|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Za takim Śliwą ten przywołany tu przez Ciebie Junco jeździł po Polsce, rozmawiał z rodzicami chłopaka, żeby przekonać go do przenosin pod Wawel. O Plewce też słychać dużo dobrego, miewał już ciekawe mecze w sparingach pierwszej drużyny. Czasami trzeba zrobić porządny krok do przodu, żeby wejść na wyższy poziom. Tylko trzeba ten krok chłopakom umożliwić. Nie sprawdzą się? Trudno - co stracimy? Pięć meczów bez Mitrovica czy Cywki w składzie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Co do samej taktyki trenera, nie mam nic przeciwko, po prostu brak wykonawców i tyle. ![]()
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Teraz jak już nie gramy o puchary to jak najbardziej trzeba próbować. Tylko czy Carillo da komuś szansę skoro twierdzi w wywiadzie, że młodzi nie wykazują determinacji? I czy takiego młokosa jest sens wstawiać do składu jeśli jest podejrzenie, że mocno odstaje? Przypominam, że Kiko dał trochę minut Laskosiowi i chłopak wyglądał jak wyjęty prosto z orlika. No ale osobiście jestem za ogrywaniem. Tylko, że ostatni trener, który się tego nie bał to Probierz. Wpuścił od pierwszej minuty Kamińskiego do ataku.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
a) trener ma wiekszą pensję za wyższe miejsce (w związku z czym nie bedzie ryzykował grania jakimiś nołnejmami) b) sa piłkarze którzy muszą grać - naciski zarzrządu by grali aby ich sprzedać/ zapisy kontraktów, umów miedzy menadzerami a dyr.sportowym? c) młodzi sie nie nadają i odstają d) trener nie lubi grać młodymi e) młodzi nie kumają po angielsku niczego co mówi trener f) fizcznie młodzi nie nadają sie na polską jatkę itd... i teraz pytanie do Tych którzy wsadzają Naszą młodzież do pierwszej jednenastki: -Który z młodych powienien grać, za kogo powinien grać no i dlaczego taką szansę powinien dostać. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Biorę to wszystko pod uwagę Szprotson.
Nie uwierzę, że trener ma płacone więcej za to, czy zajmie miejsce szóste czy ósme (a na nic innego się nie zanosi). Taki Carlitos powinien grać, ze względu na bardzo prawdopodobną sprzedaż tego zawodnika w lecie, więc niech gra i walczy o jak najlepszy angaż dla siebie i kasę dla Wisły. Młodzi się na nadają i odstają - większość tak, niektórzy jednak mają przebłyski, także podczas meczów sparingowych pierwszej drużyny. Trener nie lubi grać młodymi? No comment Młodzi nie kumają? Nie wierzę, nie w tych czasach. Fizycznie się nie nadają? To kogo to wina? Ich, czy może sztabów szkoleniowych?Który ma grać? Już wspominałem - Plewka (jeśli plotki o przejściu Cywki do Lecha po sezonie są prawdziwe, nawet bym się nie zastanawiał), być może Laskoś (choć ja do niego przekonania żadnego nie mam, może się jednak mylę w jego ocenie). Na pewno Chorążka. |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
U nas jakoś tak dziwnie jest że żaden trener od czasów Kulawika nie lubi grać młodymi. Nawet w meczach o pietruszkę. O tak już mamy.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ja też nie wiem czemu młodzi nie grają, ale chce dac do zrozumienia ze czasem nie tylko postawa sportowa decyduje o tym czy grasz czy nie
![]() Chorązka na pewno - tez bym był za tym by go ktoś sprawdził, ale czy on w ogóle jest dobry? Moze dlatego ze Ci młodzi są chujowi? Tak ja to odbieram. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Takie pytanie można będzie zadawać względem każdego juniora - dopóki nie zagra taki łebek przynajmniej kilku spotkań, gówno będziemy wiedzieć. Powtórzę się, mamy teraz idealny okres, by ich przetestować pod kątem przyszłości.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Zgadzam się, na miejscu trenera popróbowałbym teraz inne ustawienie/zawodników skoro nie gramy już o nic. Przykładowo skoro daje teraz łapać minuty Ondraskowi to wystawiłbym go na szpicy od pierwszych minut, na skrzydłach Carlitos i Imaz. Halilović na środku pomocy jako kreatywny zawodnik obok dwóch DP. Na drugą połowę wpuszczać najlepszego z młodych i tyle.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 23.04.2018 o godz. 13:00.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Wlasnie, wlasnie, mlodzi mlodymi ale jakies nowe rozwiazania moglby popróbować tak jak pisze silver. Inne ustawienie, poprzesuwac zawodnikow. Z drugiej strony takie rzeczy powinny byc przygotowywane na treningach. Wczoraj bylismy bezradni grajac w przewadze. Nie wiedzieli co robic zupełnie jakby ich taka sytuacja zaskoczyla. Znowu biorac pod uwage ewentualne odejscia/przyjscia to cholera wie co trener powinien robic
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Kostal zagrał. 22 lata czyli młody. Okazało się, że nie przykłada się do treningów kondycyjnych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Mitro i Cywka to combo juz jest sławne , sprawdzone i znane.
![]() Polecamy w pakiecie , Gwaracja dominacji srodka pola ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
szkoda,że odchodzą za dramo zawsze jakiś grosz![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Charakterologicznie Mitrovic jest bardziej sado, a Cywka maso. Nie mam wątpliwości.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ja miałem wrażenie, że to nie był żaden skurcz czy zmęczenie tylko lekka kontuzja mięśniowa, Kostal padł po tym jak źle stanął próbując ruszyć do biegu. Chyba nikt tutaj nie połączył tego z tym, że w zespole jest nade wyraz dużo właśnie różnego rodzaju kontuzji mięśniowych - może coś jest nie tak w tym zakresie przygotowań, bo ja nie pamiętam jeszcze takiej plagi drobnych urazów mięsniowych w zespole....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Stare dobre małżeństwo... tylko jak długo jeszcze gra Wisły ma na tym cierpieć? Kiedy on w końcu przejrzy na oczy?
![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 24.04.2018 o godz. 10:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak go puści z torbami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Joan Carillo - 11 meczow ligowych - srednia punktow 1,27
Kiko Ramirez - ostatnie 11 meczow ligowych - srednia punktow 1,36 Juz nie ma zadnych watpliwosci - decyzja o zmianie trenera sie nie broni. A jak dorzucimy do tego, ze Dariusz Wdowczyk nie jest splacony, a my musimy teraz jeszcze placic dwom trenerom do czerwca 2019, to ta decyzja jest wrecz finansowym strzalem juz w mocno pokiereszowany leb. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Powiem tak pierwsze mecze pod wodzą Carrillo wniosły zdecydowany powiew optymizmu. Maksa osiągnął po wygranej z 7 w Warszawie, ale po tym meczu były 2 najgorsze spotkania w wykonaniu Wisły w ostatnich czasach jakie oglądałem Sandecja i ostatni mecz z Legią. Nie chodzi o wynik tylko o grę. W meczu z Sandecją nawet gdyby miał trwać 200 minut i tak nie strzelilibyśmy bramki, w meczu z 7 jedyną szansą na zwycięstwo byłoby wykartkowanie czerwonymi kolejnych 3 zawodników Legii, i walkower, bo nawet pewnie grając przeciwko 8 Legionistów nie wcisnęliby bramki......
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Obawiam się, ze Carillo miał w tym czasie więcej kontuzjowanych graczy niż Kiko i musiał grać wynalazkami oraz prowizorką.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja absolutnie nie jestem za zwalnianiem Carrillo ale badzmy powazni
Kto byl kontuzjowany? Basha i ostatnie dwa mecze Sadlok, od biedy Gonzalez, reszta by murawy nie powachala ewentualnie robiliby za zmiennikow ( z ktorych nasz hiszpanski Moskal korzysta najwczesniej od 70 minuty) ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|