|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Cześć wszystkim,
Piszę pracę licencjacką nt. zarządzania klubami sportowymi w Krakowie i jeden z podrozdziałów poświęcony jest właśnie Wiśle. Piszę to na uczelni ekonomicznej, więc wiadomo, że interesują mnie aspekty ekonomiczne, jednak dane i liczby dot. budżetu, wpływów z budżetów biletów itd są w raporcie EY, a mi potrzeba też troszkę innych informacji, bo zarządzanie to przecież nie tylko pieniądze. Informacje, które chciałbym uzyskać to : - jak wygląda struktura organizacyjna klubu? - ile osób pracuje w klubie ( najlepiej w danych sektorach) - jak wygląda organizacja wyjazdów oraz obozów przygotowawczych? - jak są otrzymywane i pożytkowane fundusze? - jak wygląda współpraca z młodzieżą? Jeżeli ktoś byłby w stanie, podratować mnie jakimiś dokumentami, tekstami, posiada taką wiedzę lub wskaże mi osobę do której mogę się zwrócić, będę bardzo wdzięczny za pomoc ! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Cześć, myślę, że najlepszym pomysłem jest zwrócić się w tej sprawie do klubu. Sprawdź też sprawozdanie z działalności, które jest w sieci.
Dlaczego podział pracy oparty jest o materiał badawczy a nie zagadnienia przedmiotowe? Tak się robi w ekonomii? Przecież modele zarządzania klubami ekstraklasowymi, a nawet pierwszoligowymi są podobne i w tym zakresie będziesz się powtarzał. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Trzeba napisać pismo do klubu z prośbą o udostępnienie takich danych.
Ewentualnie umówić się tam przez sekretariat z jakimś dyr. Szukanie tego na forum to powinna być ostateczność jak praca ma być wiarygodna. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Jasne, że tak myślałęm, że wiecie do kogo uderzać bezpośrednio, ale są jakieś raporty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Nie tylko pismo z prośba o udostępnienie danych, ale także pismo potwierdzające od promotora.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
zobacz na sciaga.pl
|
|