The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2015, 21:49
Jedna jaskółka wiosny nie czyni.. niech pokażą podobną grę i skuteczność w 3-4 meczach to uwierzę w ich przemianę. Bo narazie się tylko utwierdziłem w przekonaniu , że w polskiej lidze to piłkarze zwalniają trenera a nie prezesi
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.03.2015, 21:59
Mądrze napisane, mam niestety podobne obawy.
..
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.03.2015, 22:00
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
heheh, a jeszcze tydzień temu wszyscy odsyłali Sarkiego razem z DG77 na Haiti
haha okazuje się, to co mówiłem. Gość z dużym potencjałem taki Sterling z Liverpoolu, ale psychika cienka olbrzymi brak pewności siebie.
Dzisiaj zagrał naprawdę przyzwoicie.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 15.03.2015, 22:07
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Niestety po słowach Moskala chyba nie zobaczymy Sarkiego przez jakis czas (oby nie)
Heh, o ironio, jeszcze kiedyś uznalibyśmy to za okrutny żart
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 15.03.2015, 22:08
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Byłem incognito w pobliżu kibiców Wisły i było pięknie - kibice Legii bez werwy, wbrew temu co piszą i mówią - często prowadzą antydoping. Pięknie się czułem jak chlopaki potrafili w odpowiednim momencie przyjebać z przyśpiewkami. Przy większej ilości pewnie byłoby jeszcze lepiej.
Chyba było sporo takich jak ja - sporo osób nie wstało przy hymnie Legii, jak i po jej bramkach
Mecz w naszym wykonaniu bardzo dobry, nie ma do kogo się przeczepić, szkoda Jovicia, świetnie grał.
Tylko Wisła!
Szacunek. Ja nie wyobrażam sobie bym mógł siedzieć między nimi. Trzeba mieć sporo nerwów na wodzy
Ja zawsze mówię, że u nas jest najlepszy doping w Polsce i ilość ludzi którzy się w niego angażują a wy często się jaracie jakąś bandą martetingowców forumowych z Warszawy czy z Poznania

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.03.2015, 22:15
K**** Warszawska ma tak monotonny doping,że zasnąć można. Jedyne co na plus u nich to oprawy..w ogóle,żeby hymn śpiewać jak piłkarze w tunelu?...
Co do strony sportowej: Legia zagrała padakę, nasi to prawie wykorzystali. Nie ma co się podniecać. Lepiej grali w z gieksą. Wcześniej brakło skuteczności.
Ostatnio edytowane przez Babba : 15.03.2015 o godz. 22:18.
Odpowiedz cytując
przemonik
Member

Od: 09.2010

Stary 15.03.2015, 22:17
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
Dziś widać drużyne. Sarki-widać ze słaba gra była winą dyzmy. Pierwszy mecz i od razu pokazał co potrafi. Nikt po nim nie jechał jak po szmacie i chłopak pokazał walke, serce. Jović-super mecz nawet z ta pechowa bramka. Bury dziś klasa. Guła wreszcie pokazał sie z super strony. Uryga walczak. Stilic jakiego pamietamy wrócił. Kaziu Moskal-albo zawodnicy grali przeciw smudzie albo on jest cudotworca. W 5 dni inna druzyna.
Ja tam bym nie powiedział, że dziś klasa. Owszem, bramka świetna, ale ile razy Żyro wyprzedził go w naszym polu karnym w pierwszej połówce? Chyba trzy. W obronie dziś niezbyt pewnie.
Boguski zagrał kilka minut i naturalnie nic dobrego nie można powiedzieć o jego występie.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 15.03.2015, 22:23
Po odejściu Smudy, który nie miał wartości moralnych, aby być trenerem Wisły przyszedł Moskal - osoba godna zaufania, wielce szanowana.

Co to może oznaczać i mam nadzieję będzie oznaczało w dłuższej perspektywie, a nie w jednym meczu

To, że wreszcie piłkarze Wisły mają trenera, który będzie ich szanował i mam nadzieję, że to będzie w dwie strony.

Moskal nie będzie zachowywał się jak Smuda, który wielokrotnie wypowiadał się lekceważąco na temat swoich piłkarzy, który uwielbiał poniżać niektórych graczy.

Mam nadzieję, że przyjście Moskala spowoduje poprawę gry, a przede wszystkim poprawę atmosfery, bo w tym Smuda miał największe braki, bo o chamstwie i prostactwie byłego trenera można byłoby dużo pisać.

Po zmianie szkoleniowca może być tylko lepiej.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.03.2015, 22:29
palikot napisał(a):Wyświetl post
Szacunek. Ja nie wyobrażam sobie bym mógł siedzieć między nimi. Trzeba mieć sporo nerwów na wodzy
Ja zawsze mówię, że u nas jest najlepszy doping w Polsce i ilość ludzi którzy się w niego angażują a wy często się jaracie jakąś bandą martetingowców forumowych z Warszawy czy z Poznania
Gorzej, że musiałem przejechać z pół miasta razem z nimi autobusem i powiem Wam, że mi zaimponowali
Jechali po Wiśle, Craxie, gumiorach (!!), Jadze, Śląsku, Widzewie (szczególnie), Lechu (również więcej obelg niż Wisła), Lechii i żabolach.
Na jedno cwks 5 anty. Patola.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 15.03.2015, 22:30
przemonik napisał(a):Wyświetl post
Ja tam bym nie powiedział, że dziś klasa. Owszem, bramka świetna, ale ile razy Żyro wyprzedził go w naszym polu karnym w pierwszej połówce? Chyba trzy. W obronie dziś niezbyt pewnie.
Boguski zagrał kilka minut i naturalnie nic dobrego nie można powiedzieć o jego występie.
Ehe. Świetny przechwyt w środku pola i płynnie wyprowadzony kontratak ze ściągnięciem uwagi dwóch obrońców, plus podanie idealnie w tempo do Stilica. Faktycznie - nic dobrego o jego grze powiedzieć nie można.

Zanim skomentujesz, pomyśl. Warto.
Ostatnio edytowane przez enzo : 10.01.2016 o godz. 02:05.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.03.2015, 22:42
Dziś najważniejsza była zmiana stylu gry, ale i też poprawa jakości.
Widać, że Moskal trzyma się swojego pomysłu na grę, który mieliśmy już okazje poznać trzy lata temu.

Niedosyt jest, ale ten remis, mając w pamięci zaszłości, przy zdeformowanej obronie, z nowym trenerem na takim terenie jest na pewno sukcesem.

Dobry mecz Jovicia i Stilicia. Szkoda Sarkiego, który zagrał całkiem przyzwoicie.
Moskal w Lidze+ opowiadał, że rozmawiał z nim przez cały tydzień.
Domyślam się, że nie opowiadał mu, że jest przygłupem kupionym za 5 zł.

Czas pokaże, czy to jeden wyskok czy stała poprawa. Na pewno w tej rundzie można się spodziewać wahań formy i trzeba być na nie przygotowanym.

Nie mój problem, ale jeszcze słówko o rywalu.
Wyglądali jakby zostali w szatni i pompowali tam swój megalomański balonik.
I Żyro opierniczający w przerwie sędziego o nieodgwizdanie jakieś domniemanej ręki Sarkiego.
Oni są naprawdę przeświadczeni, że im wszystko wolno.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 15.03.2015, 22:48
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Legia Warszawa - Wisła Kraków 3:0 (2:0)
SKŁAD: Buchalik - Burliga, Guzmics, Żemło, Dudka - Jović, Stilič, Uryga, Boguski, Barrientos - Brożek Paweł

Zmiany: Guerrier, Garugła, Jankowski

Strzelcy:
: rotfl:

i jeszcze jedno. Widziałem Berg to .................................. ale że aż taki

Jego zdaniem Wisła przy Łazienkowskiej zagrała bardzo defensywnie i oba gole strzeliła w przypadkowych okolicznościach.

- Wisła broniła się głęboko i ciężko było nam narzucić swoje tempo, dlatego ciężkie było nam stworzyć takie okazje jak przy pierwszym golu, kiedy Marek Saganowski świetnie zagrał do Żyry. Co do goli, to nie tracimy na co dzień takich bramek. Goście tak naprawdę przez cały mecz wypracowali tylko jedną znakomitą szansę, kiedy Bartosz Bereszyński w niesamowity sposób wybił piłkę z bramki - zakończył Berg.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 15.03.2015 o godz. 23:28.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 15.03.2015, 23:33
Chciałbym powiedzieć coś co miejmy nadzieję bedzie miało miejsce:
Od meczu z Legią na jesień wszytsko zaczęło się pierydolić.
Mam nadzieję, że od meczu z Legią dzisiaj, zacznie się przełamanie i seria zwycięstw która zbliży nas jeszcze do czołówki, bo jak sami widzimy ona jest słaba a nasza kadra zimą się wzmocniła!

I ten Sarki <3 Dzisiaj kozak

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 15.03.2015, 23:43
mega fart - najlepszy wynik jaki mogl byc ....przewidywalem hokejomy wpie...ol ...... za tydzien NAJWAZNIEJSZY mecz - oby bylo 1-0 ...i sezon jakos skonczony
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.03.2015, 00:10
Paradoksalnie zagraliśmy lepiej niż wielu oczekiwało. Na pewno byliśmy dziś lepsi, więcej szczęścia i mniej błędów sędziowskich a wracali byś my z trzema punktami. Powiało optymizmem, więc za tydzień pierwsza wygrana tej wiosny

Żyro na temat ręki... "To są takie boiskowe sytuacje"
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.03.2015, 00:28
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Byłem incognito w pobliżu kibiców Wisły i było pięknie - kibice Legii bez werwy, wbrew temu co piszą i mówią - często prowadzą antydoping. Pięknie się czułem jak chlopaki potrafili w odpowiednim momencie przyjebać z przyśpiewkami. Przy większej ilości pewnie byłoby jeszcze lepiej.
Chyba było sporo takich jak ja - sporo osób nie wstało przy hymnie Legii, jak i po jej bramkach
Mecz w naszym wykonaniu bardzo dobry, nie ma do kogo się przeczepić, szkoda Jovicia, świetnie grał.
Tylko Wisła!

Tez sie zastanawialem,naprawde ilość Anty Dopingu po stronie L ogromna

Zydostwo nie ma takiego repertuaru jak oni

zaskoczyli mnie dzis,np ,,Gwiazda Biała,-na dwie strony pojechali ,a tak to innych anty przyspiewek multum , gdzie nikt inny tego nie robi.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
force93TS
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 16.03.2015, 00:38
https://www.youtube.com/watch?v=23VDtnTxM8A skrót meczu jak by ktoś nie oglądał
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 16.03.2015, 01:01
Jest jednak niedosyt, ale zarazem nadzieja na lepsze jutro. Świetnie się oglądało Wisełkę.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.03.2015, 01:11
sayek89 napisał(a):Wyświetl post

Niech już skończy...
Zresztą Berg tak samo.
Odpowiedz cytując
1227
Member

Od: 09.2009

Stary 16.03.2015, 01:15
Powiem Wam ze zaimponował mi Guzmics- koleś ma papiery na czołowego stopera ligi, twardziel, jak trzeba po pociągnie akcje do przodu, bez głupich strat. Co najlepsze wyciągnięty za darmo.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 16.03.2015, 01:57
force93TS napisał(a):Wyświetl post
https://www.youtube.com/watch?v=23VDtnTxM8A skrót meczu jak by ktoś nie oglądał
Jak się przypatrzycie to przy tej sytuacji z niby karnym z Żyro Burliga trafił w piłkę bardzo minimalnie, można powiedzieć, że ją musnął a nadodatek nie spowodował jego upadku, tylko laluś sam pajacyka zrobił
widać to dobrze na kamerze zza linii bramkowej. Akurat tutaj sędzia pokazał klasę.
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.03.2015 o godz. 02:05.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.03.2015, 03:04
AntyMod : generalnie jakbym miał podchodzić do życia z takim optymizmem jak ty do gry Wisły Kraków, to już bym dawno wsadził łeb do piekarnika i podkręcił na full

Meczyk fajny. Wreszcie zagraliśmy dobrze.

Trzy wnioski po meczu :
1) Guzmic jest świetny. Potrafił sobie ustawić takiego młotka jak Dudkę! Będzie z niego pociecha na długie lata podejrzewam, chyba że go ktoś nam podwędzi. Mamy chyba odpowiednie następstwo jak Arek powie basta.

2) Piłkarze niestety w ostatnich 4 meczach tej rundy grali, żeby Smudę zwolnić, bo coś nie chce mi się wierzyć w tak drastyczny 'efekt nowej miotły'. No cóż, trzeba liczyć, że wyjdzie nam to na dobre. Fajnie by było oglądać zwyciężającą Wisłę częściej niż raz na kwartał.

3) Sędzia znowu nas przekręcił. Obiektywnie patrząc Wiślacy zdobyli 3 prawidłowe bramki w tym meczu, a warszawiacy ani jednej. Miałem duży niedosyt po końcowym gwizdku, bo zwyczajnie zasłużyliśmy na zwycięstwo. Co jak co, punktów to nam brakuje jak powietrza w tym momencie. 1 punkt znaczy bardzo niewiele niestety, szkoda.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.03.2015 o godz. 03:06.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.03.2015, 07:14
sayek89 napisał(a):Wyświetl post

Mógł powiedzieć od razu do sędziego że sobie pomógł ręką a nie po meczu. Niech spierdala.
Ostatnio edytowane przez Kocur : 16.03.2015 o godz. 07:37.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 16.03.2015, 07:51
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Heh, o ironio, jeszcze kiedyś uznalibyśmy to za okrutny żart
Ja tam do Sarkiego nigdy nic nie miałem a wole gdy on gra niz kombinowanie z Joviciem, Stepinskim czy Garguła na skrzydle.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.03.2015, 08:41
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Ktoś jeszcze powie, że trener nie gra?
Ja tak powiem.

Własnie to jak dzis zagrali,potwierdziło,ze po prostu nie było im po drodze ze Smuda,a nie jest to efektem kilkudniowej pracy Moskala,który druzyne zestawił prawie jak Smuda(tylko defrensywa wymusiła roszady).
Nie jestem znawcą ,ale jak dla mnie błąd był na trzech pozycjach.
Burliga na lewej obronie źle sie ustawiał za bardzo do srodka,za daleko od Żyry,kilka razy przechodziła go piłka.
Miedzy innym dlatego padła pierwsza bramka dla Legii,pomijajac bład sędziego odnosnie ręki,ale nie głównego,tylko bocznego.
Stępiński-niech idzie grać z juniorami.Żadnego pojedynku wyygranego sam na sam,odbijała sie od innych,kilka głupich strat,a najbardziej irytujące były te ,które wychodziły na aut bez udziału przeciwnika(w wyniku zmęczenia,albo braku przyjęcia)
Buchalik-najwyzszy czas na Miska.Miał kilka dobrych wyjśc,ale tez kilka wtop,a druga bramka dla Legiito 50% winy.

Glazik napisał(a):Wyświetl post
Narescie widac ze mamy trenera..
Ja bym powiedział,ze nie mamy Smudy...
Powód: Gesty prezesa Legii po meczu-BEZCENNE
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 16.03.2015 o godz. 09:00.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
4FunNow
Member

Od: 07.2011

Stary 16.03.2015, 08:43
BTW wiadomo co z kontuzja Sarkiego ?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.03.2015, 08:52
Panowie propozycja moja taka ze nie ma już sensu cytować takich kutasow jak Berg czy top player Zyro...
Kutas na kutasie kutasem pogania i nic więcej
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.03.2015, 09:03
Mialem nadzieje ze w Lidze+ a raczej Legii + (bo tyle razy ile herb warszawiakow byl prezentowany w czasie programu juz bral mnie na wymioty) pokaza czy nie bylo spalonego przy 2 bramce w momencie podania na skrzydlo - bodajrze do Ziru. Ma to ktos moze na video ? Bo tak na szybko to wydawalo mi sie ze sytuacja stykowa ?

PS. Pomijam juz sposob prowadzenia tego programu. Jedna bramka ewidentnie przekrecona a Ci pozal sie boze dziennikarze podsmiechuja sie czy go reka nie boli. Kolejny to ten Lodzki judasz co go w przerwie ten pajac o podejrzanej orientacji przepytuje i w sumie nie wie czy byla reka czy nie jak by powtorki nie mogl obejrzec. Mam szczera nadzieje ze C+ nie wygra kolejnego rozdania bo odechciewa sie tego ogladac.
Ostatnio edytowane przez Przybyszewski : 16.03.2015 o godz. 09:06.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.03.2015, 09:12
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Mialem nadzieje ze w Lidze+ a raczej Legii + (bo tyle razy ile herb warszawiakow byl prezentowany w czasie programu juz bral mnie na wymioty) pokaza czy nie bylo spalonego przy 2 bramce w momencie podania na skrzydlo - bodajrze do Ziru. Ma to ktos moze na video ? Bo tak na szybko to wydawalo mi sie ze sytuacja stykowa ?

PS. Pomijam juz sposob prowadzenia tego programu. Jedna bramka ewidentnie przekrecona a Ci pozal sie boze dziennikarze podsmiechuja sie czy go reka nie boli. Kolejny to ten Lodzki judasz co go w przerwie ten pajac o podejrzanej orientacji przepytuje i w sumie nie wie czy byla reka czy nie jak by powtorki nie mogl obejrzec. Mam szczera nadzieje ze C+ nie wygra kolejnego rozdania bo odechciewa sie tego ogladac.
Też miałem takie wrażenie. A po drugie, w jednej sytuacji, rzut rożny w pierwszej połowie dla Legii, Jović dostał strzała z pięści od Rzeźniczaka. Przynajmniej tak to wyglądało. W przerwie meczu cofnąłem sobie do tej sytuacji i tak to wyglądało
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.03.2015, 09:20
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Też miałem takie wrażenie. A po drugie, w jednej sytuacji, rzut rożny w pierwszej połowie dla Legii, Jović dostał strzała z pięści od Rzeźniczaka. Przynajmniej tak to wyglądało. W przerwie meczu cofnąłem sobie do tej sytuacji i tak to wyglądało
Zgadza sie - Jovic padl jak piatka. No ale kto by wracal do przewinien stolecznego Maldiniego. A prawda jest taka ze on chyba dawno z liscia nie dostal bo juz mu sie wydaje ze wszystko moze.

Ma ktos moze jakies video z tych 2 sytuacji ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów