The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2015, 13:59
Katarczycy to tam się wogóle nie prezentują Wczoraj Polacy zagrali chwilami b.słabo, ale gdyby nie sędziowie to byłby finał dla naszych.
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 31.01.2015, 14:07
a ja powiem tak... to nie był dobry mecz w naszym wykonaniu, obrona była chyba najsłąbsza w całym turnieju ale w ataku było ok ( zwłąszcze imponujaco wyglądały szybkie bramki w ost minutach)> Przegralismy 2 bramkami a ogladajac mecz mam wrazenie ze sedziowie dali Katarczykom wiecej niż 2 bramki. Podejrzewam ze gdyby nie był by to mecz z gospodarzem to nizenacznie bysmy wygrali, co nie zmienia faktu ze po pierwszym meczu z Niemcami nasza gra w pOŁfinale jest i tak swietnym rezultatem. Jedyne co martwi na przyszłość to brak młodych zawodników ( Daszek, Syprzak, Szyba) i w sumie to tyle iec czeka nas w niedługim czasie, pewnie po Rio spore przetasowanie w kadrze...
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 31.01.2015, 14:13
Jestem pewien na 99% ze 1 miejsce zajmie Katar (potrafia kupic mundial,szczypiornistow do repry, nawet kibicow zeby za nich dopingowali to dlaczego mistrzostwa by sobie mieli nie kupic) i 4 pozycja do naszch(z taka obrona Esp nas obije dosc powaznie (choc mam wielka nadzieje ze bedzie inaczej)
Ostatnio edytowane przez Glazik : 31.01.2015 o godz. 14:22.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.01.2015, 14:53
Teksty o słabej obronie* mnie nomen omen osłabiają.

* jako winie Polaków

Dodatkowo uważam, że Biegler powinien zostać. Właśnie ze względu na grę w obronie, dodać do tego kilka schematów w ataku i będzie miód.
Ostatnio edytowane przez filemon : 31.01.2015 o godz. 14:57.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.01.2015, 17:37
kornd napisał(a):Wyświetl post
... Zobaczymy po mistrzostwach ilu zawodników, ogłosi zakończenie kariery reprezentacyjnej...
Nikt nie ogłosi żadnego zakończenia kariery reprezentacyjnej.. Za rok mamy Mistrzostwa Europy w naszym kraju. Musieliby być niepoważni żeby teraz odchodzić
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.01.2015, 19:13
Dokładnie. Wszyscy tak odchodzą, że trzon kadry Wenty wciąż ten sam
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.01.2015, 20:58
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
A nam, poza kacem, pozostaje walka o brąz z niezwykle mocną Hiszpanią. Szkoda, że tak się to wszystko poukładało, bo swoją postawą zasługujemy na medal, a pewnie wrócimy z pustymi rękami i poczuciem, że wyjebali nas najemnicy do spółki z kupionymi sędziami, kibicami i całą organizacją mistrzostw. Szkoda tym bardziej, że to być może ostatni Mundial dla tego "złotego" pokolenia, a następcy jednak są o półkę niżej.
Wiesz co mam wątpliwości czy zasługujemy. Jednak przegraliśmy te dwa mecze w grupie i to dosyć gładko. Wchodząc do finału powtorzylibysmy osiągnięcie ekipy Wenty z 2007 a czy można porównać te dwie drużyny ? Raczej wątpię. Tamten team wygrał wszystko po drodze do finału.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 01.02.2015, 16:32
Nie wierzę co za mecz
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 01.02.2015, 16:36
Jak z Realem Saragossa
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Stary 01.02.2015, 16:45
Brawo panowie!

Dziękuję za te mistrzostwa. Szkoda, że sędziowie nie pozwolili nam na więcej, ale dla mnie jesteście złoci.

A teraz czas na melisę, bo pod względem ładunku emocjonalnego to spotkanie przebiło pamiętny mecz z Norwegią i rzut Siódmiaka.

Brawo! Brawo! Brawo! Do zobaczenia za rok na Mistrzostwach Europy i wtedy czekamy na więcej !

PS. Jak nie lubię Iwańskiego, to tak tu komentowanie w stylu latynowskim przypadło mi do gustu.

Michał Szyba! Michał Szyba! Michał Szyba! Michał Szyba! Michał Szyba! Michał Szyba! Michał Szyba! Michał Szyba!
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 01.02.2015, 16:46
Wielki Mecz! długo będę go wspominał,

Gratulacje należą się też dla cichego bohatera tego spotkania, czyli GRABARCZYKA co ten facet wyczyniał z atakującymi Hiszpanami, był jak ściana, rzucał się na nich jak wściekły pies! Dzięki Jurecki, Dzięki Szmal, Dzięki SZYBA, Dzięki cała drużyna! takie momenty sprawiają, że człowiek jest dumny z bycia Polakiem!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 01.02.2015, 17:03
Brawo! Miazga. Dziś rozwaliliśmy system

PS. Serek dziś Wichary dopisany jako trzeci bramkarz do kadry, czyli Biegler czyta forum
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 01.02.2015, 17:03
Ten brąz to jak złoto Piękny turniej, dzięki za wielkie emocje i walkę do ostatnich sekund - muszę się przyznać, że kilka razy zwątpiłem w tą drużynę (wystarczy tylko spojrzeć na mój post, którym zakładałem ten temat).
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.02.2015, 17:08
Prawie się poryczałem.

(Szkoda, że Szyba nie grał z Katarem).
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.02.2015, 17:13
Kosmos. Niesamowite
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.02.2015, 17:58
emj10 napisał(a):Wyświetl post
PS. Serek dziś Wichary dopisany jako trzeci bramkarz do kadry, czyli Biegler czyta forum
Do tego nie grał Rojewski - od razu wygrywamy ze znakomitym rywalem
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 01.02.2015, 18:58
Rojewski - kontuzja
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.02.2015, 19:00
Nie szkodzi
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 01.02.2015, 19:01
jakby nie patrzył wygrały Araby
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 01.02.2015, 19:23
fialo napisał(a):Wyświetl post
Prawie się poryczałem.

(Szkoda, że Szyba nie grał z Katarem).

Nie kompromituj sie kolejny raz chlopcze
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.02.2015, 20:34
Szkoda tego przekrętu z Katarem bo byłoby co najmniej srebro ale i tak jest pięknie. Dla mnie są złoci. Coś niesamowitego te mecze na tym turnieju w wykonaniu Polaków.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.02.2015, 20:47
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Wiesz co mam wątpliwości czy zasługujemy. Jednak przegraliśmy te dwa mecze w grupie i to dosyć gładko. Wchodząc do finału powtorzylibysmy osiągnięcie ekipy Wenty z 2007 a czy można porównać te dwie drużyny ? Raczej wątpię. Tamten team wygrał wszystko po drodze do finału.

Mam nadzieję, że odszczekasz swoje .......amento.

Pod względem charakteru - ta drużyna jest jeszcze lepsza niż "Wenta 2007". Dziś podnieśli się w nieprawdopodobny sposób. Bo ja przy bodaj 18:22 straciłem wiarę.

Widocznie tak miało być, widocznie ten brąz był nam przeznaczony właśnie tak, a nie inaczej, po przekręcie w półfinale. Dlatego zawsze bardziej cieszy brąz niż srebro - bo turniej kończy się zwycięsko.
Nie umiem tego logicznie wyrazić, jestem przeszczęśliwy! Wielkie gratulacje, oby za rok było jeszcze piękniej!

Straciłem przez te dwa tygodnie kilka lat życia, tego jestem pewien, ale myślę że było warto!

Ps. W 2007 dostaliśmy bęcki od... Francji w drugiej fazie grupowej.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.02.2015, 22:46
Takie emocje to tylko Polska kadra moze dac kibicom
Odpowiedz cytując
Beskidowy
Junior Member

Od: 07.2014

Stary 01.02.2015, 22:46
Nie mówcie, że szkoda srebrnego medalu, bo byłby większy niedosyt i niezadowolenie niż teraz ta ogromna radość, którą się czuje po tym brązie. Szczerze powiedziawszy też przed turniejem nie zakładałem medalu, ale pokazali serce i walkę i zostało to nagrodzone.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 01.02.2015, 23:00
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 01.02.2015, 23:34
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że odszczekasz swoje .......amento.

Pod względem charakteru - ta drużyna jest jeszcze lepsza niż "Wenta 2007". Dziś podnieśli się w nieprawdopodobny sposób. Bo ja przy bodaj 18:22 straciłem wiarę.

Widocznie tak miało być, widocznie ten brąz był nam przeznaczony właśnie tak, a nie inaczej, po przekręcie w półfinale. Dlatego zawsze bardziej cieszy brąz niż srebro - bo turniej kończy się zwycięsko.
Nie umiem tego logicznie wyrazić, jestem przeszczęśliwy! Wielkie gratulacje, oby za rok było jeszcze piękniej!

Straciłem przez te dwa tygodnie kilka lat życia, tego jestem pewien, ale myślę że było warto!

Ps. W 2007 dostaliśmy bęcki od... Francji w drugiej fazie grupowej.
Nic nie będę odszczekiwal bom nie pies Zresztą piszesz, ze pod względem charakteru ta drużyna jest lepsza ale pod względem umiejętnosci już na pewno nie.
W całej euforii nie zapominajmy o tych fragmentach meczu kiedy dzisiaj Bielecki, Jurkiewicz czy Jurecki walili bez sensu w hiszpański mur bo nie było żadnego pomysłu na grę w ataku. Dzisiaj się udało ale czy uda się za rok w ME 2016 ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.02.2015, 23:52
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Nic nie będę odszczekiwal bom nie pies Zresztą piszesz, ze pod względem charakteru ta drużyna jest lepsza ale pod względem umiejętnosci już na pewno nie.
W całej euforii nie zapominajmy o tych fragmentach meczu kiedy dzisiaj Bielecki, Jurkiewicz czy Jurecki walili bez sensu w hiszpański mur bo nie było żadnego pomysłu na grę w ataku. Dzisiaj się udało ale czy uda się za rok w ME 2016 ?
Nie wiem, czy zauważyłeś ale KAŻDA drużyna ma słabsze momenty w KAŻDYM meczu. Francja, tak przez wszystkich chwalona, również dzisiaj momentami robiła banalne błędy, a gdy do tego dodać fenomenalnego Saricia, to mamy efekt w postaci 25-22, a nie 35-18.

Tego, czy to co dziś wystarczyło na brąz, również za rok wystarczy na medal zwyczajnie nie wiem. Jednego dnia słabiej gra Jurecki - innego gorzej zagra Rojewski. Na tym polega sport drużynowy, że odpowiedzialność za wynik za każdym razem bierze ktoś inny. Dziś wziął ją Szyba i genialny Szmal. Ostatnio z Katarem ten słaby dziś Jurecki strzelił 8 goli.

Nie widzę powodu, aby nie być w euforii - mieliśmy rewelacyjną obronę (lepszą niż na wszystkich innych turniejach) i szarpany atak. Poprawienie tego drugiego elementu może sprawić, że za rok z Francuzami powalczymy o złoto.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.02.2015, 15:48
nie kumam tych sportów halowych
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 03.02.2015, 20:04
Szkoda, bo w finale powalczylibyśmy z Francją. Ale coś jest w słowach, że lepszy brąz niż srebro bo nie ma goryczy porażki. W meczu z katarem ewidentny wałek. Dobrze, ze finał był sędziowany na dobrym poziomie. Nie było ewidentnych wałków jak w kilku meczach z reprezentacją świata.
Za rok jest duża szansa na medal. U siebie nasi będą bardzo mocni.

Napewno nie można porównywać Wenta 2007 z Biegler 2015 To są dwa różne światy. Obie drużyny są niepowtarzalne. Handball zmienił się na przestrzeni lat i nie ma najmniejszej możliwości porównań.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów