The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2011, 12:38
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Wedlug mnie jesli juz gramy w srodku pola trzema zawodnikami to jeden z nich musi byc megakreatywny czyli ktos taki jak Melikson, drugi to drwal ktory wetknie glowe tam gdzie inni boja sie wlozyc noge czyli Sobol a trzerci musi byc takim łącznikiem cos a'la Jirsak. Niestety Wilk nie spelnia zadnych z ww ról i przed LM radzilbym albo mocno postawic na Nuneza albo opchnac Jirsaka i Wilka i sprowadzic kogos dobrego.
Masz rację, z tym że ja tego Nuneza jakoś nie widze.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.08.2011, 12:43
Kirm to jeden z naszych najlepszych pilkarzy (nie w dzisiejszej formie oczywiscie)

dajciez mu wrocic do swojej dyspozycji , nie ma co kląć na NASZEGO DOBREGO gracza po kilku nie udanych meczach - na poczatku rundy + po kontuzji

Kirm i Genkow potrzebuja rozmowy z psychologiem , musza sie "przelamac" bo grac w pilke potrafia
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.08.2011, 12:52
Karherop napisał(a):Wyświetl post
gość gra u nas rok , a "kibice" nawet nie umią poprawnie napisać jego nazwiska , żenujące
Zanim zaczniesz poprawiać innych, to spójrz na siebie, bo nie ma takiego słowa jak "umią"...

Karherop napisał(a):Wyświetl post
gdyby Twoje nazwisko w szkole/pracy wszyscy przekręcali jakbys sie z tym czuł ?
Jemu to rybka jak jego nazwisko jest pisane na forum, zapewniam Cię. Wiesz o kogo chodzi, więc nie rób szumu. Zgubił jedną literę, to aż tak wielki powód do skrytykowania go?

Hrluc napisał(a):Wyświetl post
Kibice mają prawo wk... się po drugim remisie z rzędu
Ależ oczywiście. Mamy 2 punkty w dwóch wyjazdach (w dodatku po niełatwych meczach), cztery wygrane w eliminacjach do LM, a Ty mi wyskakujesz z teksem, że to powód do niezadowolenia. Płakać mógłbyś wtedy, gdyby odpadli z eliminacji i przegrywali w lidze. Ciekawe, czym dla Ciebie było 8 miejsce w lidze 5 lat temu.

Frankowski dzisiaj pokazał jak się wykorzystuje sytuacje,a chłop ma zdaje się 36 lat! Wolałbym jego na zmiany niż Kirma...
W takim zmień szalik Wisły na Jagiellonii. Będziesz widział swój piłkarski autorytet co mecz. Nawet Twój idol - dziadek Franek się myli, co dobitnie było widać w meczu z Wisłą, kiedy przestrzelił karnego. Gdyby zrobił to dobrze, to nawet Pareiko nie miałby szans.

Nazwałem go ciotą bo to był strzał za 3 punkty,a takich okazji się nie marnuje co pokazał dziadziuś Frankowski.To kwestia profesjonalizmu,no chyba,że winić Maaskanta,że się na jego formie czy fachu nie poznał
Oczywiście, Maaskant się nie poznał na fachu Kirma, który zdobył w poprzednim sezonie 9 bramek i zaliczył parę asyst. Toż to amatorszczyzna!

Nie masz prawa nazywać żadnego piłkarza Wisły w ten sposób. Następnym razem zamilcz, bo Twoje argumenty są śmieszne.
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 07.08.2011, 12:53
Foty z meczu:
http://zatrzymanewobiektywie.blogspo...sobote-06.html

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
MMMMM
Member

Od: 04.2011

Stary 07.08.2011, 14:09
Kim trzeba być żeby obrażać piłkarzy swojej drużyny :O Dramat. W Premiership nie takie setki były marnowane przez nie takich piłkarzy oszołomy. Pooglądaj kiedyś choćby Arsena;
Odpowiedz cytując
Hrluc
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.08.2011, 15:25
Powiedzmy,że od początku jestem na Kirma cięty .Ci goście grają dla mnie,dla nas wszystkich.Płacimy za bilety i mamy prawo ich oceniać.Jak niektórzy potraktowali Frankowskiego,który strzelił więcej niż 9 bramek w lidze wolę nie mówić.I to na własnym stadionie.Wygląda na to,że się dało obrażać prosto w twarz,a tutaj dżentelmeni się pokazują.
Jak spieprzysz w pracy to szef po tobie pojedzie.Ja sobie pojechałem w ramach emocji pomeczowych i dajmy już temu spokój Simao1. Może będziesz miał okazję pośmiać się ze mnie jak Kirm zapewni nam Ligę Mistrzów,czego szczerze ci życzę

@MMMMM
To było w Premiership .Na naszych pastwiskach,gdzie obrońcy wpadają w popłoch przy byle wrzutce,ma się prawo wymagać czegoś więcej
Ostatnio edytowane przez Hrluc : 07.08.2011 o godz. 15:44.
Odpowiedz cytując
Matti88
Member

Od: 05.2011

Stary 07.08.2011, 15:52
Czepiacie sie tego Kirma, ja bym bardziej sie czepial stylu gry tej druzyny i tego ze jak dojda pod pole karne przeciwnika to nie wiedza co z pilka zrobic. I tak nasza najwieksza "glupota" jest granie rzutow roznych na krotko, zadnego zagrozenia z tego nie ma i chyba ani razu nam to nie wyszlo wiec dlaczego tak probujemy grac i to na dodatek przy niekorzystnym wyniku..
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.08.2011, 16:08
Jak niektórzy potraktowali Frankowskiego,który strzelił więcej niż 9 bramek w lidze wolę nie mówić.I to na własnym stadionie.Wygląda na to,że się dało obrażać prosto w twarz,a tutaj dżentelmeni się pokazują.
Tyle, że Frankowski najzwyczajniej w świecie uciekł. Do słabego zespołu z 2 ligi hiszpańskiej...

Może będziesz miał okazję pośmiać się ze mnie jak Kirm zapewni nam Ligę Mistrzów,czego szczerze ci życzę
Nie będę się śmiał, bo nie o to mi chodzi, ale również i Tobie życzę, by Kirm zapewnił nam LM
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.08.2011, 22:57
haldir_sgn napisał(a):Wyświetl post
forumowe płaczki wyjasnijcie mi jedno, czemu co runde znajdujecie sobie 1-2 piłkarzy na ktorych napierdalacie ?nie ma co robic w zyciu tylko zatruwać je innym? co z tego ze nie trafil? trudno ! zdarza sie, w tamtym sezonie wiele razy nam uratowal dupe, min. Zagłebie. Prawdziiwy kibic stara sie dostrzegac cały czas pozytywy ! wiec powiem jedno . WYPIERDA..Ć!!! nie brakuje druzyn gdzie graja sami wirtuozi futbolu. Tam szukajcie upojenia i fantastycznych 22 piłkarzy
Amen. Ja się dziwie że moderatorzy nie reagują na te kretyńskie posty kilku debili którzy tak jak napisałeś lubią zatruwac życie innym przez własne kompleksy.
Odpowiedz cytując
penia
Member

Od: 07.2009

Stary 08.08.2011, 08:40
Nie wiem czemu na tym forum dominują skrajne opinie, albo optymistyczne albo skrajnie negatywne. Trzeba realnie spojrzeć na sytuację: 2 pkt po 2 meczach to wynik jak na Wisłę bardzo przeciętny ,niema co tu za bardzo rozpaczać , ale nie wolno też mówić że wszystko jest ok.Wiadomo oba te mecze były na wyjeździe, ale gra w obu tych meczach nie była na tyle przekonujaca, żeby stwierdzić że za chwilę będziemy regularnie wygrywać w lidze. Mnie osobiście martwi fakt że w lidze nie widzę takiego maksymalnego zaangażowania u piłkarzy jak w spotkaniach pucharowych.Druga sprawa to taktyka: w meczach ligowych nie możemy grać tak defensywnie, Polonia poświeciła jednego pomocnika na krycie indywidualne Maora, a my nie bardzo potrafiliśmy to wykorzystać.Nasza gra ofensywna wyglądała zwłaszcza w pierwszej połowie bardzo mizernie.W drugiej połowie Maaskant zamiast dokonać zmian w środku pola,nakazał ( chyba) Meliksonowi schodzić często do boku czym zabierał on ze sobą Piątka i robiło się więcej miejsca w środku, próbował to wykorzystać Sobol i Mały , ale moim zdaniem wprowadzenie Garguły lub Jirsaka za Wilka dało by lepszy rezultat. Pomimo naszej średniej gry to spotkanie i tak powinniśmy wygrać , bo Kirm bez względu na to, w jakiej obecnie jest formie powinien bramkę zdobyć, a pisanie że nie w takiej lidze jak Polska i nie tacy piłkarze jak Kirm marnowali lepsze sytuację jest skrajna głupota!!! Bo niby co to za wytłumacznie? Jak Ci w Polsce ukradną samochód to powiesz: nic się nie stało w Angli duże droższe i lepsze auta kradną! Inna sprawa, że ta sytuacja nie zmienia faktu że Kiro jest jednym z naszych najlepszych piłkarzy, obecnie jednak w bardzo słabej formie. Sprawa która u nas nadal wygląda blado to stałe fragmenty , nikogo już nie zaskakujemy krótkim rozegraniem , a bezpośrednie dośrodkowanie u nas to dramat.Można na treningu godzinami ćwiczyć różne warianty, a i tak wszystko sprowadza się do dobrego dośrodkowania, bez niego niema znaczenia reszta. Kiedyś Maaskant w jednym z wywiadów powiedział , ze jest dobry w wymyślaniu ćwiczeń które pomagaja rozwiązywać problemy boiskowe.Mam nadzieję, ze szybko coś wymyśli bo nasza gra obecnie nie jest dla nikogo zaskoczeniem w Polsce, i do puki opierała się bedzie na umiejętnościach indywidualnych zawodników takich jak Maor , a nie ćwiczonych schematach to może być ciężko.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Stary 08.08.2011, 08:45
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Do wszystkich obrońców Kirma: teraz pomyślcie, że jest ostatnia minuta rewanżowego meczu z APOEL-em. Kirm, czy ktoś inny nie trafia w 200% okazji i przez to nie awansujemy. Taka pomyłka kosztuje roczny budżet Wisły. Raz już przez coś takiego nie awansowaliśmy do LM ( pamiętny mecz w Atenach i pięć niewykorzystanych setek Zieńczuka).
to wyobraź sobie ostatnią minutę i Wilka podającego wprost do przeciwnika w okolicach własnego pola karnego...

napierdalacie na Kirma, bo może jego pomyłka była najbardziej 'efektowna', ale co z resztą? w tym meczu przynajmniej 2 bramki były zawalone - jedną zawalił Wilk - bramka stracona, drugą Kirm - bramka nie strzelona

niestety Kirm nie jest napastnikiem, nie wszystkie szanse wykorzystuje, ile razy w zeszłym sezonie Genkov z kilku metrów bramkarza strzelił?
Odpowiedz cytując
Hrluc
Senior Member

Stary 08.08.2011, 09:09
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Amen. Ja się dziwie że moderatorzy nie reagują na te kretyńskie posty kilku debili którzy tak jak napisałeś lubią zatruwac życie innym przez własne kompleksy.
Dostałem punkt karny.Wy za swój soczysty,ojczysty pewnie -1.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 08.08.2011, 09:14
penia napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czemu na tym forum dominują skrajne opinie, albo optymistyczne albo skrajnie negatywne. Trzeba realnie spojrzeć na sytuację: 2 pkt po 2 meczach to wynik jak na Wisłę bardzo przeciętny ....
Dziwne, apelujesz o realizm w ocenie sytuacji a sam oceniasz sytuację subiektywnie. Skoro juz podajesz liczby to podawaj je rzetelnie i przedstawiaj wszystkie fakty.
Na dzień dzisiejszy Wisła rozegrała 6 meczów oficjalnych.
Bilans to 4 zwycięstwa, 2 remisy, 0 porazek
Bilans bramkowy 10:4

Wisła nie będzie wszystkiego wygrywała jak leci. Przytrafi się predzej czy później porażka.

KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Raz już przez coś takiego nie awansowaliśmy do LM ( pamiętny mecz w Atenach i pięć niewykorzystanych setek Zieńczuka).
5 setek Zieńczuka w Atenach stało się takim samym utartym sloganem w umysłach kibiców Wisła jak to że Rasiak jest słabym piłkarzem. Gdzie widziałeś tam 5 setek?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.08.2011, 09:27
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post

5 setek Zieńczuka w Atenach stało się takim samym utartym sloganem w umysłach kibiców Wisła jak to że Rasiak jest słabym piłkarzem. Gdzie widziałeś tam 5 setek?
Miał 3 świetne sytuacje.

Ale i tak głównym winowajcą tamtej porażki jest długopis Riley.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 08.08.2011, 09:36
Proud napisał(a):Wyświetl post
Miał 3 świetne sytuacje.
To brzmi inaczej niż 5 setek które uparcie są powtarzane przez co drugiego użytkownika forum.
Jest róznica pomiędzy okresleniem 5 setek a 3 świetne sytuacje? Jest.
Chociaż wg mnie (z tego co pamiętam bo powtórkę tego meczu oglądałem może z rok temu) zieniu miał w Atenach 1 bardzo dobrą sytuację oraz kolejne 2 strzały z dobrych pozycji, przy których nawet lepsi piłkarze mieliby problem aby to wcisnąć. Ale nie, lepiej zawodnika stłamsić i obwinić go za porażkę a przypomnę że Marek nie miał wśród kibiców łatwego życia nawet potem gdy złapał sezon konia co wieksi idioci przypisywali mu mityczne 5 setek w Atenach.

Do czego zmierzam? Podobna sytuacja zaczyna mieć miejsce z Kirmem.
Odpowiedz cytując
Hrluc
Senior Member

Stary 08.08.2011, 10:00
To jest wątek meczowy.Są emocje,to są mocne wpisy.Ale trzeba od razu wyzywać się od debili.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.08.2011, 10:03
Tak - ani piłkarzy od ciot.

I temat meczowy nie jest od wydalania z siebie emocji..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Hrluc
Senior Member

Stary 08.08.2011, 10:20
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Tak - ani piłkarzy od ciot.

I temat meczowy nie jest od wydalania z siebie emocji..
Mam inne zdanie,czytając wątki meczowe .Powinienem napisać,że nie strzelił dziś to strzeli jutro .Trudno zachować spokój Gandhiego przy takiej setce.Gdybym wiedział,że ten wątek drukują w Przeglądzie Sportowym,zachowałbym spokój i opanowanie.To przecież poważna gazeta .
Ostatnio edytowane przez Hrluc : 08.08.2011 o godz. 10:28.
Odpowiedz cytując
penia
Member

Stary 08.08.2011, 11:16
Jak już chcesz być taki rzetelny to dodaj jeszcze wyniki sparingow, łącznie z tym z Młoda Wisła, wtedy bedzie wyglądał to jeszcze bardziej korzystnie.Co ma liga do pucharów? To temat dotyczący 2 kolejki ekstraklasy, a nie Wisły w europejskich pucharach!Maaskant dobrał świetna taktykę na puchary która się sprawdza, ale w lidze wygląda to słabo.Nasza gra opiera się głównie na kreatywności Maora i dlatego dostał " plastra" w meczu z Polnia, w pucharach napewno żadna drużyna się na to nie zdecyduje ale w lidze?! Nie próbuj zasłaniać słabej gry w lidze(gry chodzi mi o grę a nie o wyniki) dobrymi wynikami w pucharach,bo jedno sezonowy dobry występ w pucharach jest g***o warty jeśli nie bedzie powtarzany co roku. Nie dopisuj mi zdań, których nie napisałem, bo nigdzie nie stwierdziłem że Wisła musi wszystko wygrywać, bo to nie możliwe,natomiast jeśli Maaskant nie wymyśli czegoś na nasza ligę to bedzie trudniej o punkty niż w zeszłym sezonie. Ja jak każdy po latach słabej gry w europie,bardziej czekam na mecz z APOEL- em niż w sobotę z Zagłębiem , ale niestety Wisła musi dominować w rozgrywkach ligowych i dobrze prezentować się w pucharach, to ce..... wielkie drużyny a Wisła na polskie warunki takim zespołem jest.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.08.2011, 15:34
Heero napisał(a):Wyświetl post
60 punktów - moim zdaniem - w tym sezonie nie wystarczy do mistrzostwa...
Niby dlaczego? Aspiracje mistrzowskie zgłasza, oprócz Wisły, Legia, Polonia, Jagiellonia, Śląsk. Ciężkie przeprawy mogą być na boiskach Górnika, Ruchu, Bełchatowa, Lubinu czy Lechii.
Na dziś tylko Legia, Korona i Ruch mają szanse na 6 punktów po 2 kolejkach.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.08.2011, 15:40
Kibice mają prawo wk... się po drugim remisie z rzędu.Frankowski dzisiaj pokazał jak się wykorzystuje sytuacje,a chłop ma zdaje się 36 lat! Wolałbym jego na zmiany niż Kirma... Dałby radę.Nazwałem go ciotą bo to był strzał za 3 punkty,a takich okazji się nie marnuje co pokazał dziadziuś Frankowski.To kwestia profesjonalizmu,no chyba,że winić Maaskanta,że się na jego formie czy fachu nie poznał
Jakoś nie zachwycam się postawą Jagi w pucharach, choć tam też Franek był jednym z najlepszych piłkarzy.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Hrluc
Senior Member

Stary 08.08.2011, 16:22
Ja też się nie zachwycam,ale to co strzelił w ostatnim meczu było piękne i wszyscy wiemy,że nie był to fart.Żal żeście go kiedyś nie chcieli.Przynajmniej jedno mistrzostwo by uratował.

P.S. Koniec tematu bo się wątek rozjeżdża i czuję się winny
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów