|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dzięki wielkie Kocur. W takim razie będę szukać wśród LG i Samsungów
![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Online |
|
|
Jeśli nie masz w planach oglądania filmów z kompa (jest jeszcze opcja przez kabel HDMI ale można powiedzieć że jest to typowe "workaround" nie zawsze wygodne i możliwe technicznie - nie każdy ma kompa obok TV) to możesz się zastanowić nad którymś modelem Panasonica.
Panasonic kupuje matryce (IPS) od LG tylko różnią się bebechami Tyle że nie wiem jak niższe modele Panasonica się sprawują - ja oglądałem te od modelu TX-L42DT60E w górę ale Panasonic ma chore ceny więc odpuściłem. Za 42 cale prawie 4 koła ....![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Można też pomyśleć o Smart TV dongle'ach na androidzie za ok 200-300 zł. Mają bardziej wszechstronne oprogramowanie niż to w telewizorach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
poszukuję 32-40 calowego tv led z funkcją PaP lub PiP poleci ktoś coś?
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nie wiem czy ktoś wrzucał. Czeka nas kolejna dawka nowych kanałów w telewizji naziemnej.
Cytat:
Czytaj więcej na http://biznes.interia.pl/media/news/...mpaign=firefox ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Naprawdę, czy na naziemnej telewizji musi być cały czas nadawana papka dla ciemnej masy ?
Co to są za kanały typu FOKUS TV, STOPKLATKA TV, TVR, STARS TV... Jestem przerażony tymi decyzjami. A przyrodniczego kanału jak nie było, tak nie ma. Podobnie z informacyjnym. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Witam, kończy mi się w lutym umowa z Cyfrą, chciałem napisać wypowiedzenie. Ma ktoś wzór takiego wypowiedzenia
Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie potrzebujesz jakiegoś zmyślnego pisma. Napisz, że "zachowując miesięczny okres wypowiedzenia informuję, że nie będę przedłużał obowiązującej do XX lutego umowy". Możesz (jeśli chcesz) podać przyczynę np. zbyt wysokie koszty i wtedy, teoretycznie zadzwoni do Ciebie ktoś od nich z działu utrzymania i da ciekawszą ofertę. W UPC podziałało, tutaj też powinno.
![]() Ja mam natomiast pytanie o Common Interface. Ktoś z tego korzysta? Jakie są minusy takiego rozwiązania? ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
W przypadku UPC, można by powiedzieć że minusem jest brak dostępu do VOD.
Więcej chyba nie ma. Zależnie jeszcze czy porównujesz do dekodera z nagrywarką czy bez i czy twoje TV pozwala nagrywać na jakieś nośniki zewnętrzne. Tak naprawdę dzięki CI+ nie masz dekodera więc plusy i minusy są zależne od tego co daje Ci twój dekoder jak łatwo się go obsługuje itd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Zastanawiałem się właśnie, czy to rzeczywiście tylko niedogodności (?) wynikające z braku tunera wchodzą w grę. Jeśli tak, to elegancko, bo mi on w zasadzie tylko miejsce zajmował (podstawowy z UPC właśnie), więc decyzja jest prosta. Dzięki za informację.
![]() |
|
|
|
semper fi
Online |
|
|
Jaki brak usługi VOD?
http://www.upc.pl/telewizja/upc-na-zadanie/ Nie mam UPC (czekam aż mi kabel pociągną) ale w ofercie usługa jest. ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Kocur: ja pisałem w sprawie pytania o Moduł CI+, w UPC jest VOD, ale decydując się na moduł zamiast dekodera, nie masz do nich dostępu.
|
|
|
|
semper fi
Online |
|
|
Bardzo szybkie pytanie - dzisiaj muszę lecieć wieczorem do sklepu
![]() Jaki kabel HDMI? To co udało mi się wyszukać to przede wszystkim standard 1.4 (high speed, dwustronna transmisja itp). Czy na coś więcej zwracać uwagę? Np. czy filtry coś dają czy pic na wodę. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Z końcem lutego kończy mi się umowa z cyfrą, początkiem stycznia wysłałem wypowiedzenie - do tej pory nikt się ze mną nie kontaktował. Nie chcą mnie przekonać do pozostania?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Jutro powinni być na giełdzie na balickiej Mam dokładnie taki i jest ok. W saturnach i mm pewnie będzie drożej. http://www.dipol.com.pl/przewod_hdmi...rnet_H1022.htm ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam mały problem ze spliterem. Posiadam owy spliter i karty do niego, ale chciałem dołożyć jeszcze jeden telewizor. Do splitera wchodzą karty czerwone przewodowe, i teraz pytanie czy jeśli włożę np. zieloną kartę to będzie śmigać?
Tych czerwonych kart już nie idzie dostać, czy ich kolor ma jakieś znacznie? Odnośnie modelu splitera, nie ma na nim nic napisane więc nie jestem wstanie stwierdzić, co to za model. Spliter i karta wygląda tak: Powód: zdjęcia
Ostatnio edytowane przez Greg91 : 27.02.2014 o godz. 10:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak ktoś ma UPC to mają teraz bardzo fajne propozycje po wypowiedzeniu usług.
Promocja to Wielka Rewia usług XV. Opis na forum.mediaswiat.pl, tam też regulamin tej promocji. Np MAX HD z nagrywarką i internet 60 mb za 90 zł. UPC ostatnio zmieniało regulamin więc możliwe że możecie wypowiedzieć umowę bez konsekwencji, warto się zainteresować!
Ostatnio edytowane przez MatMario : 28.02.2014 o godz. 10:10.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
semper fi
Online |
|
|
Oferta faktycznie wypas. Fuck !! u mnie UPC dopiero myśli nad pociągnięciem kabla do bloku ... 6 mies obsuwy jak nic ...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do tej pory za to samo rachunek na 140 zł....
Dobra oferta, jest np też internet 120 mb plus max hd z pvr za 105 zł, lub z telefonem 60 min za 110. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
U mnie na osiedle też ponoć mają kłaść kabel, ale słyszałem o tym już dawno, a efektów brak. Zaraz się okaże Kocur żeśmy sąsiady hehehe ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Do mnie wczoraj zadzwonili z nc+... Do tej pory placilem 97pln za wszystko prócz hbo, jakis bajek, national geo i cinemax,mam multiroom na dwa dekodery jeszcze z c+, czyli nie połączone kablem. Koniec umowy w maju, a dzwoni babka i mowi, ze za wszystko oprócz hbo i cinemax 84pln i nowa umowa od zaraz na 12 lub 18 miesięcy... Suma sumarum dodali mi ok. 30 kanałów i obnizyli cene o 13plnów. Nie mogłem się nie zgodzić
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak mozecie to piszecie co wskoraliscie i za ile- bo do mnie tez ostatnio dzwonia tylko nigdy nie moga mnie zastac w domu - mam do konca maja lub czerwca - nie pamietam calosc oprocz HBO, Cinemaxow i multirooma - i place 69 zl - jak ma ktos podobnie to niech napisze ile dal rady wynegocjowac nizej ....w sumie mi to co mam pasuje- bo jest calosc a hbo i cinemax mnie nie interesuja - od tego mam neta - tylko chce zjechac z 10 i dostac dekoder prv ...jak ma ktos podobnie to niech da znac czuy cos ugral czy nie
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ja wysyłałem wypowiedzenie i dzwonili. Dostałem za 89 zł Multiroom, pakiet Universe+, HBO i cały pakiet Canal na 12 miesięcy. Wcześniej gdy nie wysłałem też dzwonili, ale proponowali to samo za 109 zł.
Pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiślak1989: Którego stycznia się dogadałeś i co miałeś wcześniej?
Bo za taki pakiet mogłeś płacić np. 64 zł. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze co do UPC, wypłynęły kolejne regulaminy na Rewelacyjną Kombinacje Usług i są Rewelacyjne.
Z opowieści na forum nikt tego nie dostał, gdy się o tym wspomina konsultanci krzyczą i rzucają słuchawką ale np za 85 zł można mieć MaxHD z pvr+ 120 mb+ 60 minut za 65 MaxHD z pvr + 60 mb net regulaminy i dyskusja na forum.mediaswiat.pl nie wrzucajcie im tego na FB albo jakieś inne dziwne strony. Żeby to dostać na pewno trzeba mocno się targować więc promocja nie do uzyskania tak po prostu, ale warto spróbować. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Ja wcześniej za pakiet Optimum HD płaciłem 71 zł. Też mi proponowali 89, ale zostali wyśmiani. Stanęło na Universe/6C+/MR/HBO/Pace PVR500 za 64 PLN (wymiana za Sagema HD) /12 m-cy. Za 84 mogłem mieć to wszystko+Cinemaxy i Filmboxy+Redlight+drugi Pace PVR, ale nie bylo mi to potrzebne. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|