|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
No to dzisiaj jest idealna szansa by doskoczyć do lidera i wicelidera na 1 pkt.
Legia standardowo straciła punkty na stadionie w Niecieczy .Grali już prawie wszyscy nasi bezpośredni przeciwnicy w tabeli i już teraz wiadomo, że niżej 6 miejsca Wisła nie spadnie. Wszystko w nogach piłkarzy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Serce wierzy w 2:1 i pierwszą wygraną z drużyną z czuba tabeli. Coś, co mentalnie bardzo się naszej drużynie przyda.
Rozum mówi 1:1 i duże problemy z grą pod pressingiem. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Moim zdaniem wcale nie odstajemy od żadnej z drużyn z ekstraklasy większość tych meczy co straciliśmy punkty była przypadkowa.zabraklo zimnej krwi do poprawnego wykonania wypracowanych sytuacji bo jako drużyna je maja. Wisła kadrowo i piłkarsko nie wyglada zle na tle innych. Przy dobrym wyniku oddają inicjatywę nie wiem czy to wina trenera który przy dobrym wyniku cofa zespół do kontry albo zespół sobie odpuszcza bo wiedza ze maja wystarczająco dużo umiejętności do utrzymania wyniku co jest błędem bo ekstraklasa się powoli wyrównuje poziomem.
Wiec sadze ze jesteśmy w stanie ten mecz wygrać nawet 2:0 lub 3:0 jedynie tylko wystarczy przypilnować indywidualnie Angulo bo facet jest szybki z dobrym wykończeniem No i oczywiście mniej nerwowości przy stałych fragmentach gry bo jak wiemy wszyscy maja odpowiedniego faceta do tego który ma sezon życia. Wydaje mi się ze 2:0 dla nas po ciekawym szybkim meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
jest jakis link do konferencji ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
dzięki, troche smętne te konfrencje , Kiko jakby zestresowany
oby dzisiaj drużyna zagrała w pięknym "stylu" ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nasz rzecznik prasowy zabija doszczętnie te konferencje, ja rozumiem parytety
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
VAR z sedzia zabil dzis Wisle.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że to ostatni mecz Buchalika w barwach Wisły. Nie dość, że od czasu do czas puszcza szmaty to jeszcze nie potrafi z bramki przy dośrodkowaniach wyjść.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jestem w stanie wytłumaczyć tego, jak można było tak spierd*lić drugą połowę. Nie mam słów.
Nie chce się nawet pisać na ten temat, co dają analizy, sryzy, jeśli ku*wa znów tak koncertowo przepier*alamy mecz? Górnik był do pokonania, przy odrobinie mądrej gry w pierwszej połowie nie zrobili nic. Zobaczcie, oni grają cały czas tym samym składem, byli po pucharze, grali na stojąco. Tragedia, nie wyróżniam nikogo za ten mecz, weźcie się do roboty, bo tu już nie można mówić o przypadku. Współczuję ludziom na stadionie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Var varem
ale co drugi mecz z rzedu nie wyszlismy na druga polowe to nasze znowu strata gola po rogu, o ktorego sie prosilismy o 3 bramce szkoda nawet pisac 2 mecze i 6 bramek straconych, wiekszosc na wlasna prosbe ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Var? Karne? Gówno a nie var.
GRAMY TAKĄ PYTĘ, ŻE NIE MA CO W POWTORKACH POKAZAĆ. Fart,że ten strzal Maćka Loska wypuścił. Taka prawda, a mitomanów którzy typują naszą wygraną przed 4:0 zapraszam do oglądania ligi. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Naprawdę nieźle gramy do momentu, aż nie strzelimy bramki
A największy problem z głowami mają dzieci srające żarem na szałboxie w trakcie meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
No i nie wygrałem koszulki...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przyjechała drużyna wybiegana która zabiła nas w drugiej połowie. Carlitos drugi mecz nic nie gra a my nie mamy pomysłu co bez Niego zagrać. Na własne życzenie 4pkt w tygodniu poszły psu w budę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety, ale muszę się zgodzić co do Buchalika. Bramkarz, który systematycznie za.......i farfocla to żaden bramkarz. Bardzo nie spodobała mi się postawa Sadloka- po karnym totalna wyjebka, idzie kontra 3 na 2, a on sobie truchta przy środkowym kole. Mało jego wejść, mało walki, dużo brutalności. Przy karnym celowości Arsenicia nie widziałem, ale można było to gwizdnąć. Imaz dzisiaj chyba same złe decyzje, dramat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie możma regularnie wygrywać bez bramkarza. Buchalik jest szelkami przywiązany do linii, dzisiaj odwalił kabaret który mam nadzieję posadzi go na ławce.
Drugi Bartkowski, masa błędów na prawej obronie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wygląda na to, że należy wrócić do taktyki z początków Kiko. Znaczy bramka na 1:0 strzelana w doliczonym czasie gry...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zgadzam sie w pelni. Karny to parodia sedziowania,a pozniejsza furia Wisly niestety rodzila co chwile same problemy,tak sie czasem zdarza.
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szneka
Nie wiem, jak żeś to obliczył. Jak dla mnie to 5. silver03 Siadła i siada cały czas, ale gdy prowadziłem dyskusję z teo, to mnie obśmiał, bo trener-psycholog? pffff wyar Przecież tam była ręka i wcale nie przy ciele. Każdy obiektywny obserwator przyzna, że sędzia się z tego wybroni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
1. Karny parodia. I to .......enie, że Arsenić celowo zagrał piłkę ręką. Piłka odbiła mu się od klatki, co miał zrobić ze swoją ręką? Uciąć ją?
2. 2 bramka pada po serii trzech rzutów rożnych z czego pierwszy nie powinien być podyktowany! Zawodnik górnika ewidentnie popchnął Pereza, który wypadł z piłka poza linię końcową. Oglądnijcie powtórki to jest ....a PARODIA! 3. Wojtkowski jest nieustannie faulowany, a sędzia kartek nie daje. kurzawa chamsko sprzedał mu z łokcia w drugiej połowie, widać, że zagranie celowe, a ten .... z gwizdkiem stoi i patrzy.... A co do gry to zagraliśmy chujowo, jak to było do przewidzenia. Zero zaangażowania i ambicji. Po bramce na 1-1 dla tych panienek mecz się skończył. Trener jest nieudacznikiem z czwartej ligi, ale do ....y nędzy zacznijmy wymagać też od piłkarzy! Przy takiej postawie w obronie i takim zaangażowaniu dostaniemy srogi w....... w derbach i żadne zaklinanie rzeczywistości nie pomoże. Żydy mają 12 punktów w ostatnich 6 meczach, zrobią z nami co tylko będą chcieli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Fansorina, Koledze zapewne chodziło o tę sytuację, w której była poprzeczka. Sadlok po prostu wracał truchtem, w związku z czym z 3 na 3 zrobiło się 3 na 2.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grubo |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Dzięki za walkę do końca. Dzisiaj nasi piłkarze grali do końca i mimo niekorzystnego ułożenia meczu gonili wynik, brakowało sił ale nie zabrakło serca.
Wiem że z perspektywy stadionu wygląda to inaczej i inne emocje ale z perspektywy TV to jednak decyzje sędziego były prawidłowe. Dobre zawody Stefańskiego (ale się naraziłem teraz) |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Postaram się podsumować to widowisko bez rozpisywania się na temat rywala (mocny - co było wiadome) i sędziego (żałosny - tyle lat w tej lidze, a nadal nie wie za bardzo co robi i kompletnie nie panuje nad meczem) bo przegraliśmy go tylko i wyłącznie na własne życzenie. Z karnego sędzia się wybroni, mógł na upartego gwizdnąć faul przy golu na 1-2, ale to i tak nie zmienia faktu, że mogliśmy dostać 5-6 goli, tak samo zresztą jak w Poznaniu.
Najbardziej poraża mnie głupota w zachowaniu naszych piłkarzy - rozumiem, emocje, czują się skrzywdzeni, ale czemu miały służyć: 1. wjazd Głowackiego na drugą kartkę gdy już i tak to niewiele zmieniało 2. wjazd Wasilewskiego na czerwoną gdy to nie miało już zupełnie żadnego znaczenia 3. wydzieranie się przez Sadloka po karnym, gdy nie miało tu już absolutnie żadnego znaczenia 4. kuriozalne zachowanie Carlitosa po 2 rogach, prowokujące trzeci po którym tracimy gola 5. całościowe zachowanie Victora Pereza w 2. połowie, podsumowane jakże żałosnym, nieudolnym wjazdem na czerwoną w doliczonym czasie. Facet w końcówce chciał przykozaczyć, a przy każdym ataku nie robił ostatniego doskoku, w decydującym momencie odstawiał głowę/nogę, machał łapami przy piłce lecącej mu nad głową itd. Buchalika się czepiać nie będę, bo niestety pewnego poziomu nie przeskoczy i to było wiadome od dawna, a dwa, że zawalił gola po prostu "sportowo", nie w wyniku debilnego zachowania, Kolejny raz z niezrozumiałych powodów w pewnym fragmencie meczu większość drużyny odmóżdża, pojawia się panika i dajemy się całkowicie zdominować. Znowu tracimy 3 gole, co zakrawa na kpinę. Niby warto docenić zapieprzanie w końcówce, ale taka porażka frustruje bardziej niż 0-3 po graniu barachła przez 80 minut. Nie mam pretensji do trenera o to, że nie pojechaliśmy lidera paroma bramkami, natomiast trudno nie jest odnieść wrażenia, że coś jest nie tak. Drużyna gra koszmarnie nierówno i sprawia wrażenie, że nikt nie panuje nad tym co się dzieje. Stałe fragmenty gry to jest poziom piłki podwórkowej. Ślepy widzi, że mając faceta w takiej formie, o takiej charakterystyce i tak górującego nad resztą drużyny powinniśmy grać 2 z przodu, choćby koło Carlitosa miał grać Małecki, Boguski czy Bartosz. Czas leci i coraz mniej można zrzucić na szpital i brak zgrania. Bardzo to niepokoi w świetle przyszłej środy, bo jeśli tak dalej to będzie wyglądało to w połowie grudnia może być tak, że mało kto będzie szkoleniowca bronić.
Ostatnio edytowane przez d : 03.12.2017 o godz. 20:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Taktycznie nie istniejemy, z taką grą wylądujemy w dolnej ósemce. Na dobrą sprawę nie zagroziliśmy dziś poważnie bramce Górnika, obie nasze bramki wpadły fartownie. Na dłuższą metę nie chcę oglądać lagi na stratę do przodu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2017
Offline |
|
![]() |
|
|

|