The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2011, 15:00
nie chce sie z nikim klocic ,poprostu uwazam ze kazdy jezdzi jak warunki pozwalaja ,nie mozna mowic ze WARSZAWA jezdzi gorzej niz inne miasto ,ja tam spedzilem kilka tygodni codziennie jezdzilem przez pol miasta i po tygodniu zachowywalem sie jak oni bo inaczej sie nie da ,jak nie idziesz z pradem to stoisz albo jestes zawalidroga,powiem wam inaczej jak do mnie przyjechal kolega z mniejszej miejscowosci to mowil ,gorszych kierowcow niz w KRAKOWIE nie widzialem ...punkt widzenia od punktu siedzenia
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.11.2011, 14:53
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się. Zjeździłem autem z 20k km. ale takiego buractwa jak w Wawie to nie widziałem nigdzie. Nie daj boże, próbować pas zmienić. Nikt nie wpuści. Zwężenie? Jak się wepchniesz na chama to może. Spychanie na krawężnik i do rowu to normalka. Jedziesz, zmienia się na czerwone, a gość za Tobą ani myśli hamować. Piesi idą na zielonym, a kierowca trąbi. A najlepszy jest mój ukochany skręt z Al.Krakowskiej w stronę Jerozolimskich, pod pierwszym wiaduktem od strony Okęcia. Totalna wolna amerykanka. Z prawego pasa nagle ktoś skręca w lewo. Pas się kończy? To co... jedziemy przed siebie.
pozwolę się nie zgodzić.w Wawie jeżdzi duzo lepeij niż u nas.jest jedna zasada.szybko i zdecydownie.jak chcesz zmienić pas to to po prostu robisz a nie czekasz azz sie ktos zlituje.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
wierny27
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 14.11.2011, 23:22
Wiślacy mam problem ze swoja skoda felicja 1.3. gdy jadę powyżej 70 km/h zaczyna mi autem szarpać tak jak by paliwo nie dochodziło. Orientuje się może ktoś co może być powodem takiego zachowania samochodu?
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 15.11.2011, 07:48
pompa paliwa.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.11.2011, 10:42
Tak w temacie motoryzacyjnym ...

Wielki, czarny c...j w dupę s....... synowi co mi urwał lusterko pod Plazą na parkingu. Masz szczęście że Cie nie ma na monitoringu - życzę Ci twardego drzewa za zakrętem i warzywka do końca życia.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
piotrek1325
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.11.2011, 21:00
Polecacie jakiś komis samochodowy?
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.11.2011, 21:05
Auto-Komplet na Rondzie Czyżnyńskim. Vectra C kupiona rok temu z tego komisu, zero usterek, sprawdzany na ASO i wszystko co mowil sprzedawca bylo prawda, znajomy kupil tam passata i tak samo.

Generalnie komis to w ostateczności Lepiej giełda albo prywatnie
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
piotrek1325
Senior Member

Stary 28.11.2011, 21:22
Właśnie giełde jakoś podobno nie do końca, bo że niby ludzie w kulki lecą często tam...a w komisie podobno nie mogą nic ukrywać bo potem łatwo dojść tego że Cie oszukali .
No a że prywatnie to wiadomo że najlepiej.
http://otomoto.pl/fiat-punto-C21872277.html#description
powiedzcie mi co o takim aucie myślicie opłaca się kupić cenowo ?
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 15.12.2011, 12:56
jakies opinie na temat focusa mk 1 1.6 benzyna ,docelowo do zagazowania
.....
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.12.2011, 16:04
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
nie jezdzę benzyną więc żadnym autorytetem nie jestem.ale często czytam "motor" i pamietam artykul w którym napisane było,że benzynowki forda bardzo źle znoszą gaz.chodzilo o inne konstrukcje tłoków czy cos takiego.
natomiast co do samego focusa....w dwa lata zrobilem 170 tyś km i powiem szczerze ,że jestem milo zaskoczzony..na prawdę praktycznie bezawaryjne samochód.znajomi mają różne vw od nowosci i z przebiegami okolo 40 tys częsciej bywają w serwisie niz ja.
Ostatnio edytowane przez picasso : 15.12.2011 o godz. 16:07.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.12.2011, 21:56
Co do giełdy to tacy sami handlorze jak w komisach,nawet gorsi.
Wiekszosc osob na rybitwach to handlarze,czasem osoba prywatna.
Najlepiej szukac autka na otomoto/allegro od osoby prywatnej i tu juz jest wyscig jak faktycznie autko jest zadbane i godne polecenia.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 16.12.2011, 01:02
szukam na tych serwisach co napisales, potrzebuje autka do 13 tys z opcja zagazowania ,ma sluzyc jako transport do pracy ,Jak macie jakies sugestie to z checia poczytam
myslalem tez o ibizie II lft lub jakies porysowanej III
.....
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.12.2011, 08:01
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobre auto z bardzo słabą blachą, jeśli to cię nie przeraża to godne polecenia, ale z gazem to on się nie kocha. Da się zagazować ale opinie są takie że ludzie mają z tym problemy.

1.6 to jedyny rozsądny wybór, 1.4 za słabe. 1.8 pali więcej a jakoś nie jest dynamiczniejsze. 2.0 zapiernicza ale niestety pali jeszcze więcej.

Diesle jak to w Fordzie, w jednym padają wtryski, w drugim pompy.

Jak do gazu to z tego co pamiętam 1.8 przez swoją konstrukcję będzie lepsze niż 1.6, ale tutaj mogę się mylić.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.12.2011, 08:16
Mam do sprzedania VECTRE C-GTS 2.2 TD 2004 (99 000 km) + opony letnie (Michelin Primacy HP) na aluminiowych obręczach+ opony zimowe na stalowych felgach+ bagażnik na narty Thule.
Bezwypadkowy - serwisowany w Marimex w Krakowie. Wszystkie przeglądy i części oryginalne.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Stary 20.12.2011, 13:31
Pawnowie,

jestem laikiem - Alfa Romeo 156 JTD, po wlozeniu kluczyka i przekreceniu samochod nie reaguje - nie wlaczaja sie kontrolki, rozrusznik nie kreci - od czego zaczac sprawdzanie? aku, bateria od kluczyka, zrabana stacyjka czy cos innego?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 20.12.2011, 14:15
Akumulator
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.12.2011, 14:26
Panowie potrzebuje sprawdzony serwis z geometrią kół, Jak najbliżej Bronowic.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 20.12.2011, 14:49
Sprawdzony i bardzo polecany (przeze mnie też) jest ale do Bronowic kawałek ... na Mogilskiej za wiaduktem jadąc od centrum - dokładnie naprzeciw policji - garaże wzdłuż nasypu kolejowego.

Gość ma sprzęt wypasiony i do tego ceny średnie krakowskie.
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.12.2011, 14:50
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Sprawdzony i bardzo polecany (przeze mnie też) jest ale do Bronowic kawałek ... na Mogilskiej za wiaduktem jadąc od centrum - dokładnie naprzeciw policji - garaże wzdłuż nasypu kolejowego.

Gość ma sprzęt wypasiony i do tego ceny średnie krakowskie.
Dzięki, a masz jakiś kontakt? Wolałbym przedzwonić czy ma czas niż dymać połowe Krakowa, z góry dzięki !

Edit: Mogilska 114?
Ostatnio edytowane przez WislakWiDoK : 20.12.2011 o godz. 14:58.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
mario79
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 20.12.2011, 16:15
Radwi napisał(a):Wyświetl post
Pawnowie,

jestem laikiem - Alfa Romeo 156 JTD, po wlozeniu kluczyka i przekreceniu samochod nie reaguje - nie wlaczaja sie kontrolki, rozrusznik nie kreci - od czego zaczac sprawdzanie? aku, bateria od kluczyka, zrabana stacyjka czy cos innego?

Na 99.9% to padł akumulator,spróbuj go naładować na nowo.

a tu masz adres stronki gdzie znajdziesz wiele ciekawych rzeczy na temat Alfy

http://www.forum.alfaholicy.org/
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.12.2011, 21:11
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Co do giełdy to tacy sami handlorze jak w komisach,nawet gorsi.
Wiekszosc osob na rybitwach to handlarze,czasem osoba prywatna.
Najlepiej szukac autka na otomoto/allegro od osoby prywatnej i tu juz jest wyscig jak faktycznie autko jest zadbane i godne polecenia.
powiem wam jak ciekawostke szukalem we wrześniu 3 letniego PASSATA B6 KOMBI ,NA ALLLEGRO I na innych serwisach przewalaja sie tego tony ,majac znajomosci w serwisie na ZAKOPIANCE sprawdzilem przez miesiac około 20 ceny wachaly sie za ten sam rocznik silnik itp o 10 tys ,ale auta dobrego nie znalazłem ,same sprowadzane zlomy ,doszlem do oczywistego wniosku kto sprzedaje 3 letnie auto ? albo bogata osoba i idą po znajomosci albo handlarze którzy sprowadzaja zlomy
w koncu kupilem nowe auto w serwisie z jazd probnych ale inny model ,tak wiec 3 letnie auto bardzo ciężko jest kupić
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 20.12.2011, 21:44
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
powiem wam jak ciekawostke szukalem we wrześniu 3 letniego PASSATA B6 KOMBI ,NA ALLLEGRO I na innych serwisach przewalaja sie tego tony ,majac znajomosci w serwisie na ZAKOPIANCE sprawdzilem przez miesiac około 20 ceny wachaly sie za ten sam rocznik silnik itp o 10 tys ,ale auta dobrego nie znalazłem ,same sprowadzane zlomy ,doszlem do oczywistego wniosku kto sprzedaje 3 letnie auto ? albo bogata osoba i idą po znajomosci albo handlarze którzy sprowadzaja zlomy
w koncu kupilem nowe auto w serwisie z jazd probnych ale inny model ,tak wiec 3 letnie auto bardzo ciężko jest kupić
Pracuje w salonie i potwierdzam zadbanych 3 latków mamy bardzo mało. A jeśli już są to w cenach sporo wyższych niż "rynkowe" Jeśli już to szukać od osoby prywatnej 5 lata który po gwarancji był regularnie serwisowany.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 21.12.2011, 00:34
WislakWiDoK napisał(a):Wyświetl post
Dzięki, a masz jakiś kontakt? Wolałbym przedzwonić czy ma czas niż dymać połowe Krakowa, z góry dzięki !

Edit: Mogilska 114?

Tak- 114 - ten adres. Nie mam numeru telefonu ale gdzieś kiedyś w sieci znalazłem - ogólnie gość był zawsze zawalony robotą i tak 2-3 dni naprzód minimum.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.12.2011, 21:29
Mam pytanie moje autko to Opel Vectra B 1.6.16V Chciałbym zresetować w nim komputer wyczytałem, że wystarczy odpiąć klamry i połączyć je drutem.Teraz pytanie jak zresetuje komputer to zresetuje się też immobilizer?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 29.12.2011, 22:18
Po takim hard-resecie możesz mieć niezłe cuda potem w aucie - zwłaszcza w Viki.

Podjedź do chłopaków od Opla na Dąbie (Stoczniowców) - czteropak piwa albo szeroki uśmiech i zrobią to w 1 minutę
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 30.12.2011, 06:52
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie moje autko to Opel Vectra B 1.6.16V Chciałbym zresetować w nim komputer wyczytałem, że wystarczy odpiąć klamry i połączyć je drutem.Teraz pytanie jak zresetuje komputer to zresetuje się też immobilizer?
W Oplach reset robisz tak, że odpinasz klemy na co najmniej 15 minut a najlepiej na noc.
Ostatnio edytowane przez adam_09 : 30.12.2011 o godz. 06:56.
Odpowiedz cytując
piotrek1325
Senior Member

Stary 04.01.2012, 11:43
Potrzebuje na wczoraj opini o MATIZIE jeśli ktoś mial lub coś słyszał piszcie
Odpowiedz cytując
zolwik
Senior Member

Stary 04.01.2012, 13:43
Matiz
Potrzebujesz sie bujac po taniosci i hu****m autem to kupuj
W tej cenie kupisz duzo lepsze auto, a nawet jak bardzo lubisz daewoo to kup lanosa, albo nexie
Odpowiedz cytując
piotrek1325
Senior Member

Stary 04.01.2012, 14:00
To będzie pierwsze auto, chodzi o tanie niskie w utrzymaniu. Bo nie będę miał na kogo wziąć ubezpieczenia a przez to wiadomo musze zapłacić sporą kasę ubezpieczycielowi a im mniejszy silnik tym mniej zapłacę...
Odpowiedz cytując
zolwik
Senior Member

Stary 04.01.2012, 14:27
W takim wypadku cos z colta, albo suzuki swift - pozory myla, fajnie sie tym pudelkiem jezdzi.
A sa jak nie to CC sport albo Seicento, od 900ccm juz fajnie idzie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów