|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
ale wydaje mi sie ze w tej smiesznej lidze znalazlyby sie deruzyny ktore maja rotacje nie mniejsza nie sledze tego jednak , bo to dla masochistow... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ja się obawiam że mimo pracy może się okazać że ten materiał jaki mamy jest po prostu za słaby żeby tak grać, bez względu na zaangażowanie i liczbę treningów. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
To co prawda nie temat transferowy, ale jednak wystarczy spojrzeć z jakich klubow przyszli nasi nowi zawodnicy, a do jakich odeszli nasi byli gracze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Jeśli nikt w klubie nie zacznie popadać w histerię, jeśli wreszcie zostanie zachowany spokój (zarówno wśórd piłkarzy, w sztabie, jak i u właścicieli) to CZAS działa na naszą korzyść. Przypomnijcie sobie start Piasta w tamtym sezonie, jak wolno się rozkręcali, ile meczów zaliczyli bez zwycięstwa, by wreszcie odpalić i do ostatniej kolejki bić się o puchary. A u nich były raczej kosmetyczne zmiany kadrowe w porównaniu do naszych. Ale Fornalika cechowała cierpliwość - właścicieli jak widać tez.
Guli i zawodnikom potrzeba po prostu czasu. jeśli chodzi o naszą kadrę to ja jak najbardziej mam przekonanie, że spokojnie ci piłkarze mogą graćto co chce Gula, czyli dominować w meczu, wymieniać dużo podań. Jak najbardziej mogą robić to w ESIE. Podkreślam celowo i przypominam w jakiej lidze gramy więc nie rozpędzajmy się do porównań, że drużyna która klepie w Esie to już jest Barcelona. No nie. Uważam, że nasz środek pola Aschraf, Skvarka, Kuba, Żukow, czy Plewka, po odpowiednim czasie i zgraniu są w stanie dyrygować w środku i prowadzić grę z dużą wymianą podań. Do tego skrzydłowi też mają predyspozycje do gry piłką, a nie tylko haratać po skrzydle i robić sztuczny wiatr. Nawet często chaotyczny Yeboah wbrew pozorom jest bardzo dobrze wyszkolony technicznie i też z czasem zacznie łapać o co chodzi Guli. Młyński, Hugi, Starzyński jak najbardziej do gry w piłkę się nadają. Kliment jak widać ogarnia wszystko bardzo fajnie, szuka gry, umie się ustawić. Zostaje obrona. Czy Sadlok i Frydrych potrafią wyprowadzać świetnie od tyłu? dają radę, ale zauważcie, że lwia część ich podań trafia szybko do Aschrafa, który od razu przejmuje od nich pałęczkę i szuka dalej gry, to jest właśnie część taktyki. Wykorzystać to, że nasza "6" to nie przecinak, a rozgrywający. Czas będzie działać na naszą korzyść. oby tylko nikomu w Wiśle nie zabrakło cierpliwości. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez pawlozm : 17.08.2021 o godz. 08:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ale z tyłu głowy trzeba mieć, że jednak te 3 drużyny spadają w tym roku...
Łęczna, Mielec raczej spadną. Ale trzecie miejsce...Radomiak, Termalica? No i z pozostałych Górnik Zabrze, Płock, Warta, Cracovia. No i chyba My niestety. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Spadną te, które w trakcie sezonu zachowają najmniej "zimnej głowy" albo będą wykonywać dziwne ruchy. Beniaminkowie będą celować w casus Warty z zeszłego sezonu, która pokazała że nawet z taką kadra można w Polsce walczyć "o puchary".
Po 4 kolejkach nie ma nikogo pewnego do spadku. Może na półmetku będzie ewidentny outsider, choć patrząc na naszą serię sprzed 2 lat to i z takiej można się wygrzebać...
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.08.2021 o godz. 09:24.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Z drugiej strony odpalali piłkarze, co do których mieliśmy umiarkowane oczekiwania: Carlitos, Kalu Uche, Cantoro. A z jeszcze jednej strony byli piłkarze, którzy dobrze zaczęli grać gdzieindziej, jak Andy Ruiz, czy Edno. Generalnie jesteśmy (Ekstraklasa) osiemnastym kierunkiem dla młodych gniewnych, co chcą się wybić i drugim-trzecim kierunkiem dla gwiazdeczek, co chcą poodcinać kupony. Czasem trafi się taki Daniel Ljuboja co nawet na kacu kręci obrońcami, a czasem król strzelców MŚ Oleg Salenko, wrak piłkarza. Mam wrażenie, że nasze ostatnie zakupy to ani nie młodzi gniewni, ani nie piłkarskie wraki. Ciężko powiedzieć czy taki Dor Hugi będzie jak Hugo Videmont czy jak Jean Paulista, choć na razie jest bezbarwny. Albo Michal Śkvarka to bardziej Vukan Savicevic czy Jean Barrientos. Nie da się ukryć, że wyjdzie w praniu. Wprowadziliśmy w czterech meczach dziewięciu nowych piłkarzy i na ich zgranie potrzeba czasu. Rozumiem to. Gorzej, że "weterani" stoperzy grają gorzej od tych, którzy przyszli kilka tygodni temu. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Akurat drużyna nim wzmocniona zdobyla MP i zabrakło jej 3 min do LM. Jaliens dzisiaj byłby pewnie poziomem Frydrycha z zeszłego sezonu. Sportowo tam się większość broniła, a późniejsza degrengolada wynikała bardziej z burdelu który panował w samym klubie...
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Nie przypominaj mi takich chwil :(.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Byłem na wakacjach :/
Mecz z Piastem do 15 minuty oglądałem na telefonie w samolocie na apce NC+, potem start i na miejscu sprawdziłem wynik. Mecz ze Stalą oglądałem walcząc z reklamami, przerywaniem, szukaniem vpn (kraj poza UE) i takie tam. Krótko i konkretnie: graliśmy padakę, miałem swoje przemyślenia, ale szkoda było mi czasu na w.... na wakacjach. Emocje opadły, znów naiwnie wierzę, że zagramy lepiej. Od samego początku (drugi sparning od końca) twierdziłem, że gracz z nr 8 to jakieś alibi. Potem Skvarke zmienił Savic i zagrał podobną padakę. Nie wiem czy dobry układ jest taki, że wszyscy chwalą trenera. To jak to jest? Za helmuta obóz pracy, a tu odwrotnie? Mam nadzieję, że Gula nie będzie kumplem jak KAziu Moskal czy Stolar, a konkretnie ich spierd.. jak sytuacja będzie tego wymagała, czyli teraz.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.08.2021 o godz. 10:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Trener Gula wygląda na groźnego trenera, ma wyrazistą i budzącą respekt aparycję. W przeciwieństwie do niemieckiego poprzednika - malutkiego krasnalka. A jednak pozory potrafią zmylić
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeżeli Gula będzie miękki, to wyleci stąd z hukiem szybciej niż skapnie się co w ogóle zaszło, bo drużyna będzie potrzebowała "nowego impulsu". I kilku wagonów szrotu, oczywiście. Pierwszym testem będzie czy z Łęczną wyjdzie Kuvejlić. Nic do niego nie mam ale to znany ogór który zawalił dwa mecze z rzędu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.08.2021 o godz. 11:34.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Plewka (w formie!) może załatać wiele problemów nie tylko w środku pola. Dziura w środku pociąga za sobą problemy zarówno w obronie jak i ataku.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Też mam wrażenie, że z powodu braku sensownej, zdrowej 6tki, Gula wystawia go na złej pozycji. Przecież od razu było widać, że gość nie nadaje się do twardej gry. Żeby jakkolwiek było widać jego atuty to potrzebna jest dobra gra bez piłki i wychodzenie na pozycje. Mogę przypuszczać, że jest to typ gościa, który zachowując wszelkie proporcje, mając 4 warianty rozegrania do wyboru zawsze wybierze ten najlepszy. Niestety jak do tej pory zazwyczaj jego jedynym wariantem jest podanie do stopera lub w szerz do bocznego obrońcy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Na dzień dzisiejszy Gruszkowski po prostu nie potrafi dośrodkować jak i większość drużyny i takie są fakty, czas pokarze czy coś się zmieni.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.08.2021 o godz. 14:31.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Sytuacje za które w przeszłości wielu piłkarzy mocno obrywało. Owszem widać że chłopak za bardzo nie ma z kim pograć w środku, choćby z klepki, ale to nie usprawiedliwia zagran wynikających ewidentnie z nonszalancji i lekceważenia rywala. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Markus to mitoman, żyjący w oderwaniu od realiów finansowych klubu. Liczenie punktów które zdobylibyśmy z lepszymi i droższymi piłkarzami na których nas nie stać już dwa razy doprowadziło nas na skraj bankructwa - za Valcxa i Marzenki. Dlatego na Lisie zarobiliśmy - kropka. Zawalił bramki - tak jak zawala niemal każdy w naszym zasięgu finansowym. Na czymś musimy zarabiać - jedyną realną opcją jaką widzę jest sprzedaż młodych piłkarzy. Zresztą, Legia i Amica też z tego żyją, w naszej lidze to po prostu konieczność.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.08.2021 o godz. 17:05.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
W skrócie: Lis w gorszej dyspozycji grał kosztem Buchalika, bo Marzenka chciała pogonić Lisa z nadzieją na vamos a la playa na Zanzibarze - to był jedyny powód, dla którego w tamtym okresie grał Lis. Promowanie na siłę Lisa pomogło nam wtedy tylko w tym, że nie było pucharów i gorszej rozpierduchy klubu bo byłaby to woda na młyn dla Marzenki, tak więc nie ma tego złego... Zawalenie Lisa mogło nam paradoksalnie pomóc, ale nie o to w tym wszystkim chodzi. edit: tak to było w 2018 rok i 3:2, Lis grywał przed tym spotkaniem (kolejka przed pamiętne 2:6. k. kieleckimi ) i co? Derby od pierwszego gwizdka Buchal - czyli jakby to nie zabrzmiało Zszedl w 32 min bo doznał kontuzji. Tak to było...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.08.2021 o godz. 20:21.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|