|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Kirm to jeden z naszych najlepszych pilkarzy (nie w dzisiejszej formie oczywiscie)
dajciez mu wrocic do swojej dyspozycji , nie ma co kląć na NASZEGO DOBREGO gracza po kilku nie udanych meczach - na poczatku rundy + po kontuzji Kirm i Genkow potrzebuja rozmowy z psychologiem , musza sie "przelamac" bo grac w pilke potrafia |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|||
Ależ oczywiście. Mamy 2 punkty w dwóch wyjazdach (w dodatku po niełatwych meczach), cztery wygrane w eliminacjach do LM, a Ty mi wyskakujesz z teksem, że to powód do niezadowolenia. Płakać mógłbyś wtedy, gdyby odpadli z eliminacji i przegrywali w lidze. Ciekawe, czym dla Ciebie było 8 miejsce w lidze 5 lat temu.
Nie masz prawa nazywać żadnego piłkarza Wisły w ten sposób. Następnym razem zamilcz, bo Twoje argumenty są śmieszne. |
||||
|
|
maurotanin
Od: 04.2004
Offline |
|
![]()
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Kim trzeba być żeby obrażać piłkarzy swojej drużyny :O Dramat. W Premiership nie takie setki były marnowane przez nie takich piłkarzy oszołomy. Pooglądaj kiedyś choćby Arsena;
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Powiedzmy,że od początku jestem na Kirma cięty
.Ci goście grają dla mnie,dla nas wszystkich.Płacimy za bilety i mamy prawo ich oceniać.Jak niektórzy potraktowali Frankowskiego,który strzelił więcej niż 9 bramek w lidze wolę nie mówić.I to na własnym stadionie.Wygląda na to,że się dało obrażać prosto w twarz,a tutaj dżentelmeni się pokazują.Jak spieprzysz w pracy to szef po tobie pojedzie.Ja sobie pojechałem w ramach emocji pomeczowych i dajmy już temu spokój Simao1 . Może będziesz miał okazję pośmiać się ze mnie jak Kirm zapewni nam Ligę Mistrzów,czego szczerze ci życzę ![]() @MMMMM To było w Premiership .Na naszych pastwiskach,gdzie obrońcy wpadają w popłoch przy byle wrzutce,ma się prawo wymagać czegoś więcej ![]()
Ostatnio edytowane przez Hrluc : 07.08.2011 o godz. 15:44.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Czepiacie sie tego Kirma, ja bym bardziej sie czepial stylu gry tej druzyny i tego ze jak dojda pod pole karne przeciwnika to nie wiedza co z pilka zrobic. I tak nasza najwieksza "glupota" jest granie rzutow roznych na krotko, zadnego zagrozenia z tego nie ma i chyba ani razu nam to nie wyszlo wiec dlaczego tak probujemy grac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czemu na tym forum dominują skrajne opinie, albo optymistyczne albo skrajnie negatywne. Trzeba realnie spojrzeć na sytuację: 2 pkt po 2 meczach to wynik jak na Wisłę bardzo przeciętny ,niema co tu za bardzo rozpaczać , ale nie wolno też mówić że wszystko jest ok.Wiadomo oba te mecze były na wyjeździe, ale gra w obu tych meczach nie była na tyle przekonujaca, żeby stwierdzić że za chwilę będziemy regularnie wygrywać w lidze. Mnie osobiście martwi fakt że w lidze nie widzę takiego maksymalnego zaangażowania u piłkarzy jak w spotkaniach pucharowych.Druga sprawa to taktyka: w meczach ligowych nie możemy grać tak defensywnie, Polonia poświeciła jednego pomocnika na krycie indywidualne Maora, a my nie bardzo potrafiliśmy to wykorzystać.Nasza gra ofensywna wyglądała zwłaszcza w pierwszej połowie bardzo mizernie.W drugiej połowie Maaskant zamiast dokonać zmian w środku pola,nakazał ( chyba) Meliksonowi schodzić często do boku czym zabierał on ze sobą Piątka i robiło się więcej miejsca w środku, próbował to wykorzystać Sobol i Mały , ale moim zdaniem wprowadzenie Garguły lub Jirsaka za Wilka dało by lepszy rezultat. Pomimo naszej średniej gry to spotkanie i tak powinniśmy wygrać , bo Kirm bez względu na to, w jakiej obecnie jest formie powinien bramkę zdobyć, a pisanie że nie w takiej lidze jak Polska i nie tacy piłkarze jak Kirm marnowali lepsze sytuację jest skrajna głupota!!! Bo niby co to za wytłumacznie? Jak Ci w Polsce ukradną samochód to powiesz: nic się nie stało w Angli duże droższe i lepsze auta kradną! Inna sprawa, że ta sytuacja nie zmienia faktu że Kiro jest jednym z naszych najlepszych piłkarzy, obecnie jednak w bardzo słabej formie. Sprawa która u nas nadal wygląda blado to stałe fragmenty , nikogo już nie zaskakujemy krótkim rozegraniem , a bezpośrednie dośrodkowanie u nas to dramat.Można na treningu godzinami ćwiczyć różne warianty, a i tak wszystko sprowadza się do dobrego dośrodkowania, bez niego niema znaczenia reszta. Kiedyś Maaskant w jednym z wywiadów powiedział , ze jest dobry w wymyślaniu ćwiczeń które pomagaja rozwiązywać problemy boiskowe.Mam nadzieję, ze szybko coś wymyśli bo nasza gra obecnie nie jest dla nikogo zaskoczeniem w Polsce, i do puki opierała się bedzie na umiejętnościach indywidualnych zawodników takich jak Maor , a nie ćwiczonych schematach to może być ciężko.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
napierdalacie na Kirma, bo może jego pomyłka była najbardziej 'efektowna', ale co z resztą? w tym meczu przynajmniej 2 bramki były zawalone - jedną zawalił Wilk - bramka stracona, drugą Kirm - bramka nie strzelona niestety Kirm nie jest napastnikiem, nie wszystkie szanse wykorzystuje, ile razy w zeszłym sezonie Genkov z kilku metrów bramkarza strzelił? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na dzień dzisiejszy Wisła rozegrała 6 meczów oficjalnych. Bilans to 4 zwycięstwa, 2 remisy, 0 porazek Bilans bramkowy 10:4 Wisła nie będzie wszystkiego wygrywała jak leci. Przytrafi się predzej czy później porażka. 5 setek Zieńczuka w Atenach stało się takim samym utartym sloganem w umysłach kibiców Wisła jak to że Rasiak jest słabym piłkarzem. Gdzie widziałeś tam 5 setek? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Ale i tak głównym winowajcą tamtej porażki jest długopis Riley. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To brzmi inaczej niż 5 setek które uparcie są powtarzane przez co drugiego użytkownika forum.
Jest róznica pomiędzy okresleniem 5 setek a 3 świetne sytuacje? Jest. Chociaż wg mnie (z tego co pamiętam bo powtórkę tego meczu oglądałem może z rok temu) zieniu miał w Atenach 1 bardzo dobrą sytuację oraz kolejne 2 strzały z dobrych pozycji, przy których nawet lepsi piłkarze mieliby problem aby to wcisnąć. Ale nie, lepiej zawodnika stłamsić i obwinić go za porażkę a przypomnę że Marek nie miał wśród kibiców łatwego życia nawet potem gdy złapał sezon konia co wieksi idioci przypisywali mu mityczne 5 setek w Atenach. Do czego zmierzam? Podobna sytuacja zaczyna mieć miejsce z Kirmem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest wątek meczowy.Są emocje,to są mocne wpisy.Ale trzeba od razu wyzywać się od debili.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tak - ani piłkarzy od ciot.
I temat meczowy nie jest od wydalania z siebie emocji.. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.Powinienem napisać,że nie strzelił dziś to strzeli jutro .Trudno zachować spokój Gandhiego przy takiej setce .Gdybym wiedział,że ten wątek drukują w Przeglądzie Sportowym,zachowałbym spokój i opanowanie.To przecież poważna gazeta .
Ostatnio edytowane przez Hrluc : 08.08.2011 o godz. 10:28.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jak już chcesz być taki rzetelny to dodaj jeszcze wyniki sparingow, łącznie z tym z Młoda Wisła, wtedy bedzie wyglądał to jeszcze bardziej korzystnie.Co ma liga do pucharów? To temat dotyczący 2 kolejki ekstraklasy, a nie Wisły w europejskich pucharach!Maaskant dobrał świetna taktykę na puchary która się sprawdza, ale w lidze wygląda to słabo.Nasza gra opiera się głównie na kreatywności Maora i dlatego dostał " plastra" w meczu z Polnia, w pucharach napewno żadna drużyna się na to nie zdecyduje ale w lidze?! Nie próbuj zasłaniać słabej gry w lidze(gry chodzi mi o grę a nie o wyniki) dobrymi wynikami w pucharach,bo jedno sezonowy dobry występ w pucharach jest g***o warty jeśli nie bedzie powtarzany co roku. Nie dopisuj mi zdań, których nie napisałem, bo nigdzie nie stwierdziłem że Wisła musi wszystko wygrywać, bo to nie możliwe,natomiast jeśli Maaskant nie wymyśli czegoś na nasza ligę to bedzie trudniej o punkty niż w zeszłym sezonie. Ja jak każdy po latach słabej gry w europie,bardziej czekam na mecz z APOEL- em niż w sobotę z Zagłębiem , ale niestety Wisła musi dominować w rozgrywkach ligowych i dobrze prezentować się w pucharach, to ce..... wielkie drużyny a Wisła na polskie warunki takim zespołem jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Niby dlaczego? Aspiracje mistrzowskie zgłasza, oprócz Wisły, Legia, Polonia, Jagiellonia, Śląsk. Ciężkie przeprawy mogą być na boiskach Górnika, Ruchu, Bełchatowa, Lubinu czy Lechii.
Na dziś tylko Legia, Korona i Ruch mają szanse na 6 punktów po 2 kolejkach. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja też się nie zachwycam,ale to co strzelił w ostatnim meczu było piękne i wszyscy wiemy,że nie był to fart.Żal żeście go kiedyś nie chcieli.Przynajmniej jedno mistrzostwo by uratował.
P.S. Koniec tematu bo się wątek rozjeżdża i czuję się winny ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|