The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich?
Andrzej Duda 147 85,96%
Bronisław Komorowski 24 14,04%
Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2015, 22:26
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Gratuluję konsekwencji, obaj kandydaci na jednym poziomie i to nie tylko procentowym
a tam Na pewno by nie zagłosował nad wyprowadzeniem pieniędzy z Zusu dla izraelskich kombatantów oklaleczonych przez komóchów i niemców

Ja nie rozumiem. Jak można głosować na ludzi, którzy jawnie zdecydowali o zrzeczeniu się suwerenności kraju?
To jest niebywałe... jak syjoniści ogłupili polski lud... wystarczyło sobie zwerbować kilkunastu agentów, którzy opowiadają o patriotyźmie, i silnym państwie, narodzie a głosują za traktatem lizbońskim, domagają się armii europejskiej a przy okazji wyprowadzają pieniądze polskich emerytów na rozkaz Izraela
Już nie mówiąc jak wprowadzili policyjne państwo, które potem rozszerzyli ich funfle z plarformy, z którymi razem rządzą i dzielą
Ostatnio edytowane przez palikot : 27.03.2015 o godz. 22:39.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.03.2015, 22:33
Tak czy owak , o wszystkim zadecyduja leśne dziadki z pkw.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 27.03.2015, 22:35
a to inna sprawa, ale sport też ważny

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 27.03.2015, 22:37
palikot napisał(a):Wyświetl post
ja głosuje na Janusza a potem na Kasię Cichopek w tańcu z Gwiazdami

No teraz widać jakim jesteś trollem, bo na Palikota głosowałem ja!
Sam jesteś trollem. Na Palikota głosowałem ja gdy, Marian Kowalski miał 1 głos i tyle. Wtedy mój głos dał 50% Palikotowi i 50% Marianowi. Zatem nie ściemniaj i nie zmyślaj, moderatorzy mogą potwierdzić, że to ja głosowałem na Janusza Palikota!

ps. U mnie Palikot w ankiecie jest zaznaczony kursywą, a u Ciebie oszuście?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.03.2015, 22:38
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Ja nie biorę ataków do siebie, one co najwyżej zniechęcają do prożydowskiego PiS-u.

A Duda da sobie radę w II turze bez poparcia wyborców innych kandydatów?
Naprawdę nie przeceniaj roli głosów prosowieckiego Korwina. W waszą antysystemowośc mało kto wierzy, Taka sama "opozycja" jak Ruch Palikota.

Cytat:
a tam Na pewno by nie zagłosował nad wyprowadzeniem pieniędzy z Zusu dla izraelskich kombatantów oklaleczonych przez komóchów i niemców
Pewny jesteś ? Człowiek, który przez 20 lat budował i wspierał w PRL-u komunizm, w najgorszych latach tego systemu, kochający kacapów jak Bredzisław zdolny jest do o wiele większych numerów
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 27.03.2015, 22:41
W I turze oddam głos na panią Magdalenę Ogórek. Jednakże uważam, że lewica mogła postarać się o lepszego/lepszą kandydata/kandydatkę. Szkoda, że bariery 100 tys. podpisów nie udało się przekroczyć dwóm innym paniom: Annie Grodzkiej i Wandzie Nowickiej. W szczególności program tej pierwszej był interesujący.

Dopuszczenie do startu w wyborach prezydenckich panów Kowalskiego i Korwin-Mikkego uważam za nieporozumienie, hańbę i wielkie zagrożenie dla polskiej demokracji. Jak wiadomo pierwszy ma zarzuty pobicia (poza tym jest kandydatem nacjonalistycznego ugrupowania), a drugi uderzył innego polityka oraz w większości swoich publicznych wypowiedzi szerzy nienawiść i nietolerancję wobec innych ludzi.

Przestrzegam również przed oddawaniem głosu na pana Grzegorza Brauna. Jest to kandydat o poglądach skrajnie prawicowych, ponadto zatwardziały katolik który najchętniej przekształciłby Polskę w państwo teokratyczne. Jeśli ktoś nie wie, to dodam jeszcze że jest on zwolennikiem przekształcenia naszego kraju w monarchię...
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 27.03.2015, 22:42
Naprawdę nie przeceniaj roli głosów prosowieckiego Korwina. W waszą antysystemowośc mało kto wierzy, Taka sama "opozycja" jak Ruch Palikota.

Pewny jesteś ? Człowiek, który przez 20 lat budował i wspierał w PRL-u komunizm, w najgorszych latach tego systemu, kochający kacapów jak Bredzisław zdolny jest do o wiele większych numerów
Nie tak bardzo kochał kacapów jak Jarek z Andrzejkiem syjonistów, bo w przeciwieństwie do nich nie obrabował emerytów i nie wysłał im żadnych pieniędzy

pysio napisał(a):Wyświetl post
Sam jesteś trollem. Na Palikota głosowałem ja gdy, Marian Kowalski miał 1 głos i tyle. Wtedy mój głos dał 50% Palikotowi i 50% Marianowi. Zatem nie ściemniaj i nie zmyślaj, moderatorzy mogą potwierdzić, że to ja głosowałem na Janusza Palikota!

ps. U mnie Palikot w ankiecie jest zaznaczony kursywą, a u Ciebie oszuście?
ŚMIECH NA SALI Nie potwierdzą, wiesz czemu? Bo to ja głosowałem, a ty głosowałeś pewnie na Grzegorza Brauna tylko się nie chcesz przyznać

Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
W I turze oddam głos na panią Magdalenę Ogórek. Jednakże uważam, że lewica mogła postarać się o lepszego/lepszą kandydata/kandydatkę. Szkoda, że bariery 100 tys. podpisów nie udało się przekroczyć dwóm innym paniom: Annie Grodzkiej i Wandzie Nowickiej. W szczególności program tej pierwszej był interesujący.

Dopuszczenie do startu w wyborach prezydenckich panów Kowalskiego i Korwin-Mikkego uważam za nieporozumienie, hańbę i wielkie zagrożenie dla polskiej demokracji. Jak wiadomo pierwszy ma zarzuty pobicia (poza tym jest kandydatem nacjonalistycznego ugrupowania), a drugi uderzył innego polityka oraz w większości swoich publicznych wypowiedzi szerzy nienawiść i nietolerancję wobec innych ludzi.

Przestrzegam również przed oddawaniem głosu na pana Grzegorza Brauna. Jest to kandydat o poglądach skrajnie prawicowych, ponadto zatwardziały katolik który najchętniej przekształciłby Polskę w państwo teokratyczne. Jeśli ktoś nie wie, to dodam jeszcze że jest on zwolennikiem przekształcenia naszego kraju w monarchię...
A Kukiz? Przecież ten prawicowy oszołom, chce likwidacji ordynacji wyborczej!
Ostatnio edytowane przez palikot : 27.03.2015 o godz. 22:47.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 27.03.2015, 22:46
Nie tak bardzo kochał kacapów jak Jarek z Andrzejkiem syjonistów, bo w przeciwieństwie do nich nie obrabował emerytów i nie wysłał im żadnych pieniędzy

ŚMIECH NA SALI Nie potwierdzą, wiesz czemu? Bo to ja głosowałem, a ty głosowałeś pewnie na Grzegorza Brauna tylko się nie chcesz przyznać

A Kukiz? Przecież ten prawicowy oszołom, chce likwidacji ordynacji wyborczej!

ŚMIECH NA SALI DO KWADRATU.

Nie wiem kogo chcesz oszukać i wprowadzać w błąd, ale głos na Palikota oddałem ja! Mam na do dowody.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 27.03.2015, 22:49
pysio napisał(a):Wyświetl post
ŚMIECH NA SALI DO KWADRATU.

Nie wiem kogo chcesz oszukać i wprowadzać w błąd, ale głos na Palikota oddałem ja! Mam na do dowody.
taaak a na avatarze masz Antka i głosowałeś na palikota
kogo chcesz nabrać, królu banicji?
Ide o zakład, że z Gwiaździstym wymieniacie się privkami o zamachach itp.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 27.03.2015, 22:51
Sam pysia obrabowałeś z głosu na Palikota, więc obrabowałbyś też innych
Jeszcze raz powtarzam. Mikke jako działacz partyjny wspierał komunizm w Polsce przez 20 lat czym ma swój udział w obrabowaniu milionów Polaków. Członkostwa w komunistycznym ZMS-ie już mu nie będę wypominał, chciał być radzieckim pionierem to był
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.03.2015, 22:52
Bronowianin, może jestem już pijany, ale napiszę w stylu gimbazy.

Bro, you made my day
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 27.03.2015, 22:55
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post

Pan sobie jaja robi czy na poważnie ?
Ostatnio edytowane przez heoij : 27.03.2015 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 27.03.2015, 22:58
Sam pysia obrabowałeś z głosu na Palikota, więc obrabowałbyś też innych
Jeszcze raz powtarzam. Mikke jako działacz partyjny wspierał komunizm w Polsce przez 20 lat czym ma swój udział w obrabowaniu milionów Polaków. Członkostwa w komunistycznym ZMS-ie już mu nie będę wypominał, chciał być radzieckim pionierem to był
http://pokazywarka.pl/p4k62v/
na dowód przyklejam! jak lustrować to na całego

Gwiaździsty... posłuchaj Czy to Jarek uściskał serdecznie rękę na wspólnej konferencji z PRL-owskim aparatczykiem Leszkiem Millerem?
Czy to Jarek Kaczyński mówił o Gierku per: "patriota"?
Czy to Jarek Kaczyński stał u boku banderowców na Majdanie wsparty przez rząd urbanoplatfusów, którzy mu przyklasnęli?

hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Pan sobie jaja robi czy na poważnie ?
A ty nie chiałbyś, żeby taka Dupeczka tobą sobie porządziła? Ja bym co tydzień u niej na audiencji przebywał i jej służył
Ostatnio edytowane przez palikot : 27.03.2015 o godz. 23:00.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.03.2015, 23:04
Mocno plastykowa, więc to już nie towar pierwszego gatunku
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 27.03.2015, 23:05
http://pokazywarka.pl/p4k62v/
na dowód przyklejam! jak lustrować to na całego

Gwiaździsty... posłuchaj Czy to Jarek uściskał serdecznie rękę na wspólnej konferencji z PRL-owskim aparatczykiem Leszkiem Millerem?
Czy to Jarek Kaczyński mówił o Gierku per: "patriota"?
Czy to Jarek Kaczyński stał u boku banderowców na Majdanie wsparty przez rząd urbanoplatfusów, którzy mu przyklasnęli?

A ty nie chiałbyś, żeby taka Dupeczka tobą sobie porządziła? Ja bym co tydzień u niej na audiencji przebywał i jej służył
Co byś na Jarka nie poweidział to nie wstąpił do ZMS-u jak Mikke i nie był członkiem SD jak Mikke , partii sojuszniczej PZPR. PO prostu Mikke wspierał komunizm przez 20 lat, system który niszczył Polskę i okradał Polaków. Wystarczy ?
Ściskanie ręki bueehehehe , wisz jakie łapy Mike ściska/ł w ambasadzie Rosji ?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.03.2015, 23:06
Jarosław Kaczyński nie żył w PRL-u, a w świecie alternatywnym, więc po co ta gadka.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 27.03.2015, 23:15
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jarosław Kaczyński nie żył w PRL-u, a w świecie alternatywnym, więc po co ta gadka.
Wielu ludzi żyło wtedy w alternatywnym świecie, żeby nie zwariowac w czasach komunistycznego syfu , w którym najlepiej czuły się wtedy komuchy i ich przydupasy, więc po co ta gadka.
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 27.03.2015 o godz. 23:20.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 27.03.2015, 23:20
Co byś na Jarka nie poweidział to nie wstąpił do ZMS-u jak Mikke i nie był członkiem SD jak Mikke , partii sojuszniczej PZPR. PO prostu Mikke wspierał komunizm przez 20 lat, system który niszczył Polskę i okradał Polaków. Wystarczy ?
Ściskanie ręki bueehehehe , wisz jakie łapy Mike ściska/ł w ambasadzie Rosji ?
A skąd wiesz? może ukrywa swoją biografie tak jak Duda ukrywa swoje członkowstwo w sojuszniczej postPZPR partii Unii Wolności?

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.03.2015, 23:20
Najgorsze jest to ze ten Bronowianin istnieje naprawdę bo na forum SKWK tez się udziela ze swoimi madrosciami. Pysio się chowa przy tych .......ach.

Mój głos albo Kukiz albo Korwin w drugiej turze przeciwnik Bronisława (nno chyba ze dojdzie do pojedynku z ogórkiem). Ameryki nie odkrywam
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 27.03.2015, 23:27
A skąd wiesz? może ukrywa swoją biografie tak jak Duda ukrywa swoje członkowstwo w sojuszniczej postPZPR partii Unii Wolności?
Przy POstkomunistycznych mediach nie ukrył by takiego niechlubnego faktu. Nie ma szans. Ten Mikke to wam nie opowiadał na zebraniach partyjnych jak budował komunizm w Polsce. 20 lat i nie ma nic do powiedzenia ? Jak pozdrawiał towarzyszy radzickich, jak wspierał tow. Wiesława ? tow. Edwarda ?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.03.2015, 23:32
Prośba do Gwiaździstego i palikota, nie rozwalajcie chociaż tego tematu. Idźcie sobie robić syf w politycznym a tutaj niech panuje w miarę normalna wymiana zdań. Oczywiście mówiąc normalna nie mam na myśli gościa, który popiera babę z jajami a oburza się na chłopa z jajami.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.03.2015, 23:33
Korwin tak ich wspierał, że wylatywał kilka razy z UW i nie pozwolili mu dokończyć uczelni

Za Korwinem nie przepadam, wielokrotnie go punktowałem w wielu kwestiach, ale trzeba przyznać uczciwie, że jego życie w PRL-u to nie była idylla. Trochę przypominało to Kisiela, który był równie "pokorny".
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 27.03.2015, 23:38
Przy POstkomunistycznych mediach nie ukrył by takiego niechlubnego faktu. Nie ma szans. Ten Mikke to wam nie opowiadał na zebraniach partyjnych jak budował komunizm w Polsce. 20 lat i nie ma nic do powiedzenia ? Jak pozdrawiał towarzyszy radzickich, jak wspierał tow. Wiesława ? tow. Edwarda ?
Coś mówił, że chciał wtedy kapitalizm wprowadzić i uznali go że był proreaganowski

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Prośba do Gwiaździstego i palikota, nie rozwalajcie chociaż tego tematu. Idźcie sobie robić syf w politycznym a tutaj niech panuje w miarę normalna wymiana zdań. Oczywiście mówiąc normalna nie mam na myśli gościa, który popiera babę z jajami a oburza się na chłopa z jajami.
Sportu sobie nie dacie pouprawiać?

Korwin tak ich wspierał, że wylatywał kilka razy z UW i nie pozwolili mu dokończyć uczelni

Za Korwinem nie przepadam, wielokrotnie go punktowałem w wielu kwestiach, ale trzeba przyznać uczciwie, że jego życie w PRL-u to nie była idylla. Trochę przypominało to Kisiela, który był równie "pokorny".
Ja też za nim nie przepadam Nie mniej jednak to jest jedyny rozpoznawalny człowiek w Polsce, który naprawdę wierzy co po nim widać w rozwiązania wolnorynkowe, kapitalistyczne
Inni kandydaci może i są antysystemowi(Oprócz Dudy i Ogórek), ale nie wiadomo, czy socjaliści, czy nie socjaliści... Solidarność też była antysystemowa... tylko nie w tym co trzeba
Ostatnio edytowane przez palikot : 27.03.2015 o godz. 23:49.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 28.03.2015, 00:43
Jeśli robimy prywatę to ja zrobię trochę swojej.

Wrzucam kilka tekstów o Jacku Wilku - kandydacie KNP na Prezydenta RP.
http://fakty.interia.pl/raporty/rapo...rp,nId,1705421
http://thepolandtimes.com/wywiad-pol...m-wilkiem-knp/
http://www.prawica.net/40563
http://www.wykop.pl/ludzie/Jacek_Wilk/

Jacek Wilk uczęszczał do I Liceum Ogólnokształcące im. Bartłomieja Nowodworskiego w Krakowie (klasa o profilu matematyczno-fizycznym). Ukończył studia na UJ, UW i SGH, gdzie doktoryzował się, a także kształcił się na międzynarodowych uczelniach m.in. w Holandii. Zawodowo prowadzi własną kancelarią adwokacką.

Jeśli chodzi o poglądy to prezentuje on zbieżną linię z partiami KoLiber, czyli generalnie duża wolność osobista i liberalna gospodarka przyjazna obywatelowi.

Poza tym popiera on:
+ państwo minimum (ograniczenie jego roli)
+ deregulację prawa ograniczającą ilość aktów prawnych
+ powrót do ustawy Wilczka (dziki kapitalizm z początku lat 90-tych)
+ likwidację PIT oraz utrzymanie trzech prostych podatków m.in. VAT i podatku od nieruchomości
+ pełną prywatyzację służby zdrowia
+ likwidację ZUS
+ dokończenie lustracji i dekomunizacji

Kilka cytatów:

Cytat:
1. Zakończyły się wybory do Parlamentu Europejskiego. Niestety nie udało się Panu uzyskać mandatu europosła. Wśród Polonii np. w USA zdecydowanie wygrał PiS, co nie wydaje się zaskoczeniem. Jednak nie wszędzie za granica tak było. Ogólnie na świecie i Polsce wygrała partia Donalda Tuska. Czym tj. spowodowane?

- To oznacza, że przed nami ciągle bardzo dużo pracy. To, że w USA wygrało Prawo i Sprawiedliwość nie dziwi. W Polsce mówimy, że Jarosław Kaczyński ukradł prawicę, tzn. że jego formacja udaje jedynie partię prawicową, którą oczywiście nie jest. PiS jest partią o typowo socjalistycznym programie podawanym wyborcom w narodowym lub bogoojczyźnianym sosie. Nie jest więc partią prawdziwej zmiany, zwłaszcza wolnorynkowej, tj. takiej, jakiej tak bardzo nam teraz potrzeba, tylko partią zastępowania „tamtych” „swoimi”, przy utrzymywaniu tego samego systemu gospodarczego i politycznego. Świadomość tego smutnego faktu niestety bardzo opornie przebija się w naszej opinii publicznej, a tym trudniej dociera do Rodaków mieszkających za granicą – mających utrudniony dostęp do bieżących i prawdziwych informacji z Kraju. Jednocześnie Polonia, zwłaszcza amerykańska, nastawiona jest bardzo patriotycznie i nadal chce postrzegać partię Kaczyńskiego jako reprezentującą nasze interesy narodowe. To oczywiście nie jest prawdą choćby ze względu na fakt, że to przecież PiS negocjował i przegłosował w Sejmie Traktat Lizboński, a Lech Kaczyński go następnie osobiście podpisał. W ostatnich dwustu latach bodaj nie mieliśmy w Polsce większego aktu zdrady naszej racji stanu, a dokonał tego przecież nie kto inny niż osobiście Jarosław Kaczyński wraz ze swoim bratem prezydentem. Głosowanie na PiS jest jednak w praktyce w ogromnym stopniu głosowaniem przeciw PO, która to partia z kolei prowadzi już jawnie antypolską politykę zagraniczną – służącą w gruncie rzeczy realizacji interesów niemieckich. Z kolei wyborcy PO głosują na tę partię nie z powodów programowych, ale właśnie przeciwko PiS. Wyborców PO nie interesują programy lub konkretne plany naprawy kraju – bo przecież PO takowych nie posiada lub co chwila je zmienia bezczelnie zapominając o dawanych uprzednio obietnicach wyborczych – są to w większości ludzie całkowicie bezideowi, zainteresowani niemal wyłącznie konsumpcją, posadkami i przysłowiową już ciepłą wodą w kranie. Ta ich część, która oczekiwała uwolnienia gospodarki zaczyna powoli, ale coraz przychylniej patrzeć w stronę KNP – dlatego mamy ogromny potencjał wzrostu.
Cytat:
9) Co Pan sądzi o katastrofie Smoleńskiej?

• Największy problemem w tej katastrofie nie jest to, że nie jesteśmy pewni przyczyn, ale to, że państwo polskie utraciło w niej wiarygodność: polskie służby nie były nawet w stanie zabezpieczyć terenu katastrofy w efekcie czego np. supertajny system łączności Prezydenta RP (system NATOwski) wpadł w ręce Rosjan, o czym ze zrozumiałych powodów niemal nie wspomina się w mediach. Najprawdopodobniej – jak mówią eksperci – Rosjanie mieli dzięki temu, przez co najmniej kilka godzi, możliwość penetrowania strategicznych technologii komunikacyjnych Paktu Północnoatlantyckiego. Nie mówi się także o tym, że to była najprawdopodobniej główna przyczyna przeniesienia przez USA elementów tarczy antyrakietowej z Polski do Rumunii. Amerykanie uznali po prostu, że jesteśmy zbyt niepoważnym partnerem wojskowym – skoro nie potrafimy zabezpieczyć nawet własnego AirforceONE wraz z jego strategicznym wyposażeniem.
Cytat:
66) Czy oprócz wykształcenia i "pracy" politycznej Pan Jacek splamił się jakąkolwiek normalną pracą?

• Pracą polityczną – to znaczy działaniem w partii - „plamię” się dopiero od trzech więc – chcąc nie chcąc – musiałem się zajmować także czymś innym. Pracuję od dziecka – najpierw w gospodarstwie rolnym rodziców (co trwało zresztą – z różną intensywnością – do założenia przeze mnie rodziny), potem prace dorywcze w liceum i na studiach, aż w końcu – od czwartego roku moich pierwszych studiów – praca na pełny etat, zamieniony prawie 10 lat temu na własną działalność. Trudniłem się rolnictwem, pszczelarstwem, sprzątaniem, rozładunkiem kontenerów (to była zresztą fantastyczna praca), wywiadem gospodarczym, doradztwem podatkowym, aż wreszcie praktyką adwokacką. Gdybym mógł swobodnie wybierać, a kwestie finansowe nie byłyby na pierwszym miejscu to najchętniej trudniłbym się pszczelarstwem posiadając średniej (a może nawet większej) wielkości pasiekę.
PS. Gdyby miało dojść do debaty prezydenckiej to Komorowskiego i Dudę rozłożyłby na łopatki, a intelektualnie mógłby nawiązać z nim rywalizację jedynie JKM.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 28.03.2015, 02:06
ano zapomniałem, że akurat Wilk jest jeszcze antysocjalistyczny i wolnorynkowy. Ja chciałbym jeszcze poznać poglądy Kukiza i Brauna i Kowalskiego na gospodarkę.

+ likwidację PIT oraz utrzymanie trzech prostych podatków m.in. VAT i podatku od nieruchomości
oraz... podatku pogłównego, co uważam za zły pomysł :/

Problem z Wilkiem jest taki, że jest on mało przebojowy... ale mimo tego to dobry kandydat

*na pewno lepszy niż syjonista Duda huehehe
Ostatnio edytowane przez palikot : 28.03.2015 o godz. 02:13.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 28.03.2015, 08:15
Ja podobnie jak kilku panow wyzej. W pierwszej turze - Korwin/Kukiz/Kowalski/Braun/Wilk, w drugiej oponent WSIoka.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.03.2015, 08:47
1 tura Braun, 2 oponent tańczącego z szogunami.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 28.03.2015, 09:23
Czy Wilk jest mało przebojowy? Miałem z nim kilka jego wykładów doktorankich na SGH i powiedziałbym, że potrafi być nieźle zakręcony i do tego jest znakomitym mówcą. Problem z nim jest taki, że ma małe doświadczenie polityczne i nie potrafi załapać się na setkę barwną wypowiedzią. Teraz dostanie czas antentowy i powalczy o pulę antypopis, która łącznie będzie mieć ok. 20%. Wynik na poziomie 3-4% byłby znakomity, ale wiadomo, że mało realny na tą chwilę.

Odnośnie podatku pogłównego to nie zgadzam się tj. z karą śmierci dosyć szeroko stosowaną oraz legalizacją prostytucji i pełną legalizacją narkotyków wraz z ich opodatkowaniem.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.03.2015, 10:47

PS. Gdyby miało dojść do debaty prezydenckiej to Komorowskiego i Dudę rozłożyłby na łopatki, a intelektualnie mógłby nawiązać z nim rywalizację jedynie JKM.
O Wilku usłyszałem po raz pierwszy, gdy był adwokatem JKM w procesach wyborczych przed wyborami w 2010 roku.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 28.03.2015, 10:51
I tura - Andrzej Duda
II tura - patrz wyżej
Ostatnio edytowane przez Smuga : 28.03.2015 o godz. 10:53.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów