|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Smuda jest pewny po tym jak zagra na Euro mecz otwarcia, mecz o wszystko i mecz o honor.
Ale jak wracamy do korzeni to brałbym Łazarka ![]() ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Co do Kazika to sprawa jest ewidentna - nie radzi sobie z presją, nie ma wyników więc nie obroni posady trenera. Za tym przemawia kilka faktów: nie ma czasu na naukę, nie ma zawodników którzy nagle zrobią przytłaczającą różnicę i w końcu patrząc na jego statystykę - gwarantuje ona miejsce poza pudłem i realne myślenie o strefie spadkowej. Z drugiej strony my nie mamy alternatywy dla niego. W zasadzie nie mieliśmy żadnej alternatywy od momentu zwolnienia RM. Tak jakby Stan czy Basałaj nie chcieli nawet jej stwarzać. Trenera mamy w sumie zwolnionego. Pytanie co i kto dalej. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Rolą trenera - między innymi - jest odpowiednie zmotywowanie zespołu do ambitnej gry. To raz. Dwa, w ostatnich meczach nie tylko motywacja szwankowała, również taktyka. I tu już nasz trener, niestety się nie broni. A zarząd? Zarząd robi to, co się Cupiałowi podoba, albo nie podoba. Jechanie po zarządzie jest takie - powiedziałbym - komfortowe. Po piłkarzach nie bardzo, bo biegają w wiślackich koszulkach, więc nie wypada, a po Polakach już w szczególności nie. Po Cupiale też nie wypada, bo właściciel i dobrodziej. No to po kim? No to po zarządzie... Żeby było jasne - Basałaj swoje za uszami ma, bez dwóch zdań. Ale strategiczne decyzje - jak choćby o zwalnianiu trenerów, wydatkach transferowych, budowie centrum treningowego, Akademii Piłkarskiej - podejmuje BC... Nie jestem pewien jak to jest w kontrakcie Basałaja, ale wcale nie zdziwiłbym się, gdyby miał klazulę limitu wydatków, o jakich może samodzielnie decydować. To dość popularne rozwiązanie, które ma na celu zachowanie kontroli finansowej przez organ właścicielski. Jestem przekonany, że jego (Basałaja) realny wpływ na politykę finansową klubu nie jest zbyt wielki i pewnie ogranicza się do decydowania o wyborze firmy cateringowej albo dostawcy środków czystości... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
Przez pewien czas taki system zdawał egzamin jednak kluczem do sukcesu była wtedy słabość naszych rywali. Innymi słowy oni byli bardziej beznadziejni od nas. Niestety powoli się to zmienia, a wraz z tą zmianą przyjdzie także kres naszych sukcesów. Może nie nastąpi to w ciągu najbliższych 2-3 lat, nie wykluczam, że za rok znowu zdobędziemy Mistrzostwo, ale w dłuższej perspektywie nastąpi na pewno. Niestety ale ten kres sukcesów z dużą dozą prawdopodobieństwa przyjdzie już za rok, kadra Wisły to dramat a do tego czeka nas dziura kadrowa w lecie na zalatanie, której pieniedzy nie ma. Sklad oparty w bardzo duzej mierzena na zawodnikach wiekowych, wypozyczeniach, do tego slynne 2 jedenastki - sztuki sie zgadzaja przydatnosc juz nie. Do tego brak wychowankow. Zjadamy wlasny ogon i zaczynamy sie dlawic. Ten klub trzeba by przebudowac od fundamentów, az po dach. Ale nie oszukujmy sie dopoki jest Cupiał bedziemy "trwać" i nic sie nie zmieni jedynie otoczenie zacznie nas przeganiac. P.S Wiem ze Basalaj robi to na co pozwala boss, ale obietnice: - szkólka - boiska treningowe - pelny stadion (hehehe my postawilismy na cene biletu Legia na "gwiazdy" i atrakcyjna gre i... niestety oni mieli racje). - budowa druzyny - dzialania marketingowe Co zrobil dotychczas? Nawet w mediach już o nim nie slychac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Dlatego w druzynie kapitanem musi być twardziel, terminator. On bez pomocy trenera już w szatni kopnie w d.pę kogo trzeba gdy zobaczy, że nie wszyscy ciagną wózek i w czasie meczu opier..i. Wtedy trener ma juz sytuację opanowaną zanim wejdzie do tej szatni aby powiedzieć co i jak ma być na boisku. No ale wybaczcie Czarek Wilk fajny, grzeczny chłopak takim nie jest i nie bedzie. Ostatnim takim co to trzymał był Sobol. Od czasu Czarusia jest jak jest. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 27.02.2012 o godz. 11:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
I to jest właśnie Polska... tu w miesiąc z bohatera zostaje się nikim
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
A ja dalej twardo stoję za Moskalem. Pierwszy możliwy termin rzetelnego i uczciwego podsumowania jego pracy to zakończenie obecnego sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dokładnie.Utrzymać to i tak się utrzymamy.Na puchary mamy nikłe szansę.Niech będzie nawet te 8 miejsce w lidze.Trzeba mieć nadzieję, że taka terapia szokowa zreanimuję Wisłę
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
My kibice mamy gówno do gadania w takich sprawach! Nikt nie kierował się zdaniem kibiców. Jak Bogusia zaboli lewa noga rano to trener wylatuje. Jak prawa, zostaje ![]() Takiś mądry a nie wiesz nawet kto podejmuje decyzje w klubie i masz pretensje do kibiców. O co? Że sfrustrowani niektórzy piszą co piszą na forum po porażkach? I może Cupiał to czyta? Zapoznaj się najperw ze schematem podejmowania decyzji w klubie i pokaz w którym to miejscu jestem ja albo inni kibice i mamy wpływ na zmianę trenera ![]() Cytując ciebie - ile można tłuc idiotom na forum że zwolnienie Maaskanta (nie ważne czy dobre czy złe) to decyzja Cupiałą a nie kibiców. BTW Co nie znaczy że nie masz racji co do zwolnienia Maaskanta. Ale swój post zadedykuj Cupiałowi. Na nim wyładuj swoje frustracje co do żądzy krwi
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.02.2012 o godz. 12:14.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
w lidze plus extra dawali do zrozumienia ze Probierza to raczej lyknie Lech ktory wyjebał Bakero
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pablo84, ale to temat o Moskalu. BDW na czym taka terapia szokowa ma polegać? Na zajęciu 8-go miejsca przez trenera - Wiślaka? Udowodnić mamy sobie ze jesteśmy nieudolni jako kibice w poopieraniu pewnych kandydatur?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ludzie o czym wy mówicie.
Wczoraj wychodząc z meczu, wyraziłem lekko swoje oburzenie że śpiewają gwiazdkom "Nic się nie stało" I kilku kolegów kazało mi spier... na druga stronę Błoń Siąść i płakać |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ogryzku, ale przecież snyrting wyraźnie napisał, że:
"...Dopóki podejmowanie najważniejszych decyzji będzie uwarunkowane dobrym lub złym humorem nadprezesa dopóty będziemy skazani na rokroczne trzęsienia ziemi..." A że kibice nie mają na to wpływu, to inna sprawa. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Z jednej strony to dobrze (tylko idiota uważa, ze zmiana trenera co trzy miesiące nam pomoże), z drugiej...
Czy Pan Cupiał aby zdrowy? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
a potem śpiewamy "nic się nie stało"... Cholera jasna, stało się i to wiele się stało. Leje nam dupsko każdy kto chce, a my śpiewamy nic się nie stało? A może przestańmy śpiewać to "grajki" się zastanowią dlaczego tak cicho? |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
To jest ten trener, który odpadł z Irtyszem Pawłodar i stwierdził, że brak lotniska w Białymstoku przeszkodził mu przejść Kazachów? Kolejny trenerzyk, który lansuje się w mediach i to pomaga mu funkcjonować na rynku trenerskim (podobnie jak korupcyjny Czesio czy klęczący Rafałek). Prędzej wolałbym Fornalika, który zamiast popisywać się w mediach, osiąga sukces z Ruchem.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 27.02.2012 o godz. 12:30.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
przyzwyczajcie się, że to nic nie zmieni... nawet się o dziwo trochę cieszę, wielu z Was przestanie pisać pierdoły na temat Wisły i podniecać się kolejnymi mistrzostwami i sukcesami.
Bierzmy Fergusona, przecież ma tyle sukcesów... _____________________ ! S T O P POKEMOŃSTWU ! P.S.Porównajcie sobie poziom tego tematu tutaj z poziomem odpowiednika gdzie indziej (każdy chyba wie gdzie). Tutaj setki postów dzieci, pokemonów, które wylewają pomyje na Moskala, chcą przywrócenia Maskanta (a jeszcze niedawno pluły na Maskanta, itp.). Te wszystkie osoby piszą tutaj, a nie mogą pisać gdzie indziej, bo nie były nigdy na meczu (a nawet pod stadionem) i nie mogły aktywować swojego konta.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 27.02.2012 o godz. 12:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() budzę się z letargu trzymiesięcznego a tu pokemonizm rulez again still ![]() ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czyli rozumiem, że dla was nic się nie stało?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
więc luźnij kolego bo pękniesz ![]() ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Z tego co pamiętam to pytałeś w innym temacie, dlaczego np Korona może, Ruch czy Podbeskidzie a my nie. Otóż między innymi dlatego że staramy się grać piłkę której nie potrafimy.Większość ligi ma jedną i tą samą taktykę a w zasadzie dwie - jak grają z podobnym sobie zespołem to jest taka kopanina, jak grają z zespołem który wiedzą że będzie się starał prowadzić grę, to okopują się na własnej połowie i jadą z kontrami od czasu do czasu Jak chcesz byśmy byli Ruchem czy Koroną to po prostu musimy tak samo zacząć grać.Nie przypadkowo wszystkie zespoły które starają się u nas grać w piłkę a nie tylko ją kopać - mają grube problemy. Lech...taka sama kicha jak i my , Polonia - od lat podobnie - Zostaje Legia która rok temu przegrywała co drugi mecz, w tym gra lepiej ale trochę to trwało a po drugie - mimo iż są zdecydowanym faworytem do MP to jeszcze bym ich nie koronował. Tak jak prawdziwe jest powiedzenie że łatwiej burzyć niż budować - tak w futbolu łatwiej przeszkadzać niż kreować i my za to płacimy Do tego na dziś mamy zespół który nie radzi sobie tak z atakiem jak i z obroną a będzie jeszcze gorzej. W lecie sprzedadzą Meliksona, odejdzie Biton, prawdopodobnie też Staszek i ja nie wiem kto z czego i za co będzie lepił nowy zespół Basałaj - ok niewiele może ale on mi pachnie takim kolesiem co przychodzi odbębnić swoje i w zasadzie tyle. Jak dla mnie pierwszoplanową rolą prezesa powinno być znalezienie inwestora - wiem że to ciężka sprawa ale nikt nie mówił że ma być lekko a tu po półtora roku będziemy mieć darmowe odżywki ![]() Za chwile okaże się że podpisaliśmy umowę z nestea na zimną herbatę dla pracowników ![]() Niestety jesteśmy w dupie i ja nie widzę szans na 'lepsze jutro' - bo niby jak i za co Też uważam problem trenera za marginalny. Nie ma żadnego znaczenia kto nim będzie - tzn może być gorzej w stylu przyjdzie jakiś dziadek z tzw nazwiskiem który będzie miał wszystko w nosie albo idiota jakiś w stylu naszego dyzmy. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
A i tak prędzej czy później Basałaj wywali Moskala i jak zwykle zwali winę na trenera, bo przecież tego che "lud" ... a wszystko zostanie po staremu. _____________________ ! S T O P POKEMOŃSTWU !
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 27.02.2012 o godz. 12:55.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
stara zasada
łatwiej zwolnić 1 trenera niż 10 piłkarzy. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ale kto mówi o zwalnianiu? W lecie kończą się kontrakty ośmiu piłkarzy, Małecki odejdzie pewnie na mocy prawa Webstera, a Meliksona gdzieś opchniemy.
Nikogo nie trzeba zwalniać ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Edit: Szprotson - własnie uważam ze należy doraźnie tak zrobić - zainwestować w trenera. Zmiana kopaczy na lepszych potrwa lata - patrz Polonia W.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 27.02.2012 o godz. 13:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |