The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2021, 15:41
nie nazwałym go zastępczym , raczej probierzem (hehe) właśnie profesjonalizmu "tria"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.05.2021, 15:46
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Problem z pozostaniem Hyballi jest jeszcze inny, właściwie nie wiem dlaczego on sam miałby tu zechcieć zostać na następny sezon, bez konkretnych gwarancji ze strony klubu. Tym bardziej, ze na własnej skórze przekonał się co i jak...
No tak, bo pracuje tu za darmo, a sam jest z domu Rotschild...

Proszę bez takich "naiwnych" tekstów z cyklu: "jesteśmy brzydką panną na wydaniu i nikt nas nie chce". Jest inaczej, jak mamy kasę, to możemy mieć mnóstwo takich "Hyballi" z Zachodu. Tam im nie poszło, życie ich zweryfikowało jako za słabych na tamtejsze ligi; ALBO jeszcze nie nadszedł ich czas, ale z czegoś żyć muszą. Tak ze tak.

btw
Może jedna ktoś w tej II bundeslidze go chce i odejdzie. Wtedy będzie kasa na innego "wirtuoza" z Zachodu, albo rodzimego chowu z którym nasze Trio się dogada.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 06.05.2021, 15:56
A może tej dyskusji by nie było, gdyby nieomylny prezes Bonialdo nie postanowił nagle zmienić trenera reprezentacji i przez to jest problem z Hyballą.

Nagle zaczął przeszkadzać, że ciężkie treningi, że to, że tamto.

Miał być trenerem na stałe, a okazuje się, że tymczasowym.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 06.05.2021, 15:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Porównanie jest bezsensowne ponieważ Hybala WPROWADZA zawodników do drużyny, a Stolarczyk łatał nimi dziury w składzie (nie jego wina, musiał). W sensie - debiuty od pierwszej minuty zaliczyli już Starzyński, Gruszkowski i Szota. Dwóch pierwszych gra ostatnio dużo i wygląda obiecująco. Jest szansa że będą regularnie grać w ekstraklasie i nie odstawać, a to jest przecież celem tej całej zabawy. Spójrz na listę wprowadzonych przez Stolarczyka - ile minut każdy z nich zagrał? Gdzie teraz są?

Brodzie nic się nie należy, zasłuży to będzie grał. U Hybali przynajmniej jest numerem 2.

Przeraża mnie jak ludzie tutaj wykrzywiają prawdę. Super, Śliwa zadebiutował i zaraz potem dostał kopa w dupę. No ale młody wprowadzony. Balicki - kolejny sukces, to były pewnie jego jedyne minuty w Ekstraklasie w całej karierze itp, itd. Grabowski został zwyczajnie spalony, podobnie Plewka.
To jednak ty też wykrzywiasz prawdę pod swoją tezę. Spójrzmy na liczby Starzyńskiego - nie ma ich. Czy my mamy jakiegoś skrzydłowego/ bocznego pomocnika z liczbami? Który potrafi strzelić? Fajnie dośrodkować? Tylko Yeboah i Blaszczykowski. Gdyby taki był, albo gdyby Kuba był w pełni sił, Starzyński siedziałby częściej na ławce. Bo fajnie że chłopak gra, ale nie oszukujemy się, jakości z przodu na razie to on dużo nie daje. To samo Gruszkowski.

Korzystasz też z tego że wiesz, że większość mlodych piłkarzy z czasów Stolarczyka nie gra w ekstraklasie. Ale... To samo może wyciągnąć ci za jakieś kilka miesięcy ktoś inny jeśli odpukać Gruszkowski czy Starzyński zgasną.

Co więcej, pomijasz fakt że za czasów Stolarczyka nie było obowiązku grania młodzieżowcem. Teraz jest.

Co znaczy że Plewkę i Grabowskiego "spalono"? Może potrzebowali ogrania w 1 lidze. Plewka nie miał miejsca koło Bashy, Kuby, Peszki i Savicevica przy braku wymogu gry mlodziezowcem. Grał potem za późnego Skowronka i grał bardzo dobrze. Grabowski jakby został możliwe że hasalby w pierwszej 11. Gra w bruk becie, solidnej ekipie I ligi z szansami na awans (chyba nie oglądam). Z Balickim też trochę chwyt poniżej pasa, może nie był to geniusz, ale gość zwyczajnie miał pecha i moim zdaniem jego dyskwalifikacja, która być może zakończyła jego przygodę z pilką, była niewspółmierna do jego winy.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 06.05.2021 o godz. 15:59.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Stary 06.05.2021, 16:04
Jeszcze taka ciekawa uwaga, Stolarczyk potrafił odbudować czy nawet zbudować Kolara czy Ondraska. Hyballa nie odbudował czy zbudował ani Medveda, ani Beqiraja, ani Forbesa. Tak pod rozwagę.

Zabawnie to teraz wygląda ale w tym meczu w którym ograł Legię 4-0 w naszym napadzie grał Drzazga a w napadzie elki grał...Carlitos.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 06.05.2021 o godz. 16:06.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.05.2021, 16:29
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze taka ciekawa uwaga, Stolarczyk potrafił odbudować czy nawet zbudować Kolara czy Ondraska. Hyballa nie odbudował czy zbudował ani Medveda, ani Beqiraja, ani Forbesa. Tak pod rozwagę.
Za to chyba dobrze mu idzie z odbudowywaniem takiego Żukowa, czy choćby Kone.
Frydrych też za późnego Skowronka miał zjazd formy, a teraz jest bardzo solidny.

Napastników raczej nie mamy, żeby ich odbudowywać.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Stary 06.05.2021, 16:39
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Frydrych też za późnego Skowronka miał zjazd formy, a teraz jest bardzo solidny.

No Kolar teraz w 13 meczach w emmen jeden gol, Ondrasek w 24 w Czechach cztery gole. Nic specjalnego za granicą u nas sporo nastrzelali.

Beqiraj teraz nawet zaczął coś strzelać.

A jak jesteśmy przy Forbsie, to co by nie pisać w pierwszej połowie sezonu bramki strzelał i był oceniany jako najlepszy transfer może poza Frydrychem, który też miał swoich krytyków. Dopiero w końcówce sezonu się zaciął i teraz wszyscy nagle sobie przypomnieli że to przecież "szrot". Ale jakoś te siedem goli strzelił.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.05.2021, 16:51
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
No tak, bo pracuje tu za darmo, a sam jest z domu Rotschild...

Proszę bez takich "naiwnych" tekstów z cyklu: "jesteśmy brzydką panną na wydaniu i nikt nas nie chce". Jest inaczej, jak mamy kasę, to możemy mieć mnóstwo takich "Hyballi" z Zachodu. Tam im nie poszło, życie ich zweryfikowało jako za słabych na tamtejsze ligi; ALBO jeszcze nie nadszedł ich czas, ale z czegoś żyć muszą. Tak ze tak.

btw
Może jedna ktoś w tej II bundeslidze go chce i odejdzie. Wtedy będzie kasa na innego "wirtuoza" z Zachodu, albo rodzimego chowu z którym nasze Trio się dogada.
To i tak temat zastępczy ( a uwaga o Hyballi dygresja). Od co najmniej 5 lat. Zmieniają się tylko nazwiska i nasza ogólna kondycja sportowa.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.05.2021, 17:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Frydrych za póżnego Skowronka miał zjazd formyPrzecież Michal zagrał dopiero w 5 kolejce sezonu a po 11 już Skowronka nie było.Jak juz się ktoś do Frydrycha sadził to po pierwszych meczach rundy wiosennej.To samo FBF.Skowronek miał go do dyspozycji raptem w pięciu kolejkach zanim go pogoniono
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.05.2021, 08:38
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.05.2021, 08:47
Wywiad z Silva
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...wi,nId,5216710

" Od meczu z Podbeskidziem nie znalazłem się nawet w składzie meczowym. Od tamtej pory strzeliliśmy raptem dwie bramki w pięciu meczach, więc rzeczywiście teoretycznie można byłoby zmienić coś w grze ofensywnej"

Odstawil Silve a zostawil Medveda. No "miszcz"
Ostatnio edytowane przez bódyń : 07.05.2021 o godz. 09:00.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.05.2021, 09:31
Akurat to że skreślony zawodnik narzeka na trenera jest w miarę normalne i dość często spotykane,gorzej że niektórzy z tych co mają zostać też miłością do Hyballi nie pałają
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 07.05.2021, 09:49
Podoba mi sie, co powiedzial Papszun: " Nie obchodzi mnie, czy im sie podobaja moje metody treningowe. Oni maja zap....." Takze, ten..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.05.2021, 09:51
ReMix napisał(a):Wyświetl post
Podoba mi sie, co powiedzial Papszun: " Nie obchodzi mnie, czy im sie podobaja moje metody treningowe. Oni maja zap....." Takze, ten..
Ale Papszun nie miał grającego właściciela w szatni.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ABG Bochnia
Member

