|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Ale w Polsce nawet w Legii gdzie jest wlaściwie 1 klub na 3 mln aglomeracje nie udało się tego osiągnąc. Muszą ratować się sprzedażą piłkarzy żeby mieć na oldbojów z nazwiskiem jak piszesz. Inne zyski nie wystarczają. Tym bardziej u nas jest z tym problem 2 a nawet 3 kluby w mieście + mniejsza zamożność mieszkańców. Nie bujajmy w obłokach. Trzeba do tego dążyć, ale na ten moment sporo nam brakuje. BTW To nie żaden handel ludźmi. Wszyscy piłkarze: - grają dobrowolnie - bez ich zgody nie można ich sprzedać Bez takiego wodolejstawa ![]() Podsumowujac - w polskich realiach dyrektor sportowy musi też zarabiać kasę przez sprzedaż piłkarzy - my nie jsteśmy MU czy Arsenalem że z biletów i gadżetów utrzymamy klub. Nie bujajmy w obłokach. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wisła będzie znowu Polska
http://sport.fakt.pl/Wisla-bedzie-po...,147788,1.html i dobrze,bo brakuje mi takich charakternych zawodników jacy byli dekade temu np.B.Zajac,M.Zając,Pater,Czerwiec czy kilka lat temu Błaszczu.Oni wielkich pieniądzy nie kosztowali Cupiała.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.03.2012 o godz. 09:20.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tylko ta Polskosc bedzie budowana na Gargule, Maleckim, Brudzie.... ja dziekuje. Nie te czasy na taka Wisle jak na poczatku dzialalnosci Cupiala potrzebne kolejne 100 baniek i tu buhahaha.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
[QUOTE=AYALA;1227932]Wisła będzie znowu Polska
http://sport.fakt.pl/Wisla-bedzie-po...,147788,1.html i dobrze,bo brakuje mi takich charakternych zawodników jacy byli dekade temu np.B.Zajac,M.Zając,Pater,Moskalewicz czy kilka lat temu Błaszczu.Oni wielkich pieniądzy nie kosztowali Cupiała.[/QUO Tak jest! Do tego Smuda na lawce, Kapka prezesem, Mandziara gdzies blisko klubu... Mozna by jeszcze siegnac po Piechniczka jako doradce do spraw wszelakch... Marzy mi sie srodek pola z Brudem, na prawa obrone niech wroci Burliga no i na bramke oczywiscie Kurto... bedzie pieknie... No dobra, moze nie pieknie ale swojsko ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Rozumiem tęsknimy za przygodami w niższych ligach?
![]() ![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
"Polskość" Wisły budowana była na najlepszych krajowych zawodnikach. Nie mieliśmy praktycznie konkurencji, kupowaliśmy kiedy chcieliśmy i kogo chcieliśmy. Ceny były normalne, a piłkarze walili do nas drzwiami i oknami.
Jak ktoś nie widzi różnicy między tamtymi czasami a obecnymi, to sorry... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
[QUOTE=piotrus1985;1227937]
Ostatnio edytowane przez cfa : 07.03.2012 o godz. 09:59.
|
||
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A my dalej wierzymy co Fakt napisze ech ..........
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Dzimi
Cytat:
a) szukanie graczy ktorzy jeszcze nie wyplyneli (tak jak Lewandowski czy Blaszczykowski) b) szkolenie + scauting mlodziakow Opcja a, przy naszych realiach, absolutnie nie daje ciaglosci, opcja b daje, ale... na to trzeba czasu, przynajmniej kilku lat. Czyli slepa uliczka. Jedyne wyjscie to nastawienie sie na zagranicznych graczy (ale zaden szrot 30 letni kupiony za 0 euro), przy jednoczesnym budowaniu szkolenia (infrastruktura, trenerzy) i budowaniu struktur scautingowych dla Polski (glownie chodzi o utalentowanych graczy 14-20, ktorych mozna w takowej akademii oszlifowac). |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Wiadomo że pozyskiwanie młodych z niższych lig (wariant a u Ciebie) to uzupełnaianie składu. A nóż trafimy kolejnego Lewandowskiego czy Rybusa. Tylko trzeba aktywnie szukać. My w przeciwieństwie do Legii odpuściliśmy to. I nawet jeśli nie daje ciągłaości to razem z graczami z zagranicy + kiedyś w przyszłości wychowankami powinno dostarczyć najlepszych możliwych graczy dla nas. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Nie wierzymy, ale zachowanie włodarzy jest tak irracjonalne, że wszystko jest możliwe, nawet to.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 07.03.2012 o godz. 11:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a może Pan Cupiał chce poprostu pójsc drogą Legii i chce by Bednarz zaczął szukac w naszym kraju takich młodych,utalentowanych zawodników jak chocby Żyro,Wolski,Jędrzejczyk czy niedawno Rybus i Borysiuk
Na Kirmie,Jaliensie,Jirsaku,Illievie sie nie zarobi,bo nikt ich nie kupi .....i w tym problem a na młodych utalentowanych Polakach jak najbardziej,za takich płacą po 2-3 mln €
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.03.2012 o godz. 11:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Dyrektor sportowy powinien sprowadzać graczy, którzy od zaraz wniosą nową jakość do drużyny i moim zdaniem Valckx jak na te warunki, które zastał w klubie i tak działał poprawnie. Co do Cupiała to cóż, sam jest sobie winien. Mógł wzmocnić zespół zimą dwoma konkretnymi graczami (lewa obrona, skrzydłowy) i pewnie byli byśmy w o wiele lepszej sytuacji niż obecnie. A tak? Kolejna "rewolucja". Już widzę tą bednarzową rewolucję. Strach się bać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Tak więc, oczywiście, szukajmy młodych, zdolnych, perspektywicznych, ale na wszelki wypadek sprowadźmy jeszcze 3-4 zagranicznych piłkarzy na poziomie Meliksona . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
BĘDZIE co będzie ale jedno jest pewne latem będzie do wyciśnięcia z Wisły CO NAJMNIEJ 7 milionów euro za grę w LE i za MELIKSONA I TO WSZYSTKO dzięki DS .wszystko inne to tylko pozory propaganda i jedna wielka HIPOKRYZJA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Byłoby strasznie szkoda, gdyby jedyna mądra "rzecz", którą w ostatnich latach zrobił Cupiał - Stan Valcks - wyleciał z klubu. Bo znów się bossowi zmienił humor, zmieniła moda i odezwała irracjonalna tęsknota za przykładowym Bednarzem.
Model stawiania na coraz lepszych piłkarzy zagranicznych wdrażany przez Valcksa, a także na trenerów, winien być spokojnie i konsekwentnie kontynuowany, a nie zarzucany po ledwie półtora roku funkcjonowania. I tym razem zgodzę się z Bobkiem - przy jednoczesnym zwiększaniu zaangażowania klubu w szkolenie i odnajdywanie również młodych polskich zawodników, jako formie uzupełniającej dla niego. Fatalne byłoby znów powrócenie do tradycji licytowania się i przepłacania za zawodników typu Pazdana, Celebana, czy Ćwielonga, tylko dlatego, że są Polakami. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja ma tylko jedno pytanie: gdzie Ci frajerzy którzy obrażali mnie, kiedy pisałem że nasi rodacy robią wszystko, żeby tylko eksperyment z Holendrami został przerwany? Żeby nie zaburzać status quo, w którym między klubami krążą ciągle te same nazwiska...
Miejcie odwagę cywilną, pośmiejemy się teraz razem z mojej paranoi i teorii spiskowych. Łapaliście się na medialną nagonkę, a teraz wielkie zdziwienie że stare wraca. Tak jak napisałem - frajerzy którzy uwierzyli, że Holendrzy są złem wcielonym które blokuje naszych wybitnie uzdolnionych rodaków ("Gdzie Michał Czekaj?! Czemu nie Daniel Brud?!") teraz z niedowierzaniem drapią się po głowie. Więc jednak Mourihnio nie przyjdzie? No to może chociaż Guardiola?.. Wszystko wraca do normy - w sensie, że zarobią ci co zawsze. Wisła będzie polska. Przyczółek znów obroniony.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.03.2012 o godz. 12:47.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
chodzi też i o oszczędnośc bo taki Pazdan grałby za 30% tego co ma Jaliens.W dobie recesji każda złotówka sie liczy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
7 a nie ....a 15 ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czy "wyleciał" to dobre słowo. Stanowi kontrakt kończy się po bieżącym sezonie i nie zdziwiłbym się gdyby po prostu nie chciał go przedłużać, widząc obecny profesjonalizm w klubie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
ktore juz zmarnowalismy... tak ze dwa razy... smutne ale prawdziwe...
A stare dobre czasy, kiedy bylismy potentatami na polskim rynku juz nie wroca... srodki finansowe juz nie takie jak kiedys, ceny potencjalnych wzmocnien wywindowane, silna konkurencja ze strony innych klubow... na dzis wyzsze kontrakty i wyzsze kwoty na transfery przeznacza Legia, Polonia czy nawet Lech... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W moim sercu Wisła! I na dobre i na złe!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Trudno to już komentować bo w tym klubie wszystko postawione jest na głowie. Nie ma żadnej ciągłości, strategi działania etc.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli tak się stanie to Wisła cofnie się o parę lat do tyłu,właśnie od momentu przyjścia Stana i Masskanta ten klub był coraz bardzie profesjonalny.Nie wiem kto doradza panu Cupiałowi ale czas żeby zmienił zasady bo stoimy w miejscu Ja tam nie chce ,,POLSKIEJ WISŁY'' z piłkarzami przepłaconymi kilkukrotnie,w drużynie musi być bilans,więcej niż 4,5 polaków z charakterem wystarczy niż 11 ofiar bez charakteru KARABACHY,LEVADIE itp powrócą wraz z polską myślą PS:Co do tego charakteru Zająca,Czerwca czy Błaszcza,czasy się zmieniły i coraz mniej takich ambitnych piłkarzy Ale nie mamy co narzekać Sobol,Wilk,Garguła mają ambicje i charakter,chciałem Małego jeszcze wymienić bo charakter to on ma ale jeszcze nie dopracowany ![]()
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 07.03.2012 o godz. 12:51.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Generalnie to coraz bardziej obawiam się o zdolności intelektualne naszych kibiców udzielających się na tym forum
![]() Wiadomo że każdy ma swoją rację , ale w porównaniu Valckx vs Bednarz ? Generalnie to co nam załatwił Staszek jest nie do podważenia... nie chodzi mi o konkretne nazwiska , transfery i tym podobne ... Chodzi ludziska o podejście i organizację tego jak to wszystko teraz funkcjonuje. Przecież jesteśmy jedynym klubem który odkąd mamy Staszka podejmuje ŚWIADOME działania na rynku transferowym. Piłkarze - kandydaci do naszej drużyny są prześwietlani z każdej strony zanim zaczniemy rozmowy. Jeżeli Bednarz zastąpi Staszka to zrobimy bardzo potężny krok w tył. Taka jest prawda i mam nadzieję że są to tylko głupie plotki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pan Cupiał zaczyna przypominać pana Wojciechowskiego a tego w Krakowie chyba nikt nie chce.
Apel do pana Cupiała-trochę spokojniej,wystarczy tych rewolucji co sezon,które ostatecznie nic nie dają Stan Valckx jest jednym z naszych najlepszych ludzi,których mamy
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 07.03.2012 o godz. 12:56.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|