The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2016, 12:09
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem w jakiej rzeczywistości ty żyjesz, ale w naszym klubie rządzi od lat stary komuch - pan K., trenerem jest facet totalnie skompromitowany i umoczony w korupcję, a jeszcze niedawno piłkarzem, był kopacz który pobierał koperty na parkingu za sprzedane mecze...
Kapka to nie ten rozmiar kapelusza co Walter. To mały format prz dystrybutorze kaset video z Wiertniczej.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.07.2016, 12:09
wczoraj dziennikarz jakis zobaczył ze klub o nazwie Y czy X .... wie, z warszawy jakieś gowno, dał info na fb ze robią dyske z pazdanem i ze pazdan na niej bedzie
No i nie sprawdzając, łyknął temat jak pelikan....dopiero leśny i pazdan jak na tt oficjanie zdementowali to chyba wtedy chłop czytaj dziennikarzyna uwierzył.
klikniecia kosztują, wiec jak nie "sprzedaz Wisły" to "piłkarz Realu Madryt w Koronie" albo "Morientes widziany na Okęciu"
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.07.2016, 17:41
Wg Mateusza Migi na TT najnowsze tropy prowadzą do pilnie strzeżonej firmy z Włoch. TS nie przejmie Wisły na pewno. Artykuł w Przeglądzie i na jego TT
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.07.2016, 18:12
Z Włoch? Może z Sycylii jakaś "pralnia pieniędzy". Albo to będzie lepszy/gorszy biznesmen z Polski albo jakaś pralnia z zagranicy. Ekstraklasa to nie liga angielska żeby ktoś tu z zewnątrz przychodził robić pieniądze albo dla prestiżu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.07.2016, 18:37
Pewnie faszysci z Lazzio, nasza zgoda. Misiek zalatwil, znowu SKWK macza w tym palce....
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 21.07.2016, 18:43
Dla mnie takie teksty dają podstawę do optymizmu, nie chodzi nawet o to czy to jest prawdą czy nie, ale o to, że dziennikarze nie są w stanie odkryć o kogo chodzi. Jesli to ktoś poważny to jego personalia poznamy albo tuz przed podpisaniem umowy lub po fakcie. Tajemniczość inwestora daje podstawe do tego że jest profesjonalny i nie zależy mu na rozgłosie samym w sobie.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 21.07.2016 o godz. 18:48.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.07.2016, 18:55
nesta napisał(a):Wyświetl post
Wg Mateusza Migi na TT najnowsze tropy prowadzą do pilnie strzeżonej firmy z Włoch. TS nie przejmie Wisły na pewno. Artykuł w Przeglądzie i na jego TT
Byli już Włosi w GKSie Tychy: http://weszlo.com/2016/07/19/hej-tyc...kinom-biznesu/

a tu jest art. z PS o inwestorach i "inwestorach": http://www.przegladsportowy.pl/pilka...357,1,727.html
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 21.07.2016 o godz. 18:57.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 21.07.2016, 19:01
Nie wiem jak tam temat ITI czy to jest jeszcze aktualne ale jesli takie rozwiazanie wchodziloby w gre to ja pi...le O_o to juz lepiej oddac TSowi i mafii koksiarzy
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 21.07.2016, 19:15
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
Borsuk, chciałbym Ci wierzyć, że nie jesteś Migą. Jednak, jakoś nie wierzę.

Temat wałkowany od lat.
Mateusz Miga = zmięty! I wcale się z tym gościu nie kryje.

Ludzie! Bo tu już przestaje być śmieszne.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 21.07.2016, 19:21
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
Borsuk, chciałbym Ci wierzyć, że nie jesteś Migą. Jednak, jakoś nie wierzę.
#jesuismiga
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 21.07.2016, 20:04
Dokładnie opanujcie sie. Facet stworzył ta stronę, rozmawia na forum, jest kibicem Wisły, a niektórzy osiągają szczyty chamstwa. Bo napisał kilka artykułów, z którymi ktos sie niekoniecznie zgodził. Moze niech modzi zaczną reagować na takie osobiste wyzwiska w stronę znajomych osób.

@krzaq12,

Co do meritum. Zgoda. Jedynie sie boje ze ta cisza wynika z tego, ze po prostu nikogo nie ma. No ale chyba juz zbyt wiele niezależnych źródeł potwierdziło ze temat istnieje
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.07.2016, 20:38
#jesuismiga
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.07.2016, 20:48
Po co tyle pisania. Wiem, że emocje i po cichu każdy liczy na wielmożnego sponsora z kapitałem, ale. Nikt nic nie wie. Są domysły i tyle. Nawet jak podpiszą stosowne dokumenty, informacja do sieci może trafić znacznie później( chyba że ktoś się wygada). Osobiście uważam, że ja powinienem być właścicielem( głównie aby wami rządzić, manipulowac, klepać dupeczki oraz być wielbionym) ale to już inna bajka. Wracają cdo tematu. Dajmy sobie na wstrzymanie. Co ma być to będzie. Lepiej skupić się na najbliższym meczu. Podobnie wyraził się Wdowczyk
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 21.07.2016, 20:52
Zapewne coś jest na rzeczy, potwierdza to wiele źródeł, mówił o tym również Kozioł, ostatnio byłem nawet świadkiem konwersacji kibica z jednym z dziennikarzy na twitterze, podczas której ów dziennikarz potwierdził że rozmowy się toczą, ale pomimo wielu prób nie udało mu się dowiedzieć z kim. Pierwszy raz spotkał się z czymś takim.
Odpowiedz cytując
zmięty
Member

Stary 21.07.2016, 21:22
hashtag od 7 kotów i szprotsona. bezcenne
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 21.07.2016, 21:33
zmięty napisał(a):Wyświetl post
hashtag od 7 kotów i szprotsona. bezcenne
bez napinki - o czym jutro przeczytamy w PS?
Odpowiedz cytując
zmięty
Member

Stary 21.07.2016, 21:37
Jutro nic nowego w wiadomej kwestii. Byl pomysl, by dac dzis kontynuacje do wydania internetowego, stąd tekst o Włochach. Informacja od dwóch zaufanych osób, ale nawet one zastrzegały, że może to być jakiś zabieg, zasłona dymna. Dlatego ten tekst taki a nie inny, ale uznałem, że warto o tym napisać choćby po to, by pokazać jaka atmosfera panuje wokół tematu.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 21.07.2016, 21:41
Jutro nic nowego w wiadomej kwestii. Byl pomysl, by dac dzis kontynuacje do wydania internetowego, stąd tekst o Włochach. Informacja od dwóch zaufanych osób, ale nawet one zastrzegały, że może to być jakiś zabieg, zasłona dymna. Dlatego ten tekst taki a nie inny, ale uznałem, że warto o tym napisać choćby po to, by pokazać jaka atmosfera panuje wokół tematu.
Ale rozumiem, ze sam fakt prowadzenia rozmów z firma X jest raczej na 100% pewny?
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2016, 21:44
a że tak zapytam - są jakiekolwiek informacje od "zaufanych osób", że negocjacje są na ukończeniu - pozytywnym, negatywnym? bo wiele osób nie wiadomo skąd wali takie teksty, zresztą sam je widzisz na TT. BO póki co jedynym "oficjalnym" doniesieniem jest Kozioł.
Odpowiedz cytując
zmięty
Member

Stary 21.07.2016, 22:00
Ja od wtorku mam jednoznaczne sygnaly - są rozmowy i determinacja obu stron, by to rozwiązać. Nawet w ciągu kilku dni. Takie same informacje ma choćby Kozioł, który się z tym nie kryje, sporo rzeczy powiedział pod nazwiskiem. Jest zresztą jedną z osób z którą jestem z powodu tej sprawy w ściślejszym kontakcie.
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2016, 22:08
Ja od wtorku mam jednoznaczne sygnaly - są rozmowy i determinacja obu stron, by to rozwiązać. Nawet w ciągu kilku dni. Takie same informacje ma choćby Kozioł, który się z tym nie kryje, sporo rzeczy powiedział pod nazwiskiem. Jest zresztą jedną z osób z którą jestem z powodu tej sprawy w ściślejszym kontakcie.
zadam jeszcze jedno bardzo głupie pytanie - skoro wszyscy z Twojej branży i zapewne Ty też (nie zaprzeczaj ) daliby się zabić za to, żeby odgadnąć kto jest tym kontrahentem albo przez kogo jest reprezentowany to dlaczego nie siedzicie pod TF w Myślenicach czekając na kogoś kto będzie wyjeżdzał itp,? Przecież telekonferencją albo przez maile się nie kontaktują? musi ktoś tam siedzieć od kilku dni, ale musi też gdzieś spać i ewentualnie jeść?

Dążę do tego , że dlaczego w obecnych czasach przez trzy dni nie ma żadnego przecieku?
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 21.07.2016, 22:11
^^ Z tą telekonferencją mógłbyś się zdziwić, nie jeden duży deal załatwia się dziś przez telepresence, choć Cupiał raczej jest tradycjonalistą w temacie.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.07.2016, 22:19
Marcinkrakwoj napisał(a):Wyświetl post
zadam jeszcze jedno bardzo głupie pytanie - skoro wszyscy z Twojej branży i zapewne Ty też (nie zaprzeczaj ) daliby się zabić za to, żeby odgadnąć kto jest tym kontrahentem albo przez kogo jest reprezentowany to dlaczego nie siedzicie pod TF w Myślenicach czekając na kogoś kto będzie wyjeżdzał itp,? Przecież telekonferencją albo przez maile się nie kontaktują? musi ktoś tam siedzieć od kilku dni, ale musi też gdzieś spać i ewentualnie jeść?

Dążę do tego , że dlaczego w obecnych czasach przez trzy dni nie ma żadnego przecieku?
W takich sytuacjach często wysyła się osoby odpowiedzialne za same negocjacje. Przedstawicielami może być ktoś.z firmy, a może być zewnętrzny podmiot, który reprezentuje interesy kupca. W dzisiejszych czasach to raczej standard przy tego typu przejęciach.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2016, 22:20
Viper napisał(a):Wyświetl post
^^ Z tą telekonferencją mógłbyś się zdziwić, nie jeden duży deal załatwia się dziś przez telepresence, choć Cupiał raczej jest tradycjonalistą w temacie.
no jestem świadom i tezy przed przecinkiem jak i też po drugim przecinku. Żeby nie był takim tradycjonalistą, że się w**rwi jak się okaże, że kontrahent nie przywiózł 14mln w walizce i to najlepiej w dolarach i zerwie negocjacje
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.07.2016, 22:21
Jeżeli takie rozmowy się toczą, to obstawiam, że nie w TF tylko w pewnej "dzielnicy" Myślenic, gdzie nawet chłopcy w krótkich spodenkach mają ciężki dostęp
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2016, 22:23
dziki napisał(a):Wyświetl post
W takich sytuacjach często wysyła się osoby odpowiedzialne za same negocjacje. Przedstawicielami może być ktoś.z firmy, a może być zewnętrzny podmiot, który reprezentuje interesy kupca. W dzisiejszych czasach to raczej standard przy tego typu przejęciach.
no nie mówię, że Szejkowie czy inni Włosi czy azjaci mieli tu osobiście przyjechać, ale mogli dołapać kogokolwiek. Choćby "mitycznego" Citke, bo info o nim jest z jednego źródła. Wydaje mi się, że na tym etapie (o ile jest zaawansowany) Cupiał nie rozmawiałby z przedstawicielem firmy zewnętrznej działającym na zlecenie kontrahenta, będącym kompletnym no-name.
Odpowiedz cytując
zmięty
Member

Stary 21.07.2016, 22:23
Juz masz częsciową odpowiedź. Pytanie generalnie nie jest glupie, ale praktyka juz nie jest taka prosta. Po 1, wcale nie musza rozmawiac w TF. Mogą się spotkać przy Wielickiej (kiedyś były tam jakieś negocjacje), albo w mieście - przy Rynku albo na Szpitalnej. Albo nawet w Katowicach. Jeżdżenie za Cupiałem ściąga człowiekowi na głowę jego ochronę - już kiedyś zajeżdżali nam drogę Dodatkowy problem to nieznajomość drugiej strony.
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2016, 22:35
Juz masz częsciową odpowiedź. Pytanie generalnie nie jest glupie, ale praktyka juz nie jest taka prosta. Po 1, wcale nie musza rozmawiac w TF. Mogą się spotkać przy Wielickiej (kiedyś były tam jakieś negocjacje), albo w mieście - przy Rynku albo na Szpitalnej. Albo nawet w Katowicach. Jeżdżenie za Cupiałem ściąga człowiekowi na głowę jego ochronę - już kiedyś zajeżdżali nam drogę Dodatkowy problem to nieznajomość drugiej strony.
no dobra, ale na logikę - negocjacje nie zaczną się o 6 rano. Stoisz nieopodal chałupy Cupiała, widzisz gdzie wyjeżdza. Przecież nie pojedzie , szczególnie na negocjacje Renówką czy innym VW, tylko Mercedesem, Bentleyem, Maybachem czy co innego teraz ma. Jedziesz spokojnie za nim , nawet w dużej odległości, takiej fury nie zgubisz, i dojeżdzasz na miejsce spotkania. I potem czekasz - na spotkaniu na pewno on przyjedzie pierwszy, chwilę po nim kontrahent - furę na pewno poznasz, po pierwsze nie przyjedzie na małopolskich blachach, po drugie na negocjacje nie przyjeżdza się ... czytaj wyżej . Bierzesz fotografa, robi z daleka fotę i jak gościa nie znasz wypuszczasz wici - co to za chłop?

No wiem trochę to już mi się wyobraźnia włączyła, może powinienem zmienić branżę na dziennikarstwo śledcze jak wykorzystasz pomysł, to nie musisz dziękować - 20 zł na Akademię przelej
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.07.2016, 22:40
Marcinkrakwoj napisał(a):Wyświetl post
no dobra, ale na logikę - negocjacje nie zaczną się o 6 rano. Stoisz nieopodal chałupy Cupiała, widzisz gdzie wyjeżdza. Przecież nie pojedzie , szczególnie na negocjacje Renówką czy innym VW, tylko Mercedesem, Bentleyem, Maybachem czy co innego teraz ma. Jedziesz spokojnie za nim , nawet w dużej odległości, takiej fury nie zgubisz, i dojeżdzasz na miejsce spotkania. I potem czekasz - na spotkaniu na pewno on przyjedzie pierwszy, chwilę po nim kontrahent - furę na pewno poznasz, po pierwsze nie przyjedzie na małopolskich blachach, po drugie na negocjacje nie przyjeżdza się ... czytaj wyżej . Bierzesz fotografa, robi z daleka fotę i jak gościa nie znasz wypuszczasz wici - co to za chłop?

No wiem trochę to już mi się wyobraźnia włączyła, może powinienem zmienić branżę na dziennikarstwo śledcze jak wykorzystasz pomysł, to nie musisz dziękować - 20 zł na Akademię przelej
Ech żeby to wszystko było tak proste jak mówisz

Odpowiedz cytując
zmięty
Member

Stary 21.07.2016, 22:50
Haha. brawo. Działaliśmy w podobny sposób nie raz, może poza tym oczekiwaniem pod domem Cupiała z rana
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów