The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2018, 15:54
Tak oklejenie przynajmniej części band jest świetnym pomysłem. Tak samo jak próba zaangażowania kogoś znanego w promocje socios.

Natomiast sytuacja klubu jest teraz taka, że każdy grosz trzeba ładować bezpośrednio do klubu, a koszt oklejenia choćby części band betonowych to zapewne koszt kilku tyś. zł. Choć kto wie, być moze to byłaby opłacalna promocja?

Ps. Czekam na rozpoczęcie zbiorki kasy na bilety dla potrzebujacych/dzieci/szkol. Chętnie dorzucę pare groszy.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 19.11.2018, 12:59
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Natomiast sytuacja klubu jest teraz taka, że każdy grosz trzeba ładować bezpośrednio do klubu, a koszt oklejenia choćby części band betonowych to zapewne koszt kilku tyś. zł. /dzieci/szkol.
Dlatego aktualnie raczej nie bierzemy pod uwagę innego "oklejenia" niż wirtualne
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Stary 19.11.2018, 13:06
rav napisał(a):Wyświetl post
Dlatego aktualnie raczej nie bierzemy pod uwagę innego "oklejenia" niż wirtualne
Ja myślę, że można to wpisać na listę "do zrobienia" z jakimś niskim priorytetem. Jeśli oczywiście wcześniej klub o tym nie pomyśli.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 19.11.2018, 13:17
Ujmę to tak...

Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Stary 19.11.2018, 13:27
rav napisał(a):Wyświetl post
Ujmę to tak...

że Ci się chciało odpalać painta
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 19.11.2018, 13:41
@rav ale dzięku temu klub zyska, bo skoro Socios skorzysta to i Wisła nie wiem jaki jest tego koszt i czy trzeba mieć milion pozwoleń ale to byłby dobry pomysł, żeby Socios reklamowało się na stadionie. chociaz może to jeszcze nie ten etap Stowarzyszenia, bo najpierw dajmy coś od siebie, żeby móc wymagać od drugiej strony.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.11.2018, 15:13
Faktem jest, że przydałoby się jakaś spektakularna deklaracja przystąpienia do socios.
Jakiś celebryta, najlepiej w nc+ przed meczem.
Tak, żeby to napędziło modę na socios.
Znamy kogoś chętnego?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Stary 19.11.2018, 16:00
Tak zupełnie poważnie, to uważam, że jednym z punktów działalności Socios powinno być rozpropagowanie idei wśród własnych kibiców, aby zechęcić ich do wejścia w struktury Socios. Możemy to zrobić na kilka sposobów, starając zwerbować kogoś znanego (Kuba Błaszczykowski jak już wróci do Wisły? sam fakt bycia w strukturze ramię w ramię z takim gościem to jest jakaś nobilitacja), lub finansując jakąś akcję, która będzie widoczna dla szerszego grona. pod drugą opcję podchodzi właśnie zakrycie tych brzydkich betonów, wszak na stadion chodzą wszyscy kibice a i transmisje tv pokazują nasz stadion. ja rozumiem, że Wisła ma swoje problemy i nie jest to pierwszoplanowy wydatek na który możemy przekazać kasę, ale myślę, że powinniśmy rozważyć podobne opcje i jakoś zaplanować, "zakolejkować" budżet. burza mózgów w tym temacie moim zdaniem wskazana
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.11.2018, 16:45
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Faktem jest, że przydałoby się jakaś spektakularna deklaracja przystąpienia do socios.
Znamy kogoś chętnego?
W lidze plus mogli by coś o tym powiedzieć, zrobić o tym osobny reportaż czy coś. Wszystko jest do dogadania.

Druga rzecz drogi ravie. Na samym forum i ludziach, że tak powiem ze "srodowiska" wiele nie zdziałamy

Musimy się otworzyć na całą społeczność również marketingowo. Trzeba myśleć perspektywicznie patrzeć na ten projekt długofalowo. Dopiero w takim ujęciu on ma sens. Nasze 50 czy 100 tys na ten moment wiele klubowi nie pomogą serio.

Uważam, że w tym momencie 20% budżetu powinny iść na marketing i promocje samego socjos a pozostałe 80% powinny iść na wspieranie klubu.

Zresztą i tak uważam, że w obecnej sytuacji najlepsza pomoc od kibiców to jest zrobienie kompletu na ostatnich dwóch meczach. Realna szybka kasa już. Nie trzeba kombinować ze zbiórkami innymi głupotami tylko szybka akcja. No ale ja póki co widzę, że nie ma nawet woli "na górze"
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.11.2018, 17:51
regan napisał(a):Wyświetl post
W lidze plus mogli by coś o tym powiedzieć, zrobić o tym osobny reportaż czy coś. Wszystko jest do dogadania.

Druga rzecz drogi ravie. Na samym forum i ludziach, że tak powiem ze "srodowiska" wiele nie zdziałamy

Musimy się otworzyć na całą społeczność również marketingowo. Trzeba myśleć perspektywicznie patrzeć na ten projekt długofalowo. Dopiero w takim ujęciu on ma sens. Nasze 50 czy 100 tys na ten moment wiele klubowi nie pomogą serio.

Uważam, że w tym momencie 20% budżetu powinny iść na marketing i promocje samego socjos a pozostałe 80% powinny iść na wspieranie klubu.

Zresztą i tak uważam, że w obecnej sytuacji najlepsza pomoc od kibiców to jest zrobienie kompletu na ostatnich dwóch meczach. Realna szybka kasa już. Nie trzeba kombinować ze zbiórkami innymi głupotami tylko szybka akcja. No ale ja póki co widzę, że nie ma nawet woli "na górze"
Góra przecież już dawno powiedziała, że gdyby na każdym meczu było 23 tys albo jeszcze lepiej komplet to byłoby całkiem dobrze. Ile razy ma jeszcze to powtarzać?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 19.11.2018, 17:59
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Znamy kogoś chętnego?
może ktoś zna osobiście Dańca, Iwana , itp ?
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 19.11.2018, 19:02
Moim zdaniem bardziej trzeba by się skupić na aktualnych i byłych piłkarzach Wisły. Czy np taki Marcelo który na każdym kroku podkreśla swoją więź z Wisłą nie mógłby dołączyć? Mamy Sarki który na instagramie częścią jest w koszulce Wisły niż aktualnego klubu.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 19.11.2018, 19:17
Marcelo zapewne chętnie nakręciłby jakiś filmik promujący, może nawet coś przelał na socios. Musiałby ktoś ze stowarzyszenia skontaktować się jedynie z Ćwiąkałą. On ma z Marcelo kontakt. Pomagał przy akcji 12 bohater etc.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.11.2018, 19:28
sebanop napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem bardziej trzeba by się skupić na aktualnych i byłych piłkarzach Wisły. Czy np taki Marcelo który na każdym kroku podkreśla swoją więź z Wisłą nie mógłby dołączyć? Mamy Sarki który na instagramie częścią jest w koszulce Wisły niż aktualnego klubu.
a to dobre
Ja bym jeszcze jego kumpla Donalda dołączył On mógłby nawet chuuja swojego pokazać na instagramie. Byłby większy zasięg

Panowie jak macie tak absurdalne propozycje składać to nie składajcie ich wcale
Tego typu promocja ma ludzi zaciekawić, zainteresować, ma nadać temu przedsięwzięciu wartość, żeby oni poczuli, że to jest poważna sprawa, że angażują się w to poważni, szanowani ludzie. To muszą być autorytety, ludzie zasłużeni dla piłki, dla klubu, dla jakiejś dziedziny, którzy osiągnęli jakiś sukces, którzy mają szacunek w środowisku i ogólnie. A Ty proponujesz do promocji dać pokazywaczy chuuja, i nieudaczników, którzy zniszczyli sobie i tak marną karierę poprzez harce we Franticu.

Bój się Boga

Jak już macie coś proponować to konkretnie, a nie jakieś badziewne propozycje
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 19.11.2018, 19:40
Gdzie w moim poście wynalazles Donalda? Akurat on do Wisły żadnego sentymentu nie czuje. A rozumiem że dogadasz się z Wisłą i właścicielem stadionu o oklejaniu band? Prędzej Marcelo do socios się zapisze niż na betonach będą banery Socios... że nie wspomnę o lidze+ ...
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 19.11.2018, 20:22
Marcelo być może i chciałby nakręcić filmik wspierający, jednak nikt z nas nie zna zapisów w jego kontrakcie z Lyonem.
Często piłkarz staje się wizytówką i marką klubu, reklamowanie działań innego klubu (nawet będącego klubem gorszym niż Lyon) może być po prostu zabronione zapisem z umowy.
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 19.11.2018, 20:35
Ale czemu szukać tak daleko. Mamy dwie legendy w klubie jedna na ławce druga w gabinecie klubu.
Odpowiedz cytując
Socios Wisła Kraków
Junior Member

Od: 08.2018

Stary 19.11.2018, 23:23
Otwarte spotkanie Stowarzyszenia Socios Wisła Kraków odbędzie się w sobotę, 24 listopada o godzinie 14 w restauracji "U Wiślaków".

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.11.2018, 00:39
pietruch napisał(a):Wyświetl post
Marcelo być może i chciałby nakręcić filmik wspierający, jednak nikt z nas nie zna zapisów w jego kontrakcie z Lyonem.
Często piłkarz staje się wizytówką i marką klubu, reklamowanie działań innego klubu (nawet będącego klubem gorszym niż Lyon) może być po prostu zabronione zapisem z umowy.
Komu kibicowac tez ma zapisane w kontrakcie? Socios to akcja kibicow.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 20.11.2018, 18:18
Wiadomo, czy zbieramy przez Socios kase na bilety dla potrzebujących/dzieci z DD?

Coś ucichło, a myślę że kilkadziesiąt, kilkaset biletów możemy ogarnąć.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.11.2018, 20:44
Postaramy się jeszcze dzisiaj coś napisać na ten temat.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 21.11.2018, 16:41
To co teraz napiszę pewnie jest głupie, na pewno jest głupie ale z drugiej strony wygląda na to że my stoimy nad przepaścią i za 4-5 tygodni może nas nie być.

Ostatnio wypowiadali się Ziętek i Kwiecień, którzy zadeklarowali chęć kupna klubu, przedstawili swój planowany wkład około 4,5-5 mln rocznie.
Ziętek+Kwiecień (4mln=4 mln) co miałoby iść na funkcjonowanie klubu, pozostałą część miałby wykładać ktoś trzeci i to miałoby iść na spłatę zobowiązań.

Nie chcą więc wchodzić bo nie mają trzeciego do brydża.
Wiem że Stowarzyszenie Socios póki co raczkuje, jest mało członków ale sami widzicie że coraz więcej osób wstępuje. Ja sam przystąpię w styczniu (wcześniej brak możliwości), ale darowizna na pewno jakaś poleci ode mnie do tego czasu. Wśród moich znajomych też jest część osób która ma przystąpić w grudniu/styczniu.

Może jako socios, w imię zasady że tonący brzytwy się chwyta warto byłoby się skontaktować z tą 2 inwestorów, może moglibyśmy być tym trzecim. Całość kwoty szłaby na spłatę zaległości, plus cykliczne akcje kupna biletów dla dzieci z DD, szkół etc.

Wiem że póki co to pewnie nasze roczne składki wynoszą 200-300 tys. ale musimy próbować, być może za kilka miesięcy będziemy w stanie wkładać 1-2 mln PLN do budżetu?

Musimy próbować wszystkiego, zarządzie Socios, przemyślcie to? Walczmy!!!!!
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 21.11.2018, 16:51
Nie chce odbierać optymizmu ale na razie roczne składki oscylują wokół 100-120 tys rocznie...

Może Witek się wypowie: Jak wyglada odpowiedzialność prawna wobec takiego stowarzyszenia jak Socios? Czy w przypadku (hipotetycznie) udziałów w klubie odpowiedzialność za dług Wisły Kraków SA rozkłada się na członków stowarzyszenie czy zarząd?
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 21.11.2018, 16:56
Może niekoniecznie wchodzić do klubu, gwarantować sobie udziały etc. tylko jakoś zagwarantować np. na piśmie że całość środków zebranych w ramach projektu zostanie przeznaczona na zadłużenie klubu.
Może to w połączeniu z tym mitycznym sponsorem z Meksyku ich przekona do wejścia do klubu. Istnieje bowiem prawdopodobieństwo że Ziętek i Kwiecień w ogóle nie wiedzą o takiej inicjatywie kibiców......
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.11.2018, 17:02
120 tysięcy rocznie na poziomie ekstraklapy to kropla w morzu potrzeb.
Ale na poziomie 4 czy 3 ligi to mogą być pieniądze nie do przecenienia.
Szanujmy to, co jest - tych 150 członków na dzień dzisiejszy to jest naprawdę niezły wynik, choć mam nadzieję że będzie lepiej!
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 21.11.2018, 17:23
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
120 tysięcy rocznie na poziomie ekstraklapy to kropla w morzu potrzeb.
Ale na poziomie 4 czy 3 ligi to mogą być pieniądze nie do przecenienia.
Szanujmy to, co jest - tych 150 członków na dzień dzisiejszy to jest naprawdę niezły wynik, choć mam nadzieję że będzie lepiej!
Dokładnie organizujmy sie mobilizujmy bo jak się wszystko dobrze ułoży to sobie będziemy jakieś fajne akcje robić albo w szkółkę inwestować np. ale jak przyjdą czarne dni to grupa kilkuset socios może być jedynym realnym kołem ratunkowym.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 21.11.2018, 20:35
Na forum został właśnie założony pokój dla Socios.

Niewielu z Was ma tam jeszcze dostęp. Wszystkie osoby, które chcą mieć dostęp do pokoju prosimy o przesłanie maila na adres zarządu z informacją o nicku jaki macie na forum i krótką formułką w stylu: "Proszę o udzielenie dostępu do pokoju Socios na forum wislakrakow.com".

Sorry za nadmierny formalizm, ale wiecie jak z tym RODO jest...

Wkrótce jeszcze dostaniecie maila w tej sprawie.
Odpowiedz cytując
lopez71
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2010

Stary 21.11.2018, 23:58
Fajnie, tylko że ja nie mam maila dlatego deklaracje składałem osobiście
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 22.11.2018, 00:22
lopez71 napisał(a):Wyświetl post
Fajnie, tylko że ja nie mam maila dlatego deklaracje składałem osobiście
Pamiętam, nie zapomniałem o tym

Napisz tutaj formułkę, o której wspomniał Rav - nadamy Ci uprawnienia.
Odpowiedz cytując
lopez71
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2010

Stary 22.11.2018, 00:42
Dziękuje za wyrozumiałość, pewno tylko ja jestem takim rodzynkiem bez maila.
Proszę o udzielenie dostępu do pokoju Socios na forum wislakrakow.com
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów