The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
daka.kodaka
Senior Member

Od: 10.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2016, 13:59
Za rozegranie moze sie wziąść Brożek
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.02.2016, 14:02
Ręcznik - Jovic, Pietrzak, Guzmicz, Głowa -Uryga (boguski) Popo - Bałaszow, Guerrier, - Brozek-Ondrasek
4-4-1-1

Tak bym wyszedł na dzien dzisiejszy
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.02.2016, 14:07
Wypadałoby na meczu wesprzeć Andrzeja Iwana.. Dziś podobno wyszedł ze szpitala. Pomyśleć że spotkałem go kiedyś w strefie palaczy na dworcu w Gdańsku, jak z dobrym sąsiadem porozmawiać dało radę..
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 19.02.2016, 14:14
Mój typ:

Misiek- Bartosz, Głowa, Guzmicz, Pietrzak - DG77!!!, Uryga, Popo, Bałaszow - Brozek-Ondrasek
4-4-2

ja tak to widzę
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 19.02.2016, 14:32
Nie zagramy na dwóch napastników, możecie pomarzyć
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.02.2016, 14:46
Przychylałbym się do tego 4-4-1-1 co szprotson wyżej podał. Brożek jako drugi napastnik, taki wolny elektron krążący między pomocą, a napadem Bo że zagramy na klasycznych 2 w przodzie to nie wierzę.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 19.02.2016, 14:51
4-3-1-2 bez skrzydłowych w naszej sytuacji, gdzie skrzydłowi są raczej słabi to nie byłoby głupie rozwiązanie, ale to nie na tą ligę
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.02.2016, 08:11
Wydaje mi się ze w tym meczu zagramy swoje.
Swoje czyli krakowska pilke ktorej ostatnio nie było.
Jak wejdzie coś szybko z przodu to mozemy skonczyć nawet na 5, jesli natomiast indolencja strzelecka nas nie opuściła to 0-1 (jak ostatnio w Łecznej) jest równiez możliwe.
ale spodziewam sie ze zobaczymy troche swieższą Wisłe, lepsza. Wszytsko oczywiście do 1 straconej bramki bo coach nie wyglada na takiego co wykrzesa ognia z pilkarzy przy stanie 0-1 w dupala.
Jak Ted mówi ze obdarzył pełnym zaufaniem grajków, jak dla mnie znaczy to jedno - pozwoliłem im grać swoje, a ja bede jak Paweł Janas czyli stoje z boku i obserwuje. Fajne to jest jak idzie, ale oby naszym zaczeło w koncu gryźć
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 20.02.2016, 12:56
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się ze w tym meczu zagramy swoje.
Swoje czyli krakowska pilke ktorej ostatnio nie było.
Jak wejdzie coś szybko z przodu to mozemy skonczyć nawet na 5, jesli natomiast indolencja strzelecka nas nie opuściła to 0-1 (jak ostatnio w Łecznej) jest równiez możliwe.
ale spodziewam sie ze zobaczymy troche swieższą Wisłe, lepsza. Wszytsko oczywiście do 1 straconej bramki bo coach nie wyglada na takiego co wykrzesa ognia z pilkarzy przy stanie 0-1 w dupala.
Jak Ted mówi ze obdarzył pełnym zaufaniem grajków, jak dla mnie znaczy to jedno - pozwoliłem im grać swoje, a ja bede jak Paweł Janas czyli stoje z boku i obserwuje. Fajne to jest jak idzie, ale oby naszym zaczeło w koncu gryźć
Pawłowski w Śląsku (w przeciwieństwie do Moskala w Wiśle) potrafił w trakcie meczu zmieniać ustawienie, korygować pozycje, ZAMIENIAĆ SKRZYDŁOWYCH STRONAMI, widać było, że miał więcej niż jeden wariant gry. I właśnie dlatego byłem tak negatywnie zaskoczony grą Wisły we Wrocławiu - Teddy dostał jakiegoś trenerskiego paraliżu. Ch*j wie dlaczego. Oby oprzytomniał z Łęczną.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 20.02.2016, 13:08
Mam nadzieję, że Wisła wreszcie zagra dobry mecz i potwierdzi to pewnym zwycięstwem.

Czas na żarty powoli mija, bo brak awansu do górnej ósemki będzie uznany za sporą porażkę.

Miśkiewicz - Bartosz, Głowacki, Guzmics, Pietrzak - Małecki, Cywka, Popović, Bałaszow - Brożek - Ondrasek.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 20.02.2016, 13:35
@ zbyt ofensywnie, nie ma szans żeby Tadziu tak ustawił.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.02.2016, 13:42
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że Wisła wreszcie zagra dobry mecz i potwierdzi to pewnym zwycięstwem.

Czas na żarty powoli mija, bo brak awansu do górnej ósemki będzie uznany za sporą porażkę.

Miśkiewicz - Bartosz, Głowacki, Guzmics, Pietrzak - Małecki, Cywka, Popović, Bałaszow - Brożek - Ondrasek.
Jedna-dwie zmiany, choć może być i tak, że zagra też Boguski w miejsce Cywki lub Popovica. No i skrzydłowych ustawiłbym na swoich stronach.
Miśkiewicz - Bartosz/Jovic, Głowacki, Guzmics, Pietrzak - Bałaszow, Cywka, Popović, Guerrier - Brożek - Ondrasek

Jak tego nie wygramy to o ósemce możemy już zacząć zapominać, a znacznie znacznie cieplej zrobi się też w kontekście walki o utrzymanie...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.02.2016, 17:24
Oby stan murawy nie zepsuł gry...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.02.2016, 17:47
Mam nadzieję, że teraz te dwa dni będą słoneczne i że wyschnie odpowiednio. Bo jeden mecz i sobie tak rozoramy murawę... choć może to zmotywuje władze, żeby ją wymienić szybciej.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.02.2016, 19:51
Jesli marzymy o utrzymaniu to taki mecze trzeba wygrywac.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.02.2016, 20:18
Jeśli Górnik wygra jutro z Ruchem, to - przynajmniej do poniedziałku - zajmujemy zaszczytne, ostanie miejsce.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.02.2016, 20:54
Spadamy na 15 miejsce, nie jest dobrze. Dzisiaj zaskakujacy wynik w Bielsku wiec tym bardziej Gornik bedzie mogł wygrac w derbach slaska a to bedzie oznaczało ostatnie miejsce w lidze. Niech sobie juz jaj nie robia tylko wygraja w poniedziałek bo nie jestesmy klubem, ktory powinien zamykac tabele ekstraklasy. To juz nie jest smieszne
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.02.2016, 22:35
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Górnik wygra jutro z Ruchem, to - przynajmniej do poniedziałku - zajmujemy zaszczytne, ostanie miejsce.
Może to obudzi właściciela?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.02.2016, 22:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Może to obudzi właściciela?
W sumie szkoda jeśli się obudzi ostatniego dnia okna transferowego. Do otwarcia kolejnego okienka entuzjazm zdążyłby opaść.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.02.2016, 00:51
No jak jutro Gornik wygra (w sumie bardzo mozliwe) to przez 1 dzien bedziemy na ostatnim miejscu w tabeli..

ktos pamieta keidy ostatni raz bylismy na ostatnim czy tak jak teraz na przedostatnim? bo az oczy bolą..

no coz ,ale grajmy w tak h.ujowy termin ze szkoda gadac,powinni mecze w poniedzialek w kosmos wy.jebac,ktodal taki termin na granie i ile dostal za to kryminalu?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.02.2016, 01:30
Jakikolwiek inny wynik niż zwycięstwo w tym spotkaniu będzie kompromitacją naszej drużyny i już do końca fazy zasadniczej może pozostawić ślad w psychice zawodników. Mając świadomość tego jak ważny jest to mecz mam nadzieję, że zawodnicy staną na wysokości zadania a trener tak ustawi zespół żeby wykorzystać w 100% potencjał danego gracza.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.02.2016, 08:07
Coś mi się wydaje, że musimy sięgnąć dna, by się z niego w końcu móc odbić.

Jeśli nie wygramy z Łęczną to na 99% pozostaje nam walka w grupie spadkowej.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 21.02.2016, 09:36
Żarty się skończyły. Jeśli jutro nie wygrają to powinniśmy im po meczu dobitnie uświadomić gdzie są, jakiego klubu barwy reprezentują i o co walczą. A może lepiej już przed pierwszym gwizdkiem?

Oby jednak wygrali. Jak ktoś wyżej napisał; jak szybko wpadnie bramka to może być i z 5-0 dla Wisły. Gorzej jak się nadzieją na kontrę. Ta drużyna nie potrafi odwracać losów rywalizacji.

Ondrasek zapowiada się sporym wzmocnieniem. Przeciwieństwo Rafałka Boguskiego. Takich ludzi nam trzeba.

Grajmy na tych dwóch napastników, byle została zachowana równowaga.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.02.2016, 11:33
Dopóki "piłkarz" pokroju Alana Urygi będzie "grał" na kluczowej pozycji na boisku, dopóty będziemy na taki miejscu w tabeli na jakim jesteśmy, a wygrywanie meczów będzie dalej w strefie marzeń. Ten "zawodnik" nie ma prawa przebywać tam gdzie jest i skończmy z holowaniem tego paralityka, bo nikt go od nas nigdy nie kupi, nie ma co się łudzić - NIKT nie da nawet kilku tysięcy złotych za typa, który nie potrafi podać piłki do przodu, a jego jedyna boiskowa aktywność ogranicza się do PRÓBY przerwania akcji.

Czy kolejny z rzędu trener nie może zrozumieć, że drużyna na najwyższym szczeblu rozgrywkowym w dowolnym raju nie może sobie pozwolić na trzymanie na naprawdę szalenie istotnej pozycji na boisku, od której powinno zaczynać się rozgrywanie akcji, zawodnika o tak tragicznych umiejętnościach, który:

- panicznie boi się przekraczania linii środkowej boiska, wchodzi dupą między Głowackiego i Ryśka, dzięki czemu tworzy się gigantyczna dziura pomiędzy ŚPO () i resztą skrzydłowych, przez co później rodzą się problemy nie tylko z konstrukcją akcji, ale także z możliwością nadziania się na szybką kontrę.

- ma technikę użytkową na poziomie 3 ligii

- bardziej zwrotny od niego był Stefan Batory w porcie

- zwróćcie uwagę: on biega całe 90 minuy w jednostajnym tempie. Nie ma regulacji, przyspieszenia. Może i biega dużo, ale nic z tego nie wynika: monotonia i brak sprintów doskoków do przeciwnika, agresywnego pressingu, który nie istnieje właściwie

- pressing. Polecam obejrzeć sobie nasz mecz z WKSem na spokojnie. Pressing u nas nie istnieje. Czemu? Albo między innymi czemu? Bo nasz DP, który powinien być pierwszym pitbullem nie wie co to jest. Owszem kryje swoją strefę, ale nie istnieje u niego coś takeigo jak dynamiczny doskok do przeciwnika, wyjście ze swojej strefy. On stoi i reszta też stoi, a Śląsk rozgrywa piłkę. Bez impulsu od głównego odpowiedzialnego za pressing ciężko oczekiwać od reszty skutecznego nacisku na rywala

- rozegranie akcji - każdy widzi jak jest. Komedia i śmiech na sali, co najlepiej obrazuje obopólna radość na trybunach czy na forum, w momencie w którym AU poda raz na ruski rok do przodu, oczywiście mega bezpiecznie gdy już skończą się wszystkie możliwości zwolnienia akcji i wycofania piłki. Pokażcie mi bardziej ograniczonego piłkarza w Ekstraklapie, czekam.

Podsumowując. Alan Uryga jest symbolem marazmu Wisły. Piłkarzem nijakim, bez atutów, przede wszystkim zwalniającym akcje. Chcemy chociaż pomyśleć o wygrywaniu - musi siąść na ławie. Środek pola jest kluczowy. Ktoś taki nie ma prawa tam grać.

Miśkiewicz - Jović, Głowacki, Guzmics, Pietrzak - Guerrier, Cywka, Popović, Bałaszow - Brożek, Ondraszek

Mam nadzieję, że wszyscy zrozumieją powagę sytuacji i to, że rozpaczliwie walczymy o utrzymanie w lidze i pojawią się jutro na R22.

Wierność.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
DoggTS
Member

Od: 04.2005

Stary 21.02.2016, 17:53
Mam karnet na cały sezon 2015/16 ale dziś zauważyłem ze karta kibica straciła ważność 9 lutego... rozumiem ze jutro przed meczem muszę wyrobić nowa

ps
czy wie ktoś czy jutro przed meczem będzie można odebrać koszulki zakupione z akcji Wisła to nasza historia? (niestety nie miałem możliwości wcześniej wybrać się po odbiór)
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 21.02.2016, 18:52
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
ktos pamieta keidy ostatni raz bylismy na ostatnim czy tak jak teraz na przedostatnim? bo az oczy bolą..
Mnie też to przeraża jak to widzę.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.02.2016, 19:49
Nie wiem, co was tak przekonuje do Ondraska?
W meczu ze Śląskiem nie pokazał na razie niczego, co by kazało o nim myśleć jako o dobrym napastniku.

Chciałbym się mylić....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.02.2016, 19:53
Nie rozumiem po co Pawłowski dzień przed meczem wykłada karty na stół i opowiada mediom jak i kim zagramy. Po jaką cholerę rywal ma wiedziec, że Brożek wraca, że zagrany dwójką napastników, że na prawej obronie zagra Jovic a nie Bartosz... Niech mi ktoś powie, po co się tak pucować?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 21.02.2016, 19:56
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, co was tak przekonuje do Ondraska?
Nie wiem jak innych, ale jak na razie mnie osobiście przekonuje tym, że w ogóle JEST. Nawet jeżeli okaże się łamagą, to dobrze dla odmiany będzie zobaczyć, jak ktoś inny pie*doli sytuacje, a nie tylko Jankes z Bogusiem.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.02.2016, 20:06
Nie wyobrażam sobie takiej ciapowatości jak we Wrocławiu. Mecz o 6 punków, tu trzeba przeorać murawę.

Mecz z gatunku tych co dużo wyjaśniają. Co do trenera, zawodników*, gry i naszej pozycji w tabeli.

* - nowych zawodników, (brak) umiejętności innych są już dawno wyjaśnione.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 21.02.2016 o godz. 20:11.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów