The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Mecz pomiędzy Koroną a Wisłą zakończy się
Zwycięstwem gospodarzy 18 16,36%
Remisem,ciężki teren, ciężki mecz. 22 20,00%
Zwycięstwem Wisły! 70 63,64%
Głosujących: 110. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2013, 09:49
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Zamiana Szczepanowicza na Sobola póki co wygląda marno-żałośnie.... Masakra każde plus przypisywane za tą kopaninę dla Smudy powinny brutalnie zrównoważyć komedię zamiany.....
Nie On Sobola nie chciał....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 30.07.2013, 10:32
A tak w ogóle, to z Chrapka może będzie piłkarz. Cudów sie nie spodziewałem, a tu nagle okazuje sie, że daje dużynie więcej niż Ostoja czy inny Wilk i dorównuje wyjadaczowi Gargule.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 30.07.2013, 10:58
Technicznie to przegrywa z Lukasikiem czy Furmanem, ale też "oczy dookoła głowy" ma i to mi się podoba, gdyby nie ta technika że dobre zagranie wychodzi mu raz na dziesięc to byłby najlepszym polskim środkowym pomocnikiem w Lidze
.
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.07.2013, 11:01
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Tak.....chwilami.

Z taką kulturą to do teatru .... wolę gościa nieco chaotycznego ale wojownika. Strzał "Stiepy" w drugiej połowie na wysokość 4 piętra pokazał że i ta technika niewiele lepsza niż w przypadku Cezarego ...
A co do braku szybkości: ... toć przecież podstawa w piłce ....

Żartujesz.
Obrona zagrała dużo lepiej z Górnikiem. W tym meczu mogliśmy stracić 5 bramek.

Tak w ogóle trzeba na trzeźwo popatrzeć: gdyby w 92 minucie Miśkiewicz nie wybronił w beznadziejnej sytuacji wynik byłby odwrotny więc .... spokojnie !
- Czy Wilk jest szybszy od Ostoji? Jest chaotyczny i nie pasuje do gry Chrapka czy Garguły, proste podanie sprawia mu dużą trudność. Lubię Czarka, ale piłka idzie cały czas do przodu, a on się cofnął. Czarek miał kilka lat żeby przekonać mnie do tego że będzie ponadprzeciętnym pomocnikiem, niestety pewnego poziomu już chyba nie przeskoczy.
- Strzał na 4 piętro hejtują tylko w Polsce (do tego wybiórczo, bo Mały strzelił niewiele lepiej mimo że układał sobie piłkę z biegu). I tylko Ci co nie GRALI w piłę, tylko ją co najwyżej KOPALI...
- Gdyby Boguski strzelił na 3:1...
- o przerwie w hejtowaniu Orbita to już mi się nie chce pisać, ja widzę chemię z Chrapikiem i mam nadzieję że Łukasz się nie rozsypie zanim coś razem pokażą
Ostatnio edytowane przez mee : 30.07.2013 o godz. 11:04.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 30.07.2013, 11:19
Tak na chłodno nasi zagrali drugi mecz z rzędu powyżej moich oczekiwań.

Umiejętności indywidualne zawodników są na beznadziejnie niskim Poziomie, widać natomiast grę bez piłki, zaangażowanie piłkarzy co IMHO jest gigantycznym skokiem jakościowym od poprzedniego sezonu. Zarówno jeśli chodzi o grę w ofensywie i w defensywie. Wiadomo to tylko 2 mecze i nie można jeszcze jednoznacznie wyrokować na cały sezon ale iskierka nadziei pozostaje.

Mecz mogliśmy przegrać 3-2 i było by to sprawiedliwe. Miśkiewicz gra coraz lepiej, widać również poprawę w grze nogami.

Taką Wisłę, można oglądać: nie specjalnie potrafią grać w piłkę ale grają na całego do końca.

Mam tylko nadzieję, że po tym co pokazał Burliga już więcej na boisko nie wbiegnie.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.07.2013, 11:27
Valandil napisał(a):Wyświetl post
A ja bardzo proszę o nie używanie słowa "hejtować" gdyż takowego w j. polskim nie ma.
Wybaczcie delikatny OT, ale: "sorry" też nie mówisz czasem? Albo "doping" czy "lider"? Nie mówisz "skanuję" czy "kseruję", tylko "wykonujesz odbitkę"?
Anglicyzmy są powszechne w języku polskim, czy to w formalnym, czy w nieformalnym i walnie przyczyniają się do rozwoju języka, a nie jego zastoju, więc opuść Średniowiecze Pomijając już temat slangu.

Nawiązując do tematu: śmiertelnie jestem ciekaw meczu ze Śląskiem, który nastąpi po ich spotkaniu pucharowym z Brugge. To jest jakiś plus po naszej stronie zawsze.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.07.2013, 11:58
syryls napisał(a):Wyświetl post
Technicznie to przegrywa z Lukasikiem czy Furmanem, ale też "oczy dookoła głowy" ma i to mi się podoba, gdyby nie ta technika że dobre zagranie wychodzi mu raz na dziesięc to byłby najlepszym polskim środkowym pomocnikiem w Lidze
Bez jaj, a kto to jest Łukasik czy Furman ? i w dodatku technicznie ? Technicznie to on jest lepszy od tych dwóch razem wziętych kołków.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 30.07.2013, 12:04
Panowie, bardzo proszę nie rozmywać tematu. Od upominania jest tu ktoś inny.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
marcin_częstochowa
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.07.2013, 12:27
Grantar napisał(a):Wyświetl post
tej drużynie brakuje:

- napastnika w formie
- Małeckiego w formie
- klasowego defensywnego pomocnika (może rywalizacja Stiepy i Wilka coś poprawi)
- kilku zmienników
Otóż to. CIekawe jak będziemy grać kiedy odpukac np Sarki i Mały złapią kontuzję Żurwaski i Kuźba chyba będą musieli zakładać korki.

mee napisał(a):Wyświetl post
Chrapek zaczyna pokazywać pazurki.
W ciągu roku zrobił ogromny postęp. I mentalnie i jako piłkarz w ogóle.

A jak pisałem żeby go nie skreślać, to się na SB śmiali "eksperci"
Ostatnio edytowane przez marcin_częstochowa : 30.07.2013 o godz. 12:30.
Odpowiedz cytując
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 30.07.2013, 12:27
A ja ciągle wierze w Czarka, szczegolnie w naszej lidze potrzebny jest ktos taki jak Wilk ktory czysci wszystko w srodku pola. Zauwazcie jedno , Czarek gral bardzo dobrze gdy cała druzyna byla swietnie przygotowana do sezonu pod wzgledem motorycznym i jesli Smuda dobrze przygotował zespół do sezonu to Wilk zacznie grać.
Mógłby tylko zostawać po treningu i ćwiczyć dodatkowa godzinkę soczyste uderzenia na bramke prostym podbiciem
Zresztą jaka to liga skoro 70% grajków (a moze i wiecej) nie potrafi z 20-25 m uderzyć na bramkę.
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 30.07.2013, 13:11
Abstrahując od wszystkiego co złe w Wiśle, chciałem zwrócić uwagę na jedną sprawę. 94 minuta - Miśkiewicz na kolanach przeżywa karnego, do jedenastki podchodzi Chrapek i zapewnia nam zwycięstwo. Zawodnicy związani emocjonalnie z klubem prowadzą go do zwycięstwa (gol Chrapka, karny Burligi, obroniona setka Miśkiewicza). To naprawdę daje wiele więcej frajdy, niż najokazalsze zwycięstwa najemników.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 30.07.2013, 15:27
marcin_częstochowa napisał(a):Wyświetl post
Otóż to. CIekawe jak będziemy grać kiedy odpukac np Sarki i Mały złapią kontuzję Żurwaski i Kuźba chyba będą musieli zakładać korki.

W ciągu roku zrobił ogromny postęp. I mentalnie i jako piłkarz w ogóle.

A jak pisałem żeby go nie skreślać, to się na SB śmiali "eksperci"

Nie mów, że przejmujesz się opinią ''ekspertów'' wypowiadających się na SB, szczególnie w czasie spotkań z udziałem Wisły. Większość z nich to owszem specjaliści i eksperci ale w FM, gdzie z Wisłą awansują już do LM przez eliminacji.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2013, 15:41
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Tak naprawdę to zawalił brak zgrania.
Indywidualnie najbardziej zawalił Wilk.
Potem Stjepanović.
Potem Głowacki.
Potem Bunoza.
.
ale to Stjepanović był najbliżej Sobolewskiego przy drugiej bramce i to jemu uciekł zawodnik Korony.

Jednak ja bym Ostoji dał runde na aklimatyzacje
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.07.2013 o godz. 15:57.
Odpowiedz cytując
Matteusz
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 30.07.2013, 15:49
Stjepanović nie zachwycał przez cały mecz, jakby zagrał dobrze, to Wisła kontrolowałaby cały mecz.
jak długo na Wawelu...
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.07.2013, 16:08
Warto jednak zauważyć, że przy trzeciej bramce to Stjepanović podał piłkę Sarkiemu, a jestem święcie przekonany, że w podobnej sytuacji taki Wilk wykopywałby ją na oślep.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.07.2013, 17:05
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Warto jednak zauważyć, że przy trzeciej bramce to Stjepanović podał piłkę Sarkiemu, a jestem święcie przekonany, że w podobnej sytuacji taki Wilk wykopywałby ją na oślep.
Dokładnie. Jak na razie Macedończyk wprowadza spokój w szeregi obronne, nie traci głupio piłki i generalnie - dobrze czyta grę. Przypominam, że to on wybił futbolówkę z naszej linii bramkowej.

Mecz na plus. Umiejętności czysto piłkarskie po obu stronach mierne, ale walka i zaangażowanie bez zarzutu. Widać, że Smuda wycisnął z nich 120%.

Słabo wypadli tylko Boguski (który nie miał większych szans ze stoperami Korony) oraz Wilk. Ten ostatni wyróżniał się wcześniej wyłącznie zaangażowaniem, ale to powinno być normą i jak na razie za Smudy - jest. Może się okazać, że Czarek przegra rywalizację nawet z Burdeńskim, o ile nie nauczy się kopać piłki do przodu tak, żeby ta trafiała do adresata przynajmniej raz na trzy próby.

Po tym meczu jestem już spokojniejszy. Cudów z tym materiałem piłkarskim nie będzie, ale przynajmniej próbują.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.07.2013 o godz. 17:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.07.2013, 19:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Jak na razie Macedończyk wprowadza spokój w szeregi obronne, nie traci głupio piłki i generalnie - dobrze czyta grę. ....... Słabo wypadli tylko Boguski oraz Wilk.
Wprowadza spokój ? ...
radzę obejrzeć mecz jeszcze raz - kilka strat było ..
ten "spokój" jeden z pozytywnie nastawionych do Stiepy forumowiczów nazwał brakiem szybkości.
Jedynie technika prowadzenia piłki lepsiejsza od "średniej" drużyny ...
Nie skreślam gościa - chciałbym by był nowym Sobolem.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.07.2013, 20:06
Ostoja-jak na razie slaaabiutko.Widac ,ze gosc ma jakis dar bozy ale na razie go srednio go wykorzystuje.
Zbyt wolny ,zbyt delikatny i jakis rozkojarzony.Widac ,ze dopiero uczy sie naszej ligi.Miejmy nadzieje ,ze sie szybko nauczy i nie skonczy jak Fredriksen
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.07.2013, 20:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Jak na razie Macedończyk wprowadza spokój w szeregi obronne, nie traci głupio piłki i generalnie - dobrze czyta grę. Przypominam, że to on wybił futbolówkę z naszej linii bramkowej.
To jest racja, Głupio nie traci, nie podaje do rywala, nie kopie w trybuny, dobrze czyta grę i wie jak grać, ale przegrywa w zasadzie prawie każdy pojedynek biegowy, każdy 1 na 1 i każdy siłowy. Z Koroną co najmniej kilka razy będąc przy piłce dał ją sobie bardzo łatwo odebrać,gdzie ktoś inny dałby szusa do przodu, zastawił się, obrócił, albo kiwnął i po problemie. Ostoja niestety odstaje od ekstraklasy technicznie, fizycznie i motorycznie. Ma dobrą piłkarską głowę, ale w nogach niewiele.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 30.07.2013 o godz. 21:06.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.07.2013, 21:04
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ale to Stjepanović był najbliżej Sobolewskiego przy drugiej bramce i to jemu uciekł zawodnik Korony.

Jednak ja bym Ostoji dał runde na aklimatyzacje
On mu nie uciekł, on go nie złapał. Różnica w efekcie końcowym żadna, ale boiskowo ta subtelność ma znaczenie. Jedyny moment, w którym Stjepanović mógł go przechwycić, to w samym momencie startu do piłki, tuż przed samym polem karnym. Stjepanović w tej akcji schodził z naszej prawej półstrefy do środka, Sobolewski schodził z naszej lewej półstrefy, a pierwotnie możliwe że nawet z lewego skrzydła. Wejść w kontakt realnie mieli możliwość najwcześniej jakieś 18 metrów od bramki - tuż przed polem karnym.

To nie był w stu procentach jego zawodnik i jego strefa. Stjepanović popełnił błąd nie dlatego, że odpuścił tylko dlatego, że źle ocenił sytuację. uwierzył, że koledzy zajmą się rywalem, bo dwoch teoretycznie miało taką możliwość i obowiązek. Uznał też, że jego większym obowiązkiem jest pilnowanie przedpola. Jak się okazało to było bronienie przed zagrożeniem hipotetetycznym, podczas gdy przechwyt Sobolewskiego zażegnałby zagrożenie bardzo bezpośrednie.

Tak, wejście Stjepanovicia za Sobolewskim byłoby najprostszym i chyba najpewniejszym środkiem na zażegnanie tego niebezpieczeństwa. Ale jego błąd wynikał z sumy braku zgrania, złej oceny priorytetów i przede wszystkim błędu w ustawieniu całej formacji wynikającym z błędu Wilka. Tak to jest, że w obronie czasem może źle się ustawić zawodnik, który w akcji do piłki nawet się nie zbliża, ale przez jego złe ustawienie koledzy muszą błyskawicznie podejmować niewygodne i nietypowe decyzje. Jego błąd wymusza serię błędów partnerów. W tej sytuacji wszystko posypało się od Wilka. gdyby zachował się inaczej, partnerom o wiele trudniej byłoby popełnić błąd. Gdyby Wilk ustawił się prawidłowo, trzech partnerów w tej akcji byłoby dobrze ustawionych. przez złe ustawienie Wilka trzech partnerów było źle ustawionych i każdy z nich musiał podejmować jakieś ryzyko dla drużyny, jeżeli chciał bezpośrednio zatrzymać bieg tej akcji. No i jednocześnie musiał mieć przekonanie, że kolega z formacji nie podejmie równie odważnej decyzji w tym samym czasie, bo wtedy bylibyśmy już kompletnie udupieni- tzn. jakby i Głowacki i Stjepanović poszli do Sobolewskiego.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 31.07.2013, 01:08
Do LucjuszWielki.

Nawet jak masz 28 lat to primo gimnazjum skończyłeś niewiele przede mną, secundo po 5 browarach włącza ci się cwaniakowanie w necie, co raczej sugeruje niższy wiek i poziom intelektualny niż raczysz sobie przypisywać. Bez odbioru.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 31.07.2013, 07:43
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
...
Za dużo w Twoich postach odnośnie drugiej bramki dla Korony filozofii i gdybania. Piłka to prosta gra - w tej konkretnej sytuacji zawodnika przykryć miał Ostoja a zostawioną strefę ktoś powinien zaasekurować. Stoperzy byli tu bezradni - nie jesteś w stanie wyprzedzić gościa w takiej sytuacji. A Wilk jak to Wilk - szwendał się nie wiadomo gdzie...

ps. Mimo to radzę wszystkim - dajcie Macedończykowi troszkę czasu. Wygląda na piłkarza myślącego na boisku a błędy, które popełnia wynikają z braku zgrania i wyraźnego braku świeżości.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 31.07.2013 o godz. 07:46.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.07.2013, 08:05
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
To jest racja, Głupio nie traci, nie podaje do rywala, nie kopie w trybuny, dobrze czyta grę i wie jak grać, ale przegrywa w zasadzie prawie każdy pojedynek biegowy, każdy 1 na 1 i każdy siłowy. Z Koroną co najmniej kilka razy będąc przy piłce dał ją sobie bardzo łatwo odebrać,gdzie ktoś inny dałby szusa do przodu, zastawił się, obrócił, albo kiwnął i po problemie. Ostoja niestety odstaje od ekstraklasy technicznie, fizycznie i motorycznie. Ma dobrą piłkarską głowę, ale w nogach niewiele.
Prawda jest taka, że kolesia już nie powinno być na boisku w 15 minucie. Tylko "Polski Gattuso" Boguski potrafi "lepiej" przyjąć piłkę w Wiśle.
Od razu zaznaczam, nie skreślam chłopa, ale na razie po tych dwóch pierwszych meczach, nie przekonał mnie...
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 31.07.2013 o godz. 08:08.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.07.2013, 08:16
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Sluszna uwaga bo to podanie zaskoczylo nawet mnie, moze i graczy Korony Bylo takie zamieszanie w naszym polu karnym, ze chcialem zeby ktos z naszych w koncu te pilke dopadl i wykopal w ....u zeby uratowac remis, a tu prosze
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 31.07.2013, 12:09
Przyjemnie czyta się analizę pomeczową na stronie Korony
wis.la/kw3at

Przyjemnie czyta się jak to boli i boli ich do tego stopnia, że w całym tekście nie wymieniają ani razu nazwy Wisły.
Zresztą ta strona w tym celuje. Jak już zdarzy im się podac nazwę "klubu z Krakowa" to zawsze z małej litery.
Kompleksiarze.

Okazuje się, że Korona przegrała w poniedziałem z jakims "rywalem", "przeciwnikiem", lub co najwyżej z "krakowskim zespolem".

Jestem daleki od podsycania animozji miedzy kibicami. Uważam, że każdemu należy się szacunek dlatego piszę o Koronie, a nie o koronie.
Ale jest we mnie jakaś satysfakcja
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 31.07.2013, 12:12
Wieśniaki. 40 lat historii, z czego 30 gdzieś w ciemnej dupie. Skoro pozwalają tę najnowszą pisać zakapiorom i drwalom na boisku i prostakom na trybunach, to już ich sprawa.

PS To mimo wszystko kibicowska strona.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 31.07.2013, 12:34
FraMat napisał(a):Wyświetl post
wis.la/kw3at

Przyjemnie czyta się jak to boli i boli ich do tego stopnia, że w całym tekście nie wymieniają ani razu nazwy Wisły.
Zresztą ta strona w tym celuje. Jak już zdarzy im się podac nazwę "klubu z Krakowa" to zawsze z małej litery.
Kompleksiarze.

Okazuje się, że Korona przegrała w poniedziałem z jakims "rywalem", "przeciwnikiem", lub co najwyżej z "krakowskim zespolem".

Jestem daleki od podsycania animozji miedzy kibicami. Uważam, że każdemu należy się szacunek dlatego piszę o Koronie, a nie o koronie.
Ale jest we mnie jakaś satysfakcja
Ale co ty chcesz zmieniać? Komu ty chcesz okazywać szacunek ? Koronie? Daj że chłopie spokój.

Tak, unoś się jakimś szacunkiem i innymi bzdetami. Nastawiaj im tyłka...chyba nie muszę wspominać co wtedy chętnie cie zrobią.

Rachu ciachu korona w piachu...bęc.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 31.07.2013 o godz. 12:37.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.07.2013, 13:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post
wis.la/kw3at

Kompleksiarze.

Wzorują się na swoich byłych kochankach z kałuzy. Oni też nie wymieniają naszej nazwy. Np. derby są dla nich występem jednego aktora.

My tez powinniśmy ich nie dostrzegać na naszych plakatach kiedy będa derby i pomijać ten zapyziały klubik na każdym kroku, który próbuje się nobilitowac w ciagłym przyklejaniu sie do Wisły. Nawet ich właściciel - prezio ciagle w wywiadach odnosił sie do Wisły.
To jest pawie stuletni kompleks miernoty, który nie potrafi na żadnym polu dorównać Wisle, ani sportowo ani kibicowsko. Mając tego świadomość więc wychodzą ze skóry jak h...

Kieleckie czereśniaki ze swoją śmieszna "historią" są pgr-wskim klubem w ekstraklasie. Publika jest więc taka jaka jest. Żeby trochę dojrzeć trzeba w niej spędzić kilkadziesiąt lat, tak aby słoma z butów przestała wyłazić.
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 31.07.2013 o godz. 13:06.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 31.07.2013, 13:28
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Ale co ty chcesz zmieniać? Komu ty chcesz okazywać szacunek ? Koronie? Daj że chłopie spokój.

Tak, unoś się jakimś szacunkiem i innymi bzdetami. Nastawiaj im tyłka...chyba nie muszę wspominać co wtedy chętnie cie zrobią.

Rachu ciachu korona w piachu...bęc.
Ale o czym Ty piszesz w ogóle?
Czy gdzieś wspomniałem o nadstawianiu tyłka?
A to, że potrafię wyrażac się normalnie o każdym rywalu to chyba dobrze? Szacunek to nie nadstawianie tyłka, jak piszesz, ale przestrzeganie pewnych minimalnych zasad przy odnoszeniu się do innych.
A rachu ciachu to możesz sobie gdzieś prywatnie głosić. Nie na publicznym forum Wisły.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.07.2013, 13:35
Postawa i styl dla mnie zgodny z oczekiwaniami, klasyczny dla Smudy. Dobre ustawienie, gra po ziemi i swietny pressing. Warto zauwazyc, ze tak ciezki okres przygotowawczy byl potrzebny, aby mozna bylo grac wysoko w calym meczu. Cieszy fakt, ze Smuda trafil z przygotowaniem fizyczny. Widac, ze maja wytrzymalosc i szybkosc.

Po raz kolejny powtorze, bo po raz kolejny to bylo widac. Szkoda, ze Cupial sie obraza i nie widzi, jak malo potrzeba w tej lidze, aby walczyc o mistrzostwo juz nie mowiac o pucharach i podium. Wcale nie trzeba wielkich pieniedzy, wystarczyloby kilka solidnych, przemyslanych wzmocnien, dluzsza praca jednego trenera i mozna spokojnie byc w czolowce. A tak ze skrajnosci w skrajnosc. Albo przeinwestowac albo sie obrazic i nie wydac grosza i tym sposobem stracic wiecej niz gdyby wydalo sie dajmy na to 500-600tys eur na wzmocnienia.

edit. a co do kompleksow to wystarczy zobaczyc jaka wioska jezdzi po Krakowie z blachami TK czy TKI i wszystko jasne
Ostatnio edytowane przez nesta : 31.07.2013 o godz. 13:39.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów