The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2011, 22:11
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Dałbyś chociaż tydzień na zapomnienie wszelkich okoliczności gry obu drużyn, a nie już jedziesz z kolejną legendą.

Ale niech będzie - my awansowaliśmy fartem, mieliśmy beznadziejnych przeciwników, mamy fatalny bilans, jeden albo i dwóch naszych rywali olało LE - bo przecież nie tylko Rapid (!), ale i Hapoel.
To Ty nie doszukuj się w moich wpisach rzeczy, których tam nie ma.

Wy - wyrwaliście awans nieziemsko zmobilizowanym drużynom, weszliście wyłącznie dzięki umiejętnościom.
Wygraliśmy z turystyczną ekipą Twente i drwalami z Danii. Natomiast zwycięstwo z Fulham było sporym sukcesem, bo Angole przez tydzień wylewali żale na sędziego w ichniejszych mediach. Bardzo ich to zabolało.

A teraz poważnie. Prośba o pochylenie się nad każdym słowem. Szczerze Wam gratuluje awansu, bo jest czego. Awans to sukces. Nawet mnie to nie frustruje, bo może dzięki temu nie awansujecie za rok do pucharów albo chociaż Moskal utrzyma posadę. Będą więc dla mnie korzyści.
Zobaczymy.

Ale bez kitu nie porównuj mi nawet na swoim forum romantycznego, pełnego niesamowitych uniesień awansu Legii po 4 kolejkach, po prostu wyrwanego niesamowitą ambicją drużynom lepszym od Legii do Waszego awansu w stylu.... niemieckim.
W jakim sensie lepszym? Serio pytam, bo nie rozumiem? Hapoel i Rapid to kluby lepsze od Legii? Mają wyższy budżet? Lepszy stadion? Lepszych piłkarzy? Oglądałem przecież wasze mecze i naprawdę nie widziałem w Rapidzie i Hapoelu żadnego piłkarza, który by zapadł w pamięć. Żadnego Janko czy Dempsey'a. A już najlepsze jest stwierdzenie o Rapidzie, którego dwa razy zlaliście, będąc drużyną o dwie klasy lepszą.

Albo daj tydzień ludziom na zapomnienie o tym, że gdy graliście w Danii to Odense było w mega dołku, gdy graliście u siebie z Twente to to grało 5 czy 6 rezerwowymi (notabene jak my dziś) i miało pewne rozstawienie w 1/16, a w meczu z Fulham narodziliście się na nowo po zachowaniu sędziego, który dla kogoś mającego w dupie to spotkanie, po prostu zepsuł mecz, a Odense jest nastawione na rynek wyspiarski i miało tam coś do udowodnienia w.... swoim kraju.
Ależ to wszystko prawda! Tylko że szczęściu trzeba pomóc i my to zrobiliśmy. Amika też zrobiła sukces w LE nie dlatego, że Juve wystawiło najsilniejszą pakę, a MC gryzło trawę przez 180 minut dwumeczu.

(...) Ale nie pieprz mi proszę głupot (i nie dawaj za to bana tylko zrozum, że jak napiszę kulturalnie 'mylisz się' to do Ciebie nie dotrze), że Wasz awans jest fajniejszy, ładniejszy, godniejszy, zacniejszy, bardziej zasłużony czy po prostu jest większym sukcesem.
Drogi Kolego: nasz awans jest fajniejszy - co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Dla nas fajniejszy. Przykro mi, że tak to odbierasz

Co do miary sukcesu - tu sprawa jest prosta. Wisła i Legia wyszły z grupy, wygrawszy 3 mecze i 3 przegrawszy. Natomiast my pokonaliśmy solidny klub angielski i holenderski oraz ogórasów z Danii. Wy - 2 razy solidny klub rumuński i raz ogórasów z Izraela. Moim zdaniem Twente i Fulham są jednak silniejszym i bardziej prestiżowym rywalem, niż Rapid. Ale szanuję Twoje zdanie w tej kwestii

Nie, nie jest. Jest wymęczony, farciarski.
Oczywiście - jak każdy sukces osiągnięty przez polski klub w europejskich pucharach w ostatnim czasie. Musimy liczyć na farta, zlekceważenie nas przez rywala, pogodę i przychylność sędziego. Albo szczęśliwe losowanie w grupie i dołek formy u rywali.

Nawet pisanie, że nasze występy w tym roku są porównywalne to kłamstwo. Nie są.
Tu masz rację, ale to nie kłamstwo, tylko uprzejmość. Skoro się jednak prosisz, to odpowiem: faktycznie, takiej kichy w tym roku w lidze jak Wy to jednak nie zagraliśmy. Ledwie co drugi wygrany mecz, a co trzeci przegrany. Taki był dla Was ten rok w lidze.

Wszystko rozumiem. Mieliście słabą rundę i teraz po sukcesie łapiecie powietrze. Ale nie przesadzaj w drugą stronę. (...) Ośmieszasz tamte wyniki niepotrzebnie się teraz napinając jak dzieciak i krzycząc kolejny raz, że znowu graliście w pucharach najlepiej.
Otóż nie graliście. Nie oszukuj.
Nie wiem, gdzie tak napisałem... Nasz megafartowny awans to niesłychanie miły prezent pod choinkę, co nie zmienia faktu że derby zostały przegrane, a przez jakieś 80% meczów na jesieni graliśmy pytę.

Moja uwaga powiązana jest tylko z wcześniejszym postem z wątku ekstraklasowego, w którym stwierdzam, że:
1. "sukcesy" Legii i Wisły w 2011 roku są porównywalne (awans z grupy LE, MP i PP);
2. rozstrzyganie plebiscytu na najlepszą drużynę 2011 w oparciu o rezultaty niepełnej rundy jesiennej (bez brania pod uwagę wiosny) i bez czekania na ostatnie mecze w LE ośmiesza organizatorów tego plebiscytu
3. tytuł drużyny roku należy się nie Wiśle ani Legii, a Śląskowi, który zwyczajnie grał w 2011 najlepiej.

Serdecznie pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 15.12.2011, 22:19
killzone napisał(a):Wyświetl post
Levadia, Karabach. Mam dalej przypominac?
Wyście wtedy w ogóle nie grali, więc nie masz co przypominac.

No wiesz, my go wywalczylismy ponad miesiac temu na 2 mecze przed koncem. Fakt, to napewno wiekszy fuks niz bramka zdobyta cycami w 93 minucie ostatniego meczu w Londynie po zmarnowanej setce Anglików na 3:1 15 sekund wczesniej.
Tylko że punktów tyle samo zdobyliście co my, tyle ze wczesniej. A punkty do rankingu to się same zdobywają więc można olać mecz z Hapoelem mimo że to ostani mecz w sezonie. Po co komu 140 tys € i 2 pkt do rankingu, przecież Legia to bogaty klub i zawsze jest rozstawiona.

Slabych rumunów? A to ciekawe w takim razie kim jest lider naszej ekstraklasay ktory nawet tym słabym rumunom ktorzy nic nie graja, nie podskoczył
Czyli teraz zasłaniasz sie Śląskiem. Bo Śląsk to gra super piłkę szczególnie w meczu z Rumunami. Chyba nie wiesz oczym piszesz Śląs jest obecnie słabą drużyną a jego mistrzostwo na dzień dzisiejszy oznaczałoby odpadnięcie z pucharow daleko prezd LM

Jakiś Metalist? Uwazaj bo wykraczesz i wy pojedziecie do Charkowa. Bedzie taki sam "jakis" Metalist, jak "jakiś" Apoel.
Dokładnie wiem jaki dobry jest teraz Metalist i dlatego wam go życze

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Wy - 2 razy solidny klub rumuński i raz ogórasów z Izraela. Moim zdaniem Twente i Fulham są jednak silniejszym i bardziej prestiżowym rywalem, niż Rapid. Ale szanuję Twoje zdanie w tej kwestii.
Nie pisz o rumuńskim zespole "solidna drużyna" a o tym azjatyckim zespole "ogórasy", skoro tabela wygląda zupełnie inaczej. Rapid w następnym sezonie będzie miał ranking gorszy od Legii i Wisły więc nie mozna pisać o solidnej drużynie
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 15.12.2011 o godz. 22:37.
Odpowiedz cytując
jutro
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 15.12.2011, 22:29
Legia przegrałam i to jest fakt, nie ma co dyskutować.
Jestem kibicem Wisełki, ciesze się, że awansowaliśmy ale pisanie że Legia dała d... nie ma sensu, co to że ktoś kibicuje Wiśle już nie może powiedzieć, że Legia zasłużyła na awans?
Otóż powiem, że zasłużyła bo grała dobrze we wcześniejszych meczach w LE.

Po drugie primo, życzycie im Metalista Jak już to może sobie byśmy sobie go życzyli. Na papierze nie jest najsilniejszy i o to chodzi. Chyba chcemy zajść jak najwyżej w tej LE co nie? Nie rozumiem tekstów w stylu chcemy MU albo MC, i co mamy dostać w d... jak w spotkaniach z Twente i Fulham? Tyle, że u nas już nie było by tak kolorowo jak z zespołami wspomnianymi wcześniej. Ja chce słabego rywala po to żeby zajść jak najdalej a nie zobaczyć MU na R22 i pożegnać się z pucharami. Na nich to możemy trafić w późniejszej fazie a na razie to życzmy sobie wszyscy teoretycznie słabego rywala żeby powalczyć i grać jak najdłużej w LE. Nie traktujmy tego awansu jako czegoś co dostaliśmy od losu i nie wykorzystajmy tego. To nie ma być tak jak znajdziesz na ulicy 10zł i od razu wydasz bo uważasz że znalazłem to mogę wydać.
Dziękuje
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 15.12.2011, 22:32
Metalista nam nie życze, chłopy mają jaja ze stali,nie odpuszczą za nic byłoby ciężko.Wschodni kierunek słaby i obawiałbym się,że i my i Legia w dupe byśmy zerwali.Chociaz nigdy nie wiesz o czym wczoraj się przekonałem
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.12.2011, 22:40
jutro napisał(a):Wyświetl post
Legia przegrałam i to jest fakt, nie ma co dyskutować.
Jestem kibicem Wisełki, ciesze się, że awansowaliśmy ale pisanie że Legia dała d... nie ma sensu, co to że ktoś kibicuje Wiśle już nie może powiedzieć, że Legia zasłużyła na awans?
Otóż powiem, że zasłużyła bo grała dobrze we wcześniejszych meczach w LE.

Po drugie primo, życzycie im Metalista Jak już to może sobie byśmy sobie go życzyli. Na papierze nie jest najsilniejszy i o to chodzi. Chyba chcemy zajść jak najwyżej w tej LE co nie? Nie rozumiem tekstów w stylu chcemy MU albo MC, i co mamy dostać w d... jak w spotkaniach z Twente i Fulham? Tyle, że u nas już nie było by tak kolorowo jak z zespołami wspomnianymi wcześniej. Ja chce słabego rywala po to żeby zajść jak najdalej a nie zobaczyć MU na R22 i pożegnać się z pucharami. Na nich to możemy trafić w późniejszej fazie a na razie to życzmy sobie wszyscy teoretycznie słabego rywala żeby powalczyć i grać jak najdłużej w LE. Nie traktujmy tego awansu jako czegoś co dostaliśmy od losu i nie wykorzystajmy tego. To nie ma być tak jak znajdziesz na ulicy 10zł i od razu wydasz bo uważasz że znalazłem to mogę wydać.
Dziękuje
Przecież taki Metalist najprawdopodobniej by nas rozniósł w pył a byłoby gadanie że jacyś frajerzy z Ukrainy nas rozklepali. Wstyd. Popatrz na tabele ukraińskiej, ich ostatnie wyniki (ogranie Szachtara na wyjeździe) i powiedz czy nie wydaje ci się że jest to zespół na poziomie Szachtara? I teraz odpowiedz sobie co z nami mógłbym zrobić Szachtar.

Wylosowanie Charkowa to najgorsze co może się przytrafić. Bo ani na biletach się nie zarobi, ani wyjazd nieciekawy a pewnie koniec przygody z pucharami.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.12.2011, 22:43
Dałbyś chociaż tydzień na zapomnienie wszelkich okoliczności gry obu drużyn, a nie już jedziesz z kolejną legendą.

Ale niech będzie - my awansowaliśmy fartem, mieliśmy beznadziejnych przeciwników, mamy fatalny bilans, jeden albo i dwóch naszych rywali olało LE - bo przecież nie tylko Rapid (!), ale i Hapoel.

Wy - wyrwaliście awans nieziemsko zmobilizowanym drużynom, weszliście wyłącznie dzięki umiejętnościom.

A teraz poważnie. Prośba o pochylenie się nad każdym słowem. Szczerze Wam gratuluje awansu, bo jest czego. Awans to sukces. Nawet mnie to nie frustruje, bo może dzięki temu nie awansujecie za rok do pucharów albo chociaż Moskal utrzyma posadę. Będą więc dla mnie korzyści.

Ale bez kitu nie porównuj mi nawet na swoim forum romantycznego, pełnego niesamowitych uniesień awansu Legii po 4 kolejkach, po prostu wyrwanego niesamowitą ambicją drużynom lepszym od Legii do Waszego awansu w stylu.... niemieckim.

Albo daj tydzień ludziom na zapomnienie o tym, że gdy graliście w Danii to Odense było w mega dołku, gdy graliście u siebie z Twente to to grało 5 czy 6 rezerwowymi (notabene jak my dziś) i miało pewne rozstawienie w 1/16, a w meczu z Fulham narodziliście się na nowo po zachowaniu sędziego, który dla kogoś mającego w dupie to spotkanie, po prostu zepsuł mecz, a Odense jest nastawione na rynek wyspiarski i miało tam coś do udowodnienia w.... swoim kraju.

Owszem - szczerze gratuluje i nie pisałbym nic więcej, bo nawet z sędzią czy rezerwami grać trzeba umieć i to też zasługuje na pochwałę. Ale nie pieprz mi proszę głupot (i nie dawaj za to bana tylko zrozum, że jak napiszę kulturalnie 'mylisz się' to do Ciebie nie dotrze), że Wasz awans jest fajniejszy, ładniejszy, godniejszy, zacniejszy, bardziej zasłużony czy po prostu jest większym sukcesem.

Nie, nie jest. Jest wymęczony, farciarski. Ale jest - gratuluję Wam i zaznaczam ostatni raz, że nie pisałbym o nim nic negatywnego, gdybyś nie opowiadał kolejnej bajeczki o tym jak Wisła grała, a Legia farciarsko dała radę ze słabszymi. Poza tym nie można nie pamiętać jak my się dostaliśmy do LE, a jak Wy. Nawet pisanie, że nasze występy w tym roku są porównywalne to kłamstwo. Nie są.

Wszystko rozumiem. Mieliście słabą rundę i teraz po sukcesie łapiecie powietrze. Ale nie przesadzaj w drugą stronę. Poważnie. Obaj tyle lat kibicujemy swoim drużynom, widzieliśmy wiele świetnych sezonów Wisły (również w pucharach). Ośmieszasz tamte wyniki niepotrzebnie się teraz napinając jak dzieciak i krzycząc kolejny raz, że znowu graliście w pucharach najlepiej.

Ja ogolnie sie oczywiscie zgadzam, ze awans Wisly nie byl w najlepszym stylu, ale skoro juz takie rzeczy wypisujesz, to dla rownowagi warto dodac, ze w Bukareszcie sedzia tez popsul mecz nie dyktujac przy stanie 0:0 karnego po faulu Wawrzyniaka. I owszem, Twente zagralo w Krakowie bez kllku podstawowych pilkarzy, ale podobnie bylo z PSV w Warszawie, a mimo to Legia nie miala absolutnie nic do powiedzenia. Szkoda tez, ze w rewanzu Spartak zlekcewazyl was do tego stopnia, iz pozwolil sobie na posadzenie na lawie swoich najgrozniejszych zawodnikow (Welliton, Ari), bo akurat w weekend mieli derby z CSKA. Na koniec ciekawi mnie jakie wyniki osiagnelaby wasza druzyna, gdyby w najwazniejszych spotkaniach zabaklo jej tak jak Wisle kluczowych dla ofensywy pilkarzy, dajmy na to Radovica i Ljubojiu ? Jedno w czym w zdecydowany sposob biliscie Wisle w tych rozgrywkach, to poukladana gra obronna, bez tak katastroficznych bledow jakie popelniali u nas Pastor czy Jaliens, z drugiej strony takie murowanie bramy jak w Eidhoven, bez chyba jednego celnego strzalu na bramke do najprzyjemniejszych rzeczy do ogladania nie nalezy.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 15.12.2011 o godz. 22:51.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.12.2011, 22:51
...Ale bez kitu nie porównuj mi nawet na swoim forum romantycznego, pełnego niesamowitych uniesień awansu Legii po 4 kolejkach, po prostu wyrwanego niesamowitą ambicją drużynom lepszym od Legii do Waszego awansu w stylu.... niemieckim.

Albo daj tydzień ludziom na zapomnienie o tym, że gdy graliście w Danii to Odense było w mega dołku, gdy graliście u siebie z Twente to to grało 5 czy 6 rezerwowymi (notabene jak my dziś) i miało pewne rozstawienie w 1/16...

Nie oszukuj.
Nie wdając się w szczegółową dyskusję (bo wydaje mi się że sama w sobie jest ona zabawna) na temat wyższości awansu Legii nad awansem Wisły (albo na odwrót) to aż żal nie pochylic sie nad takimi kwiatkami :
"....romantycznego, pełnego niesamowitych uniesień awansu Legii po 4 kolejkach, po prostu wyrwanego niesamowitą ambicją drużynom lepszym od Legii..."
Tak sobie myślę że gdybyś zapisał to wierszem to miałbyś szansę unieść się jeszcze bardziej . Tylko w tym uniesieniu nie zapominaj o zwieraczach co by kleksa nie było .
"...że gdy graliście w Danii to Odense było w mega dołku, gdy graliście u siebie z Twente to to grało 5 czy 6 rezerwowymi (notabene jak my dziś) i miało pewne rozstawienie w 1/16..."
Ciekawe tylko że to bedące w dołku Odense w dwa tygodnie później zremisowało z Fulham (które było świeżo po pokonaniu Liverpoolu) w Londynie. A jeśli chodzi o Twente i rezerwowych to przypomnij mi prosze jaki był wynik meczu w Warszawie w którym zagraliście przeciwko rezerwom PSV mającym dodatkowo pewny awans?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 15.12.2011 o godz. 23:18.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 15.12.2011, 22:52

Owszem - szczerze gratuluje i nie pisałbym nic więcej, bo nawet z sędzią czy rezerwami grać trzeba umieć i to też zasługuje na pochwałę. Ale nie pieprz mi proszę głupot (i nie dawaj za to bana tylko zrozum, że jak napiszę kulturalnie 'mylisz się' to do Ciebie nie dotrze), że Wasz awans jest fajniejszy, ładniejszy, godniejszy, zacniejszy, bardziej zasłużony czy po prostu jest większym sukcesem.

Nie, nie jest. Jest wymęczony, farciarski. Ale jest - gratuluję Wam i zaznaczam ostatni raz, że nie pisałbym o nim nic negatywnego, gdybyś nie opowiadał kolejnej bajeczki o tym jak Wisła grała, a Legia farciarsko dała radę ze słabszymi. Poza tym nie można nie pamiętać jak my się dostaliśmy do LE, a jak Wy. Nawet pisanie, że nasze występy w tym roku są porównywalne to kłamstwo. Nie są.

Wszystko rozumiem. Mieliście słabą rundę i teraz po sukcesie łapiecie powietrze. Ale nie przesadzaj w drugą stronę. Poważnie. Obaj tyle lat kibicujemy swoim drużynom, widzieliśmy wiele świetnych sezonów Wisły (również w pucharach). Ośmieszasz tamte wyniki niepotrzebnie się teraz napinając jak dzieciak i krzycząc kolejny raz, że znowu graliście w pucharach najlepiej.

Wy za to już żyjecie swoją legendą.

Nikt nie pamięta braku karnego w Moskwie
Nikt nie pamięta Cudu w Moskwie w 90 minucie
Nikt nie pamięta murowania bramki w Eindhoven
Nikt nie pamięta żenującej pierwszej połowy z Żydami
Nikt nie pamięta że 30 sekund przed bramką Radovica na 3-2 Hapoel miał 100% sytuacje
Nikt nie pamięta braku karnego w Bukareszcie za faul Wawrzyniaka
Nikt nie pamięta blamażu z PSV.

Wszystko cacy. Przeszliście jak walec po tej grupie. Było to dla was czystą formalnością i prawdziwa gra zacznie się od ćwierćfinału.
Wy mieliście więcej farta/formy w pierwszych meczach, my w ostatnich. Tak to się niewiele się różnimy.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 15.12.2011, 22:55
Obie druzyny awansowaly a Wy jak zwykle musicie sie pruc wiedzac ze jedna strona nie przekona drugiej...

Fakty sa takie :

1) Legia zagrala dzisiaj w dosc rezerwowym skladzie bo mecz byl O NIC. Tak, mimo ze punkty to jednak o nic. Jak zaprezentowali sie zmiennicy to juz inna bajka. Widac ze cisnienia na ten mecz nie bylo, to raczej byla wycieczka. Zle to swiadczy o zawodnikach i trenerze - takie jest moje zdanie.

2) Wisla awansowala szczesliwie - Szczescie czasami jest potrzebne Gratulacje. Kto bedzie pamietac za 10 lat w jakich okolicznosciach?

Temat uwazam za zakonczony i lepiej isc po prostu cos konstruktywnego zrobic

Rozumiem ze kibicujecie Wisle ale kilku z Was po prostu przepraszam ze to napisze... ma problemy ze soba

Mam nadzieje ze jak na spokojnie poczytacie swoje "madrosci" to bedzie Wam wstyd

PS: No i znowu zanim wyslalem post pojawily sie juz 3 " mondre inaczej " wypowiedzi. Jestescie niereformowalni

Pamietajcie bracia po szalu : Wisla jest najlepsza i jesli masz inne zdanie to jestes wiesz kim
Ostatnio edytowane przez kreseq : 15.12.2011 o godz. 22:59.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.12.2011, 23:00
kreseq napisał(a):Wyświetl post

Mam nadzieje ze jak na spokojnie poczytacie swoje "madrosci" to bedzie Wam wstyd

O to to to!

Ja bym zaczął od:
http://forum.legionisci.com/showthre...873#post918873
I potem też się zawstydził.

Pamiętasz kto był w 2005 oraz np. w 2009 roku drugi w lidze? Bo szczerze ja nie u mnie to wali. Bo w piłce ktoś dawno wymyślił że liczą się punkty.
A poza tym jak czytam Twoich kumpli że awansowaliście w powalającym stylu to też mnie to powala - ze śmiechu
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 15.12.2011, 23:02
Cieszmy się Panowie, że polska piłka zmierza ku lepszemu, a nie licytujmy się jak dzieciaki.

Mamy najlepszych kibiców w Europie, doszły nowoczesne stadiony, będzie Euro, budzety rosną...wykorzystajmy tą szansę!
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 15.12.2011, 23:04

Pamietajcie bracia po szalu : Wisla jest najlepsza i jesli masz inne zdanie to jestes wiesz kim
i tej wersji sie trzymajmy
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 15.12.2011, 23:04
Awansowalismy po 4 meczach w LE w ktorej nie gralismy wczesniej wiec uwazam ze w dobrym stylu. Wszedzie sa trolle i tego nie zmienisz. Ja na swoim forum widze ich, Ty na swoim tez ?

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
mkp13
Member

Od: 07.2010

Stary 15.12.2011, 23:09

2) Wisla awansowala szczesliwie - Szczescie czasami jest potrzebne Gratulacje. Kto bedzie pamietac za 10 lat w jakich okolicznosciach?
Oj nie mów, akurat taki awans pamięta się na lata. "Druga Saragossa" - może akurat coś Ci powie Dalej we wspomnieniach tamten awans trwa.
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Stary 15.12.2011, 23:12
0 22 pocisnął tymi romansami grubo.Traktuję to jako zachowanie dystansu do całej przepychanki.Miazga to co zrobiliśmy do spóly z Odense wczoraj,dla Polski dobrze,że Legia weszła,a frajerzy są totalni bo zamiast przyłożyć sie na ostatni mecz przed 2 miesiącami przerwy to dostają w dupe i tracą cenne punkty do rankingu,których raczej nie zdobędą ogrywając Widzew.Frajerstwo Pana Maćka,nie rozumiem.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 15.12.2011, 23:17
adas123 napisał(a):Wyświetl post
Legia weszła,a frajerzy są totalni bo zamiast przyłożyć sie na ostatni mecz przed 2 miesiącami przerwy to dostają w dupe i tracą cenne punkty do rankingu,których raczej nie zdobędą ogrywając Widzew.Frajerstwo Pana Maćka,nie rozumiem.
A najlepsze w tym wszystkim że oni tego nie rozumieją. Mówią o odpuszczaniu meczów ważnych nie tylko dla Legii ale i dla Polski ze względu na rankingii obu państw. Ponadto to ich ostatni mecz w sezonie i tak naprawdę nie odpusczanie nie ma celu, bo niby na co będą sie spinać? Na runde wiosenną?
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 15.12.2011, 23:29
Wyjaśnijmy sobie jedno - piłkarze i trenerzy, właściwie wszędzie na świecie, rankingi mają w dupie i nie jest to raczej żadna skuteczna forma mobilizacji. No, może gdyby dwa, trzy kraje łeb w łeb walczyły o 15 miejsce w rankingu, to sytuacja byłaby nieco inna, ale póki co nasza liga potrzebuje jeszcze czterech takich sezonów z rzędu, żeby o czymś podobnym myśleć. Czy to jest realne, to zobaczymy.

Druga kwestia. Na pewno wyżej trzeba cenić awans Wisły, bo rywale byli wyżej notowani, niż ci, przeciwko którym grała Legia. Chociaż takie Twente jest na pewno słabsze od PSV, a z tego co miałem okazję się dowiedzieć, to PSV ma również ZDECYDOWANIE równiejszą, lepszą szeroką kadrę, podczas gdy Twente ma 13-14 naprawdę dobrej klasy piłkarzy, reszta to półka niżej. Tak że nieco inaczej trzeba traktować mecz Legia - PSV, niż mecz Wisła - Twente. Szczególnie, że PSV walczyło wtedy jeszcze z Legią o pierwsze miejsce w grupie.

Trzecia kwestia. Dorobek 9 punktów obu ekip jest oczywiście równy matematycznie, natomiast nie da się nie zauważyć, że gdyby trzeba było, to Legia te dwa ostatnie mecze rozegrałaby inaczej - po pierwsze, nie zagraliby otwartego futbolu przeciwko PSV, czym ułatwili im to zwycięstwo, po drugie, zagraliby zupełnie z inną mobilizacją i w innym zestawieniu przeciwko Haopelowi.

Ale tak jak mówiłem, Legia grupę miała łatwiejszą, niż Wisła co wykorzystała w pierwszych czterech spotkaniach, oczywiście dla rankingu szkoda, że w następnych trochę położyła na nie lachę. I wyeliminowanie Fulham przez Wisłę, zupełnie poważnie traktującego szansę odniesienia sukcesu w LE, to na pewno większy sukces. Niemniej jednak osobiście, na chłodno, wydaje mi się, że Legia to zrobiła w nieco lepszym stylu, wszak jako jedna z pierwszych ze wszystkich ekip LE, podczas gdy Wisła dużo zawdzięcza szczęśliwej bramce w 93 minucie meczu dwóch swoich rywali. Docenić należy też wyeliminowanie przez Legię dwóch bardzo silnych ekip w kwalifikacjach, z dużo silniejszych lig.

Generalnie temat zbędny do rozwijania, bo każdy ma swoje racje i obie racje tak naprawdę są prawidłowe, dlatego w tej dyskusji nikt do niczego sensownego nie dojdzie.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.12.2011, 23:32
1) Legia zagrala dzisiaj w dosc rezerwowym skladzie bo mecz byl O NIC. Tak, mimo ze punkty to jednak o nic.
Ale będzie śmiesznie jak Legii w najbliższych pięciu latach zabraknie mniej niż dwóch punktów do rozstawienia. Dalej ten mecz będzie o nic ?

Ostatni mecz w sezonie, ponad dwa miesiące przerwy, 140k€ do zgarnięcia, 2 punkty do rankingu a ci robią przegląd kadry.. Chyba po zdobyciu tytułu drużyny roku im sodówa do głów uderzyła
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.12.2011, 23:33
Dobra Panowie nie ma sensu prowadzić takiej żałosnej licytacji pt. "Kogo awans jest "lepsiejszy", a kogo fartowniejszy", gdyż nie prowadzi to do niczego. Fakt jest taki, że My zapamiętamy z fazy grupowej tej LE dobrą grę duetu serbskiego w kilku spotkaniach, a Wy cudowny come back dzięki bramce Odense na 5 sekund przed regulaminowym końcem spotkania w ostatniej akcji. Finalnie jedna i druga drużyna awansowała do 1/16 i to jest najważniejsze w tym ambarasie.

Co do dzisiejszego spotkania to nie ma co komentować. Skorża wystawił bazar z defensywnymi zawodnikami: z bramkarzem fajtłapą, z kulawymi stoperami biegającymi w żółwim tempie i metroseksualnym prawnym obrońcą, który niech w podskokach spływa do Wrocławia, albo gdzie tam mu się podoba.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.12.2011, 23:34
Jak trafimy na Club Brugge to Diaz będzie mógł grać ?
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.12.2011, 23:48
Każdy z nas Tak samo, jak każdy świadomie wtedy kibicujący pamięta Saragossę To przejdzie do legendy, jestem tego pewien
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.12.2011, 00:06
uwielbiam ten temat
Ale i tak my jesteśmy lepsiejsi od was

Co poniektórym radzę nie podniecać się za bardzo, bo znowu będzie wtopa za pół roku i płacz jaka ta polska piłka jest...
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 16.12.2011, 00:12
http://www.fanslask.fuckpc.com/?p=8902 tutaj ładne podsumowanie
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.12.2011, 00:24
Szkoda czasu na dyskutowanie z Panami 0 22 i killzone - wg nich Legia jest zawsze, wszędzie i we wszystkim najlepsza.

I jeszcze jedno: od dzisiaj twierdzę, że Wisła ma 14. MP, bo w końcu 14. razy wygrała ligę (to w nawiązaniu do 9. MP Legii wg 0 22).
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.12.2011, 07:28
dziś losowanko - obstawiam, że my wylosujemy MU, a Legia Valencię
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 16.12.2011, 07:41
Właśnie w takich meczach na przykładzie Duńczyków z Odense i Legii widać , kto jest profesjonalistą. Gdyby Wisła przegrała kolejno dwa mecze 0:3 i 0:2 to legijna prasa ogólnopolska pluła by się przez 2 tygodnie odmieniając słowo "kompromitacja" na wszystkie możliwe sposoby.
Obiło mi się o uszy, że legijne pisemko Przegląd Sportowy mianował Legię drużyną roku 2011. Kabaret. W 2011 r. Wisła zdobyła MP. W końcówce tego roku Śląsk Wrocław jest liderem, ale legijne pismaki mianowały swoją drużynkę.
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Stary 16.12.2011, 08:32
W sumie jestem przyzwyczajony, ale to że nie znalazłem słowa krytyki na Legie,tyle że Skaba zawalił i grali rezerwami, jest porażające.W tym momencie nie zdobyli nic więcej w tym roku od nas.Ba,zdobyli mniej.Chyba,że ktoś stawia PP na równi z Mistrzostwem.Serdecznie Legii nie mogę zdzierżyć, nie tak jak parchów czy kartofli wprawdzie, ale ich nieomylność ostatnimi czasami(wg mediów oczywiście) doprowadza mnie do szewskiej pasji.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.12.2011, 09:17
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
(...)
Obiło mi się o uszy, że legijne pisemko Przegląd Sportowy mianował Legię drużyną roku 2011. Kabaret. W 2011 r. Wisła zdobyła MP. W końcówce tego roku Śląsk Wrocław jest liderem, ale legijne pismaki mianowały swoją drużynkę.
"Kumie chwalą nas!Wy mnie a ja was" - przysłowie ludowe idealnie pasuje jako komentarz do tej sytuacji.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 16.12.2011, 09:19
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Dobra Panowie nie ma sensu prowadzić takiej żałosnej licytacji pt. "Kogo awans jest "lepsiejszy", a kogo fartowniejszy", gdyż nie prowadzi to do niczego. Fakt jest taki, że My zapamiętamy z fazy grupowej tej LE dobrą grę duetu serbskiego w kilku spotkaniach, a Wy cudowny come back dzięki bramce Odense na 5 sekund przed regulaminowym końcem spotkania w ostatniej akcji. Finalnie jedna i druga drużyna awansowała do 1/16 i to jest najważniejsze w tym ambarasie.

Co do dzisiejszego spotkania to nie ma co komentować. Skorża wystawił bazar z defensywnymi zawodnikami: z bramkarzem fajtłapą, z kulawymi stoperami biegającymi w żółwim tempie i metroseksualnym prawnym obrońcą, który niech w podskokach spływa do Wrocławia, albo gdzie tam mu się podoba.

To uwielbiam wsrod kibicow haha. Mam w swoim otoczeniu wielu legionistow, ale Ci forumowi sa lepsi (bo mniemam, ze emj10 jest za legiia, bo napisal o niej jako "MY")
Bramkarz fajtłapa? Niedawno gdy gral w poloni bytom czy jakos tak byl noszony na rekach przez kibicow legii, jaki to super bramkarz, jakie to on pily wyciaga itp hehe. A dzis fajtłapa
Stoperzy kulawi- do nie dawna wedlug nich najlepsza para stoperow w lidze, potezny fiozycznie Dikson Choto i profesor wyszkolony w Hiszpanii ktory prawie nie popelnia bledow Astiz. No ale coz dzisiaj to wedlug nich to tylko kulawe zlowie.
Najlepszy prawy obronca w Lidze!...- tak twierdzili do nie dawna, Do reprezentacji go! dalo sie slyszec. A dzis najwazniejsze jest to...jak sie ubiera
Kocham to

Ps. licze na zespol z Grecji dla nas, a dla legii...a niech maja walecznych i nie ustepliwych Baskow z Bilbao
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 16.12.2011, 10:35
Glova91 napisał(a):Wyświetl post
To uwielbiam wsrod kibicow haha. Mam w swoim otoczeniu wielu legionistow, ale Ci forumowi sa lepsi (bo mniemam, ze emj10 jest za legiia, bo napisal o niej jako "MY")
Bramkarz fajtłapa? Niedawno gdy gral w poloni bytom czy jakos tak byl noszony na rekach przez kibicow legii, jaki to super bramkarz, jakie to on pily wyciaga itp hehe. A dzis fajtłapa
Stoperzy kulawi- do nie dawna wedlug nich najlepsza para stoperow w lidze, potezny fiozycznie Dikson Choto i profesor wyszkolony w Hiszpanii ktory prawie nie popelnia bledow Astiz. No ale coz dzisiaj to wedlug nich to tylko kulawe zlowie.
Najlepszy prawy obronca w Lidze!...- tak twierdzili do nie dawna, Do reprezentacji go! dalo sie slyszec. A dzis najwazniejsze jest to...jak sie ubiera
Nie jestem kibicem Legii, ale ta wypowiedź jest durna. Wedle Twojej logiki trzeba założyć, że gdyby Janek Tomaszewski w tym momencie wszedł do bramki na poziomie Ekstraklasy, to prze śmieszna byłaby sytuacja, w której ktoś śmiał by się...śmiać z jego fajtłapowości, wszak był jakiś czas temu noszony na rękach przez tłumy.

Czy fakt, że dwa, czy trzy lata temu Choto należał do najlepszych obrońców w lidze czyni go dożywotnio takowym obrońcą? Przecież on już od bardzo długiego czasu praktycznie nie gra w piłkę. Czy fakt, że Skaba miał dobry okres, a teraz, po wielu tygodniach siedzenia na ławce wygląda jak totalna fajtłapa jest czymś niezwykłym? Czy fakt, że Rzeźniczak ostatnio mocno obniżył loty i gra dużo słabiej od Jędrzejczyka jest czymś nadzwyczajnym?

Ludzie, litości...Rozumiem, że jak powiem w tym momencie, że Boguski nie należy do najbardziej wartościowych piłkarzy Wisły to mnie wyśmiejesz? Wszak bodaj trzy lata temu był jednym ciekawszych ofensywnych zawodników w naszej lidze...
Ostatnio edytowane przez rw88 : 16.12.2011 o godz. 10:37.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów