The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2012, 14:28
Szpen napisał(a):Wyświetl post
jak widać nie każdy.
Nie każdy, bo ruski tak powiedziały? I Ty nie jesteś ruskim pachołkiem? Jak ci ruski powie, że niebo jest zielone to też "będziesz zmuszony się zgodzić"? Bo to jest Rosja . Co raz bardziej mam wrażenie że przeszedłeś pranie mózgu tak skuteczne że już nie ma się co zabrudzić.

Masz na ścianie fotos Putina czy Lenina?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.05.2012, 14:31
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że powoli możesz już zacząc starania i złożyć podanie o przyjęcie Ciebie i Twojej twórczości do Serves jako klasycznego wskaźnika w kilku dziedzinach: indolencji, hipokryzji, cynizmu i głupoty. Byłbyś wzorcem klasycznym.
Z Twoich notek wynika że:
1) kompletnie nie rozumiesz podstawowej sprawy jaką jest zasada klasyfikacji lotu z 10.04.2010 jako wojskowego i wynikających z tego skutków;
2) waga argumentów dla Ciebie jest zależna od tego kto argumentuje, a nie co jest przedmiotem argumentacji
to powinno wystarczyć....
Waga argumentów jest taka ,że jaki by to nie był rodzaj lotu ,to Putin i tak by zrobił z tym śledztwem co by chciał i pohukiwania na niego ze wzgledu na ten paragraf czy tamten paragraf nic by nie dały . Jesli chodzi o strone Polską to czy to byłby lot wojskowy czy prywatny to burdel przy organizacji tego lotu byłby taki sam .Jeśli chodzi o argumenty, to dla Ciebie i tobie podobnych ,nie mają jakiegokolwiek znaczenia ,potraficie naginać rzeczywistość ,wymyślać kłamstwa i pół-prawdy byle wpisać sie tylko w świat jaki projektują ludzie którzy są waszymi reprezentantami w Parlamencie ,czyli rusofobia, spiski ,agenci , zamachy do których tworzy się cała fikcję polityczną i epatuje tym ludzi
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 16.05.2012, 14:36
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie każdy, bo ruski tak powiedziały? I Ty nie jesteś ruskim pachołkiem? Jak ci ruski powie, że niebo jest zielone to też "będziesz zmuszony się zgodzić"? Bo to jest Rosja . Co raz bardziej mam wrażenie że przeszedłeś pranie mózgu tak skuteczne że już nie ma się co zabrudzić.

na dowód moich słów naczelny rusofob tego topicu zabrał głos. Wszedzie widzi rusków i ruskich pachołków ,a jak jego wódz był u władzy i przyszło mu uczestniczyć w i orientować sie na politykę rosyjską ,to został szybkim ciosem sprowadzony na ziemie embargiem dla Polski ,co itak przez pisowskich klakierów było odebrane za dowód odwagi i twardej polityki .Sadze ,że gdyby geniusze pisowcy byli dalej odpowiedzialni za kraj , to po embargu na mieso ,bylo by odciecie w ....u Polsce gazu lub ropy a na koniec kto wie czy nie wojną .Wtedy byście na wojne z Rosją wysłali "38 batalion Moherowych Beretów z Tczewa"
Ostatnio edytowane przez AS82 : 16.05.2012 o godz. 14:42.
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.05.2012, 14:41

krwa Drozd czy do Ciebie dochodzą fakty, czy jesteś zamglony jak lotnisko w Smoleńsku i niczego nie dostrzegasz?

Ruskie miały wpisany lot TU 154 od samego początku (jeszcze przed startem) jako lot cywilny. Skoro tak mielil, to po katastrofie musieli iść w 13 załącznik konwencji chiocagowskiej.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.05.2012, 14:46
AS82 napisał(a):Wyświetl post
na dowód moich słów naczelny rusofob tego topicu zabrał głos
Nie, trzeba ruskim lizać obcasy, wolno i dokładnie. Tak jak przykładnie robi to as82. Wtedy można liczyć na nagrodę w postaci możliwości lizania cholewek. Nie każdy dostąpi tego zaszczytu, tylko najwierniejsi rusofile. AS82 przoduje choć pokaźna grupa z wywalonymi jęzorami i wypiętymi na kopniaki tyłkami walczy o miejsce przy obcasie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.05.2012, 14:58
krwa Drozd czy do Ciebie dochodzą fakty, czy jesteś zamglony jak lotnisko w Smoleńsku i niczego nie dostrzegasz?

Ruskie miały wpisany lot TU 154 od samego początku (jeszcze przed startem) jako lot cywilny. Skoro tak mielil, to po katastrofie musieli iść w 13 załącznik konwencji chiocagowskiej.

Kolejny raz pytam. Jak ci ruski powie że niebo jest zielone to się zgodzisz?

Więc dlaczego brednie, że lot państwowej delegacji z prezydentem i dowódcami wszystkich rodzajów sił zbrojnych, odbywany wojskowym samolotem pilotowanym przez żołnierzy, mającym się zakończyć na wojskowym lotnisku, obsługiwanym przez wojskowych, jest lotem cywilnym, przyjmujesz jak aksjomat.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 16.05.2012, 14:59
Nie, trzeba ruskim lizać obcasy, wolno i dokładnie. Tak jak przykładnie robi to as82. Wtedy można liczyć na nagrodę w postaci możliwości lizania cholewek. Nie każdy dostąpi tego zaszczytu, tylko najwierniejsi rusofile. AS82 przoduje choć pokaźna grupa z wywalonymi jęzorami i wypiętymi na kopniaki tyłkami walczy o miejsce przy obcasie.
Nie rozsmieszaj mnie już . Skoro ktoś nie wierzy w wybuchy bomb w Smoleńsku ,sztuczną mgłe i zamach Putina jest dla ciebie rusofilem to już nie mam pytań .Podobnie jeśli ktoś się opowiada za stonowaną polityką wobec Rosji ,mimo wielu trudności na próbę dialogu , nie na bezsensownym narażaniu się ,które przynosi Polsce same straty to też jest rusofilem? . Najlepiej na każdym kroku podpadać Rosji ,wpychać się w nie swoje konflikty , obrażać Putina i nic z tego poza samymi stratami nie mieć ,wtedy się jest wielkim patriotą ,wręcz geniuszem politycznym . Potem sie to skończy tak że katiusze bedą napier*alać w Warszawe czy inne miasto Polski i wyjdzie Kaczyński na koniec i powie "a nie mówiłem ,że Ruscy to świnie.."
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 16.05.2012, 15:17
Zastanawialiście się kiedyś jak wyglądałaby Polska po roku 1920 gdyby społeczeństwo polskie tworzyli wówczasi Szpenio i AS-opodobni?

Najlepszy jest AS - w zamach nie wierzy (bo każdy kto wierzy to idiota) ale już w katiusze w Warszawie jak najbardziej
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 16.05.2012, 15:28
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Zastanawialiście się kiedyś jak wyglądałaby Polska po roku 1920 gdyby społeczeństwo polskie tworzyli wówczasi Szpenio i AS-opodobni?

Najlepszy jest AS - w zamach nie wierzy (bo każdy kto wierzy to idiota) ale już w katiusze w Warszawie jak najbardziej
Bo ja wyciagam wnioski z historii w przeciwieństwie do was . Wam sie wydaje ,że Polska jest Polska z 16 czy 17 wieku ,albo ,że w obecnych warunkach Polska ma w świecie status USA czy Chin ,że będziecie Rusków po kątach rozstawiać .

PS Ciekawe co by robił Kaczyński z Ziobrą w 1920 ,sądze ,że Jarek byłby pierwszym dezerterem ,a Ziobro bardziej mi pasuje do Armii Czerwonej mógłby sie tam wcielić w role Dzierżyńskiego
Ostatnio edytowane przez AS82 : 16.05.2012 o godz. 15:31.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.05.2012, 15:38
Ciekawe, że podałeś przykład polityków, którzy raczej odważnie "politykowali" z Rosją a nie podałeś choćby jednego polityka, który liże stópki carowi Putinowi? No tak - zapomniałem, że Ty jesteś obiektywny

ps. Nie wiem co robiłby Kaczyński czy Ziobro - wiem za to, że ty "wyciągnąłbyś wnioski z historii" i zaciągnąłbyś się do... No właśnie AS-ie? Do kogo skierowałbyś swoje kroki po wyciągnięciu wniosków z historii?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 16.05.2012 o godz. 15:40.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 16.05.2012, 15:51
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, że podałeś przykład polityków, którzy raczej odważnie "politykowali" z Rosją a nie podałeś choćby jednego polityka, który liże stópki carowi Putinowi? No tak - zapomniałem, że Ty jesteś obiektywny

ps. Nie wiem co robiłby Kaczyński czy Ziobro - wiem za to, że ty "wyciągnąłbyś wnioski z historii" i zaciągnąłbyś się do... No właśnie AS-ie? Do kogo skierowałbyś swoje kroki po wyciągnięciu wniosków z historii?
Kto odważnie "politykował" (dobre określenie ,bo polityką tego nazwać nie można) ? J.Kaczyński ,który "załatwił" Polsce embargo na mięso swoimi buńczucznymi wypowiedziami , czy L.Kaczyński ,który uprawiał rajdy samochodowe nocami na granicy rosyjsko-gruzińskiej ? Smoleńsk rzucił cień na relację polsko-rosyjskie ,ale to pierwszy raz za rządu Tuska , premier Rosji Putin przyznał w Katyniu ,że zamordowali polskich oficerów w 1940 roku a we wrześniu z okazji obchodów pamieci o wybuchu II WŚ przyznał ,że był pakt Ribbentrop-Mołotow ,może nie wiele ale jakieś pozytywne efekty takiej polityki było widać

Jesli chodzi o to kto by się miał odwagę sprawdzić w czasach rzeczywistej wojny ,to mam takie wrażenie ,że ci co się dziś "obwieszają" od stop do glów polskimi flagami , wycieraja sobie geby cały czas: narodem, patriotyzmem i ojczyzną w czasach opresji pierwsi by spierda*ali z pola bitwy ,albo by kolaborowali z wrogiem . Taki Jarek Kaczyński 20 lat po końcu PRLu ustawia po katach wszystkich mówiac kto był w ZOMO ,preżac sie na wielkiego opozycjoniste ,a pewnie jakby w ponurych latach 70tych zobaczył Zomowca na ulicy ktory by mu chciał zrobić krzywde to by sie w majty posrał
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.05.2012, 16:09
Ty nie jesteś rusofilem tylko zwykłym tchórzem. Putin się przyznał do Katynia? No cóż za sukces. Mógł się nie przyznawać. Teraz i tak nie ma to najmniejszego znaczenia. No chyba że dl takich jak Ty którzy wierzą tylko w to co powie Putin.

Zomowcy to były takie ówczesne lemingi, więc nie dziw się że Kaczyński trafnie skonkludował.

ps. Nie narażaj się, wystaw dupe do kopania.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.05.2012 o godz. 16:12.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.05.2012, 16:10
na dowód moich słów naczelny rusofob tego topicu zabrał głos. Wszedzie widzi rusków i ruskich pachołków ,a jak jego wódz był u władzy i przyszło mu uczestniczyć w i orientować sie na politykę rosyjską ,to został szybkim ciosem sprowadzony na ziemie embargiem dla Polski ,co itak przez pisowskich klakierów było odebrane za dowód odwagi i twardej polityki .Sadze ,że gdyby geniusze pisowcy byli dalej odpowiedzialni za kraj , to po embargu na mieso ,bylo by odciecie w ....u Polsce gazu lub ropy a na koniec kto wie czy nie wojną .Wtedy byście na wojne z Rosją wysłali "38 batalion Moherowych Beretów z Tczewa"
Nie wiem czy masz tak krótką, wybiórczą pamięć, czy tylko celowo pomijasz pewne fakty?
Jak mi sie wydaje, to za rządów PiS rozpoczęto, całkiem udanie, próbe dywersyfikacji dostaw gazu, po to, aby takie odcięcie, czy podwyżka cen nie stanowiły dla nas zagrożenia

http://www.naszdziennik.pl/index.php...03&id=my02.txt
Cytat:
Niestety, w listopadzie 2007 r. zmiana rządu na gabinet premiera Donalda Tuska, popierany przez koalicję PO - PSL, spowodowała widoczną do dziś zmianę polityki energetycznej Rzeczypospolitej, czyli powrót na jedynie słuszne tory współpracy z Rosją. Wielki projekt uniezależnienia Polski od rosyjskich dostaw został wstrzymany, a nowe władze PGNiG rozpoczęły forsowanie kolejnych połączeń na linii wschód - zachód, wzmacniających surowcowe uzależnienie od importu rosyjskiego gazu z kierunków zarówno wschodniego, jak i zachodniego. Kontynuowanie budowy terminalu stanęło pod wielkim znakiem zapytania, a projekt Baltic Pipe, podobnie jak za czasów premiera Leszka Millera z SLD, został całkowicie zastopowany. Na szczęście po blisko roku opóźnień premier Tusk w sierpniu 2008 r. podjął decyzję o kontynuowaniu budowy gazoportu, choć termin jej zakończenia przesunął się z 2012 r. na 2014. Budowa terminalu odebrana została torpedującemu projekt PGNiG i powierzona na szczęście kontrolowanej w pełni przez Skarb Państwa spółce Gaz System, która zarządza 10 tys. km polskich gazociągów. Gdyby nie twarda postawa śp. prezydenta Lecha Kaczyńskiego oraz PiS projekt w 2008 r. zostałby pogrzebany. Zwolennicy terminalu doskonale zdawali sobie sprawę z tego, że nie jest to walka o zwykłą inwestycję, ale jest to walka o przedsięwzięcie, które zapewni Polsce suwerenność energetyczną w obszarze gazu ziemnego, zmieniając polityczne uwarunkowania do szantażowania Polski przez Kreml wstrzymaniem dostaw gazu ziemnego.
Tyle off-topu
Wracając do Smoleńska. Zadziwia mnie i zastanawia jakim trzeba być półgłówkiem, żeby po katastrofie (a może zamachu) smoleńskiej zgodzic się na prowadzenie śledztwa przez Rosjan?
Przecież wiadomo było od początku, że rezygnacja z własnego śledztwa, (a nie popierdółek w stylu komisji Millera), rezygnacja z międzynarodowego (a nie MAKowskiego) śledztwa będzie wodą na młyn tych wszystkich polityków, którzy w Tusku widzą pachołka podporzadkowanego Moskwie.
Gdyby Tusk był mądrzejszy, postawiłby sprawe zdecydowanie wobec Putina: Drogi towarzyszu, wicie, rozumicie, to my musimy przeprowadzić to sledztwo. Wiemy dobrze, i wy i ja, że to był zbieg okoliczności, niekorzystne warunki, zaniedbania po naszej i waszej stronie, ale do cholery, jak to my przeprowadzimy śledztwo to nikt nie będzie się czepiał.
A tak Tusk sam sobie strzelił w stopę. Brak inteligencji czy brak wyobraźni politycznej? A może jednak wyrachowanie? Celowe umożliwienie Jarosławowi, by miał zarzuty wobec Tuska, które nie dotyczą rządzenia (przepraszam, administrowania) krajem, by Kaczyński dał się wpuścić w przepychanki smoleńskie, a zapomniał o codziennych problemach Polaków, o gospodarce, o wielu wazniejszych sprawach?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 16.05.2012 o godz. 16:18.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.05.2012, 17:59
FraMat napisał(a):Wyświetl post
żeby po katastrofie (a może zamachu) smoleńskiej zgodzic się na prowadzenie śledztwa przez Rosjan?
MAK przejął śledztwo i ryży nie miał nic do gadania.Przestraszył sie Iskanderów w Kaliningradzie,po latach pewnie powieł że "wybrał mniejsze zło".
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.05.2012 o godz. 18:08.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.05.2012, 18:14
AYALA napisał(a):Wyświetl post
MAK przejął śledztwo i ryży nie miał nic do gadania.Przestraszył sie Iskanderów w Kaliningradzie,po latach pewnie powieł że "wybrał mniejsze zło".
No tak... ale ze względów propagandowych mógłby chociaż przedstawiac siebie jako rzecznika śledztwa innego niż rosyjskie, tak żeby argumenty z rąk PiSu wybić. nawet w uzgodnieniu z Putinem: rozumiecie, towarzyszu, my poudajemy przed społeczeństwem, że jesteśmy tymi dobrymi, ale że nie mamy wyboru, czy cuś takiego.
Czy to naprawdę takie trudne? Ale on wolał świadomie (?) narazic się na krytykę ze strony chocby części społeczeństwa...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 16.05.2012, 18:30
Bardzo krótka, ale treściwa informacja

http://fakty.interia.pl/raport/lech-...niczna,1797780

"[...] Ben Rhodes podkreślił, że zaraz po katastrofie rząd USA zadeklarował gotowość udzielenia polskim władzom wszelkiej pomocy technicznej w śledztwie. Rhodes dodał, że deklaracja Białego Domu w sprawie pomocy w śledztwie pozostaje aktualna, ale jak dotąd strona polska nie zwróciła się do amerykańskich władz z taką prośbą."

Bo przecież Donald tak bezgranicznie zaufał Putinowi.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 16.05.2012, 19:21
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy masz tak krótką, wybiórczą pamięć, czy tylko celowo pomijasz pewne fakty?
Jak mi sie wydaje, to za rządów PiS rozpoczęto, całkiem udanie, próbe dywersyfikacji dostaw gazu, po to, aby takie odcięcie, czy podwyżka cen nie stanowiły dla nas zagrożenia

http://www.naszdziennik.pl/index.php...03&id=my02.txt
Jeśli masz na myśli budowę gazoportu, to jedyne, co zdążył zrobić rząd PiS to rozpisanie przetargu na projekt gazoportu.

Natomiast Plan budowy, specjalną specustawę, która uprościła wszelkie procedury administracyjne, przetarg na sam terminal, przetarg na falochron, decyzje środowiskowe, pozwolenie na budowę, zapewnienie środków zrobił już rząd Donalda Tuska.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 16.05.2012 o godz. 19:25.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.05.2012, 20:38
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli masz na myśli budowę gazoportu, to jedyne, co zdążył zrobić rząd PiS to rozpisanie przetargu na projekt gazoportu.

Natomiast Plan budowy, specjalną specustawę, która uprościła wszelkie procedury administracyjne, przetarg na sam terminal, przetarg na falochron, decyzje środowiskowe, pozwolenie na budowę, zapewnienie środków zrobił już rząd Donalda Tuska.
Mylisz się. PiS był przede wszystkim pomysłodawcą całego zamierzenia. Gdyby nie pomysł i determinacja w jego wdrożeniu, to PO nie miałaby czego kontynuować. Postaraj się zachowaj choć trochę obiektywizmu, bo geneza powstania gazoportu powszechnie znana (choć jak widzę nie dla każdego).Bo w końcu poza kontynuacją budowy gazoportu jakież to inne tego typu działania przeprowadziła Platforma? Poza oczywiście przedłużeniem umowy na dostawy gazu od Rosjan i brakiem reakcji na budowę rurociągu północnego

"Statek powietrzny uzyskał zgodę na wykonanie lotu wojskowego od Federacji Rosyjskiej Nr 3677/n/Zjed" strona 98 Polskie uwagi do raportu MAK

Jak grochem o ścianę........
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 16.05.2012 o godz. 20:46.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 16.05.2012, 20:47
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Mylisz się. PiS był przede wszystkim pomysłodawcą całego zamierzenia. Gdyby nie pomysł i determinacja w jego wdrożeniu, to PO nie miałaby czego kontynuować. Postaraj się zachowaj choć trochę obiektywizmu, bo geneza powstania gazoportu powszechnie znana (choć jak widzę nie dla każdego).Bo w końcu poza kontynuacją budowy gazoportu jakież to inne tego typu działania przeprowadziła Platforma? Poza oczywiście przedłużeniem umowy na dostawy gazu od Rosjan i brakiem reakcji na budowę rurociągu północnego

Nie obiektywni są Ci, którzy piszą, że gazoport jest zasługą tylko PiS. Pomijają w ten sposób fakt, że plan budowy, specjalną specustawę, która uprościła wszelkie procedury administracyjne, przetarg na sam terminal, przetarg na falochron, decyzje środowiskowe, pozwolenie na budowę, zapewnienie środków wykonała Platforma Obywatelska.

Pomysłodawcy - super. Tylko bardzo często na samych pomysłach się kończy.

Dlatego uważam, że trzeba pochwalić PiS za dobry pomysł i krok w postaci przetargu na projekt. Na więcej czasu im nie starczyło. Całą resztę wykonała jednak Platforma. Dlatego nie rozumiem tych [Lemingi PIS ], którzy piszą że PiS jest super w kwestii gazoportu a Donald wszystko spie*dolił.

PS. Jeśli KDP powstaną za rządów innej partii też będziemy pisać, że to zasługa rządów PO, bo oni wpadli na ten pomysł?

pozdrawiam

Odnośnie Smoleńska.

Podjęto jakieś kroki w sprawie powstania komisji międzynarodowej, która zbada przyczyny katastrofy? Kiedy i czy w ogóle oddadzą nam czarne skrzynki i wrak? Nie powinno być z tym chyba kłopotu, skoro nie był to zamach
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 16.05.2012 o godz. 21:00.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.05.2012, 21:36
Kto odważnie "politykował" (dobre określenie ,bo polityką tego nazwać nie można) ? J.Kaczyński ,który "załatwił" Polsce embargo na mięso swoimi buńczucznymi wypowiedziami , czy L.Kaczyński ,który uprawiał rajdy samochodowe nocami na granicy rosyjsko-gruzińskiej ? Smoleńsk rzucił cień na relację polsko-rosyjskie ,ale to pierwszy raz za rządu Tuska , premier Rosji Putin przyznał w Katyniu ,że zamordowali polskich oficerów w 1940 roku a we wrześniu z okazji obchodów pamieci o wybuchu II WŚ przyznał ,że był pakt Ribbentrop-Mołotow ,może nie wiele ale jakieś pozytywne efekty takiej polityki było widać

Jesli chodzi o to kto by się miał odwagę sprawdzić w czasach rzeczywistej wojny ,to mam takie wrażenie ,że ci co się dziś "obwieszają" od stop do glów polskimi flagami , wycieraja sobie geby cały czas: narodem, patriotyzmem i ojczyzną w czasach opresji pierwsi by spierda*ali z pola bitwy ,albo by kolaborowali z wrogiem . Taki Jarek Kaczyński 20 lat po końcu PRLu ustawia po katach wszystkich mówiac kto był w ZOMO ,preżac sie na wielkiego opozycjoniste ,a pewnie jakby w ponurych latach 70tych zobaczył Zomowca na ulicy ktory by mu chciał zrobić krzywde to by sie w majty posrał
Tekst powyżej jest tak głupi że aż żal się do niego odnosić ale gwoli formalnego odniesienia sie do faktów:
1. Embargo na mięso załatwił nam nie J. Kaczyński tylko interesy FR z Unią. Wprowadzono je nie tylko dla Polski i nie tylko na mięso. Mam również nadzieję że z radością płacisz abstrakcyjne rachunki za gaz którymi kompensujesz Rosjanom zniesienie embarga. Taki deal jaki zrobił z Rosjanami Pawlak to JK mógł robić od razu. Ale myślał o całym kraju a nie o elektoracie PSL.
2. Te "nocne rajdy samochodowe" jak je nazywasz pomogły uratować gruzińską niepodległość czyli coś o co Piłsudski (czyli ten który sprawdził sie w czasach rzeczywistej wojny) starał sie bardzo mocno i za bardzo wysoką cenę (uważał że stworzenie wokół Rosji maksymalnej liczby niepodległych państw powstałych po upadku imperium carskiego jest najlepszą drogą do zapewnienia niepodległości Polski). Jeśli teraz piszesz z ironią o "nocnych rajdach" i jednocześnie twierdzisz że że to właśnie ci "nocni rajdowcy" kolaborowali by z wrogiem to jest to łagodnie mówiąc uderzająca niekonsekwencja.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.05.2012, 22:00
Jedna z hipotez dotycząca smoleńskiej Katastrofy, opracowanie w pliku .pdf.
Jest to raport z prac a nie całość prac:

http://niezalezna.pl/28447-tylko-u-n...t-ws-smolenska
Ostatnio edytowane przez yarow : 17.05.2012 o godz. 00:59.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.05.2012, 04:01
Tylko że żadna mainstreamowa stacja nigdy nie pokaże całej konferencji. Tylko pasujący do narracji fragment okraszony odpowiednim komentarzem "ałtoryteta". Dlatego lemingom się wydaje ze wszystko wiedzą. Mało tego wydaje im się ze powtarzanie za "ałtorytetem" wyjmuje ich z pod krytyki. Bo nie zgadzać się z "ałtorytetem" może tylko oszołom potrzebujący psychiatry. I lezie takie stado otumanione nad brzeg urwiska i topi się w oceanie, w poczuciu własnej wyższości. Czyż to nie jest tragikomiczne
Widzisz niektorzy sa na tyle inteligentni ze wystarczy im uslyszec dwa trzy zdania i juz sa sobie w stanie wyrobic opinie o czlowieku. Inni, moga godzinami siedziec przy odbiorniku radiowym redemporysty z Torunia albo miesiacami sleczec przed telewizorami TV Trwam a i tak niczego nie rozumieja Czyz to nie jest tragikomiczne? A jeszcze bardziej komiczne jest to ze ci ludzie, nie zdajac sobie sprawy ze sa wykorzystywani, nie tylko slecza przed radiem i telewizorem ale potem chwytaja za swiety krzyz, obrazy Matki Boskiej wychodza przed Palac Prezydencki i wyzywaja premiera i prezydenta pod opieka czesci Episkopatu Robi sie weselej, prawda?

Oto pare cytatow po ktorych mozna sobie wyrobic opinie co to ich autora:

Ewa Stankiewicz:

„Panie premierze – zwracam się do Donalda Tuska – to społeczeństwo, a przynajmniej wielka jego część nazywa pana zdrajcą stanu. Jestem przekonana, że przechodzi pan do historii w czołówce polskich zdrajców narodowych, Rzewuski, Potocki mogliby się uczyć od pana technik zdrady własnego narodu. Panie prezydencie – zwracam się do Bronisława Komorowskiego – wstydzę się za pana, ale nie dlatego, że w moich oczach jest pan półanalfabetą, mającym problemy z polską ortografią, na poziomie klasy czwartej szkoły podstawowej, ale za kompromitującą pana złotą myśl, że przyczyny katastrofy są arcboleśnie proste, jeszcze przed wynikiem śledztwa z góry żyrował pan rosyjską wersję zdarzeń, w ślad za kagiebowcem Putinem, który morduje niezależnych dziennikarzy i wysadza budynki z własnymi obywatelami”

Ja nie potrzebuje uslyszec wiecej zeby wiedziec z kim mam do czynienia.

Boski Antoni Macierewicz:

"(..) I ataku na Ojczyzne. Bo czymze innym jest sytuacja jest sytuacja, w ktorej ginie cala elita, w ktorej odcieta zostaje cala glowa narodu? To jest wypowiedzenie wojny. To jest wypowiedzenie wojny. Nawet jezeli kolejny atak bedzie odlozony o rok, dwa, piec to trzeba sobie zdawac sprawe: to jest wypowiedzenie wojny (...) przeciez najwyzszy czas, zeby narod polski zrozumial, ze zostalismy zaatakowani . To nie byl atak niezapowiedziany. To nie byl atak przypadkowy (...)"

Ja nie potrzebuje uslyszec wiecej zeby wiedziec z kim mam do czynienia.

I zobaczcie drodzy Forumowicze: tyle stron na tym forum zostalo napisanych ze to zamach, ze Tusk winny, ze Komorowski winny ze Sikorski winny a tu pstryczek w Wasze nosy ze strony boskiego Antoniego Ze to atak rosyjski Czyli premier, prezydent i minister spraw zagranicznych niewinni!! Uff, odetchnalem z ulga.

A tak na powaznie: ja Ci zycze, panie Drozd, zeby ministrem Twojego dlugo wyczekiwanego rzadu zostal Antoni Macierewicz. Nie wiem ile masz lat, ale jak wygraja wybory w 2015 to moze masz szanse obudzic sie jako zolnierz rezerwy w bronia w reku w pochodzie na Moskwe... Pod dowodztwem dzielnego pania Antoniego hehe

I tylko Polski zal....
Ostatnio edytowane przez RAF : 17.05.2012 o godz. 04:17.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.05.2012, 07:11
RAF napisał(a):Wyświetl post
I zobaczcie drodzy Forumowicze: tyle stron na tym forum zostalo napisanych ze to zamach, ze Tusk winny, ze Komorowski winny ze Sikorski winny a tu pstryczek w Wasze nosy ze strony boskiego Antoniego Ze to atak rosyjski Czyli premier, prezydent i minister spraw zagranicznych niewinni!! Uff, odetchnalem z ulga.

I tylko Polski zal....
Jak widać masz problem z wyciaganiem wniosków. Jedno nie wyklucza drugiego. Atak rosyjski przy wydatnej pomocy i aprobacie lokalnych zaprzańców.
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.05.2012, 08:15
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jak widać masz problem z wyciaganiem wniosków. Jedno nie wyklucza drugiego. Atak rosyjski przy wydatnej pomocy i aprobacie lokalnych zaprzańców.
a Ty dalej PiSowskim tropem. Zamiast łapać treść i sie do niej ustosunkować, to łap[iesz go za słówko. Słów zabrakło, żeby się do prawdy ustosunkować?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2012, 08:32
a Ty dalej PiSowskim tropem. Zamiast łapać treść i sie do niej ustosunkować, to łap[iesz go za słówko. Słów zabrakło, żeby się do prawdy ustosunkować?
A może ignorancie przestaniesz mówić o "PiS-owskim" tropie? Nie każdy zwolennik zbadania sprawy jest wyborcą PiS-u, nie dla każdego słowa Macierewicza są prawdą objawioną (na pewno chwała mu za to, że próbuje działać w sprawie wyjaśnienia katastrofy - nie to co Twój rudy bóg).

Po .... się tu w ogóle odzywasz? Dla Ciebie katastrofę spowodował pijany Błasik i brzoza, masz sprawę wyjaśnioną więc o co Ci jeszcze chodzi?
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.05.2012, 08:44
Widzisz niektorzy sa na tyle inteligentni ze wystarczy im uslyszec dwa trzy zdania i juz sa sobie w stanie wyrobic opinie o czlowieku. Inni, moga godzinami siedziec przy odbiorniku radiowym redemporysty z Torunia albo miesiacami sleczec przed telewizorami TV Trwam a i tak niczego nie rozumieja Czyz to nie jest tragikomiczne? A jeszcze bardziej komiczne jest to ze ci ludzie, nie zdajac sobie sprawy ze sa wykorzystywani, nie tylko slecza przed radiem i telewizorem...
taaa, to czym jeszcze można z takim osobnikiem rozmawiać a raczej jak? :|
Ostatnio edytowane przez darksun : 17.05.2012 o godz. 08:46.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 17.05.2012, 08:44
Widzisz niektorzy sa na tyle inteligentni ze wystarczy im uslyszec dwa trzy zdania i juz sa sobie w stanie wyrobic opinie o czlowieku. Inni, moga godzinami siedziec przy odbiorniku radiowym redemporysty z Torunia albo miesiacami sleczec przed telewizorami TV Trwam a i tak niczego nie rozumieja Czyz to nie jest tragikomiczne? A jeszcze bardziej komiczne jest to ze ci ludzie, nie zdajac sobie sprawy ze sa wykorzystywani, nie tylko slecza przed radiem i telewizorem ale potem chwytaja za swiety krzyz, obrazy Matki Boskiej wychodza przed Palac Prezydencki i wyzywaja premiera i prezydenta pod opieka czesci Episkopatu Robi sie weselej, prawda?

A tak na powaznie: ja Ci zycze, panie Drozd, zeby ministrem Twojego dlugo wyczekiwanego rzadu zostal Antoni Macierewicz. Nie wiem ile masz lat, ale jak wygraja wybory w 2015 to moze masz szanse obudzic sie jako zolnierz rezerwy w bronia w reku w pochodzie na Moskwe... Pod dowodztwem dzielnego pania Antoniego hehe

I tylko Polski zal....
Hehehe takie inteligentne są zwłaszcza lemingi, a jak po obejrzeniu odpowiedniego fragmentu dostaną jeszcze wyjaśnienie co o nim myśleć, to wtedy już są tacy inteligentni, że następnym razem już nawet fragmentu nie muszą oglądać. Mało tego, wtedy nawet jak zobaczą coś co nie pasuje do bajeczki potrafią to zignorować, nie dostrzec. Marionetki w czystej postaci. Nie widzą że prezydent i premier zachowują sie jak namiestnicy, nie widzą że dąży sie do ograniczenia dostępu do informacji, nie widzą że wszędzie bałagan. Bo w komentarzu nie było, tam była rozważna polityka, dbanie o własność intelektualną i twórczy nieład. Inne diagnozy to oszołomstwo psychopatów.

Ja sie tam bardziej boję że aby zobaczyć ruskich nie będę musiał nigdzie chodzić. Bo cudak gotów ich poprosić o pomoc w uspokajaniu sytuacji w Polsce. Skąd my to znamy, jak to się nazywało? Mniejsze zło?

Taa Jaruzelskiemu też było Polski żal.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 17.05.2012, 08:56
Taa Jaruzelskiemu też było Polski żal.

A jak bardzo Polski było żal Breżniewowi w 1980 r.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 17.05.2012, 09:47
Macierewicz wystąpił w audycji Radia Maryja zatytułowanej: „Polska zaraz po katastrofie smoleńskiej za wiedzą i zgodą polskiego premiera i rządu znalazła się pod wpływem działania rosyjskich służb”(zajebisty tytuł z tezą ,tej wspaniałej bezstronnej rozgłośni z Torunia) . I ku uciesze słuchaczy zaczął snuć teorie spiskowe na temat przyczyn wydarzeń z 10 kwietnia 2010 roku.
- Nie jest prawdą, że samolot uderzył w brzozę, nie jest prawdą, że w ten sposób złamał skrzydło i tak doszło do katastrofy. Ale też została przez nas zrekonstruowana najbardziej prawdopodobna hipoteza jak doszło do katastrofy – opowiadał Macierewicz. Polityk stwierdził, że zespół złożony z polskich i amerykańskich naukowców wskazał „jako bezpośrednią przyczynę” katastrofy dwie eksplozje. - Pierwsza, która zniszczyła skrzydło i następna, która doprowadziła do destrukcji całego kadłuba samolotu i ostatecznie jego rozpadu – wyliczał Macierewicz.
Prowadzący audycję redemptorysta połączył się telefonicznie z ekspertami zespołu Macierewicza, którzy potwierdzili słowa parlamentarzysty. Z gościem mogli rozmawiać także dzwoniący do studia słuchacze. Przed północą z rozgłośnią połączył się mężczyzna, który przedstawił się jako Artur, emerytowany pilot z Hamburga.
Lotnik zakwestionował fantastyczną teorię Macierewicza.

- Mówiąc językiem fachowym, lotniczym nie było minimów do lądowania, do podejścia w ogóle, nie ma wątpliwości – oświadczył pan Artur. - Jeśli skrzydło czy w ogóle jakiś element samolotu nie zniszczył tej brzozy, to na istniejących zdjęciach z miejsca katastrofy, których jest mnóstwo, widzimy wyraźnie na kierunku podejścia, jak samolot ścinał poszczególne - bo to nie chodzi o jedną, jak pan mówi „pancerną” brzozę, ale o kilka drzew.
- Cały świat pilotów, w którym ciągle się jeszcze obracam, świat lotniczy na świecie nie wierzy w ten zamach, jak to pan często używa, i w te wybuchy – ciągnął ekspilot. - Po prostu zawiniła pogoda, która jest pierwszy sprawcą, a piloci starali się chłopaki wylądować, bo wieźli na ważną uroczystość ważne osobistości. No i niestety nie mogło się udać po prostu i koniec.
- Proszę nie mówić, że starali się wylądować, oni działali profesjonalnie, zgodnie z wszystkimi regułami sztuki i nie lądowali – opowiadał Macierewicz. - Do katastrofy doszło nie w momencie, gdy zbliżali się do ziemi, odwrotnie, do katastrofy doszło w powietrzu, w momencie gdy odlatywali.

- Mówi pan, iż widać na podejściu, że samolot ścinał poszczególne drzewa, nie jedną tylko brzozę. Czy jest pan pewien, że to właśnie ten samolot ścinał te drzewa? – ciągnął Macierewicz. - Czy pan może pamięta, że przed Tu-154 tym samym torem trzykrotnie przelatywały: dwa razy Ił-76, a później jeszcze polski jak. Jest pan pewien, że to na pewno Tu-154 ściął tamte drzewa? A skąd pan to wie?

czyli pojawiła się nowa wersja ,drzewa ścinał lecący przed Tupolewem , Ił
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 17.05.2012, 09:53
A ten pan Artur "emerytowany pilot" z Hamburga to nie dzwonił czasem z konsulatu RP, który jest w tym mieście ? Bo tak fajnie oznajmia:
Cytat:
Cały świat pilotów, w którym ciągle się jeszcze obracam, świat lotniczy na świecie nie wierzy w ten zamach, jak to pan często używa, i w te wybuchy – ciągnął ekspilot.
Pan Artur: "cały świat", "świat lotniczy na świecie" itp. A tu naukowcy m.in. z NASA mówią cos innego niż "cały świat".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów