|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jak oceniasz mecz z Polonią Warszawa? | |||
| Nie ma lepszego meczu w tym seoznie na przełamanie i efektowne zwycięstwo! |
|
26 | 14,13% |
| Mecz jak mecz, znowu się pomęczymy ale wygramy! |
|
74 | 40,22% |
| Z taką grą - remis będzie dobrym rezultatem. |
|
32 | 17,39% |
| ''Czarno'' to widzę, porażka mnie nie zdziwi.. |
|
52 | 28,26% |
| Głosujących: 184. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
Maaskant miał kase na transfery, a Probierz jej po prostu nie ma. Ot taka duża różnica. Dlatego wczoraj po boisku biegał 17-letni debiutujący Kamiński zarabiający n-ty razy mniej niż Dudu Biton. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Przypominam sobie natomiast dane, wedle których najlepiej zarabia w naszej lidze Luboja i są to sumy sięgające nawet 700 tyś euro za sezon. Czyli jeden Luboja inkasuje tyle, ile "dwóch Genkowów".
I jaką to kasę na transfery miał Maaskant? Ile to milionów Euro Wisła wydała? Oświeć mnie proszę ![]()
Ostatnio edytowane przez Lemur : 01.09.2012 o godz. 13:41.
![]()
Tępiciel inkwizycji
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2011
Offline |
|
Wiec mial czas od marca ,żeby poukładać skład, znaleźć odpowiednią taktyke itd itd |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o grajków takich czy innych , tylko o to że nie oni nie maja zielonego pojęcia co maja grać i wyglądają na ospałych .Jak dla mnie to jest wina trenera.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I co? Nie padają tu żadne kwoty. A nawet jeśli to zestawienie jest prawdziwe, w 10-tce mamy zaledwie 4 Wiślaków na odległych miejscach, z tego tylko 3 sprowadzonych za czasów Valcxka. Jeden Luboja zarabia wedle innych źródeł więcej niż dwóch,trzech z nich.
![]()
Tępiciel inkwizycji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Mecz podobny do tego z Odense z Krakowa obrońcy sami podarowali bramki przeciwnikowi(może poza pierwszą) w roli głównej Chavez który po kontuzji powinien zagrać mecz najpierw w ME szczególnie,że mieliśmy na ławce Jaliensa i Bunoza na stopera.
Probierz mocny w mowie wygadany a jak przychodzi do meczu to robi w spodnie i wystawia dwóch defensywnych pomocników! gdzie az prosi się o rozrywającego skoro tylko Iliev z bardziej kreatywnych był w składzie . Kolejny błąd Probierza ściągnięcie Wilka zamiast Sobolewskiego który nie miał siły a Wilk zawsze zapieprza 90minut i sił mu nie brakuje. Dobry mecz Szewczyka to jeden z nielicznych plusów,Chrapek potwierdza,ze zasługuje na więcej szans i musi w następnym meczu zagrać w pierwszym składzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Lemur napisał(a):
były też np takie zestawienia jak poniżej gdzie masz Jaliensa, Gargułę, Ilieva. http://www.orange.pl/kid,4000003306,...j,article.html Więc mylisz się, pisząc że - " nie było ich na liście 10 najlepiej zarabiających piłkarzy ligi poza Genkowem i Gargułą." - " nie przypominam sobie, bym w którymkolwiek widział na czołowych miejscach aż 3-4 Wiślaków, czy choćby tylko w pierwszej dziesiątce." Dodam tylko, że nie wnikam w rzetelność tych rankingów. Pozdrawiam. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Na 16 zespołów z ekstraklasy "zaledwie" 4 piłkarzy Wisły znalazło się w pierwszej 10 najlepiej zarabiających. No no rzecznik każdego rządu mógłby się od ciebie uczyć sprzedawania niewygodnych faktów ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Czy porównując do innych trenerów czy nie - fakt jest faktem, że wczorajsze poczynania Wiślaków trudno nazwać grą zespołową, a piłka kopana taką właśnie jest dyscypliną. Beż gry zespołowej (rola trenera) nic to nie będzie niezależnie od zawodników.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Lameya, Nuneza i Bitona? Pozostali grali tez za Maaskanta |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
To po co Probierz chcial Sikorskiego jak po boisku biega Kaminski. Po co ten Frederikson jak juz Bunoza na lewej lepiej gral. O Quioto narazie szkoda gadac bo jedyne co pokazal to idiotyzm. Jest tak krucho z kasa a wydaje sie pewnie nie tak male sumy na sprowadzanie jakis ogorkow.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zresztą, nawet tych 3-4 Wiślaków w 10 najlepiej zarabiających bynajmniej nie powoduje, że drużyna jest/była przepłacona. Przypominam, że ta drużyna pozyskała znacznie więcej z europejskich pucharów niż wynosiły pensje tych grajków. A opublikowany bodajże w czerwcu ranking stosunku procentu płac do budżetu potwierdza, że pod tym względem wszystko było w normie. Powtórzę pytanie: i co z tego? Stosunek procentu płac względem budżetu był zachowany i w normie. Drużyna płacąca maksymalnie 300-400 tyś euro kontraktu wyszła z grupy LE - to rzadkość czy częsta sytuacja przy tym budżecie, którym dysponowała Wisła, także płacowym? To wielki sukces.
Ostatnio edytowane przez Lemur : 01.09.2012 o godz. 15:31.
![]()
Tępiciel inkwizycji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Jeszcze pomęczę ten temat. Czy ktoś może wytłumaczyć dlaczego w wyjściowej 11 zagrał Chavez zamiast Bunozy? Dlaczego Burliga zamiast Kew? Dlaczego Kamiński zamiast Quioto?
To Probierz tak ustawił zespół i taką 11 desygnował, dlatego to on odpowiada za taką grę. Już mniejsza o wynik, bo można czasem przegrać po dobrym meczu. Ale chaos jaki pokazała wczoraj Wisła nadawał się na materiał instruktażowy pt. Jakich błędów personalnych i taktycznych nie popełniać. Może Probierz chciał zaskoczyć Polonię takim ustawieniem? Niestety nie udało się. Dalszym takim eksperymentom ktoś powinien powiedzieć NIE! ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
sprowadzenie Głowy to też nie był dobry pomysł,dał sie tak na zamach wziąśc Wszołkowi że szkoda słów.Już nie ta szybkośc Arka niestety
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Zgadzam się co do Burligi. Jest on tragicznie słaby. Gra tylko do tyłu, zero polotu w ofensywie, słabiutko w obronie. I do tego wcale nie jest młody. Niestety z braku laku musi grać, bo Jaliens to ten sam poziom żenady. Czekam na Jovanovicia. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
ok, też tak uważam. Ale po co go było nawet brać na ławkę?
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Gordan na ławce, żeby nie zapomniał po co tu jest był w druzynie i z drużyną.
Burliga słabszy od jaliensa ? doobre sobie ostatnio czytałem, że nie ma słabszego od jaliensa a jovanovic to łamaga to ktory z nich jest najsłabszy wkońcu ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Proszę nie rozmywać tematu kolejną dyskusją o sprawach związanych z polityką finansową Wisły. Zwłaszcza, że nikt tutaj nie wie, ile naprawdę zarabiają nasi piłkarze, a już na pewno nie przeczący sobie wzajemnie dziennikarze prasowi.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|||
Mistrzostwa Polski nadszedł czas.. w koszykówce, futsalu ale nie na trawiastych boiskach. Kim Ty chcesz walczyć o tego mistrza?
Jeżeli na poważnie usprawiedliwiasz Quioto - to chyba nie oglądałeś powtórek tego zajścia - istne chamstwo w czystej postaci nie mające nic wspólnego z walką o piłkę. Ja rozumiem można być zdenerwowanym - ale żeby w taki sposób rozładowywać swoją frustrację - to jest dopiero no comments.
Dlaczego Burliga? Bramka w Bielsku i absencja Jaliensa w tamtym spotkaniu dała mu przepustkę do gry we wczorajszym meczu. A zresztą czyż Łukasz nie był w sparingach ustawiany po prawej stronie obrony kosztem Kew? Dlaczego Kamiński? Z moich informacji wynikało, że Quioto miał się nie znaleźć w meczowej ''osiemnastce'' a w jego miejsce awizowany był Stolarski, nie wiem jak to się stało, że ostatecznie Honduranin znalazł się w kadrze. Hm, eksperymentom? To może nie był eksperyment, tylko nasza przyszłość, która nas teraz czeka. Bo niby kim mamy grać. ------ Co do meczu to wszystko zostało już napisane. Trzeci mecz z rzędu i trzeci raz tracimy bramkę jako pierwsi i nie dajemy sobie z tym rady. Wczoraj to już była istna parodia, przyjechał do nas zespół sklejony za ''pięć dwunasta'' przed startem ligi i pokazuje nam miejsce w szeregu. Prezentując futbol dojrzalszy od naszego, zespół w którym jedne z głównych ról odgrywają młodzi zawodnicy - Wszołek i Teodryczyk. To co wczoraj robili z naszą obroną woła o pomstę do nieba. Chavez poruszał się jak dziecko we mgle, Frederiksen - no cóż, więcej się po nim spodziewałem, Burliga - jakoś nadal mnie nie przekonuje. Arek Głowacki - zawiodłem się, miał kierować naszą obroną, być ostoją a tym czasem dorównał poziomem do pozostałych obrońców we wczorajszym meczu. Słusznie ktoś zauważył - bramki sprezentowane Warszawiakom niczym w LE - Odense BK... Pomocnicy: Na plus występ Szewczyka, mam nadzieję, że będzie z niego pożytek i nie za rok, dwa ale na teraz - potrzebujemy kogoś kto będzie w stanie zastąpić Kirma (a to raczej nie będzie ciężkie zadanie), Chrapek - zmiana również na plus - chłopak nie boi się kombinacyjnej gry, miał kilka ciekawych zagrań. Trochę szwankuje jeszcze współpraca ale podczas tej przerwy, liczę że to się poprawi. Zestawienie pomocy Wilk - Melikson - Chrapek - Iliev to chciałbym widzieć od pierwszych minut najbliższego meczu.. Sobolewski - przykro, Radek już nie te lata, niestety kariera chyli się ku końcowi, Sobol opadał wczoraj z sił. Smutny widok jak nasz kapitan prosi o zmianę. Iliev jedyny jasny punkt w ''11'' wczoraj - widać brak Maora i w pierwszej połowie, brak kombinacyjnej gry z jego strony, w drugiej lepiej to wyglądało. Genkov - ten to już w ogóle niewidoczny i chyba najbardziej odczuł brak Meliksona, nie było go na boisku.. Mamy czas na poprawę swojej gry przez najbliższe dwa tygodnie, tylko teraz pojawia się pytanie - co my do jasnej cholery robiliśmy na przygotowaniach przed sezonem? Nie wypracowaliśmy żadnego schematu gry, żadnych pomysłów na grę. Zmarnowany okres przygotowawczy? Z taką grą, nawet najwięksi optymiści nie są (przepraszam za wyrażenie) tak głupi, żeby uważać iż w tym sezonie włączymy się do walki o jakąkolwiek pozycję gwarantującą start w Europie... Każdy widzi gdzie jesteśmy, jak wygląda nasza kadra, jak gramy i jak się prezentujemy na tle Polonii Warszawa. Czego tu wymagać? Trzeba oswoić się z myślą, że tłuste lata zdobywanie mistrza, gra w Europie to już przeszłość niedaleka ale jednak przeszłość. Zostaliśmy wszyscy rozpieszczeni, graliśmy naprawdę świetne mecze, umieliśmy w decydujących momentach odwrócić losy spotkania, mieliśmy charakter którego tak bardzo nam dziś brakuje. Przyszedł słabszy moment, kijowy sezon i niektórzy postanowili się odwrócić od Wisły, od klubu na który chodzili, na którym się wychowali? Czy od klubu, który był tylko i wyłącznie zespołem dostarczającym MP do klubowej gablotki z trofeami i ciekawe mecze na arenie międzynarodowej? Z klubem jest się na dobre i na złe, nie tylko wtedy kiedy Frankowski, Żurawski czy Brożek zostają królami strzelców i zapewniają mistrzostwo po mistrzostwie, ale też w czasach, gdzie przyjeżdża Groclin i ogrywa nas w Naszym Domu 0:4. Kiedy ''Biała Gwiazda'' ten sam klub co nie tak dawno był 3 minuty od piłkarskiego raju dostaje w pałę od Polonii Warszawa przed własną publicznością. Wiem że ciężko oswoić się z taką myślą, że nie mamy drużyny aby stawiać przed nią cel w postaci mistrzostwa Polski czy gry w europejskich pucharach, co przedtem było naszym obowiązkiem teraz może okazać się przyjemnością jak za rok lub dopiero za dwa do Krakowa zawita Europa... ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Plus jest taki, że Szewczyk nie jest gorszy od Kirma, a Chrapek od Garguły. Czasem warto zaufac młodym niż przepłacać.
Natomiast transfery Bednarza zostaly ostatecznie skompromitowane. Tak samo zresztą jak nasi "kreatywni" pomocnicy Wilk i Sobolewski.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.09.2012 o godz. 20:33.
![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
Powód: pisownia
Ostatnio edytowane przez Barti : 02.09.2012 o godz. 04:39.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ile jeszcze można wystawiać paralityka Chaveza?Najgorszy obrońca Wisły od 40 lat.BRAWO!
edit by Fra Mat: może darujmy sobie epitety pod adresem piłkarzy?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 02.09.2012 o godz. 13:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Włąsnie wyczytałemw artykule z głownej strony wislakrakow.com : "Cóż można napisać po takim meczu? Nie ma żadnego usprawiedliwienia na tak kompromitującą postawę. Mówimy o mistrzowskich planach, a gramy jak ligowy średniak". Otóż ja wiem, co to optymizm, co to nadzieja itd Ale przestańcie chociaż wy kreować nową rzeczywistość i zaklinać deszcz!!!! Nie ma ciągłości w tym klubie w zadnym aspekcie to i nie będzie wyników. A tak Probierz pieprzy o Mistrzostwie i sam się podkłada, a wy mu jeszcze wtórujecie.
Za niedługo przyjdzie Smuda i obieca cuda. Zaczną grać, po jednej rundzie okrzyknie się ich rewelacją a przez następne 2 lata powłocża ledwo co nogami. On już tak załatwił Widzew, Wisłę, Legię, Zagłębię, Amikę...Czy myślicie , ze u nas zrobi coś innego ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
No właśnie. Jak oceniacie grę młodych ? Tylko indywidualnie. Przyznam, że dla mnie to osoby kompletnie nie znane. Jednak widziałem duzo ambicji i nawet niezłe próby gry kombinacyjnej. Zwróciłem nawet uwagę na niewysokiego atakującego lewą stroną boiska (stałem na D). Niezłe rajdy na dobrej szybkości ale nie wiem jak to w TV wygladało bo z sektora zza bramki jest inne odniesienie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
przyzwuczajcie sie chlopcy ze z takimi ludzmi jak Probierz, Bednarz czy Cupial - to bedziemy teraz posmiewiskiem calej ligi - i bedzie Nas lal kto tylko bedzie chcial ... i proponuje jeszcze chodzic w wiekszej ilosci na mecze- napychac kase Cupialowi - i spiewac ...NIC SIE NIE STALO , WISELKO NIC SIE NIE STALO ...... bo na tym przeciez polega slogan WIERNOSC ...za moich czasow byla Wisla .. a nie zarzad - wlasciciel i inna banda frajerow ...jednak czasy sie zmienily chlopcy ....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Chrapek i Szewczyk przyciągneli moją uwagę ze względu na technike, spokój i dobrą kreatywność, a zagranie Szewczyka, wyborne, no look pass plus idealna dostawa piłki do Ilieva. Propo Serba, on nie może wychodzić w podstawowym składzie, nie dlatego że uważam go za słabego, ale po 45 minutach rywale słabną i jest dużo miejsca na boisku, Ivica po po I połowie traci wiele sił, ale gdyby wpuścić go po 45 minutach większy byłby pożytek z niego mając tyle miejsca, bo w prawie zawsze w I połowie nie ma super zagrań ze względu na skomasowaną obronę, nie wiem czemu Probierz nie usiądzie, nie pomyśli nad rozwiązaniami taktycznymi, niech chociaż spróbuje.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|