|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Tak już patrząc z perspektywy 4 kolejek na reformę ekstraklasy.
Pojawiały się wcześniej zarzuty, że sezon zasadniczy będzie nudny, mecze będą o małą stawkę, ludzie nie będą oglądać. Nic takiego nie ma miejsca, sezon jest ciekawy tak jakby podziału punktów nie było. Dodatkowo walka w środku stawki co drużyny nigdy o nic nie grały. A potem te 7 meczy o wszystko. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Pacheta oficjalnie trenerem Korony. Ciekawe jak beda grali Korona pod skrzydłami Hiszpana wcale bym nie płakał gdyby spadli z ligi ale to raczej nierealne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Po 4 kolejkach właśnie widać już dowody na bezsensowność reformy. Frekwencja chyba niższa (na oko na Legii czy Lechu mniej ludzi). Taki Śląsk może sobie bimbać całą ligę a w 7 kolejek zrobić mistrza . To samo w pucharach - Lechowi,Piastowi i Legii nie pomógł wcześniejszy start w jakości gry w Europie. Ja sam też widzę po sobie jak mi spałlo zainteresowanie ekstraklasą, emocji to wogóle żadnych, jak dawniej gdzie każdy mecz był o stawkę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Mniej ludzi, bo są wakacje, to po pierwsze. Lechowi czy Piastowi na pewno bardziej to pomogło, niż przeszkodziło - ich forma tak czy siak jest mierna, sam wcześniejszy start za bardzo nie pomoże. Dla mnie emocje są takie same, a w dodatku potrwają dłużej i dosięgną większą ilość zespołów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Czy reforma jest trafna to się dopiero okaże. Coś jednak czuje, że najpóźniej w kwietniu wróci stare.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Już sam fakt, że będzie więcej rozegranych spotkań powoduje, że jestem zadowolony z reformy. 37 spotkań Wisły zobaczy, zamiast 30, a nie tak dawno było tych meczów 26 w sezonie.
elka ma wyjebane na ligę, bo się "spina" na puchary, tak jak Wisła za czasów Maaskanta, a nie, że zetną punkty o połowę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Jednym z głównych argumentów twórców reformy miało być lepsze przygotowanie polskich drużyn do rozgrywek w europejskich pucharach - no i co? Pomogło? Oczywiście, że tak - ja miałem ubaw po pachy i z Piasta i z wielkopolskiego producenta lodówek, gra Legii też bliska kabaretu. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aha, bo ty myślałeś, że nowy system odpali z miejsca i to, że piłkarze mieli krótsze o połowę wakacje sprawi, że nagle zaczną grać jak natchnieni, zmiażdżą przeciwników i wszyscy, jak jeden mąż, awansują do LE, a Legia do LM? No to ja Ci szczerze gratuluję i życzę, byś zszedł troszeczkę na ziemię. Ja też nie jestem fanką tej reformy, wolę powiększenie ligi choćby do 18 zespołów, ale twoje wnioski są chyba na wyrost. Jeżeli ta reforma ma wpłynąć na poprawę stanu polskiej piłki, to w kontekście długoterminowym. A tak się zapewne nie stanie, bo po roku z niej zrezygnują (mam nadzieję).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Nie ja tak myślałem tylko misie z pzpn, ekstraklasy, weszło i pomarańczowej telewizji. Nie pamiętasz jakie teksty wtedy leciały - reforma spowoduje to, reforma spowoduje tamto, będzie cudownie - same nostradamusy.
Jak się ma słabych piłkarzy i trenerów to żaden system nie pomoże - nawet w kontekście długoterminowym. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
dulli78 napisał(a):
Co do samej reformy i jej skutków - wydaje mi się że jest w swoich założeniach dobra, dlatego pożyjemy - zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez Barti : 15.08.2013 o godz. 06:46.
|
||
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jakie 14 zespołów? Na tą chwilę stać nas na ligę maksymalnie 10 zespołową i system rozgrywek podobny jak w Szkocji. Kluby miałyby większe wpływy z TV, silniejsze kadry itd
Jestem pewien, że przy takim systemie rozgrywek, nawet 3 czy 4 zespół, który grałby w LE nie kończył by rozgrywek w tak haniebny sposób jak Lech w tym sezonie i wreszcie dałoby się naszą ligę oglądać. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wole oglądać kilka razy w roku Legia-Wisła, Wisła-Lech itp niż drużyny z samego dołu, które kopią się po czołach. Nie stać nas na ligę 16 zespołową nie mówiąc już o większej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
? 14-ście to liczba w sam raz jak na Polskę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Po raz enty ruszacie ten gówniany temat, czy powinno być 10, 16 czy 18 zespołów. Na ch... drążycie i powielacie w kółko tymi samymi argumentami? Dajcie chwilę temu modelowi rozgrywek, przypuszczam, że jeśli się nie przyjmie to odejdzie w niepamięć szybciej niż go wprowadzono.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Legia - Lechia 0:1
Bramkę w 13 minucie strzelił Paweł Buzała. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
Szkocja 6 milionów. W Szkocji to uchodzi bo przy tych 10 klubach każde duże miasto ma ekstraklasę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Polska 38 milnionów Chiny 1,3 miliarda W obu przypadkach jest 16 drużyn w ekstraklasie Model szkocji powinien być w Polsce przyjęty z 12 zespołową ekstraklasą. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie unikam, przyznaje, zostałem zaskoczony.
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Podoba mi się podejście Legii i Urbana "Przede wszystkim Liga Mistrzow"
My tez graliśmy o LM czy w pucharach i jakos nie pamiętam żeby tak lekcewazyc lige... Teraz tylko Legia się przejedzie z rewanżu i będzie trzeba wrocic Panie "Janku Urbanku" do tej olewanej ligi i te dwie porażki mogą wlasnie braknac na koniec... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
System jest teraz taki, że i 10 porażek może nie przeszkodzić w mistrzu
![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jestem pod wrażeniem, tego co Smuda zrobił z waszą drużyną. Trenerem klubowym jest niezłym. Chyba sposób na niego, to nie dawać mu pieniędzy do wydania, bo z selekcją ma problemy, co potwierdził w Legii i reprezentacji.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A my wtedy graliśmy o 3 punkty, a nie tak jak Legia o półtora. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pamiętam jak przed rewanżem z Panatą przeniesiono nam mecz z pasami na inny termin, więc to nie jest tak, że Wisła też potrafiła pogodzić puchary i ligę. Zresztą, przed APOEL-em też Maaskant wystawiał same rezerwy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jest jakis sposob zeby ogladac materialy wideo na ekstraklasa.tv za granica?
Albo jakas inna stronka ze skrotami/bramkami bez koniecznosci ich sciagania? ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
skróty można obejrzeć na przykład tu:
http://www.meczyki.pl/najnowsze_skroty.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piękna to była kolejka dla Wisły, Lechii i Śląska. Jeszcze jakby parchy przegrały, to byłabym w pełni usatysfakcjonowana
Co do wczorajszego meczu Korony z Piastem, wydaje mi się, że Kielce pod wodzą Hiszpana powoli wyjdą z tego marazmu i teraz będzie im szło tylko lepiej. Mimo całego uwielbienia jakim darzą tam Ojrzyńskiego, ta zmiana może im wyjść na dobre. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|