The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2019, 15:43
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Pytanie dlaczego podobno ten przyzwoity/dobry trener nigdzie nie pracował(wcześniej szybko mu podziękowano w Pogoni) . Zresztą zaraz będziemy mieli odpowiedź, bo moim zdaniem nie ma szans żeby znalazł pracę na poziomie ekstraklapy. Więc oceni(i "doceni") go środowisko, a nie forumowicze .
Argument tak głupi, że aż szkoda go komentować. Każdy trener kiedyś był w sytuacji że "nigdzie nie pracował". Skowronkowi też szybko podziękowali w Pogoni jak już mamy być tacy skrupulatni.

Mogę iść w zakład, że w 2020 roku Stolarczyk dostanie pracę, najniżej w 1 lidze.

Nie przypadkiem był rozważany jako trener Zagłębia i Lecha. Ale wiadomo, nikt tak nie oceni jak forumowicz TWSD.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.12.2019, 16:22
Pytanie dlaczego podobno ten przyzwoity/dobry trener nigdzie nie pracował(wcześniej szybko mu podziękowano w Pogoni) . Zresztą zaraz będziemy mieli odpowiedź, bo moim zdaniem nie ma szans żeby znalazł pracę na poziomie ekstraklapy. Więc oceni(i "doceni") go środowisko, a nie forumowicze .
Ważniejsza jest odpowiedź, dlaczego ten trener, który nigdzie nie pracował, pojawił się u nas akurat w lecie 2018? Moim zdaniem, pojawił się w Krakowie ponieważ nikt inny nie miał ochoty wchodzić w syf, o którym wtedy zaczynało robić się coraz głośniej.

Wszyscy jadący tutaj po Stolarczyku zachowują się, jakby pisali o trenerze, który pracował w normalnie zarządzanym klubie, bez długów. Trenerze, który miał komfortową sytuację kadrową, który miał swobodę w transferach. No nie, Wisła takim klubem ostatnio nie była i wciąż nie jest.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.12.2019, 17:24
FraMat napisał(a):Wyświetl post
^
Trudno się w tym nie zgodzić.
Pominąłbym tylko fragment o Pogoni sabotującej grę i o tym, że nie było widać naszej przewagi w meczu z ŁKS. Dopóki trzeba było, przewagę było widać.
Trudno się z tym zgodzić. Zwłaszcze że trener Skowronek prowadził Wisłę raptem w 5 meczach, nie mając do tego żadnego okresu przygotowawczego. A że nie jest Skowronek cudotwórcą to co Gunner oczekiwał po 5 meczach? Podchodzi mi to pod mała manipulację.

Rzetelna ocena bedzie możliwa po sezonie. Wtedy będzie można dokladnie porównac pracę obu trenerów.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.12.2019, 18:19
Gunner1906 napisał(a):Wyświetl post
Tak Skowronek jest super bo wygrał dwa mecze mając full kadrę do dyspozycji:

1. Z Pogonią która sabotowała grę w piłkę nożną, a mimo to i tak od 60 minuty nie schodziła z naszej połowy i pewnie gdyby chcieli zdobyć gola to by to zrobili
2. Z ŁKS którego obrońca w 10 minucie postanowił dostać czerwo. 80 minut graliśmy przewadze z najgorszą drużyną ligi, a i tak jakoś tej przewagi wydatnie nie było widać.

Stolarczyk jest be bo przegrywał mecze bez Bashy, Kuby, Brożka a więc praktycznie wszystkich jakościowych piłkarzy i należy go teraz obrażać mimo, że rok temu był z nami w najtrudniejszym momencie dla klubu i potrafił dać nam bardzo fajne chwile.

Skowronek jest super bo ma full skład i ogrywa drużyny które prezentują się jeszcze tragiczniej od nas.

Przypominam, że na forum panowała teoria że wszystko posypało się po odejściu Sobolewskiego i że to Sobol był takim geniuszem. Była to teoria kiedy Sobol zaliczył świetny start w Płocku. Nagle po 7 nie wygranych meczach (w tym 5 porażkach) ta teoria dziwnym trafem ucichła.

Sam gram w piłkę na poziomie okręgówki. Mamy w składzie dwóch zawodników którzy ciągną ten wózek. Wiem doskonale jak wygląda nasza gra, z tymi zawodnikami w składzie a jak wygląda nasza gra bez nich. I choćby do naszej drużynki przyszedł Guardiola to wiem, że bez tych dwóch grajków .... zrobimy na tym boisku, bo reszta tylko się kopie po czole.

Zachowując wszelkie proporcje podobnie jest w Wiśle. W Zabrzu doskonale widzieliśmy co się stało po zejściu kluczowych zawodników. W pół godziny straciliśmy 3 bramki! Stolarczyk natomiast musiał sobie bez nich radzić (i bez kilku innych) w kilku meczach po 90 minut.

Widniały tutaj posty pełne krytyki Stolarczyka że Sadlok wykonuje wszystkie wolne. Wręcz był za to tutaj linczowany. Dzisiaj Skowronek jest super trenerem bo wygrał mecz po bramce Sadloka z wolnego która ustawiła spotkanie. Nikomu nie przyszło do głowy że Stolarczyk raczej nie strzela sobie w kolano i do wolnego nie ustawia zawodnika który wykonuje najgorzej rzuty wolne a tego który na treningach pokazuje że potrafi.

Jesteście .......onymi mądralami a chuja się znacie. Nie wiecie co się dzieje na treningach, w szatni itp.
W ocenie trenera liczy się dla was tylko wynik nie patrząc na żadne inne składowe. Dla Was trener będzie super nawet jeśli drużyna nie stworzy żadnej składnej akcji przez cały mecz, ale wygra bo obrońca drużyny przeciwnej poda do bramkarza a ten przepuści sobie piłkę pod podeszwą pozwalając jej wturlać się do bramki...

Nie twierdzę że Stolarczyk jest super trenerem, ani Skowronek chujowym.
Natomiast nie widzę jakieś znaczącej poprawy w grze zawodników, zwłaszcza biorąc pod uwagę że wszyscy najważniejszych graczy Skowronek miał do dyspozycji i jakich rywali miał Stolarczyk a jakich Skowronek.
Wiele słusznych uwag, sporo z nich podzielam (widzę poprawę gry obronnej DRUŻYNY i SFG za Skowronka). Zwłaszcza przypomnienie zagubionych osób twierdzących że wszystko co dobre to zasługa Sobolewskiego (i w jednym zabawnym przypadku - Carillo) po czasie pokazuje jak bardzo ograniczeni są niektórzy ludzie, dla których musi być ten dobry i ten zły, jeden ma tylko zasługi a drugi - błędy. Prawda jest bardziej skomplikowana, ale wymaga zaakceptowania w jak wielkiej dupie znaleźliśmy się organizacyjnie, sportowo i finansowo. I osoby na których wyładowują negatywne emocje niektórzy frustraci (pole position to Królewski i Stolarczyk, czyli koleś który wyłożył kasę i poświęcił czas kiedy inni położyli na klubie lagę i trener który nie s.......ił, choć powinien) starają się to tylko ogarnąć. To smutne, więc lepiej tego nie widzieć.

Pamiętam kuriozalne oświadczenie UW po meczu z Błękitnymi że mają już dość bujania się w środku tabeli. Ciekawie czy autorzy przejrzeli na oczy? Coś zrozumieli?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.12.2019 o godz. 18:28.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 23.12.2019, 23:08
A ja pamietam jak 07 doskonale ustawiał drużynę, ze nikt nie wiedział co ma grać. Widzę co mecz to doskonale przygotowanie kondycyjne drużyny. Widziałem po wyrazie twarzy 07 ze wie jak to wszystko poukładać. Widziałem to wspaniałe rozgrywanie piłki od tylu choć nie mieliśmy do tego wykonawców. Widziałem mądrość 07 w wyciąganiu wniosków z prze.......onych meczów z jeszcze większymi ogórkami.
A tak na serio to przypomnij sobie wolfy co Ci napisałem w temacie meczowym bodajże po 3 kolejce, Gdy byłeś zachwycony nasza obrona. Już wtedy Ci odpowiedziałem ze obrona i cała taktyka to jest DNO!
Nawet teraz po czasie dalej uważam ze 07 powinien być wcześniej wy.......ony. A szacunek mam tylko do tych którzy sami w stosunku do siebie maja szacunek a 07 go zabrakło.
Trener ma być fachowcem przez duże F i nie interesują mnie zasługi. Czy Skowronek takim się okaże ? Nie wiem. Ocenie po okresie przygotowawczym. Czy widać poprawę? Tak ale tak jak napisałem wcześniej jest za wcześnie aby coś konkretnego napisać.
Lvcas
Member

Od: 11.2019

Stary 24.12.2019, 00:15
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
A ja pamietam jak 07 doskonale ustawiał drużynę, ze nikt nie wiedział co ma grać. Widzę co mecz to doskonale przygotowanie kondycyjne drużyny. Widziałem po wyrazie twarzy 07 ze wie jak to wszystko poukładać. Widziałem to wspaniałe rozgrywanie piłki od tylu choć nie mieliśmy do tego wykonawców. Widziałem mądrość 07 w wyciąganiu wniosków z prze.......onych meczów z jeszcze większymi ogórkami.
A tak na serio to przypomnij sobie wolfy co Ci napisałem w temacie meczowym bodajże po 3 kolejce, Gdy byłeś zachwycony nasza obrona. Już wtedy Ci odpowiedziałem ze obrona i cała taktyka to jest DNO!
Nawet teraz po czasie dalej uważam ze 07 powinien być wcześniej wy.......ony. A szacunek mam tylko do tych którzy sami w stosunku do siebie maja szacunek a 07 go zabrakło.
Trener ma być fachowcem przez duże F i nie interesują mnie zasługi. Czy Skowronek takim się okaże ? Nie wiem. Ocenie po okresie przygotowawczym. Czy widać poprawę? Tak ale tak jak napisałem wcześniej jest za wcześnie aby coś konkretnego napisać.
Jedyna poprawa to gra przy stałych fragmentach. Więcej nie zauważyłem. Straciliśmy 2 bramki z najsłabszą drużyną ligi grając w przewadze jednego zawodnika 80 minut a przy odrobinie pecha mogliśmy stracić nawet 3.
Z tym brakiem szacunku do Stolarczyka bym nie przesadzał, bo rok temu drużyna pod jego wodzą grała wyśmienicie w naprawdę trudnej sytuacji...
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.12.2019, 08:52
Lvcas napisał(a):Wyświetl post
Jedyna poprawa to gra przy stałych fragmentach. Więcej nie zauważyłem. Straciliśmy 2 bramki z najsłabszą drużyną ligi grając w przewadze jednego zawodnika 80 minut a przy odrobinie pecha mogliśmy stracić nawet 3.
Z tym brakiem szacunku do Stolarczyka bym nie przesadzał, bo rok temu drużyna pod jego wodzą grała wyśmienicie w naprawdę trudnej sytuacji...
No ok, tylko przytoczenie samej statystyki bez kontekstu wprowadza w błąd - dwie bramki po karnych, z czego pierwsza z wydumanego. Przy drugiej, gdyby Wasyl schował ręce, to pewnie też bramki by nie było, ale na to trener raczej wiele poradzić nie mógł. Parę osób tu już wspominało, że ŁKS u siebie to zupełnie inna drużyna niż na wyjeździe, a przypominam, że my też jechaliśmy do Łodzi bez wygranej na wyjeździe od chyba pół roku.

Zrobiliśmy naprawdę duży progres mentalny - już nie pękamy po stracie bramki. Zobaczymy, co b dzie na wiosnę.
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 24.12.2019, 09:15
kolejna fajna dyskusja zniknie w pomroku forum , bo niechlujny autor zamiast ją założyc w temacie trenerskim , to zaspamował meczówke
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.12.2019, 15:10
Każdy używający tego j... określenia 07 to powinien się mocno rozpędzić i dobrze pier... w ścianę. Piszecie o facecie, który przez 1,5 roku trzymał w ryzach klub, który w zasadzie nie istniał. Zapewnił nam wiele emocji, świetnych meczów i chwil, ale dla takiego stada grunt to nie dać się naszemu największemu rywalowi - Legii. O tak, porażka z Legią przekreśla zasługi i całokształt Macieja Stolarczyka. Weźcie się zastanówcie nad sobą, bo się tych farmazonów nie da czytać.
I abstrahuje od tego czy Stolar jest dobrym czy przeciętnym trenerem. To pokaże czas, kiedy będzie pracował w normalnym klubie a nie sytuacji gdzie co pół roku musisz wymienić niemal cały skład. Poza tym jestem zdania, że czas Stolarczyka w Wiśle po prostu dobiegł końca. Po jego pobycie w Wiśle wiem natomiast że jest przyzwoitym człowiekiem, który szanuje swój były klub i choćby ze względu na to także Jemu także należy się szacunek. I za nim jeden z drugim znowu będziecie używać tej debilnej formułki 07 (haha, boki zrywać) to się mocno nad sobą zastanówcie, bo wychodzicie na infantylne dzieci sukcesów, które już dawno minęły i czas pogodzić się, że porażki z Legią i nie tylko w najbliższym czasie raczej będą standardem (obym się mylił). I na koniec - to nie Legia jest naszym największym rywalem śmieszki.
PAWEŁ
Senior Member

Stary 24.12.2019, 18:01
07 z ległą to była kwintesencja warsztatu tego trenera. Porażki zawsze się zdążają i będą się zdazać wszystko zależy w jakim stylu a styl drużyny 07 to był styl chłopaków z orlika który pierwszy raz się spotkali i postanowili pokopać w piłkę. Trzeba mieć jaja a nie cipe aby podać się do dymisji.

@tas de fleia -może przypomnisz ile drużyna przez te 10 ostatnich kolejek pod wodza 07 oddała strzałów na bramkę( wszystkich)? W sumie to nawet nie zdawałem sobie sprawy że 3 zawodników to niemal cały skład. No popatrzcie człowiek cały czas się uczy.

A teraz zrób to co mi proponujesz. Idź się rozpędź i przy....... w ścianę może coś Ci to pomoże i przestaniesz obrażać innych userow.
Hatiankin
Junior Member

Od: 08.2019

Stary 25.12.2019, 10:28
To napewno bedzie trudniejszy mecz
Tanie zakupy razem z Rabato
Lvcas
Member

Od: 11.2019

Stary 25.12.2019, 12:00
07 z ległą to była kwintesencja warsztatu tego trenera. Porażki zawsze się zdążają i będą się zdazać wszystko zależy w jakim stylu a styl drużyny 07 to był styl chłopaków z orlika który pierwszy raz się spotkali i postanowili pokopać w piłkę. Trzeba mieć jaja a nie cipe aby podać się do dymisji.

@tas de fleia -może przypomnisz ile drużyna przez te 10 ostatnich kolejek pod wodza 07 oddała strzałów na bramkę( wszystkich)? W sumie to nawet nie zdawałem sobie sprawy że 3 zawodników to niemal cały skład. No popatrzcie człowiek cały czas się uczy.

A teraz zrób to co mi proponujesz. Idź się rozpędź i przy....... w ścianę może coś Ci to pomoże i przestaniesz obrażać innych userow.
A 4:0 z Legia, 5:2 z Lechem i Lechią, 3:0 i 0:2 z Żydami to czyja była kwintesencja?
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.12.2019, 12:44
Generalnie Stolarczyk był dobry do momentu tej serii 10 porażek. Co się stało w tej drużynie to nie wiem. Wszystko przez ostatnie półtora roku wyglądało tak samo, czyli chujowo ale stabilnie. Organizacyjnie i finansowo Wisła się sypała ale mentalnie ta drużyna cały czas była razem, oficjalnie jakichś zgrzytów nie było, każdy wiedział, że jest bieda ale sportowo dawał z siebie tyle ile mógł. Nagle coś się zjebalo, ja nadal twierdzę, że oni grali na zwolnienie trenera, no i przyszła seria 10 meczów, praktycznie co jeden to gorszy. Dlaczego? Jak to się stało? To już sami zainteresowani mogą sobie odpowiedzieć na to pytanie. Dla mnie jest niepojęte, że drużyna, która co runde pokazywała charakter w tych cięzkich czasach nagle staje się drużyną paralityków, którzy umieją jedynie podawać piłkę między obrońcami, a to i też nie zawsze bo czesto w strefie obrony asystowali przy bramkach rywala oraz, że nie potrafilismy oddać strzału na bramkę przez cały mecz. Zmienił się trener i nagle sobie przypomnieli jak się gra.

Dlatego nie gadajcie, że Stolarczyk taki cienki, bo o ile te 10 meczów to była klapa totalna, a on sam też odlatywał w wywiadach po i przed meczowych, to reszta meczów była jak najbardziej na plus. A we mnie juz zawsze będzie siedziala myśl co to się stało , że nagle chlopakom się odechciało grać...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
PAWEŁ
Senior Member

Stary 25.12.2019, 14:36
Ja Stolarczykowi źle nie życzę. Niech się ogarnie przemyśli pewne rzeczy. Podsumowując okres pracy w Wiśle w moim subiektywnym odczuciu można podzielić na 3 etapy.
Etap 1 07 przychodzi do Wisły - drużyna jest dobrze przygotowana kondycyjnie do nowego sezonu. Wedle wielu fachowców jesteśmy zespołem „najładniej” grającym w piłkę. Zespół ma siły na pełny mecz. Obrona dramat ale potrafimy zabiegać przeciwnika i wcisnąć kilka bramek więcej. Ogólnie fajnie się odpadało. Ogólnie 07 nie poprawił gry obronnej , ale dobra chłopaki mieli inne problemy na głowie

Etap 2 przerwa zimowa 18/19- już wtedy były s.......one przygotowania do rundy wiosennej ale chłopaki jechali na „oparach”
Tak pamietam 4:0 z Legła i pamietam jak wyglądaliśmy i zdychaliśmy z braku siły w 2 następnych kolejkach. Generalnie do końca sezonu notowaliśmy regres przygotowania kondycyjnego

Etap 3 wisienka na torcie - brak jakiegokolwiek przygotowania. Nie wiem czy chłopaki wygrzewali się na płazy czy jak. Ego 07 wyjechało w kosmos, nie dość ze zjebał przygotowania to jeszcze zaczął kombinować z ustawieniem zapominając ze taktykę się dobiera pod zawodników których się ma do dyspozycji. Ale Ego 07 nie przyjmuje tej myśli do wiadomości. W klubie zdają sobie sprawę ze zjebanych przygotowań. Następuje audyt zewnętrzny notabene ewenement. Chłopaki maja siły na 1 polowe. A kwintesencja jego warsztatu są kolejne w.......e tak z ogórkami z 2 ligi jak i z ekstra klapy. Mało tego 07 miał 3 miesiące aby naprawić swoje błędy, popracować nad kondycja, SFG, gra obronna. Ale co tam jego ego nie widziało 3 wyraźnie lepszych drużyn. Byliśmy pośmiewiskiem na cały kraj. Czy wyciągnął jakieś wnioski? Wątpię

Podsumowując dostał wiele szans na naprawienie swoich błędów(wielu trenerów nie miało tyle szczęścia) a co zrobił ? Wszystko zjebał. Wedle mnie to szkoda już sobie strzępić ryja na tego typa.
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 25.12.2019, 14:48
Gunner1906 bardzo mądry post. Z dedykacją dla kanapowych ekspertów z tego forum, a ze szczególną dla jednego nadeksperta od trenerki.
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.12.2019, 15:50
Niektórzy koledzy na tym forum zasługują na bana za obrażanie ludzi oddanych temu klubowi. Krytyka każdemu się należy jeśli słuszna natomiast pogardliwe traktowanie już nie.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.12.2019, 22:19
Wedle mnie to szkoda już sobie strzępić ryja na tego typa.
wypisz, wymaluj to, co myślę o tobie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

fqqs
Member

Od: 12.2011

Stary 25.12.2019, 22:24
Cytat:
Ja Stolarczykowi źle nie życzę. Niech się ogarnie przemyśli pewne rzeczy. Podsumowując okres pracy w Wiśle w moim subiektywnym odczuciu można podzielić na 3 etapy.
Etap 1 07 przychodzi do Wisły - drużyna jest dobrze przygotowana kondycyjnie do nowego sezonu. Wedle wielu fachowców jesteśmy zespołem „najładniej” grającym w piłkę. Zespół ma siły na pełny mecz. Obrona dramat ale potrafimy zabiegać przeciwnika i wcisnąć kilka bramek więcej. Ogólnie fajnie się odpadało. Ogólnie 07 nie poprawił gry obronnej , ale dobra chłopaki mieli inne problemy na głowie

Etap 2 przerwa zimowa 18/19- już wtedy były s.......one przygotowania do rundy wiosennej ale chłopaki jechali na „oparach”
Tak pamietam 4:0 z Legła i pamietam jak wyglądaliśmy i zdychaliśmy z braku siły w 2 następnych kolejkach. Generalnie do końca sezonu notowaliśmy regres przygotowania kondycyjnego

Etap 3 wisienka na torcie - brak jakiegokolwiek przygotowania. Nie wiem czy chłopaki wygrzewali się na płazy czy jak. Ego 07 wyjechało w kosmos, nie dość ze zjebał przygotowania to jeszcze zaczął kombinować z ustawieniem zapominając ze taktykę się dobiera pod zawodników których się ma do dyspozycji. Ale Ego 07 nie przyjmuje tej myśli do wiadomości. W klubie zdają sobie sprawę ze zjebanych przygotowań. Następuje audyt zewnętrzny notabene ewenement. Chłopaki maja siły na 1 polowe. A kwintesencja jego warsztatu są kolejne w.......e tak z ogórkami z 2 ligi jak i z ekstra klapy. Mało tego 07 miał 3 miesiące aby naprawić swoje błędy, popracować nad kondycja, SFG, gra obronna. Ale co tam jego ego nie widziało 3 wyraźnie lepszych drużyn. Byliśmy pośmiewiskiem na cały kraj. Czy wyciągnął jakieś wnioski? Wątpię

Podsumowując dostał wiele szans na naprawienie swoich błędów(wielu trenerów nie miało tyle szczęścia) a co zrobił ? Wszystko zjebał. Wedle mnie to szkoda już sobie strzępić ryja na tego typa.

Kolejna analiza z dupy. Porównaj sobie teraz skład w każdym z etapów. Żeby rozwiać wątpliwości - uważam, że po 07 Stolar powinien podać się do dymisji.
lucker
Member

Od: 08.2018

Stary 25.12.2019, 22:28
Dla mnie user Paweł i jemu podobni to nie są kibice Wisły. Olejcie ich wypociny, bo garbaty Kraków tylko ma paliwo dla siebie.
Nigdy nie uwierzę, że kibic Wisły może tak pisać. Chyba że ma jakieś problemy psychiczne.
Gdzie są eksperci którzy twierdzili, że ojcem sukcesu był Sobol? Przyznają się czy odszukać i przypomnieć ich posty?
Jeśli /odpukać! / nasze trio powie, że jednak nie dźwignie Wisły, to znów pojawia się eksperci którzy zmieszają ich z błotem?!
A i pytanie retoryczne dla "kibiców" Wisły. Czy gdyby na koniec sezonu Stolarczyk zakończył pracę w Wiśle w glorii i chwale zamiast przedłużać kontrakt w tym jakże stabilnym klubie to byście go wychwalali pod niebiosa?
Ostatnio edytowane przez lucker : 25.12.2019 o godz. 22:33.
Delgado
Senior Member

Stary 25.12.2019, 23:20
Lucker, ale po co poświęcać uwagę kretynowi?
wolfy
Senior Member

Stary 26.12.2019, 00:27
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Generalnie Stolarczyk był dobry do momentu tej serii 10 porażek. Co się stało w tej drużynie to nie wiem. Wszystko przez ostatnie półtora roku wyglądało tak samo, czyli chujowo ale stabilnie. Organizacyjnie i finansowo Wisła się sypała ale mentalnie ta drużyna cały czas była razem, oficjalnie jakichś zgrzytów nie było, każdy wiedział, że jest bieda ale sportowo dawał z siebie tyle ile mógł. Nagle coś się zjebalo, ja nadal twierdzę, że oni grali na zwolnienie trenera, no i przyszła seria 10 meczów, praktycznie co jeden to gorszy. Dlaczego? Jak to się stało? To już sami zainteresowani mogą sobie odpowiedzieć na to pytanie. Dla mnie jest niepojęte, że drużyna, która co runde pokazywała charakter w tych cięzkich czasach nagle staje się drużyną paralityków, którzy umieją jedynie podawać piłkę między obrońcami, a to i też nie zawsze bo czesto w strefie obrony asystowali przy bramkach rywala oraz, że nie potrafilismy oddać strzału na bramkę przez cały mecz. Zmienił się trener i nagle sobie przypomnieli jak się gra.

Dlatego nie gadajcie, że Stolarczyk taki cienki, bo o ile te 10 meczów to była klapa totalna, a on sam też odlatywał w wywiadach po i przed meczowych, to reszta meczów była jak najbardziej na plus. A we mnie juz zawsze będzie siedziala myśl co to się stało , że nagle chlopakom się odechciało grać...
Komu się odechciało grać? Zdybowiczowi, Szocie, Grabowskiemu, Pawłowskiemu, Wasylowi, Boguskiemu, Wojtkowskiemu?
Człowieku, serio nie ma według Ciebie różnicy czy grają Brożek, Błaszczykowski, Sadlok, Mak, Basha, czy są zdrowi? Bo to wygląda jakbyś przeczytał wyniki na livescore ale zapomniał sprawdzić składów.
Jeśli wypadnie nam 2-3 kluczowych piłkarzy to nie mamy kim grać. Brożek to nasz jedyny napastnik, Sadlok - lewy obrońca, Błaszczykowski i Mak - jedyni skrzydłowi, Basha - jedyny def. pomocnik. Zastępców albo nie ma, albo prezentują poziom pierwszoligowy lub niżej. Co gorsza, nawet słabiutki Janicki jest niezastąpiony kiedy alternatywą jest dogorywający sportowo Wasyl. A teraz sobie sprawdź jak wyglądały składy w tych 10 meczach.

Z Zabrzem zeszło trzech z kluczowych piłkarzy i gra się skończyła. W sumie w Płocku zszedł Paweł i mecz też się dla nas skończył, bo on zgrywa piłki, podaje, strzela gole i generalnie zmusza obronę rywali do uwagi. Asysta Wasyla tylko skończyła dzieło zniszczenia.

Zejdźmy trochę na ziemię, naszą grę w tym sezonie ciągnęło czterech piłkarzy. Bez nich to my prezentujemy poziom drugoligowy. Problem w tym że cała czwórka często łapie kontuzje, a dwójka z nich jest sporo po 30-tce. Jasne, możliwe jest że nagle nasza młodzież eksploduje a Boguski i Wasyl cofną licznik, ale bardzo mało prawdopodobne.

Bez transferów nie utrzymamy się, bez względu na trenera.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.12.2019 o godz. 00:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Delgado
Senior Member

Stary 26.12.2019, 00:36
Jedno jest pewne, mit Sobola cudotwórcy został brutalnie ośmieszony, ale kolesie go tutaj forsujący dalej sobie radośnie piszą.

Walczymy o życie, ale wyzywanie Stolara, który jest bardzo dobrym trenerem, jak na polskie warunki, temu nie pomaga.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.12.2019, 02:19
Pisanie o składzie, kiedy taki Raków i Górnik to mają może 1-2 sensownych piłkarzy na całą kadrę to lekkie nadużycie . Poza tym wiosną byliśmy trochę mocniejsi i zdobyliśmy całe 3 pkt więcej od spadającego z hukiem Zagłębia Sosnowiec(skład g*wna), notując przy okazji 9 porażek w 17 spotkaniach(w całym 2019 roku nie będę już liczył Stolarowi...). Liga go zweryfikuje i wtedy ktoś mam nadzieję przyzna się do błędu(to słaby lub to dobry trener).
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 26.12.2019, 10:00
Pisanie o składzie, kiedy taki Raków i Górnik to mają może 1-2 sensownych piłkarzy na całą kadrę to lekkie nadużycie . Poza tym wiosną byliśmy trochę mocniejsi i zdobyliśmy całe 3 pkt więcej od spadającego z hukiem Zagłębia Sosnowiec(skład g*wna), notując przy okazji 9 porażek w 17 spotkaniach(w całym 2019 roku nie będę już liczył Stolarowi...). Liga go zweryfikuje i wtedy ktoś mam nadzieję przyzna się do błędu(to słaby lub to dobry trener).
Czemu skrajne nadużycie? Raków 11 miejsce, Górnik 12(czyli bez szału), a nie przypominam sobie jakieś plagi kontuzji w tych zespołach tak jak u nas. Gdybyśmy mieli mniej absencji pewnie byśmy kończyli ten rok na miejscach 9-12. Pisanie że za kontuzje odpowiada również sztab jest prawda ale tylko po części. Śledząc ostatnie lata naszych zawodników można zauważyć że kontuzje przydarzaly im się praktycznie co chwile. Kuba, Brożek, Wasyl, Burliga i jeszcze kilku można by bez problemu wymienić. Więc po prostu Ci zawodnicy przez swoją karierę sa już tak wyeskploatawani że złapać im kontuzje jest bardzo łatwo.

Skowronek ma ten komfort póki co ze na ataku może dać Brożka, a nie Zdybowicza, na skrzydle Kubę a nie Boguskiego a w środku Bashe a nie Szote czy Szota (mylą mi się i nie wiem który jest sp).

Stolarczyk tego komfortu nie miał i wszystko się s.......ilo. Początkowo nie chciałem żeby go zwalniano później podobnie jak zarząd zmieniłem zdanie gdyż aby podnieść drużyne psychicznie po tylu porażkach potrzeba było kogoś nowego.

Natomiast my przede wszystkim potrzebujemy dobrych piłkarzy. Bardzo ważne żeby do kadry dołączyło kilku jakościowych grajkow. Nie mówię że jacyś super ale chociaż na poziomie takiego Maka. Na wiosnę pewnie znowu ktoś wypadnie i kolejny trener będzie miał problem i zacznie się tu grupowe obrażanie.
wolfy
Senior Member

Stary 26.12.2019, 10:34
Proponuję niemtórym sprawdzić ile meczy przed przyjściem do Wisły z powodu kontuzjinopuścili Mak, Błaszczykowski czy Burliga. W ogóle dla Maka to ta runda jest bardzo udana nie tylko pod względem sportowym, ale też zdrowotnym.

Nie wiem, czy tylko ja sięgam pamięcią dalej niż pół roku wstecz, ale kontuzje Bashy i odnawiające się problemy z łydką Pawła to nic nowego. Zresztą, Brożek dawno nie wyglądał tak dobrze pod względem formy i zdrowotnym, Stolarczyk był chwalony że tak świetnie go odbudował na początku sezonu.

Winy sztabu w kwesti tych piłkarzy nie ma raczej żadnej - każdy z nich ma bogatą historię powracających kontuzji, w niektórych przypadkach tych samych. Do tego Burliga wypadł z powodu choroby a Bartosz (o ile pamiętam) problemów z kręgosłupem.

O ile zgodzę się z kolegą wyżej że potrzebujemy kilku solidnych ligowców (niekoniecznie z ekstraklasy), to powinni oni mieć końskie zdrowie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.12.2019, 12:38
Transfery muszą skupić się na sensownej alternatywie dla Bashy, Kuby i Brożka - nie ma zmiłuj się. Bez tego powtarzać się będą mecze z Górnikiem.

W obronie można postawić byle pozoranta i może jakoś to będzie. Do łatania jest Niepsuj, Szota czy Wasyl - przy założeniu mądrego ustawienia i zachowaniu czujności na 110% nie musi tu być tragedii. W środku ofensywy razem z Żukowem mamy wręcz bogactwo (o ile Chuca dalej będzie utrzymywał poziom). Natomiast bez tych trzech graczy nie istniejemy, a szczególnie bez Brożka, który zachowując proporcje jest dla nas niczym Lewy dla kadry. Strzela, walczy, wygrywa główki, absorbuje 3/4 obrony, do tego potrafi podać lepiej niż ktokolwiek od czasu Szymkowiaka z tych wszystkich lat. Gracz totalny. Nie wspominając, że potrafi nagle w 90 min odpalić pressing, którego nie spodziewał się już nikt.

Bez tej zdrowej trójki nie istniejemy na obecną chwilę.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.12.2019, 13:01
Kontuzjowani w meczu Legia-Wisła 7:0
Bartosz
Buksa
Basha
Błaszczykowski
Niepsuj

Kontuzjowani w meczu ŁKS - Wisła 2:4
Savicevic
Wojtkowski
Drzazga

Generalnie cały sezon gramy powalonym składem i czesto brakuje kogoś waznego. Kadre mamy waską więc każda strata boli podwójnie. Nie mowię, że Stolarczyk miał ekstra warunki i non stop pełnym skład do gry.
Na pewno jest jedna prawidłowość i logiczna sprawa... bez Kuby ta drużyna traci połowe siły. Bo to dobry piłkarz ale i kapitan, mentor, legenda. Można powiedzieć, że jak on nie gra to będzie porażka.
Ja nie mowię, że mieliśmy wszystko wygrywać w tych 10 porazkach ale styl gry, ilośc bledów, brak pomysłu na akcję nawet - już nie mówię o pomysle na 90 minut gry, to powalało.
I już na serio nie mówmy, że brak Kuby i Bashy usprawiedliwia 7:0 z Legią i styl w jakim grali oraz te 9 spotkań, które były drogą przez mękę
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 26.12.2019 o godz. 13:10.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.12.2019, 14:38
Gunner1906 napisał(a):Wyświetl post
Czemu skrajne nadużycie? Raków 11 miejsce, Górnik 12(czyli bez szału), a nie przypominam sobie jakieś plagi kontuzji w tych zespołach tak jak u nas.
Piszę o czymś innym. Popatrz jak słabe jakościowo są te zespoły... Zwłaszcza Raków... Nie przypominam sobie żeby przed sezonem eksperci piłkarscy z tego forum marzyli o piłkarzach z Częstochowy . W dodatku grają za drobne, a budżet klubu to jakieś 12-13 mln zł(pewnie z 10 mniej od nas). Ale mają trenera. Przygotował te ogórki fizycznie i taktycznie, zbudował ten zespół i mają konkretny wynik. Obraziłbym jednak Papszuna gdybym go postawił przy Stolarczyku, bo ten pierwszy coś jednak w tej piłce osiągnął(wprowadził ekipę do Ekstraklapy).

A co do szacunku... Maciej Stolarczyk miał szansę po meczu z Legią. Wychodzi na konferencję, przeprasza kibiców, mówi że pewien koncept się wyczerpał, a on rezygnuje. Każdy NORMALNY i PRZYZWOITY człowiek by się tak zachował. Była już seria wielu porażek, a dodatkowo ten wynik(0 : 7) będzie przypominany za 50 lat... To jest niewyobrażalne, jak ten mecz wyglądał. Pomijając już tą przyzwoitość to on musiał sobie zdawać sprawę z tego, że z jego pracy już nic nie wyniknie i to jego koniec, więc po co to ciągnąć? Piłkarze mu zgotowali pogrzeb.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 26.12.2019 o godz. 14:49.
wolfy
Senior Member

Stary 26.12.2019, 16:08
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Kontuzjowani w meczu Legia-Wisła 7:0
Bartosz
Buksa
Basha
Błaszczykowski
Niepsuj

Kontuzjowani w meczu ŁKS - Wisła 2:4
Savicevic
Wojtkowski
Drzazga

Generalnie cały sezon gramy powalonym składem i czesto brakuje kogoś waznego. Kadre mamy waską więc każda strata boli podwójnie. Nie mowię, że Stolarczyk miał ekstra warunki i non stop pełnym skład do gry.
Na pewno jest jedna prawidłowość i logiczna sprawa... bez Kuby ta drużyna traci połowe siły. Bo to dobry piłkarz ale i kapitan, mentor, legenda. Można powiedzieć, że jak on nie gra to będzie porażka.
Ja nie mowię, że mieliśmy wszystko wygrywać w tych 10 porazkach ale styl gry, ilośc bledów, brak pomysłu na akcję nawet - już nie mówię o pomysle na 90 minut gry, to powalało.
I już na serio nie mówmy, że brak Kuby i Bashy usprawiedliwia 7:0 z Legią i styl w jakim grali oraz te 9 spotkań, które były drogą przez mękę
Dodajmy, że Brożek z Legią (jak przez reszte sezonu) grał na blokadach. W sumie przy normalnej kadrze nie powinien w ogóle grać, maks wejść na 15 minut.

Z ŁKS-em brakowało nam zaś zawodników którzy, szczerze mówiąc, w prezentowanej w tym sezonie formie są nam zbędni, albo wręcz (Savicević) są wartością ujemną dla zespołu.

Te 10 meczy pokazało nam jaką mamy kadrę i kto tak naprawdę ciągnie ten klub za uszy.

Ja nie liczę że sprowadzimy kogoś o umiejętnościach Kuby czy Brożka bo to przy naszych problemach finansowych abstrakcja, ale potrzebujemy piłkarzy którzy będą coś wnosić do gry, a nie ją sabotować.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.12.2019 o godz. 16:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.12.2019, 16:18
Masturbujecie się tym 0:7 jakby takie mecze i wyniki nie przytrafiały się drużynom jakieś tysiąc pięćset razy lepszym od nas w danej chwili...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów