The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2014, 18:17. Ligi zagraniczne - Premier League, Primera Division, Seria A, Bundesliga i inne
Jak w tytule - wszystko na temat lig zagranicznych, nie koniecznie tylko tych topowych. Gdzieś tam głęboko w archiwum są tematy z pojedynczymi ligami, ale chyba wygodniej będzie pisać o wszystkich w jednym miejscu.

Sezon 2014/15 w większości lig rusza dopiero za ok. miesiąc, więc póki co można skupić się na transferach, a te w obecnym okienku robią wrażenie.

Najciekawsze ruchy transferowe na dzień dzisiejszy:

Arsenal:
Alexis Sanchez (Barcelona) 37mln €
Debuchy (Newcastle Utd) 15mln €

Chelsea:
Fabregas (Barcelona) 33mln €
Diego Costa (Atletico) 38mln €
Filipe Luis (Atletico) 20mln €
Courtois (Atletico) powrót z wypożyczenia

Liverpool:
Markovic (Benfica) 25mln €
Emre Can (Bayer) 12mln €
Lallana (Southampton) 31mln €
Lambert (Southamtpon) 5mln €
Reina (Napoli) powrót z wypożyczenia

Manchester City:
Fernando (Porto) 15mln €
Sagna (Arsenal) za darmo
Caballero (Malaga) 8mln €

Manchester United:
Herrera (Athletic) 36mln €
Shaw (Southampton) 37mln €

Swansea:
Fabiański (Arsenal) za darmo

-----

Atletico Madryt:
Mandzukić (Bayern) 22mln €
Siqueira (Granada) 10mln €
Oblak (Benfica) 16mln €

Barcelona:
Suarez (Liverpool) 81mln €
Ter Stegen (Borussia M.) 12mln €
Rakitić (Sevilla) 18mln €
Bravo (Real Sociedad) 12mln €
Deulofeu (Everton) powrót z wypożyczenia

Real Madryt:
Kroos (Bayern) 25mln €

Sevilla:
Krychowiak (Reims) 5-7mln €

-----

Bayern Monachium:
Lewandowski (Borussia D.) za darmo
Rode (Eintracht) za darmo
Bernat (Valencia) 10mln €

Borussia Dortmund:
Immobile (Torino) 19mln €
Ramos (Hertha) 10mln €
Ginter (Freiburg) 10mln €
Sahin (Real M.) 7mln €

-----

AC Milan:
Rami (Valencia) 4mln €
Menez (PSG) za darmo
Alex (PSG) za darmo

AS Roma:
Iturbe (Verona) 22mln €
Nainggolan (Cagliari) 6mln €
A.Cole (Chelsea) za darmo

Inter Mediolan:
Vidić (Manchester Utd) za darmo

Juventus Turyn:
Morata (Real M.) 20mln €

-----

PSG:
David Luiz (Chelsea) 50mln €

*kwoty transferowe za transfermarkt.de
Ostatnio edytowane przez Kamson : 19.07.2014 o godz. 18:20.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.07.2014, 18:22
Cytat:
Robert Lewandowski nie wystąpi w pierwszym przedsezonowym sparingu Bayernu Monachium. Polak narzeka na ból mięśnia. Nie ma mowy o groźnej kontuzji, ale szkoleniowiec Josep Guardiola nie chce ryzykować. Monachijczycy zmierzą się z Red Baroons Dietmannsried.

Czyżby się zaczęło - Robert Ławkownik
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.07.2014, 22:22
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Czyżby się zaczęło - Robert Ławkownik
Odkąd czytałem, że zrobił sobie jakieś półnagie sesje rozbierane stał się dla mnie zwykłym celebrytą.
I te wszystkie reklamówki z cwaniackim wyrazem na twarzy. Szkoda klawiatury.
Po co mu to? Jakby nie miał co jeść...
Pochłonął go ten wir.

Sympatyzuje Arsenalowi od kilku lat, interesuje się angielskim futbolem, więc jeśli ktoś powiela zainteresowanie piłką na wyspach możemy podyskutować.

Wkleiłeś ciekawe transfery. Od razu nasuwa się zdanie, ze pieniądz rządzi światem.
Nawet Arsene Wenger, który zawsze opowiadał się przeciwko wydawaniu wielkich sum za zawodników został zmuszony przez rynek do sięgnięcia głębiej do portfela.

Przemyślane transfery czołowych klubów angielskich. Walka o top4, mistrzostwo zapowiada się znów imponująco.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 20.07.2014, 00:42
Niektóre transfery, a raczej ich kwoty mocno dają do myślenia. 37 mln za 20 letniego Shaw'a? Tyle samo za Herrere. Natomiast 25 mln za Kroosa wydaje mi się jak najbardziej optymalną ceną.

Podobają mi się transfery Atletico, wszystko jest tam przemyślane. Nie wydaje mi się, żeby Mandżukić jakoś znacznie odbiegał poziomem od Costy, który moim zdaniem w Chelsea strzeli 11 bramek i to będzie na tyle. Przeciętny gracz, któremu wyszedł sezon.

Polityka transferowa Barcelony od dawna zakrawa na kpinę, a w tym okienku to potwierdzili. ter Stegen 12 mln, Bravo 12 mln, czyli jakby nie patrzeć rezerwowy bramkarz kosztuje nie małe pieniądze (ktokolwiek nim będzie, a sądzę, iż Niemiec wyląduje na ławce). Pożegnanie Fabregasa, Alexisa... Myślę, że jednak znalazł by się jakiś szaleniec i wyłożył by te 25 mln za Pedro. Stoperów jak nie było tak nie ma. Mascherano znów wyląduje na stoperze, gdzie gość traci 60% swojej przydatności dla drużyny. Sezon się zbliża, a Blaugrana jest w... dupie.

Borussia i transfery Ramosa i Immobile. Na dwoje babka wróżyła, ale myślę, że Włoch w jakimś stopniu wypełni lukę po Lewandowskim.

Z niecierpliwością czekam na mecze Liverpoolu. Widać progres w ich grze, oby tylko sprzedaż Suareza nie podcięła im skrzydeł. Transfery całkiem obiecujące, jednakże widziałbym w tej drużynie Reusa. Gość o podobnej specyfice do Suareza. Z pewnością dodałby nowej jakości w grze, tym bardziej, że po Markoviciu w 1 sezonie nie spodziewam się fajerwerków.
Co do Arsenalu, to tam brakuje snajpera. Giroud jest jaki jest, parę bramek kujnie, ale nie ten rozmiar kapelusza. Wzmocnienie lewej obrony, może jeszcze środka i całkiem obiecująco to może wyglądać. Alexis, Ozil, Wilshere...

Tak na koniec zastanawiam się co kieruje włodarzami Juve. 20 mln za Morate, serio?
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 20.07.2014, 08:57
johny96 napisał(a):Wyświetl post
...
Shaw rzeczywiście kosztował sporo. Tyle, że wszyscy wróżą mu wielką karierę na wyspach. 20 lat podbija cenę.

Co do Costy to też się nad tym zastanawiam. Strasznie duże ryzyko za taką kwotę.
Wcześniej prześladowały go kontuzję. Mundial mu kompletnie nie wyszedł, ale też nie był podobno w pełni sił. Co jest jego plusem, on u Mourinho będzie grał często w meczach, gdzie będzie pełnił role napastnika-pierwszego obrońcę.

Barcelona - Dziwna polityka od kilku lat. I mam tutaj na myśli zarówno piłkarzy jak i trenerów. Po Gaurdioli postawili na trzeciego trenera "swojego". Taki który nie będzie za bardzo podskakiwał.
Cieszę się, że Alexis przyszedł do Arsenalu. Brakowało nam takiego napastnika. I Ozil powinien lepiej grać przy nim. Wreszcie będzie miał komu dogrywać te piłki w uliczkę, na wolne pole. Giroud jest niezły, ale to jednak nie ten rozmiar kaloszy (kurde, powieliłem Twoje zdanie ). Poza tym on ma zupełnie inną specyfikę poruszania się po boisku. Gra głównie tyłem do bramki. Dobry na utrzymanie wyniku, na wyjeździe.
Mascherano na stoperze. Nie wiem jak grał w Barcelonie na tej pozycji, ale w reprezentacji, szczególnie w finale zagrał świetnie.

W Borussi Leawdowski był świetnie wykorzystywany, nie znam Ramosa i tego Włocha. Borussia w ostatnich latach miała nosa do utalentowanych piłkarzy więc może dadzą radę.

Liverpool? Świetną pracę wykonuje Brendan Rogers. Facet jest niesamowity.
Te transfery wydają mi się jednak takie na Ligę Europejską. Do tego brak Suareza.
Ale już w zeszłym sezonie Brendan zrobił kilka niezbyt spektakularnych transferów i niemal wszystkie wystrzeliły. Ciężko wyrokować. Sterling jest świetny.

Morata... Dziwne transfery włoskich klubów. Morata był podobno jednym z powodów dla których odszedł Conte. Nie chciał Moratę, a zarząd się uparł.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.07.2014, 09:23
Liverpool pewnie się wzmocni za kasę z transferu Suareza. Do tej pory wydali około 70 mln funtów. Jeżeli nie popełnią błędu Tottenhamu to będzie bardzo ciekawie w lidze angielskiej.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.07.2014, 09:57
Rzekomo blisko Liverpoolu jest Loic Remy, podobno zdecydowali się już aktywować klauzulę wykupu. Do tego złożono oferty za Dejana Lovrena (środkowy obrońca, Southampton) i Bena Daviesa (lewy obrońca, Swansea) - ten drugi jest jednak bardziej skłonny przejść do Tottenhamu. Zapowiada się, że to jeszcze nie koniec ofensywy transferowej na Anfield.
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 20.07.2014, 10:01
Jaki jest sens polityki transferowej Barcelony?Zamiast kupić solidnych obrońców wydają astronomiczną kwotę na Suareza i sprzedają Sancheza ,który był jedna z wiodących postaci w zespole.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.07.2014, 10:02
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Odkąd czytałem, że zrobił sobie jakieś półnagie sesje rozbierane stał się dla mnie zwykłym celebrytą.
I te wszystkie reklamówki z cwaniackim wyrazem na twarzy. Szkoda klawiatury.
Po co mu to? Jakby nie miał co jeść...
Pochłonął go ten wir.

Sympatyzuje Arsenalowi od kilku lat, interesuje się angielskim futbolem, więc jeśli ktoś powiela zainteresowanie piłką na wyspach możemy podyskutować.

Wkleiłeś ciekawe transfery. Od razu nasuwa się zdanie, ze pieniądz rządzi światem.
Nawet Arsene Wenger, który zawsze opowiadał się przeciwko wydawaniu wielkich sum za zawodników został zmuszony przez rynek do sięgnięcia głębiej do portfela.

Przemyślane transfery czołowych klubów angielskich. Walka o top4, mistrzostwo zapowiada się znów imponująco.
Dobrze wiedziec, ze tutaj nie tylko ja jestem za Arsenalem. Premier League zdecydowanie najciekawsza liga swiata moze by tak i w Europie powrociła dominacja? dobrze by było bo ta liga zasługuje na to.

Co do Wengera nie robił transferow po trzeba było spłacac stadion (ja sie od poczatku zastanawiam po co im był nowy stadion wystarczyło rozbudowac Highbury) a musiał sprzedawac najlepszych graczy. Teraz jest inaczej dlatego po Ozilu kupił kolejnego swietnego zawodnika jakim jest Sanchez. Moze grac na obu bokach, moze grac za napastnikiem i jako wysuniety napastnik ale dobrze by było gdyby jeszcze jakis napasnik przyszedł (wtedy Sanogo na wypozyczenie). Zostaje jeszcze oczywiscie Joel Campbell, ktory w koncu dostanie swoja szanse w Arsenalu o czym nawet sam Wenger mowił. Pewne jest tez, ze Wenger po odejsciu Fabianskiego musi sciagnac bramkarza bo z samym Szczesnym Arsenal nie moze zostac. Mowi sie m.in o Ospinie, ktory byłby swietnym wzmocnieniem i idealnym rywalem dla Szczesnego oraz o Casillasie, ktory podobno widzi mozliwosc odejscia z Realu gdy tylko przyjdzie Keylor Navas . Mysle, ze dla Wengera taka opcja tez by była kuszaca.

Co do transferow innych druzyn Liverpool idzie na ilosc a nie na jakosc jak Tottenham tylko, ze ma lepszego trenera i to jest dla nich plus. Mimo wszystko zastapic Suareza bedzie pieknielnie trudno a na razie nie kupili zadnego napastnika, ktory by przynajmniej w polowie dorownywał Urusowi. Mowi sie o Remym, ktorym interesuje sie rowniez Arsenal i to na pewno byłby strzał w 10tke chociaz to takze nie ta sama klasa co Suarez. Na pewno najbardziej załuja tego, ze nie przyszedł Sanchez (o czym sam Brendan mowił ostatnio), ktory na szczescie wybrał Arsenal a to mogłoby byc brakujace ogniwo w tych transferach jakie juz dokonali (u nich raczej na pewno grałby jako wysuniety napastnik).

Dobre transfery rowniez robi Mourinho ale to juz jest wyrobiona norma jezeli chodzi o Niego. Pellegrini tez pewnie nie powiedział ostatniego słowa. Najbardziej jednak ciekawi wszystkich to jak bedzie sie prezentował w najblizszym sezonie Manchester United van Gaala. Moim zdaniem jak na razie przepłacaja z transferami, nie zrobili zadnego interesujacego ale jeszcze maja czas.

Zostaje jeszcze Tottenham i Everton, ktorzy jak na razie nie szaleja na rynku transferowym. Jedno jest pewne czeka Nas kolejny bardzo interesujacy sezon. Ja mam tylko nadzieje, ze Kanonierow beda omijały kontuzje i beda w stanie do konca walczyc o Mistrzostwo i ze nie bedzie juz takich blamazy z najlepszymi jakie były w poprzednim sezonie.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 20.07.2014 o godz. 10:11.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.07.2014, 10:32
Reus do Liverpoolu? Przecież to zdeklarowany czerwony diabeł

Liverpool. Skoro Borini, podobno jeden z największych talentów na świecie blokuje transfer po to, by przekonać do siebie Brendana

Ciekaw jestem jak teraz pogodzą ligę i CL.

Arsenal faktycznie może namieszać. Ale bez kontuzji i wtedy, gdy ściągną kogoś na lewą flankę. Podolski niezbyt mnie przekonuje.

Faktycznie. Juve z tym Moratą rozwaliło system. Jeszcze te świetne opcje pierwokupu za rok (30mln) i dwa (36). 10-16 mln różnicy, a trenera mieli bardzo dobrego (Conte). Gdyby mieli napastnika z prawdziwego zdarzenia mogliby osiągnąć coś więcej niż faza grupowa CL.

Sprzedanie sprawdzonego Sancheza i ściągnięcie wampira, za taką kasę? Z taką polityką transferową Barcę czeka stagnacja, ew. spadek w dół. Z obecnej kadry to głodny sukcesów jest chyba jedynie Neymar. Czuje przy*jebanie psychiczne Messiego po mundialu.

Co by nie mówić o Mou, to on zbudował szkielet Realu na lata. To samo Pep, ale tych gości czas się skończył. Tiki-taka już nie działa.Z tymi transferami Chelsea na pewno będzie się liczyć w walce o mistrzostwo.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 20.07.2014, 10:33
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Dobrze wiedziec, ze tutaj nie tylko ja jestem za Arsenalem. Premier League zdecydowanie najciekawsza liga swiata moze by tak i w Europie powrociła dominacja? dobrze by było bo ta liga zasługuje na to.

Co do Wengera nie robił transferow po trzeba było spłacac stadion (ja sie od poczatku zastanawiam po co im był nowy stadion wystarczyło rozbudowac Highbury) a musiał sprzedawac najlepszych graczy.
Tak.
Higbury nie nadawało się pod rozbudowę z tego co czytałem. Z racji tego, że wybudowano go tak wcześnie, później próbowano jeszcze rozbudowywać (nowe przepisy po katastrofie-miejsca siedzące).
Stadion jednak dalej nie spełniał podstawowych funkcji takich jak zapewnienie odpowiednich miejsc cateringowych, parkingowych, lóż vipowskich. Klub zostawał znacznie w tyle za konkurencją.
I tak Arsenal musiał niemal wyciągnąć spod ziemi blisko 260 milionów euro.
Ale również wierzę, że nadchodzą syte lata.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 20.07.2014, 12:16
Wypożyczony do Ajaxu Milik znów ukuł w sparingu, tym razem z konkretnym przeciwnikiem - Realem Sociedad (3:1).

https://www.youtube.com/watch?v=cqYHiFqvYZg#t=13
0:41 poprzeczka, 1:30 bramka

Decyzja o wypożyczniu do Ajaxu może okazać się przełomowa dla jego kariery. Z Eredivisie już tylko krok do europejskich potęg.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 21.07.2014, 17:29
Obrońca MU przenosi się do ''Starej Damy''

Cytat:
Patrice Evra podpisał dwuletni kontrakt z mistrzem Włoch - Juventusem.

Manchester United otrzyma za francuskiego defensora 1,2 miliona funtów płatne w dwóch ratach.

61-krotny reprezentant Francji występował w Manchesterze United od 2006 roku. W barwach angielskiej drużyny rozegrał 273 ligowe spotkania, w których zdobył siedem bramek.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.07.2014, 18:16
Zakup Sueareza to wg mnie świetny ruch. Sanchez? Poziom niżej. Nie patrzcie przez pryzmat MŚ ale całego sezonu i potencjału. Natomiast faktycznie brak 2 dobrych środkowych obrońców w Barcelonie to wręcz skandal. To że wreszcie Barcelona ma 2 dobrych bramkarzy to też plus. Valdes i Pinto.... to był średni pomysł. Przy kontuzji Valdesa popisy Pinto były słabe. Mnie jeszcze jedna rzecz zastanawia w Barcelonie - kto teraz będzie kreował grę? Rakitić czy może... Messi cofnięty?

Ruchy Atletico jak zawsze na miarę możliwości tego ubogiego krewnego Realu i Barcelony. Do kiedy jest w Atletico największa gwiazda czyli Simeone można być o nich spokojnym. Może jeszcze napsują krwi Realowi czy Barcelonie
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 21.07.2014 o godz. 18:18.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 21.07.2014, 19:19
Właśnie przez pryzmat całego sezonu ocenialiśmy Sancheza.
Czyli Evra jednak się zdecydował na transfer do Juventusu, pomimo, że odszedł Conte.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 21.07.2014, 19:53
Czyli Evra jednak się zdecydował na transfer do Juventusu, pomimo, że odszedł Conte.
Właśnie potencjalny transfer Evry był jednym z powodów rezygnacji Conte. Nie rozumiem, po co Juventusowi Evra. Ale cieszy mnie, że wreszcie opuścił MU.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 21.07.2014, 19:57
Swoją drogą na 20 zespołów w Premier League mamy 3 polskich bramkarzy, każdy blisko podstawowego składu, byłoby nawet 4 gdyby Kuszczak awansował
.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.07.2014, 20:05
Właśnie przez pryzmat całego sezonu ocenialiśmy Sancheza.
Kolego - przez Ciebie przemawia "partyjność w myśleniu"
(Jako kibic Arsenalu patrzysz życzeniowo)

Zresztą życie to zweryfikuje - bo Sanchez w Barcelonie grał w kratkę, jeden sezon dobry, jeden słaby. Może liga angielska będzie lepsza dla niego?

Dla mnie Suarez to inna para kaloszy, nie tylko szybkość, ale nos snajperski + zmysł do gry kombinacyjnej. Sanchez bardziej bazował na swojej dobrej szybkości i technice, ale snajper z niego marny.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 21.07.2014, 20:25
U góry przewinął się temat Lewandowskiego. W dzisiejszym sparingu zagrał i zdobył gola:
https://www.youtube.com/watch?v=JOj_...ature=youtu.be
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2014, 06:45
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Zakup Sueareza to wg mnie świetny ruch. Sanchez? Poziom niżej. Nie patrzcie przez pryzmat MŚ ale całego sezonu i potencjału.
No własnie Sanchez w poprzednim sezonie był jednym z najlepszych zawodnikow Barcelony a na MS tylko kontynuował swoja dobra gre. Kibice na Niego nigdy nie narzekali a teraz bardzo załuja jego odejscia, wielu nie moze zrozumiec jak mogł klub pozbyc sie takiego zawodnika. Zreszta w FCB bylo tak, ze albo grał On albo grał Pedro albo jeszcze kto inny wiec nie zaliczył pełnej ilosci spotkan. Poza tym chciał go Liverpool bo widział w nim idealnego nastepce Suareza a to o czyms swiadczy.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 22.07.2014 o godz. 06:59.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 22.07.2014, 11:00
Kontuzja Moraty. A Conte nie ma. Brawo "włodarze".
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.07.2014, 16:50
Kolejnym nabytkiem Realu jest James Rodriguez kwota za transfer to 81 milionów euro Następnym transferem ma być Navas.W drugą stronę ma powędrować Benzema, którym zainteresowany jest Liverpool, natomiast upadł transfer Khedira do Arsenalu gdyż nie dogadali się w sprawie wysokości wynagrodzenia dla piłkarza,.Prawdopodobnie w tym tyg umowę podpisze Hummels z United
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 22.07.2014 o godz. 16:53.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2014, 17:10
Hummels na pewno nie podpisze umowy z United. Klopp najpierw wysmiał kwote jaka pojawia sie w mediach czyli 20mln a potem powiedział to samo co Watzke, ze ani Hummels ani Reus w tym okienku nigdzie nie odejda. Benzema natomiast miał powiedziec, ze wolałby grac w lepszym klubie niz Liverpool wiec prawdopodobnie zostanie w Realu. Khedira chciał za duze wynagrodzenie, podobnie jak chce Balotelli wiec ani jeden z oczywistych wzgledow ani drugi nie przyjdzie. Do Arsenalu przyjdzie na pewno bramkarz (na 99% Ospina) i defensywny pomocnik + moze stoper gdy odejdzie Vermelen. Dla mnie to byłaby głupota lepiej zostawic Belga niz szukac obroncy, ktory mogłby sie nie sprawdzic. Wracajac jeszcze do Realu skoro Khedira nie odejdzie do Arsenalu to prawdopodobnie Di Maria pojdzie do PSG chociaz to akurat nie jest jeszcze przesadzone
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.07.2014, 08:49
Ciekawy transfer, otóż Walter Samuel, znany przede wszystkim z gry w Interze Mediolan, swoją piłkarską emeryturę spędzi w szwajcarskim FC Basel.

Dla formalności, jeden z najbardziej kuriozalnych transferów, 30-letni Jeremy Mathieu przechodzi za 20 mln euro z Valencii CF do FC Barcelony.

Ostatnio edytowane przez Paweł : 24.07.2014 o godz. 08:54.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 24.07.2014, 08:54
Jego doświadczenie bardzo się przyda temu zespołowi na europejskiej scenie.

Cytat:
Oficjalna strona Paris Saint-Germain poinformowała, że ich nowym zawodnikiem został Serge Aurier. Iworyjczyk trafi do stolicy Francji na zasadzie rocznego wypożyczenia z opcją pierwokupu.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 24.07.2014, 11:14
20mln € za 30-letniego obrońce, który nigdy specjalnie sie nie wyróżniał ani nic wielkego nie osiągnał? Valencia ubiła życiowy interes.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 24.07.2014 o godz. 11:17.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 26.07.2014, 08:02
Przeklejam ostatnie transfery ze strony kanonierów, co by każdy mógł sobie rzucić okiem.
Pogrubiłem dwa transfery, które dają trochę do myślenia z perspektywy kibica Wisły.

Didier Drogba (bez klubu -> Chelsea)
Ben Davies (Swansea City -> Tottenham)
Michel Vorm (Swansea City -> Tottenham)
Gylfi Sigurdsson (Tottenham -> Swansea City) 7,8 mln euro
Jefferson Montero (Monarcas -> Swansea City) 5 mln euro
Ross Turnbull (Doncaster -> Barnsley)
Magaye Gueye (bez klubu -> Millwall)
Muhamed Besić (Ferencvárosi -> Everton) 5 mln euro

Inne ligi

Walter Samuel (bez klubu -> FC Basel)
Jeremy Mathieu (Valencia -> FC Barcelona) 20 mln euro
Roberto Pereyra (Udinese -> Juventus) wypożyczenie
Yacine Brahimi (Granada -> FC Porto) 6,5 mln euro
Christophe Jallet (PSG -> Olympique Lyon) 2 mln euro
Serge Aurier (Toulouse -> PSG) 9 mln euro
Alessandro Rosina (Siena -> Catania Calcio)
Frank Lampard (bez klubu -> New York City FC)
Lucas Piazon (Chelsea -> Eintracht Frankfurt) wypożyczenie
DaMarcus Beasley (Puebla -> Houston Dynamo)
Rodrigo (Benfica -> Valencia) wypożyczenie
Sime Vrsaljko (Genoa -> US Sassuolo) 3,5 mln euro
Alejandro Pozuelo (Swansea City -> Rayo Vallecano)
Ignacio Scocco (Sunderland -> Newell’s) 5 mln euro
DeAndre Yedlin (Seattle Sounders -> AS Roma)
Eliseu (Malaga -> Benfica) 1 mln euro
Davide Astori (Cagliari -> AS Roma) koniec wypożyczenia
Freddy Adu (bez klubu -> FK Jagodina)
Hiroshi Kiyotake (FC Nurnberg -> Hannover 96) 4,3 mln euro
Filip Kurto (Roda -> FC Dordrecht)
Massimo Bruno (Anderlecht -> Red Bull Ripsk) 9 mln euro
Massimo Bruno (Red Bull Lipsk -> Red Bull Salzburg) wypożyczenie
Jeremie Aliadiere (Lorient -> Umm-Salal) 0,4 mln euro
Jose Maria Basanta (Monterrey -> Fiorentina) 2,6 mln euro
Takafumi Akahoshi (Pogoń Szczecin -> FK Ufa) 0,9 mln euro
Tiemoue Bakayoko (Stade Rennes -> AS Monaco) 8 mln euro
Alessandro Gamberini (SSC Napoli -> Chievo Werona) 0,3 mln euro

Menedżerowie

Krzysztof Warzycha (bez klubu -> APO Fostiras)
Javier Aguirre (bez klubu -> reprezentacja Japonii)
Jorge Luis Pinto (reprezentacja Kostaryki -> bez klubu)
Claudio Ranieri (bez klubu -> reprezentacja Grecji)
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 26.07.2014, 10:21
To też ciekawe, gość który zdobył LM przychodzi do zespołu szwajcarskiego, co pokazuje jak daleko jesteśmy podniecając się z przyjścia Jaliensa czy Ljuboji
.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.07.2014, 17:35
syryls napisał(a):Wyświetl post
To też ciekawe, gość który zdobył LM przychodzi do zespołu szwajcarskiego, co pokazuje jak daleko jesteśmy podniecając się z przyjścia Jaliensa czy Ljuboji
Oczywiście jesteśmy daleko, z drugiej strony Samuel to rocznik 78.
Pewnie L byłoby stać w porywach na takie nazwisko w tym wieku tylko po co?
Ostatnio edytowane przez arti : 26.07.2014 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 26.07.2014, 18:27
65 mln ojro daje PSG za Di Marię.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów