The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yeti777
Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2013, 14:58
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post

na dniach wybieram się do Zakopanego z kobitą i chcemy trochę pochodzić po górach, w planach Morskie Oko, jakieś szczyty. i właśnie chciałem się was spytać o wasze doświadczenia z górami w Czerwcu, bo obawiam się, że w wyższych partiach może być śnieg.
Dwa razy bylem w Zakopcu w czerwcu, miejscami w wyższych górach był śnieg, ale nie na tyle duży, aby przeszkadzał. Ale to były też cieplejsze lata.

Zgadzam się z opiniami, że z przyczyn pogodowych i turystycznych chyba wrzesień jest najlepszy na takie wycieczki.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.07.2013, 23:39
Jakie miejscowości polecacie nad polskim morzem? mamy w planach wybrac się z kumplami tylko jeszcze nie wiemy gdzie
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 03.07.2013, 08:43
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Jakie miejscowości polecacie nad polskim morzem? mamy w planach wybrac się z kumplami tylko jeszcze nie wiemy gdzie
Mielno, Pobierowo...miejscowości dla młodych, dobre imprezownie.
Odpowiedz cytując
jullaj
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 03.07.2013, 15:03
Ma ktoś wiedzę, gdzie najlepiej zatrzymać się w Gruzji, jesli ktoś jedzie pierwszy raz (w 4-5 osób) a nie oczekuje "luksusów"?
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.07.2013, 22:27
jullaj napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś wiedzę, gdzie najlepiej zatrzymać się w Gruzji, jesli ktoś jedzie pierwszy raz (w 4-5 osób) a nie oczekuje "luksusów"?
Jeśli chodzi o Tbilisi - udaj się do Hostelu Opera. Polska obsługa, wielka pomoc, masa niezbędnych informacji.
Wiem, że jak sprawdzisz to dystans od Centrum jest spory... ale nie patrz na to. Zyskasz wiele więcej. Weź dla Kuby (właściciel) kilka patriotycznych vlepek, piwko z polski ...etc. (Opera często organizuje darmowy transfer z lotniska w Kutaisi do Tbilisi - sprawdź ich FB)
W każdym miejscu, w którym wylądujesz, w ciemno znajdziesz kwaterę. Signaghi - pytaj o mistrza szachowego, ludzie wskażą drogę (kwiecień, płaciliśmy 10 lari/os + wino za darmo). Kazbegi - po wyjściu z Marszrutki na przystanku czękają właściciele kwater (kwiecień, płaciliśmy 12,5 lari/os), nie decyduj się od razu, idż w miasteczko, rozglądnij się. Mestia - przy drodze głównej jest kilka kwater (kwiecień, płaciliśmy 10 lari/os). w przewodniku Lonely Planet są tam opisane kwatery, opcja z wyżywieniem jest ok, ale cudów się nie spodziewaj.
Batumi - troszkę drożej, trzeba się targować. (kwiecień, płaciliśmy 10 lari/os) są bary, w których piwko po 2 PLN!
Zazdroszczę wyjazdu! Gruzja jest niesamowita. Weź poprawkę, że podaje ceny z kwietnia, to jest przed sezonem, mało turystów, ceny niższe)
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.07.2013, 07:15
W Gruzji to najlepiej metodą na gospodarza - jak tylko usłyszą, że z Polski to nocleg pewny, a i popijecie ostro
Tak jak wyżej kolega napisał - niesamowity kraj, niesamowici ludzie. Polecam też do kompletu Armenię, równie piękna.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 08.07.2013, 20:48
wróciłem z tego Zakopanego i skończyło się na Gubałówce, Butorowym Wierchu, Giewoncie i Morskim Oku, ale i tak wrażenia rewelacyjne.
na szlaku do Morskiego z Cyhrli (btw. bardzo fajny i mało uczęszczany) złapała nas burza z ulewą, słońce wyszło dopiero po dotarciu na miejsce, ale widok parującego Czarnego Stawu pod Rysami i szczytów wokół Morskiego Oka - coś niesamowitego! warto było zmoknąć.

chyba wróce we wrześniu, dzięki panowie za wszelkie rady.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.07.2013, 22:44
przyznaj sie lepiej, że grasowałeś z puszką w ręku w okolicach morskiego oka
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 09.07.2013, 11:02
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
przyznaj sie lepiej, że grasowałeś z puszką w ręku w okolicach morskiego oka
czułem, że ktoś podłapie w ten sposób
ale niestety, wróciłem wcześniej
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 09.07.2013, 11:12
Wróciłem właśnie z Wiednia. Polecić mogę pewne noclegi u bardzo sympatycznych Polaków w centrum miasta.

http://www.noclegwieden.pl/
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Paramount
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 11.07.2013, 16:06
Witam. Chcemy się ze znajomymi wybrać nad Balaton i mam pytanie do osób które były tam swoim autem. Jaki jest mniej więcej czas dojazdu? Na google pokazuje, że około 12 h, a nieraz słyszałem, że można dojechać w 6 h.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.07.2013, 16:15
chyba masz stare google
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
Ilonka
Banita

Od: 01.2012

Stary 11.07.2013, 16:43
Macie jakieś info na temat fajnych domków 2-3 osobowych nad morzem ? W miarę przystępnej cenie Lub tanio Chorwacja ? Na 2 osoby tak z 1500 zł moge przeznaczyć wiec mam nadzieje ze coś polecicie( chodzi o 7 dniowy wypad .
Odpowiedz cytując
Paramount
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 11.07.2013, 16:45
Bąbel napisał(a):Wyświetl post
chyba masz stare google
No tak, mój błąd. Zsumowałem sobie dwie wyznaczone trasy zamiast patrzeć na jedną. A czy nie ma ktoś może namiarów na jakieś fajne noclegi?
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 11.07.2013, 22:48
@Paramount

w 6h raczej ciężko, chyba że w nocy i na wariata. 12h przesadzone, ja jechałem ok 10h bez szaleństw. Noclegów szukaj na miejscu, pełno wolnych miejsc tam jest. Z tym że ja byłem tam kilka lat temu...

ma ktoś może namiar na jakieś niedrogie noclegi w Kołobrzegu na czas trwania Sunrise Festiwalu ?
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.07.2013, 09:41
Poleci ktoś noclegi w Sopocie?
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.07.2013, 14:51
Ma ktoś namiary na tani nocleg we Wiedniu, najlepiej z parkingiem?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.07.2013, 19:25
Jeżeli ma ktoś namiary na w miarę tani i sprawdzony nocleg w Barcelonie, dla trochę większej grupy (5 osób), prosiłbym o priv. Z góry dzięki !
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.07.2013, 19:30
Hostel na Paseo Gracia, albo barcelona rooms.
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Stary 21.07.2013, 17:47
Co we Wrocławiu i Pradze jest z pozycji "must see", jeżeli na każde miasto ma się jeden dzień?
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.07.2013, 17:56
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
wróciłem z tego Zakopanego i skończyło się na Gubałówce, Butorowym Wierchu, Giewoncie i Morskim Oku, ale i tak wrażenia rewelacyjne.
na szlaku do Morskiego z Cyhrli (btw. bardzo fajny i mało uczęszczany) złapała nas burza z ulewą, słońce wyszło dopiero po dotarciu na miejsce, ale widok parującego Czarnego Stawu pod Rysami i szczytów wokół Morskiego Oka - coś niesamowitego! warto było zmoknąć.

chyba wróce we wrześniu, dzięki panowie za wszelkie rady.
Gratulacje polecam Ci się następnym razem wybrać na Szpiglasową Przełęcz od 5 stawów i na Czerwone Wierchy.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.07.2013, 18:08
Voin napisał(a):Wyświetl post
Co we Wrocławiu i Pradze jest z pozycji "must see", jeżeli na każde miasto ma się jeden dzień?
Wrocław - Rynek, to wiadomo, a poza tym ja bym poleciła Wyspę Słodową, Ogród Japoński, Fontannę Multimedialną, Panoramę Racławicką... To zależy co konkretnie Cię interesuje, czy chcesz bardziej pochodzić "rekreacyjnie" czy zobaczyć jak najwięcej zabytków czy historycznych miejsc.
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Stary 21.07.2013, 19:16
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Wrocław - Rynek, to wiadomo, a poza tym ja bym poleciła Wyspę Słodową, Ogród Japoński, Fontannę Multimedialną, Panoramę Racławicką... To zależy co konkretnie Cię interesuje, czy chcesz bardziej pochodzić "rekreacyjnie" czy zobaczyć jak najwięcej zabytków czy historycznych miejsc.
Wybieram się z rodziną (wiek najmłodszej siostry to 13 lat). Raczej rekreacyjnie, bo czasu zbyt dużo nie mamy, a biegania chcemy uniknąć. Choć wiadomo, że o historię zahaczyć też możemy.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.07.2013, 19:07
Pokręćcie się po Rynku i okolicznych uliczkach, następnie pójdźcie w stronę Ostrowa Tumskiego, po drodze zobaczycie budynki Uniwersytetu i Ossolineum. Potem rundka po Ostrowie (zdaje się że w katedrze św. Jana Chrzciciela można wyjść na taras widokowy). Wrocław z góry można też podziwiać z Mostku Pokutnic i Kościoła Garnizonowego. Do rodzinnego wypadu pasuje także ZOO z tym, że tutaj trzeba mieć przynajmniej te 4 - 5 godzin na spokojny spacer. Pozdro
Odpowiedz cytując
wiernyNH1906
Member

Od: 06.2013

Stary 23.07.2013, 13:13
Poleci ktoś jakiś nocleg w Pradze?
Odpowiedz cytując
Maciejo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 29.07.2013, 20:48
znalazłem taki oto grupon odnośnie Krakowa.
warto się tam wybrać? może ktoś polecić?

http://www.groupon.pl/oferty/groupon...ejsce/24608083
Tylko Pomka!
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.08.2013, 16:14
Czy ktoś może polecić jakiś niedrogi nocleg w Sielpi (koło Kielc)? prawdopodobnie tylko na jedną dobę (max2) dla dwóch osób w pokoju 2osobowym? termin to 15sierpnia. powiedzmy do 60zł za parę. opłaca się jechać w ciemno czy lepiej zarezerwować wcześniej żeby nie zostać na lodzie.

i drugie pytanie jak cenowo wychodzi wypad na Słowację na ciepłe źródła np. weekendowy? do jakiej miejscowości najlepiej? za ile można znaleźć nocleg i ile kosztują bilety wstępu?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 01.08.2013, 19:59
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś może polecić jakiś niedrogi nocleg w Sielpi (koło Kielc)? prawdopodobnie tylko na jedną dobę (max2) dla dwóch osób w pokoju 2osobowym? termin to 15sierpnia. powiedzmy do 60zł za parę. opłaca się jechać w ciemno czy lepiej zarezerwować wcześniej żeby nie zostać na lodzie.

i drugie pytanie jak cenowo wychodzi wypad na Słowację na ciepłe źródła np. weekendowy? do jakiej miejscowości najlepiej? za ile można znaleźć nocleg i ile kosztują bilety wstępu?
ze słowacja to ci powiem ale jesli chodzi o tatralandię.ja z zona i dwójka dzieci 71 euro plus 50zł wineta plus 160 km w jedna stronę do przejechania.a jesli chcesz koniecznie ciepłe źródła to podobno bardzo fajnie jest w bukowinie tatrzanskiej.bliżej,bez winiety.
Ostatnio edytowane przez picasso : 02.08.2013 o godz. 16:40.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.08.2013, 00:01
Wybieram się do we wtorek do Władysławowa i zawsze jeździłem starą jedynką ale w tym roku chciałem w Łodzi wbić na autostradę A1, zastanawiam się tylko czy jest sens nią jechać skoro przed Włocławkiem znów będę musiał jechać starą jedynką. No i czy ten odcinek od Stryjkowa do Włocławka jest płatny?
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.08.2013, 18:45
laurence napisał(a):Wyświetl post
Wybieram się do we wtorek do Władysławowa i zawsze jeździłem starą jedynką ale w tym roku chciałem w Łodzi wbić na autostradę A1, zastanawiam się tylko czy jest sens nią jechać skoro przed Włocławkiem znów będę musiał jechać starą jedynką. No i czy ten odcinek od Stryjkowa do Włocławka jest płatny?
darmowy.bramki dopiero zaczynają budować.a czy się oplaca?oczywiście,ze tak.po co masz jechać stara droga z fotoradarami jak masz rownolegle darmową autostradę?moge podpowiedzieć,ze w lodzi pod kościolem nie kieruj sie w lewo jak prowadzą znaki na gdansk ale w prawo na warszawe i A2.dopiero w strykowie patrz na A1 gdańsk
Ostatnio edytowane przez picasso : 03.08.2013 o godz. 19:08.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów