The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2018, 13:12
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego nie ma rozważań dla zajęcia przez nas miejsca nr 4? Przecież nie jest to nierealne.
Na razie piszemy o końcu 2 rundy.
Tu było o szansach na 4 miejsce i raczej są niewielkie:
https://wislakrakow.com/forum/showpo...&postcount=687

funkykoval napisał(a):Wyświetl post
dlaczego Lubin ma nic nie ugrać u siebie z Jagiellonią ? ugra punkt i już nie będzie problemu...
dlaczego starozakonni mają wygrać w Niecieczy ? Zieliński poprzestawia klocki w 2 tygodnie pogoni ich do roboty i Spiączka się obudzi plus obrona Częstochowy do końca meczu i po marzeniach o awansie.............

Nic nie jest przesądzone odkąd zobaczyłem końcówkę meczu jaga - Arka, kiedy to bałem się o awans do 8 Wisły przed meczem z Legią.....
Arka wbrew pozorom wcale nie musi przegrać u siebie z Legią, a w derbach mam wrażenie, że Lechia dzisiaj przegrałaby nawet z Kaszubią Kościerzyna czy Jaguarem Kokoszki.....
Jak chcesz rozważać mało prawdopodobne scenariusze to jest teoretyczna szansa, że wypadniemy z top8:
Arka +6, Korona +3, Zagłębie +6, Wisła +0

Owszem, w piłce może się wszytko zdarzyć ale jak widać po historii drużyny narodowej przez ostatnie 30 lat, zdarzenia typu "Anglia przegra z San Marino (co da nam awans do baraży)" zachodzą bardzo rzadko.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 20.03.2018 o godz. 13:29.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.03.2018, 14:19
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
a do mistrza ?
Łatwo policzyć.

Szkoda że w tym roku nie ma podziału punktów. W 7 spotkań nie nadrobimy frajerskich wtop z Polckiem czy Zagłębiem u siebie.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 20.03.2018, 20:32
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Na razie piszemy o końcu 2 rundy.
Tu było o szansach na 4 miejsce i raczej są niewielkie:
https://wislakrakow.com/forum/showpo...&postcount=687

Jak chcesz rozważać mało prawdopodobne scenariusze to jest teoretyczna szansa, że wypadniemy z top8:
Arka +6, Korona +3, Zagłębie +6, Wisła +0

Owszem, w piłce może się wszytko zdarzyć ale jak widać po historii drużyny narodowej przez ostatnie 30 lat, zdarzenia typu "Anglia przegra z San Marino (co da nam awans do baraży)" zachodzą bardzo rzadko.
Mało prawdopodobne ? A jak bardzo prawdopodbne były 3 pkt Wisły w Warszawie? Podejrzewam, ze nikt tego nie obstawiał przed meczem na 100%.... Co Twojego scenariusza - zależny jest o wyników w 6 meczach - ja nawiązałem jedynie do tego, że ekstraklasa jest nieprzewidywalna, a seria kilku wygranych starozakonnych może równie dobrze zakończyć porażka w Niecieczy, która przed chwila dostała w dupę od Pogoni
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 20.03.2018, 21:34
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Mało prawdopodobne ? A jak bardzo prawdopodbne były 3 pkt Wisły w Warszawie? Podejrzewam, ze nikt tego nie obstawiał przed meczem na 100%.... Co Twojego scenariusza - zależny jest o wyników w 6 meczach - ja nawiązałem jedynie do tego, że ekstraklasa jest nieprzewidywalna, a seria kilku wygranych starozakonnych może równie dobrze zakończyć porażka w Niecieczy, która przed chwila dostała w dupę od Pogoni
Owszem może. Problem w tym, że Probierz zrobił kawał dobrej roboty i to teraz procentuje. Tak samo jak zaufanie Filipiaka (ew. Filipiakówny). Dlatego bardziej prawdopodobne jest, że jednak zdobędą brakujące 4 punkty. Zwłaszcza, że nie ma podstaw by sądzić, że Termalica odbije się od dna.

Również mam podstawę obstawiać, że my w tej rundzie też zdobędziemy jeszcze 4+ punktów.

Edit:
Tu jest o Zagłębiu w tym roku: http://weszlo.com/2018/03/20/zaglebi...e-a-razem-nim/
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 20.03.2018 o godz. 23:27.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.03.2018, 02:09
Nie ma co gdybać, co by było gdybyśmy wygrali z Płockiem/Lechią/Koroną/Piastem, bo pewnie każdy klub miał takie mecze. Liczy się co w tabeli, a u nas wygląda to nieźle. Fundamenty pod top4 położone, teraz trzeba budować.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.03.2018, 10:36
Najwyższa Komisja Odwoławcza zdecydowała, że zabrzanie otrzymają 3 punkty za walkower z Piastem.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 23.03.2018, 11:15
Aktualna tabela po decyzji komisji. Niby jesteśmy blisko pucharów, niby też daleko. Robi się ciekawie.

Ostatnio edytowane przez silver03 : 23.03.2018 o godz. 11:18.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.03.2018, 11:39
być albo nie być to mecz z Lechem, albo zredukujemy do 3, albo zrobi się 9 i pozamiatane, w skrócie mecz o 6pkt...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 23.03.2018, 11:41
Bardziej nastawiałbym się na walkę o 4 pozycję i Puchar Polski dla Legii. Wówczas 4 pozycja daje LE.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.03.2018, 11:49
pytanie czy zdobędzie, ale jeśli tak to szanse jak najbardziej są, bo i Górnik ma Lecha w ostatniej kolejce, jeśli uda się zdobyć 10-12pkt w tej dogrywce w tym bezpośrednio puknąć Górnika, który obecnie formą nie grzeszy, to chyba jedna z największych szans ostatnich lat
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.03.2018, 12:53
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Bardziej nastawiałbym się na walkę o 4 pozycję i Puchar Polski dla Legii. Wówczas 4 pozycja daje LE.
Wpierw wywalczmy awans do 8, a później marzmy o 4 miejscu. Ciągle przecież mamy szanse z niej wylecieć i walczyć o utrzymanie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 23.03.2018, 12:56
@PhantomRanger mamy 1% szans na wypadnięcie z niej
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 23.03.2018, 13:20
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Wpierw wywalczmy awans do 8, a później marzmy o 4 miejscu. Ciągle przecież mamy szanse z niej wylecieć i walczyć o utrzymanie.
Żeby Wisła wyleciała z top8 to m.in. Legia musi przegrać z Arką. Zaś zdobycie przez nas JEDNEGO punktu w meczu z Amicą(d) lub Sandecją(w) powoduje zaklepanie top8.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 23.03.2018 o godz. 13:24.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 23.03.2018, 13:58
Tu rozwinięcie:

5. Wisła K - 43
6. Wisła P - 43 (różnimy się tylko ilością bramek i to nie w meczach bezpośrednich)!
7. Korona - 41
8. Zagłębie - 39
9. Craxa - 38
10. Arka - 37

Kalendarz:
Wisła K: Amica(d), Sandecja(w)
WPłock: Piast(d), Jaga(w)
Korona: Lechia(d), Śląsk(w)
Zagłębie: Jaga(d), Craxa(w)
Craxa: Termalica(w), Zagłębie(d)
Arka: Legia(d), Lechia(w)

Aby Wisła wypadła z top8 muszą zajść wszystkie przypadki poniżej
1. musimy przegrać oba mecze
2. Arka musi wygrać oba mecze
3. Craxa wygrywa oba mecze
lub Zagłębie zdobywa 4+ punkty
4. Korona zdobywa co najmniej 2 punkty w dwóch meczach.

W efekcie wyjdzie gigantyczna mała tabela, której nie chce mi się liczyć ale najprawdopodobniej zdobędziemy ostatnie miejsce.

Na "zdrowy rozum" to Craxa po wygranej w Niecieczy będzie walczyć z Zagłębiem o miejsce nr 8. Patrząc na kalendarz to Koronie 41 może wystarczyć.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 23.03.2018 o godz. 14:31.
Odpowiedz cytując
CrazyBoy96
Senior Member

Od: 03.2017

Stary 23.03.2018, 14:37
4 miejsce prawdopodobnie nie da pucharów w tym sezonie. No chyba, że legia wygra puchar Polski
Odpowiedz cytując
Eberk
Member

Od: 04.2010

Stary 23.03.2018, 14:37
To 5. miejsce na koniec rundy zasadniczej jest najgorsze ze wszystkich pod katem przeciwnikow u siebie (4., 6., 7.).

Najlepiej byloby zajac 4. i miec 4 mecze u siebie (1., 6., 7., 8.), ale nie sadze bysmy jednoczesnie zgarneli komplet punktow i Gornik stracil punkty u siebie z Sandecja. Bo nie wydaje mi sie, by urwali Lechowi jakiekolwiek punkty na Bulgarskiej. Przy rownej liczbie punktow zdecyduje bilans spotkan bezposrednich, a tu mamy 2 porazki.

Co ciekawe, na 90minut.pl juz jest podany terminarz do konca sezonu i podstawione druzyny na podstawie aktualnej tabeli. Jesli nic by sie nie zmienilo, mielibysmy u siebie Zabrze, Korone i Plock czyli malo ciekawie. Na wyjezdzie zas Legie, Jage, Lecha, Zaglebie (Craxe jesli je przegoni), czyli naprawde ciezkie wyjazdy, by moc myslec o ugraniu czegos na koniec.

Przy 6. miejscu, gdyby sie nic nie zmienilo, mielibysmy 2. Legie, 7. Plock/Korone i 8. Zaglebie (Craxe). Pod wzgledem kibicowskim bardzo fajny terminarz. Ale to oczywiscie tylko dywagacje, wszystko sie moze zdarzyc.

Teoretycznie moglibysmy nawet wypasc z osemki, ale to musialaby sie stac naprawde jakas katastrofa. Musielibysmy zanotowac do konca komplet porazek (Lech, Sandecja) czyli 0 punktow, a Arka (Legia, Lechia) i Cracovia (Termalica, Zaglebie) jednoczesnie komplet zwyciestw lub Arka z 2 zwyciestwami i Zaglebie (Jagiellonia, Cracovia) z minimum 4 punktami. Jeszcze Korona (Lechia, Slask) traci do nas 2 pkt. i Plock mimo tej samej liczby punktow ma gorszy bilans bramkowy, ale trudno zakladac, by ta pierwsza nie zdobyla chociaz 2 punktow, a Plock chociaz 1 pkt. A to wszystko przy naszych dwoch porazkach.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 23.03.2018, 16:09
Najlepiej byłoby zająć 1, ale ja tam się cieszę, że jesteśmy w grupie mistrzowskiej na 2 kolejki przed końcem rundy.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 23.03.2018, 17:08
Eberk napisał(a):Wyświetl post
To 5. miejsce na koniec rundy zasadniczej jest najgorsze ze wszystkich pod katem przeciwnikow u siebie (4., 6., 7.).
...
Na czwarte to już raczej nie ma szans. Górnik musiałby nie zdobyć 3 punktów w 2 meczach. A co do 5,6 i 7 to nie ma specjalnej różnicy. Wolę Legię w 31 kolejce i zakończyć sezon w Krakowie.

5: Legia(w), Górnik(d), Jaga(w), Craxa(w), ?(d), Amica(w), ?(d)
6: Jaga(w), Legia(d), Amica(w), ?(d), ?(d), Górnik(w), Craxa(d)
7: Górnik(w), Amica(d), Legia(w), ?(w), Craxa(d), Jaga(d), ?(w)

https://wislakrakow.com/forum/showpo...&postcount=701
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 23.03.2018, 18:38
CrazyBoy96 napisał(a):Wyświetl post
4 miejsce prawdopodobnie nie da pucharów w tym sezonie. No chyba, że legia wygra puchar Polski
możesz rozwinąć ten wątek ?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.03.2018, 18:41
Nie wiadomo co autor miał na myśli, bo jeśli Legia zdobędzie PP i MP to miejsce w pucharach ma drugi finalista PP.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.03.2018, 18:49
bzdura
od x lat juz miejsce przechodzi na kolejna druzyne w tabeli a nie na finaliste
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
CrazyBoy96
Senior Member

Stary 23.03.2018, 20:43
Pewnie, że mogę rozwinąć wątek..

Legia, Górnik, Korona, Arka, to są półfinaliści pucharu Polski. Zakładając, że legia jakimś cudem nie wygra tego pucharu, a pozostała trójka zajmie poniżej 3 miejsca, Nasze ewentualne 4 miejsce, nie dam Nam żadnych pucharów.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.03.2018, 21:07
Jeżeli Legia zdobędzie mistrzostwo i wygra PP 4 drużyna gra w el.le.Inne zdarzenia nic nam nie dają
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Leh71
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.03.2018, 21:12
Jeżeli Legia wygra PP i będzie w pierwszej trójce ligi to 4 drużyna gra w el.le.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 23.03.2018, 21:41
Powielacie takie bzdury. Na google nie trzeba mieć premium, żeby czegoś poszukać https://www.przegladsportowy.pl/pilk...europy/q4hkt1n
Odpowiedz cytując
CrazyBoy96
Senior Member

Stary 23.03.2018, 22:58
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Powielacie takie bzdury. Na google nie trzeba mieć premium, żeby czegoś poszukać https://www.przegladsportowy.pl/pilk...europy/q4hkt1n
No to potwierdza, że jeżeli Legia nie wygra pucharu Polski, 4 miejsce nie da Wiśle pucharów
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 23.03.2018, 23:24
CrazyBoy96 napisał(a):Wyświetl post
No to potwierdza, że jeżeli Legia nie wygra pucharu Polski, 4 miejsce nie da Wiśle pucharów
Rzeczywiście nie odniosłem się do konkretnego posta. Chodziła mi o post brylanta, ale leh już wyjaśnił.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 24.03.2018, 09:38
To dla porządku. PP:

Górnik Zabrze - Legia Warszawa 3 kwietnia, 18:00
Korona Kielce - Arka Gdynia 4 kwietnia, 18:00
Legia Warszawa - Górnik Zabrze
Arka Gdynia - Korona Kielce

Finał - 2 maja
w Warszawie; na PGE Narodowym
godz. 16:00

Zakładając, że walczymy o puchary to przydałoby się, by Legia wygrała puchar.
Najgorszym rozwiązaniem byłoby zwycięstwo Arki.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 24.03.2018 o godz. 10:05.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 24.03.2018, 12:32
no to jeszcze puchar dla Górnika w pewnym układzie dałby nam puchary

disclaimer dla brylanta:

1. Jaga/Legia/Górnik
2. Jaga/Legia/Górnik
3. Jaga/Legia/Górnik
4. Wisła
Odpowiedz cytując
RadekKRK
Member

Stary 31.03.2018, 19:15
Obecnie po remisie Górnika, jeżeli nic nie pomyliłem w razie wygrania z Lechem, przed ostatnią kolejką będziemy mieli 1 pkt straty do Górnika oraz 3 do Lecha czyli w razie wygranej z Sandecją mamy 4 miejsce bez względu na wynik spotkania Lech-Górnik.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów