The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2011, 18:51
mam duże obawy co do meczu z Legią,nasza obrona jest dziurawa jak szwajcarski ser a Ljuboja i Radovic mogą to wykorzystać obym się mylił. Jaliens powinien odpocząć a za niego Bunoza.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 30.09.2011, 18:53
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie Pareiko i Jaliens powinni zasiasc na lawie.
AS82, Ludwiku Dornie i psie Sabo, nie idźcie tą drogą...
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.09.2011, 18:58
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Daj spokój Pareiko będąc w Wiśle popełnił tyle błędów co Pawełek w jednym meczu.
Nie róbmy z Pareiki kozła ofiarnego. Jest moze na 7-8 miejscu tej listy

Jeśli Maaskant się tak uparł na Jaliensa to niech go spróbuje na lewej obronie. Rewelacji pewnie nie będzie, ale mniejsze zagrożenie pod bramką..
W środku Jovanović. Jeśli nie wypali za Jaliensa Bunoza.
a moze Jovanovic z Bunoza w srodku gwarza tym samym narzeczem to sie szybciej dogadaja,Chawez niech sobie dychnie bo ewidentnie dostal zadyszki no ale ....a kto na prawej zagra znowu flegma Lameya moze Czekaj z Bunoza w parze,a na skrzydlach Jovanovic i Jaliens
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Od: 07.2011

Stary 30.09.2011, 19:20
Maciek zapowiada ofensywną gre i naciskanie na Wisłe od początku meczu dostrzega słabość obrony niestety ,jedyna nadzieja,że przeprowadzimy 1-2 udane kontry to może ostudzimy ich zapał.
Odpowiedz cytując
michael
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.09.2011, 19:29
Jeżeli Legia będzie grała z nami tak jak w pierwszej połowie z Hapoelem to Wisła z spokojnie wygra. Ale jak Legia zagra tak jak w drugiej połowie to aż się boje myśleć jaki będzie wynik patrząc na poziom naszej defensywy.
Ale bądzmy w dobrej myśli, że Legia dotrzyma poziomu i będzie słaba w pierwszej połowie i Wisła zdąrzy ze dwie bramy strzelić, znaczy David zdąrzy
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.09.2011, 22:35
No cóz Legia jest faworytem i ma atuty zeby z nami wygrac.

Niestety ale nasza obrona juz teraz przyprawia mnie o dreszcze,podobne jakie mialem gdy gole strzelała nam potęga -Flota Swinoujscie.

Jesli stracimy to trzeba bedzie pojsc do przodu ale brak Meleksa moze oznaczac ze Biton pilek miec nie bedzie.
Niewiem co Maaskant wykombinuje ,ale niczego wielkiego sie nie spodziewam.

Remis bylby ok.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.09.2011, 22:42
A moim zdaniem Legia nie jest faworytem. Puchary nie są żadnym wyznacznikiem co udowodnił Śląsk. A i ta nasza obrona mimo że na puchary jest zdecydowanie za słaba to w tej naszej lidze w miarę sobie radzi. Ja myślę że to będzie mecz w którym zadecyduje skuteczność bo oba zespoły będą miały sytuacje.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 30.09.2011, 22:45
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
No cóz Legia jest faworytem i ma atuty zeby z nami wygrac.

Niestety ale nasza obrona juz teraz przyprawia mnie o dreszcze,podobne jakie mialem gdy gole strzelała nam potęga -Flota Swinoujscie.

Jesli stracimy to trzeba bedzie pojsc do przodu ale brak Meleksa moze oznaczac ze Biton pilek miec nie bedzie.
Niewiem co Maaskant wykombinuje ,ale niczego wielkiego sie nie spodziewam.

Remis bylby ok.

Może będzie chciał zagęścić środek pola widząc, że nie ma zawodnika mogącego zastąpić Meliksona zagra Sobolewski- Nunez - Wilk.
Może trzeba postawić autobus w polu karnym.

Ciekawi mnie czy nadal będzie ufał Jaliensowi czy może jednak da szansę Bunozie.
Naszym problem jest krótka i chyba bezwartościowa ławka rezerwowych, nie ma na niej piłkarza który wchodząc z ławki zrobi różnicę na boisku i poderwie drużynę do walki.

Nie spodziewam się z naszej strony jakieś wybitnej gry, również na dzień dzisiejszy remis biorę w ciemno.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.09.2011, 22:48
Wg mnie Legia przegra.

Zmiany będą takie:

- Bunoza (za Jaliensa)
- Palijc (za Lameya)
- Garguła (może)
- Wilk (może)

Myślę, że jednak wygramy. W Holandii było widać wyraźnie że jest oszczędzanie składu na Legię.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.10.2011, 05:57
Aldek napisał(a):Wyświetl post
Maciek zapowiada ofensywną gre i naciskanie na Wisłe od początku meczu dostrzega słabość obrony niestety ,jedyna nadzieja,że przeprowadzimy 1-2 udane kontry to może ostudzimy ich zapał.
Jakos ta obrona poradziła sobie z Lechem w Poznaniu - tak jak ktos napisał europejskie puchary to nie jest zaden wyznacznik.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.10.2011, 08:15
dragon napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że jednak wygramy. W Holandii było widać wyraźnie że jest oszczędzanie składu na Legię.
Slucham? Jakie oszczedzanie składu? :O
Tam wyszedł wówczas najsilniejszy wg Maaskanta skład, nie było żadnego oszczedzania.
Rozumiem, usprawiedliwienia usprawiedliwieniami, pocieszanie pocieszaniem, ale bez przesady..
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 01.10.2011, 08:36
Ja jestem dziwnie spokojny o wynik meczu w niedziele, oczywiście na naszą korzyść. Legioniści jak zwykle pompują balonik na czele z Maciejem S., a w praktyce widzicie jak wychodzi . Zawsze jak graliśmy z nimi mecz o dużą stawkę, a nie o pietruszką to wygrywaliśmy i to zdecydowanie. Jedynie jesienią 2008 pamiętam porażkę 2 : 1 na wyjeździe w trakcie sezonu.

Co do składu na ten mecz. Oczywiście Jovanovic za Lamey'a na prawą stronę. Spróbowałbym za Jaliensa wrzucić do składu Bunozę, chociaż oni oboje nie mają u mnie dużego zaufania. W ostatnich meczach nie przekonuję mnie Nunez na środku pomocy. Dużo strat, więc może warto by go dać na jego nominalną pozycję lewego obrońcy.

Skład widzę tak: Pareiko - Jovanovic, Bunoza, Chavez, Nunez - Sobolewski Wilk - Kirm Jirsak Iliev - Biton

Ewentualnie Diaz za Nuneza, a Argentyńczyka wprowadzić w drugiej połowie za Wilka, albo Sobola.
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.10.2011, 08:57
lucas8 napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem dziwnie spokojny o wynik meczu w niedziele, oczywiście na naszą korzyść. Legioniści jak zwykle pompują balonik na czele z Maciejem S., a w praktyce widzicie jak wychodzi . Zawsze jak graliśmy z nimi mecz o dużą stawkę, a nie o pietruszką to wygrywaliśmy i to zdecydowanie. Jedynie jesienią 2008 pamiętam porażkę 2 : 1 na wyjeździe w trakcie sezonu.

Co do składu na ten mecz. Oczywiście Jovanovic za Lamey'a na prawą stronę. Spróbowałbym za Jaliensa wrzucić do składu Bunozę, chociaż oni oboje nie mają u mnie dużego zaufania. W ostatnich meczach nie przekonuję mnie Nunez na środku pomocy. Dużo strat, więc może warto by go dać na jego nominalną pozycję lewego obrońcy.

Skład widzę tak: Pareiko - Jovanovic, Bunoza, Chavez, Nunez - Sobolewski Wilk - Kirm Jirsak Iliev - Biton

Ewentualnie Diaz za Nuneza, a Argentyńczyka wprowadzić w drugiej połowie za Wilka, albo Sobola.
100 % racji... Nawet z próbą Nuneza na Lewej obronie się zgodzę... A w drugiej połowie tylko tak w okolicach 60 minuty a nie w 90 wpuścić Bruda za Jirsaka... Z Twente w końcówce zrobili 2-3 klepki z Czarkiem... A dwóch panów Holendrów ( chodzi oczywiście o Jaliensa i Lameya ) do Młodej Wisły albo lepiej do oldboyow zeby nie blokowali miejsca młodszym...

No i oczywiście wynik tak 3-0 dla Wisły pod bramkach Dudu 2x i Jovanovica lub Bunozy po stałym fragmencie gry i wrzutce Jirsaka...
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Stary 01.10.2011, 10:03
LUdzie!!!! Co wy tak Uparcie stawiacie na tego Pareiko? Gośc juz limit błedów wyczerpał, czas na zmiane. Jak zmieniac to wszystkie najsłabsze ogniwa, a Pareiko od meczu z Apoelem to juz nie ten sam bramkarz z rundy wiosennej, niestety tzreba powiedziec sobie prawde w oczy!!!!!
Skład na legie: Jovanic ( nigdy jeszcze tak na powaznie szansy nie dostał w Wiśle, wiec moze akurat teraz trzeba mu dac szanse, niech gra do konca rundy i wtedy bedziemy oceniac) Jovcanovic, Czekaj, Bunoza, Paljic
Iliev, Jirsak, Wilk, Garguła, Nunez, Biton
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Stary 01.10.2011, 10:22
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jakos ta obrona poradziła sobie z Lechem w Poznaniu - tak jak ktos napisał europejskie puchary to nie jest zaden wyznacznik.
Tak samo mówił o słabości obrony kilka dni przed 4:0 na Reymonta
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.10.2011, 10:39
Z wcześniejszych postów bije chęć dość radykalnych, aczkolwiek niezbędnych zmian. Co więc powiecie na :
Kurto - Jovanovic, Czekaj, Bunoza, Nunez - Sobol, Wilk, Brud - Kirm, Biton, Iliev ?
Wyobrażacie sobie Szanowni Forumowicze, co by się działo, gdyby taki skład ograł Legię ? ( Zwłaszcza w Warszawie )
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez BlurgH : 01.10.2011 o godz. 10:40.
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 01.10.2011, 10:42
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
LUdzie!!!! Co wy tak Uparcie stawiacie na tego Pareiko? Gośc juz limit błedów wyczerpał, czas na zmiane. Jak zmieniac to wszystkie najsłabsze ogniwa, a Pareiko od meczu z Apoelem to juz nie ten sam bramkarz z rundy wiosennej, niestety tzreba powiedziec sobie prawde w oczy!!!!!
Skład na legie: Jovanic ( nigdy jeszcze tak na powaznie szansy nie dostał w Wiśle, wiec moze akurat teraz trzeba mu dac szanse, niech gra do konca rundy i wtedy bedziemy oceniac) Jovcanovic, Czekaj, Bunoza, Paljic
Meczu z Karabahem nie oglądałeś? To nie była poważna szansa?
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Stary 01.10.2011, 11:44
I kto za Pareike?

Jovanic - w bramce zachowuje sie jak trzasaca sie galareta. Umiejetnosci i doswiadczenie mniejsze od Estonczyka. Gra Serba nie przekonuje. Jest niepewny i swoimi interwencjami nie daje tez pewnosci defensywie.
Kurto - zielony. Rzucenie go do bramki na taki mecz jak z Legia moze byc strzalem w stope bo niewiadomo jakby sobie poradzil z presja.

Wniosek jest prosty. Nie mamy lepszego bramkarza niz Pareiko. Kropka.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.10.2011, 11:46
Czekaj jest jeszcze kontuzjowany czy już może zagrać? W obliczu katastrofalnej postawy naszych obrońców mógłby dostać szansę. Na bramce też powinno dojść do zmiany, chciałbym zobaczyć Kurtę w jakimś poważnym meczu.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.10.2011, 12:07
Gorsi na pewno nie jesteśmy od Legii...tak patrząc z szerszej perspektywy jak tylko tego konkretnego spotkania. Wg mnie nawet mamy lepszą, dojrzalej grającą drużynę, ale no właśnie:

Jakoś ostatnio nam obrona fuszerę odwala no i nie ma Meliksona więc środek boiska w konstrukcji jak zwykle nie będzie istniał. Sobolewski jeszcze daje radę, ale co raz rzadziej, reszta prezentuje mierny poziom i dlatego wszyscy jadą na Maaskanta że drużyna nie zrobiła postępów.

Ljuboja pewnie będzie miał jakiś przebłysk piłkarskiej klasy, którą niewątpliwie posiada, tylko z wiekiem co raz rzadziej wykorzystuje A przeciwko niemu Jaliens, czyli jego przeciwieństwo. Facet który ma na boisku totalne zaćmienie jaźni i gra zamulony.

Atut własnego boiska również dla Legii - wszystko mi się składa na porażkę jedną, bramką.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.10.2011 o godz. 12:14.
..
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 01.10.2011, 12:08
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Z wcześniejszych postów bije chęć dość radykalnych, aczkolwiek niezbędnych zmian. Co więc powiecie na :
Kurto - Jovanovic, Czekaj, Bunoza, Nunez - Sobol, Wilk, Brud - Kirm, Biton, Iliev ?
Wyobrażacie sobie Szanowni Forumowicze, co by się działo, gdyby taki skład ograł Legię ? ( Zwłaszcza w Warszawie )
Skład OK tylko, że za bardzo rozgrywającego tu nie widzę. No chyba że Daniel Brud, ale widzialem go tylko w kilku meczach i to niepełnych więc nie wiem. Najbardziej mi się w tym składzie podoba próba Nuneza na lewej obronie, gorzej niż Dragan i Diaz nie zagra... A na wiosnę składem moglibyśmy wychodzić takim :

Kurto - Jovanovic, Chavez ( ale teraz niech odpocznie mecz lub dwa ), Bunoza, Nunez - Sobol, Wilk, Melikson ( Chrapek ) - Małecki, Biton, Kirm

Ławka : Jovanic, Nalepa, Czekaj, Pajlic, Iliev, Brud, Biton, Chrapek, Boguski( dać mu czas do końca sezonu )

A reszta OUT i w lecie sprowadzić młodych Polaków albo wprowadzać wychowanków...

W Legii jakoś mogą wprowadzać : Wolskiego, Żyro, Kucharczyka, Jędrzejczyka i oni dają coś tej drużynie...

W prespektywie czasu, tj. za 1,5 sezonu - 2 sezony : skład by się wiele nie zmienił: odeszliby : Chavez, Melikson, Małecki i Iliev i tu jest zadanie Wisły żeby nie zastępować ich jakimś szrotem z zagranicy tylko 20-22 letnimi Polakami...
Ostatnio edytowane przez sovinho_02 : 01.10.2011 o godz. 12:12.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.10.2011, 12:19
Cytat:
W prespektywie czasu, tj. za 1,5 sezonu - 2 sezony : skład by się wiele nie zmienił: odeszliby : Chavez, Melikson, Małecki i Iliev i tu jest zadanie Wisły żeby nie zastępować ich jakimś szrotem z zagranicy tylko 20-22 letnimi Polakami...
Święte słowa Szanownego Pana
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 01.10.2011, 12:36
Jeszcze tak dodając do mojego ostatniego posta. Nawet w zimie można wyciągnąć po jednym zawodniku z tych średnich klubów ekstraklasy, bo na kogoś z Lecha, Polonii, Legii nie ma szans.... Np.
Olkowski z Górnika
Piech z Ruchu
Sobota ze Śląska
Machaj z Lechii
Rakowski z Zagłębia
I powrót naszych młodych z wypożyczeń...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.10.2011, 12:48
Gdyby nie Pareiko byłoby 7,8-1 dla Twente. Zawsze mowia, ze bramkarz czuje sie dobrze gdy ma dobrych obroncow przed soba - i to jest fakty potwierdzony. Czemu Neuer stracił w tym sezonie do tej poty tylko 1 gola? Bo czuje sie pewny w bramce gdyz ma przed soba swietnych obroncow.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 01.10.2011, 13:05

Kogo chcesz na bramce zobaczyć Jovanicia
Gość już miał swoje szansę, jakoś nie jestem przekonany co do trafności tego transferu, niby miał zastąpić Pawełka ale do dziś mnie nie przekonał a widziałem parę meczy z jego udziałem. Interwencje nie były zbyt pewne.

Kurto już prędzej powinien dostać szansę na pokazanie się, jest regularnie powoływany do kadry narodowej więc jakiś poziom prezentować musi, samą grą w ME nie zdobędzie uznania w oczach trenera, zastanawia mnie dlaczego on nie dostaje szans bronienia choćby w PP.
Wtedy więcej można by o nim powiedzieć.

Co do Parejki może i racja, że gość nie prezentuje się tak wspaniale jak w poprzedniej rundzie, ale weźmy pod uwagę fakt, że parę piłek jeszcze nam wyciągnie w meczu..
Może to wina bloku obronnego, Sergiej nie jest w stanie obronić każdej sytuacji w której nasz as obrony doświadczony Holender popełnia błędy na 5 metrze nie umiejąc przypilnować zawodnika.
A stąd droga do bramki już bliska.

BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Wyobraź sobie, jak skończyłoby się eksperymentowanie składem w meczu z Legią

Nunez nie grał u Nas na lewej stronie obrony jeszcze ani razu. Nie wydaje mi się , że najbliższe spotkanie to odpowiedni moment na eksperymenty w bloku defensywnym, który i tak jest ze sobą wystarczająco niezgrany.

Para obrońców Czekaj - Bunoza zagrała ze sobą jeden mecz w Kielcach. Również nie wiem czy wymiana jednocześnie dwóch środkowych obrońców jest dobrym pomysłem, przykład sprzedaży Marcelo i Głowackiego podpowiada mi że jednak nie.

Przy tak eksperymentalnej obronie, postawienie na bramce Filipa to może być samobójstwo.. Może podczas meczu dojść w paru akcjach do braku zrozumienia między nim a obrońcami co za pewne nie wpłynie pozytywnie na wynik meczu.

Zmiany w pierwszym składzie muszą być, ale nie wiem czy będzie ich aż 5.
Jak dla mnie Bunoza za Jaliensa, Jovanović za Lamey'a oraz Palijć za Diaza.
Czyli w sumie tak czy siak wymieniamy 3/4 bloku obronnego.

Sam już nie wiem, mamy problem ze zgraniem obrony ale trudno się dziwić z drugiej strony jak w każdym meczu wymieniamy zawodników..

Gorsze chyba jest to, że w tym momencie na ławce rezerwowych brakuje nam takiego jokera, którym bylibyśmy w stanie zaskoczyć Legię, gościa który po wejściu na boisko poderwie drużynę do walki.
Wychodzi na to, że gadka o dwóch równorzędnych 11 jest o d..e rozbić.
Wymieniamy 3-4 zawodników w składzie i jest problem z ławką rezerwowych.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 01.10.2011, 13:08
W Lechii pojawił się ostatnio nowy 18-letni bramkarz. Ponoć super mecz zagrał. Trzeba będzie go obserwować. I spróbowałbym Dzalamidze z Widzewa, chociaż ostatnio gorzej mu idzie.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 01.10.2011, 13:12
Wiesz jeden mecz nie czyni z niego super bramkarza. Zobaczymy jak będzie się dalej rozwijał o ile wygryzie Małkowskiego z bramki. Choc to nie powinno być trudne
Odpowiedz cytując
Marcelo97
Member

Stary 01.10.2011, 15:59
Jovanic - Jovanovic, Chavez, Bunoza, Paljic - Sobolewski, Wilk - Iliev, Jirsak, Kirm- Biton

mam jeszcze pytanie co do Daniela Bruda ? jak chłopak zagrał z Twente, bo nie oglądałem niestety końcówki ?
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 01.10.2011, 16:17
@Marcelo97 - Brud za wiele nie pokazał bo nie miał ku temu możliwości. Ostatnie minuty meczu to obrona Częstochowy przerzedzona momentami przestojów Twente.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Stary 01.10.2011, 16:49
Może ze mnie gamoń totalny, ale ja nie widze kompletnie Bunozy na obronie. KOMPLETNIE.Za dużo błędów. Natomiast widze w nim potencjał na def. pomocnika. Ma parcie do przodu, a jako tako juz się ograł na obronie i wie na czym polega odbiór pilek. I jego błędy miałby może jeszcze czas ktoś naprawić jakby nie grał ostatniego przed bramkarzem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów