|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
na to że w końcu przyjdzie skuteczność i wyniki 2-0,3-0 będą tylko kwestia czasu.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Skutecznosc przychodzi od roku, jesli na to czekamy to gdzie jest granica tj. ile mozemy wytrzymac punktujac jak obecnie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dla mnie to jest nielogiczne
Skoro mamy tak słaby/"paralityczny" skład jak piszą obrońcy Moskala to jaki jest sens grania atakiem pozycyjnym i klepania piłki ? Jak masz gorsza drużyne to ustawiasz grę z kontry i bazujesz na stałych fragmentach Chyba ze liczymy na przyjście mitycznego napastnika, abstrahując juz nawet za co, ale kto z zagranicy lepszy od Brozka przyjdzie do 10 drużyny polskiej ligi? ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Skutecznosc to przyszla w Bielsku. Ale niestety zaraz poszla. Pewnie pomylia sie i zabladzila. Skutecznosc jest taka ze od 3 meczy nie strzelamy bramki. To juz gorszej nie moze byc. No chyba ze zaczniemy samobojcze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ale za to w jednym strzelimy 6
![]() Ja uwazam ze gorzej byc moze, mianowicie nie bedziemy grali nic a nic z przodu a z tyłu będzie wpadać. Coś a`la Lech Poznań a.d. 2015/16 ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niektórzy mówią ,że za Moskala jest ładna gra , ale nie ma wykończenia w postaci bramek.
Jeśli wymiane piłek w ataku pozycyjnym, prawie na stojąco nazwac ładną grą ,to dziekuje za taką gre. Przy takiej grze przeciwnik może sobie" drzemke" sprawic na swojej połowie i krzywda mu sie nie stanie. Jeśli tylko możliwe - trener do wymiany . On już nic dobrego nie zrobi ,ewentualnie może pogorszyc sytuacje. A tego chyba byśmy nie chcieli. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tez moim zdaniem skład mamy na miejsca 3-5 i takich wyników powinnismy oczekiwać
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Oglądaliście wczoraj Ligę + i wypowiedź Gaszyńskiego. Nie wiem co prawda czy była rejestrowana przed czy po meczu ale jak na razie nie ma tematu Macieja.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Generalnie mega w....ia mnie to pisanie w gazetach po kazdym meczu o Moskalu w kontekscie jego zwolnienia. Jak wygrywamy to, ze Moskal uratowal posade - jak przegrywamy to, ze moze nie doczekac kolejnego meczu. To forum tez tylko niepotrzebnie nakreca temat. Potem Cupial zwolni Moskala bo bedzie myslal, ze tego oczekuja kibice. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Moze ktos napisac co Gaszczynski mowil wczoraj w C+?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
IMHO taktyka Moskala kompletnie nie pasuje do naszej aktualnej kadry. Z uporem maniaka wystawia na pozycji skrzydłowych zawodników nie będących nimi i potem zdziwienie, że gra się nie zazębia. Co nam z posiadania piłki, skoro akcje kończą się zwykle zanim stworzymy realne zagrożenie? Całkowicie celowo przywołałem "tiki-takę" Stawowego. Moim zdaniem to ta sama przypadłość - trener któremu się wydaje, że jak każe swoim zawodnikom wymieniać dużo podań to już jest Guardiolą. Tylko wyników jakoś nie ma... Od dłuższego czasu krążą informacje o bankach zmuszających T-F do pozbycia się Wisły. Niedawno były negocjacje o oddaniu jej TS-owi za przysłowiową złotówkę. Taniej już się chyba nie da?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.10.2015 o godz. 11:16.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
że nie ma tematu zwolnienia Moskala, a w mediach się ostatnio bardzo dużo o tym mówi, a to odbiega bardzo od rzeczywistości
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 19.10.2015 o godz. 11:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mitologiozowaniem krakowskiej piłki przykrywają indolecje taktyczna Latal w 12 meczach , ba nawet Czerczesow wczoraj w jednym pokazał wiecej elastyczności taktycznej niz Moskal w 26 A my dalej swoje , 1001 podań w jednostajnym tempie i czekanie aż ktoś przyprowadzi napastnika, prawoskrzydłowego oraz 10 którzy bedą pasować do "jedynego słusznego " sposobu gry ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Brawo dokładnie o tym samym myślę do tej gry potrzebujemy klasowych piłkarzy pokroju Stilicia z najlepszej formy wyraźnie brakuje nam napastnika,of pomocnika i skrzydłowego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie ma szans, by KM utrzymał się na stołku trenerskim tak marnie punktując. Metoda nagłej śmierci, kolejna porażka lub remis oznacza zwolnienie.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A takiego.... przytoczymy historię z Bednarzem z 2007 r.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ten Zamilski to się chyba czegoś najadl
)) |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Pytanie podstawowe czy stać nas:
a) na opłacanie trzech trenerów b) jeśli Moskal ma wpisaną powiedzmy trzy miesięczną odprawę to czy stać nas na obraz klubu który zmienia trenerów jak rękawiczki czytaj kto poważny do takiego klubu przyjdzie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Z tego co kojarze Moskal ma kontrakt do konca sezonu, nie chce mi sie wierzyc zeby przy obecnej grze i wynikach dotrwal do rozpoczecia kolejnej rundy. Jak byk widac, ze frekwencja z meczu na mecz spada, to sa realne straty finansowe. Jesli gra sie nie polepszy to i frekwencja bedzie spadac. Nie trafiaja do mnie argumenty, ze nie ma z czego rzezbic bo w Piascie, Cracovii czy kilku innych klubach sytuacja kadrowa nie wyglada lepiej. Moskal nie wyciagnal nikogo z mlodych, ze starych lepiej przez chwile gral tylko Donald i Sarki w 1 meczu.
Zespol gra bez pomyslu, biegaja jednostajnie, oddajemy malo strzalow. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czyli 8 miesięcy z dodatkowym trenerem dając mu tyle co miał Smuda O spadającej frekwencji czy braku topowych meczów w grupie spadkowej nie wspominając Moim zdaniem nie stać nas wlasnie na trwanie z Moskalem ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Jeżeli Wisła ma kiedykolwiek grać coś w pucharach to tak na prawdę teraz jest ostatni sezon w którym zachowujemy dobry współczynnik za sezon 11/12. Potem zakwalifikowanie się oznacza brak rozstawienia praktycznie we wszystkich rundach to utrudni dostanie się do fazy grupowej LE. Gra w el. do LM to na razie sfera marzeń. Dodatkowo jak ktoś zauważył to każde miejsce w lidze to 200 tys mniej premii na koniec sezonu.
Sprawdziłem jakie miejsce w tabeli zajmujemy po przyjściu Moskala biorąc wszystkie mecze z poprzedniego i obecnego sezonu. Wygląda to tak... Zajmujemy 11 miejsce, przy czym jeśli Termalica i Zagłębie utrzymają obecny trend to nas wyprzedzą. Oznacza to na koniec sezonu grupę spadkową i walkę o utrzymanie... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
6 porażek, tylko Legia ma 5.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ a ile zwycięstw?
równie dobrze moglibyśmy mieć 15 porażek a za to kilka zwycięstw i zdobycz punktowa byłaby taka sama. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
To jest niewiarygodne ze tak słaby trener utrzymał stołek. Jesli Cupiał nie zwolni go w tym tygodniu lub po Białymstoku to sytuacja jest prosta. Mozna powoli gasić światło. Bo na klubie nikomu nie zależy. Tabela za okres trenowania Moskala przedstawia wszystko. Wyniki sa skandaliczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zdajesz sobie sprawę z tego, że to tandetna manipulacja? Nie licz porażek, tylko punkty.
Remisy 0-0 są zabójcze nie tylko dla naszej pozycji w tabeli, ale tez frekwencji. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|