Od: 07.2014

Stary 07.05.2021, 09:52
no wywiad złoto, jeszcze na interii - klasycznie rozpoczęło się przygotowywanie gruntu pod zwolnienie, ehh człowiek juz traci nadzieje ze bedzie normalnie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.05.2021, 09:55
ABG Bochnia napisał(a):Wyświetl post
no wywiad złoto, jeszcze na interii - klasycznie rozpoczęło się przygotowywanie gruntu pod zwolnienie, ehh człowiek juz traci nadzieje ze bedzie normalnie
Nie będzie. Za dużo chorych układów wokół klubu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.05.2021, 10:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie. Za dużo chorych układów wokół klubu.
To kiedy następny Vanna Ly?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.05.2021, 10:05
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Wywiad z Silva

" Od meczu z Podbeskidziem nie znalazłem się nawet w składzie meczowym. Od tamtej pory strzeliliśmy raptem dwie bramki w pięciu meczach, więc rzeczywiście teoretycznie można byłoby zmienić coś w grze ofensywnej"

Wywiad jak setki innych. Zawsze jest ten zły trener i skrzywdzony piłkarz. Należy pamiętać, ze "prasa" z tego zżyje, a na portalach liczą się kliknięcia.

Medved gra na innej pozycji. Nie jest udanym transferem, ale przynajmniej teoretycznie oczekuje się od niego innych rzeczy. I tak się składa, po historii z Buksą, jest jedynym zmiennikiem dla naszego "łowcy bramek".

Co do Silvy. Nie wykorzystał swojej szansy w Wiśle, nie tylko za czasów Hyballi. Fajnie, że odchodzi.
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.05.2021, 10:31
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Wywiad z Silva

Ale wiesz, że Medved ma jedną asystę (plecami bo plecami, ale ma) w trakcie 446 minut na boisku. A u Silvy oczekiwanie na gola lub asystę to 484 minuty?

Facet grał u trzech trenerów i zapisał się trzema golami i dwiema asystami w dwa sezony...

No i jeszcze jedno. Medved został tylko wypożyczony żeby być ewentualnym zmiennikiem dla FBF. Po sezonie i tak odejdzie.

A ckliwych tekstów o wielkich tradycjach Wisły to nawet nie będę komentował.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 07.05.2021, 10:41
Jean Carlos zawsze na boisku miał minę, jakby miał się zaraz popłakać, ale nie spodziewałem się, że pójdzie wypłakać się do Interii. Żałosne.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.05.2021, 10:44
Jeśli chodzi o mnie to bardziej martwił mnie artykuł, w którym napisano, że zawodnikom nie podobają się ciężkie treningi co 3 dni.... bo to oznacza, że dotychczas nasi kopacze tak nie trenowali... To z kolei wyjaśnia dlaczego polskie kluby nie potrafią grać co trzy dni... bo nie uwierzę, że lekkie treningi były tylko w Wiśle Kraków...

A co do artykułu z Silvą... cóż pokazuje tylko, że nasz magik trener nie jest bogiem w zakresie relacji z ludźmi choć miał mieć odpowiednie przygotowanie psychologiczne, w tym aspekcie...
Osobiście patrząc na naszą grę ofensywną wstawiałbym Silve do składu... zawsze to jakaś zmiana... bo nasi ofensywni zawodnicy to jakiś kabaret... oczywiście Silva jest równie beznadziejny... ale szaleństwem jest myśleć ze Yeboah nagle nauczy się dośrodkowywać czy strzelać bramki... z drugiej strony gdyby grał Silva zamiast Starzyńskiego, który również nie ma liczb... to eksperci forumowi także wylali by wiadro pomyj na trenera, coś w stylu jak może stawia na starego Brazylijczyka, któremu kończy się kontrakt zamiast na młodego Polaka...

Tak czy inaczej jakoś bardziej popieram Hyballe niż zatrudnianie kolejnego nowego zbawcę trenerskiego... Niech chociaż raz za marne wyniki i grę odpowiedzą piłkarze!!!
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 07.05.2021 o godz. 10:48.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.05.2021, 10:45
Dajcie spokój kto będzie płakał za Carlosem ? Spójrzcie na jego instagrama to sami się przekonacie jaka to ....eczka...
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 07.05.2021, 10:46
Ja nie jestem w 100% pewien, że wywalenie Hyballi to dobra decyzja, tak samo jak nie jestem pewien, że pozostawienie go w drużynie i dalsze kręcenie afer ma sens.

Nie mam takiej wiedzy co się dzieje od środka- dlatego dziwią mnie użytkownicy trzymający bezgranicznie jedną ze stron, tak samo jak niegdyś forumowicze markus i kot - uja wiedzieli co się dzieje od środka, a wiecznie mitologizowali i bajki opowiadali.

Wiem jedno - UFAM Kubie w perspektywie DŁUGOTERMINOWEJ, wbrew temu co większość OCZEKUJE, czyli na tu i teraz bez pieniędzy bez sponsora. Oby plotki o kolejnym sponsorze nie były tylko bajkami, a kolejnym krokiem do przodu i odbicia się z zadłużenia.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.05.2021, 10:46
JCS to szrot. Lepszy niż większość sprowadzonego przez trio, ale tylko odrobinę.
Statystyki go obnażają. Nie tyle nie jest Messim, on w ofensywie nawet nie jest Sadlokiem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.05.2021, 10:59
https://www.zdf.de/nachrichten/sport...nline-100.html

Cytat:
Einblicke dank Experten-Quartett

Per Mertesacker und Christoph Kramer sind als ZDF-Experten im EM-Einsatz. Peter Hyballa übernimmt die taktischen Analysen. Als neuer ZDF-Schiedsrichter-Experte wird Manuel Gräfe aus dem "Mainzer Keller" im EM-Sendezentrum auf dem Lerchenberg seine Einschätzungen zu den Entscheidungen geben.
P.S. news jest z 4 maja, a wątpię by ustalenia zapadły w ostatniej chwili, pewnie rozmawiali na temat tego już od jakiegoś czasu.
Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez Adasss : 07.05.2021 o godz. 11:03.
Współwłaściciel, współsponsor
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Stary 07.05.2021, 11:02
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
A co do artykułu z Silvą... cóż pokazuje tylko, że nasz magik trener nie jest bogiem w zakresie relacji z ludźmi choć miał mieć odpowiednie przygotowanie psychologiczne, w tym aspekcie...
A ja bardzo sceptycznie podchodzę do słów JCS. Był wywiad z Makiem, co do którego nie ma wątpliwości, że Wisłę w serduchu ma. I on powiedział, że decyzja Hyballi go zabolała, ale doceniał fakt, że trener powiedział mu to wprost, bez owijania w bawełnę i dziwnych gierek.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.05.2021, 11:03
A przeciez Silva nie narzeka ze sa ciezkie treningi. Narzeka, ze nie gra. Hyballi zabraklo juz zawodnikow do wywalenia. Tych co ma juz nie wywali aby udowodnic swoja racje: mozna si eutrzymac nei strzelajac bramek.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 07.05.2021, 11:09
Aalcman napisał(a):Wyświetl post
A ja bardzo sceptycznie podchodzę do słów JCS. Był wywiad z Makiem, co do którego nie ma wątpliwości, że Wisłę w serduchu ma. I on powiedział, że decyzja Hyballi go zabolała, ale doceniał fakt, że trener powiedział mu to wprost, bez owijania w bawełnę i dziwnych gierek.
Może ugryzł się w język i nie chciał robić większego kwasu wokół klubu.

Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Stary 07.05.2021, 11:13
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Może ugryzł się w język i nie chciał robić większego kwasu wokół klubu.
A to w lutym był już jakiś kwas? Dejże spokój...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 07.05.2021, 11:16
Adasss napisał(a):Wyświetl post
https://www.zdf.de/nachrichten/sport...nline-100.html

P.S. news jest z 4 maja, a wątpię by ustalenia zapadły w ostatniej chwili, pewnie rozmawiali na temat tego już od jakiegoś czasu.
facet zostaje ekspertem taktycznym w telewizji niemieckiej (swiatowy top pilkarski) , no ale NIE ZNA SIE , znaja sie za to forumowicze twsd , głupi ci niemcy , mogli wziasc do studia ogryzka , itp wyszloby taniej (?) i lepiej
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów