The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2012, 09:03
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Zauważ wszakże ze to nie jedyny sposób na 'zarabianie pieniędzy, do którego przyczynia się dyrektor sportowy. Po drugiej stronie medalu są prawie 'oldboje' z dobrym nazwiskiem. Za obecność takiej 'gwiazdy' na boisku zapłacą bezpośrednio kibice przychodząc na mecz. Takiego piłkarza nie sprzedasz przecież z zyskiem. Następny argument aby nie inwestować przesadnie w młode talenty to prawo Webstera. Ono ograniczą i podważa sens długoterminowych 'inwestycji' w piłkarzy.
Tak być powinno że koszty utrzymania klubu pokrywamy z reklam, premi z UEFA i stacji telewizyjnychi, sprzedaży gadżetów i zysków z tzw dnia meczowego itd

Ale w Polsce nawet w Legii gdzie jest wlaściwie 1 klub na 3 mln aglomeracje nie udało się tego osiągnąc. Muszą ratować się sprzedażą piłkarzy żeby mieć na oldbojów z nazwiskiem jak piszesz. Inne zyski nie wystarczają. Tym bardziej u nas jest z tym problem 2 a nawet 3 kluby w mieście + mniejsza zamożność mieszkańców. Nie bujajmy w obłokach. Trzeba do tego dążyć, ale na ten moment sporo nam brakuje.

BTW
To nie żaden handel ludźmi. Wszyscy piłkarze:
- grają dobrowolnie
- bez ich zgody nie można ich sprzedać
Bez takiego wodolejstawa

Podsumowujac - w polskich realiach dyrektor sportowy musi też zarabiać kasę przez sprzedaż piłkarzy - my nie jsteśmy MU czy Arsenalem że z biletów i gadżetów utrzymamy klub. Nie bujajmy w obłokach.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.03.2012, 09:15
Wisła będzie znowu Polska
http://sport.fakt.pl/Wisla-bedzie-po...,147788,1.html

i dobrze,bo brakuje mi takich charakternych zawodników jacy byli dekade temu np.B.Zajac,M.Zając,Pater,Czerwiec czy kilka lat temu Błaszczu.Oni wielkich pieniądzy nie kosztowali Cupiała.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.03.2012 o godz. 09:20.
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 07.03.2012, 09:19
Tylko ta Polskosc bedzie budowana na Gargule, Maleckim, Brudzie.... ja dziekuje. Nie te czasy na taka Wisle jak na poczatku dzialalnosci Cupiala potrzebne kolejne 100 baniek i tu buhahaha.
piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 07.03.2012, 09:29
[QUOTE=AYALA;1227932]Wisła będzie znowu Polska

i dobrze,bo brakuje mi takich charakternych zawodników jacy byli dekade temu np.B.Zajac,M.Zając,Pater,Moskalewicz czy kilka lat temu Błaszczu.Oni wielkich pieniądzy nie kosztowali Cupiała.[/QUO
Tak jest! Do tego Smuda na lawce, Kapka prezesem, Mandziara gdzies blisko klubu... Mozna by jeszcze siegnac po Piechniczka jako doradce do spraw wszelakch...
Marzy mi sie srodek pola z Brudem, na prawa obrone niech wroci Burliga no i na bramke oczywiscie Kurto... bedzie pieknie... No dobra, moze nie pieknie ale swojsko
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 07.03.2012, 09:39
Rozumiem tęsknimy za przygodami w niższych ligach?

willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 07.03.2012, 09:46
"Polskość" Wisły budowana była na najlepszych krajowych zawodnikach. Nie mieliśmy praktycznie konkurencji, kupowaliśmy kiedy chcieliśmy i kogo chcieliśmy. Ceny były normalne, a piłkarze walili do nas drzwiami i oknami.

Jak ktoś nie widzi różnicy między tamtymi czasami a obecnymi, to sorry...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 07.03.2012, 09:50
thechris napisał(a):Wyświetl post
Bednarz to legionista i to mi wystarczy, żeby go nie zatrudniać. Tak samo jak pasiastego na ławce trenerskiej... Źle się dzieje...
Bahr też Ci przeszkadza?
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.03.2012, 09:56
[QUOTE=piotrus1985;1227937]
AYALA napisał(a):Wyświetl post

i dobrze,bo brakuje mi takich charakternych zawodników jacy byli dekade temu np.B.Zajac,M.Zając,Pater,Moskalewicz czy kilka lat temu Błaszczu.Oni wielkich pieniądzy nie kosztowali Cupiała.[/QUO
Tak jest! Do tego Smuda na lawce, Kapka prezesem, Mandziara gdzies blisko klubu... Mozna by jeszcze siegnac po Piechniczka jako doradce do spraw wszelakch...
Marzy mi sie srodek pola z Brudem, na prawa obrone niech wroci Burliga no i na bramke oczywiscie Kurto... bedzie pieknie... No dobra, moze nie pieknie ale swojsko
I jeszcze dla Łajzarka posadę, żeby częściej tego mistrza zdobywac.

willow napisał(a):Wyświetl post
"Polskość" Wisły budowana była na najlepszych krajowych zawodnikach. Nie mieliśmy praktycznie konkurencji, kupowaliśmy kiedy chcieliśmy i kogo chcieliśmy. Ceny były normalne, a piłkarze walili do nas drzwiami i oknami.

Jak ktoś nie widzi różnicy między tamtymi czasami a obecnymi, to sorry...
Wojtek pomoże zdominowac ligę.
Ostatnio edytowane przez cfa : 07.03.2012 o godz. 09:59.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 07.03.2012, 10:54
A my dalej wierzymy co Fakt napisze ech ..........
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 07.03.2012, 11:06
Dzimi
Cytat:
Do póki nie wróci dawny model, tzn kupowania najlepszych polskich piłkarzy z ekstraklasy, którzy będą stanowić trzon zespołu uzupełniony kilkoma obcokrajowcami, ale nie przeciętnej tylko naprawdę wysokiej klasy, do puty będzie problem z wygrywaniem w lidzie i zakwalifikowaniem się do europejskich pucharów
Tu nie chodzi o model, a o... mozliwosci. Nas obecnie nie stac na taki model. Czasy sie zmieniaja, skonczyl sie okres w ktorym nieliczac 2-3 klubow kazdy w tej lidze klepal biede. Rybus kosztowal 3 mln euro. Nie ma szans na niego. Lewandowski 4 mln euro. Tym bardziej bez szans. Wolski? Zaloze sie ze oferty ponizej 2 mln euro nawet nie sa brane pod uwage. Zyro tak samo. Itd. Jesli chodzi o polskich grajkow na poziomie (czy tez z potencjalem) to... mamy dwie mozliwosci:
a) szukanie graczy ktorzy jeszcze nie wyplyneli (tak jak Lewandowski czy Blaszczykowski)
b) szkolenie + scauting mlodziakow

Opcja a, przy naszych realiach, absolutnie nie daje ciaglosci, opcja b daje, ale... na to trzeba czasu, przynajmniej kilku lat. Czyli slepa uliczka.

Jedyne wyjscie to nastawienie sie na zagranicznych graczy (ale zaden szrot 30 letni kupiony za 0 euro), przy jednoczesnym budowaniu szkolenia (infrastruktura, trenerzy) i budowaniu struktur scautingowych dla Polski (glownie chodzi o utalentowanych graczy 14-20, ktorych mozna w takowej akademii oszlifowac).
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.03.2012, 11:17
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Dzimi

Tu nie chodzi o model, a o... mozliwosci. Nas obecnie nie stac na taki model. Czasy sie zmieniaja, skonczyl sie okres w ktorym nieliczac 2-3 klubow kazdy w tej lidze klepal biede. Rybus kosztowal 3 mln euro. Nie ma szans na niego. Lewandowski 4 mln euro. Tym bardziej bez szans. Wolski? Zaloze sie ze oferty ponizej 2 mln euro nawet nie sa brane pod uwage. Zyro tak samo. Itd. Jesli chodzi o polskich grajkow na poziomie (czy tez z potencjalem) to... mamy dwie mozliwosci:
a) szukanie graczy ktorzy jeszcze nie wyplyneli (tak jak Lewandowski czy Blaszczykowski)
b) szkolenie + scauting mlodziakow

Opcja a, przy naszych realiach, absolutnie nie daje ciaglosci, opcja b daje, ale... na to trzeba czasu, przynajmniej kilku lat. Czyli slepa uliczka.

Jedyne wyjscie to nastawienie sie na zagranicznych graczy (ale zaden szrot 30 letni kupiony za 0 euro), przy jednoczesnym budowaniu szkolenia (infrastruktura, trenerzy) i budowaniu struktur scautingowych dla Polski (glownie chodzi o utalentowanych graczy 14-20, ktorych mozna w takowej akademii oszlifowac).
Pojawia się pytanie - skoro opcja a) nie daje żadnej ciągłości to niby dlaczego miałaby dać tą ciągłość opcja c) - młodzi z zagranicy? Jak polski rynek nie jesteśmy w stanie dobrze zbadać to niby dlaczego mamy nie strzelać baboli (do tego kosztowniejszych) szukając np. w Serbii i trafiając kolejnego Ubiparipa?

Wiadomo że pozyskiwanie młodych z niższych lig (wariant a u Ciebie) to uzupełnaianie składu. A nóż trafimy kolejnego Lewandowskiego czy Rybusa. Tylko trzeba aktywnie szukać. My w przeciwieństwie do Legii odpuściliśmy to. I nawet jeśli nie daje ciągłaości to razem z graczami z zagranicy + kiedyś w przyszłości wychowankami powinno dostarczyć najlepszych możliwych graczy dla nas.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.03.2012, 11:25

i dobrze,bo brakuje mi takich charakternych zawodników jacy byli dekade temu np.B.Zajac,M.Zając,Pater,Czerwiec czy kilka lat temu Błaszczu.Oni wielkich pieniądzy nie kosztowali Cupiała.
Nie wiem, jak można pisać takie bzdury (mam na myśli dziennikarza, który stworzył ten tekst). Szczególnie spodobało mi się zdanie Przed laty Wisła z powodzeniem grała w Europie, bo nieźle zagrała tylko w jednym sezonie.Zupełnie inną sprawą jest to, że dzisiaj najlepsi Polacy kosztują "ździebko" więcej, niż wtedy i trudno mi uwierzyć, ze znajdą się na nich pieniądze. Tak wiec czeka nas pewnie, o ile wszystko nie jest wyssane z palca, budowanie drużyny opartej na modelu Polonii Warszawa, z podobnymi efektami.

KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
A my dalej wierzymy co Fakt napisze ech ..........
Nie wierzymy, ale zachowanie włodarzy jest tak irracjonalne, że wszystko jest możliwe, nawet to.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 07.03.2012 o godz. 11:27.
AYALA
Senior Member

Stary 07.03.2012, 11:38
a może Pan Cupiał chce poprostu pójsc drogą Legii i chce by Bednarz zaczął szukac w naszym kraju takich młodych,utalentowanych zawodników jak chocby Żyro,Wolski,Jędrzejczyk czy niedawno Rybus i Borysiuk i potem sprzedac ich z zyskiem np do Tereka.

Na Kirmie,Jaliensie,Jirsaku,Illievie sie nie zarobi,bo nikt ich nie kupi .....i w tym problem a na młodych utalentowanych Polakach jak najbardziej,za takich płacą po 2-3 mln €
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.03.2012 o godz. 11:51.
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.03.2012, 11:44
a może Pan Cupiał chce poprostu pójsc drogą Legii i chce by Bednarz zaczął szukac w naszym kraju takich utalentowanych zawodników jak chocby Żyro,Wolski,Jędrzejczyk czy niedawno Rybus i Borysiuk
Od tego miała być nasza mityczna siatka skautów.

Dyrektor sportowy powinien sprowadzać graczy, którzy od zaraz wniosą nową jakość do drużyny i moim zdaniem Valckx jak na te warunki, które zastał w klubie i tak działał poprawnie.

Co do Cupiała to cóż, sam jest sobie winien. Mógł wzmocnić zespół zimą dwoma konkretnymi graczami (lewa obrona, skrzydłowy) i pewnie byli byśmy w o wiele lepszej sytuacji niż obecnie. A tak? Kolejna "rewolucja". Już widzę tą bednarzową rewolucję. Strach się bać.
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.03.2012, 11:49
a może Pan Cupiał chce poprostu pójsc drogą Legii i poszukac dla Nas takich utalentowanych zawodników jak chocby Żyro,Wolski,Jędrzejczyk czy niedawno Rybus i Borysiuk
Może tak, ale nawet, jeśli się to powiedzie, zapomnijmy o szybkich efektach, bo mimo sporej grupy młodzieży w Legii, prym wiodą piłkarze wcale nie młodzi i głównie nie z Polski. I o ile jestem w stanie uwierzyć w to, że my gotowi bylibyśmy dla lepszego jutra zaakceptować taki pomysł, pierwszym, który zacznie szukać winnych niepowodzeń na podwórku krajowym i międzynarodowym będzie sam Cupiał.

Tak więc, oczywiście, szukajmy młodych, zdolnych, perspektywicznych, ale na wszelki wypadek sprowadźmy jeszcze 3-4 zagranicznych piłkarzy na poziomie Meliksona .
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 07.03.2012, 11:53
BĘDZIE co będzie ale jedno jest pewne latem będzie do wyciśnięcia z Wisły CO NAJMNIEJ 7 milionów euro za grę w LE i za MELIKSONA I TO WSZYSTKO dzięki DS .wszystko inne to tylko pozory propaganda i jedna wielka HIPOKRYZJA
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.03.2012, 12:03
Kurz napisał(a):Wyświetl post

Tak więc, oczywiście, szukajmy młodych, zdolnych, perspektywicznych, ale na wszelki wypadek sprowadźmy jeszcze 3-4 zagranicznych piłkarzy na poziomie Meliksona .
mozliwe.... w 5 lat
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.03.2012, 12:19
Byłoby strasznie szkoda, gdyby jedyna mądra "rzecz", którą w ostatnich latach zrobił Cupiał - Stan Valcks - wyleciał z klubu. Bo znów się bossowi zmienił humor, zmieniła moda i odezwała irracjonalna tęsknota za przykładowym Bednarzem.

Model stawiania na coraz lepszych piłkarzy zagranicznych wdrażany przez Valcksa, a także na trenerów, winien być spokojnie i konsekwentnie kontynuowany, a nie zarzucany po ledwie półtora roku funkcjonowania. I tym razem zgodzę się z Bobkiem - przy jednoczesnym zwiększaniu zaangażowania klubu w szkolenie i odnajdywanie również młodych polskich zawodników, jako formie uzupełniającej dla niego.

Fatalne byłoby znów powrócenie do tradycji licytowania się i przepłacania za zawodników typu Pazdana, Celebana, czy Ćwielonga, tylko dlatego, że są Polakami.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.03.2012, 12:22
Ja ma tylko jedno pytanie: gdzie Ci frajerzy którzy obrażali mnie, kiedy pisałem że nasi rodacy robią wszystko, żeby tylko eksperyment z Holendrami został przerwany? Żeby nie zaburzać status quo, w którym między klubami krążą ciągle te same nazwiska...
Miejcie odwagę cywilną, pośmiejemy się teraz razem z mojej paranoi i teorii spiskowych.

Łapaliście się na medialną nagonkę, a teraz wielkie zdziwienie że stare wraca. Tak jak napisałem - frajerzy którzy uwierzyli, że Holendrzy są złem wcielonym które blokuje naszych wybitnie uzdolnionych rodaków ("Gdzie Michał Czekaj?! Czemu nie Daniel Brud?!") teraz z niedowierzaniem drapią się po głowie. Więc jednak Mourihnio nie przyjdzie? No to może chociaż Guardiola?..

Wszystko wraca do normy - w sensie, że zarobią ci co zawsze. Wisła będzie polska. Przyczółek znów obroniony.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.03.2012 o godz. 12:47.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
AYALA
Senior Member

Stary 07.03.2012, 12:25
chodzi też i o oszczędnośc bo taki Pazdan grałby za 30% tego co ma Jaliens.W dobie recesji każda złotówka sie liczy
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.03.2012, 12:25
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
BĘDZIE co będzie ale jedno jest pewne latem będzie do wyciśnięcia z Wisły CO NAJMNIEJ 7 milionów euro za grę w LE i za MELIKSONA I TO WSZYSTKO dzięki DS .wszystko inne to tylko pozory propaganda i jedna wielka HIPOKRYZJA
uwielbiam takie posty

7 a nie ....a 15
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.03.2012, 12:28
Markus napisał(a):Wyświetl post
Byłoby strasznie szkoda, gdyby jedyna mądra "rzecz", którą w ostatnich latach zrobił Cupiał - Stan Valcks - wyleciał z klubu.
Nie wiem czy "wyleciał" to dobre słowo. Stanowi kontrakt kończy się po bieżącym sezonie i nie zdziwiłbym się gdyby po prostu nie chciał go przedłużać, widząc obecny profesjonalizm w klubie.
piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 07.03.2012, 12:37
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
mozliwe.... w 5 lat
ktore juz zmarnowalismy... tak ze dwa razy... smutne ale prawdziwe...
A stare dobre czasy, kiedy bylismy potentatami na polskim rynku juz nie wroca... srodki finansowe juz nie takie jak kiedys, ceny potencjalnych wzmocnien wywindowane, silna konkurencja ze strony innych klubow... na dzis wyzsze kontrakty i wyzsze kwoty na transfery przeznacza Legia, Polonia czy nawet Lech...
Pablo84
Senior Member

Stary 07.03.2012, 12:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja ma tylko jedno pytanie: gdzie Ci frajerzy którzy obrażali mnie, kiedy pisałem że nasi rodacy robią wszystko żeby tylko eksperyment z holendrami został przerwany? Żeby nie zaburzać statu quo, w którym między klubami krążą ciągle te same nazwiska...
Miejcie odwagę cywilną, pośmiejemy się teraz razem z mojej paranoi i teorii spiskowych.

Łapaliście się na medialną nagonkę, a teraz wielkie zdziwienie że stare wraca. Tak jak napisałem - frajerzy którzy uwierzyli, że Holendrzy są złem wcielonym, blokują naszych wybitnie uzdolnionych rodaków ("Michał Czekaj! Daniel Brud!") teraz z niedowierzaniem drapią się po głowie. Więc jednak Mourihnio nie przyjdzie? No to może chociaż Guardiola?..

Wszystko wraca do normy - w sensie, że zarobią ci co zawsze. Wisła będzie polska. Przyczółek znów obroniony.
Dlatego postanowiłem, że jak ognia będe unikał tego tematu, bo jestem zbyt nerwowy.Niech tutaj specjalisci od polskich tranferów przekrzykują się i szukają drógich Błaszczykowskich w 3 lidze

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 07.03.2012, 12:41
W moim sercu Wisła! I na dobre i na złe!
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 07.03.2012, 12:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja ma tylko jedno pytanie: gdzie Ci frajerzy którzy obrażali mnie, kiedy pisałem że nasi rodacy robią wszystko żeby tylko eksperyment z holendrami został przerwany? Żeby nie zaburzać statu quo, w którym między klubami krążą ciągle te same nazwiska...

Łapaliście się na medialną nagonkę, a teraz wielkie zdziwienie że stare wraca. Tak jak napisałem - frajerzy którzy uwierzyli, że Holendrzy są złem wcielonym, blokują naszych wybitnie uzdolnionych rodaków ("Michał Czekaj! Daniel Brud!") teraz z niedowierzaniem drapią się po głowie. Więc jednak Mourihnio nie przyjdzie? No to może chociaż Guardiola?..

To tylko ukazuje nam obraz właściciela klubu, który otacza się takimi a nie innymi ludźmi żerującymi na jego głupocie. Jak się na czymś nie znasz, nie masz wiedzy czy umiejętności a do tego jesteś "głupkiem" będziesz zawsze dymany przez takie osoby jak Towarzysz Kapka.
Trudno to już komentować bo w tym klubie wszystko postawione jest na głowie. Nie ma żadnej ciągłości, strategi działania etc..
TymonPRO
Senior Member

Stary 07.03.2012, 12:43

Jeśli tak się stanie to Wisła cofnie się o parę lat do tyłu,właśnie od momentu przyjścia Stana i Masskanta ten klub był coraz bardzie profesjonalny.Nie wiem kto doradza panu Cupiałowi ale czas żeby zmienił zasady bo stoimy w miejscu
Ja tam nie chce ,,POLSKIEJ WISŁY'' z piłkarzami przepłaconymi kilkukrotnie,w drużynie musi być bilans,więcej niż 4,5 polaków z charakterem wystarczy niż 11 ofiar bez charakteru

KARABACHY,LEVADIE itp powrócą wraz z polską myślą

PS:Co do tego charakteru Zająca,Czerwca czy Błaszcza,czasy się zmieniły i coraz mniej takich ambitnych piłkarzy
Ale nie mamy co narzekać Sobol,Wilk,Garguła mają ambicje i charakter,chciałem Małego jeszcze wymienić bo charakter to on ma ale jeszcze nie dopracowany
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 07.03.2012 o godz. 12:51.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Dawidka
Member

Od: 10.2010

Stary 07.03.2012, 12:48
Generalnie to coraz bardziej obawiam się o zdolności intelektualne naszych kibiców udzielających się na tym forum

Wiadomo że każdy ma swoją rację , ale w porównaniu Valckx vs Bednarz ?

Generalnie to co nam załatwił Staszek jest nie do podważenia... nie chodzi mi o konkretne nazwiska , transfery i tym podobne ... Chodzi ludziska o podejście i organizację tego jak to wszystko teraz funkcjonuje. Przecież jesteśmy jedynym klubem który odkąd mamy Staszka podejmuje ŚWIADOME działania na rynku transferowym. Piłkarze - kandydaci do naszej drużyny są prześwietlani z każdej strony zanim zaczniemy rozmowy. Jeżeli Bednarz zastąpi Staszka to zrobimy bardzo potężny krok w tył. Taka jest prawda i mam nadzieję że są to tylko głupie plotki.
Pablo84
Senior Member

Stary 07.03.2012, 12:49
Merkury napisał(a):Wyświetl post
To tylko ukazuje nam obraz właściciela klubu, który otacza się takimi a nie innymi ludźmi żerującymi na jego głupocie. Jak się na czymś nie znasz, nie masz wiedzy czy umiejętności a do tego jesteś "głupkiem" będziesz zawsze dymany przez takie osoby jak Towarzysz Kapka.
Trudno to już komentować bo w tym klubie wszystko postawione jest na głowie. Nie ma żadnej ciągłości, strategi działania etc..
Kapka jest SŁUPEM tak jak i słupami są ludzie z Rady Nadzorczej.Ludzie zrozumcie to wkońcu.Basałaj też jest słupem, tylko tym, który ma wprowadzac nowe pomysły.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
TymonPRO
Senior Member

Stary 07.03.2012, 12:54
Pan Cupiał zaczyna przypominać pana Wojciechowskiego a tego w Krakowie chyba nikt nie chce.

Apel do pana Cupiała-trochę spokojniej,wystarczy tych rewolucji co sezon,które ostatecznie nic nie dają

Stan Valckx jest jednym z naszych najlepszych ludzi,których mamy
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 07.03.2012 o godz. 12:56.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów