|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
czyli jednym zdanie szopki ciąg dalszy
goście bedą z Wa-wy zarządzać klubem z Kr-kowa. W ogóle samo potraktowanie piłkarzy świadczy o poziomie tych gości. Skoro się umawiają na konkretną godzinę na spotkanie a pojawiają się o innej godzinie to tylko świadczy jak w przyszłości będą wyglądać relacje.![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jutro derby a najbardziej gorąca dyskusja na forum tp nie skład na jutrzejszy mecz tylko dydkusja na temat faceta o którym dwa tygodnie temu 99% z nas nie wiedziało, że istnieje. Kompletne jaja.
A wracając do tematu: Dziwi to info o konferencji prasowej dopiero za tydzień. Widocznie coś nie idzie tak jak myśleli MC i JM. Jeszcze bardziej dziwi brak nowego zarządu. Minął tydzień od oficjalnej informacji i 2 tygodnie od faktycznej sprzedaży klubu. To chyba wystarczający czas na ogarnięcie najważniejszych spraw personalnych w klubie. Wydawało się, że nowi właściciele przychodzą z gotowym pomysłem na klub. Ta zwłoka trochę niepokoi |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
z Wolskim zadna teroria spiskowa. Gadanie ze pan B.C. sie w....il o brak transferu jest bez sensu...waruki byly proste 500 tys euro do 30 czerwca i tyle . Mozna bylo negocjowac raty jak Lechia ..pisalem juz. Przestan wierzyc jak rosjanie ze Car jest dobry tylko jego urzednicy.... Pan Boguslaw zrobil dla Wisly wiecej niz ktokolwiek ale decyzja zapadla dawno temu i wedlug mnie specialnych chetnych z kasa nie bylo ...
12 a 29 lipca na negocjacje o Wisle |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
wlasnie o tym pisze ...udalo sie im kupic WIsle !!!!!!! i nie wiedza co robic konferencja po 3 tyg
dajcie 2 taki przyklad ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
No właśnie mieli mieć pomysł i sponsorów a tu cisza. Nowego zarządu też nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wisłę kupiło dwóch biznesmenów/inwestorów/gołodupców/lalusi, każdy niech sobie nazywa ich jak chce.
Wszystkie powyższe nazwy i tak łączy jedno, kupili Wisłę po to żeby zarobić. Więc ten trochę przydługi post będzie rozważaniem o tym jak nowy właściciel może na klubie zarobić. Co tak niektórzy tutaj wypominają jako najgorsze zło. Więc co kupili? Na czym mogą zarobić 'na dziś'? - Stadion - NIE - tereny na sprzedaż/wynajem - chyba nie (niech się jakiś znawca wypowie) - Akademia piłkarska - brak - zawodnicy powyżej 1mln euro - góra jeden Mączyński - sponsorzy - brak - znakomita frekwencja na meczach - bez komentarza ![]() A co poza tym? 16mln długu wobec innych podmiotów. Więc pogłoski o tym żeby wyciągnąć kasę z klubu i się ulotnić można między bajki włożyć. W Wiśle nie ma kasy do wyciągnięcia na dziś. Więc na czym można zarobić w przyszłości ? Co Wisła ma? - Historię i znaną markę - rzeszę kibiców i medialność - dogodną lokalizację - dzierżawione stadion i baza treningowa na dobrym poziomie Ale na tym się nie zarabia, dochód jest z: - sprzedanych zawodników / dnia meczowego / sponsorów / sprzedaży gadżetów / profitów z ekstraklasy / profitów z TV / gra w pucharach Jak pokazują raporty, zarobić na klubie jest ciężko. Większość powyższych warunków musi być spełniona, do tego klub powinien być fajnie zorganizowany i mieć jak najniższe koszty funkcjonowania. Powyższych warunków właściciele nie spełnią jeśli klub będzie plasował poniżej 6 miejsca w lidze. Co widać w ostatnich latach - brak wyników - brak sprzedaży zawodników - głównego źródła dochodu, brak frekwencji, niższe premie od nc+ i ekstraklasy. Więc Panowie i Panie trzymajcie kciuki aby nowi właściciele chcieli zarobić. Bo jak chcą to zrobić z głową i mają dobry pomysł na klub to dzięki temu Wisła zacznie być Wielka, a przynajmniej nawiąże równorzędną walkę z czołówką. Na model miejsc 4-8, 'dobrego wujka' i sprzedaży komu popadnie w tym dwóm klubom na L byle tylko zarobić - nie pozwolą kibice. A to że mają dobry pomysł na funkcjonowanie klubu wnioskuje po Koronie.... Ktoś kto ich 'wspiera' (sponsorzy, wspólnicy, 'tajemniczy biznesmeni) wierzy w ich biznesplan. Nie udało się kupić za 6mln, nie ma problemu kupimy klub z długami o wartości 16mln. Ktoś, nie ważne kto, nie wahał się dać 3 razy więcej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Czy tylko ja mam wrażenie, że znaczna część dyskutantów w tym wątku jedzie czosnkiem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Zapewne nie chce wszem i wobec na głównej ogłaszać terminu jak nie wie, czy nie będzie musiał go przesuwać w bliżej nieokreśloną przyszłość. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Żebyście się nie przeliczyli, jeśli spodziewacie się dowiedzieć czegoś konkretnego z tej konferencji. Raczej kolejne po oświadczeniu "witamy wszystkich, będzie dobrze". Oby były do tego czasu zapowiadane transfery, a będzie można uznać, że coś pozytywnego się dzieje.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Jak już tak analizujecie czy kolor kupy kota córki Cupiała miał znaczenie w sprzedaży, to można rozkminić: CZY REMIS Z ZAGŁĘBIEM I TYM SAMYM BRAK AWANSU DO PIERWSZEJ ÓSEMKI MIAŁ WPŁYW NA RUCHY CUPIAŁA?
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
"Jednocześnie zapewniono nas, że klub znajduje się w dobrych rękach, a o jego przyszłość możemy być spokojni."
Generalnie jestem zbudowany, ze SKWK nie zaczyna od jakiejś kosy tylko chce się z nowym właściciel dogadać i współpracowac. Skwk.pl
Ostatnio edytowane przez nesta : 04.08.2016 o godz. 23:08.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
wiem ze dyskusja jalowa ale co nam zostalo
Tak mam wielkie nadzieje ze maja pomysl na klub tylko ze wyglada to amatorsko....a czy nie ma kasy do wyjecia hmmmm zalezy jak wykombinuja ..za Make, Ryska, Bobana pewnie kilka mln mozna wyjac ( w sumie ) Wiec koncze moje dywagacje ale wyglada to slabo obym sie mylil... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
corka cupiala nie ma kota
ale pewnie woli wydawac pieniadze Taty na swoje potrzeby niz Wisle |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
"By uniezależnić piłkarską spółkę od Tele-Foniki Cupiał - rzutem na taśmę - dofinansował klub kwotą 65 mln zł, by nie ciążyły na nim długo z przeszłości. W tej kwestii zachował się jak dżentelmen, mecenas. De facto puścił w niepamięć wielkie nakłady finansowe, jakie poniósł przez lata na budowę potęgi."
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
a powaznie wydaje mi sie ze ostanie 2/3 lata nie mialy znaczenia pan Boguslaw stracil na inwestycjach (cena miedzi, plany wejscia do wielkiej gry w kablach .... itp ...i to wszystko
|
|
|
|
Member
Offline |
|
myslicie ze Koralik z Mioduskim spalcil 200 mln do ITI |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Radzę zapoznać się z materiałami prasowymi nt. działalności Króla w Polonii Warszawa i jak wyglądał proceder wyciągania każdej złotówki z tego klubu. Jest to opisane bardzo szeroko...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Zauważcie jak został zatytułowany news na SKWK: Spotkanie z nowymi sternikami - nie z właścicielami.
Przypadek? ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 05.08.2016 o godz. 05:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Też denerwuje mnie fakt, iż minął już tydzień odkąd przejęli klub a tu dalej brak konferencji, przedstawienia wizji klubu itp.
Jednak tak sobie myślę, że ich działania są logiczne. We wtorek spotkali się z marketingiem, starym zarządem (głównie Kapką), rozmawiali na temat sytuacji w klubie. Wieczorem spotkali się na te 10 min z zawodnikami. W środę mieli powołać nowy zarząd, ponoć zostało to zrobione ale nie ogłoszone, zapewne nastąpi to na konferencji. W czwartek spotkali się z przedstawicielami SKWK. Wg mnie robią wszystko po kolei, najpierw układamy sprawy we własnym gronie, czyli my z całym klubem, drużyną, kibicami, a dopiero po wszystkim organizujemy konferencję. Być może chcą zaprezentować na niej też jakiegoś nowego zawodnika, żeby zrobić lepsze pierwsze wrażenie na dziennikarzach. Jestem optymistą i daję im kredyt zaufania, szansę, bo innego wyjścia nie mam. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Kto kuzwa w liscie pozegnalnym pisze czym dalej bedzie sie zajmować TF. Przeciez I ciągle ta grupa kapitałowa,inwestor. Cupiał na ten moment musiał zajac sie strategia grupy kapitałowej, czyli pozbyciem sie Wisły w celu uzyskania kredytu, dlatego znalazł chwilowego inwestora ktory ma plan na 3 lata jak to wszystko ogarnac a potem jak dobrze pojdzie i Cupiał wyjdzie z po za kurateli banków, wraca za stery I kupuje Semira, Mierzeja, Dancha, kto tam jesdzcze był wymieniany? AAA...i Marcelo z Kuba wracaja E: wersja 2. Głupotą byłoby nie spotkanie sie z kibicami, skoro oni m.in zwolnili Bednarza
Ostatnio edytowane przez szprotson : 05.08.2016 o godz. 07:54.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Guzik wiesz jak zabezpieczone są te kredyty bankowe, może się okazać, że nie tylko majątkiem spółki ale też akcjonariuszy. To się zdarza, chociaż niezwykle rzadko. To po pierwsze. Po drugie.Jeśli Telefonika jest w punkcie, w którym to banki dyktują jej warunki, to zabieg w postaci wykupienia Wisły z TF przez głównego akcjonariusza TF to numer na jaki mało kto się nabierze. A już na pewno nie banki. Jeśli akcjonariusz chce wyprowadzić ze Spółki kasę, to sposób się znajdzie.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 05.08.2016 o godz. 08:28.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]() Nie wymyślajcie SF. Takiej sytuacji w życiu Warszawy nie byłoby w TFK.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
[OFFTOP]Zabezpieczenie na majątku akcjonariuszy/udziałowców jest spotykane - najczęściej w formie poręczenia, a nie np hipoteki, ale tylko w przypadku małej ilości tychże. W przypadku sporego rozdrobnienia akcjonariatu, banki nie zajmują się weryfikacją prywatnych majątków udziałowców/akcjonariuszy - z reguły nie są sprawdzani, jeśli nie posiadają conajmniej 20-25% udziałów w danej spółce ( zależy od banku, od rodzaju kredytu, ew. od innych zabezpieczeń ).
Dziękuję, dobranoc [KONIEC OFFTOPU]![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mylisz się, otóż zdarza się. Ja się z tym spotkałem już kilka razy, ze względu na wykonywany zawód. Dotyczyło to akcjonariatu złożonego z kilku osób, w Spółkach, w których ze względu na specyficzny charakter działalności (branża IT w tym przypadku) nie było majątku trwałego, którym można by kredyt zabezpieczyć. Raz jeszcze powtórzę, to nie jest powszechne ale się zdarza. Kto ma wątpliwości, niech sobie pogrzebie w necie. Ale w przypadku TF - zgoda - mało to prawdopodobne.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 05.08.2016 o godz. 09:20.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|