagrożenia, bo Angielski biegł do linii końcowej, kąt był mega ostry. Rzeczywiście na powtórce widać, że Angielski nie padł w pierwsze tempo ale kogo to obchodzi. Myślę, że jednak poczuł ból, poczuł kontakt, może w pierwszej chwili chciał kontynuować akcję, po chwili postanowił wykorzystać okazję (Black Friday). Ale też nie powiedziałbym, że przewrócił się z premedytacją i IMO nie było to typowe nurkowanie tylko miał podstawy żeby się przewrócić. Każdy może mieć też trochę inny próg bólu i są tacy którym będziesz chciał urwać nogę a oni dalej będą chcieli kontynuować akcję. Dla mnie ewidentna głupota Ashrafa i nauczka na przyszłość. Żal tylko, że jest kolejnym w naszej drużynie któremu zdarza się całkowicie bezmyślne zagranie i stawia nas w trudnym położeniu od początku meczu.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 27.11.2021 o godz. 00:09.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.11.2021, 00:05
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jedyne co mnie cieszy i w jakiś sposób trenera broni to ilość młodych piłkarzy na murawie.
Mamy bardzo perspektywiczny zespół, patrząc że nieźle rokują też choćby Starzyński, Szot, Sobol czy wypożyczony Hoyo.
Starzyński to na razie dzieciuch, Szot aktor/symulant, Sobola nie na darmo Lech odpuścił, Hoyo w Hutniku na dobrej drodze do 3 ligi. To że będą grać na siłę nie oznacza że będą prezentować poziom średniaka ekstraklasy. Jedyny pozytyw to punkty Pro Junior System ale może się to okazać marnym pocieszeniem

Odpowiedz cytując
santiago_1986
Member

Od: 07.2009

Stary 27.11.2021, 00:23
Niniejszym po tym meczu mamy gorsze statystyki niż zeszłym sezonie: po 17 pkt, ale rok temu mieliśmy bilans+1. Dodam, że wtedy ledwo, ledwo się utrzymaliśmy - także przestaje być śmiesznie. Zaliczamy progres jak c!@#.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 27.11.2021, 04:55
Calkiem dobry mecz w naszym wykonaniu (moze poza gra obronna, ale niczego innego sie nie spodziewalem widzac Sadloka, Szote i Gruszkowskiego). Sporo stworzonych sytuacji. Zabraklo szczescia i umiejetnosci przede wszystkim.
Frydrych z Uryga na srodku obrony + KONIECZNIE: prawy obronca za Gruszkowskiego, jakis przyzwoity napastnik, skrzydlowy i bedzie duzo lepiej.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 27.11.2021, 09:53
hipster123
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.11.2021, 11:03
Jeszcze tak mi się przypomniało odnośnie meczu wczoraj. Doliczony czas pierwszej połowy. Wydaje się, że ostatnia nasza akcja, groźny strzał obroniony na rzut różny, ale sedzia pozwala wykonac. Dośrodkowanie z różnego i aut dla nas na wysokości pola karnego, ale sedzia znów pozwala wykonać, a już grubo po doliczonych 2 minutach. Wyrzut chyba do Gruszkowskiego i ten zamiast spróbować stworzyć jeszcze zagrożenie pod bramką Radomiaka jakimś dośrodkowanie, a miał dużo miejsca, to wycofuje do obrońcy i sędzia widząc to kończy pierwszą połowę. Powiem wam że tak mi i kibicom wokół ciśnienie w tym momencie skoczyło, że jeden koło mnie to się wyrywał, żeby wbiec na murawę i nakopac temu piłkarskiemu impotentowi.

W sumie nie wiem po co to pisze, ale chyba to najbardziej zapamiętałem z wczorajszego meczu, a pokazuje to nasza piłkarska indolencje.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.11.2021, 12:34
To nie jest piłkarska indolencja to jest mentalna indolencja, im zwyczajnie nie zależy. Bo jak inaczej wytłumaczyć takie zachowanie?

I kto ma coś z tym zrobić? Trener? Mają go w dupie... Kibice? Mają nas w dupie...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.11.2021, 13:02
Nie chce mi się nawet komentować.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.11.2021, 16:25
Pisałem kiedyś o wątpliwym podejściu do zawodu i zachowaniu tych, którzy powinni być wzorem na codzień dla innych. Chyba teraz widać, o co mi chodziło. A tego jest więcej. Ale niech klub to sam rozwiąże, być może zaczynaja dostrzegać zachowanie „starszyzny”
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.11.2021, 16:39
Ryba psuje się od glowy. Zarząd pokazuje kopaczom, że nic nie muszą, kapitana mamy z dupy, żadnej starszyzny i trzonu tego zespołu nie ma. Trudno więc oczekiwać efektu wow. Tu trzeba zbudować cały zepsół od podstaw
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.11.2021, 21:33
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Beniaminek zagrał ze spadkowiczem.
Kurtyna.
5 drużyna w tabeli gra z 14, wynik jest zaskoczeniem?

Co do meczu, szkoda strzelić ryja.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.11.2021, 12:23
Ktoś już napisał, że w tej kolejce awansowaliśmy z 14 miejsca na 13?
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów