|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Co wydarzy się w sobotę na Reymonta? | |||
| Kibice z Kielce w końcu trafią do Krakowa! |
|
26 | 28,57% |
| Passa Korony bez zwycięstwa na wyjeździe zostanie zakończona |
|
12 | 13,19% |
| Wisła w końcu wygra przekonująco! |
|
39 | 42,86% |
| Będzie piknik, typowe 0:0 i punkt bliżej utrzymania. |
|
27 | 29,67% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 91. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niezły troll
Wilk jaki jest każdy widzi, ale pomimo tego, zawsze można liczyć, że odbierze kilka/kilkanaście piłek przeciwnikowi. Szkoda, że nikt nie prowadzi statystyk odbiorów, bo obstawiam, że Wilk przewodziłby w ej klasyfikacji w ekstraklasie. A strzał z dystansu wole nie komentować, bo podejrzewam , że ja bym celniej strzelił od Czarka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Dlatego właśnie Wilk gra w ekstraklasie, a nie w lepszej lidze. Powiedzmy, że umie odbierać piłkę, ale nie umie strzelać.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Krzysztof Jakubik będzie sędziów główny sobotniego pojedynku przy Reymonta pomiędzy Wisłą Kraków a Koroną Kielce. W tym sezonie Jakubik sędziował Wiśle jedno spotkanie w 2. kolejce Podbeskidzie - Wisła, zakończone remisem 1:1.
Koronie natomiast arbiter z Siedlec gwizdał trzykrotnie: 1/8 PP Ruch Chorzów - Korona 3:1 Ekstraklasa 12. Kolejka Jagiellonia Białystok - Korona 0:0 Ekstraklasa 19. Kolejka Korona - Ruch Chorzów 2:1 ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Jeżeli ktoś ma jutro przed meczem trochę czasu i chęć pomocy to proszę zgłaszać się na maila:
[email protected] Potrzebna pomoc przy zbieraniu podpisów za przywróceniem Białej Gwiazdy na koszulki! ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czy jedzie ktoś na jutrzejszy mecz z Nowego Brzeska lub przez Nowe Brzesko?
Jeśli tak, proszę o PW. ![]()
...Noblesse Oblige...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Kulawik dziś na konferencji:
"Do drużyny wracają Kamil Kosowski, Ivica Iliev, Pareiko i może Radosław Sobolewski." "Nie zagra Marko Jovanović, Kew Jaliens, Tsvetan Genkow i Michał Czekaj. Za kartki wylecieli Chavez i Wilk." "Michał Szewczyk będzie w kadrze, ale trzeba czekać na pełną dyspozycję." + "Jutro zagra jeden defensywny pomocnik" ![]()
A
T A K |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wilk potrafi wchodzić w rywala i faulować w subtelny sposób. Czysty odbiór piłki w jego przypadku to głównie ...przypadek. Natomiast nie tylko nie potrafi strzelać. On w ogóle nie umie grać w piłkę nożną. Umiejętności czysto piłkarskie, techniczne, taktyczne nawet na poziomie rekreacyjnym ("orlikowym") prezentuje co najwyżej średnie więc jak tu w ogóle mówić o poziomie zawodowym... Nadrabia bieganiem - dobre i to - ale biegi wytrzymałościowe to nie są umiejętności piłkarskie. W obecnej Koronie miałby duży problem aby załapać się do meczowej 18-tki.
Ostatnio edytowane przez thechris : 10.05.2013 o godz. 16:40.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Bo jak mniemam jednego defensywnego pomocnika zagra Alan Uryga. I co dalej...? ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Naskakujesz na gościa a nie mamy nikogo lepszego. Z Czarkiem jest tak samo ja z Kirmem - robi swoje. Jakoś nikt Wilka od dawna nie wygryzł ze składu wiec jest póki co najlepszy a więc i NAM NIEZBEDNY. I to powinno, póki co, uciąć wszelkie pojazdy po nim.
Jeszcze jedno - jak Wilk W OGÓLE nie umie grać w piłkę to chętnie dowiem się jak Ty w tej samej skali piłkarsko się widzisz. Będą jakieś dwa punkty odniesienia - już coś.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 10.05.2013 o godz. 17:41.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trochę mi się nudzi, więc obstawiam skład na jutro:
Pareiko- Stolarski- Głowacki- Uryga- Burliga- Sobolewski- Chrapek- Małecki- (Iliev-Boguski) - Sarki- (Genkov- Sikorski) |
|
|
|
Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Jako osoba postronna, patrząca na wasz klub z boku (przynajmniej wtedy, gdy Lech nie gra z Wisłą
) i niezwiązana emocjonalnie ani z Wisłą ani z jakimkolwiek jej zawodnikiem, pozwolę sobie zabrać głos ws. Cezarego Wilka.Według mnie jest to średni grajek. Nie twierdzę jak thechris, że nie potrafi grać w piłkę bo znalazłbym dziesiątki gorszych w Ekstraklasie, ale - delikatnie mówiąc - Wilk nie porywa. Może na tle całej obecnej mizerii w Wiśle się wyróżnia, ale wielkiej kariery mu nie wróżę. Z pewnością nie można mu odmówić ducha walki, ale jeżeli chodzi o umiejętności czysto piłkarskie, to mam wrażenie, że on się cofa zamiast rozwijać. Przez to, że ma młodzieńczą twarz wielu się chyba wydaje, że jeszcze wszystko przed nim, z tym że prawda jest brutalna - Wilk ma już 27 lat! A w tym wieku na rozwój jest już za późno. W tym wieku piłkarz powinien mieć ustabilizowaną formę, umiejętności i tylko je podtrzymywać, korygować, uzupełniać. Wilk natomiast już niczego się nie nauczy i się nie rozwinie, a już na pewno nie w tak funkcjonującej Wiśle jak obecnie. I tu - na przykładzie właśnie Wilka - szersze spostrzeżenie, dlaczego w Wiśle obecnie dzieje się tak, jak się dzieje, kamyczek do organizacyjnego ogródka waszego klubu (nie wiem tylko co jest przyczyną a co skutkiem): Wilk przeszedł do Wisły w tym samym czasie co Kiełb do Lecha. Obaj z Korony. Kiełb w Lechu się nie sprawdził. Wilk wcześniej tak naprawdę też nie był zawodnikiem, bez którego Wisła by sobie nie poradziła (teraz to co innego, ale teraz jest za późno). Różnica w szeroko pojętej organizacji klubu sprawia jednak, że Kiełba potrafiono co rundę wypożyczać bo potrafiono wyszukać na jego pozycję piłkarzy lepszych. Natomiast w Wiśle albo się nie zorientowano, że Wilk dołuje albo nie potrafiono znaleźć kogoś lepszego na jego miejsce. W Lechu nie ma sentymentów dzięki czemu potrafiono wypożyczyć m.in. takich zawodników jak Kuba Wilk, Mikołajczak czy wspomniany Kiełb. Wichniarek, Tshibamba, Bruma nie sprawdzili się, Wilk nie pasuje do koncepcji Rumaka - rozwiązanie kontraktów. W Wiśle natomiast jeżeli się kogoś wypożycza do innych klubów, to tylko młodzików z ME (w której i tak grają słabo) a ze słabymi, lecz starszymi i "zasłużonymi" nie potrafi się rozwiązać kontraktów, przez co kiszą się we własnym sosie i sprawiając złudne wrażenie, że tak naprawdę w Wiśle jest wielu wartościowych piłkarzy z tzw. nazwiskami. W waszym klubie szwankuje nie tylko sztab szkoleniowy i piłkarze, lecz niemalże wszystko (niemalże bo czasem potraficie robić fajne oprawy). I łudzenie się, że wszystko od razu się zmieni jak Cupiał sypnie kasą na piłkarzyków/gwiazdeczki z zagranicy jest oderwane od rzeczywistości.
Ostatnio edytowane przez Kole Jorz : 11.05.2013 o godz. 00:05.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Meczowa osiemnastka na spotkanie Wisła Kraków - Korona Kielce.
Bramkarze: Sergiej Pareiko, Michał Miśkiewicz. Obrońcy: Gordan Bunoza, Arkadiusz Głowacki, Alan Uryga, Łukasz Burliga, Paweł Stolarski. Pomocnicy: Radosław Sobolewski, Łukasz Garguła, Kamil Kosowski, Ivica Iliev, Emmanuel Sarki, Patryk Małecki, Michał Chrapek, Daniel Brud, Michał Szewczyk. Napastnicy: Rafał Boguski, Daniel Sikorski. W kadrze nie znaleźli się Marko Jovanovič, Kew Jaliens, Cwetan Genkow oraz Damian Buras.
Ostatnio edytowane przez rav : 11.05.2013 o godz. 13:31.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do Kirma to on akurat jeden sezon miał naprawdę niezły. Początek kiepski, koniec we Wiśle żałosny... ale ten jeden sezon był przydatny i był z niego pożytek.
Ostatnio edytowane przez thechris : 11.05.2013 o godz. 11:50.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Może ze Stolarskiego bedzie taki Vincent Company? Pamietacie jak gral w Anderlechcie przeciwko Wisle? Tez mial 17 lat
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Eeee no. Zapomniałeś jaki był raban i płacz w Koronie jak Czarek od nich odchodził? Jakie ciągnięcie Korony w dół?
Wilk nie jest od strzelania goli. Równie dobrze można się czepić Jaliensa, Bunozy czy Pareiki - też nie strzelają bramek. Niech każdy zajmie się tym w czym jest dobry/najlepszy i co jest dla pozycji na której gra kluczowe. Zobaczymy jak będzie wyglądał środek bez Wilka. Myślę że nie najlepiej.
Różnica między umiejętnościami a zawodowstwem jest znaczna. Styl życia i profesjonalizm jest tym co różni modelkę od ładnej dziewczyny czy odróżnia faceta z orlika od zawodowego piłkarza. W Twojej ocenie profesjonalizm zamyka się jedynie w umiejętnościach. Nie uważasz ze taka ocena jest zbyt płytka i krzywdząca? ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Owszem, ale nie powinien być również od ułatwiania strzelania goli rywalom.
Wilk i Iliev to aktualnie największe tragedie w składzie drewna tzn. Wisły. Bez nich gra imo wygląda znacznie lepiej. Ja jestem zawodowcem w swoim zawodzie a Wilk jest amatorem w swoim... a więc fakty są bardziej nieubłagane niż myślisz.
Ostatnio edytowane przez thechris : 11.05.2013 o godz. 13:58.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
W pierwszym sezonie w Wiśle Wilk naprawdę być postacią wyróżniającą się później po APOELu nie potrafił kopnąć piłki prosto a szkoda bo gdyby dodać mu umiejętności to byłby na poziomie Sobola z dawnych lat, taktycznie też spisuje się coraz gorzej bo lata po całym boisku, też nie wchodzi w pole karne jak to robił na początku przy Reymonta co pokazują bramki z Litexem i Legią.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzymajmy się jednej płaszczyzny - piłkarskiej. Na niej Wilk to Profesjonalista a Ty amator, co nie jest ujmą dla żadnej ze stron. Co do reszty - zgoda. Wilk nie jest fenomenem w naszej lidze - ale żaden z naszych grajków nie jest. Notuje regres - cóż, tak jak wszyscy w naszym klubie. Tyle że na tle innych zawodników Wisły jest co najmniej solidny. Znajdź u nas takiego który gra lepiej na jego pozycji.
![]()
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Podoba mi się zaangażowanie naszych. Boguski, co dziwne(!), jeździ na dupie. Pomijam to, że sporo niecelnych podań z Jego strony. Uryga i Stolarski, pomijając Sarki'ego i Małeckiego są najlepsi w tym meczu. Korona nie gra nic. Myślałem, że pokażą więcej.
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak dla mnie zdecydowanie najlepszy mecz w tym roku nie wliczajac meczu z Jagiellonia w Pucharze Polski. Szkoda, ze dopiero teraz
PS: Piernicze jakie statystyki 21 strzałow na bramke, 8 celnych - nie pamietam kiedy takie statystyki mielismy ostatnio |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Miskiewicz - gdyby nie te wybicia to byłby na prawde bardzo dobry
Stolarski - jeżeli tylko nie złapie kontuzji to będzie najlepszym prawym obrońcą w lidze Uryga - W sumie chyba nic nie zepsuł, oby nie złapał kontuzji Chrapek - No to wiadomo no i chyba tylko Sarkiego trzeba ocenić - jak z nim nie przedłużą kontraktu to bedzie totalna wtopa |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Fajnie się ten Stolarski zapowiada, może z niego być niezły obrońca na lata. Uryga już rok temu pokazywał, że mogą być z niego ludzie, szkoda że w międzyczasie miał kontuzję. Jak z Niecierzy wróci Nalepa to będziemy mieli trójkę młodych obrońców, co do których można mieć spore nadzieje. I to w Wiśle, która pod względem szkolenia jest pustynią.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Fajny mecz Wisły, fajny mecz młodzieży. Właśnie tego mi zawsze w Krakowie brakowało, żeby dołożyć trochę ambicji młodszych chłopaków do umiejętności tych starszych. Taka mieszanka, jak się ma zdolną młodzież, zazwyczaj się opłaca. Gdyby Wisła miała akademię z prawdziwego zdarzenia, to byłaby pewnie ona najlepszą w kraju, bowiem małopolska to na pewno teren bardzo uzdolnionej piłkarsko młodzieży, a Wisła z jasno określoną polityką dawania szansy zdolnej młodzieży byłaby na pewno dla nich magnesem.
Co ciekawe, Legia ostatnio stawia zdecydowanie na doświadczenie, skończyło się wprowadzanie gości z ME. Czego jej w tym momencie brakuje? Właśnie tego przysłowiowego "zęba", nieprzewidywalności, dużej dawki ambicji, presji na tych starszych w składzie. Kto jest ich aktualnie najciekawszym zawodnikiem, najbardziej ambitnym? Młody wychowanek Lecha na prawej obronie, co chyba mówi samo za siebie. No ale to ich problem, dobrze, że w Wiśle coś się w tym względzie zmieniło, choć pewnie z konieczności. W ogóle nigdy nie rozumiałem tego uwielbienia dla średnich cudzoziemców, dlaczego taki Jovanovic z Partizana ma niby być zawodnikiem, za którego trzeba płacić grubszą kasę, bo w Polsce takiego nie znajdziesz. W praktyce taki Stolarski zaczynając 17 rok życia nawet pod względem czysto piłkarskim, umiejętności, jest dla mnie od Jovanovicia ciekawszym zawodnikiem. Nawet Miśkiewicz jak widać jest w stanie prezentować całkiem fajny poziom, to samo można powiedzieć o Chrapku. Oczywiście młodzież jest chimeryczna, mało regularna, dlatego też nie da się grać samą młodzieżą. Mam jednak nadzieję, że kolejne występy Stolarskiego, Urygi, czy Chrapka dadzą w Krakowie niektórym do myślenia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To ciekawie będzie w meczu ze Śląskiem, ciekawe czy Kulawik wystawi trzech środkowych pomocników: Wilk, Chrapek, Sobolewskiego czy może któryś z nich pójdzie na ławkę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Potrafi przyjąć potrafi podać i wie co robi. Jest Małecki, jest Sarki, jest jak rozciągnąć grę. Widać jak grzebać w kubłach to tylko po bogatych ligach. Za strzelanie z dystansu zabrał się Sobolewki i Sarki, dołożyli się młodzi. To zrobiło różnicę. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jeden obcokrajowec w wejściowej 11stce, no,no... Po raz kolejny widać, że w naszej lidze nie umiejętności się licza ale zaangażowanie.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Kiedy myśmy wygrali 3-0 w lidze? Jak widać przepłacani Genkov, Iliev, Jaliens nie są potrzebni żeby grać w lidze na tym poziomie co gramy(środek tabeli). Skoro w przyszłym sezonie pewnie znowu nie będziemy grać o nic więcej to lepsi młodzi ambitni niż starzy przepłaceni i zdemoralizowani. Większa gwarancja że nie spadniemy z ligi z Stolarskim czy Urygą niż z Ilieverm czy Genkovem. Dodać do młodych Piatka czy innego nowego Sarkiego i może nawet o pierwszą 5 zawalczymy
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Jak Stolarski zacznie odważniej wychodzić do ofensywnych akcji, razem z Sarkim stworzą bardzo dobre prawe skrzydło.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|