The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2012, 14:36
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Wiesz ja również w życiu prywatnym wolę mieć koło siebie jednego prawdziwego przyjaciela niż dwudziestu wieszających się na mnie bo np mam kasę ( w przypadku klubu = robię wynik). Dla mnie ilość nie przeradza się w jakość.
Powtarzam i będę powtarzał - słaba frekwencja to problem klubu a nie kibiców. Żeby zarabiać kasę (w tym przypadku na biletach) zawsze trzeba najpierw coś zainwestować. Nie zawsze chodzi tu o pieniądze chociaż przeważnie. Kibice z C nie potrzebują transferów, których życzą sobie kibice z E. Im wystarczy to, że klub stanie czasami po ich stronie i np nie pozwoli zerwać baneru odwołującego się do spraw kardynalnych.
Może wam się to nie podobać, ale kolega ma rację. Fanatycy i kibice związani z Wisła przyjdą zawsze, tyle że tych jest góra kilkanaście tysięcy. Resztę trzeba przyciągnąć wynikami sportowymi, ale przede wszystkim marketingiem. Dobrym przykładem jest tu zakup biletów (tylko na miejscu + gotówka), o czym wspominano nie raz. Skoro klub ma oficjalnie gdzieś pikników, to pikniki wydadzą swoje pieniądze gdzie indziej.

Basałaj pokazał, że mentalnie reprezentuje PRL. Brak szacunku dla ludzi którzy płacą za bilety, bezczelność ale przede wszystkim - brak pomysłu.

willow napisał(a):Wyświetl post
No nie do końca.
Co to znaczy, że to nie nasz problem, tylko klubu?
Mają Ci dorożkę podstawić pod dom, z szampanem i orkiestrą?
OK, wielki biznesmenie: to klub na tym zarabia więc w jego interesie jest podejmowania działań marketingowych, dbanie o poziom obsługi klienta. Co mogą zrobić kibice? Przyprowadzić rodziny, kolegów - ale Ci jak zobaczą że traktuje się ich bez szacunku, że po bilety trzeba swoje odstać etc. wcale nie muszą chcieć wrócić. Sprawdź sobie ile akcji charytatywnych robi SKWK, co mogą zrobić więcej żeby promować klub? Drukować własne plakaty?
W temacie "Aktualni pracownicy Wisły..." rav bardzo mądrze napisał na ten temat.
Przyciąganie pikników jest problemem klubu, bo samymi fanatykami obiektu się nie zapełni nawet w połowie.

zgrybus napisał(a):Wyświetl post
Wierzcie mi , ale jest wiele kibiców na E którzy są oddani Wiśle i też nie potrzebują transferów. Dziwnie że podałeś ten oto przykład... Wiadomo że zawsze znajdzie się ktoś obcy , ale nie uogólniajcie. Do tego w dzisiejszym kraju 50 zł za bilet = 200 zł na miesiąc . Nie jest to wielka kwota , ale zależy jak kto zarabia i oczywiście dlatego wiele ludzi wybiera dziwnym trafem C ... Dużo już przenosi się na G lub narożniki gdzie obecnie sam stacjonuje.
OK, jasne, ale tych ludzi i tak będzie za mało. Klub musi przyciągnąć ludzi, którzy z Wisłą nie są mocno związani. Musi stworzyć modę na Wisłę. Tak to działa na całym świecie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.02.2012 o godz. 14:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.02.2012, 14:39
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Może wam się to nie podobać, ale kolega ma rację. Fanatycy i kibice związani z Wisła przyjdą zawsze, tyle że tych jest góra kilkanaście tysięcy. Resztę trzeba przyciągnąć wynikami sportowymi, ale przede wszystkim marketingiem. Dobrym przykładem jest tu zakup biletów (tylko na miejscu + gotówka), o czym wspominano nie raz. Skoro klub ma oficjalnie gdzieś pikników, to pikniki wydadzą swoje pieniądze gdzie indziej.

Basałaj pokazał, że mentalnie reprezentuje PRL. Brak szacunku dla ludzi którzy płacą za bilety, bezczelność ale przede wszystkim - brak pomysłu.
Wierzcie mi , ale jest wiele kibiców na E którzy są oddani Wiśle i też nie potrzebują transferów. Dziwnie że podałeś ten oto przykład... Wiadomo że zawsze znajdzie się ktoś obcy , ale nie uogólniajcie. Do tego w dzisiejszym kraju 50 zł za bilet = 200 zł na miesiąc . Nie jest to wielka kwota , ale zależy jak kto zarabia i oczywiście dlatego wiele ludzi wybiera dziwnym trafem C ... Dużo już przenosi się na G lub narożniki gdzie obecnie sam stacjonuje.
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 26.02.2012, 15:04
zgrybus napisał(a):Wyświetl post
Uczepiliście się tych transferów oczekiwanych na E jak mucha odchodów. Nie taki był sens mojej wypowiedzi. Na potrzeby tych którzy nie zrozumieli tłumaczę: masz trzech kibiców - każdy z nich oczekuje czegoś innego. Klub w miarę możliwości ma się starać żeby to "coś" im zapewnić jeżeli chce mieć komplet czyli większą kasę na koncie.
A teraz powoli się zbieram na R22 i mam nadzieję, że koło 20 jeżeli coś napiszę to będą to pochwały dla naszych czego sobie i Wam życzę.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.02.2012, 15:31
Dziwnie to zabrzmi, ale ja lubię jak od czasu do czasu na Wiśle się przerzedzi. Oczyszcza to atmosferę z wybujałych oczekiwań i ludzie zaczynają chodzić po ziemi.

Co do tzw" Strategii Marketingowej Klubu" - zaznaczam, że słowo strategia odnosi się to czasokresu ok 3 minimum do 5 lat - to ona musi mieć twarze. Miała Twarze Maeliksona. Małeckiego i niestety niewypalonych transferów "depresyjnych Holendrów". Więc jeżeli chciał klub na tym jechać to musi alternatywę wymyślić

Ja już podkreślałem to nieraz, że nie jest dla mnie sztuką kibicować z Krynicy czy Nowego Sącza Wiśle, bo jest się na meczu incydentalnie. Owszem może jest kilku fanatyków spoza Krakowa i sąsiedztwa, ale to tylko potwierdza regułę - Klub jest z Krakowa i na kibicach z miasta trzeba się skupić. Ja nawet nie mam pretensji do ludzi spoza miasta że nie chodzą, wolałbym dokonać eksperymentu "za 5 pln" - wtedy bym wiedział czy jest o co w ogóle walczyć.

Uwielbiam Januszy, którzy przychodzą na Legię i opowiadają jak im wkroimy a w drugiej połowie nadziewają na pal połowę naszego składu. Uważam, że większe prawo do tego ma człowiek, który chodzi długo i może pokręcić nosem. Jest to tylko subiektywna uwaga.

A teraz kończę i spadam na mecz

PS: qrde - mój post chyba nie wniósł zbyt wiele - taka intelektualna sraczka...
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 26.02.2012, 15:37
Śląsk przegrywa z Legią 0:3 i gra w dziesiątkę. My musimy wygrać z Koroną, i to pewnie, żeby pokazać że nadal się liczymy. Chciałbym żeby dzisiaj było 3:0 dla nas. Teraz szybko na stadion.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.02.2012, 16:21
no to Legia pokazala jak prawidlowo zareagować na odpadniecie z LE !!!!!
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.02.2012, 16:26
Mocny napisał(a):Wyświetl post
no to Legia pokazala jak prawidlowo zareagować na odpadniecie z LE !!!!!
Nie ten temat, ale to Pietrasiak pokazał
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.02.2012, 16:31
Dzisiaj podoba mi się wystawienie przez Moskala Lameya na lewej obronie. Myślę, że gorzej niż Diaz albo Paljic nie zagra tam
Jak długo na Wawelu...
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 26.02.2012, 16:34
skad znacie sklad ?
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 26.02.2012, 16:34
W końcu Moskal poszedł po rozum do głowy i wystawił Bitona w pierwszym składzie- tylko czemu tak późno?

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
ghost_
Member

Od: 01.2012

Stary 26.02.2012, 16:35
Może coś przegapiłem, ale czemu Ilieva nie ma nawet na ławce wg relacji na oficjalnej? uraz?
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Stary 26.02.2012, 16:37
@Mocny

live.wisla.krakow.pl, oficjalna, więc jestem pewny informacji
Jak długo na Wawelu...
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.02.2012, 16:44
Chyba nikt nie ma wątpliwości jaka będzie jakość transmisji meczu Wisły . Wejście na antenę , 3 słowa Mirka Szymkowiaka i ... bach napis Przepraszamy za usterki.

W dupie mam wasze przeprosiny .Ciekawe jak będą się tłumaczyć w lidze plus extra.Podejrzewam , że nawet nie wspomną o tym jak Canal plus dał dupy .
Odpowiedz cytując
ghost_
Member

Od: 01.2012

Stary 26.02.2012, 16:48
Moskal mi odpowiedział, Iliev jest chory. Szkoda, bo w Kirma nie wierzę kompletnie...
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 26.02.2012, 16:50
Nie wiecie co się dzieje z Konradem Gołosiem ? Właśnie wypowiadał się na temat Patryka Małeckiego i wygląda bardzo marnie .Szkoda chłopaka - zawsze miał serducho do walki.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.02.2012, 16:51
Moskal zaplusował składem. Nunez będzie miał czas przemyśleć swoje wybryki na ławce. Paljic jest w katastrofalnej formie od początku sezonu, a kiedy Diaz pauzuje za kartki, to właśnie Lamey staje się naszą ostatnią deską ratunku. Sam deklarował, że może grać na obu stronach, chociaż preferuje grę na prawej.

Biton w końcu od 1 minuty. Należała mu się szansa. Obstawiam 2:0 dla nas.

Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiecie co się dzieje z Konradem Gołosiem ? Właśnie wypowiadał się na temat Patryka Małeckiego i wygląda bardzo marnie .Szkoda chłopaka - zawsze miał serducho do walki.
Dawno temu zakończył karierę, a teraz chyba pełni rolę trenera czy coś.
Mialem za duzy podpis. Teraz nie bede mial w ogole.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 26.02.2012, 16:56
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Moskal zaplusował składem. Nunez będzie miał czas przemyśleć swoje wybryki na ławce. Paljic jest w katastrofalnej formie od początku sezonu, a kiedy Diaz pauzuje za kartki, to właśnie Lamey staje się naszą ostatnią deską ratunku. Sam deklarował, że może grać na obu stronach, chociaż preferuje grę na prawej.

Biton w końcu od 1 minuty. Należała mu się szansa. Obstawiam 2:0 dla nas.

Dawno temu zakończył karierę, a teraz chyba pełni rolę trenera czy coś.
O zakończeniu przez niego kariery doskonale wiem ,jestem ciekaw co robi właśnie po zakończeniu przygody z nożna .

Dobra informacja - Biton od 1 minuty .Genkow faktycznie walczy ale dzisiaj nie potrzeba nam 3 defensywnych pomocników a napastnika z prawdziwego zdarzenia .
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.02.2012, 17:00
Zaczynamy zabawe - trzeba to wygrac, w koncu mecz na wlasnym stadionie
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Stary 26.02.2012, 17:23
Cholera, czasami prosi się o strzał sprzed 16, a my wciąż próbujemy chyba wejść z piłką do bramki.
Jak długo na Wawelu...
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 26.02.2012, 17:47
Krytykowany na tym forum Jirsak świetnie odciąża Czarka w odbiorze piłki.
Kontrolujemy grę, nie pozwalamy Koronie na wiele, ale znów za mało sytuacji (0 celnych strzałów...)
Oby Korona, chociaż jest dobrze przygotowana, opadła z sił w końcówce meczu i będziemy mieli więcej miejsca.
Kolejny mecz Jaliensa na solidnym poziomie, choć nie miał wiele pracy.

Myślę podobnie do Moskala - podczas meczu z Odense (2:1), zrobił dokładnie takie zmiany jakich oczekiwałem, a dziś wystawia Bitona i Jaliensa . Szkoda że nie ma dziś Ivicy, bo mógłby nam pomóc.
Ostatnio edytowane przez Boruc : 26.02.2012 o godz. 17:54.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 26.02.2012, 17:50
Kirm - człowiek widmo .Garguła jakby śniadanie nie zjadł bo co podanie na klepkę to za lekko .Póki co najlepsi na boisku Lamey i Jirsak .
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 26.02.2012, 17:52
najlepszy na boisku chyba Jirsak
najgorszy bez dwoch zdan Kirm

pozytywnie Lamey
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.02.2012, 17:58
My nie potrafimy zrobić akcji z drużyną, która podostrzy grę, zagra pressingiem lub z asekuracją. Nie ma u nas zmiany tempa gry, płynności, przyspieszenia...

Po drugie aż się prosi nie pchać środkiem tylko zmieniać skrzydła, strony. Jak tylo zrobiliśmy 1-2 akcje skrzydłami to coś się działo. Tylko bez skrzydłowych jestesmy skazani na dość schemtyczną grę. Stąd 0 strzałów na bramkę w Liege i po 45 minutach w Kielcach.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Stary 26.02.2012, 17:59
Mając w składzie Bitona musimy bardziej rozciągać grę i częściej dośrodkowywać. Biton bardzo często dochodzi do takich piłek i dobrze uderza. A najlepiej u nas dośrodkowuje Maor, który musi być wszędzie
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 26.02.2012, 17:59
Mocny napisał(a):Wyświetl post
najlepszy na boisku chyba Jirsak
najgorszy bez dwoch zdan Kirm

pozytywnie Lamey
Chyba inny mecz oglądamy .Jirsak ładnie gra z klepy przez co Wisła ma jako takie akcje z przodu .
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Stary 26.02.2012, 18:01
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Chyba inny mecz oglądamy .Jirsak ładnie gra z klepy przez co Wisła ma jako takie akcje z przodu .
On napisał, że Jirsak jest NAJLEPSZY na boisku...Więc? ;]
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Stary 26.02.2012, 18:06
Czekaj... no debil po prostu.
Jak długo na Wawelu...
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 26.02.2012, 18:07
Przepraszam, ale Czekaj jest idiotą.
Bez odbioru.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Stary 26.02.2012, 18:08
Nie no bez jaj...4 mecze 3 czerwa...
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.02.2012, 18:08
Czy gracze pokroju Nuneza czy Czekaja maja w głowie siano czy trociny?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów