|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Dla mnie świetny mecz Burligi. Poza ty cieszy że był doping i zgasiliśmy parchactwo na murawie jak i dopingiem. Szkoda nerwowej końcówki. Ale ważne zwycięstwo i 3 punkty ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Dzięki chłopaki za grę! Brawo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Przez epizod na ławce Bundesligi jego "wirtualna wartość" (tak to nazwijmy) jest bardzo wysoka, a myślę że wiele się nie pomylę jak powiem, że przydałoby mu się ogranie fizyczne w 1 lidze jak Drzazdze czy paru innym chłopakom wcześniej. To na pewno nie nastąpi ze względu na przepisy od nowego sezonu, ale w praktyce chłopak stoi w miejscu od 2 lat. Wczoraj natomiast można żałować, że dobrze się nie wyłożył, bo był ewidentny karny na nim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Warto zauwazyc jak zmienila sie nasza gra od meczu z Zabrzu poprzez Kielce i do wczoraj.To juz jest inny zespoł niz ten raptem sprzed miesiaca.
Kuba coraz lepszy,szybszy to jest profesor ,gra ,pokazuje kto gdzie,jak jest gorąco to wymusi faul zeby wybic przeciwinika z rytmu.Pilkarz -juz legenda.Na srodku dobry tez Basha wczoraj Vukan troche mniej widoczny ale bedzie z niego pozytek. Dobrze tez Burliga ,on czesto ma tak ze wlozy ta noge tam gdzie potrzeba i tym samym wczoraj skasowal pare dobrych parchatych podań. Fakt gdyby Kamil sie polozyl to bylby na 100% karny. Generalnie jakby ktos nad nami czuwal od stycznia mam nadzieje,niewiem kto ale jest dobrze szykuje sie piekna walka o 8 ,ciekawe w ile godzin pojda bilety na L.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 18.03.2019 o godz. 19:41.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Co do asysty... moje zdanie jest takie, że chciał dogrywac w okolicy piątego metra, a że Kuba zamykał akcje to wszyła piękna asysta i piękna brama. Wątpię, aby to było zamierzane, ale to tylko moja opinia z dodatkiem uprzedzenia do Peszkina. Ile razy Peszkin jest przy piłce tyle razy z kumplem: " PATRZ, Peszkin, jedziesz!!! Obadaj jak zdu..pcy zaraz" Żal jak cholera, że nie strzelił na 4:0. Jeszcze coś o Kubie: wierzę, że będzie jeszcze lepiej grał i jeszcze wiele radości nam da (pod warunkiem, że zostanie na przyszły sezon). AHA - Zgadzam się, iż Bury zagrał świetnie! Zawsze ceniłem jego nieskoordynowane wejścia w pole karne z komicznym dryblingiem, co najlepsze Bury jak na obrońca ładuje jakieś tam bramki, w odróżnieniu np do Maćka Sadloka.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 19.03.2019 o godz. 08:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
No bo nie było praktycznie okresu przygotowawczego, tzn był od meczu w Zabrzu o tego w Kielcach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Czy ktoś się wczoraj przypadkiem nie wykartkowal na Legię?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nikt, wszyscy mogą grać
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chciałem jeszcze ocenić mecz, żeby nie było wątpliwości, bo parchate myślą, że są drugim Ajaxem...
OTÓŻ byliśmy zdecydowanie LEPSI pod każdym względem - nie robią na mnie wrażenia strzały parchatych walone w trybuny... Nie... a takich było wiele. Znałem tam dwóch grajków: Gola z ległej i tego Kabrere jakiegoś bo z korony - reszta to zbieranina noł nejmów z dupy wymamłana. W ten dzień byliśmy o wiele lepszą drużyną. Obecnie dzieli nas JEDEN punkt, ale biorąc po uwagę z jakimi problemami zmagaliśmy się to parchate będąc w podobnej sytuacji szorowaliby dno. Od kilku kolejek grają trochę lepiej niż ich padaka i myślą, że świat zawojują haha To było pewne, że przy stanie 2:0 cofniemy się - w 90% w każdym meczu tak jest. Drzazga miał setę, Peszko również. Sprawiedliwy wynik to 4:0 - dwie bramki w końcówce to efekt rozluźnienia. Tym się różnimy od parchatych, że u nas tacy zawodnicy jak min WASYL chcąc grać, wiedząc, że jest problem z wypłata a u nich nie grałby nawet za dwukrotnie wyższy hajs - min tym się różnimy. Kolejna sprawa ... parchate kwestionują, że dodajemy kolorytu lidze i jesteśmy jednym z najwazniejszych zespołów mimo, że gramy słabo od kilku lat...Proponuje parchom podliczyć ilu widzów przyszło na stadion kiedy graliśmy na wyjeździe a ile na ich żałosny klubik... wyjdzie obraz - ale to durnie nawet tego nie potrafią skumac. Covilo legendą parchów wuahahah jakiś roztropek - takich jak on było u nas przynajmniej 20stu od Cupiała, a u nich jeden gar przez 20 lat nazbierał się, który finalnie olał ich moczo-kałem. Nigdy tego nie robiłem, ale przełamałem się - poprosiłem o link i wlazłem na to parchate forum (wk... mnie strasznie wycieranie sobie gęby JPII przez tych gnojów to taki off top) aby pośmiać się i przekonać, że mają orzeszki zamiast mózgów.. Aż nosiło mnie, aby sie zalogować i odpisac, wiec wklejam tutaj może ten ktoś z nich przeczyta: "Ja wierzę. Zawsze. Do ostatniej minuty. To sport, a Cracovia znaczy dla mnie w życiu tyle co moja mama i rodzina." --- >Bardzo ładnie debilu, właśnie przyznałeś się, że masz matkę ku..wę... ZAWSZE NAD WAMI!
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.03.2019 o godz. 22:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piątek w jakimś wywiadzie śmiał się z parchatych pytany o przeskok z EK do SA, mówił że tam grał przy 2k haha
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
U nas wracają ze łzami w oczach: Kosa, Broziu, Głowa, Cleber, Błaszczu i wielu innych. Przysięgam nie moge nadziwić się, że Wasyl wiedząc, że będzie grał za darmo postanowił przyjść do nas i olać śmiechem kałuże, komunistyczny klub z prezesem ziomem stalina feee tpfuuu Historia godna ZAORANIA !
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.03.2019 o godz. 22:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
W ankiecie weszło.fm w kategorii dzban kolejki wygrał jednomyslnie:
" Usługi remontowe cracovia" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Sadlok też ładował, ale zrobili mu krzywdę, przestawiając go na środek.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jestem przekonany, że Peszko chciał tak wrzucić piłkę. To nie pierwszy jego przerzut/długie dośrodkowanie do Kuby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
A co do parchow to zyja w niezlym matriksie skoro twierdza ze pokonali nas na trynunach. Jak Boga kocham stojac na C nie slyszalem ich wcale dopiero jak strzelili kontatkowa to sie ozywili tyko ze to byla 93 minuta. Bylo juz wiele glosniejszych ekip ktore przyjezdzaly w pare setek. Po chooj oni chcieli jeszcze wiecej biletow jak juz w 1550 nie byli wstanie glosno zaspiewac? Moze zeby bylo ich wiecej do walki z kaloryferami i krzeselkami? Mam nadzieje ze chociaz sprzedadza na zlomie i zrzuca sie szczerbatemu na kly.
Ostatnio edytowane przez rasel1906 : 19.03.2019 o godz. 02:26.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wszędzie cisza, tematu nie ma. Kto napisze wprost kiedy koniec z bandytami ? https://gazetakrakowska.pl/derby-kra...lo/ar/13969549
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zdradzę ci sekret - UW. A nawet dwa - chodzą słuchy, że jadczak bierze informacje od "bandyty" z cracovii. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
rasel1906
Za to my na Cracovii zawsze przekrzykujemy ich młyn, bawimy się 90 minut, odpalamy race i palimy ich barwy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Powiem Wam, że aż żałuję przerwy na reprę, która nam wpadła teraz. Te dwa, a nawet trzy, ostatnie mecze to naprawdę było coś, na co człowiek chciałby patrzeć co tydzień.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Niech odpoczną. Nie musze chyba przypominac wyników z rywalami odrazu po ostatnich 4 wygranych meczach derbowych? Slabizna i solidne w...rdole
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Patrząc na urazy Buchalika i Drzazgi których zmieniono ze względu na urazy, leżącego Burligi trzymającego się za kolano? po wślizgu na piłkę, dwa razy narzekającego na skurcze Savićevicia to bardzo dobrze zawodnikom zrobi przerwa dwu tygodniowa. Niech odpoczną, bo ostatnie tygodnie grali na na prawdę wysokich obrotach! Dajmy im chwilę a wrócą jeszcze silniejsi!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
Biorąc pod uwagę co się działo w przerwie zimowej to każdy dzień treningów całej ekipy działa na naszą korzyść. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
No pojechało ich tam trochę dlatego szansa na to, że któryś z cwelki złapie uraz jest wysoka. Majecki raczej nie będzie grał z nami, Kucharczyk nie wiadomo, ale ponoć zdąży. Na pewno dużym plusem będzie nieobecność tego kretyna Cafu bo gość im robił całą grę. Niestety wraca Remy, ale jest bez formy meczowej i ogrania dlatego szansa na jakieś błędy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Prezentacja pejsów jak zwykle żałosna, dziwiłem się jak tak liczna grupa może się tak ujowo prezentować - ZERO. My z kolei praktycznie non stop doping, 25k vs 1.5k i oni twierdzą, że u nas było kiepsko bo nie było flag na płotach..I co z tego, a co to flagi dopingują? Żałosne twierdzenie, według nich w sezonach kiedy zdobywaliśmy MP a oni grali w 2 lidze to i tak on byli lepsi DNO i SYF, ŻENADA. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no jak to?przecież frekwencje nam robią sukcesy, gramy co roku o majstra.nie to co oni się męczą biedaki i kasy tam nie ma.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 19.03.2019 o godz. 12:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ostatnie 9 celnych strzałów Wisły to 9 bramek !
Skuteczność jak u Tsubasy ![]() A ktoś pamięta - czy dwóch golach Bashy z Pogonią były jeszcze jakieś CELNE strzały ? Bo wtedy wyjdzie 11 ! Powód: matematyka
Ostatnio edytowane przez szorstki : 19.03.2019 o godz. 12:35.
![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bo kilka zablokowanych, w sumie to bez sensu gadac o skuteczności, że celny to wpada, jak są strzały w trybuny i zablokowane.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Choć mimo wszystko osobiście nie lubię tych przerw na reprezentację ![]() |
|
|

|