The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2015, 18:06
Większość rywali gra inaczej z Ruchem a inaczej z Wisłą.
Stąd Stępiński grając w Ruchu ma więcej miejsca i okazje strzeleckie. Grając przeciwko Wiśle wypadł bladziutko.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.11.2015, 18:41
Kaziu zazwyczaj Stępińskiego na skrzydle ustawiał, a to jest klasyczny napadzior
stary zgred
Member

Od: 09.2015

Stary 22.11.2015, 18:53
Tyle stron pierdzielenia a wystarczy wziąć Waldka z Mariuszem i będziemy mistrzami!

A może Michniewicza bo tyle kolejek liderował?

Nie, wiem! Kieresia przecież z beznadziejnym Bełchatowem liderował ekstraklasie

A Rumak? przecież Zawisza waliła wszystkich w tamtej rundzie

Kurcze sam już nie wiem co brać..ten Brosz wydaje się być niezły widzieliście co zrobił z Koroną?

Pinechas
Member

Od: 05.2003

Stary 22.11.2015, 19:34
zanim zatrudnimy Brosza to najpierw załatwy wieczorową nauke czytania ze zrozumieniem
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.11.2015, 19:53
A Pan powyzej pojdzie na wieczorowe zajecia ironii i sarkazmu.
Anty PO-PiS!!!
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.11.2015, 09:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Stąd Stępiński grając w Ruchu ma więcej miejsca i okazje strzeleckie. Grając przeciwko Wiśle wypadł bladziutko.
Jakby grał zu nas ,to by przeciwko nie grał....
To był błąd ustawianie go nas skrzydle i taka prawda,a jak juz wchodził jako napastnik, to na koncówke(gdzie notabene tez strzelił gola).
Jezeli chodzi o Kazka,to oczywiscie meczu z Górnikiem,nie bedzie strzelał za Jankowskiego,ale widac jak potrafił natchnac druzyne do lepszej gry w drugiej połowie....
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 23.11.2015 o godz. 09:28.
Bednarz=Landryna=......
Grymas
Member

Od: 05.2007

Stary 24.11.2015, 09:34
Prawda jest taka, że najbliższe spotkania będą decydujące i dadzą odpowiedź na pytanie czy w przerwie zimowej czeka nas zmiana trenera, bo jakoś nie wierzę, że za brak punktów w Derbach i meczami z Lechem i Legią głową pewnie odpowiedziałby trener a nie zawodnicy. Mamy tak spłaszczoną tabelę, że w przypadku porażek możemy spaść w dolne rejony i będzie ciężko, zatem nie pozostaje nic innego jak wierzyć, że piłkarze jednak nie zagrają w tych meczach na pół gwizdka.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 24.11.2015, 09:57
Grymas napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że najbliższe spotkania będą decydujące i dadzą odpowiedź na pytanie czy w przerwie zimowej czeka nas zmiana trenera, bo jakoś nie wierzę, że za brak punktów w Derbach i meczami z Lechem i Legią głową pewnie odpowiedziałby trener a nie zawodnicy. Mamy tak spłaszczoną tabelę, że w przypadku porażek możemy spaść w dolne rejony i będzie ciężko, zatem nie pozostaje nic innego jak wierzyć, że piłkarze jednak nie zagrają w tych meczach na pół gwizdka.
Kaziu sobie sam na to zapracował, gubiąc punkty ze słabszymi zespołami. Mógł mieć teraz taką przewagę punktową, że ewentualne porażki z Legią i Lechem nie wpłynęłyby znacząco na pozycję w tabeli. A tak każdy mecz jest meczem o nie wypadnięcie z pierwszej 8.
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.11.2015, 10:16
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Kaziu sobie sam na to zapracował, gubiąc punkty ze słabszymi zespołami. Mógł mieć teraz taką przewagę punktową, że ewentualne porażki z Legią i Lechem nie wpłynęłyby znacząco na pozycję w tabeli. A tak każdy mecz jest meczem o nie wypadnięcie z pierwszej 8.
Dlatego trzeba pokazac charakter w tych trzech meczach, a w szczególności w tym pierwszym.
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.11.2015, 13:01
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Dlatego trzeba pokazac charakter w tych trzech meczach, a w szczególności w tym pierwszym.
Kaziu i charakter, charyzma, energia... to są rzeczy nie możliwe!
Pozostaje się modlić...
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.11.2015, 02:16
Bardziej chodzi o to, żeby kopacze pokazali ten charakter, bo co zmieni Kazek w sytuacji kiedy co poniektórzy znowu urządzą sobie konkurs w kopaniu się po głowie zamiast grać w piłkę i na przykład trafiać do pustej bramki.
Powód: tak o
Ostatnio edytowane przez fst : 25.11.2015 o godz. 06:08.
Patrvk
Senior Member

Od: 04.2015

Stary 25.11.2015, 12:42
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
Pozostaje się modlić...
Trzeba sie modlić o piłkarzy by trafili do pustej bramk !!!
TYLKO Wisła
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 25.11.2015, 13:04
Pozostaje się modlić...
Pogadaj z zawodnikami, którzy mieli z Moskalem przyjemność grać albo trenować pod jego okiem, to może coś w tym pustym palniku Ci zaświta odnośnie charyzmy i charakteru Kazka. Jeśli swoją opinię wyrażasz na podstawie "bo na meczu spokojnie stoi zamiast drzeć mordę jak Ojrzynski" to pogratulować.
cudlaty
Senior Member

Stary 25.11.2015, 13:17
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Pogadaj z zawodnikami, którzy mieli z Moskalem przyjemność grać albo trenować pod jego okiem, to może coś w tym pustym palniku Ci zaświta odnośnie charyzmy i charakteru Kazka. Jeśli swoją opinię wyrażasz na podstawie "bo na meczu spokojnie stoi zamiast drzeć mordę jak Ojrzynski" to pogratulować.
cycu pusty palnik masz ty...
a Kazek jaki jest każdy widzi... wg mnie i wielu innych nie jest On żadną wartością dodaną dla tej drużyny a taką powinien być! I tyle w temacie...
bez odbioru
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.11.2015, 13:25
Pozostaje się modlić...
Aha więc jemu tego wszystkiego brakuje bo nie skacze i nie wrzeszczy przy bocznej linii, kurcze piłkarze jakoś w wywiadach go chwalą, za warsztat za to, że niektórych potrafił podnieść po pracy z jakże charyzmatycznym, energicznym i charakternym Smudzie. W dodatku Kaziu z tego co pamiętam nie narzekał nigdy na jakość piłkarzy których ma do dyspozycji i chyba nigdy nie będzie się z klubem sądził o zaległe pieniądze.
W mojej ocenie i pewnie nie tylko w mojej Moskal jest najlepszą opcją na ten czas, ciągle się kształtuje jako trener co na pewno zaowocuje w przyszłości.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.11.2015, 13:25
a Kazek jaki jest każdy widzi... wg mnie i wielu innych nie jest On żadną wartością dodaną dla tej drużyny a taką powinien być! I tyle w temacie...
bez odbioru
Grunt to mieć dobre samopoczucie i uważać, że się wszystko wie najlepiej, choć podstaw żadnych...

ps. to nie o Kazku było...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 25.11.2015, 13:46
Warsztatu jakim dysponuje Moskal nie będę krytykował, bo go nie znam. Jeżeli takowy posiada, powinien go jakoś przekazać piłkarzom. Tak więc albo go nie ma, albo ma problem z komunikacją. Uważam jednak, że Wisła zasługuje na trenera, który potrafi pochwalić się jakimkolwiek sukcesem w swojej dotychczasowej pracy. Czym może pochwalić się Moskal? Chyba tylko długa serią zwolnień. Po kolejnym zwolnieniu, będzie mógł się chociaż pochwalić rekordową liczą remisów.
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.11.2015, 13:55
Był już poprzednik, który jakimiś sukcesami niby by się mógł pochwalić, a jego kadencja bokiem wychodzić będzie nam przez jeszcze jakiś czas. Ja zdecydowanie wolę Moskala bez sukcesów.
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 25.11.2015, 15:48
Petrescu to był taki utytułowany i doświadczony trener... a Moskal jest takim Petrescu na jakiego nas stać - bieda wersja, podobnie jak nasz budżet jest bieda wersją tego z tamtych lat.
cudlaty
Senior Member

Stary 25.11.2015, 16:37
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Grunt to mieć dobre samopoczucie i uważać, że się wszystko wie najlepiej, choć podstaw żadnych...

ps. to nie o Kazku było...
Czy ja gdzieś powiedziałem, że wiem wszystko? Podstawy? Wystarczy popatrzeć na grę Wisły i wyniki! Dla mnie to jest podstawa mojej i NIE TYLKO MOJEJ oceny pracy Kazka. A dobrego samopoczucia niestety nie mam a wręcz przeciwnie, trwoga przed wynikiem Derbów i kolejnych trzech albo nawet czterech meczów... I naprawdę mam nadzieję, że jeśli Kazek nie będzie się potrafił wnieść na wyżyny swych trenerskich umiejętności to przynajmniej Głowa z Mąką będą potrafili zmobilizować chłopaków w szatni do walki i wykrzesania z siebie tego co mają najlepsze. No i niech Cierzniak będzie w naprawdę super formie! Oto moje samopoczucie.
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.11.2015, 22:02
jeden tydzień i 3 mecze z top ligi.... zobaczymy co im Kazek wpoi... może być bilans 2-1-0 a może być i np 0-1-2 jak i 0-3-0... Nieprzewidywalny Kaziu. Najważniejsze żeby wygrali derby,żeby wiedzieli o co grają.
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.11.2015, 22:08
Dla mnie te 3 mecze to jest poważny test dla Moskala. Dla mnie każdy z nich jest do wygrania a na pewno ten z Cracovia. Niech mi nikt tu nie wmawia, że tak nie jest i fajnie bedzie jak będą 3 remisy
cudlaty
Senior Member

Stary 25.11.2015, 22:48
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie te 3 mecze to jest poważny test dla Moskala. Dla mnie każdy z nich jest do wygrania a na pewno ten z Cracovia. Niech mi nikt tu nie wmawia, że tak nie jest i fajnie bedzie jak będą 3 remisy
Tak, każdy wynik jest możliwy a Kazek naprawdę może wiele tu udowodnić, nawet mi
I dla dobra Wisły, pomijając nawet mój brak wiary w niego, życzę mu z całego serca by mu sie udało...
A co mi tam... ;-)
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 25.11.2015, 23:12
no to Kazek ma jeszcze 3 dni na nauczenie grania w pilke i podstaw futbolu parodystow i zaciagu zlotoustego Gaszynskiego - Uryga, Boguski, Popvic, Crivellaro, Jankowski, Cywka ....bułka z masłem
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 25.11.2015, 23:33
Według niektórych kibiców pracę Moskala ma ocenić mecz z Legią, która ma kilka razy większy budżet, która może kupować zawodników z naszej ligi za kilkaset tysięcy euro (Masłowski, Pazdan), a Wisła ma mnóstwo problemów finansowych o których od dawna wiadomo.

Zresztą, w tym roku były trzy mecze z Legią za Moskala i w żadnych z nich nie było widać różnicy między rzekomo wielkim klubem z Warszawy (określenia dziennikarzy z tego miasta), a Białą Gwiazdą. Czyli o tamtych pojedynkach mamy zapomnieć?

Dwa razy Wisła miała wygraną na wyciągnięcie ręki.

Liczę na to, że Wisła żadnego spotkania nie przegra, a minimum raz wygra i to już w najbliższą niedzielę.

Moskal ma słabszy skład w formacji ofensywnej od tego, który miał Smuda, nie ma Stilicia, a oczekiwania wobec obecnego trenera są większe.

Smuda podczas bardzo słabej rundy wiosennej 13/14 nie był w połowie nawet tak krytykowany jak Moskal, a wtedy ,,osiągnięcia" Franciszka były takie: pobity rekord przegranych z rzędu w całej historii Klubu, kilka haniebnych występów, cztery wygrane podczas całej rundy, ale aż osiem porażek - w tym z dwoma zespołami, które opuściły Ekstraklasę, a więc z Zagłębiem i z Widzewem.

Gdyby w rundzie jesiennej tego sezonu w Wiśle był Stilić i to w formie oraz gdyby był trochę lepszy Brożek (wystarczyłby sprzed dwóch lat), to dzisiaj 25.11.2015 r. bylibyśmy blisko Piasta.

Tylko różnica jest taka, że Smuda dostał najpierw Brożka, potem Stilicia, a Moskal dostał duet Crivellaro - Cywka.

Komentarz zbędny.

Ktoś powie, że ich zaopiniował, a co miał zrobić jak dostał takich zawodników? Miał jeździć po Europie i namawiać lepszych graczy za grę za małe kwoty?

Cieszmy się, że w tej trudnej sytuacji udało się pozyskać Cierzniaka i Mączyńskiego, ale to był splot kilku sprzyjających okoliczności, a na tym nie można cały czas się opierać, bo tak się nie da. Zobaczymy na jak długo tego pierwszego.

Z tym, że kto mógł przewidzieć, że Cywka okaże się takim rozczarowaniem, bo ponad sto spotkań w Championship i dobra postawa w okresie przedsezonowym powodowała, że sądzono, że będzie wzmocnieniem.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 25.11.2015 o godz. 23:46.
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 26.11.2015, 00:40
Co do Cywki - na pewnej legijnej stronie jest wywiad z Abbotem, był w podobnej sytuacji - wrócił po wielu latach z Anglii i nie mógł się odnaleźc, dopiero w drugim sezonie zaczął grać. Może to jest jakaś prawidłowość? Mam taką nadzieję...
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 26.11.2015, 09:04
bez odbioru

Kazek jaki jest nie każdy widzi, widzą to przede wszystkim zawodnicy, którzy z nim grali lub pracowali/pracują. Ty widzisz go jedynie w tv podczas meczów - i na tej podstawie oceniasz jego charakter, charyzmę... Idze idze bajoku.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.11.2015, 09:38
Kto wg. Was powinien powadzić dokładnie ten zespół i jest szansa że miałby lepsze wyniki?
No kto?
Bo wymienić siekierke na kijek to jest prosto
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

cudlaty
Senior Member

Stary 26.11.2015, 09:42
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Kazek jaki jest nie każdy widzi, widzą to przede wszystkim zawodnicy, którzy z nim grali lub pracowali/pracują. Ty widzisz go jedynie w tv podczas meczów - i na tej podstawie oceniasz jego charakter, charyzmę... Idze idze bajoku.
serciu usiądź ze mną na E24 i zobaczysz, że dobrze stamtąd widać... i nie pieprz głupot...
zakładam, że gdy ja zacząłem chodzić na Wisłę to Ty na gówno papu wołałeś...
cudlaty
Senior Member

Stary 26.11.2015, 09:44
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Kto wg. Was powinien powadzić dokładnie ten zespół i jest szansa że miałby lepsze wyniki?
No kto?
Bo wymienić siekierke na kijek to jest prosto
Zaraz się zacznie. ha ha ha
pozdrawiam

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów