The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2015, 20:23
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
z tego wszystkiego zobaczyłbym dwie zmiany
Bieszczad za Buchalika i Żemło w parze z Głowackim
W wywiadzie Moskal nawet nie odniósł się do Bieszczada. Chyba nie ma zbyt wysokich notowań.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.04.2015, 20:44
Festence napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Gumiś nie mógłby zagrać, to wolałbym zobaczyć Żemło na stoperze niż Dudkę. Dudka tedy na DP, obok Urygi, Garguła na "10", Donald i może Stępiński?
A ja uważam, że za Semira powinien zagrać Barrientos.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 09.04.2015, 21:13
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
A ja uważam, że za Semira powinien zagrać Barrientos.
Ciekawy pomysł, bo chłopak rzeczywiście może się sprawdzić na tej pozycji (nadaje się do gry kombinacyjnej), ale ze względu na brak innego materiału na skrzydłowego myślę, że zagra jednak właśnie na skrzydle. Guła kiedyś (w BOT) grał jako lewy skrzydłowy, ale to było wiele lat i kontuzji temu - teraz na pewno by się nie sprawdził.

I tak trochę obok - ciągle wydaje mi się, że na głównej jest napisane "Wykonać wyrok: Wisła - Górnik".
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.04.2015, 21:33
Buchalik-Jović-Głowacki-Żemło-Dudka-Guerrier-Garguła-Uryga-Boguski-Stępiński-Brożek

Mam nadzieje na 1-0 po kopaninie ale coś czuje że może być jakieś 0-0 0-1 ;/
obym sie mylił
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 09.04.2015, 21:46
Ja p...nawet tutaj wielka tragedia bo jak tu grać bez Semira... Laboga wielka tragedia... A ja się pytam kto to kurna jest ten Stilic?
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.04.2015, 21:59
Barti napisał(a):Wyświetl post
Ja p...nawet tutaj wielka tragedia bo jak tu grać bez Semira... Laboga wielka tragedia... A ja się pytam kto to kurna jest ten Stilic?
No cóż, dobrym piłkarzem. Najlepszym asystentem, czołowym strzelcem, dobrze wykonuje rzuty wolne potrafi zagrać nieszablonowo, jednym z lepszych zawodników w ofensywie Wisły.

Nie przesadzajcie tez w druga stronę...
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 09.04.2015, 22:12
A Łukasz G. na bank może grać?
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 09.04.2015, 22:23
Kaan napisał(a):Wyświetl post
No cóż, dobrym piłkarzem. Najlepszym asystentem, czołowym strzelcem, dobrze wykonuje rzuty wolne potrafi zagrać nieszablonowo, jednym z lepszych zawodników w ofensywie ...
Wiem to wszystko, ale wiem też, że potrafi zagrać dwa, trzy słabe mecze pod rząd. Jestem już zdegustowany tym ciągłym podniecaniem się Stiliciem. Jak Wisła tfu tfu tfu przegra ten mecz, to nie z powodu braku Stilicia na boisku, tylko na własną prośbę... Nie jarajcie się już tak Semirem, bo obrośnie w piórka i mu sodówa uderzy.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 10.04.2015, 11:02
Jeśli Broziu strzeli dziś choć 1 bramkę będzie samotnym liderem strzelców!!! trzymać kciuki !!!

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.04.2015, 12:14
ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Broziu strzeli dziś choć 1 bramkę będzie samotnym liderem strzelców!!! trzymać kciuki !!!
a jak strzeli 4 bramki a przegramy 4:5 będziesz zadowolony?

liczy się zwycięstwo, a nie laury indywidualne
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 10.04.2015, 15:04
Jestem spokojny o wynik jeśli na ławce zasiądzie hamulcowy Boguski. Obstawiam 2-0.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 10.04.2015, 15:58
Karherop napisał(a):Wyświetl post
a jak strzeli 4 bramki a przegramy 4:5 będziesz zadowolony?

liczy się zwycięstwo, a nie laury indywidualne
Oczywiście, że nie będę. Liczą się trzy punkty.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 10.04.2015, 17:53
Pora się zbierać na mecz. Zobaczymy ilu jest WIŚLAKÓW a ilu "na sukcesach wychowanych, na trzy mecze ( Craxa, Amika, Legia) lanserką opętanych..... Wygrać mus. MY KIBICE POMOŻEMY.
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 10.04.2015, 21:26
Garguła, Dudka, Stępiński - tym panom już dziękujemy !

PS Buchalik pierwsza 100% obroniona w Wiśle, chociaż strzał był w niego.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.04.2015, 21:32
Tragedia, mecz do zapomnienia. Nie ma Stilicia nie ma gry i nie ma Brozka. Nie wiem czemu Kaziu zdjał Barrientosa akurat w momencie jak sie chłopak rozkrecał. Moze ze strzelaniem ma problem ale i tak na tle takiego Stepinskiego to zawodnik na poziomie. Jak przetrwamy w pierwszej osemce to chyba bedzie Cud.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 10.04.2015, 21:39
Mecz tragiczny w naszym wykonaniu i chyba można powiedzieć, że szczęśliwy ten remis. Zaczęli trochę grać po 65 minucie jak Górnik spuchł i nie mogli takiego pressingu trzymać na nas.
Środek pola to była po prostu jakaś parodia, Górnik nas w tej strefie boiska po prostu zniszczył. Dareczek Dudka wyrasta na trolla pokroju Boguskiego (obaj zagrali dziś tragicznie, nie wiem czemu Moskal ściągnął z boiska Alana a nie Dudkę). Nie dość, że zagrał tragicznie, to jeszcze zawalił bramkę (choć tutaj nie bez winy jest niestety po raz kolejny Arek - ktoś może mi wytłumaczyć czemu on się uchylił przed lecacą centralnie w jego głowę piłką). Z taką grą jego przygoda w Wiśle zakończy się pewnie w czerwcu (i dobrze).
Wisła po prostu nie może grać dwoma mało kreatywnymi, defensywnymi pomocnikami, bo będzie się to kończyć tak jak dzisiaj. Moim zdaniem można było zaryzykować ustawienie w środku Uryga - Jankowski - Garguła.
Buchalik uratował nam dziś 1 punkt.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 10.04.2015 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.04.2015, 21:39
Bez Stilica nie istniejmy taka prawda jakby grał spokoje było by 3 z przodu.Guła,Dudka(shit)Boguski out now!! mecz tragiczny na plus DG i Jean

P.s mówiłem,że nie dowieziemy tego 1:0
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Pinechas
Member

Od: 05.2003

Stary 10.04.2015, 21:44
Zdjęcie barrientosa- No comment
Odpowiedz cytując
force93TS
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 10.04.2015, 21:49
https://www.youtube.com/watch?v=sv02...ature=youtu.be

skrót meczu
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.04.2015, 21:52
Szkoda czasu na skróty. Pierwsza połowa to kryminał, druga nieco lepsza. Sama zmiana Barrientosa w momencie co zaskoczył jest najlepszym podsumowaniem tego meczu.

Frajerstwo, pi.zdowatość i żadnej woli walki. Jedynie biega stara gwardia,której się chce czyli Głowa i Brozio. Reszta ma to chyba w chuju.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Stary 10.04.2015, 22:21
Boguski i Stępiński wypierdalać
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 10.04.2015, 22:23
Czemu w skrócie na ekstraklasa.tv nie ma tej akcji z dobrym podaniem Barrientosa co Boguski strasznie przestrzelił?
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 10.04.2015, 22:23
force93TS napisał(a):Wyświetl post
https://www.youtube.com/watch?v=sv02...ature=youtu.be

skrót meczu
Tak patrzę na ten skrót i jak się przyjrzeć w momencie 1:20 to bramka dla Górnika obciąża Arka Głowackiego. Uchylił głowę niczym wczoraj jeden koleś z Błękitnych w Poznaniu. Gdyby się nie skulił oberwałby w głowę, ale piłka do bramki by nie wpadła.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.04.2015, 22:24
Kazimierzu, szanuje Cię i lubię, ale jak jeszcze raz wpuścisz Rafała to możesz sobie razem z nim i Franciszkiem iść nad Wisłę grać w warcaby.
A i wówczas o pieniądzach z mojego jesiennego karnetu zapomnij.

Ta druga informacja z dedykacją również dla prezesa Gaszyńskiego.
Tyle ogłoszeń po dzisiejszym meczu.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 10.04.2015 o godz. 22:43.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.04.2015, 22:28
Poziom i organizacja naszej gry to tragedia i parodia w jednym.Czemu trener zdjął Barrientosa? Jak ktoś myślał że Moskal jest cudotwórcą to się pomylił. To nie Smuda był problemem tylko piłkarze. Potrafią zagrać dobry mecz jak z Legią (u Smudy np z Lechem czy Pogonią) a potem kaleczyć. I koło się zamyka.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.04.2015, 22:38
Najgorszy mecz od dawien dawna. Zero gry piłką, pierwsza połowa to jakieś kamikadze. Nie ma Stilicia - nie ma grania w piłkę. To jest bardzo przykry fakt, zważywszy na to, że to zapewne jego ostatni sezon u nas.

Boguski mimo kilku odbiorów przy kontrach żaboli - sory, ale mam nadzieję, że to był twój ostatni występ w tym sezonie.

Nowi - Jović i Barrientos - beznadzieja. Zwłaszcza ten drugi. Oby udało się utrzymać w pierwszej ósemce...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 10.04.2015, 22:39
raindog napisał(a):Wyświetl post
Ten mecz to parodia gry w piłkę z naszej strony... Poziom mniej więcej jak komentarze na forum - nie istniejemy do 60 minuty - po prostu jesteśmy brutalnie gwałceni, ale i tak wina Boguskiego, który w tym czasie siedział na ławce. Boguski przynajmniej, w przeciwieństwie do Urygi biegał... Jedyna osoba, która potrafiła wyprzedzić napastnika rywala i odebrać mu piłkę, bo Uryga, Dudka włącznie z Sadlokiem truchtali za przeciwnikiem.

0 biegania, 0 pressingu, 0 środka.

Na plus Donald i Głowa.
Idąc twym tokiem rozumowania to powinniśmy zakontraktować całą kadrę Wawelu w biegach długodystansowych - ci to by dopiero biegali!!!!! Niestety, ale na grę w piłkę nożną składa się też kilka innych elementów, takich jak umiejętność przyjęcia piłki, podania, oddania strzału, dryblingu czy też chociażby chociaż trochę siły fizycznej. Żadnych z tych cech na chwilę obecną nie posiada Rafał, który chyba zahipnotyzował cały zarząd, który z nim podpisał nowy kontrakt.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 10.04.2015 o godz. 22:43.
Odpowiedz cytując
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Stary 10.04.2015, 22:40
+
- Głowa
- Poprawny występ Żemły, na początku trochę spięty, ale z każdą minutą coraz lepiej
- Buchalik w końcu coś obronił!!!
- Donald
- Zmiana Boguskiego (fakt, sytuacja spartaczona, ale biegał, wracał za kontrami, dla mnie poprawny występ - patrząc na niektórych to Boguski jest winien gry Wisły, gdy jego nie było na boisku...)

-
- Beznadziejny występ Dudki i Urygi
- Zachowanie Dudki przy bramce
- Zero z przodu Jovicia, w obronie bez zarzutu, do przodu nic. ( Burliga > Jović - na PO)
- Stępiński i jego "gra" ZERO!! Ani dośrodkować, ani przyjąć, ani strzelić.. Po sezonie i tak odejdzie, więc nie lepiej byłoby już wpuszczać kogokolwiek innego, nawet Kuczaka? Beznadziejny występ, nawet w piłkę nie potrafi trafić...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 10.04.2015, 22:41
Po pierwsze - totalny zakaz wstępu Boguskiego na mecze pierwszej drużyny - może w III lidze wydoli (ten kto wymyślił żeby przedłużyć mu kontrakt powinien karnie oglądać przez cały dzień kompilację z jego zagraniami )
po drugie - zakaz przedłużania kontraktu z Dudką
po trzecie - ktoś się tu pytał kim jest ten Stilić - myślę że po dzisiejszym meczu już wiesz
po czwarte - czy jest szansa że Wisła będzie miała jakiegoś z jajami gniazdowego ?
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.04.2015, 22:41
R33 napisał(a):Wyświetl post
Czemu w skrócie na ekstraklasa.tv nie ma tej akcji z dobrym podaniem Barrientosa co Boguski strasznie przestrzelił?
Ekstraklasa.tv uznała to jako typowe zagranie na uwolnienie w wykonaniu Rafała Boguskiego.

W rundzie wiosennej zagraliśmy 2-3 mecze na niezłym poziomie, reszta spotkań, włącznie z tym dzisiejszym, to naprawdę prawdziwe męczarnie dla kibiców...

Pozytywy tych naszych ostatnich wpadek są takie, że piłkarze stopniowo, mam nadzieję że nieświadomie, tonują nastroje wśród kibiców i stopniowo dają do zrozumienia, że ta drużyna nie nadaje się do gry w pucharach (piszę o nich tylko dlatego, że takie są cele klubu).

Ten sposób na tonowanie nastrojów jest dużo lepszy niż np. taki, że przegrywamy walkę o puchary w ostatnim meczu sezonu. Wtedy byłaby katastrofa, w obecnej sytuacji mamy czas na to, żeby przywyknąć mentalnie do walki o max 5 miejsce w tym sezonie. Wiadomo, że należy mierzyć jak najwyżej, ale lepiej zaoszczędzić sobie takich przygód jakie oferowała swoim kibicom amica w poprzednich latach (żalgirisy, stjarnany i inne historie).

P.S. Jeśli jakimś cudem będą te puchary w przyszłym sezonie, to mogą pomóc finansowo ze względu na sponsorów, bo nagród za wyniki sportowe raczej nie ma co oczekiwać... Za dużo zmian kadrowych trzeba przeprowadzić, zaczynając od pozbycia się darmozjadów, potem zastępując ich innymi graczami, a kończąc na dokupieniu jeszcze kilku nowych, bo kadra musiałaby być nieco szersza niż obecnie.
Ostatnio edytowane przez Tominho : 10.04.2015 o godz. 22:43.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów