|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakim rezultat w sobotę zakończy się mecz Podbeskidize - Wisła | |||
| Zwycięstwem gospodarzy |
|
6 | 4,58% |
| Remis |
|
26 | 19,85% |
| Zwycięstwo Wisły |
|
99 | 75,57% |
| Głosujących: 131. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Bonawentura, dlaczego ty widzisz wszystko na zasadzie czarno-białe? Występ w meczu determinuje wiele rzeczy: przygotowanie fizyczne, motoryczne, taktyczne, szybkość, technika, dyspozycja dnia. etc... Wiele rzeczy musi się złożyć na dobry występ. Po twojej wypowiedzi sądzę, że chyba powinienieś złożyć papiery na trenera, albo grać u buka skoro tak to wszystko jesteś w stanie sobie przeanalizować. Sorry, ale trochę się ośmieszasz uważając się za mądrzejszego za gości, którzy siedzą w piłce od lat, zajmują się nią zawodowo i wyszukali tego kolesia. Tą wypowiedzią, że Quioto nie umie grać pojechałeś równo. Quioto może się nie nadawać na pozycję na której dziś grał, ale jestem w stanie stwierdzić, że będzie z niego dobry piłkarz, ba już jest całkiem dobry, jak na te 100 tys. dolców, które za niego daliśmy. Widać, że nie przepracował całego okresu przygotowawczego, że taktycznie jest jeszcze nieoszlifowany, że ma kiepskie dośrodkowania, ale w wielu innych elementach wydaje się być lepszy od reszty naszych ofensywnych grajków.
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Podstawowym kłopotem Wisły jest to ,że nie ma niestety napastników i nie ma trenera.O dyrektorze sportowym nie wspomnę bo wszyscy wiedzą. Przyczyny klęski w zeszłym sezonie są ogólnie znane. Władze klubu nie zrobiły dokładnie nic aby szereg mankamentów usunąć. Ba ... chaos jaki zafundował nam Bednarz swoją niekompetencją i deficytem elementarnej konsekwencji ,patologię pogłębił. Wisła miała i nadal ma taki zasób kadrowy i trenera ,który pozwala na w miarę regularne remisy , incydentalne zwycięstwa przy sporej dozie szczęścia oraz prawdopodobne serie porażek z drużynami teoretycznie "gorzej notowanymi" czy "nie będącymi faworytami". Niestety. Przy takim scenariuszu naprawdę sporym "sukcesem" będzie powtórzenie miejsca z poprzedniego sezonu. Po wielce szczęśliwym zwycięstwie z GKS Bełchatów napisałem na chacie ,że jestem zadowolony bo zdobyliśmy ważne trzy punkty ,które później mogą pomóc ,w razie ścisku w strefie spadkowej, w utrzymaniu. Część z was się śmiała , część mnie wyklęła od najgorszych pesymistów i wałów. Jak będzie na końcu się przekonacie sami. Co więcej wielu tutaj kibiców racjonalizuje sobie obecną sytuację analogią do beznadziejnego sezonu 2006/2007. Też miejsce ósme , słabo!!! No ale !!! W 2008 roku już Mistrz Polski wraca pod Wawel i 14 punktów przewagi na drugą Legią. To są zupełnie inne epoki. Inne epoki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Goście kompromitowali sie przez caly poprzedni sezon, wiec dlaczego teraz ma byc inaczej? Niektorym brakuje umiejetnosci, niektorym zdrowia, niektorzy maja najlepsze lata za soba, a jeszcze inni nie maja motywacji. Tak, jak pisalem, 30 goli w 30 kolejkach uznam za sukces...nie ma kto podawac, nie ma kto strzelac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
dokładnie, mamy 3 ofensywnych piłkarzy, tych samych co w zeslzym seoznie wieci gra i ilosc bramek taka jak w zeszlym sezonie
jeszcze jest tydzien, zeby sie opamietac, bo z tego materiału to nam na puchary nie starczy ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
NIE no panowie w Wiśle nic się nie zmieni jak jej właścicielem będzie CUPIAŁ czym wcześniej ten (...) ZOSTAWI WISŁĘ W SPOKOJU TYM LEPIEJ
edit by FraMat: szanuj właściciela klubu swego, możesz mieć gorszego
Ostatnio edytowane przez FraMat : 25.08.2012 o godz. 20:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
.. Ściągnij rodaków postaw na młodych polaków''
Widzieliśmy jednego rodaka dzisiaj(czekaj) oraz innych garguła,głowacki,sobolewski,wilk Jeżeli gra obronna ma sie opierać na Głowackim to takie wyniki nie będą rzadkością. Śmiem twierdzić że na dzień dzisiejszy najlepsi obrońcy w kadrze to Bunoza i Chavez. Probierz ulega mediom itp. którzy cały czas chca polskości w składzie Wisły-ale jaka ta polskość jest widzieliśmy dzisiaj. Jeżeli probierz ma jaja(nie ma) to powinien na ławe dać Czekaja,Gargułe,Sobola,Wilka. i zagrać w końcu chłopakami którzy coś lepszego mają do zaproponowania: Chrapek,Uryga,Szewczyk... Pareiko- Burliga-Bunoza-Chavez-Fredriksen(słaby ale nie ma lepszego)-Chrapek-Melikson-Uryga-Iliev-Genkov-Quioto(ew.Szewczyk) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
... |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Niektórym z Was to chyba źle posłużyło 3 miesiące przerwy między rozgrywkami - zapomnieliście jak wyglądała nasza gra w tamtym sezonie ? Dokładnie tak samo,a przecież skład nie został wzmocniony więc nie rozumiem skąd ten lament tutaj ?
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
heh, graliśmy z dwoma najgorszymi drużynami i wyglądało to mega średnio
gdyby nie Melikson, to byłby dramat |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Dzis napewno gralismy z druzyna, ktora ma najgorszych pilkarzy w lidze, a to, ze Probierz nic nie zrobil z Wisla bylo widac juz tydzien temu.Quito to chyba bedzie kolejny Rios niby technike ma niezla, ale jest zupelnie bezproduktywny dla druzyny.Wiedzialem, ze ten Dunczyk to bedzie pomylka.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 25.08.2012 o godz. 19:28.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2012
Offline |
|
|
Dlaczego Probierz nie postawi na Uryge, Szewczyka, Chrapka, Kamińskiego ? Według mnie lepiej sprzedać Kirma do tego Chievo czy jakoś tak i budować od nowa zespół.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
No i... Jakoś wierzyłem w młodych, ale dziś Czekaj mi tą nadzieję odebrał, no może poza Chrapkiem który jest już zdecydowanie lepszy od Żujgumy no i Uryga.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe gdzie sa teraz ci, co tu pisali, ze Wisla ma 5 niezlych napastnikow.Dwa mecze za nami, Ja nie moge sie doliczyc dwoch.Ciekawe dlaczego nie gral Sikorski, Probierz juz go ma dosc? a podobno wiazal z nim duze nadzieje,ha.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ktoś tu napisał, że Czekaj zagrał lepiej niż Głowacki.... proponuję przetrzeć okulary i obejrzeć jeszcze raz bramkę dla PBB. Nawinięty jak dziecko. W grze Czekaja nie zmieniło się nic i się nie zmieni. Dalej jest drewniany, dalej fatalnie się ustawia, dalej fauluje bez pomyślunku. To raz.
A dwa to ja chciałbym zapytać co poniektórych, na jakiej podstawie sądzili, że gra Wisły zyska na jakości i będziemy grać ładnie i skutecznie. Czy dokonaliśmy jakiś sensownych transferów? Nie. Czy zakontraktowaliśmy jakiś dobry sztab szkoleniowy? Nie. A może jest jakaś spółdzielnia, której zadaniem jest ułatwić Wiśle zdobycie tytułu? Jak sądzę, też nie. Proszę więc podać mi jakąś przesłankę, dla której mielibyśmy ni stąd ni zowąd zacząć grać mniejszą pytę, niż w zeszłym sezonie... pozdrawiam ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Ktoś mówił, że pierwsze 4, 5 meczów zweryfikuje o co gra Wisła w tym sezonie. Na razie po dwóch meczach wygląda to baaardzo średnio ( delikatnie mówiąc ) i mecz z Polonią będzie moim zdaniem kluczowy. Discopolowcy nieźle zaczęli sezon, może nie będą się liczyć w walce o mistrza, ale o puchary mogą powalczyć, czeka więc nas mecz z drużyną z tzw. górnej półki i on pokaże na co stać naszych grajków w tym sezonie. Jeżeli go przegramy ( a biorąc pod uwagę dwa mecze do tej pory jest to możliwe ) to z czym do ludzi? Z Kirmem? Gargułą? Sikorskim?
Arek Głowacki też swoje lata ma za sobą, podobnie Sobol,Iliev ma niezłe przebłyski, ale nie jest to efektywne Czekaj jest słaby, Frederiksen też na razie nic wielkiego nie pokazał. Jedynie Melikson, czasem Genkow i Parejko spisują się jako tako. Aktualnie to nie jest drużyna na mistrzostwo, ani na puchary... jeżeli ta gra będzie wyglądać jak w dwóch pierwszych meczach ( chociaż ja liczę na jakąś małą poprawę ) to będziemy się pałętać w drugiej połowie tabeli, nawet nie będąc pewnym utrzymania. Większość z naszych piłkarzy jest bez formy, swoje lata ma za sobą albo jest za słaba nawet na polską ekstraklasę. To smutne, ale prawdziwe. Składa się na to wiele przyczyn, ale to temat na inną rozmowę. Na razie zapowiada się, że czeka nas bardzo trudny i nerwowy sezon... Nie mówię, że na pewno spadniemy, ale zapomnijcie o mistrzostwie i pucharach...przynajmniej na obecną chwilę! ![]()
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Podbeskidzie Bielsko-Biała – Wisła Kraków 1:1 (Robert Demjan 17 – Łukasz Burliga 45)
(Oceniał Andrzej Iwan) Podbeskidzie: Richard Zajac 7 - Marek Sokołowski 6, Damian Byrtek 7, Michal Piter-Bučko 5, Krzysztof Król 5 - Mariusz Sacha 4 (64, Damian Szczęsny 4), Dariusz Łatka 6, Matej Náther 6, Kamil Adamek 6 (64, Piotr Malinowski 5), Sebastian Ziajka 3 (85, Liran Cohen) - Róbert Demjan 6. Wisła: Sergei Pareiko 6 - Łukasz Burliga 6, Michał Czekaj 4, Arkadiusz Głowacki 4, Jan Frederiksen 5 - Ivica Iliev 5, Radosław Sobolewski 5, Łukasz Garguła 6 (73, Cezary Wilk 5), Romell Quioto 2 (72, Andraž Kirm 4), Maor Melikson 6 - Cwetan Genkow 5. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Zeby bola jak sie to oglada :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jak pisałem po meczu z Bełchatowem, że nic się nie zmieniło to był lament na forum. Powtarzam, nie zmieniło się nic. Gramy na stojąco. Nie ma drużyny. Na to się nie da patrzeć bo aż mdli.Jeden biega, ten co ma piłkę, reszta czeka. I nic się nie zmienia. A jak odbieramy piłkę to w taki sposób, że faul, inaczej nie potrfią. To jest strasznie słaba drużyna.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od meczu minelo kilka godzin czas na spokojne podsumowanie.
# Wielu forumowy trenerów, znawców od wszystkiego i w mig diagnozujący bolaczki Wisły znowu w natarciu. Czasem az mnie mdli jak czytam co poniektorych. W koncowce tamtego sezonu lament skierowany do Probierza: "graj Polakami, lepszy Polak popelniajacy bledy niz Jaliens". Gra wiec Czekaj, dzisiaj nie zagral rewelacyjnie ale macie to czego chcieliscie wiec nie wieszajcie na nim psow - troche konsekwencji. # Niektorzy z kolei na tyle maja zle z glowa ze juz pomstują na Probierza. Wiadomo Wisla nie gra jeszcze tego czego wszycy od niej oczekujemy, ale w porownaniu do tamtego sezonu potrafimy grac kombinacyjnie i konstruujemy jako takie akcje. Jeszcze jedna wazna rzecz w tamtym sezonie jak pierwsi tracilismy bramke juz sie nie podnosilismy. W tym sezonie Probierz wpoil naszym walke do konca - to sie ceni. Wiec jak na razie wara od Probierza dajcie mu spokojnie pracowac!!! # Co do samego meczu. Jest nad czym jeszcze pracowac ale sa pozytywy na ktorych bardziej wole sie skupiac. O nie poddawaniu sie gdy mecz sie nie uklada juz pisalem. Kolejnym jest postawa Burligi wiadomo pierwsze koty za ploty ale klaruje sie nam naprawde fajna prawa strona. Postawa Sobola - nie tylko dobry w destrukcji ale wystawil dzisiak kolegom dwie patelnie - w obliczu kiepskiej postawy Wilka to cieszy. # Za tydzien mecz z Polonia zapowiada sie arcyciekawie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Z obecnej Wisly chleba nie bedzie. Znaczy; do pucharow pewnie wejdziemy, ale... w pucharach bedzie drugi Karabach.
W klubie nie ma wizji, pomyslu, checi.... no nie ma nic. Przykro to mowic, ale Legia i Lech nam sportowo i organizacyjnie uciekaja. A sama druzyna nie dosc ze slaba, to jeszcze stara, czyli bez zadnych perspektyw do ogarniecia. Nie widze zadnych perspektyw na poprawe. Zadnych. B.Cupial po 15 latach juz sie nie zmieni...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 25.08.2012 o godz. 21:12.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
Za wcześnie jest, żeby wyrokować opinie, czy będzie chleb czy zakalec z tego zespołu. Może upiecze się porządne pieczywko w bólach? Kto wie. Póki co jest chujnia. Pierwsza połowa tragiczna i do tego ten stadion, masakra. Druga już optymistyczniejsza w naszym wykonaniu. Mój cichy plan, skompletowania 18 pkt w pierwszych 6. kolejkach legł w gruzach, ale 16 też jest fajną liczbą, co nie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
FraMat:
A ZA CO KIBIC Wisły a za niego się uwarzam ma szanować Cupiała za ten dług mityczne 100 milionów . Kiedyś napisałeś mi ze to taki mityczny wujek co kupił ci mieszkanie i dał prace , może to TY DOSTAŁEŚ TO WSZYSTKO od CUPIAŁA prawda jest okrutna jesteśmy sportowo i organizacyjnie na dnie , może okazać się ze za rok będziesz moderował stronę pierwszoligowca z długiem 100.000.000.za parę mistrzostw i jeden dobry sezon w europie .A NA SZACUNEK TRZEBA ZAPRACOWAĆ . |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
W uzupełnieniu do mojego postu wcześniejszego. Starą śpiewkę pod tytułem "grać młodymi Polakami " , z którymi rzekomo "mają się kibice" na stadionie utożsamiać to ja słyszę od jakichś 8 lat na tym forum przy okazji każdego kryzysu. Dopiero później jak się z bliska tym "młodym ,zdolnym ,Polakom" z rodzimego chowu przyjrzeć to nastroje się radykalnie zmieniają.
Przede wszystkim kryzys jest zawsze dobrą okazją do radykalnego przeorientowania dotychczasowej strategii. Jeżeli klub ,ustami Jacka Bednarza , informuje nas kibiców ,że "jest spora dziura budżetowa" i trzeba się przygotować na obniżenie oczekiwań to OK. Bednarz powiedział ,że "klub musi być właścicielem swojej drużyny" (czyli koniec z drogimi wypożyczeniami na rok) , że będzie szukał "zawodników głodnych", że trzeba postawić na młodzież. I to mówi człowiek ,który jednoznacznie opowiada się za tym ,że szkolenie to strata czasu i pieniędzy. Kiedy nawet najbogatsze kluby na świecie i te mniej bogate też hurmem szkolą młodzież. Od razu ,na starcie , Bednarz strzela Wiśle w stopę i daje czytelny sygnał ,że bagno jak było tak będzie ,a sportowa próżnia będzie dalej pieczołowicie podtrzymywana. A propos "młodych , głodnych " kogo otrzymujemy Sobolewskiego , Głowackiego ( zdemobilizowanych piłkarzy ,którzy dawną świetność mają daleko za plecami ) , Jana Frederiksena - Duńczyka z łapanki. Do tego Jaliens jest cały czas na etacie. Kolejny "majstersztyk" to Sikorski!!! Co tym transferem chciał udowodnić duet Bednarz-Probierz to nie wiem? Chyba tylko to ,że "mogą"? Tak to będziemy oglądać każdego złotego. A teraz lekką rączką kasa na dziwne kontrakty jest. Gdzie ci "młodzi ,głodni"? Nie ma takich. Bo takich nie wychowano sobie wcześniej. Dalej. Wielu pisze o skautingu. OK. Tylko skaut to jest gość ,który pisząc metaforycznie ,chodzi po lesie i szuka ładnego kawałka drewna ,z którego dopiero potem sztab szkoleniowy rezerw latami pracy rzeźbi. Co nam po skautingu jak poziom trenerów rezerw może tylko przyprawić o ból głowy. Tyle lat minęło i ci ludzie nadal jak gdyby nigdy nic pracują. Żadnego rozliczania z efektów. Potrzeba lewego obrońcy. Pytanie ile lewych obrońców przez lata swojej pracy ,Kulawik and co. wyszkoliła w rezerwach. Ilu napastników? No to może skrzydłowych ? Nie ma. Ilu takich wypożyczono ,żeby się ogrywali do upadłego? Co do samych Polaków. Wielu tutaj pisze ,że Polacy ,Polacy z Wisłą w sercu. OK. Tylko zróbmy eksperyment myślowy. Ćwiczenie na wyobraźnie. Załóżmy ,że nagle pod Wawel trafia młody Koreańczyk z Południa i strzela dla Wisły 25 bramek w sezonie. Jestem pewny ,że wielu młodych kibiców bardzo szybko zacznie się z nim utożsamiać. I nie będzie ważne ,że nie potrafi nawet powiedzieć Chrabąszczkowice czy Szczebrzeszyn. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ale biadolenie na forum ..... Jęki starych bab ...
Nie mogłem oglądać pierwszej połowy więc wierzę że nasi grali piach ... ale wg mnie w drugiej połowie przynajmniej 1 bramka powinna wpaść dla Wisły i nie było by tego płaczu. Nie bardzo rozumiem na jakiej podstawie mamy rozwalać w pył Podbeskidzie na wyjeździe ... bo rok temu się udało ? . Ja tam wolę 3 punkty w Krakowie a nie jak rok temu .... P.S. Nawet trener Kasperczyk przyznał że Wisła miała więcej klarownych sytuacji
Ostatnio edytowane przez Grantar : 25.08.2012 o godz. 22:05.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 25.08.2012 o godz. 22:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 25.08.2012 o godz. 22:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Pomijając brak skautingu Wisły na dalekim wschodzie zapytam dlaczego taka perełka miałaby grać za kasę jaką proponuje się aktualnie w Wiśle ? Ale jeśli już mamy ćwiczyć wyobraźnie to wyobraźmy sobie drużynę złożoną z samych obcokrajowców i z zagranicznym trenerem .... Sponsor główny Abramowicz ..... itd I ok drużyna będzie lepsza. Dla mnie to byłaby jednak porażka Polski, Krakowa , moja. To będzie tylko dowód że my Polacy nic nie potrafimy .... A ja jeszcze wierzę że potrafimy. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|